Ik ben bang dat mijn smaakpapillen iets te simpel zijn ingesteld. Ik krijg bij zo'n menu echt geen warme gevoelens (misschien bij de zeebaars etc), misschien dat ik het zou moeten proeven, maar vooralsnog heb ik neiging om te roepen waar zijn de frieten? (maar ik zal me inhouden )quote:Op zaterdag 29 oktober 2005 12:30 schreef gimme.shelter het volgende:
We zijn net terug uit Zwolle. Gisteravond zaten we met 10 man in de keuken.
Later meer, maar het was weer top!!
Het menu:
*knip*
Het was super!!!
Klinkt als een redelijke prijs. Kijk uit naar de reviewquote:Op zaterdag 29 oktober 2005 13:24 schreef gimme.shelter het volgende:
Moet straks al weer weg, maar ik geef zeker nog een uitgebreide review! We hebben het wijnarrangement erbij gedronken, veel!! Therese blijft maar bijschenken!
Voor 10 man waren we 1940 euro kwijt (er zijn ook nog behoorlijk wat sigaren gerookt!)
Dat konden we bij the waterside inn idd ook, wel na navraag of de directe mensen die om ons heen dineerden er geen last van hadden. Wij hadden onze cigaretten net uitgedrukt of aan drie tafels om ons heen werden ineens cigaretten aangestoken en slaakte men zuchten van opluchtingquote:Op zaterdag 29 oktober 2005 22:33 schreef gimme.shelter het volgende:
Net weer terug. Nee, er was geen aparte lounge; we zaten in de keuken. Maar de sigaren werden pas NA het diner gerookt; de keuken was al klaar!
Overigens werden er tijdens het diner wel sigaretten gerookt. Heel erg; maar het was voor De Librije geen probleem....heerlijk die oude tijden dat mensen nergens last van hadden!!
minder of ridicilous?quote:Op zondag 30 oktober 2005 01:35 schreef golfer het volgende:
gimme.shelter, ik ben razend benieuwd naar je uitgebreide recensie, ondanks dat ik sommige gerechten van het door jou al genoemde menu op het eerste oog wat minder vind lijken.
Mwoah..amuses met deze namen:quote:
oh ja joh?quote:Op zondag 30 oktober 2005 01:53 schreef golfer het volgende:
[..]
Mwoah..amuses met deze namen:
Ijsje van piccalilly, bruine bonen en spek
Eitje met koffie en nootmuskaat
Krokante pinda met pittige augurk
Lolly van gekonfijte eend en eendenlever met rode biet en maggiplant
Eitje met artisjok, boleten en krokante boerenkaas
Rode kool met gerookte sjalottencompote en appel
klinken mij wat te 'gemaakt' in de oren.
wie wel?quote:Op zondag 30 oktober 2005 02:03 schreef Chielus het volgende:
ik ben wel heel benieuwd naar de smaakrecentie over de amuses. die lolly van eendenlever van de Liberije is al heel bekend, maar wat ik moet verwachten van een krokante pinda met augurk weet ik ook niet.
YUMMIEquote:Op zondag 30 oktober 2005 13:43 schreef gimme.shelter het volgende:
Laat ik nou net die pinda hebben overgeslagen!!!
We kwamen om kwart voor acht aan bij De Librije met onze zoon en een dispuursgenoot van hem (die als lunchkok in Amsterdam een bijbaantje heeft en altijd kookt voor het dispuutshuis; vandaar dat het mij leuk leek om hem uit te nodigen); we werden door twee man buiten ontvangen ("daar ben u weer!"). Jas aangenomen en naar beneden de keuken in. Het interieur is erg modern geworden, veel zwart wit. Wel mooi; maar echt anders dan de vorige keer. Toen we de keuken binnenkwamen kregen we een hand van Jonnie Boer en hij heette ons welkom. Er werd direct gevraagd of we tijdens het wachten op de andere gasten (twee collega's van me, vrouw van collega, mijn beste vriendin en haar zus en zwager) een glas champagne wilden. Om acht uur was iedereen van ons gezelschap binnen en begonnen we aan het aperitief (7x witte wijn (vina santa ines), 1x kir en 1 campari). Voor iedereen lag er een broodje klaar met een kommetje olijfolie en boter. Bij iedere gang kregen we een ander broodje geserveerd.
