Je hebt geen kruiden ? Gehakt heb je zo klaar in de koekepan.quote:Op vrijdag 23 september 2005 17:37 schreef drdolittle het volgende:
Hmm Ik kan beter naar de patatzaak gaan dus!!![]()
Zo'n hoop kun je dan ook zonder er ballen van te draaien in de pan klatsen hoor. Werkt best en is nog lekker ookquote:Op vrijdag 23 september 2005 17:46 schreef drdolittle het volgende:
Tuurlijk heb ik kruiden..
Ik heb de gehakt ook al gemengd met beschuit, ei, gehaktkruiden en een beetje ketjap. en toen in de oven gedaan. er zit dus wel smaak aan. maaar zoals Mirjam al aangeeft wordt het waarschijnlijk erg droog
quote:Ingrediënten (voor 4 porties):
- 450 gram rundergehakt
- 1 eierdooier
- 2 eetl. fijngehakte peterselie
- 1 eetl. zachte boter
- 1 eetl. paneermeel
- 1 tl. citroensap
- 1 tl. zout
- 1/4 tl. peper
- 1/2 theelepel "onion juice"
Bereiding:
Meng alle ingredienten lichtjes door elkaar. Doe het mengsel dan in een
ingevette pan of ovenvorm/-schaal. Eventueel kun je 0,14 liter (1/2 kop)
ketchup over de bodem gieten voordat je het vlees erin doet. Ook kun je
halverwege de baktijd 2 eetlepels chili-saus over het vlees gieten.
Strijk het vlees regelmatig in met een mengsel van 0,14 liter bouillon of
0,14 liter kokend water met 1/4 pakje gedroogde soepmix.
Je kunt het gehaktbrood met een stuk aluminiumfolie bedekken, maar
verwijder dit het laatste kwartier van de baktijd.
Bak het brood 3 kwartier in een oven op 175 graden Celcius. Bak het echter
niet te lang: het brood moet stevig, maar niet droog zijn.
Wat moet ik mij bij onion juice voorstellen? Een soort uien sap?quote:Op vrijdag 23 september 2005 18:09 schreef Karina het volgende:
Wat jij maakt is volgens mij gewoon een soort meatloaf (gehaktbrood).
recept:
[..]
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |