abonnement Unibet Coolblue
  zondag 9 oktober 2005 @ 20:15:57 #61
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_31315311
Tuurlijk eet je dat dan niet op, laat je gewoon liggen en zeg je eerlijk tegen de ober. Wat we bij Da Vinci dan deden was dat we vaker een extra gang inlasten, als goedmakertje.
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_31317592
Euc...ik wens je heel veel plezier!! Parkheuvel staat nog op mijn lijstje!
Ik ga 28 oktober weer naar De Librije met 10 man; we hebben dit keer de tafel in de keuken. Verheug me er zo op!! Ga liever 2 keer uit eten in een toprestaurant dan twee keer per maand in een gewoon eetcafe waar ik heel veel geld kwijt ben voor iets wat ik thuis ook kan maken.
Leve de toprestaurants!
geniet nooit met mate
pi_31322034
Librije Oh men, ik wou dat ik ooit genoeg geld heb om daar weer eens heen te gaan.

Twee keer heen geweest, bedrijf waar m'n vader werkt heeft daar de keuken gemaakt en geplaatst.. echt, ik ben verliefd .
  maandag 10 oktober 2005 @ 00:12:07 #64
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_31322307
Daar wil ik ook heel graag nog eens heen, maar eerst parkheuvel!
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_31325349
@ ' SevenWonders':

Waarom laat je als iemand die zich op zo een wijze wil profileren niet lekker zijn gang gaan?
Bedoel heb jij alle wijsheid? ik ook niet en al zou hij zo zo willen profileren als 'beginneling',laat hem
lekker,de bekende beginnersfouten maakt hij of zij toch wel als hij in het restaurant zelf komt.
Bedoel elke goede ervaren gastheer ziet gelijk of iemand kennis van zaken heeft m.b.t de wijnkeuze danwel de gerechten danwel de tafelmanieren. En als het dat niet is dan zullen er wel fouten worden
gemaakt tijdens de zit in het restaurant m.b.t de houding e.d.
Kwaliteit en ervaring verloochend zich nooit op zulke momenten.


Over dat top-restaurant Librije:

Dat is nou een van mijn lievelingsrestaurants toen het nog geen ster had.
Nu het een ster heeft gekregen is het leuke dat ze nog weten wie je bent als je belt
en wilt reserveren ook als het 15 minuten voordat je wilt langskomen.
M.a.w. ze maken voor hun 'trouwe' klanten altijd ruimte en tijd ook al zitten ze vol!
Nee hoor, bij hun is het voor mij altijd smullen en bijna..'klaarkomen' op culinair gebied.


Voor diegenen die over restaurant Da VInci spraken:

Ik heb daar vorig jaar gegeten. Eerlijkheidshalve dient te worden gezegd dat ik zowiezo altijd de gastronomie buiten de grote steden meer waardeer vanwege hun wat 'huiselijke' sfeer en ambachtelijke bereidingswijze. Alleen vond ik het eten bij restaurant Da Vinci niet echt heel byzonder als ik eerlijk mag zijn. Bedoel het smaakte allemaal best, maar ik werd er niet echt opgewonden van of ontdekte niet iets wat ik nog nooit eerder had geproefd in andere restaurants.

Daarintegen heb ik begin dit jaar in Belgie gegeten bij een ander restaurant ook genaamd Da Vinci en die vond ik daarintegen erg verfrissend en lekker.
Leuke,simpele ambiance maar wel eentje waar het eten je in redelijke vervoering bracht.
Tenslotte is dat waar het allemaal om gaat.

[ Bericht 3% gewijzigd door i-spy24 op 10-10-2005 15:11:05 ]
  maandag 10 oktober 2005 @ 09:24:36 #66
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_31327521
Je kunt een 1 sterren restaurant ook niet gaan vergelijken met een 3 sterren restaurant he, ZEKER niet Da Vinci en De Librije, 2 totaal verschillende bedrijven, die alles helemaal op hun manier doen, en die manier ligt de ene persoon beter dan de andere.
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_31334528
Onzin.
Dit is een veel gehoord excuus wat sommigen hanteren om iemands mening als niet relevant af te doen.

Je kunt ze wel met elkaar vergelijken omdat het allebei restaurants zijn.
Er is een bepaalde graadmeter van een basis bereidingswijze waar je vanuit kunt gaan
als je met dit soort restaurants krijgt te maken.
Het wordt pas echt subjectief of persoonlijk als men er daar bovenop een persoonlijke
tint toevoegd m.b.t. de afwerking. Dat laatste is namelijk voor een ieder verschillend.


onduidelijk?

Stel ik bak een biefstuk. Iedereen weet hoe je een biefstuk moet bakken.
Maar niet iedereen weet hoe je een bieftuk verder bereidt zodat het die aparte smaak heeft
die jij zo speciaal vindt en waardoor het de biefstuk van de buurman ontstijgt.

