abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_30863270
Hoi ..

Ik was zoujuist met het gehakt bezig en had niet zo'n zin om er ballen van te draaien en ze te braden.

Nu heb ik het rauwe gehakt (ongeveer 500 gram) als 1 klomp gehakt in een oveschaal gedaan in een Combi-oven op 225 graden.
Hoelang zal het ongeveer duren voordat het gehakt klaar is.. Een minuutje of dertig???
Internetverslaafd??? Nee hoor 't is gewoon een lifestyle
  vrijdag 23 september 2005 @ 17:28:01 #2
29605 Faceoff
Sapperdedosiejo
pi_30863372
ik denk dat je hem iig te hoog hebt en de buitenkant verbrand voor de binnenkant gaar is.

maar ergens op 180 een half uur lijkt me genoeg

kwestie van goed kijken en ff paar keer prikken
pi_30863400
bedankt..

Ik zal gelijk te temp wat lager zetten
Internetverslaafd??? Nee hoor 't is gewoon een lifestyle
pi_30863401
halfuurtje op 180 lijkt mezat ja. evenin de gaten houden en goed kijken.
lijkt me wel saaie droge meuk worden dan zo, maargoed.
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_30863471
ohw. ja daar had ik natuurlijk niet aan gedacht..
Ik ben ook niet zo'n ster in koken...

Ik eet er sla en gekookte aardappels bij.. dat is inderdaad wel een beetje droog zo..zonder jus enzo..
Internetverslaafd??? Nee hoor 't is gewoon een lifestyle
pi_30863489
ja, lijkt me wel. zo een moeite is ballen draaien niet lekker wat kruiden en een gesnipperd uitje erdoor, en lekker aanbraden
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_30863535
Het is geen moeite. maar ik had er geen zin in.....
normaal maak ik ze ook gewoon lekker
Internetverslaafd??? Nee hoor 't is gewoon een lifestyle
pi_30863548
Een halve kilo gehakt zonder wat dan ook in een ovenschaal ? Ten eerste smaakt het nergens naar en ten tweede wordt het idd een droge hap.
pi_30863629
Hmm Ik kan beter naar de patatzaak gaan dus!!
Internetverslaafd??? Nee hoor 't is gewoon een lifestyle
pi_30863782
quote:
Op vrijdag 23 september 2005 17:37 schreef drdolittle het volgende:
Hmm Ik kan beter naar de patatzaak gaan dus!!
Je hebt geen kruiden ? Gehakt heb je zo klaar in de koekepan.
pi_30863884
Aardappels er doorheen bakken, eventueel een uitje.
pi_30863897
Tuurlijk heb ik kruiden..

Ik heb de gehakt ook al gemengd met beschuit, ei, gehaktkruiden en een beetje ketjap. en toen in de oven gedaan. er zit dus wel smaak aan. maaar zoals Mirjam al aangeeft wordt het waarschijnlijk erg droog
Internetverslaafd??? Nee hoor 't is gewoon een lifestyle
pi_30863942
dan had je er net zo goed ballen mee kunnen braden..
maargoed.
zie maarw athet wordt.. ik ben benieuwd.
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_30863990
quote:
Op vrijdag 23 september 2005 17:46 schreef drdolittle het volgende:
Tuurlijk heb ik kruiden..

Ik heb de gehakt ook al gemengd met beschuit, ei, gehaktkruiden en een beetje ketjap. en toen in de oven gedaan. er zit dus wel smaak aan. maaar zoals Mirjam al aangeeft wordt het waarschijnlijk erg droog
Zo'n hoop kun je dan ook zonder er ballen van te draaien in de pan klatsen hoor. Werkt best en is nog lekker ook
  Moderator vrijdag 23 september 2005 @ 18:09:36 #15
9859 crew  Karina
Woman
pi_30864546
Wat jij maakt is volgens mij gewoon een soort meatloaf (gehaktbrood).
recept:
quote:
Ingrediënten (voor 4 porties):
- 450 gram rundergehakt
- 1 eierdooier
- 2 eetl. fijngehakte peterselie
- 1 eetl. zachte boter
- 1 eetl. paneermeel
- 1 tl. citroensap
- 1 tl. zout
- 1/4 tl. peper
- 1/2 theelepel "onion juice"
Bereiding:
Meng alle ingredienten lichtjes door elkaar. Doe het mengsel dan in een
ingevette pan of ovenvorm/-schaal. Eventueel kun je 0,14 liter (1/2 kop)
ketchup over de bodem gieten voordat je het vlees erin doet. Ook kun je
halverwege de baktijd 2 eetlepels chili-saus over het vlees gieten.
Strijk het vlees regelmatig in met een mengsel van 0,14 liter bouillon of
0,14 liter kokend water met 1/4 pakje gedroogde soepmix.
Je kunt het gehaktbrood met een stuk aluminiumfolie bedekken, maar
verwijder dit het laatste kwartier van de baktijd.
Bak het brood 3 kwartier in een oven op 175 graden Celcius. Bak het echter
niet te lang: het brood moet stevig, maar niet droog zijn.
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
  vrijdag 23 september 2005 @ 20:00:17 #16
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_30867509
quote:
Op vrijdag 23 september 2005 18:09 schreef Karina het volgende:
Wat jij maakt is volgens mij gewoon een soort meatloaf (gehaktbrood).
recept:
[..]
Wat moet ik mij bij onion juice voorstellen? Een soort uien sap?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_30870220
Ohw. ff ter info.. ik heb het zo'n 35 minuten in de oven gehad..

Het Gehaktbrood was een klein beetje vohtig van binnen maar wel gaar.. ik had het beter moeten kruiden, dan was het lekkerder geweest. Al met al was het best te pruimen. Helemaal met een saus naar eigen smaak, curry ofzo.

Bijkomend voordeel is dat ik geen boter ofzo heb gebruikt. dus het is een stuk minder vet dan gehaktballen met jus.

ik ga het zeker nog eens proberen maar dan meer volgens het recept van Karina.
Internetverslaafd??? Nee hoor 't is gewoon een lifestyle
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')