Leuk! Ja, het maakt iets uit. Daar zijn theorieboeken over volgeschreven. Maar in de praktijk komen de meeste hoogopgeleiden binnen 10 sollicitaties terecht in een startersbaantje voor 2100 euro bruto per maand. Ok, dan word je een keer extra afgewezen omdat er zo'n "competentie-freak" tussen zit. Die kans wordt echter ruimschoots weer gecompenseerd met het feit dat het ook moet klikken. Gemiddeld gezien moeten beiden een aantal keer solliciteren voordat ze een baan hebben. En ja, als je langer studeert kan je minder snel gaan werken en dat kan je als "inkomstenderving" zien. Dat is zeker een nadeel.quote:Ik denk dat dat wel degelijk een donder uitmaakt. Als je je studie binnen 4 of 5 jaar afrondt zegt dat wel iets over je leergierigheid, hoe snel je dingen oppakt, verantwoordelijkheidsgevoel, ambitie, doorzettingsvermogen.
Nee zodra je achterstand oploopt is het allemaal niet meer zo makkelijk te regelen. Pas als je nog maar 1 of 2 vakken moet werken ze een beetje mee.quote:Op vrijdag 4 november 2005 14:43 schreef Kloot-Jan het volgende:
Kun je niet met de studieadviseur overleggen of hij misschien kan regelen dat je die tentamens eerder krijgt?
Bedenk gewoon iets:quote:Leg dan maar uit bij een solliciatie hoe dat zo komt!
Dat ligt er toch ook aan hoe goed je in een bepaald vakgebeid bent en hoe slim je al zelf bent? VWO-ers die hbo doen ja die gaan er makkelijker doorheen dan MBO-ers zoals ik.quote:Op vrijdag 4 november 2005 15:14 schreef Ingridh007 het volgende:
1 jaar langer doen over een beta studie is iets anders dan 6 jaar doen over bedrijfskunde...
Mja, misschien had ik jaren geleden beter een talenprofiel kunnen kiezen.quote:Op vrijdag 4 november 2005 20:36 schreef Ingridh007 het volgende:
Aha, er wordt veel duidelijk nu.
Als jij niet over genoeg (voor)kennis en kunde beschikt, dan ligt dat aan jou, en dan hoor je er misschien toch niet thuis.
Dus 6 jaar over je studie doen is hetzelfde als er niet op thuis horen?? Het zijn gewoon een paar vakken waar ik meer moeite mee heb waar ik tegenaanloop.quote:Op vrijdag 4 november 2005 20:36 schreef Ingridh007 het volgende:
Aha, er wordt veel duidelijk nu.
Als jij niet over genoeg (voor)kennis en kunde beschikt, dan ligt dat aan jou, en dan hoor je er misschien toch niet thuis.
Jij hebt wel veel verstand welke vakken er in een economische opleiding gegeven wordt.quote:Op zaterdag 5 november 2005 14:08 schreef Ingridh007 het volgende:
wanneer je een talenpakket gekozen zou hebben, zou je te weinig economie gehad hebben om toegelaten te worden tot hbo bedrijfskunde.
Moet ik hier dus uit opmaken dat je eigenlijk niet zo goed bent in economie? Wat doe je dan bij bedrijfskunde?
Hey, ik ben iemand anders dan de TS.quote:Op zaterdag 5 november 2005 14:08 schreef Ingridh007 het volgende:
wanneer je een talenpakket gekozen zou hebben, zou je te weinig economie gehad hebben om toegelaten te worden tot hbo bedrijfskunde.
Moet ik hier dus uit opmaken dat je eigenlijk niet zo goed bent in economie? Wat doe je dan bij bedrijfskunde?
Wel nee, er zijn zat mensen die er langer over doen volgens mij. Daarnaast maakt het uit wat je vader er van denkt. Zolang je zelf nog maar weet waar je mee bezig bent.quote:Op woensdag 2 november 2005 23:17 schreef Stansfield het volgende:
Nu is mijn vraag of ik zo uitzonderlijk lang over mijn studie doe of niet? Ik heb het idee dat er meer studenten zijn die langer over hun studie doen dan dat er mensen zijn die er de gebruikelijke 4 of 5 jaar over doen. Of ben ik echt zo traag??
Meen je dat echt, van die nominale studenten die weggestuurd worden? Of is dat meer iets wat je aanneemt?quote:Op donderdag 3 november 2005 00:13 schreef teknomist het volgende:
Ik ben zelfs inmiddels als meer dan 6 jaar een universitaire student wat niet ongebruikelijk is. Er wordt namelijk van je verwacht ervaring op te doen in besturen, commissies en flink wat van de wereld te zien. Studenten die nominaal lopen worden geregeld bij het solliciteren weggestuurd met de mededeling dat ze "maar eens wat van de wereld moeten zien". Sowieso vind ik de studententijd veel te tof en leuk om daar maar vier jaar over te doen en dan zonder enige relevante ervaring de arbeidsmarkt op te gaan.
Juist bij beta studies zijn vertragingen geen probleem. Shell lijkt me een vrij serieus bedrijf, maar ze nodigen zonder problemen mensen uit die al een jaar of 8 studeren, ik ken daar meer dan genoeg voorbeelden van. Sterker nog, vriend van mij begint er deze week met afstuderen en zit al in zijn 9e jaar!quote:Op woensdag 9 november 2005 09:50 schreef Pie.er het volgende:
[..]
Meen je dat echt, van die nominale studenten die weggestuurd worden? Of is dat meer iets wat je aanneemt?
De nominale studenten die ik ken, zijn juist snel aangenomen. En ik hoor van mensen die bij serieuze bedrijven zitten dat bij dat bedrijf studenten die meer dan een jaar studievertraging hebben opgelopen, niet eens worden uitgenodigd voor een sollicitatie.
Ik praat dan trouwens wel over beta-studies, wiskunde, natuurkunde, informatica, bouwkunde...
Besturen en commissies en wereldwijsheid wordt wel als positief gezien, maar als je dit niet kunt combineren met een redelijke studieduur dan ben je blijkbaar een slechte planner (even zwart-wit gezegd om het punt duidelijk te maken).
Inderdaad, vertragingen zijn meestal geen groot probleem. Waar het mij eigenlijk om ging was dat werd gezegd dat juist snelheid een probleem zou zijn... En dat ene bedrijf dat geen vertraging accepteert is idd een uitzondering.quote:Op woensdag 9 november 2005 11:28 schreef Drive-r het volgende:
Juist bij beta studies zijn vertragingen geen probleem. Shell lijkt me een vrij serieus bedrijf, maar ze nodigen zonder problemen mensen uit die al een jaar of 8 studeren, ik ken daar meer dan genoeg voorbeelden van. Sterker nog, vriend van mij begint er deze week met afstuderen en zit al in zijn 9e jaar!
Dit klopt niet. De vertraging wordt inderdaad vergoed. Maar je mag best punten halen in die periode! Dat wordt zelfs aangemoedigd! Vroeger was er zelfs een minimaal aantal studiepunten wat je in je bestuursjaar moest halen, omdat je anders geen beurs kreeg.quote:De vertraging die je trouwens oploopt met besturen en dergelijke wordt vaak vergoed door de Tu. Dit betekent dat je in die periode ook geen punten mag halen. Als je dus een jaar beurs krijgt, zal je ook altijd een jaar vertraging oplopen. Heeft dus weinig met planning te maken...
Ik heb bij elkaar 18 maanden aan beursen gehad en in de voorwaarde staat letterlijk dat je maximaal 6 ects mag halen in die periode. Dus ik begrijp niet hoe je dit als stimulerend kunt betitelen. Daarbij heb je tijdens een serieus bestuur er toch geen tijd voor, maar dat terzijde. Ik kreeg 6 maanden voor twee commissie waarbij ik wel gewoon door mocht studeren en heb dit dan ook nominaal gedaan. Tijdens mij hele jaar was het onmogelijk en niet toegestaan om meer da 6 ects te halen...quote:Op woensdag 9 november 2005 12:17 schreef Pie.er het volgende:
Dit klopt niet. De vertraging wordt inderdaad vergoed. Maar je mag best punten halen in die periode! Dat wordt zelfs aangemoedigd! Vroeger was er zelfs een minimaal aantal studiepunten wat je in je bestuursjaar moest halen, omdat je anders geen beurs kreeg.
Ik spreek uit eigen ervaring: commissies en dergelijke zijn best zonder noemenswaardige studievertraging te doen. Bestuursjaren voor een serieus bestuur natuurlijk niet. Maar dat wil niet zeggen dat je je hele jaar kwijtbent! Met een beetje planning haal je gewoon vakken tijdens dat jaar. En dit is niet puur theorie, ik ken mensen die bestuur studievereniging of studentenvereniging hebben gedaan, die ongeveer een half jaar studievertraging hadden.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |