Haha. Je moest 'ns weten wat voor smerigheid er in de lekkerste dingen zit... Dit spul zit bijvoorbeeld in je dagelijkse brood.quote:Op zondag 27 november 2005 17:40 schreef allsystemshalt het volgende:
Ieew
Maar is er in Nederland helemaal geen plantaardige variant er van te vinden?quote:Op zondag 27 november 2005 17:30 schreef Troel het volgende:
"Shortening" is vast, wit vet gemaakt van gehydrogeniseerde plantaardige olie. Je kan het vervangen door ossewit (alhoewel dat niet plantaardig is). Een gekende merknaam is "Crisco", veel mensen gebruiken Crisco ipv "shortening".
http://www.objectief.be/Vertaling-van-recepten.html
Dus je kunt er ook in bakken?quote:Op zondag 27 november 2005 22:57 schreef hassanjassan het volgende:
Een ander leuk iets is, gebakken kip maken of gebakken vis, het is praktisch geurloos met shortening en dat is best handig.
dat je met je frituurvet geen brood of koekjes gaat maken en met shortnening welquote:Op zondag 27 november 2005 23:11 schreef Pietverdriet het volgende:
wat is nu het verschil met gewoon frituurvet?
Het verschil is, dat shortening gemaakt is van sojabonen en katoenzaadolie i.e. het is 100% plantaardig en geen dierlijke vetten.quote:Op zondag 27 november 2005 23:11 schreef Pietverdriet het volgende:
wat is nu het verschil met gewoon frituurvet?
Maakt niet uitquote:Op maandag 28 november 2005 13:04 schreef ki_ki het volgende:
is het ook gezonder, of ongezonder? (dan bijv. bak en braad)
Het is plantaardig maar toch verzadigd, zodat het geschikt is om te verhitten, en als je de juiste soort hebt, zoals die Spectrum op basis van kokospalmvet, is het ongehard zodat er geen transvetten inzitten.quote:Op zondag 27 november 2005 23:11 schreef Pietverdriet het volgende:
wat is nu het verschil met gewoon frituurvet?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |