abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_33406598
Bij mij is het helemaal gelukt, iedereen blij!
Die Involtini ga ik nog eens maken
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_33409080
Alles was prima gelukt , overigens verrekt lastig nog als je 20 zee tongen gaat bakken om die warm te houden als 5 pitten in gebruik zijn en de oven ook volledig was gevuld .
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
  maandag 26 december 2005 @ 10:22:35 #153
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_33409384
Mijn kerstdiner op eerste Kerstdag was:
- Kir Royal
- Amuse
- Pompoen soep met echte Haaivinnen en krab
- Assortiment van 3 soorten Dim Sum hapjes
- Verse halve kreeft met Chinese witte wijnsaus
- Waku Waku entrecote met Thaise wijnsaus
- Seafood vogelnest in Maleisische stijl & Gebakken Jade Nasi
- Kerstdessert
- Koffie

Dit hebben we gegeten bij de Mandarijn en het was echt top
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_33409410
quote:
Op maandag 26 december 2005 10:22 schreef Martijn_77 het volgende:
Mijn kerstdiner op eerste Kerstdag was:
- Kir Royal
- Amuse
- Pompoen soep met echte Haaivinnen en krab
- Assortiment van 3 soorten Dim Sum hapjes
- Verse halve kreeft met Chinese witte wijnsaus
- Waku Waku entrecote met Thaise wijnsaus
- Seafood vogelnest in Maleisische stijl & Gebakken Jade Nasi
- Kerstdessert
- Koffie

Dit hebben we gegeten bij de Mandarijn en het was echt top
Oe dat is zon lekker restaurant daar he bij waalwijk! ik ging daar ook geregeld eten toen mijn vriendin nog in den bosch woonde.
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
  maandag 26 december 2005 @ 10:35:58 #155
73549 Annemiek78
Martijn_77 my favo user!
pi_33409569
quote:
Op maandag 26 december 2005 10:22 schreef Martijn_77 het volgende:
Mijn kerstdiner op eerste Kerstdag was:
- Kir Royal
- Amuse
- Pompoen soep met echte Haaivinnen en krab
- Assortiment van 3 soorten Dim Sum hapjes
- Verse halve kreeft met Chinese witte wijnsaus
- Waku Waku entrecote met Thaise wijnsaus
- Seafood vogelnest in Maleisische stijl & Gebakken Jade Nasi
- Kerstdessert
- Koffie

Dit hebben we gegeten bij de Mandarijn en het was echt top
Dit was keuzemenu B.... Ik had het andere menu...

Eigenlijk hetzelfde, alleen had ik:

Geboden ossenhaas soep in Kantonese stijl (ipv pompoen - Haaivinnen soep)
Tongfilet rollen met Chinese witte wijnsaus (ipv de kreeft)

Enne, inderdaad is algemeen bekend dat je hier heel goed kunt eten.
Wij hebben er in ieder geval van genoten.
Positive thinking, my way of thinking!
pi_33409586
Konijn met spruiten en aardappel kroketten gister
I'm sick of all this pooping stuff i'm getting my buttcheeks pierced together .
  maandag 26 december 2005 @ 12:21:30 #157
35189 Troel
scherp en bot
pi_33411325
Wij hadden gisteren een fruitcocktail vooraf en daarna tomatensoep met soepstengels en toen roerbakgroenten, salade, gebakken aardappeltjes met gevulde kalkoen en als toetje ijs met rode besjes en een creme double en slagroom met kersthagel.
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_33411378
gisteren gegourmet, gezellig met de muppets christmas carol aan
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  maandag 26 december 2005 @ 12:26:22 #159
35189 Troel
scherp en bot
pi_33411413
Oja en vanavond ben ik degene die kookt.

We hebben pasteitjes met kalfsragout, mosterdroomsoep, broccoli met kerriesaus, biefstuk, gekruide krielaardappeltjes en gegrilde cherrytomaatjes en als toetje een stervormige pannenkoek met ijs en vruchtencocktail.

Tja, het is misschien niet allemaal even bijzonder en sommige dingen zijn behoorlijk uitgekauwd, maar het zijn wel dingen waarvan ik weet dat ik ze binnen kan houden, dus zodoende dit menu.
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  maandag 26 december 2005 @ 13:47:39 #160
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33413316
Het was een geweldig succes, na lang te hebben getafeld, lekker een kapiteintje weg gekiept (grand marnier met cognac)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_33413898
Vanavond naar Jill's in Haarlem (zijn we eerder geweest, zie de recensies) Waar we gaan voor een 6 gangen dinertje (burp)
http://www.jills.nl/kerst.html

Vanavond:

Voorgerechten
Carrousel van vis met een bonbon van gerookte zalm, gevuld met fijne salade van rozeval aardappel en zalm, witlof met Hollandse garnalen en een terrine van gerookte paling, kervel en kruidenolie.
of
Parade van voorgerechtjes bestaande uit een huisgemaakte terrine van eendenlever, een verrassingspakketje van wildzwijnsham gevuld met zuurkool en smeuïge rillette van gevogelte.