M.a.w. de wijze waarop ik zaken met elkaar vergelijk is echt niet verkeerd.
  maandag 10 oktober 2005 @ 15:14:47 #68
83951 rashudo
project 2501
pi_31334678
Natuurlijk kan je het wel vergelijken.. je kan het ook met een snackbar vergelijken. Alleen je weet van te voren al dat de kans groot is dat het ene het andere ontstijgt. En dan kan je je afvragen of zo'n vergelijking wel nuttig is.
Their eyes opaque.
  maandag 10 oktober 2005 @ 20:50:00 #69
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_31341754
He het ging hier toch over het bezoek van Euc en Karper aan Parkheuvel?

Hoeveel dagen is het nog voor wij hier de recensie kunnen verwachten?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  maandag 10 oktober 2005 @ 21:20:29 #70
83951 rashudo
project 2501
pi_31342602
quote:
Op maandag 10 oktober 2005 20:50 schreef Martijn_77 het volgende:
He het ging hier toch over het bezoek van Euc en Karper aan Parkheuvel?

Hoeveel dagen is het nog voor wij hier de recensie kunnen verwachten?
Volgende week vrijdag al.. kan niet wachten! Alsof ik er zelf zou heengaan.
Their eyes opaque.
  maandag 10 oktober 2005 @ 22:42:41 #71
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_31345208
idd, denk dat we zaterdag een recensie schrijven, ofniet karper?

We gaan de volgende dag ook op "hoog niveau" ontbijten/lunchen. De euromast
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_31345615
De Euromast?? Nou...ik heb het een maand of 4 geleden gedaan en ik vond het echt een lachertje. Teveel art-deco alsof je in een jaren 60 vliegveld lobby terecht kwam had ik het gevoel.
Ontbijt stelt ook geen ruk voor,en als ik eerlijk ben kan ik je dan een ontbijt in het Bilderberg Hotel of zelfs het Holiday Hilton beter aanbevelen voor dat geld want echt..het stelt geen ruk voor.
En dat beroemde uitzicht? Mwah...gaat..maar om te zeggen dat je geniet van de schoonheid van Rotterdam in de avond...nou nee,zeker met ons weerklimaat.
Maar succes en laat weten hoe je alles vond en of ik gelijk had.
  maandag 10 oktober 2005 @ 23:04:41 #73
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_31345861
Wat is er mis met de euromast? Het uitzicht in de avond zal mij aan mn reet roesten, wij gaan ontbijten of lunchen, ligt er maar net aan hoelaat we wakker worden van elkaars gesnurk

Enne, "voor dat geld", ik weet niet hoe duur jij denkt dat het daar is, http://www.euromast.nl/download/brasseriekaart.pdf

Hoewel ik nu eigenlijk wel denk dat we beter kunnen gaan lunchen/brunchen in een of ander hotel ofzo. Nja we zien wel joh
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  maandag 10 oktober 2005 @ 23:15:10 #74
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_31346136
hotel new york ofzo is ook leuk gaan we met watertaxi.

ben al aan het aftellen!
  maandag 10 oktober 2005 @ 23:18:00 #75
83951 rashudo
project 2501
pi_31346214
Is hotel new york niet wat? Op de site vind ik hun kamers er altijd erg mooi uitzien. Je zou er zelfs met de watertaxi heen kunnen gaan En dat gebouw is gewoon hardstikke gaaf.

Denk alleen dat je van het eten niet veel hoeft te verwachten daar. Maar goed, bij de euromast ook niet.
Their eyes opaque.
  maandag 10 oktober 2005 @ 23:18:46 #76
83951 rashudo
project 2501
pi_31346243
quote:
Op maandag 10 oktober 2005 23:15 schreef karper het volgende:
hotel new york ofzo is ook leuk gaan we met watertaxi.

ben al aan het aftellen!
Great minds think alike
Their eyes opaque.
pi_31356602
[ Patsmode ]
Och ik ben zo onderhand wel gewent
Eet toch regelmatig bij bijv Auberge de Kieviet ( Wassenaar ) Of de Keuken van Waarde ( Welke iets minder is imo )

En die prijzen liggen ook wel op dat niveau

[/Patsmode ]

[Ontopic]
Lijkt me wel leuk om ook daar eens te eten met mn meisje.
tvp dus stiekum
pi_31356911
Parkheuvel is okay. Ik heb daar één keer gegeten en dat was best bijzonder. Het eten was erg lekker (hoewel ik meer een boerenkoolfiguur ben) en de sfeer was ook goed.
Ik en mijn leger van stokstaartjes.
  zaterdag 15 oktober 2005 @ 23:13:39 #79
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_31475701
oke aftellen is begonnen!

6 dagen nu officeel vrij!

parkheuvel here we come
  zondag 16 oktober 2005 @ 00:08:11 #80
83951 rashudo
project 2501
pi_31477395
6 dagen omg..

if only it were me
Their eyes opaque.
  zondag 16 oktober 2005 @ 00:38:08 #81
120804 Yildiz
Freedom or loyalty?
pi_31478215
ik ken er iemand die als kok in de keuken werkt

super
Bovenstaande tekst = C C 3.0 NL BY-NC-ND - quotes inkorten uitgezonderd.
  maandag 17 oktober 2005 @ 22:58:38 #82
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_31520313
ik was vanmiddag aan het vissen telefoon thuis, kom ik thuis me moeder jasper van parkheuvel heeft gebeld.

ik schrik me dood ze hebben toch geen tafel dubbel geboekt?
nee ze wouden nog weten of het door ging!

tuurlijk oke meneer ik zie u vrijdag.


volgens mij moeder werdt mij naam behoorlijk amerikaans uitgesproken
  maandag 17 oktober 2005 @ 23:07:00 #83
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_31520551
quote:
Op maandag 17 oktober 2005 22:58 schreef karper het volgende:
ik was vanmiddag aan het vissen telefoon thuis, kom ik thuis me moeder jasper van parkheuvel heeft gebeld.

ik schrik me dood ze hebben toch geen tafel dubbel geboekt?
nee ze wouden nog weten of het door ging!

tuurlijk oke meneer ik zie u vrijdag.


volgens mij moeder werdt mij naam behoorlijk amerikaans uitgesproken
Dat is toch wel netjes dat ze bellen om te vragen of alles nog door gaat. Is gewoon net die extra service
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_31520576
Lijkt me een erg gave ervaring! Maar voorlopig nog even niets voor mij .
Als het niet wil branden moet je beter stoken.
  maandag 17 oktober 2005 @ 23:19:35 #85
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_31520906
heb dit al eerder gehoord, bij oud sluis doen ze dit ook al jaren
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  maandag 17 oktober 2005 @ 23:28:51 #86
97745 Thorical
finding a way
pi_31521162
Ik vind het geweldig leuk dat jullie eens een vorkje gaan prikken bij een sterren restaurant.
Geniet en doe er verslag van. Het gaat bij dit soort zaken niet alleen maar om eten.
Zegt een ervaren happer die allen maar ervaring heeft in Frankrijk en België qua sterren restaurants.
  donderdag 20 oktober 2005 @ 07:26:37 #87
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_31574138
Nog maar 1 dagje werken en 1 nachtje slapen
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  donderdag 20 oktober 2005 @ 12:27:50 #88
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_31578219
euc ik bel je vanavond ben namelijk vandaag vrij ze hadden me niet nodig op me werk


ik bel naar de service even me chef op om te vragen of ik morgen moet werken
  donderdag 20 oktober 2005 @ 17:44:00 #89
2735 Aarti
ik kan best aardig zijn hoor
pi_31583784
Veel plezier, ik ben erg benieuwd hoe het was!!
wel een uitgebreid verslag schrijven he
You've never felt pain until you've walked in a dancer's shoes
pi_31596591
quote:
Over dat top-restaurant Librije:

Dat is nou een van mijn lievelingsrestaurants toen het nog geen ster had.
Nu het een ster heeft gekregen is het leuke dat ze nog weten wie je bent als je belt
en wilt reserveren ook als het 15 minuten voordat je wilt langskomen.
M.a.w. ze maken voor hun 'trouwe' klanten altijd ruimte en tijd ook al zitten ze vol!
Nee hoor, bij hun is het voor mij altijd smullen en bijna..'klaarkomen' op culinair gebied.
Zo, dus jij kwam daar al voordat ze een ster hadden, en ze kennen je nu nog. Indrukwekkend!
Helpt waar hij kan!
  vrijdag 21 oktober 2005 @ 17:41:32 #91
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_31608310
Zo ik ben nu bij Karper, ik kan je alvast 1 ding vertellen: hij is geen enge verkrachter ofzo

Het enige probleem is dat hij zijn fiets in de prak heeft gereden, en daardoor moeten we eerst met de tram metro naar parkheuvel, en dan de taxi terug naar zijn huis Maar ik hjeb er iig erg veel zin in
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_31612921
Ik ben heel erg benieuwd!! Post je het menu even??
Ik ga volgende week vrijdag met tien mensen aan de keukentafel bij De Librije zitten!! We verheugen er ons enorm op!!
Liever 2 keer per jaar echt top uit eten dan iedere maand in een eetcafe (kook ik liever zelf)!
geniet nooit met mate
  vrijdag 21 oktober 2005 @ 21:27:32 #93
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_31612964
quote:
Op vrijdag 21 oktober 2005 17:41 schreef Euc- het volgende:
Zo ik ben nu bij Karper, ik kan je alvast 1 ding vertellen: hij is geen enge verkrachter ofzo
Nee, het is een scheetje en een lekker ding
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 22 oktober 2005 @ 03:28:43 #94
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_31620627
Nog niet terug?///??
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_31620767
quote:
Op zaterdag 22 oktober 2005 03:28 schreef Chielus het volgende:
Nog niet terug?///??
Vermoord en opgegeten door Karper ben ik bang.
Helpt waar hij kan!
pi_31621537
Ik ben ook erg benieuwd naar hoe het geweest is... Dus come on, posten die ervaring ;-)
  zaterdag 22 oktober 2005 @ 09:25:25 #97
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_31621860
quote:
Op zaterdag 22 oktober 2005 03:46 schreef NoSigar het volgende:

[..]

Vermoord en opgegeten door Karper ben ik bang.
Of ze staan nu nog af te wassen......
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_31621895
Voedselvergiftiging...
Ik en mijn leger van stokstaartjes.
  zaterdag 22 oktober 2005 @ 09:35:23 #99
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_31621904
Welnee, die liggen nog heerlijk te slapen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_31621923
Ja, die bediening daar blijft maar als gedienstige gieren rondcirkelen met flessen wijn on keihard toe te slaan zodra er ook maar de schijn is dat er een glas leeg dreigt te raken.

Serieus, dat vond ik echt even wennen toen ik er was.
Ik en mijn leger van stokstaartjes.
pi_31621933
quote:
Op vrijdag 21 oktober 2005 17:41 schreef Euc- het volgende:
Zo ik ben nu bij Karper, ik kan je alvast 1 ding vertellen: hij is geen enge verkrachter ofzo

Het enige probleem is dat hij zijn fiets in de prak heeft gereden, en daardoor moeten we eerst met de tram metro naar parkheuvel, en dan de taxi terug naar zijn huis Maar ik hjeb er iig erg veel zin in
Die zijn dus echt niet aan het afwassen he.......

Ik post om het posten.
pi_31622015
quote:
Op zaterdag 22 oktober 2005 09:25 schreef Chielus het volgende:

[..]

Of ze staan nu nog af te wassen......
  zaterdag 22 oktober 2005 @ 10:28:50 #103
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_31622295
hier een berichtje van karper, we zijn net wakker

het was heerlijk een uitgebreide recensie volgt vanavond ik moet zo werken en euc nog wegbrengen
pi_31622325


Ik wil ook even van de zijlijn meegenieten!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zaterdag 22 oktober 2005 @ 11:08:17 #105
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_31622902
quote:
Op zaterdag 22 oktober 2005 10:28 schreef karper het volgende:
hier een berichtje van karper, we zijn net wakker

het was heerlijk een uitgebreide recensie volgt vanavond ik moet zo werken en euc nog wegbrengen
Wat lief
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 22 oktober 2005 @ 11:58:47 #106
83951 rashudo
project 2501
pi_31623833
Toch is het niet eerlijk.. zij hebben al gegeten en wij moeten op een recensie wachten
Their eyes opaque.
pi_31625283
Hey idd. Ben wel benieuwd hoe t daar was
  zaterdag 22 oktober 2005 @ 15:49:11 #108
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_31628739
Pfff, je zult nog wel ff wat langer op een recensie moeten wachten, in de nacht van donderdag op vrijdag is mijn stiefmoeder bevallen van een zoontje genaamd Sander, dus ik heb er een nieuw halfbroertje bij

Gisteren dus naar parkheuvel, en moet vanavond om 6 uur weer gewoon werken, dus ik wil nu ff bij mijn nieuwe broertje zijn (En bij alle familie die aanwezig is).

Maar ff in het kort: we hebben 7 gangen gegeten, met bijpassend wijnarrangement. Het was ge-wel-dig, echt. Super! Chapeau! Alles was gewoon perfect, de langoustines waren zo mals dat je niet eens een snijbeweging hoefde te maken, het mes gleed er zo doorheen, zelfde met de tarbot. De reerug was een lange dunne strook, die er een beetje gedraaid oplag (op het bord dus), echt helemaal, over de hele lengte perfect rood. De rest van de gangen beschrijf ik of vannacht als ik me daartoe in staat voel of morgen wel, daar heb ik nu geen zin in.

De rekening viel ons trouwens nog mee, minder dan we verwacht hadden.
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_31628841
Gefeliciteerd Euc, met je half broertje!

Hmmm, langoustines....
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zaterdag 22 oktober 2005 @ 16:52:08 #110
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_31630394
Gefeliciteerd Euc!

En we verwachten wel een uitgebreide recensie!
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_31630423
Gefeliciteerd met je broertje!!
Ben benieuwd naar de recensie, maar een nieuw broertje is belangrijker!!
geniet nooit met mate
  zaterdag 22 oktober 2005 @ 17:52:54 #112
78964 Luuksor
[ Curacao ]
pi_31631950
Ja idd! Gefeliciteerd joh!
  zaterdag 22 oktober 2005 @ 18:06:18 #113
83951 rashudo
project 2501
pi_31632233
Gefeliciteerd Euc en doe rustig aan met die recensie.. wij kunnen wel wachten
Their eyes opaque.
  zondag 23 oktober 2005 @ 01:32:31 #114
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_31644157
de enne dag zit in je in de top wat nederland herbergt de andere dag sta ik s;avond met vrienden in een kroeg een biertje te drinken...


sorry heren een recensie zit er nu niet in de wijn vloeide rijkelijk
  zondag 23 oktober 2005 @ 01:34:19 #115
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_31644201
reerug...lekker!
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  zondag 23 oktober 2005 @ 01:34:59 #116
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_31644222
En ik maar wachten op een behoorlijke recensie..

Gefeliciteerd met je halfbroertje enzo, maar nu opschieten met die recensie!
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 23 oktober 2005 @ 17:30:01 #117
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_31653682
Zozo, dan heb ik nu eindelijk tijd om de (lang?) verwachtte recensie te schrijven! Let niet op de spelvauten, die willen er nog wel eens in sluipen (En de A1 staat op het punt te beginnen als ik dit schrijf).

Iig, ik was vrijdag om kwart over 3 in Rotterdam, en ik had voor de AH to Go afgesproken met Lars, even kennis gemaakt en toen gingen we even naar een klein messenwinkeltje achter het station. 1 van de eerste dingen die Karper tegen mij zei was: je hebt je portemonnee wel in je binnenzak zitten? En toen snapte ik ook waarom, we kwamen de junks die hun joints aan het rollen waren en hun heroine op de lepeltjes aan het verwarmen tegen alsof het normale mensen die hun hond aan het uitlaten waren. Ik stapte trouwens alleen al in Rotterdam de trein uit en liep richting de appie en toen kwam ik al 4 a 5 snoop dog’s tegen (van die vage negers in hip hop kleding en petjes schuin etc etc). Maargoed, was de eerste keer voor mij in Rotterdam, en in Limburg en Eindhoven is het allemaal niet zo erg

Nou, we gingen dus naar Karper zn huis in Capelle met de metro, thuis even wat gedronken en had Karper zich omgekleed en toen weer richting de metro gelopen, en toen ging het niet helemaal goed. We zaten op stoeltjes die met zn tweeen tegenover elkaar staan, en we hadden allebei een voet op het stoeltje tegenover ons, komen twee gozers de metro in en de metro vertrekt weer, en opeens komt een van die gasten naar mij toe en legitimeerde zich als politie Rotterdam, vertelde dat hij ons eigenlijk op de bon moest slingeren omdat we met onze voeten op het bankje zaten (wat een KUT start van verstappen) maar omdat we zulke nette heren waren (allebei in pak) zag hij het voor 1 keer door de vingers  Dus dat was een geluk bij een ongeluk.

Nou wij dus de metro uit op het station dat 9292ov.nl aangaf, eerst bij een bushokje de weg gevraagd en daar werd verteld dat we door het hele park heen moesten lopen en dan zouden we er automatisch komen, zo gezegd zo gedaan, wij door dat park, maar geen Parkheuvel te zien hoor Dus ik probeerde het nog eens te vragen aan wat fietsers, maar die fietsten nog harder door toen ik riep of ik ze iets mocht vragen ( ) Gelukkig kwamen we een of ander vaag vrouwtje tegen die ons aanwees dat we bij “die en die” lichten moesten zijn. Uiteindelijk gevonden en wij lopen de trap op, de deur wordt voor ons opengemaakt alwaar 5 man personeel ons in een rijtje welkom heet en 1 ons vraagt onder welke naam ze ons mogen verwelkomen. Daarna werden we gevraagd of we direct aan tafel wouden of dat we eerst aan de bar plaatst wouden nemen, nou wij dus eerst even een drankje aan de bar genuttigd (erg goede witte huiswijn) en daar kregen we ons welkoms hapje al, Dit bestond uit wat ijskoude bleekselderij in dunne stengeltjes gesneden, een soort nootjes in een mooi gevouwen papiertje en een lange flinterdunne kruidenstengel. Toen we hier zaten kregen we ook de menukaart, en ons was de dag ervoor al opgevallen dat ze net toen het nieuwe menu hadden ingevoerd, dus we hadden geluk  We kozen voor het 7 gangen Parkheuvel menu, de kaart werd weggehaald en even later arriveerde de wijnkaart, waarvan we het 7 gangen wijnarrangement kozen.

We dronken rustig ons drankje op en toen werd gevraagd of we aan tafel wouden, en wat we voor water op tafel wouden, we kozen voor gewoon plat water, wat een fles Evian water bleek te zijn. De stoel werd aangeschoven, water ingeschonken en de wijn voor de 1e gang werd ook redelijk snel daarna ingeschonken. We kregen eerst een amuse, wat een eendenlevermousse was met een peterselie crostini. De eendenlevermousse was echt heerlijk romig, de crostini lekker krokant en paste enorm goed bij elkaar. Dit werd weggehaald en na precies genoeg tijd arriveerde de eerste gang:

Kreeft met truffelpuree en schuim van Parmezaanse kaas, een groene salade en krokant stokbrood

We kregen dit gerecht op een klein vierkant bordje, links een mooi cirkeltje van verschillende groentes, we konden wat erg klein gesneden haricots verts bekennen, maar verder niet echt op gelet, met daarop de schuim van Parmezaanse kaas, rechts de groene salade met daarop het vlees uit de schaar van een kreeft, en IN de parmezaansekaas schuim ook nog een stukje kreeft. Het schuim was perfect, een erg lekkere kaassmaak, en het schuim precies goed. Niet zoals je zovaak meemaakt dat het dik als slagroom is, maar het smelt gewoon precies goed op je tong. Erg knap. De kreeft was erg lekker, gewoon zoals kreeft hoort te zijn.

1 van de nadelen die we die avond beleefd hadden was het “krokant” stokbrood, daar was met het side-plate mesje bijna niet doorheen te komen. Wat wel een voordeel was, ze pleuren niet een mandje met brood op je tafel neer, maar komen met een grote mand langs, vragen of je bruin of wit brood wilt en dat vanuit de mand met een lepel en een vork op je side-plate leggen 

Dit werd weggehaald (Een van de dingen die ons opviel was dat ze niet vroegen of het gesmaakt had, erg apart), en na weer precies genoeg tijd arriveerde de 2e gang:

Gebakken Sint Jacobsmosselen met eekhoorntjesbrood en truffel

Ik was in het begin bang voor alle paddestoelen die er in het menu waren, omdat ik die glibberige dingen gewoon niet graag eet. Maar dit was niet gewoon schoongemaakt en gebakken of wat dan ook, ze hadden er iets mee gedaan, waardoor ze best lekker waren ook al houd ik er normaal helemaal niet van. De coquilles waren perfect gaar, de truffel superdun geschaafd en erg lekker. Gewoon goed.

De volgende gang:

Langoustines: naturel gebakken en als ballottine met carpaccio; Basmati rijst en langoustinejus met olijfolie


Dit was echt geweldig, de langoustines waren zo perfect gaar dat we ons mes niet eens heen en weer hoefden te bewegen, maar hij gleed er zo perfect doorheen, als een heet mes door zachte boter. Geweldig! Erg lekkere combi met de rijst en de langoustinejus.

Hier hadden we even een pauze ingelast, even een sigaretje roken en Lars moest naar de WC, alleen die slimmerd had niet in de gaten dat hij een servet op zn schoot had liggen, dus hij loopt zo weg en de servet op de grond, de bediening ziet dat en snelt toe, pakt de servet van de grond, en als Lars terugkomt wordt eerst zijn stoel aangeschoven en daarna komen ze met een nieuwe servet netjes opgevouwen op het bord terug en presenteren die aan Lars. Dit zou nog 2 keer gebeuren bij Lars (de servet vallen), en 1 keer was het zelfs zo dat de servet nog aan het vallen was, de grond nog niet eens had geraakt en de bediening had hem al, en de nieuwe servet kwam er al aan

Ondertussen kreeg ik ook een smsje van mijn moeder, dat mijn stiefmoeder en mijn netgeboren halfbroertje in het ziekenhuis lagen, ik ben toen direct even gaan bellen wat er aan de hand was (wel netjes in de lounge hoor), de baby wou niet op temperatuur komen en moest in het ziekenhuis in de couveuse. Gelukkig is alles weer goed gekomen want ze is vanmiddag naar huis gekomen 

Toen ik aan tafel kwam merkte Lars op dat het nieuwe botertje dat op tafel gezet was gewoon precies even hoog en groot was dan de eerste, het zijn gewoon die kleine dingetjes

De bediening had ondertussen netjes gewacht met de volgende gang, en het duurde nog even nadat ik weer was gaan zitten voor de 4e gang kwam:

Tarbot met ansjovismousseline, paddenstoelen met peterseliecoulis en ingekookte vleesjus

De tarbot was wederom perfect gaar, precies als de langoustines, we hoefden ons mes niet eens te bewegen om erdoor te komen, heerlijk. Op de tarbot lagen de paddenstoelen in de ansjovismousseline, en daarop weer enorm dun geschaafde, weer aan elkaar geplakte en gedroogde aardappelschijfjes. Wat dus een soort flinterdun koekje vormde, dit was echt heerlijk. Wederom vond ik de paddenstoelen ook lekker, wat hier mee gebeurd was ben ik nog steeds niet achter.

Wat ook wel leuk is om te vermelden is dat de bediening de saus vanuit een saucière op het bord schepte.

Wederom na precies genoeg tijd kwam de 5e gang, en het 1e hoofdgerecht:

Reerug gepaneerd met amandelgruis en zwarte peper, stoofpeertjes en kastanjes

Nou, dit was echt het hoogtepunt hoor, geweldig! De reerug was een lange rechthoekige strook, die als een kurkentrekker op het bord lag. Deze was zo perfect rood van binnen, niet normaal! Gewoon over het gehele stuk vlees was hij overal dezelfde kleur rood, prachtig! En de combinatie van reerug en amandelgruis en zwarte peper was ook precies goed, hij had precies genoeg “bite”, echt, dit was het hoogtepunt van de avond! Het stoofpeertje vond ik er persoonlijk wat minder uitzien, net een inelkaar gezakte drol, maar hij smaakte echt geweldig! Heerlijk van smaak, niet teveel rode wijn wat je vaak ziet gebeuren, prachtig zacht, lekker! De kastanjes waren ook een geweldige combinatie, precies warm genoeg, en lekker droog van binnen nog. Chapeau!

De wijn die hierbij geserveerd werd was een rode wijn uit Californië, helaas ben ik vergeten welke.

Ook hier serveerde de bediening de saus uit m.b.v. een saucière

En precies zoals bij de vorige gangen zat er ook nu weer precies genoeg tijd tussen de gangen, en toen kwam het 2e hoofdgerecht:

Gebakken ganzenlever, krokant briochebrood en sjalotten gekonfijt in honing

Echt heerlijk! Ik ben persoonlijk wel een beetje een zoetekauw, en dit was een erg zoet gerecht. Het briochebrood lag onder de ganzenlever, die wel gebakken was, maar totaal niet uitgezakt of uitgelabberd ofzo, wat je ook erg vaak ziet. Hij was gewoon goed stevig, erg lekker van smaak, je proefde de zeezout erg duidelijk, maar vreemd genoeg was het niet zout maar heerlijk zoet. De smaakcombi van de ganzenlever met het brood en de gekonfijte sjalotjes was geweldig.

En nog eens serveerde de bediening saus uit m.b.v. een saucière

Vooral de zoete wijn die erbij geserveerd was was geweldig, hij kwam uit de bourgogne, daar zijn twee riviertjes die parallel lopen en zich op een gegeven moment kruisen, precies onder die kruising lag de wijngaard waar de wijn gemaakt werd, hoe die heette moet je me echt niet vragen.

Ik persoonlijk had moeite dit gerecht naar binnen te krijgen, omdat ik echt het gevoel had goed vol te zitten, met veel pijn en moeite toch nog naar binnen weten te werken (het lag absoluut niet aan het eten, maar ik had ook gewoon lekker brood naar binnen zitten stouwen, misschien dat dat niet al te slim was geweest ), de bediening had dit denk ik in de gaten, want het duurde (gelukkig) wat langer tot het dessert arriveerde.

We hadden trouwens ook ergens tussen de gangen door gevraagd of we een kijkje mochten nemen in de keuken, dit mocht en ze zouden ons komen halen. We hadden dit gevraagd waar de sommeliër bij stond en toen hij bijna direct daarna de wijnen voor de volgende gang inschonk knoopte hij een gesprekje met ons aan, en vroeg hij waar we werkten. Lars vertelde waar hij werkte en ik ook, en direct toen ik zei waar ik werkte zei hij: dat ligt in de Hoogstraat in Weert, ik denk wat gaan we nou krijgen joh? Blijkt zijn oma of oom (weet het niet meer zeker) daar vroeger een zaak gehad te hebben, vandaar dat hij het kende hehe 

Maar iig, toen kwam het dessert, ik had ondertussen het gevoel dat ik wel weer wat opkon, en volgens mij wist de bediening dat, dus toen arriveerde de 7e en laatste gang:

Chocoladesavarin, gelei en compote van ananas met kokosijs

Ik ben een echte toetjesman, die vind ik gewoon geweldig, ijs, en allerlei dingetjes van chocolade, en geleien en compotes en alles, echt heerlijk vind ik dat. En dit was totaal niet anders: heerlijk! De gelei van ananas voelde wel stevig aan, niet die flubber die je vaak hebt, maar smaakte totaal niet zo, hij smolt zo in je mond, en de smaak was echt geweldig! Het kokosijs was ook heerlijk, een echte kokossmaak, heerlijk zacht ijs, geweldig!

En toen de chocoladesavarin (een soort donut van chocolade), de bediening deed daar ook met behulp van een saucière nog wat chocoladesaus in het midden van de savarin. Deze was wel gruwelijk machtig (de savarin dus), vooral als je bedenkt dat dit de 7e gang was. Ik kreeg hem wel makkelijk op, maar ik had toen ik hem op had wel een gevoel van, pffffff! Maar het was echt heerlijk!

De sommelier had ons wijn ingeschonken, en zei toen, drink er maar vast wat van, en dan mogen jullie raden waar die vandaan komt en dan vertel ik het jullie pas, is dat goed? Ja hoor! Wij doen ons best, ik dacht Zuid-Afrika, en wat Lars dacht weet ik eigenlijk niet meer. Maar het was iig een zoete witte wijn uit Oostenrijk, die van een rode druif met een erg duits klinkende naam werd gemaakt.

Zo, dan hebben we nu alle gangen gehad, we sloten af met nog wat koffie, ik een cappucino en lars met een gewone koffie, en hier kwamen ook weer die kleine details naar voren, bij het roomstelletje dat op tafel kwam stond het lepeltje in de suiker gewoon perfect naar ons toegedraaid. Het zijn gewoon de kleine dingetjes die het hem doen  Hierbij werden 6 verschillende soorten bonbons per persoon geserveerd op een mooi schaaltje. Erg lekkere dingen waren erbij, alleen zat ik goed vol en heb er maar 2 a 3 gehad. 1 warme met kokos binnenin, 1 sinaasappel-amandel koekje (die herkende ik omdat wij die op mn werk ook maken) en 1 balkje met bladgoud erop. Toen we onze koffie op hadden vroegen we of ze ons een taxi konden bellen en bestelden we nog een koffie. Alleen toen de koffie aankwam meldde de dame in de bediening ons dat de taxi ook al gearriveerd was, maar dat we maar gewoon rustig onze koffie op moesten drinken. Zo gezegd zo gedaan, we hadden wel direct de rekening laten komen, die ons behoorlijk meeviel moet ik zeggen en alvast betaald. Rustig koffie opgedronken en toen zijn we opgestaan. Iedereen die we tegenkwamen wenste ons een prettig¤ avond/weekend toe, en Lars werd netjes in zijn colbertje dat hij ergens op de helft van het diner had uitgedaan geholpen. (Hij had dat colbertje nog niet half uit en de bediening stond al achter hem om hem eruit te helpen en hem op te hangen, prachtig!).

Buiten stond de taxi klaar en toen konden we naar huis, we waren om 19.15 gearriveerd en om 00.15 stapten we in de taxi, best netjes toch?

Al met al was het echt geweldig, elke cent driedubbel waard, het zijn gewoon die kleine dingetjes, als je naar de wc gaat en jij vouwt je servet op, wordt ie tóch nog een keer opgevouwen door de bediening, en dan natuurlijk nog netter dan eerst. De stoel wordt iedere keer aangeschoven, al het eten wordt precies tegelijk ingezet, nooit lege glazen langer dan een minuut op tafel, perfecte timing tussen de gerechten, als jij denkt dat het iets langer zou moeten duren omdat je best vol zit dan gebeurd dat ook, je hoeft het niet eens te vragen. De jas die direct voor je opgehangen wordt en precies de goede jas komt ook weer bij het afscheid naar buiten. Ik heb het al vaker gezegd, maar het was super! Geweldig gegeten, super bediening die absoluut niet irritant was. Ze waren er maar ze waren er toch weer niet, en als je dat kunt versta je je vak uitermate goed.

We mochten ook nog een kijkje nemen in de keuken, maar dat is voor jullie niet erg interessant. Ze vertelde iig dat ze alleen nog maar elektrisch kookten, maar ze hadden wel een gruwelijk kleine keuken zeg, niet normaal als je bedenkt dat ze daar met een man of 10 in staan!

Eten: 9 (Dit door de toch wel erg harde broodjes, en dat het dessert nét wat te machtig was voor 7 gangen)
Bediening: 10
Ambiance: 9

Je hebt misschien ook wel gemerkt dat ik alleen bij de laatste 3 gangen de wijnen heb opgeschreven, dit heeft ook een reden: de 1e 4 konden we niet meer herrineren Het waren iig allemaal witte wijnen, want de enige rode wijn die we hebben gehad was de californische rode wijn bij de reerug.
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  zondag 23 oktober 2005 @ 17:52:50 #118
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_31653867
Leuke recensie Euc-.
Het water liep mij soms in de mond, behalve bij de ganzenlever, waar ik principieel een beetje een tegenstander van ben.
Mag ik vragen wat jullie uiteindelijk voor al dit lekkers bij elkaar kwijt waren?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 23 oktober 2005 @ 18:10:40 #119
83951 rashudo
project 2501
pi_31653995
Keuken vinden wij ook interessant hoor Maar ze koken alleen electrisch? Apart!

Verder hele leuke recensie en mooi dat jullie het zo naar jullie zin gehad hebben. Ik ga het ook zeker een keer doen met m'n vriendin!

Verder: Welcome to Rotterdam haha. Als je r'dam gewend ben en je komt ergens anders, valt het je juist op dat die types ontbreken.
Their eyes opaque.
pi_31654203
Goed verslag Euc
Leuk om te lezen, en ook weer errug trek in *uit eten* krijg

Ben ook benieuwd naar de bon idd
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')