Mijn eerste amus was een eitje met koffie en nootmuskaat. Errug lekker en prachtig geserveerd op een wat Japans aandoend grijs vierkant bordje. (ik schrijf maar gewoon op wat ik me nog herinner).
Omdat ik iedereen had uitgenodig ben ik maar met mijn rug naar de keuken gaan zitten, zoadt de anderen een beter uitzicht op de keuken hadden. Dat vond ik met name voor Youri (de kokende vriend van mijn zoon) leuk.
De asbakken kwamen op verzoek van Youri meteen op tafel! Daarna kwam Jonnie Boer aan onze tafel staan om te vragen of iemand iets echt niet lustte en hoevel gangen hij voor ons mocht maken. Hij zei ook dat we gewoon mochten rondlopen in de keuken en hem allles mochten vragen. Toch doe je dat niet zo gemakkelijk; ik had toch wat schroom (ligt helemaal aan mij) want die mensen zijn heel hard aan het werk, die wil je niet graag voor de voeten lopen. Na enig overleg kwamen we uit op 5 gangen. Therese vroeg of we de wijnkaart wilden bekijken (ja graag!) maar we hebben gekozen voor het wijnarrangement. Dat kostte voor tien man 650 euro; en er werd doorgeschonken, niet normaal meer! Ik zie nu op de nota dat we ook 10 flessen plat water hebben gebruikt. De Librije heeft eigen water.
Tweede amuse was de inderdaad befaamde lolly van eendenlever. Die hadden we vorige keer ook gehad en was weer heerlijk, alhoewel het een enigszins raar gezicht blijft...volwassenen aan de lolly. Moest weer denken aan Johan Cruijff toen hij met gestopt was met roken.
De lekkerste amuse vond ik toch het halve eitje met artisjok, boleten en krokante boerenkaas (dat lag er als een korstje bovenop).
Als laatste kreeg ik de rode kool met de sjalottencompote.
Daarna gingen we aan het menu. Alles was gewoon zooo lekker!! Na de tweede gang ( de zeebaars) zijn we een rondje door de keuken gaan lopen. De keuken is niet erg groot er was een man of zes aan het werk. Het viel me op dat er heel stil gewerkt werd, geen hard gepraat, al helemaal geen geschreeuw, niets van dat alles. Jonnie Boer vertelde dat hij daar een bloedhekel aan heeft.
Het lekkerste gerecht van de avond vond ik de kabaljauwrug met slakjes, aardpeer en truffel. Toen de borden bij Jonnie doorkwamen stond mijn man naast hem en met een simpel afkeurend handgebaar van Boer werd 1 bord verwijderd en vervangen door een ander. Gewoon een wegwerpgebaar, zonder woorden of ophef.
Tegn half elf ,elf uur was de keueknbrigade klaar en kwamen er flesjes bier te voorschijn voor de mannen. Ze hebben daarna echt heel lang schoongemaakt!!
Tegen een uur waren we klaar met de desserts en de digestieven. We hebben meteen weer gereserveerd voor tien man in de keuken, 14 juli!!
Wij zijn toen naar ons hotel gestrompeld (was gelukkig dichtbij zeg). Mijn zoon en zijn studievriend zijn nog langer gebleven. Ze hebben een rondleiding gekregen door het restaurant, want daar is het interieur ook vervangen; ze hebben nog meer gedronken en Youri heeft nog wat lectuur mee naar huis gekregen.