Soepje
Heldere gevogelte bouillon met een kruidige kerrie crème.


Tussengerechten
Lauwwarm geserveerde tonijnfilet, gepaneerd in sesam en gepresenteerd
op paksoy en wassabi-jus.
of
Gebakken fazantenborst geserveerd op hete bliksem en armagnacsaus.


Verfrissing
Verfrissing van champagne en mandarijnen.


Hoofdgerechten
Gebraden ossenhaas gevuld met duxelle van truffel op een garnituur van
bospaddestoelen en rode wijnsaus.
of
Gebakken grietfilet geserveerd op gamba risotto met een subtiele kreeftensaus.
of
Gebakken hertenbiefstuk geserveerd met een winters wildgarnituur
en een krachtige saus van bokbier en jeneverbessen.


Nagerechten
Verrassingsdessert met zoetigheden gemaakt met champagne.
of
Rudolfs kaasdessert: Smeuïge selectie van Hollandse kaassoorten.

Gaat wel lukken denk ik
pi_33418362
voor vanavond ben i er nog niet uit, heb maar weinig ingredienten in huis
sowieso het vlees, gemarneerd iets, met on the side denk ik gekookte aardappelen die ik ga opbakken, geglaceerde stukken ui, en mais.
zoiets denk ik.
]ohja, en als voora uiteraard een gevuld tomaatje
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_33418640
Gisteren gekookt

Tompouce van gerookte zalm, Lamsstoofschotel en daarna een combinatie van chocoladecake met twee soorten ijs als dessert

Het was errug

Vandaag dus bij mijn ouders Varkenshaasje met gefrituurde aardappeltjes en champignons met ui en hamblokjes. Klonk ook erg
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_33420823
Vanavond gekookt voor ons gezin, kleine keuters dus de maaltijd hebben we maar niet te lang gemaakt We hebben gemaakt:

Eendenborstfilét met vijgen op een bedje van rucola en veldsla, met een honing-kruiden dressing. De dressing is lekker, maar erg zoet.

Konijnenbout met een salade van veldsla en rucola, spruitjes, peulen, worteltjes, stoofperen en een soort schotel van aardappel met creme freche, erg lekker.

Voor het dessert heb ik witte chocolade gesmolten, waarmee ik een soort ijswafels heb ingesmeerd. Daarin een coctail van slagroom, piña colada, lycheevruchten, ananas en meloen, met een topping van gebakken kokos. Dit was heerlijk, hoewel de piña colada wat overheersend was.

Al met al erg lekker
Op dinsdag 24 november 2009 23:03 schreef k_man het volgende:
Een einde aan oeverloos gelul is een einde aan Fok.
  maandag 26 december 2005 @ 20:33:38 #165
97745 Thorical
finding a way
pi_33421315
quote:
Op zondag 25 december 2005 18:25 schreef Bluezz het volgende:
Wij zijn ook begonnen met "kerst-koken".
We hebben uurtje geleden kreeftensoepje gegeten, en nu zitten de tongrolletjes met garnalen in witte wijnsaus in de oven...

[afbeelding]
Wat leuk dat is wat ik over een half uurtje krijg. Maar dan niet met tong maar met schol het slijm zat er nog op toen ik ze zaterdag kocht
En eigelijk ook geen kreeften maar een garnalensoep. Maar alles was vers voorzover ik ingekocht heb.
  maandag 26 december 2005 @ 22:43:45 #166
17337 ook_gek
doet ie anders nooit
pi_33424703
quote:
KERSTSPIJZEN 2005



de amuses

blini met crème fraîche en Sevruga kaviaar
sashimi van tonijn met avocadocrème
tartaartje van kalfshaas met een spiegeleitje van de kwartel

voor

Terrine van gerookte eendenborst en eendenlever met gekonfijte zilveruitjes, krokant brioche en een stroopje van rode wijn en vijgen

soep

Thaise vissoep met kokos, sereh, choi sum, taugé, gegrilde coquille, kingcrab en rivierkreeftstaartjes

tussen

Gebakken tarbotfilet met langoustine, knolselderij, pied de mouton, lente ui en morieljesaus

hoofd

Gebraden hertenfilet op kastanjepuree met winterse specerijen, Gieser Wildeman peertje, veenbessensaus en chipjes van truffelaardappel

kaas

Selectie van nationale en internationale kazen met appelstroop en Provençaals notenbrood

zoet

Parfait van vanille met gecaramelliseerde pecannoten, omwikkeld met marsepein en geserveerd met een bramencoulis

