abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
pi_32158908
Aangezien ik hierover toch best wel wat vragen langs zie komen steeds heb ik eens mijn best gedaan wat documentatie hierover te vinden, hoe dit probleem op te lossen is.

Dus here whe go!!!

Algemeen
Te vroeg klaarkomen of vroegtijdige zaadlozing (latijn: ejaculatio precox) is het herhaaldelijk bereiken van de zaadlozing voordat de man dat wil en na minimale prikkeling, meestal voor, bij of kort na het inbrengen van de penis in de schede. Ook hier geldt dat iets pas een probleem is als de man en/of de partner dit een probleem vindt. Komt een man na bijvoorbeeld 2 minuten penetreren klaar en beiden vinden dit prettig dan is er geen sprake van een probleem. Wel is het zo dat verwachtingen over wat 'normaal' is hierbij een rol spelen. Verwacht een man het neuken 3 kwartier vol te kunnen moeten houden en het lukt hem 'slechts' een half uur, dan is er geen sprake van een vroegtijdige zaadlozing maar van een verschil in wenselijkheid en realiteit. In de praktijk echter blijkt dat mannen die dit probleem signaleren bijna voortdurend al voor penetratie klaarkomen of binnen een minuut erna. En wat normaal is bepaal je verder zelf mits respect voor het uithoudingsvermogen van je penis.
Vroegtijdige zaadlozing is dermate frustrerend dat uit lijfsbehoud tevoren al de zin en opwinding kan ontbreken. Zo kan vroegtijdige zaadlozing leiden tot of in combinatie voorkomen met een erectieprobleem.

Lichamelijk speelt zich het volgende af. De man voelt het punt waarop de uitstoot van zaad plaatsvindt en dat onafwendbaar is ('point of no return'), niet aankomen. Hij moet dit punt voor zijn anders is hij al te laat. Het is te vergelijken met het moment voordat je moet plassen. De aandrang voel je en je gaat naar het toilet. Reflexmatig voltrekt zich daarna het legen van de blaas. Dat reflexmatige punt leert elk kind aanvoelen komen, de zindelijkheidstraining. Zo leert ook elke jongen, bijna automatisch, bij zijn eerste zaadlozingen herkennen dat er een zaadlozing aan staat te komen. Hij weet deze dan te controleren. Dit 'weten' is een samenspel tussen hormonen, en bewust en onbewust zenuwstelsel. Het lichaam leert van zijn eigen fouten en kan zichzelf trainen en controleren.

Oorzaken
De oorzaken zijn voor een groot deel af te leiden uit het eerder genoemde leerproces.
• slechte eerste ervaringen (betrapt tijdens masturberen, pijnlijke 'ontmaagding' van vriendin waardoor schuldgevoel, vies van of schaamte over eigen sperma) waardoor terughoudendheid en geen gelegenheid controle te leren krijgen.
• verkeerd aangeleerd gedrag (snel vrijen in de auto, achter een muurtje, snel vrijen in verband met pijn bij vrijen van partner of in verband met zwangere partner, altijd snel masturberen) waardoor het lichaam getraind is op presteren en niet op genieten van datgene wat aan de zaadlozing vooraf gaat.
• verkeerde afstemming in de prikkeloverdracht tusen hormonen en bewust en onbewust zenuwstelsel.

Maar er zijn ook andere theorien. Deze verklaren het probleem uit angst voor agressie of voor intimiteit. Gemeenschap hebben kan voor sommige mannen zo bedreigend zijn dat snel klaarkomen hen snel uit de benarde positie 'bevrijdt'. Maar ook faalangst en prestatiedruk of het teveel gericht zijn op het orgasme van de partner kan afleiden van eigen lichamelijke sensaties waardoor het 'point of no return' te laat wordt herkend.

De behandeling
Deze is er op gericht de man weer controle te geven over zijn zaadlozing. Het tegenstrijdige is dat hij juist moet leren teveel controle over dingen buiten hem op te geven. Hij zal zich meer op zichzelf moeten richten: wat voel ik, hoe voelt dat, wil ik genieten, wil ik intimiteit met de ander. Zo krijgt hij weer kontakt met al die sensaties die aan een zaadlozing vooraf gaan en kan hij weer leren dat 'point of no return' aan voelen komen. Daartoe zijn oefeningen nodig die allereerst zelf en later met de partner gedaan kunnen worden: masturbatieoefeningen, streeloefeningen, orgasme op en af laten komen (stop-start-oefening), stap voor stap vaginaal kontakt. Doel: meer genieten, minder presteren.

Geen zin hebben allerlei afleidende gedachtes zoals rekensommen maken: de man leert dan nog niet wat er met zijn lijf gebeurd en rekensommen zijn niet bevordelijk voor de opwinding.

Soms kan medicatie een rol spelen. De laatste tijd is er nogal onderzoek gedaan naar clomipramine of paroxetine, middelen die eigenlijk een antidepressieve werking hebben, maar die in lage dosering enkele uren voor de te verwachten seksuele aktiviteit de zaadlozing kunnen vertragen.
Crmes met verdovende bestanddelen lijken ook zin hebben, zo liet een onderzoek in 1999 in Nederland zien. Een creme met xylocaine (via een arts verkrijgbaar) 15 minuten onder een condoom aangebracht op de eikel, maakt deze wat minder gevoelig. Crmes via een seksshop zijn af te raden, onduidelijk is welke bestanddelen dit bevat.


Als je altijd doet wat je altijd deed zul je altijd krijgen wat je altijd kreeg.
pi_32158955
Stop-start oefeningen
Algemeen
De stop-start-oefeningen kunnen behulpzaam zijn bij de behandeling van te vroeg klaarkomen. Er zijn ook andere manieren van behandeling (medicatie, crme, soms psychotherapie), maar met deze oefeningen is de meeste ervaring opgebouwd. Ze zijn voor veel mannen (maar niet alle) effectief en kunnen goed zelf worden toegepast.
Lukt het je hiermee niet of zoek je begeleiding bij deze oefeningen, neem dan kontakt op met een seksuoloog.

De behandeling van te vroeg klaarkomen is er op gericht je weer controle te geven over de zaadlozing. Het tegenstrijdige is dat je juist moet leren teveel controle over dingen buiten je om, op te geven. Dat zal soms lastig zijn: je houdt graag greep op je omgeving (in dit geval de partner waarmee je vrijt) en je geeft jezelf niet de tijd en gelegenheid dingen los te laten en te genieten. Ook ben je te vaak doelgericht: dat prettige orgasme dat in de verte lonkt maar waarover je niet meer de baas bent maar het orgasme de baas over jou. Tevens heb je vaak gedachtes tijdens het vrijen als 'het zal me lukken' of 'als het maar lukt'. Ook deze gedachtes geven nu niet bepaald een ontspannen gevoel.
Je zou kunnen leren je meer op jezelf te richten: wil ik genieten, wil ik intimiteit met de ander, wat voel ik, hoe voelt lichamelijke opwinding, hoe voelt passie en intimiteit ? Zo kun je weer kontakt leren krijgen met al die sensaties die aan een zaadlozing vooraf gaan en kun je weer leren het 'point of no return' (het punt vlak vr de zaadlozing) aan te voelen komen.

Daartoe zijn oefeningen nodig die allereerst zelf en later met je partner gedaan kunnen worden.
Doel: baas worden over eigen zaadlozing, meer genieten, minder presteren.
Zijn de oefeningen geforceerd ? Ja, natuurlijk. Net zoals de zwemles of de dansles vroeger. Dat kon je ook niet meteen. Gelukkig na een tijd oefenen wel. Accepteer dat dit probleem zich niet uit zichzelf oplost en dat dit 'geforceerd' aandacht nodig heeft. Overigens zijn de oefeningen met je partner goed in het vrijen in te bouwen en kun je het meer zien als experimenteren dan als technisch oefenen.
Denk je dat je even snel de oefeningen kunt doen ? Foutje, je doet dan namelijk hetzelfde als te snel klaarkomen: weglopen om iets te voelen. Het gaat er namelijk niet om of je die oefening knt maar wat je erbij ervaart. De tijdsduur die in de oefeningen staan beschreven zijn een indicatie. Wat lang of kort is bepaal je uiteindelijk zelf.

Tot slot: regelmatig, kort en consequent de oefeningen doen heeft meer baat dan af en toe een lange sessie.

Stap 1
a. Maak eens de balans op: hoe vaak neem je tijd voor jezelf om te genieten. Hoe snel is je leven ?
Maak eens tijd voor jezelf, zet de telefoon uit, en neem eens een bad of douche. Maak het aangenaam op bed of ergens in een kamer waar je ongestoord op je gemak kunt liggen.

Streel eens je penis, je balzak, je kruis en je liezen en realiseer je eens hoe dat voelt. Ga niet fantaseren over seks, ga niet masturberen met de bedoeling opgewonden te raken. Word je vanzelf opgewonden dan laat dat zo, maar stimuleer het niet. Hoe voelen die aanrakingen ? Ooit bij stilgestaan ? Concentreer je er eens op en geniet ervan.

Doe dit een kwartier en ga dan over op stap b.

b. Ga over op seksuele fantasie en voel de opkomende opwinding. Houd het bij strelen of knijpen, eventueel tempowisseling, maar ga niet heftig masturberen. Werk niet naar een orgasme toe. Hoe voelt dat, wat gebeurt er precies ? Houd de opwinding vast, dat wil zeggen, geniet van het moment, concentreer je op je gevoel in de penis en andere delen van je lichaam.

Krijg je wel opeens een zaadlozing, jammer dan, morgen kan het weer anders zijn. Het gaat om wat je ervaart, niet of je het kunstje al kunt. Doe dit ook ongeveer een kwartier.

Na afloop van de oefening kun je eventueel wel klaarkomen.Doe oefening a en b liefst een paar keer per week. Na 5 keer neem je stap 2.

Stap 2
Dit is de stop-start-oefening met jezelf.
Begin kort weer als stap 1. Op het moment dat je het idee hebt dat een zaadlozing er aan zou kunnen komen, stop je met het stimuleren van de penis door deze niet aan te raken. Wacht een paar minuten, laat de opwinding zakken. Pak daarna de draad weer op en start het stimuleren. Stop een paar minuten zodra de zaadlozing dreigt. Herhaal dit 5 keer achter elkaar. Krijg je toch een zaadlozing, jammer dan, morgen kan het weer anders zijn.

Ga pas over naar de volgende stap als het je drie keer lukt een zaadlozing op deze wijze 10-15 minuten uit te stellen.

Stap 3
Hetzelfde als stap 2 maar nu met variaties.

a. Stop niet met stimuleren door de penis los te laten, maar door te variren in tempo, in druk, en in plek van stimuleren. Laat op deze manier de opwinding zakken en opkomen. Varieer zoals je hetzelf prettig vindt. Dan weer heftig dan weer rustiger. Streef niet naar een orgasme en ervaar hoe het voelt.

b. Hetzelfde als a. maar nu met glijmiddel (zoek een niet-bijtend, niet geparfumeerd middel, geen zeep, bijvoorbeeld babylotion of babyolie). Een glijmiddel geeft een sterkere prikkel dan een droge hand. Hier bestaat een kans op terugval. Niet treuren, rustig opbouwen.

Ga pas over naar de volgende stap als het je drie keer lukt een zaadlozing op deze wijze 15 minuten uit te stellen

Stap 4
Voor mannen zonder partner of met een wisselende partner kunnen de eerste 3 stappen voldoende zijn, maar hoe dan ook, vrijen met een ander is anders en kan voor sommigen zodanig afleiden en spanning geven, dat uiteindelijk medewerking van een ander nodig is om te leren controle te houden over de zaadlozing.

De volgende stappen zijn met je partner. Ik ga ervan uit dat het probleem met hem of haar is besproken. Voor de volgende oefeningen zul je ook expliciet de dingen moeten bespreken. Ga er niet van uit dat de ander onmiddellijk snapt wat je bedoelt of wat je wilt. Maak geen verwijten. Wel kan het zo zijn dat je door de houding of opmerkingen van de ander, gespannen of afgeleid raakt. Zeg dit, dan kan je partner daar rekening mee houden. Noem de dingen direct bij naam, wees eerlijk en neem de tijd. Je bent nog steeds bezig voor jezelf, niet alleen voor de ander.

Eigenlijk doe je dezelfde stappen die je ook alleen deed. Herhaal dus stap 2 en stap 3 in dezelfde volgorde. Nu is het de hand van je partner die stimuleert. Bespreek hoe je kenbaar maakt dat de ander moet stoppen en weer kan beginnen. Zeg het gewoon of maak een gebaar. Je kunt ook de hand van de ander vasthouden en sturen.

Orale bevrediging kan een variatie zijn op stimulatie met de hand met behulp van glijmiddel.
Ga pas over naar de volgende stap als het je drie keer lukt een zaadlozing op deze wijze 15 minuten uit te stellen.

Stap 5
Nu kan penetratie volgen. Het is belangrijk daarbij in het begin je passief op te stellen, dat wil zeggen, je zorgt ervoor dat de ander je penis inbrengt in plaats van dat jij penetreert. In het begin zijn dan ook de volgende houdingen zinvol: jij onder, de ander boven (met gezichten naar elkaar toe) of liggend op een zij, jij achter en de ander voor (de ander met de rug naar je toe).

Je brengt de penis voor de ingang van de schede, je partner wrijft de penis tussen de schaamlippen of brengt deze voorzichtig naar binnen in de schede. Let op je reacties en penetreer zelf voorzichtig verder. Laat de penis dan inwendig rusten, beweeg en stoot niet. Na een paar minuten haal je de penis eruit. Herhaal dit enkele keren.

Als het een aantal keren is gelukt om 5-10 minuten zonder klaar te komen inwendig te zijn geweest , dan pas kun je gaan bewegen en stoten. Is dit een aantal keren gelukt dan kun je een positie kiezen waarbij jezelf actiever bent: zij onder, jij boven, zowel met gezichten naar elkaar toe als zij met de rug naar je toe.

Je bent nu langzaam in staat de zaadlozing elk gewenst moment uit te stellen. Kijk eens terug: heb je een kunstje geleerd of is er wat veranderd in de beleving van seksualiteit ?

Er kunnen weer momenten zijn dat je te vroeg klaarkomt. Laat je door een paar gebeurtenissen niet uit het veld slaan en bouw het desnoods weer op.

Extra
Probeer eens zo snel mogelijk door masturberen klaar te komen ! Wat n zul je denken ?
Je kunt deze oefening beschouwen als een test of als een kick. Het is niet noodzakelijk om te doen en daarom is het als een extraatje toegevoegd.

De clou is dat je hebt geleerd controle te krijgen over je zaadlozing en je weer bewust te worden van je seksuele gevoelens. Nu je dit kunt is het op zich niet erg eens een keer snel klaar te komen, soms heb je daar misschien zin in. Waarom niet, als je dit wil en je er controle over hebt ?

Probeer dus eens snel een fantasie op te bouwen en jezelf te stimuleren. Je merkt dat je het nu zelf in de hand hebt. En je zult de keren dat je met je partner vrijt, merken dat je nog steeds in staat bent de zaadlozing te laten komen op het moment dat jij het wil.

Maak van snel masturberen echter geen gewoonte.
Als je altijd doet wat je altijd deed zul je altijd krijgen wat je altijd kreeg.
pi_32159006
quote:
Op donderdag 10 november 2005 20:48 schreef erodome het volgende:


Maak van snel masturberen echter geen gewoonte.
Ik doe niet anders.


Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_32159031
Het is nooit te vroeg om te komen zeg ik altijd maar.

.
pi_32159258
Te lang is ook niet leuk....
uit een aspergernest
pi_32159356
quote:
Op donderdag 10 november 2005 20:56 schreef wendytje het volgende:
Te lang is ook niet leuk....
Bestaat dat te lang???????????????

Wow, hier niet hoor, serieus niet

Maar serieus, als iemand na een half uur klaarkomt en zegt een probleem met te vroeg komen te hebben dan neem ik dat niet echt serieus natuurlijk, alhoewel ik het gaarne langer maak dan een half uurtje.
Maar toch een redelijke groep komt echt heel snel, wat als problematisch gezien wordt door sexuologen enzo is toch wel binnen een minuut/paar minuten...
Als je altijd doet wat je altijd deed zul je altijd krijgen wat je altijd kreeg.
pi_32159527
Zo.
Dat gaat ff lezen worden de komende 4 dagen.
Ons soort mensen, trapt reeds jaren blij van zin, het vuile plebs de modder in.
Ons soort mensen, steunpilaar van vaderland en koningin.
pi_32159529
Ik denk dat ik maar eens een cursus Oosterse mystiek ga volgen.

Is het lopen over gloeiende kolen ook een goede oefening?
---verdwijnt---
pi_32159586
Heb je dit allemaal zelf getypt?
pi_32159956
quote:
Op donderdag 10 november 2005 21:05 schreef no1uknow het volgende:
Heb je dit allemaal zelf getypt?
pi_32159968
mijn geit mekkert nooit.
pi_32160020
quote:
Op donderdag 10 november 2005 21:05 schreef no1uknow het volgende:
Heb je dit allemaal zelf getypt?
http://www.seksualiteit.n(...)omen/behandeling.asp
  donderdag 10 november 2005 @ 21:17:44 #14
111773 Monocultuur
3,68 Kills per Minute
pi_32160035
lachen man, gelijk klaar komen en niet eerst moe worden van het neuken.
Communism will be conquered with the help of God ...and a few marines.
pi_32160049
quote:
Op donderdag 10 november 2005 20:58 schreef erodome het volgende:

[..]

Maar serieus, als iemand na een half uur klaarkomt en zegt een probleem met te vroeg....
Ik ken dit probleem wel een beetje.... dit komt meestal omdat ze dan in het Duits tegen beginnen te schreeuwen... schneller schneller, gehen sie haben eine sehr grosse Grabung
Rot signature
pi_32160069
Yep, gewoon overgenomen, even een tijdje opzoek geweest naar een goede beschrijving, belachelijk veel middeltjes tegengekomen voor dit probleem, maar deze gaf een mooie beschrijving van het probleem en een oplossing...