Oh ja, we werden bediend door een hele aardige jongen van een Hotelschool (weet niet meer welke). Hij deed het heel goed, had af en toe wat moeite om de gesprekken te onderbreken om alle gangen aan te kondigen, maar dat lag puur aan ons.
Al met al een hele ervaring; vorige keer aten we in het resaturant en dat is toch anders. Het is in het restaurant al informeel, maar in de keuken is het helemaal los! Er zaten ook maar twee mannen in jasje/dasje maar die gingen snel uit (toen mijn man dat in Brussel bij Villa Lorraine deed werd hij direct terechtgewezen). Enige nadeel van in de keuken eten is dat het er wat warm is maar alla!!
Ik kan het echt iedereen aanraden voor 194 euro p.p. heb je een prachtige avond!!
Voorlopig hoef ik even niet meer uit eten; kan alleen maar tegenvallen hierna!
Kortom het was top!!
Da's natuurlijik nie helemaal waar. Het bedrag op de rekening is de kostprijs + winstopslag en dus ook inclusief de loonkosten van de horeca-ondernemer. Tipgeld of fooi is iets heel anders.quote:Hier in Nederland is de rekening inclusief tipgeld en als je dus geeft doe je dubbel op.
Je geeft zelf het antwoord al. Tip/fooi geeft je als JIJ extra tevreden bent over de geleverde dienst.quote:Ik zelf tip alleen vnl.in het buitenland omdat ik weet dat het
personeel daar van het tipgeld moet leven en hier in Nederland krijgen die hun geld toch wel,
TENZIJ die persoon voor mij iets heel persoonlijks heeft gedaan waarvoor hij extra inspanningen
moest leveren die buiten zijn normale service-taken vallen.
Heb de ijdele hoop om dit jaar nog te gaan. Maar dan moet het uitkomen met reservering en andere activiteiten. Is dus nog niet zeker.quote:Op zondag 30 oktober 2005 19:26 schreef Dauthi het volgende:
als reactie op het harde brood. Als ik het goed heb, althans dat heb ik begrepen uit verscheidene boeken en van de televisie, dat je brood helemaal niet mag snijden maar juist moet breken en dan beboteren met het mes. maar goed klein dingetje
Goed verslag
Gaat er toevallig iemand binnenkort naar Ramsay's in Londen ?:p
Bluezz en ik houden ons aanbevolen, als je het ook leuk lijkt.quote:Op zondag 30 oktober 2005 21:13 schreef gimme.shelter het volgende:
Ik heb overigens meteen gereserveerd op de 1e avond dat er plek is in de keuken, dat is 14 juli. Om in de keuken te kunnen eten moet je met minimaal 10 man zijn. Als er iemand van jullie is die mee wil, dan hoor ik dat graag!!
Dit vind ik echt gaaf om te lezen.. die keuken is echt een geoliede machine! Verder lijkt zo'n lolly mij dus niks. Maar dat ben ik Overigens vind ik de prijs nog wel meevallen voor 10 man.quote:Toen de borden bij Jonnie doorkwamen stond mijn man naast hem en met een simpel afkeurend handgebaar van Boer werd 1 bord verwijderd en vervangen door een ander. Gewoon een wegwerpgebaar, zonder woorden of ophef.
We hebben de datum alvast in de agenda genoteerd.quote:Op zondag 30 oktober 2005 21:57 schreef gimme.shelter het volgende:
Lijkt me heel leuk!! Van harte welkom, we hebben gewoon maar meteen gereserveerd voor tien man; komt wel vol!!
hell yeahquote:Op zondag 30 oktober 2005 21:13 schreef gimme.shelter het volgende:
Ik heb in mijn recensie nog wel iemand heel erg te kort gedaan, en dat is Therese!! Ze zag er zo mooi uit (rood ensemble) en ze is zo aardig!! Echt een perfecte gastvrouw.
Het was jammer dat er een kindje van Jonnie en Therese ziek werd later op de avond; dat was echt even stressen!
Ik heb overigens meteen gereserveerd op de 1e avond dat er plek is in de keuken, dat is 14 juli. Om in de keuken te kunnen eten moet je met minimaal 10 man zijn. Als er iemand van jullie is die mee wil, dan hoor ik dat graag!!
Pfoe, het is wel kort dag maar okquote:Op zondag 30 oktober 2005 22:55 schreef gimme.shelter het volgende:
We zien jullie 14 juli tussen half acht en acht in de keuken bij Jonnie en Therese!
En daarvoor mailen we nog wel. Leuk!!
hier word ik dus helemaal (tja hoe zeg je dat subtiel) geil van. Wat klinkt dit gaaf. Ben nu al helemaal jaloers. Ik ga nu echt sparen om daar een x naar toe te gaan.quote:Op zondag 30 oktober 2005 13:43 schreef gimme.shelter het volgende:
Laat ik nou net die pinda hebben overgeslagen!!! ............................
....................Kortom het was top!!
ligt eraan hoe gek je doet met wijnquote:Op maandag 31 oktober 2005 09:19 schreef Zwansen het volgende:
Ik neem aan dat je met 2 man bij de Librije toch geen 400 euro kwijt bent?
Ja wie weet, Bluezz en Golfer, ik, Chielus? Misschien krijgen we karper ook nog wel meequote:Op maandag 31 oktober 2005 11:09 schreef gimme.shelter het volgende:
Als er heel veel mensen meewillen kunnen we er idd misschien beter een aparte super FOK meeting van maken.
Damn moet iemand ff snel bellen om een datum te prikken!!
als het pas volgend jaar ergens is kan ik daar zeker wel voor gaan sparen.quote:Op maandag 31 oktober 2005 12:26 schreef Euc- het volgende:
[..]
Ja wie weet, Bluezz en Golfer, ik, Chielus? Misschien krijgen we karper ook nog wel mee
14 juli hequote:Op maandag 31 oktober 2005 12:31 schreef Chielus het volgende:
[..]
als het pas volgend jaar ergens is kan ik daar zeker wel voor gaan sparen.
Met dit kleine clubje kunnen we gewoon de 14e juli. Als er echt meer mensen meewilen moeten we ergens in het najaar gaan!quote:Op maandag 31 oktober 2005 12:40 schreef Euc- het volgende:
Denk niet dat je de 10 personen haalt, en gimme.shelter zegt zelf dat dit de 1e keer was dat ze er terecht konden, dan wil ik niet weten hoelang het gaat duren voordat wij daar terecht kunnen
Het maakt zeker wel uit of ze sterren hebben omdat dat garant moet staan voor een bepaalde kwaliteit. Alhoewel ik in Londen in een sterrenrestaurant heb gegeten waar ik mn hond nog niet zou toelaten (La Mirabelle). Dus het is niet altijd een garantie.quote:Op maandag 31 oktober 2005 14:36 schreef Steve-O het volgende:
Lijkt me wel wat een keer in zo'n restaurant eten . Vraag me af of dat nou werkelijk zo anders is als een restaurant zonder sterren . Ik bedoel is het eten lekkerder als je weet dat ze een aantal sterren hebben ?
Ben er zelf nog nooit geweest, en ken ook maar weinig mensen die erheen zijn afgereisd. Maar Jannis Brevet is dit jaar wel genomineerd voor Chef van het Jaar.quote:Op dinsdag 1 november 2005 08:32 schreef D1 het volgende:
[..]
Het maakt zeker wel uit of ze sterren hebben omdat dat garant moet staan voor een bepaalde kwaliteit. Alhoewel ik in Londen in een sterrenrestaurant heb gegeten waar ik mn hond nog niet zou toelaten (La Mirabelle). Dus het is niet altijd een garantie.
Heeft er hier trouwens iemand ervaring met Inter Scaldes? Zag hun website en ben erg benieuwd.