Dit heb ik eerste kerstdag hier gegeten www.spijs.com
Mocht je eens lekker in scheveningen willen eten moet je echt hier gaan eten. Is iets duurder dan gemiddeld maar je krijgt werkelijk waar onovertroffen lekker eten.
quote:
In november 2002 werd SPIJS derde in de Gouden Pollepel Competitie.
2de kerstdag gewoon thuis hertenbiefstuk met spruiten gegeten
Alle hoeren kunnen vertrekken, zolang de man nog z'n handen heeft om zelf te kunnen trekken.
Never underestimate the power of stupid people in a large group
  maandag 26 december 2005 @ 23:22:49 #167
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_33425788
quote:
Op maandag 26 december 2005 14:12 schreef Bluezz het volgende:
Vanavond naar Jill's in Haarlem (zijn we eerder geweest, zie de recensies) Waar we gaan voor een 6 gangen dinertje (burp)
http://www.jills.nl/kerst.html

Vanavond:

Voorgerechten
Carrousel van vis met een bonbon van gerookte zalm, gevuld met fijne salade van rozeval aardappel en zalm, witlof met Hollandse garnalen en een terrine van gerookte paling, kervel en kruidenolie.
of
Parade van voorgerechtjes bestaande uit een huisgemaakte terrine van eendenlever, een verrassingspakketje van wildzwijnsham gevuld met zuurkool en smeuïge rillette van gevogelte.


Soepje
Heldere gevogelte bouillon met een kruidige kerrie crème.


Tussengerechten
Lauwwarm geserveerde tonijnfilet, gepaneerd in sesam en gepresenteerd
op paksoy en wassabi-jus.
of
Gebakken fazantenborst geserveerd op hete bliksem en armagnacsaus.


Verfrissing
Verfrissing van champagne en mandarijnen.


Hoofdgerechten
Gebraden ossenhaas gevuld met duxelle van truffel op een garnituur van
bospaddestoelen en rode wijnsaus.
of
Gebakken grietfilet geserveerd op gamba risotto met een subtiele kreeftensaus.
of
Gebakken hertenbiefstuk geserveerd met een winters wildgarnituur
en een krachtige saus van bokbier en jeneverbessen.


Nagerechten
Verrassingsdessert met zoetigheden gemaakt met champagne.
of
Rudolfs kaasdessert: Smeuïge selectie van Hollandse kaassoorten.

Gaat wel lukken denk ik
Was prima te eten.
Net weer thuis.

*burb*

[ Bericht 0% gewijzigd door golfer op 26-12-2005 23:37:06 (typo) ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 27 december 2005 @ 05:49:15 #168
10110 NIels25
"You only live once, so l
pi_33431499
Zelf maar weer is gekookt gisteren. Kook altijd voor vrienden op de 2e kerstdag, en de sport is geworden om veel gangen te doen, kleine hapjes en lang te tijd met redelijk veel wijn e.d.
Gisteren had ik het geheel maar in een landenthema gedaan.

- Combi van Paling, Zalm en Hollandse garnalen met mierikswortel en Wasibi viseitjes

- Japan: Zelfgemaakte Sushi met daarbij Tempura Garnalen en groente

- Italie: Parmaham met een salade van granaatappel en sinassapel

- Thailand: Kip/Crab gehakt gebakken aan een stengel citroengras & Thaise garnalen salade

- Mexico: Gekruid gehakt met verse Guacamole, Salsa en dat op Taco Chips

- Spanje: Diverse Tapas

- Stukjes Hertenbiefstuk, Kangoroe Biefstuk, Struisvogel Biefstuk en Springbok Biefstuk

- Heerlijke Taartjes

- Koffie of Irish Coffee


Was errug lekker
pi_33432924
Zo, dat ziet er goed uit zeg, wat een werk
pi_33472840


Op dinsdag 24 november 2009 23:03 schreef k_man het volgende:
Een einde aan oeverloos gelul is een einde aan Fok.
  donderdag 29 december 2005 @ 10:03:46 #171
54772 Silmarwen
The World is in our hands
pi_33497203
Uiteten gaan met kerst heb ik nooit begrepen. Maar mijn vader is chef-kok geweest en ik ben zelf gek op koken. Kerst vieren we dus thuis. Beetje laat maar dit heb ik gegeten met eerste kerstdag:

Vooraf: Carpaccio op een bedje van ruccola met een groene pesto dressing en geroosterde pijnboompitten.
Hoofdgerecht: Stoofpeertjes (zonder wijn), Ossenhaas (op een speciale manier gesneden zodat er de vulling erin kan) met een vulling van fijne pate en champignons gebakken in citroen, aardappels mee in de oven met de ossenhaas en een gravy gemaakt van de rest van de fijne pate, rode wijn, double cream, 1 uitjes, peterselie, peper en zout en Lea & Perrins.
Nagerecht: Victoria sandwich (een taart bestaan uit 2 ronde cakes met een vulling van rode vruchten (verse) en een creme van kwark en slagroom)
pi_33498690
Ik had met kerst :