Maar dat staat al in de OP, dat ik opzoek ben geweest naar documentatie, ben nogsteeds op zoek, kijken of ik meer oefeningen kan vinden...
Als je altijd doet wat je altijd deed zul je altijd krijgen wat je altijd kreeg.
pi_32160104
Als ik bloed geil ben kan ik er soms niks aan doen dan moet het maar snel.

Als ik geweldig aan het genieten ben, en denk dat ik ga komen verander ik van standje. Dat wil ook helpen.


Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_32160107
quote:
Op donderdag 10 november 2005 21:03 schreef Clourhide het volgende:
Ik denk dat ik maar eens een cursus Oosterse mystiek ga volgen.

Is het lopen over gloeiende kolen ook een goede oefening?
Misschien je leuter er in leggen
pi_32160113
Masturberen is toch voor zo'n beetje alle mannen een gewoonte?
Power perceived is power achieved.
pi_32160152
De knijptechniek

Een oefening voor als je te vlug klaarkomt
Als je vindt dat je te vlug klaarkomt is dat heel vervelend. Het kan zijn dat je altijd binnen een halve minuut klaarkomt, na enkele stoten, of zodra de penis in de vagina zit, of zelfs al daarvoor. Dan kun je het beste seksuologische hulp zoeken; je krijgt dan een behandeling met medicijnen. Geschat wordt dat ongeveer 5-10% van de mannen last heeft van deze 'primaire ejaculatio praecox'. Lees ook Ik kom bij het vrijen te vlug klaar.

Opbouwen van uithoudingsvermogen
In de meeste gevallen is 'te vlug' een relatief begrip omdat het samenhangt met het klaarkomen van de partner. Dan is er dus eigenlijk geen vaste definitie of maatstaf voor. Het hangt meer van je eigen gevoel van ontevredenheid af.
De knijptechniek is een trucje waarmee je een soort uithoudingsvermogen kunt opbouwen. Zoals bij elke truc zal hij niet bij iedereen werken, maar je kunt het allicht proberen. Het is leuk om het met je vrijpartner te doen, maar je kunt de knijptechniek ook alleen proberen bij het aftrekken.

De oefening
Ga samen bloot op bed zitten, tegenover elkaar, met de benen gespreid, in een makkelijke houding. Je vrijpartner streelt je penis tot hij stijf wordt, en pakt vervolgens je penis met de duim vlak onder het toompje en de wijs- en middelvinger aan de andere kant. Even stevig knijpen, gedurende drie of vier tellen. Het gevolg van dit knijpen is dat bij jou de drang om klaar te komen verdwijnt en de penis iets slapper wordt. Een half minuutje wachten en weer opnieuw strelen, zodat jij weer opgewonden wordt. Je partner knijpt weer even stevig, weer drie of vier tellen.

Doe dit een aantal keren, zolang je het gevoel hebt dat het goed gaat, maar toch niet langer dan een minuut of tien. Ga dan slapen of iets anders doen, of verwen je partner met een kutkus of een pijpkus. De volgende vier of vijf keer herhaal je dit knijprecept en ga je steeds een stukje verder. Je laat je vrijpartner pas knijpen als jij aangeeft dat je opgewonden wordt, dat kan telkens iets later zijn.


Veranderen van vrijpatroon
Je kunt door deze knijptechniek een paar dingen bevorderen. Jij ervaart dat je gedurende enige tijd seksueel opgewonden kan zijn, zonder dat je daarbij onmiddellijk een zaadlozing krijgt. (Zie ook Seks zonder neuken) Het is ook leuk om samen met de persoon waar je graag mee wilt vrijen eens iets uit te proberen, en niet meteen tot de 'daad' (waar je allebei misschien een ontevreden gevoel over hebt) over te gaan. Ook betrek je je vrijpartner bij iets wat jij als een probleem ervaart en waar je je misschien alleen door voelt. Eigenlijk ben je bezig je vrijpatroon te veranderen. Die oude manier van vrijen, waar je niet tevreden over bent.


De volgende stap
De knijptechniek is ook te gebruiken tijdens het neuken. Je moet dan wel eerst gewoon geoefend hebben. Herhaal eerst, om weer te wennen, een paar keer in de vorige houding de knijptechniek. Dan gaat je vrijpartner met haar gezicht naar je toe en haar benen over jouw benen heen op je zitten. Niet echt zitten, maar zo'n beetje boven je hangen. Haar knien zijn ongeveer ter hoogte van jouw tepels. Ze kan nu je penis vasthouden en rustige in haar vagina brengen. Blijf zo even zitten zonder te bewegen. Blijf elkaar aankijken en hou het gezellig. Dan komt zij weer omhoog en past de knijptechniek toe. Ditzelfde herhaal je nog een aantal keren. Het belangrijkste wat je hiermee bereikt is dat jullie beiden nu bewust kunnen voelen en ervaren dat de penis in de vagina zit en dat dat lekker is, in plaats van een dreigend onheil. Net als bij de eerste knijptechniek-oefening, ga je nu de tijd dat de penis in de vagina zit steeds langer maken. Als je wat meer uithoudingsvermogen hebt, kun je de seksuele opwinding gaan vergroten. Zij door met haar heupen voorzichtig draaiende bewegingen te maken, jij door met haar mee te bewegen. Streel elkaar als het ware van binnenuit. Ook kun je heel zachtjes op en neer bewegen. Kijk naar elkaar en naar wat je doet. Zo kun je stapje voor stapje verder gaan.
Elke keer dat zich een situatie voordoet waarin je te snel klaarkomt, bijvoorbeeld bij een nieuwe vrijpartner, herhaal dan gewoon weer de oefeningen.

Zie ook het artikel van dr. Koos Slob in De Nieuwe Sekstant Voortijdig orgasme bij de man

Mantak Chia e.a., Het Multi-orgastisch paar, Altamira-Becht, Bloemendaal, ISBN 90 6963 506 2/NUGI 715Als je altijd doet wat je altijd deed zul je altijd krijgen wat je altijd kreeg.
pi_32160209
Gewoon klaarkomen, en 5 minuten later nog een keer neuken en dan duurt het wel lang
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_32160239
veel zuipe van tevoren dat helpt ook
  donderdag 10 november 2005 @ 21:27:17 #24
100476 Parkinson_XTC
Ripper is a gangster
pi_32160336
mag ik even toevoegen dat wat mdma of speed (voor de ervaren neuker) wonderen doet..
zorg wel dat je voldoende water drinkt,, want tijdens die paar uurtjes zweet je alsof je in de sauna zit..
-= http://moontroop.tumblr.com =-
Monkey on the car
pi_32160356
In de volgende oefeningen kan je als man leren om je spieren zodanig te beheersen, dat je een zaadlozing kan uitstellen. Na een uitgestelde zaadlozing, zal je een intensiever orgasme beleven dan anders. Je kan de zaadlozing zelfs geheel voorkomen en toch een orgasme ervaren.
Waarom je dit zou willen, wordt uitgelegd onder routebeschrijving.
In welke Tantra-standjes je dit gemakkelijk kan toepassen, kan je nalezen onder Mathuna.
Welke samenwerking tussen beide partners nodig is bij deze standjes, staat te lezen onder vrijen in de uitgerekte tijd.

Cremaster- en dartosspier ontspannen
We beginnen met een weinig bekende maar zeer gemakkelijk te beheersen specifiek mannelijke techniek, de beheersing van de cremasterspier. De balzak kent twee spieren om de teelballen bij kou tegen het lichaam te trekken en bij warmte, los van het lichaam te laten bungelen: de dartos en de cremaster. De dartos doet het meeste werk; het is een dunne spier onder de huid van de zak. De cremaster drukt de ballen tegen het lichaam bij extreme koude. Maar de cremaster doet meer: vlak voor de zaadlozing brengt hij de teelballen omhoog, vlak tegen de penis aan, klaar om te 'schieten'. Een zaadlozing kan daarom al worden voorkomen door de cremaster een beetje te ontspannen. Leren ontspannen kan alleen wanneer je deze spieren eerst leert herkennen door ze aan te spannen, en dan weer los te laten. Van Lysebeth raad aan om je balzak dagelijks een koude douche of dompelbad te geven. Al snel ben je in staat je zak een stukje op te halen en weer los te laten. Door het aanspannen en ontspannen van deze spieren kan je een halfstijve penis laten bewegen.

Mula Bandha oefeningen
De Mula Bandha is de basis van de volgende spieroefeningen. De Mula Bandha oefening wordt zowel door mannen als door vrouwen gedaan. Toch is het doel van Mula Bandha voor vrouwen en mannen niet helemaal hetzelfde. Voor de mannen is het ook aanzet tot het oefenen van de ontspanning van de penisspieren. Bestudeer nu eerst de Mula Bandha en doe de oefeningen.