Des te meer reden om te gaanquote:Op dinsdag 1 november 2005 09:18 schreef Euc- het volgende:
[..]
Ben er zelf nog nooit geweest, en ken ook maar weinig mensen die erheen zijn afgereisd. Maar Jannis Brevet is dit jaar wel genomineerd voor Chef van het Jaar.
Ik heb me laten vertellen dat het het beste visrestautarant van de benelux is.quote:Op dinsdag 1 november 2005 08:32 schreef D1 het volgende:
[..]
Heeft er hier trouwens iemand ervaring met Inter Scaldes? Zag hun website en ben erg benieuwd.
Bronquote:Cees Helder stopt, Van Loo opvolger
Driesterrenkok Cees Helder houdt op met koken. De chef-kok van topzaak Parkheuvel in Rotterdam stopt per 1 juni 2006. Erik van Loo van De Zwethheul nabij Delft neemt de zaak over. Het nieuws slaat in als een bom.
Een culinaire aardverschuiving. Zo kan het nieuws om Helder en de move van Helder worden genoemd. Dat de 58-jarige Helder ermee stopt, zat er enigszins aan te komen. Al enige tijd draaide de geruchtenmachine op volle toeren over het vertrek van de topkok. Enkele maanden geleden ontzenuwde Rosalie Helder aan Zibb.nl/horeca nog het gerucht. ‘Nee hoor, niets van waar’, luidde het commentaar.
Donderdagavond werd het personeel van Parkheuvel ingelicht. Gelijktijdig gebeurde hetzelfde bij tweesterrenzaak De Zwethheul. ‘Ik wil graag stoppen op het hoogtepunt van mijn carrière. Ik wil niet door het leven gaan als een Heintje Davids’, aldus Helder op de website van De Telegraaf.
Chef-kok Erik van Loo is een vriend van Helder en neemt de zwarte en witte brigade over van Helder. Van Loo heeft al een binnenhuisarchitect in de arm genomen om het interieur van Parkheuvel flink onder handen te nemen.
Bronquote:Michelin: Parkheuvel start op nul
Bij het vertrek van Cees Helder verliest Parkheuvel al haar sterren. De nieuwe chef-kok Erik van Loo moet helemaal onderaan de ladder beginnen. Michelin zal na 1 juni Parkheuvel enkele malen bezoeken om zo de sterrenstatus te bepalen.
Dat zegt Peter Vermeij, woordvoerder van Michelin Nederland. Vermeij belde direct hoofdinspecteur Alain Fremiot in Brussel toen hij door Zibb.nl/horeca op de hoogte werd gebracht over de overname van Parkheuvel.
‘Als Van Loo het overneemt, dan gaan we eerst een paar keer op bezoek. Dan bepalen we of Parkheuvel nul, een, twee of drie sterren krijgt. Dat is destijds ook zo gegaan bij Kranenborg . Die vertrok bij het Amstel Hotel en begon gewoon met nul sterren bij Vossius. Ons motto is en blijft: eerst toetsen, dan waarderen’, aldus Vermeij.
maak me gek zeg!quote:Op dinsdag 1 november 2005 09:37 schreef D1 het volgende:
[..]
Des te meer reden om te gaan
SPECIALITEITEN VAN DE KAART
• Platte oesters 00000 met bunnahabhain whisky.
• Gepocheerd ei met spinazie, aardappelcrème met olijfolie en kaviaar.
• Jacobsmosselen in de schelp gegaard met truffel, bloemkool mousseline.
• Tarbot gepocheerd in gerookte melk, kruidnagel mousseline.
• Duif gegaard in zoutdeeg, het pootje nageserveerd op een salade.
• Zwezerik en kreeft met een brandade van schaaldieren.
• Kwarksouffle met citroen en bourbon vanille
Daar gaan je sterrenquote:
ik heb echt alle vertrouwen dat het goed komtquote:
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |