abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 23 oktober 2005 @ 19:08:42 #121
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_31654486
omg, het water loopt alweer uit mn mond. Ik ga nu alvast sparen voor de volgende x, (Lib?) dan kan ik hopelijk wel mee....

Ben eigenlijk wel benieuwd naar je verhaal over de keueken (beetje beroepsmatig en een beetje nieuwschierigheid).

Hoeveel couverts draait Parkheuvel eigenlijk op 1 avond??
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  zondag 23 oktober 2005 @ 19:12:48 #122
78964 Luuksor
[ Curacao ]
pi_31654521
Het is dat ik hier veel te veel voor moet laten om het te kunnen betalen met mijn armetierige loontje, maar anders was ik zeker ook een keer gegaan!
pi_31654858
Leuk verslag hoor!

Maar de mensen hadden dus door dat jullie in de horeca werkten? Dan moet je toch ook weten (;)) dat er so wie so niet wordt gevraagd:"Heeft het gesmaakt": Er is een horecatrainer die alles in zijn mond stopt (naar het schijnt ooit ook sigarettenpeuken) onder het mom van "ALLES SMAAKT!". Hoogtens vraagt men of het naar wens is.

En dat doet men ook niet in topzaken, aangezien alles so wie so naar wens is...
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
  zondag 23 oktober 2005 @ 22:55:42 #124
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_31656515
ik sluit me totaal bij euc aan!

heerlijk gegeten perfecte wijnen en die bediening zeer behulpzaam en netjes maar niet te aanwezig.

wat me helemaal op viel ze schenken de wijn in en ze zijn precies klaar met praten als het 2de glas vol is!

de rekening was 400 euro maar dat doet er niet toe een geweldige avond mag best wat kosten!
  maandag 24 oktober 2005 @ 10:55:43 #125
131800 Tarado
capô de fusca
pi_31659437
Leuke recensie, twee goed bedoelde opmerkingen; 1) het stokbrood, dit hoor je niet te snijden maar te breken, ben je meteen van dat messen probleem af 2) Je servet hoef je niet te vouwen als je naar het toilet gaat, dat moet de bedienoing voor je doen (zeker op dit nivo). Ben benieuwd naar jullie volgende restaurant keus.
pi_31660363
De Librije natuurlijk! En daarna valt a-l-l-e-s tegen wat de heren gaan eten in het leven.....
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
  maandag 24 oktober 2005 @ 13:21:09 #127
78964 Luuksor
[ Curacao ]
pi_31660787
Haha! Het leukste aan deze recensie is dat ik dingen tegenkom die ze hier op hotelschool leeuwarden ook proberen in te voeren, wat natuurlijk nooit gaat lukken met studenten met nul horeca ervaring
  maandag 24 oktober 2005 @ 18:05:46 #128
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_31662372
quote:
Leuke recensie, twee goed bedoelde opmerkingen; 1) het stokbrood, dit hoor je niet te snijden maar te breken, ben je meteen van dat messen probleem af 2) Je servet hoef je niet te vouwen als je naar het toilet gaat, dat moet de bedienoing voor je doen (zeker op dit nivo). Ben benieuwd naar jullie volgende restaurant keus.
Dude, ik werk in dit soort restaurants, ik weet écht wel hoe het hoort. Brood breken ging niet, was het eerste wat ik probeerde en het was er gewoon te hard voor. Servetten opvouwen heb ik nog nooit zo meegemaakt eigenlijk, viel me gewoon op
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_31662403
Heb je geen klacht ingediend? Of iets gezegd tegen de serveerster? Waren er uberhaupt leuke serveersters?
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
  maandag 24 oktober 2005 @ 20:23:52 #130
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_31663788
Ben nu ook wel benieuwd naar de recensie / mening van Karper!
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  maandag 24 oktober 2005 @ 21:12:04 #131
97745 Thorical
finding a way
pi_31664613
quote:
Op maandag 24 oktober 2005 10:55 schreef Tarado het volgende:
Leuke recensie, twee goed bedoelde opmerkingen; 1) het stokbrood, dit hoor je niet te snijden maar te breken, ben je meteen van dat messen probleem af 2) Je servet hoef je niet te vouwen als je naar het toilet gaat, dat moet de bedienoing voor je doen (zeker op dit nivo). Ben benieuwd naar jullie volgende restaurant keus.
Kan niet anders zeggen dan dat je gelijk hebt. Als je het brood moet snijden, dan klopt er iets niet.
En ook als je onverhoops van tafel moet dient er een nieuw servet klaar te liggen bij terugkomst.

Voor de rest een prima recensie.
Nog een puntje, over die schaalbeesten die jullie gegeten hebben het lijkt mij eigenlijk vervelend als die zo zacht zijn als boter ik wil structuur.
En hoe zat het met de wijn? Halve glazen vol en toch maar weer bijschenken?
  maandag 24 oktober 2005 @ 21:47:54 #132
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_31665221
hebben ze ook nog gezegd waarom ze alleen nog maar electrisch koken?

ohja..het is 'wilden'

Leuke recensie!
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  maandag 24 oktober 2005 @ 22:20:59 #133
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_31666112
quote:
Voor de rest een prima recensie.
Nog een puntje, over die schaalbeesten die jullie gegeten hebben het lijkt mij eigenlijk vervelend als die zo zacht zijn als boter ik wil structuur.
En hoe zat het met de wijn? Halve glazen vol en toch maar weer bijschenken?
Ze hadden ook structuur, maar we gingen er toch zo mooi doorheen met ons mes, we hoeften het niet eens te bewegen, ik weet niet hoe ik het anders moet omschrijven

Glazen waren allemaal gewoon normale glazen, misschien nét iets minder dan als je per glas besteld, maar anders waren we daar als een stel zatlappen weggegaan

Warom electrisch koken? Ze vonden het fijner, en het gaf minder hitte af wat de temperatuur in zo een compacte keuken heel wat aangenamer maakte.

Enne, wilden wouden, wouden is dialect (daarbij, zie het begin van de recensie, daar staat een disclaimer )

En sja, dat brood.. Het was jammer, maar breken dan konden we er enorm hard aan gaan trekken enzo, dus dat schoot ook al niet echt op, dus toen ben ik maar met mijn mes aan de slag gegaan. En ja, als de rest allemaal zo perfect is ga ik niet zeuren omdat de 2 broodjes die je erbij krijgt iets te hard waren.

Van binnen waren ze weer wel lekker zacht, alleen aan de buitenkant gewoon enorm hard.
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  maandag 24 oktober 2005 @ 22:52:57 #134
97745 Thorical
finding a way
pi_31667157
Heerlijk, ik hoop dat dit weer iets is wat je na 20 of meer jaar weer in je hoofd en smaakpapillen kan oproepen,als iets bijzonders. Die tik heb ik namelijk.
  maandag 24 oktober 2005 @ 22:55:46 #135
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_31667243
Ik blijf het vreemd vinden dat ze alleen electrisch koken.
Mijn voorkeur gaat toch echt uit naar echte vuurpitten aan een fornuis.

Hebben ze trouwens nog verteld waar die geserveerde ganzenlevers vandaan kwamen en of die wel op een beetje diervriendeljke manier waren gefokt?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 24 oktober 2005 @ 23:30:55 #136
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_31668294
electrisch koken heeft als voordeel dat er geen warmte vrij komt als het niet nodig is en je pannen zijn sneller warm.

en de eendelever zou wel diervriendelijk gehouden worden alleen dit werdt niet speciaal vermeld
  maandag 24 oktober 2005 @ 23:54:22 #137
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_31668962
quote:
Op maandag 24 oktober 2005 23:30 schreef karper het volgende:
electrisch koken heeft als voordeel dat er geen warmte vrij komt als het niet nodig is
??????????????????
Juist bij gas is aan aan en uit uit, electrieke platen blijven lang war,
quote:
en je pannen zijn sneller warm.
Humbug, niets is sneller warm als een gaspit gestookte pan
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_31669715
Misschien bedoelt Karper dat je geen energie verliest omdat er rechtstreeks contact is en er op de ruimte naast de pan geen warmteafgifte is ??
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
  dinsdag 25 oktober 2005 @ 00:27:50 #139
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_31669727
quote:
Op maandag 24 oktober 2005 23:54 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Humbug, niets is sneller warm als een gaspit gestookte pan
Tja, ik moet zeggen dat bijvoorbeeld water koken wel heel snel gebeurd bij Inductie. Maar goed volgens mij blijft gas nog steeds het meest om mee te koken.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  dinsdag 25 oktober 2005 @ 16:34:02 #140
79273 18konijn
Rey de Copán
pi_31681766
Leuke recensie, met elektrisch koken bedoel je zeker inductie want keramische platen zijn veel te slecht regelbaar om op topniveau te kunnen koken, lijkt me. Inductie blijft inderdaad koud.
De cappuccino na afloop getuigt van enige lef, in Italië is dat een big no no die tot hilariteit onder de zwarte brigade leidt, maar goed je was in Rotterdam en ook niet in een Italiaans restaurant.
It's not a lie, if you believe
pi_31738163
Ff on topic...ik ga morgen naar De Librije. We zitten in de keuken met 10 man aan tafel. Ik ga een recensie schrijven..zonder fotoos!!!
geniet nooit met mate
  donderdag 27 oktober 2005 @ 22:11:40 #142
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_31738290
zo vreselijk overrated..wat een kut tent....culinair fiasco !


Librije daarentegen staat garant voor een culinair orgasme...promise

Weet zeker dat je er tevreden vandaan komt...mijns inziens, 1 van s' lands beste restaurant, op mijn keuken na ...serieus...heerlijke tent!
  donderdag 27 oktober 2005 @ 22:12:06 #143
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_31738305
quote:
Op donderdag 27 oktober 2005 22:08 schreef gimme.shelter het volgende:
Ff on topic...ik ga morgen naar De Librije. We zitten in de keuken met 10 man aan tafel. Ik ga een recensie schrijven..zonder fotoos!!!
Leuk. Ben benieuwd.

Open je er een apart topic voor?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_31738515
quote:
Op donderdag 27 oktober 2005 22:12 schreef golfer het volgende:

[..]

Leuk. Ben benieuwd.

Open je er een apart topic voor?
Is dat nodig? Parkheuvel staat toch voor eten in een sterrenrestaurant? Wil het evt. wel doen hoor, maar of het nu een apart topic waard is??
geniet nooit met mate
pi_31738612
quote:
Op donderdag 27 oktober 2005 22:11 schreef SHE het volgende:
zo vreselijk overrated..wat een kut tent....culinair fiasco !


Librije daarentegen staat garant voor een culinair orgasme...promise

Weet zeker dat je er tevreden vandaan komt...mijns inziens, 1 van s' lands beste restaurant, op mijn keuken na ...serieus...heerlijke tent!
Ben er al in februari geweest voor mijn verjaardag!! heb toen meteen weer gererveerd voor morgen. Het is zoo super daar!!
Ze belden me vandaag en wisten nog dat ik niet van zoet houd. Om maar een detail te noemen!!
geniet nooit met mate
pi_31739028
quote:
Op donderdag 27 oktober 2005 22:21 schreef gimme.shelter het volgende:

[..]

Ben er al in februari geweest voor mijn verjaardag!! heb toen meteen weer gererveerd voor morgen. Het is zoo super daar!!
Ze belden me vandaag en wisten nog dat ik niet van zoet houd. Om maar een detail te noemen!!
Ik geloof best dat het super was daar in februari. Maar dat men acht maanden later nog weet te vertellen wat je voorkeur is lijkt me wat overdreven (of een gokje).

Of je moet er maandelijks komen.....

Maar uiteraard (met enige jaloezie) : Veel culinair plezier morgen !
  donderdag 27 oktober 2005 @ 22:52:01 #147
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_31739772
quote:
Op donderdag 27 oktober 2005 22:18 schreef gimme.shelter het volgende:

[..]

Is dat nodig? Parkheuvel staat toch voor eten in een sterrenrestaurant? Wil het evt. wel doen hoor, maar of het nu een apart topic waard is??
Je kunt het natuurlijk altijd kwijt in Uitgebreide Food recensies.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  donderdag 27 oktober 2005 @ 23:22:47 #148
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_31740963
Je kunt Librije , mijns inziens , echt niet met PH vergelijken...Ik vind en vond de Librije altijd een ultiem genot. Sterren daargelaten

Librije heeft persoonlijke aandacht, is vriendelijk, verzorgend en maakt uitsluitend gebruik van seizoens produkten.


Parkheuvel is pretentieus, ongezellig en onpersoonlijk...in mijn optiek dan


Misschien ben ik wat bevooroordeeld omdat ik ooit in Zwollywood heb gewoond, maar ik vond de Librije altijd een zeer gastvrij, exquise, tongstrelende ervaring


Daar waar ik bij Parkheuvel altijd de neiging heb mijn bloesje recht te trekken en uberhaupt 3 uur doe over hetgeen ik aan moet trekken.....

jammer


Qua culinair genot houd ik ook meer van het onverwachte, de rauwheid en het spelen met seizoenen

en daar is Librije heer en meester in
  donderdag 27 oktober 2005 @ 23:42:45 #149
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_31741679
"Onthouden" dat iemand niet van zoet houdt is overigens niet zo moeilijk, je mikt het gewoon in de computer bij de naam van de gast. Als iemand reserveert tik je even de naam in en hoppa, je hebt het 8 maanden lang "onthouden"
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_31741910
quote:
Op donderdag 27 oktober 2005 23:22 schreef SHE het volgende:
Je kunt Librije , mijns inziens , echt niet met PH vergelijken...Ik vind en vond de Librije altijd een ultiem genot. Sterren daargelaten

Librije heeft persoonlijke aandacht, is vriendelijk, verzorgend en maakt uitsluitend gebruik van seizoens produkten.


Parkheuvel is pretentieus, ongezellig en onpersoonlijk...in mijn optiek dan


Misschien ben ik wat bevooroordeeld omdat ik ooit in Zwollywood heb gewoond, maar ik vond de Librije altijd een zeer gastvrij, exquise, tongstrelende ervaring


Daar waar ik bij Parkheuvel altijd de neiging heb mijn bloesje recht te trekken en uberhaupt 3 uur doe over hetgeen ik aan moet trekken.....

jammer


Qua culinair genot houd ik ook meer van het onverwachte, de rauwheid en het spelen met seizoenen

en daar is Librije heer en meester in
Heb bij beide nog niet gegeten, maar je verwoord mijn gedachtes vooraf.

Voor mij is culinair genieten niet alleen de hoge kwaliteit en de creativiteit van de gerechten, maar vooral de sfeer en het ongedwongene en de gastvrijheid en seizoensgerechten móet je als zichzelfrespecterend restaurant altijd kunnen brengen.
Yeah baby Yeah!
pi_31741920
Zeg Kip, verklap dat nou niet ....
Helpt waar hij kan!
  donderdag 27 oktober 2005 @ 23:58:35 #152
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_31742179
quote:
Op donderdag 27 oktober 2005 23:50 schreef NoSigar het volgende:
Zeg Kip, verklap dat nou niet ....
Sorry meneer
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  vrijdag 28 oktober 2005 @ 00:01:19 #153
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_31742263
Werkt trouwens net zo goed als het domweg herhalen van de bestelling, trucjes waardoor de klant zich gevleid voelt.
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  vrijdag 28 oktober 2005 @ 00:52:51 #154
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_31743739
Om even op de discussie Parkheuvel en de Librije in te gaan: het zijn totaal andere bedrijven. Parkheuvel enorm klassiek, qua eten en qua bediening, de Libije alles puur, het product in zijn waarde latent, erg persoonlijke bediening. Sja, het is maar wat je ligt, ben zelf nog nooit bij de Librije geweest maar het staat zeker nog op mijn agenda.

[ Bericht 73% gewijzigd door Martijn_77 op 28-10-2005 23:16:20 (Opgeschoond) ]
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  vrijdag 28 oktober 2005 @ 01:23:11 #155
1316 PLAE@
Founded by fuckers
pi_31744449
Leuk om te lezen dit. Maar ik moet bekennen dat ik niet alles gelezen heb. Wat ik me nou afvraag wat ben je per persoon kwijt bij Parkheuvel/Librije? gemiddeld dan he je kan het verder natuurlijk altijd zo duur maken als je zelf wilt
  vrijdag 28 oktober 2005 @ 01:31:15 #156
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_31744663
quote:
Op vrijdag 28 oktober 2005 01:23 schreef PLAE@ het volgende:


Leuk om te lezen dit. Maar ik moet bekennen dat ik niet alles gelezen heb. Wat ik me nou afvraag wat ben je per persoon kwijt bij Parkheuvel/Librije? gemiddeld dan he je kan het verder natuurlijk altijd zo duur maken als je zelf wilt
Voor dit menu was met zn tweeen de rekening 393,50
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_31745744
Nou, on topic, na dit heerlijke verhaal wil ik graag eens aan Parkheuvel. Naar de Librije wil ik ook even graag. Maar altijd gaf ik die meer de voorkeur.Waarom?
PR denk ik en dat werkt, lees dit topic maar eens na!
Het verschil kan echt niet heel groot zijn, maar de een is een klassieke kok en de andere is een lekkere commerciele rakker die (met zijn eigen Bijenkorf-lijn) hoogst authentiek loopt te doen alsof hij alles met zijn blote handen uit de IJssel haalt.
Of je nu van eten of van marketing houdt, bij de Librije ben je welkom.
Helpt waar hij kan!
pi_31746883
Zeg, in dit segment restaurants, wat zijn de 'regels' wat fooien betreft eigenlijk? Aangezien je je al een godsvermogen betaald. Ik neem aan dat je er met 2,50 de man een behoorlijke flater slaat, maar wat is daar de bedoeling? Hoeveel hebben jullie gegeven?
  vrijdag 28 oktober 2005 @ 08:56:32 #159
83951 rashudo
project 2501
pi_31746929
Ik zou toch de voorkeur geven aan klassiek. Maar beter is gewoon alletwee
Their eyes opaque.
  vrijdag 28 oktober 2005 @ 11:03:07 #160
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_31749111
quote:
Op vrijdag 28 oktober 2005 08:51 schreef nlco het volgende:
Zeg, in dit segment restaurants, wat zijn de 'regels' wat fooien betreft eigenlijk? Aangezien je je al een godsvermogen betaald. Ik neem aan dat je er met 2,50 de man een behoorlijke flater slaat, maar wat is daar de bedoeling? Hoeveel hebben jullie gegeven?
Wij hebben eigenlijk veel te veel gegeven, volgensmij hebben we allebei zo een 220 neergelegd. Nu ik erop terugkijk erg veel, ruim 40 euro, maar ach
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  vrijdag 28 oktober 2005 @ 11:46:07 #161
83951 rashudo
project 2501
pi_31750128
quote:
Op vrijdag 28 oktober 2005 11:03 schreef Euc- het volgende:

[..]

Wij hebben eigenlijk veel te veel gegeven, volgensmij hebben we allebei zo een 220 neergelegd. Nu ik erop terugkijk erg veel, ruim 40 euro, maar ach
Ik zat ook al te denken aan 40 EUR hehe. Je moet eigenlijk kijken wat je normaal geeft, en dan in verhouding evenveel geven. In jullie geval dus 10%. Dat percentage hou ik ook aan, tenzij het erg slecht of goed was.
Their eyes opaque.
  vrijdag 28 oktober 2005 @ 11:50:43 #162
1316 PLAE@
Founded by fuckers
pi_31750207
40 euro fooi en dat x een paar tafeltjes. Het is niet de us of a waar de bediening alleen dmv fooien wat geld verdiend toch?
  vrijdag 28 oktober 2005 @ 11:52:23 #163
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_31750251
Ik zeg toch ook, achteraf gezien is het eigenlijk veel te veel

Maar ach, tis gebeurd, en alles was perfect dus laten we daar maar niet al te lang op zeuren.
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  vrijdag 28 oktober 2005 @ 11:55:35 #164
1316 PLAE@
Founded by fuckers
pi_31750320
Nou nou niet zo op je teentjes getrapt zijn

Bijna 100 ouderwetse guldentjes fooi
  vrijdag 28 oktober 2005 @ 12:04:30 #165
83951 rashudo
project 2501
pi_31750531
Ik vind het niet teveel.. maar dat ben ik In the USA is 15% standaard dacht ik, dus als je daar 10% geeft ben je een krent.
Their eyes opaque.
  vrijdag 28 oktober 2005 @ 12:20:58 #166
45648 D1
Religieus spookrijder
pi_31750898
Heb laatst voor de tweede keer bij Alain Roux in The Waterside Inn gegeten. Alsof je constant aanhoudende orgamses in je smaakpupillen krijgt. Eerste keer hadden we ook een rondleiding van mr Roux door de keuken gekregen. Een hele aardige man en ook ik verbaasde me over hoe klein de keuken eigenlijk was. Kan niet wachten totdat ik weer terug kan. Maar eerst Parkheuvel!! Na deze, en andere, lovende recencie moet ik het zelf wel proberen.
Far better it is to dare mighty things, to win glorious triumphs even though checkered by failure, than to rank with those poor spirits who neither enjoy nor suffer much because they live in the gray twilight that knows neither victory nor defeat.
pi_31752262
Ha! kijk ook iemand die het genoegen heeft gehad bij hem te eten!
Leuk dat jij ook dat 'orgasmisch' gevoel kreeg bij elke hap die je nam.
Laatste keer dat ik er was was in 1998(nogal jaartjes geleden).
Was het druk,kwam de master zelf later ook nog even aan je tafel om
te vragen of alles naar wens was geweest etc..?


T.a.v. tippen:

Je kunt de V.S.niet vergelijken met Nederland omdat daar geen tipgeld inbegrepen
zit en je dus wel achteraf moet geven.Daarnaast is het uurloon in de V.S.zo laag
dat ze wel van het tipgeld moeten leven en dat is in Nederland ff iets beters geregeld.
Hier in Nederland is de rekening inclusief tipgeld en als je dus geeft doe je dubbel op.

Meesten mensen vergeten dat en zijn dan zo dom om het wel te doen onder het mom van
" het zit er niet bij ". Dus als je mij gewoon normaal behandeld of datgeen ik wil serveert
zoals je dat bij elk restaurant mag verwachten,dan ga ik daar dus niet voor betalen omdat dat er gewoon bijhoort.
Zo kun je wel voor elk wissewasje tippen en daar is tippen nou net niet voor bedoelt. Tippen is iets extra's, niet voor zaken die je normaal behoort te krijgen.

Ik zelf tip alleen vnl.in het buitenland omdat ik weet dat het
personeel daar van het tipgeld moet leven en hier in Nederland krijgen die hun geld toch wel,
TENZIJ die persoon voor mij iets heel persoonlijks heeft gedaan waarvoor hij extra inspanningen
moest leveren die buiten zijn normale service-taken vallen.

[ Bericht 5% gewijzigd door i-spy24 op 28-10-2005 13:49:29 ]
  vrijdag 28 oktober 2005 @ 13:23:41 #168
45648 D1
Religieus spookrijder
pi_31752455
quote:
Op vrijdag 28 oktober 2005 13:14 schreef i-spy24 het volgende:
Ha! kijk ook iemand die het genoegen heeft gehad bij hem te eten!
Leuk dat jij ook dat 'orgasmisch' gevoel kreeg bij elke hap die je nam.
Laatste keer dat ik er was was in 1998(nogal jaartjes geleden).
Was het druk,kwam de master zelf later ook nog even aan je tafel om
te vragen of alles naar wens was geweest etc..?
Ja en ja, de service was trouwens ook verbluffend. Trouwens, nu we het toch over Engeland hebben. Heb jij al bij een restaurant van Gordon Ramsey gegeten? Schijnt ook fantastisch te zijn. Staat ook nog hoog op mijn lijstje. En heel héél misschien kan ik volgend jaar gaan eten bij El Bulli bij Ferran Adrià. Al druk bezig om proberen via via een reservering te krijgen. Hopen dat het lukt
Far better it is to dare mighty things, to win glorious triumphs even though checkered by failure, than to rank with those poor spirits who neither enjoy nor suffer much because they live in the gray twilight that knows neither victory nor defeat.
  vrijdag 28 oktober 2005 @ 15:22:11 #169
83951 rashudo
project 2501
pi_31755785
quote:
Op vrijdag 28 oktober 2005 13:14 schreef i-spy24 het volgende:
T.a.v. tippen:
Meesten mensen vergeten dat en zijn dan zo dom om het wel te doen onder het mom van
" het zit er niet bij ". Dus als je mij gewoon normaal behandeld of datgeen ik wil serveert
zoals je dat bij elk restaurant mag verwachten,dan ga ik daar dus niet voor betalen omdat dat er gewoon bijhoort.
Zo kun je wel voor elk wissewasje tippen en daar is tippen nou net niet voor bedoelt. Tippen is iets extra's, niet voor zaken die je normaal behoort te krijgen.
Ben het met je eens, ik doe het ook alleen als ik meer dan tevreden ben. Ik eet echter vaak bij restaurants waar ik meer dan tevreden ben dus geef ik ook vaak tips.

Als ik in het buitenland ben probeer ik wel altijd 15% te geven, omdat je niet altijd zeker weet wat hoort. Soms krijg je dan wel rare reacties, in Zwitserland bijvoorbeeld waren ze elke keer heel erg dankbaar toen ze hun fooi zagen. Blijkbaar is het daar dus ook niet normaal.
Their eyes opaque.
  vrijdag 28 oktober 2005 @ 15:23:46 #170
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_31755831
ik wil binnenkort naar die belgische chef die alles met tabak verrijkt. iemand de naam van dat restaurant?
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  vrijdag 28 oktober 2005 @ 18:57:05 #171
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_31761575
quote:
Op vrijdag 28 oktober 2005 15:23 schreef zoalshetis het volgende:
ik wil binnenkort naar die belgische chef die alles met tabak verrijkt. iemand de naam van dat restaurant?
Sjefke?
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_31764549
quote:
Op vrijdag 28 oktober 2005 18:57 schreef BBQ-kip het volgende:

[..]

Sjefke?
Eerder Sjekkie
  vrijdag 28 oktober 2005 @ 23:22:26 #173
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_31768389
Kom op allemaal nu gewoon weer on topic en geen gerel en gebash over recensies enzo.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  vrijdag 28 oktober 2005 @ 23:39:35 #174
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_31768869
quote:
Op vrijdag 28 oktober 2005 23:22 schreef Martijn_77 het volgende:
Kom op allemaal nu gewoon weer on topic en geen gerel en gebash over recensies enzo.
mijn dank is groot martijn. daar vond ik de recensies veel te goed voor.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  vrijdag 28 oktober 2005 @ 23:40:56 #175
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_31768907
Waar ik écht graag nog een keer wil gaan eten is bij The Fat Duck, dat schijnt zo ongelooflijk geweldig te zijn, dus dat wil ik wel een keer meemaken.

Trouwens, The Waterside Inn is niet eens zo heel gek duur, 5 gangen en koffie na voor 89,50 pond.
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  vrijdag 28 oktober 2005 @ 23:41:41 #176
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_31768924
quote:
Op vrijdag 28 oktober 2005 23:39 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

mijn dank is groot martijn. daar vond ik de recensies veel te goed voor.
Heb wel het een en het ander opgeschoond. Maar ik hoop dat we het nu weer over de Parkheuvel kunnen gaan hebben

* Martijn_77 wil er ooit ook nog een keer gaan eten met zijn vrouw
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  vrijdag 28 oktober 2005 @ 23:46:48 #177
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_31769063
quote:
Op vrijdag 28 oktober 2005 23:40 schreef Euc- het volgende:
Waar ik écht graag nog een keer wil gaan eten is bij The Fat Duck, dat schijnt zo ongelooflijk geweldig te zijn, dus dat wil ik wel een keer meemaken.

Trouwens, The Waterside Inn is niet eens zo heel gek duur, 5 gangen en koffie na voor 89,50 pond.
het valt me sowieso op dat je in toprestaurants veel meer waar voor je geld krijgt dan een willekeurige bistro met pretenties. misschien wat hollandsch gedacht, maar als ik dan toch geld uitgeef...
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_31776963
We zijn net terug uit Zwolle. Gisteravond zaten we met 10 man in de keuken.
Later meer, maar het was weer top!!
Het menu:

amuses:
Ijsje van piccalilly, bruine bonen en spek
Eitje met koffie en nootmuskaat
Krokante pinda met pittige augurk
Lolly van gekonfijte eend en eendenlever met rode biet en maggiplant
Eitje met artisjok, boleten en krokante boerenkaas
Rode kool met gerookte sjalottencompote en appel

menu:
Rauwe sint jacobsmossel met "pata negra", sherry tapioca en warm met witte bonencreme en tomaatbouillon met kaneel

Zeebaars met Noordzeekrab en citroengras met iets kokos

Kabelauwrug langzaam gegaard met slakjes, aardpeer en najaarstruffel

Wilde eerd van de Smitskooi met pistache en pastinakenzalf

Diverse Libije desserts

Kaas

Het was super!!!
geniet nooit met mate
  zaterdag 29 oktober 2005 @ 12:38:28 #179
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_31777244
Damn, het water loopt me in de mond, wat klinkt dat lekker zeg! Maarre, de kaas moet officieel voor de desserts
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_31777965
quote:
Op zaterdag 29 oktober 2005 12:38 schreef Euc- het volgende:
Damn, het water loopt me in de mond, wat klinkt dat lekker zeg! Maarre, de kaas moet officieel voor de desserts
Daarover zijn de meningen verdeeld, zelfs in de klassieke keuken. Ik geef voorkeur aan bovengenoemde volgorde, liever eerst zoet en daarna de kaas.
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')