Bij de Mula Banha richt je eerst je aandacht richt op je genitale gebied. Je ademt langzaam en diep. Je ademt in en spant krachtig de spieren van de anus, van het perineum en van de penis. Even vasthouden. Terwijl je uitademt ontspant je de anale sluitspier, de hefspier van de anus, dan de dwarsspier van het perineum en tenlotte de ischiocavernosus- en de bulocavernosus-spieren. Je went je aan om deze spieren langzaam en volledig n voor n te ontspannen. Wanneer dat goed lukt, leg je de nadruk op het SNEL en grondig ontspannen van deze spieren.

Oefeningen voor de spieren van de anus, van het perineum en van de penis
Deze technieken staan beschreven in Van Lysebeth's hoofdstuk over de beheersing van de zaaduitstorting.

1. Stippeltjesplassen
Deze techniek is volgens sommige bronnen niet geheel ongevaarlijk. Ze bestaat uit het onderbreken van de urinestraal door het aanspannen van alle spieren van het genitale apparaat. Plas twee seconden, hou je plas ongeveer vijf secondern op, plas dan twee seceonden, enzovoort. Tijdens het ophouden doe je een krachtige Mula Bandha terwijl je je voorstelt dat je je plas weer opzuigt in je blaas. Daarbij ontstaat een merkwaardig gevoel en kunnen rillingen in de ruggegraat ontstaan. Misschien is het beter om met deze oefening te stoppen zodra je enige controle hebt over de betrokken spiergroepen.

Wanneer je de gewoonte zou hebben om tijdens het poepen te plassen, kan je oefenen je plas op te houden tijdens de ontlasting. Je leert dan om de spiergroepen rondom de anus en de penis te onderscheiden.

2. Beurtelings Mula Bandha en ontspannen tijdens de erectie
Deze oefening doe je in het begin het best alleen, of met een partner die slechts toekijkt. Tijdens een erectie pas je - liefst staand - een krachtige Mula Bandha toe door alle spieren fors samen te trekken, totdat eventueel een rilling over je ruggegraat kruipt. De penis wordt daardoor tegen het lichaam aan getrokken. Dan laat je de spierspanning in de penis los waardoor deze weer een stukje van het lichaam af komt te staan. Daarna span je weer aan, enzovoort. Adem in bij het aanspannen van de spieren en adem uit bij het ontspannen.

3. In alle houdingen
Je beheerst de Mula Bandha voldoende wanneer je deze zo'n dertig keer achter elkaar kan uitvoeren, natuurlijk inclusief de volledige ontspanning van de spieren. Je kan dit gemakkelijk bereiken door te oefenen op verloren momenten, in de file, in de rij voor de kassa, enzovoort. Na het beheersen van de Mula Bandha in staande houding, oefen je in liggende en zittende houding.

Nu kan je deze vaardigheid toepassen in het vrijen zonder zaadlozing.

Als je altijd doet wat je altijd deed zul je altijd krijgen wat je altijd kreeg.
pi_32160464
TANTRA
Oefenen
Masturberen
Als mannen beginnen te masturberen leren ze zichzelf een verkeerde techniek aan. Jongens doen iets stiekems. Masturberen is als snoep stelen in de winkel. Het moet snel gebeuren want je moeder kan ieder moment je kamertje binnenlopen.Om je uithoudingsvermogen te trainen moet je voortaan de tijd nemen. Doe het rustig aan. Nadert je hoogtepunt? Span vijf seconden je bekkenbodemspieren aan totdat de aandrang tot lozen wegebt en begin opnieuw. Zorg dat je flink opgewonden bent. En blijft. Masturbatie tijdens het lezen van de krant is geen goede training. Besteed aandacht aan de hele penis, niet alleen aan de eikel.

Uithoudingsvermogen
Volgens Tantra is er een groot verschil tussen ejaculatie en een orgasme. Van Lysebeth gaat zelfs zover te stellen dat de ejaculatie je afhoudt van het eigenlijke orgasme. Wie ejaculeert, stort direct daarna uitgeput ter aarde en valt in slaap. Hou je daarentegen het zaad binnen tijdens het orgasme, dan kun je dr. Wie zijn zaadlozing in de hand houdt, komt klaar uit vrije wil. Afgetrainde bekkenbodemspieren helpen hierbij, maar er zijn meer technieken.

Zuigen en blazen
Ademhaling is van het allergrootste belang bij het uitstellen van de zaadlozing. Wanneer je bij het grenspunt bent aangekomen, schrijft Van Lysebeth, moet je bewegingsloos, langzaam en diep ademhalen. Het liefst door de neus: je hartslag loopt terug, de bloedstroom naar de penis vermindert en je komt minder snel klaar. Verder adviseert Van Lysebeth de buik- en bilspieren te ontspannen als ontlading aanstaande is, daarmee kun je de dreiging afwenden.

Gebruik je tong
Een andere techniek om de ejaculatie te voorkomen is de jiva bandha-methode. Het werkt als volgt. Dreig klaar te komen (anders kun je het niet voorkomen). Vouw je tong dubbel, steek hem naar achteren en druk tegen het zachte deel van je verhemelte. Door de spieren in je mond aan te spannen, wordt er bloed van je lendenen verplaatst naar je hoofd, verklaart Sampson. Bovendien zal je ademhaling vertragen. Je krijgt de kans te herstellen.

Afknijpen
Volgens Van Lysebeth zijn de Tantrisch vergevorderden met perfecte spierbeheersing in staat om deze truc zonder handen uit te voeren. Beginners mogen hun vingers gebruiken.
Druk bij dreigend orgasme met je wijs- en middelvinger op je perineum - dat is het stuk huid tussen je balzak en je anus. Door de huid daar op te rekken, voorkom je dat het sperma de prostaat verlaat en gelanceerd kan worden. Je houdt de ejaculatie tegen, maar kunt wel een orgasme ervaren. En direct opstomen naar een volgende orgasme.


Zo en nu heb ik even genoeg gehad van voortijdig klaarkomen
Als je altijd doet wat je altijd deed zul je altijd krijgen wat je altijd kreeg.
pi_32160527
quote:
Op donderdag 10 november 2005 21:20 schreef Modwire het volgende:
Masturberen is toch voor zo'n beetje alle mannen een gewoonte?
Yep, alleen nu wordt er besproken hoe je kan masturberen en tegelijkertijd kan oefenen het wat langer vol te houden...

In het tantra topic hier op fok staat trouwens ook nog een heel stuk over het uitstellen van de ejaculatie, maar heb geen zin dat over te nemen...
Als je altijd doet wat je altijd deed zul je altijd krijgen wat je altijd kreeg.
  donderdag 10 november 2005 @ 21:52:37 #28
134252 MarcoJ
CoeXisT - All sons of abraham
pi_32161283
quote:
Op donderdag 10 november 2005 21:23 schreef Joene het volgende:
Gewoon klaarkomen, en 5 minuten later nog een keer n**k*n en dan duurt het wel lang
PESIES
///Take these hands, Teach them what to carry ////
///Take these hands, Don't make a fist, NO ////
  donderdag 10 november 2005 @ 21:54:48 #29
134252 MarcoJ
CoeXisT - All sons of abraham
pi_32161347
quote:
Op donderdag 10 november 2005 21:24 schreef Lu_uK het volgende:
veel zuipe van tevoren dat helpt ook
Ook lekker voor je medespeler.... of kan dit geval beter tegenspeler zeggen

[ Bericht 2% gewijzigd door MarcoJ op 10-11-2005 22:05:47 ]
///Take these hands, Teach them what to carry ////
///Take these hands, Don't make a fist, NO ////
pi_32161366
Het advies van dokter erodome is 2 maanden lang minimaal 3 a 4 keer op een dag klaarkomen, beter gezegd, lekker vrijen, met jezelf of bij voorkeur zelfs met een ander

Hoe meer, hoe beter, gewenning is de sleutel wat mij betrefd, oefening baart kunst
Als je altijd doet wat je altijd deed zul je altijd krijgen wat je altijd kreeg.
pi_32162413
Kun je als vrouw te vroeg klaarkomen ?


Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  donderdag 10 november 2005 @ 22:42:04 #32
62729 type_29
be cool online! da sjizzle
pi_32162869
Hier komt mijn geniale tip

Doe het gewoon nog een keer.

[ Bericht 88% gewijzigd door type_29 op 10-11-2005 23:51:36 ]
╔╗╔═╦╗
║╚╣║║╚╗
╚═╩═╩═╝
pi_32170980
Misschien is het handig om hier een centraal topic van te maken, want de vraag komt inderdaad nogal eens langs.

Bedankt voor de weer waardevolle en praktische info, erodome.
pi_32174806
quote:
Op donderdag 10 november 2005 22:28 schreef tong80 het volgende:
Kun je als vrouw te vroeg klaarkomen ?