Petite mise en bouche

Voorgerecht:
Escalopes de foie gras en croute de pain d'épices, chutney de pommes et poires

Hoofdgerecht:
Noisettes de cerf, sauce poivrade, garniture de légumes

Nagerecht:
Plateau de fromages affinés par Mr Boujon

desert
Le délice du patissier


En lekker dat het was ! OEF !
  donderdag 29 december 2005 @ 11:29:34 #173
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33499150
quote:
Op donderdag 29 december 2005 11:13 schreef realbase het volgende:
Ik had met kerst :

Petite mise en bouche

Voorgerecht:
Escalopes de foie gras en croute de pain d'épices, chutney de pommes et poires

Hoofdgerecht:
Noisettes de cerf, sauce poivrade, garniture de légumes

Nagerecht:
Plateau de fromages affinés par Mr Boujon

desert
Le délice du patissier


En lekker dat het was ! OEF !
Voorgerecht: Schnitzels van vette lever in korst van ontbijtkoek, chutney van appels en peren Hoofdgerecht: biefstuk van hert, peper saus, versiering van groenten Nagerecht: Blad van kazen die door de Heer Boujon worden verfijnd,
dessert Lekkers van de banketbakker
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_33499178
quote:
Op donderdag 29 december 2005 11:29 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Voorgerecht: Schnitzels van vette lever in korst van ontbijtkoek, chutney van appels en peren Hoofdgerecht: biefstuk van hert, peper saus, versiering van groenten Nagerecht: Blad van kazen die door de Heer Boujon worden verfijnd,
dessert Lekkers van de banketbakker
exactly my thoughts.
Op dinsdag 24 november 2009 23:03 schreef k_man het volgende:
Een einde aan oeverloos gelul is een einde aan Fok.
  donderdag 29 december 2005 @ 11:32:45 #175
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33499234
quote:
Op donderdag 29 december 2005 11:30 schreef Casparovvv het volgende:

[..]

exactly my thoughts.
Steenkolenfrans dus
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 29 december 2005 @ 11:35:42 #176
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_33499310
quote:
Op donderdag 29 december 2005 11:29 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Voorgerecht: Schnitzels van vette lever in korst van ontbijtkoek, chutney van appels en peren Hoofdgerecht: biefstuk van hert, peper saus, versiering van groenten Nagerecht: Blad van kazen die door de Heer Boujon worden verfijnd,
dessert Lekkers van de banketbakker
Zelfs als je het zo op schrijft klinkt het nog steeds goed
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_33499342
quote:
Op donderdag 29 december 2005 11:32 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Steenkolenfrans dus
dat ook Het ging me om het exclusiever laten klinken dan het is
Op dinsdag 24 november 2009 23:03 schreef k_man het volgende:
Een einde aan oeverloos gelul is een einde aan Fok.
  donderdag 29 december 2005 @ 11:39:48 #178
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33499395
quote:
Op donderdag 29 december 2005 11:35 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Zelfs als je het zo op schrijft klinkt het nog steeds goed
Beter zelfs, want dit is waarschijnlijk zo geschreven en toen in het frans vertaald.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 29 december 2005 @ 11:41:15 #179
15746 daNpy
Marathon Coupé
pi_33499436
Binnen 3 kwartier 2 kilo vlees gegrilled en naar binnen geschoven
Heerlijk
You can sleep in a racecar, but you can't race a house!
Op zaterdag 12 november 2022 13:41 schreef knoopie het volgende:
Daar kan je wel om lachen, maar de motorolie vervangen is een stuk handiger in de badkuip dan op je vloerkleed in de woonkamer.
pi_33499620
quote:
Op donderdag 29 december 2005 11:29 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Voorgerecht: Schnitzels van vette lever in korst van ontbijtkoek, chutney van appels en peren Hoofdgerecht: biefstuk van hert, peper saus, versiering van groenten Nagerecht: Blad van kazen die door de Heer Boujon worden verfijnd,
dessert Lekkers van de banketbakker
Bijna goed
plakje ganzenlever in een korst van kruidenbrood, chutney van appels en peren
de rest klopt aardig.

Wat betreft het steenkolenfrans.. zo stond het op de menukaart ( het was in frankrijk )
je ne sais pas of het corrct frans is maar daar ga ik maar wel vanuit
pi_33504795
Weer van die aanstellers die ales in het Frans doen, zelfs in Frankrijk zijn ze al te vinden.
Helpt waar hij kan!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')