Tja, ik vind van niet, maar er zijn vrouwen die daar anders over denken, die na het klaarkomen verdere seks even niet meer trekken, komt serieus voor, maar al met al is dit toch wel een mannenprobleem ipv een vrouwenprobleem.
Als je altijd doet wat je altijd deed zul je altijd krijgen wat je altijd kreeg.
pi_32176233
ik kwam tot nu toe helemaal niet klaar, maar vond het niet zo'n probleem om me dan even af te trekken.
Freakonomics: a rogue economist explores the hidden side of everything
  vrijdag 11 november 2005 @ 19:56:29 #36
134252 MarcoJ
CoeXisT - All sons of abraham
pi_32188042
quote:
Op donderdag 10 november 2005 21:55 schreef erodome het volgende:
Het advies van dokter erodome is 2 maanden lang minimaal 3 a 4 keer op een dag klaarkomen, beter gezegd, lekker vrijen, met jezelf of bij voorkeur zelfs met een ander

Hoe meer, hoe beter, gewenning is de sleutel wat mij betrefd, oefening baart kunst
leuk advies ... beetje onpraktisch als je van 6:30 tot ongveer 18:00 onder weg bent voor je werk, en ook nog wat verantwoordelijkheden naast je werk hebt..... Of bedoel je dat je dan nog op die avond ff 4 keer aan de bak moet.... 2 maanden lang?...... da's leuk voor mensen die desperate zwanger willen worden ja....
///Take these hands, Teach them what to carry ////
///Take these hands, Don't make a fist, NO ////
pi_32189365
Neem je toch gewoon twee maanden onbetaald verlof?
  vrijdag 11 november 2005 @ 20:53:23 #38
134252 MarcoJ
CoeXisT - All sons of abraham
pi_32189424
quote:
Op vrijdag 11 november 2005 20:50 schreef Lupa_Solitaria het volgende:
Neem je toch gewoon twee maanden onbetaald verlof?
Ja.... dat is ook een mogelijkheid.... dure mogelijkheid om een beetje later te komen.... maar dat kan. Dan doe ik het liever 2 maal achter elkaar ... niet??
///Take these hands, Teach them what to carry ////
///Take these hands, Don't make a fist, NO ////
  vrijdag 11 november 2005 @ 21:37:29 #39
39741 dJ-Zcore
Groenvoorziening.
pi_32190539
quote:
Op donderdag 10 november 2005 21:27 schreef Parkinson_XTC het volgende:
mag ik even toevoegen dat wat mdma of speed (voor de ervaren neuker) wonderen doet..
zorg wel dat je voldoende water drinkt,, want tijdens die paar uurtjes zweet je alsof je in de sauna zit..
Mdma en speed verricht ook wonderen in je lichaam.
Maar dat neemt niet weg dat het lekker is.
Wie zijn eigen tuintje wiedt, ziet 't onkruid van een ander niet.
pi_32191381
quote:
Op vrijdag 11 november 2005 19:56 schreef MarcoJ het volgende:

[..]

leuk advies ... beetje onpraktisch als je van 6:30 tot ongveer 18:00 onder weg bent voor je werk, en ook nog wat verantwoordelijkheden naast je werk hebt..... Of bedoel je dat je dan nog op die avond ff 4 keer aan de bak moet.... 2 maanden lang?...... da's leuk voor mensen die desperate zwanger willen worden ja....
In het geval van zo weinig tijd, zie de andere methode's

Die van zovaak op een dag moet je dan ook met een korreltje zout nemen hoor...
Als je altijd doet wat je altijd deed zul je altijd krijgen wat je altijd kreeg.
  vrijdag 11 november 2005 @ 22:15:35 #41
134252 MarcoJ
CoeXisT - All sons of abraham
pi_32191613
quote:
Op vrijdag 11 november 2005 22:07 schreef erodome het volgende:

[..]

In het geval van zo weinig tijd, zie de andere methode's

Die van zovaak op een dag moet je dan ook met een korreltje zout nemen hoor...
Dat zeg ik... gewoon meerdere keren na elkaar
///Take these hands, Teach them what to carry ////
///Take these hands, Don't make a fist, NO ////
pi_33925843
klinkt misschien lullig maar ik neem sinds een tijdje een anti-depressivum... Nu kan ik ook wel een uurtje lekker doorgaan hoor...
pi_33928119
tips voor het NIET of heeel lang duren voor je klaarkomt?? (anderhalf uur +)
Keep on Tripp'n
  woensdag 11 januari 2006 @ 08:56:26 #44
112386 avotar
P0werd by Black Coffee
pi_33930204
quote:
Op woensdag 11 januari 2006 00:42 schreef Brock_Landers het volgende:
klinkt misschien lullig maar ik neem sinds een tijdje een anti-depressivum... Nu kan ik ook wel een uurtje lekker doorgaan hoor...
Lijkt me niet echt een aanbeveling....
"Arrogance has to be earned. Tell me what you've done to earn yours." - House MD
"Dear life, when I asked whether or not my day could get any worse, it was meant as a rethorical question, not a challenge!"
pi_33930320
quote:
Op woensdag 11 januari 2006 02:24 schreef MiestOr het volgende:
tips voor het NIET of heeel lang duren voor je klaarkomt?? (anderhalf uur +)
Veel alcohol nuttigen. Maar niet zoveel dat je 'm niet meer omhoog krijgt.
pi_33930330


*boven bed hangt
pi_33930400
quote:
Op woensdag 11 januari 2006 02:24 schreef MiestOr het volgende:
tips voor het NIET of heeel lang duren voor je klaarkomt?? (anderhalf uur +)
Een lekkerdere vriendin zoeken.
[████████████████████]100% Finished loading....
baggeraccount, slotje!
pi_33930420
quote:
Op woensdag 11 januari 2006 09:14 schreef the900 het volgende:
Een lekkerdere vriendin zoeken.
Kom je dan niet juist snel klaar? Je kunt dan beter een hele lelijke nemen.
pi_33983818
ik kom soms niet klaar en als het al gebeurd duurt het lang, minder rukken doe ik al maar blijft lastig
Keep on Tripp'n
pi_35921047
Trap naar beneden! .
Echte liefde!
En ik zag dat het goed was.
  maandag 29 mei 2006 @ 21:05:45 #51
61885 jojomen4
hungersite.com
pi_38345353
tvp
"En esta fabrica, en este Estadio, hicimos realidad todos nuestros sueos" Alfredo Di Stefano
pi_38595525
mijn vriend heeft er geen last van
While there's life, there's hope - Marcus Julius Cicero
Answer me
  dinsdag 6 juni 2006 @ 20:14:23 #53
52753 Sjowhan
ex-mod DIG. Watskebeurt?
pi_38602806
Ik kom opzich niet snel klaar, maar als ik me vriendin 'doggy' neuk(te) kan ik het maar kort volhouden.. Iemand tips om dit te kunnen (en gaan) voorkomen?
pi_38613532
ik weet niet of het helpt, maar zelf denk ik af en toe aan alledaagse dingen als ik voel dat mijn orgasme eraan komt... ik zelf masturbeer vrij veel, en ben jong begonnen, dus voel supergoed aan wanneer mijn orgasme eraan komt. Als ik denk wat ik die avond nog moet gaan doen, of wat er in de loop van de week gaat gebeuren dan stel ik mijn orgasme ook uit.. dat is iets psychisch.. doe ik dit niet, en ik kijk naar mijn vriendin die onder mij ligt te kreunen.. dan heeft dat denken aan andere dingen geen nut..

Ik ga die dingen die hier genoemd zijn ook proberen.. zoals Blackletter al zei, ik kom niet te snel klaar, maar ik wil het wel langer volhouden als dat ik nu doe bedankt erodome
pi_38618929
Gisteravond wat geprobeerd, niks met te snel klaarkomen ofzo, maar zodra ik voelde dat ik klaarkwam spande ik mijn bekkenbodem spieren aan, en drukte met mijn vingers vrij hard op de plek tussen je ballen en je anus.. ik kwam klaar, zonder ejaculatie... best apart als je sperma verwacht en het komt niet

is dat trouwens niet slecht? waar gaat dat sperma naar toe? dat hoort er toch uit te komen? is het slecht voor je enz enz?
pi_39080811
Voor de geinteresseerden... http://www.vroegtijdigezaadlozing.nl/
  vrijdag 7 juli 2006 @ 00:27:13 #57
152968 egg-bird
zo goed als nieuw
pi_39591697
lekker belangrijk ook allemaal, heb er zelf ook "last" van... is gewoon mooi. 5 minutjes bezig. komen. whoppa weer erop en dat is pas een kunst... je pik hard houden als je je kwakje al geschoten hebt respect haha
pi_40108494
Heb er zelf gelukkig geen last van, alleen wat Sjowhan een paar posts hoger zegt. Wat helpt zijn de volgende dingen:
- genoeg slapen
- goede lichamelijke conditie hebben (weet het niet zeker, maar als ik lichamelijk moe ben door veel inspanning dan kom ik eerder; toen mijn conditie verbeterde had ik het ook beter onder controle, later toen die weer verslechterde juist weer minder)

Oja, "aan iets anders denken" vind ik ontzettend lame, is alleen symptoombestrijding (bij het vrijen dan, bij het masturberen misschien niet). Je kunt dan beter afwisselen van standje.
Verhalen van films worden telkens oppervlakkiger, maar de uitwerking gedetailleerder. Mja, sorry, wist even niets beters neer te gooien in m'n signature :+
  maandag 24 juli 2006 @ 16:31:58 #59
59704 KatirZan
Klei-kleuter
pi_40137075
dit is best informatief spul zeg leuk om bepaalde zaken eens uit te proberen
  maandag 24 juli 2006 @ 21:28:31 #60
38686 Mickey98
Sick my Duck !
pi_40144962
TMHO:
- ten alle tijde het zelfde standje doen; gaat vevelen en wordt dus minder opwindend
- genoeg afwisseling zorgt voor korte pauzes tussendoor en daar kan je het ook een flink stuk mee uitstellen...buiten dat om vinden de meeste vrouwen een beetje afwisseling prettiger dan na vijf minuten afrollen.
pi_40150024
Wat Mickey zegt ja

Maargoed, het "echte" te vroeg klaarkomen schijnt echt extreem te zijn. Dan duw je je lul in de dame en dan kom je al gelijk of binnen 10 seconden ofzo (velen, ik incluis, hebben nog wel herinneringen van eerste seksuele ervaringen waar zoiets voorkwam ). Dus mensen die het maar 2 minuten uithouden: het kan veeeeeeeeel erger!
Verhalen van films worden telkens oppervlakkiger, maar de uitwerking gedetailleerder. Mja, sorry, wist even niets beters neer te gooien in m'n signature :+
  dinsdag 25 juli 2006 @ 09:15:59 #62
152968 egg-bird
zo goed als nieuw
pi_40157843
ik meende gehoord te hebben dat de gemiddelde "daad" maar 5 min is. dus ik denk eigenlijk dat t te vroeg klaar komen meer tussen de oren zit. iedereen heeft zn goede en slechte momenten toch...
bij mij helpt alcohol men vriendin moedigd op zon moment ook aan om lekker dronken te worden haha.,. dan hou ik t persoonlijk wel 2 uur uit. hahahaha geniaal
  dinsdag 25 juli 2006 @ 09:17:51 #63
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_40157870
tvp, best informatief
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
pi_40178551
maarre niemand heeft nog beantwoord, hoe het komt dat je ook een late zaadlozing kunt krijgen. Meestal duurt het (en ja ik heb een heel lekkere vriendin) toch een behoorlijk tijd voordat ik klaarkom. Ook met masturberen duurt het vaak wel lang! Meestal neuken we, en dan ruk ik mezelf klaar! Weet iemand waar dit aan ligt.
"It is only in the country that we can get to know a person or a book."
pi_40181230
Dan ben je waarschijnlijk wat ongevoeliger, als dat een probleem is is het zaak manieren te vinden je wat meer op te winden waardoor je sneller tot een orgasme komt, dus heerlijk zoeken naar nieuwe manieren om met jezelf te spelen, of te laten spelen.
Gewoon dus zoeken naar de gevoelige plekjes.

Wat bij veel mannen vaak een orgasme triggerd als het allemaal toch al erg lekker is is gewoonweg de ballen vastpakken als dame zijnde, of er lekker aan kriebelen, vooral het perineum, het stukje tussen anus en balzak is erg gevoelig, daar kriebelen of met iets druk(niet teveel) de vingers erlangs leggen.

Dat zijn wat van die standaart dingetjes die je kan uitproberen, maar het gaat erom dat je dan gewoon iets meer aandacht aan het vinden van die hotspots moet geven die je dan kan gebruiken als je vindt dat het te lang duurt.
Als je altijd doet wat je altijd deed zul je altijd krijgen wat je altijd kreeg.
pi_40291878
Als ik nou gewoon stop met masturberen, in plaats van dat hele "ik stel het allemaal 5 keer uit" gedoe, en alleen nog maar met mijn vriendin neuk en verder niks met mezelf doe, dan zou het toch ook wel goed moeten komen of niet? Dan "ontwen" ik aan het snelle komen, want een half uur liggen rukken is geen flikker aan, maar een half uur neuken zeker wel.

Toch?
Euh, wat zal ik hier eens neerzetten..
pi_40305661
Nope, dan zal je merken dat je tijdens het vrijen vele malen sneller gaat komen, juist omdat je niet ontlaad tussendoor, oefening baart kunst, dus je kan het rukken wel achterwege laten met het oefenen in uitstellen, maar dan zal je minimaal zo'n 2 a 3 keer per dag moeten neuken, ach nou ja, is misschien zelfs wel beter
Als je altijd doet wat je altijd deed zul je altijd krijgen wat je altijd kreeg.
  zaterdag 29 juli 2006 @ 20:44:19 #68
52753 Sjowhan
ex-mod DIG. Watskebeurt?
pi_40306124
quote:
Op zondag 23 juli 2006 18:11 schreef Sorcerer8472 het volgende:
Heb er zelf gelukkig geen last van, alleen wat Sjowhan een paar posts hoger zegt. Wat helpt zijn de volgende dingen:
- genoeg slapen
- goede lichamelijke conditie hebben (weet het niet zeker, maar als ik lichamelijk moe ben door veel inspanning dan kom ik eerder; toen mijn conditie verbeterde had ik het ook beter onder controle, later toen die weer verslechterde juist weer minder)
Punten waar ik wel wat aan heb, of het inderdaad gaat helpen als ik er meer op ga letten weet ik niet, maar wie weet
quote:
Oja, "aan iets anders denken" vind ik ontzettend lame, is alleen symptoombestrijding (bij het vrijen dan, bij het masturberen misschien niet). Je kunt dan beter afwisselen van standje.
Dat is ook mijn gedachte, je gaat toch niet aan iets anders denken? Ik weet gewoon dat ik bij sommige standjes het langer volhoudt dan andere, dan wisselen we maar wat vaker, wordt de sex ook nog (vaak) leuker op
pi_40397693
quote:
Op zaterdag 29 juli 2006 20:28 schreef erodome het volgende:
Nope, dan zal je merken dat je tijdens het vrijen vele malen sneller gaat komen, juist omdat je niet ontlaad tussendoor, oefening baart kunst, dus je kan het rukken wel achterwege laten met het oefenen in uitstellen, maar dan zal je minimaal zo'n 2 a 3 keer per dag moeten neuken, ach nou ja, is misschien zelfs wel beter
Nou, volgens mij is dat niet per se waar hoor. Als ik echt ontzttend geil ben dan kom ik juist minder snel. Maargoed, iedereen zal anders reageren op seks/stimulering etc.

Te veel erop letten is ook niet goed. Telkens als ik erop let gaat het te snel, op een of andere manier. Gewoon genieten en niet aan denken is fijner. Juist dat je eraan denkt verpest het ook. Kijk liever naar je vriendin terwijl je d'r neukt, zie hoe ze geniet en geniet zelf ook (des te meer geniet zij op haar beurt weer omdat ze jou ziet genieten ).
Verhalen van films worden telkens oppervlakkiger, maar de uitwerking gedetailleerder. Mja, sorry, wist even niets beters neer te gooien in m'n signature :+
pi_40547335
quote:
Op zaterdag 29 juli 2006 20:28 schreef erodome het volgende:
Nope, dan zal je merken dat je tijdens het vrijen vele malen sneller gaat komen, juist omdat je niet ontlaad tussendoor, oefening baart kunst, dus je kan het rukken wel achterwege laten met het oefenen in uitstellen, maar dan zal je minimaal zo'n 2 a 3 keer per dag moeten neuken, ach nou ja, is misschien zelfs wel beter
Ook goed.
Euh, wat zal ik hier eens neerzetten..
pi_41900058
Even een bump voor dit geweldige topic...

Ik ben zo'n iemand, maar dan in extreme versie. Ik zal even het verhaal vertellen;

Officieel ben ik nog maagd, hoewel ik en mijn vriendin het al zo'n 3 keer hebben geprobeert... Ons voorspel is altijd erg lang, en wordt op sommige punten zo opwindend dat ik gewoon al bij het droog neuken kom. En de kracht en kennis om zonder te ejaculeren te komen heeft mij vaak van een natte onderbroek gered . Met voorspel bedoel ik trouwens gewoon zoenen en vrijen, en bij ons is dat zo'n uur of twee, lekker relaxed maar toch zo opwindened dat ik er tijdens de laatste paar keer 2 keer (droog-)klaar kwam.

Nou wordt vaak gezegd "Als ik langer wil sexen kom ik eerst, en dan is de tweede keer langer.", nou, bij mij niet hoor. Als we eindelijk op het punt van penetratie komen (niet gepijpt of getrokken -gelukkig-, al heb ik haar wel gestreeld), dan probeert zij het erin te doen, rustig, lief.. maar als mijn eikel er half in is gaat het in mijn hoofd ongeveer zo: "Ik ga nu naar binnen!, Wow!, ze is zo lief! Ik ga nu naar binnen". en tja.. dan kom ik dus gelijk, en automatisch een beweging naar achteren. Dus 3 verschillende dagen hebben we het zo geprobeert, maar no cake, ben nog nooit echt bij haar naar binnen geweest.

Dan kunnen er wel allemaal manieren zijn om het komen uit te stellen, maar die zijn niet op mij van toepassing want die hebben het over wanneer je al binnen bent... Ik kan 15 minuten start-en-stop makkelijk aan, en ik weet ook gewoon wanneer ik op het punt sta klaar te komen. Maar daar heb ik niets aan als ik gewoon al weet dat ik ga klaarkomen bij het naar binnen gaan, ik zou het best tegen kunnen gaan, maar alleen door mezelf weer terug te trekken...
Het is echt puur iets dan uit mijn hoofd komt, want mijn eikel is niet gevoelig. Zou iets als Viagra hierbij helpen omdat ik dan gewoon mijn penis dwing stijf te blijven (of hij wilt of niet) en zo wel eindelijk naar binnen kan, en zo misschien aan het gevoel wennen (zodat mijn hoofd zegt: ah het is allemaal niet zo erg).
pi_42010719
Ikzelf heb ook het idee dat als het voorspel "te lang" is, dat ik dan ook zeer snel klaarkom.. ook dus bij de de eerste 10 seconden penetratie. Ik herken me ook zeer in het verhaal hierboven.

Ben benieuwd of daar oplossingen voor zijn?
pi_42012722
misschien een rare tip (maar wel leuk )

bind je vriendin vast en blinddoek haar... spreid dr benen (dit allemaal na een uitgebreid voorspel, niet gelijk van, liggen, benen weid...hoppa) en speel met je penis rond dr vagina.. over dr clitoris, langs dr schaamlippen, waar je maar wilt.. probeer er aan te wennen.. je hoeft je nu ook niet te schamen want je vriendin ligt toch geblinddoekt (en ze geniet waarschijnlijk ) probeer af en toe een beetje naar binnen te gaan en haal hem er weer uit, en ga verder met teasen.. herhaal dit of ga net zo lang door tot het allemaal wat relaxter is ... misschien helpt het
pi_42613099
quote:
Op zaterdag 29 juli 2006 20:44 schreef Sjowhan het volgende:

Dat is ook mijn gedachte, je gaat toch niet aan iets anders denken? Ik weet gewoon dat ik bij sommige standjes het langer volhoudt dan andere, dan wisselen we maar wat vaker, wordt de sex ook nog (vaak) leuker op
Tenzij je een vriendin hebt die het dan niet zo lang meer vol kan houden
  donderdag 19 oktober 2006 @ 19:07:58 #75
147650 based
my very own drum!
pi_42813248
toen ik een nieuwe vriendin had (ong jaar geleden) had ik hier nooit last van, maar na 2 maanden kreeg ik er ook opeens veel last van. ik vond het echt super gaar, maar haar kon het niks schelen zei ze..
een maand later ging het uit, en natuurlijk dacht ik dat dit aan mij lag etc, nja het uitgaan van de relatie had daar niets mee te maken, maar dat terzijde.

nu heb ik sinds een maand weer met haar, en ik was eerst bang dat het me weer zou overkomen, maar goed ik bleef relaxed en kan serieus laaaaaaaaang doorgaan nu. gewoon omdat ik me me nu meer op mijn gemak voelde. ze was een jaar geleden altijd erg dominant (en goed) in bed en ik liet me hier ook een beetje door opnaaien... ik durfde vrij weinig initiatief te nemen in bed met wat we zouden doen en ik was ook een beetje gespannen. maar nu weet ik wat ik kan verwachten met haar en ga er zelf dan ook helemaal voor en blijf lekker chill.
dus als je iets moet doen is het wel ontspannen, en niet denken aan te vroeg klaarkomen! en denken aan je schoonmoeder zal ook niet helpen
succes
I believe in a long, prolonged, derangement of the senses in order to obtain the unknown
pi_42921407
quote:
Op donderdag 10 november 2005 20:48 schreef Triangeljosti het volgende:
pi_42933949
quote:
Op donderdag 19 oktober 2006 19:07 schreef based het volgende:
nu heb ik sinds een maand weer met haar, en ik was eerst bang dat het me weer zou overkomen, maar goed ik bleef relaxed en kan serieus laaaaaaaaang doorgaan nu. gewoon omdat ik me me nu meer op mijn gemak voelde. ze was een jaar geleden altijd erg dominant (en goed) in bed en ik liet me hier ook een beetje door opnaaien... ik durfde vrij weinig initiatief te nemen in bed met wat we zouden doen en ik was ook een beetje gespannen. maar nu weet ik wat ik kan verwachten met haar en ga er zelf dan ook helemaal voor en blijf lekker chill.
dus als je iets moet doen is het wel ontspannen, en niet denken aan te vroeg klaarkomen! en denken aan je schoonmoeder zal ook niet helpen
succes
Ok, en nu moet jij heel erg hard proberen vooral niet aan een glas water te denken voor 10 seconden!
Lukt dus denk ik niet
  zondag 12 november 2006 @ 13:56:58 #78
139460 -Sandstorm-
Ongenuanceerde lulhannes
pi_43475160
quote:
Op donderdag 10 november 2005 21:23 schreef Joene het volgende:
Gewoon klaarkomen, en 5 minuten later nog een keer neuken en dan duurt het wel lang
Idd
*** Heeft zin in een trio met 2 neger lesbiennes ***
  zondag 12 november 2006 @ 19:10:41 #79
133228 Clourhide
el desaparecido
pi_43484431
Trouwens, wat ik ook heb is dat ik 's morgens echt uren lang kan door gaan met mijn ochtenderectie.

Maar helaas ga ik meestal ook te laat slapen en heb ik dan 's morgens geen zin om een inspanning te doen.
---verdwijnt---
  zondag 12 november 2006 @ 19:14:53 #80
139460 -Sandstorm-
Ongenuanceerde lulhannes
pi_43484553
quote:
Op zondag 12 november 2006 19:10 schreef Clourhide het volgende:
Trouwens, wat ik ook heb is dat ik 's morgens echt uren lang kan door gaan met mijn ochtenderectie.

Maar helaas ga ik meestal ook te laat slapen en heb ik dan 's morgens geen zin om een inspanning te doen.
*** Heeft zin in een trio met 2 neger lesbiennes ***
pi_44824568
quote:
Op donderdag 19 oktober 2006 19:07 schreef based het volgende:
toen ik een nieuwe vriendin had (ong jaar geleden) had ik hier nooit last van, maar na 2 maanden kreeg ik er ook opeens veel last van. ik vond het echt super gaar.
Dat heb ik nu dus. In het begin was alles ok, terwijl je er dan juist wat meer last van zou moeten hebben lijkt me. Toen ging het prima. De laatste tijd kom ik elke keer veelste snel. Ik voel het wel aankomen en kan het ook wel uitstellen maarja, echt lekker seks hebben kan dan ook niet echt. Bovendien is zij nogal onervaren en dat staat goede seks ook al behoorlijk in de weg. D'r over praten is dan ook een stuk lastiger. Ik zie d'r ook maar n keer in de week. Echt lekker in een "ritme" komen is er dan ook niet bij.
Kortom, ik ben behoorlijk gefrustreerd op het moment. Heb eerder al relaties gehad en toen had ik er nooit echt last van.

Het is gewoon irritant.
  vrijdag 5 januari 2007 @ 11:04:56 #82
154880 Bolter
Awesomeness
pi_45032586
Dat te lange voorspel is wel een bekend probleem. Mijn vriendin ging ook altijd best ver door, pijpen totdat ik bijna klaarkwam en daarna gelijk neuken, dat werkt dus ook niet zo super.. Wat ik wel apart vond is dat ik af en toe vrij geil kon zijn en bijna klaarkwam waarna ik als het ware een knop om kon zetten waardoor het gevoel in n keer weg was, kon ik daarna echt nog tijden door. Weet alleen niet precies hoe ik dat nu ookal weer deed
"When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story"
pi_45032647
Ik heb vroeger geleerd dat te laat komen een slechte gewoonte is.
. : ] S T U D I O B E AT S [ : .
pi_45668516
FF serieus als ik bezig ben met mijn vriendin kan ik echt lang doorgaan zonder klaar te komen. Op een gegeven moment dwingt zij mij omdat ze het niet meer leuk vind....
pi_47157029
erodome, Je schrijft te veel. zeg maar kort wat ik moet doen? ik heb ook zo probleem.
Het uitprobereb is leuk,toch? Sommige zegen behalve buurvrouw! Waarom niet?!
pi_47182835
quote:
Op zondag 11 maart 2007 15:47 schreef daniel2008 het volgende:
erodome, Je schrijft te veel. zeg maar kort wat ik moet doen? ik heb ook zo probleem.
Als je niet wilt lezen dan is het probleem je blijkbaar niet groot genoeg...
Als je altijd doet wat je altijd deed zul je altijd krijgen wat je altijd kreeg.
  woensdag 21 maart 2007 @ 14:11:41 #87
25090 SqueaK
"Pis nooit tegen de wind
pi_47509657
als ik voel dat ik snel ga komen, dan ga ik altijd rekenen... hoeveel het saldo op mn bank is en hoeveel het zou worden als ik dit of dat of zus zou kopen...
pi_47527914
quote:
Op zondag 12 november 2006 19:10 schreef Clourhide het volgende:
Trouwens, wat ik ook heb is dat ik 's morgens echt uren lang kan door gaan met mijn ochtenderectie.

Maar helaas ga ik meestal ook te laat slapen en heb ik dan 's morgens geen zin om een inspanning te doen.
haha geen sex voor jou dus
pi_47542712
Zie het probleem niet helemaal eigenlijk (wel een beetje) Ik heb er gelukkig geen last van, maar, als..........
Ik zou dan vervolgens gewoon door gaan. Wedden dat je het dan wel langer uit houd?
En anders eerst klaar laten trekken/pijpen, of wat dan ook. En dan vervolgens tot de daad over gaan. Uiteindelijk gaat de sex dan ook wel wennen en kun je het naar verloop van tijd vast wel langer uitstellen.
De gedachte aan het probleem maakt het denk ik vaak erger dan het probleem zelf.
Hieronder kun je enkele extra velden voor in je profiel invullen. De hieronder getoonde velden verschijnen bij elke post die je op het FOK!-forum doet. Op andere FOK! onderdelen zie je alleen de ondertitel of de signature, dit kan verschillen. Overig
  donderdag 22 maart 2007 @ 13:55:31 #90
25090 SqueaK
"Pis nooit tegen de wind
pi_47546236
quote:
Op donderdag 22 maart 2007 12:06 schreef E.G.J. het volgende:
Zie het probleem niet helemaal eigenlijk (wel een beetje) Ik heb er gelukkig geen last van, maar, als..........
Ik zou dan vervolgens gewoon door gaan. Wedden dat je het dan wel langer uit houd?
En anders eerst klaar laten trekken/pijpen, of wat dan ook. En dan vervolgens tot de daad over gaan. Uiteindelijk gaat de sex dan ook wel wennen en kun je het naar verloop van tijd vast wel langer uitstellen.
De gedachte aan het probleem maakt het denk ik vaak erger dan het probleem zelf.
gewoon doorgaan ?

als ik ben gekomen dan heb ik binnen de minuut een slappe...dan kan ik niet doorgaan
pi_47553680
quote:
Op donderdag 22 maart 2007 13:55 schreef SqueaK het volgende:

[..]

gewoon doorgaan ?

als ik ben gekomen dan heb ik binnen de minuut een slappe...dan kan ik niet doorgaan
, ooh, ja dan is het een dubbel probleem. ff niet aan gedacht. Als ik zo opgewonden ben dat ik het niet kan houden, dan kan ik makkelijk nog een keer, en soms, heel soms ook nog wel een derde keer. Daar vergeleek ik het mee, maar dan zit dit dus anders?
Hieronder kun je enkele extra velden voor in je profiel invullen. De hieronder getoonde velden verschijnen bij elke post die je op het FOK!-forum doet. Op andere FOK! onderdelen zie je alleen de ondertitel of de signature, dit kan verschillen. Overig
pi_47559270
quote:
Op donderdag 22 maart 2007 13:55 schreef SqueaK het volgende:

[..]

gewoon doorgaan ?

als ik ben gekomen dan heb ik binnen de minuut een slappe...dan kan ik niet doorgaan
Je kan toch even wat anders doen tussendoor, ondertussen eventjes opladen, de spanning er een beetje inhouden en dan eens zien of de kleine meneer daar beneden mee wil werken met de grote meneer waar hij aan vast zit

Denk aan beffen, vingeren, speeltjes, spelletjes, weet ik veel wat allemaal, maak er wat moois van...

Veel mannen hebben wel even rust nodig, die kunnen niet gelijk doorgaan, maar je kan je vast wel 10 minuutjes met wat anders vermaken dacht ik zo, tegen die tijd wil die meestal wel weer als je het heel lief vraagt(of beter, als zij het heel lief aan de kleine meneer vraagt)

Desnoods tussendoor even een lekkere jonko roken en dan van voren af aan beginnen, ligt eraan wat je wil, als je stopt is het vaak zo met vrouwen dat je opnieuw moet gaan opbouwen, igg even een stapje terug, niet dat dat erg is.
Als je altijd doet wat je altijd deed zul je altijd krijgen wat je altijd kreeg.
pi_49865866
quote:
Op zondag 11 maart 2007 15:47 schreef daniel2008 het volgende:
erodome, Je schrijft te veel. zeg maar kort wat ik moet doen? ik heb ook zo probleem.
1ste les: LEREN tijd nemen om te LEZEN

BartX
______________________________
Beware of the anger of a patient man.
pi_50655199
hej erodome jij hebt er nogal wat verstand van zie ik, maar hoe kan het zijn dan dat ik de ene keer vrij snel kom tussen de 5-10 min en de andere keer kan ik net zo lang door gaan tot ik wil maar dan lijkt wel of het gevoel helemaal weg is en dan ook echt niet klaarkom? want de ene keer kan ik het 4x op een avond doen en dan ongeveer een kwartier per keer maar de andere keer lukt het maar 2x waarvan 1 helemaal zonder klaarkomen
It is I that f*cks your girlfriend
pi_50668513
Omgevingsfactoren zijn meestal nogal belangerijk, ben je moe, heb je stress, hoelang is het geleden dat je seks hebt gehad, dat soort zaken.

Ik ben nog geen man tegen gekomen bij wie dat niet varieerde.
Als ik naar mijn eigen partner kijk, tja als we het een keer 3 dagen niet hebben gedaan is het zo gebeurt, hebben we ons het hele weekend helemaal in het zweet gewerkt met seks dan kan het erg lang duren.

Hebben we gewoon gemiddeld seks en heeft hij het verder erg druk en is hij erg moe dan duurt het langer, in de afgelopen jaren toch ook wel een enkele keer meegemaakt dat het helemaal niet zo wilde, geen klaarkomen iig(en dan heb ik het niet over tijdens wat steviger drugsgebruik ).

Het hangt gewoon van verschillende dingen af, maak je er vooral niet druk om, als je voelt dat klaarkomen zo gebeurt is, ga dan lekker wat anders doen tussendoor waardoor het geheel toch nog een redelijke tijd zal beslaan.
Zit het een keer tegen en wil die 2de keer niet, laat dan lekker, doe wat anders tussendoor, geef het slurfje even wat rust, vaak wil het daarna wel.
Als je altijd doet wat je altijd deed zul je altijd krijgen wat je altijd kreeg.
pi_50671843
ok bedankt voor de info !!
It is I that f*cks your girlfriend
pi_50859774
Ik dacht dit probleem ook te hebben toen ik voor het eerst met een meisje naar bed ging. In het voorspel ging alles goed. Ik ging naar binnen en binnen 2-3 stoten was het al voorbij... Omdat het mijn eerste keer was dacht ik dat het misschien aan de zenuwen lag. Week daarna nog eens geprobeerd, weer hetzelfde.

Ik ben toen gaan zoeken waar het aan kon liggen, toen kwam ik uit bij de condooms. DIe had ik gekregen van CZ (zoveel stuks gratis bij een verzekering). De condooms bleken gewoon te klein te zijn waardoor het te strak zat en alles meteen enorm werd gestimuleerd. Nu met goede condooms van Durex nergens meer last van.

Geen idee of meer mensen dit probleem hebben gelast, je zult er maar net mee geholpen worden
pi_52983542
mijn "partner" denkt dan aan golf jaja dat heeft hij me ooit eens verteld !!!

hij denkt dus gewoon aan iets saais en juist niet aan sex
pi_53310912
quote:
Op dinsdag 26 juni 2007 15:09 schreef Choja het volgende:
Ik dacht dit probleem ook te hebben toen ik voor het eerst met een meisje naar bed ging. In het voorspel ging alles goed. Ik ging naar binnen en binnen 2-3 stoten was het al voorbij... Omdat het mijn eerste keer was dacht ik dat het misschien aan de zenuwen lag. Week daarna nog eens geprobeerd, weer hetzelfde.

Ik ben toen gaan zoeken waar het aan kon liggen, toen kwam ik uit bij de condooms. DIe had ik gekregen van CZ (zoveel stuks gratis bij een verzekering). De condooms bleken gewoon te klein te zijn waardoor het te strak zat en alles meteen enorm werd gestimuleerd. Nu met goede condooms van Durex nergens meer last van.

Geen idee of meer mensen dit probleem hebben gelast, je zult er maar net mee geholpen worden
heej dit vroeg ik me dus ook al af vandaag (topic geopend). Ik gebruik ook deze gratis condooms en kwam zeer kwam aardig snel klaar. Ik had ook het gevoel dat deze dingen aardig strak zitten.
Kan dat met elkaar te maken hebben?
  donderdag 20 september 2007 @ 15:17:02 #100
191846 makkie88
Zo moeilijk is het niet
pi_53328643
dit zelfde probleem heb ik met Jippies ook... zitten ook aardig strak...
pi_53387990
Gewoon keihard neuken, klaarkomen en opnieuw
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')