abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 4 oktober 2005 @ 23:53:04 #51
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_31191667
Ken je toevallig een Jan Marrees?
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_31194661
Jongens, voordat iedereen over elkaar heen valt over de prijs e.d. en van die noob opmerkingen komt dat ze voor die prijs zich kunnen vol stoppen bij Mac Donalds het volgende:

Parkheuvel is de TOP van Nederland. Niet voor niets de lang overdue 3de Michellin-Ster maar terecht is hij zeker wel aangezien Cees Helder de mentor is van bijna alle topkoks
Sterker nog, sedert gisteren heb ik een eerste special-edition ontvangen van een naar hem genoemde Champagne van het merk Gosset. Cees Helder is hiermee de eerste nederlander die deze eer te beurt valt,zeker als je weet dat alleen de befaamde Michel LeRoux en Ferrán Adría er ook een hebben. Kortom TOP restaurant van een TOP kok en dat dat een prijs heeft, tja...dat weet je. Of denk je dat eten bij Gordon Ramsey in London goedkoper is..

© Elsevier's Top Koks
  woensdag 5 oktober 2005 @ 02:21:21 #53
4673 bobdebeer
200% knuffelbaar
pi_31194908
quote:
Op dinsdag 4 oktober 2005 23:53 schreef Euc- het volgende:
Ken je toevallig een Jan Marrees?
Nope, helaas.
Is wellicht ver na mijn tijd
geschoten is de laatste tijd ook vaak mis :(<P>
pi_31294326
quote:
Op donderdag 22 september 2005 11:22 schreef Euc- het volgende:
Idd, we gaan ernaartoe voor de ervaring, daarbij KUN je idd voor 20 euro gaan uit eten, maar wat heb je voor die prijs? Een flink stuk biefstuk en een berg friet.

Nee, het is gewoon de totaal ervaring, de kleine dingetjes die de prijs gewoon goed maken, je komt binnen en wordt welkom geheten, jas wordt aangenomen, dan ga je naar de aperatief ruimte waar je rustig een drankje kunt nemen, de kaart kunt bekijken, je 1e amuse krijgt. Als je iets besteld bij de beste kerel, zal hij dat de hele avond onthouden (of iig ergens opschrijven zodat hij weet wat voor wie is) wat jij eet, geen dingen meer aan tafel als: "voor wie was de biefstuk?" De perfect bij het eten passende wijnen, met verhaaltje van de sommellier, de 7 gangen met alleen de beste en meest exclusieve ingredienten als kaviaar, kreeft, tarbot, krab en ga zo maar door. En als je uitgegeten bent en je na je aperatief en sigaren naar buiten gelopen wordt wordt je jas voor jou gepakt (ze hebben ook nog onthouden welke jas van wie is, of weer opgeschreven, ze hangen de jassen mooi per tafelnummer weg) en na nog een babbeltje wordt de deur achter je dicht gedaan

Het gaat gewoon om de totaal ervaring, niet om alleen het eten.
Dat je het doet om de culinaire ervaring is prima, maar zoals je het hierboven beschrijft vind je het stoer om het geheel te ervaren om een kleinbeetje mee te pochen. Mannetjes van 18 die ook nog eens sigaren gaan roken na afloop neem ik niet serieus. Durf te wedden dat je sigaren roken alleen maar 'erbij vind horen schuine streep stoer vind'. Vind sigaren roken is een way of life. Heb je de sigaren al uitgezocht uberhaubt?
Take on the situation, but not the torment ...
  zondag 9 oktober 2005 @ 00:14:50 #55
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_31297367
Wat jij wilt, als ik gewoon een of andere vage student was die daarheen gaat om stoer te doen zou ik je gelijk geven, maar ik WERK in dat soort restaurants (bij Da Vinci gewerkt, en zou dit jaar eigenlijk naar Toine Hermsen gaan, maar dat is ivm reizen niet doorgegaan) en dan vind ik dat persoonlijk wel een ander verhaal.

Maargoed, vind maar wat jij wilt vinden, zal mij aan mijn reet roesten.
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  zondag 9 oktober 2005 @ 00:42:58 #56
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_31298148
En trouwens, om te pochen? Zodat iedereen op internet denkt dat ik superstoer ben dat ik bij "Restaurant Parkheuvel" ga eten? Men, dat kan ik ook wel verzinnen, helemaal niet gaan en van internet een menutje optrommelen en dat helemaal gaan omschrijven. En in het dagelijkse leven wordt ik door praktisch al mijn vrienden (horeca en niet horeca mensen) voor gek verklaard dat ik voor zo een bedrag ga uit eten. Echt superstoer moet ik wel niet zijn.
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  zondag 9 oktober 2005 @ 19:12:59 #57
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_31313778
Ik vind jullie niet gek dat je bij parkheuvel gaat eten. Beter 1 keer bij een echt top restaurant als 100 keer bij de mac.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 9 oktober 2005 @ 19:15:07 #58
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_31313826
Ik denk dat je zo'n avond ook niet moet zien als uit eten maar een avond uit met alles er rond om heen.

Een voor erg goed eten en een pratige ambiance wil ik best wat geld neer tellen
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zondag 9 oktober 2005 @ 19:54:38 #59
83951 rashudo
project 2501
pi_31314749
Ik zou toch ten eerste en bijna alleen voor het eten gaan.. de ambiance is wel leuk, maar dat vind ik toch wel veel minder belangrijk als het eten zelf.

Ik hou ook niet zo van dat luxe gedoe.. geef mij maar persoonlijk en gezellig. Maar goed misschien is dat in zo'n restaurant ook wel.
Their eyes opaque.
  zondag 9 oktober 2005 @ 19:57:54 #60
111260 Charmian
a little joy
pi_31314834
Maar stel nou dat er iets bij zit wat gewoon absoluut niet lekker is, eet je het dan toch op omdat het zo duur is? Ik zou eerlijk gezegd ook een beetje nerveus worden van dat vertroetelgedoe.
The only true wisdom is in knowing you know nothing. -- [b]Socrates [/b]
I know nothing, I come from Barcelona. -- [b]Manuel[/b]
  zondag 9 oktober 2005 @ 20:15:57 #61
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_31315311
Tuurlijk eet je dat dan niet op, laat je gewoon liggen en zeg je eerlijk tegen de ober. Wat we bij Da Vinci dan deden was dat we vaker een extra gang inlasten, als goedmakertje.
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_31317592
Euc...ik wens je heel veel plezier!! Parkheuvel staat nog op mijn lijstje!
Ik ga 28 oktober weer naar De Librije met 10 man; we hebben dit keer de tafel in de keuken. Verheug me er zo op!! Ga liever 2 keer uit eten in een toprestaurant dan twee keer per maand in een gewoon eetcafe waar ik heel veel geld kwijt ben voor iets wat ik thuis ook kan maken.
Leve de toprestaurants!
geniet nooit met mate
pi_31322034
Librije Oh men, ik wou dat ik ooit genoeg geld heb om daar weer eens heen te gaan.

Twee keer heen geweest, bedrijf waar m'n vader werkt heeft daar de keuken gemaakt en geplaatst.. echt, ik ben verliefd .
  maandag 10 oktober 2005 @ 00:12:07 #64
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_31322307
Daar wil ik ook heel graag nog eens heen, maar eerst parkheuvel!
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_31325349
@ ' SevenWonders':

Waarom laat je als iemand die zich op zo een wijze wil profileren niet lekker zijn gang gaan?
Bedoel heb jij alle wijsheid? ik ook niet en al zou hij zo zo willen profileren als 'beginneling',laat hem
lekker,de bekende beginnersfouten maakt hij of zij toch wel als hij in het restaurant zelf komt.
Bedoel elke goede ervaren gastheer ziet gelijk of iemand kennis van zaken heeft m.b.t de wijnkeuze danwel de gerechten danwel de tafelmanieren. En als het dat niet is dan zullen er wel fouten worden
gemaakt tijdens de zit in het restaurant m.b.t de houding e.d.
Kwaliteit en ervaring verloochend zich nooit op zulke momenten.


Over dat top-restaurant Librije:

Dat is nou een van mijn lievelingsrestaurants toen het nog geen ster had.
Nu het een ster heeft gekregen is het leuke dat ze nog weten wie je bent als je belt
en wilt reserveren ook als het 15 minuten voordat je wilt langskomen.
M.a.w. ze maken voor hun 'trouwe' klanten altijd ruimte en tijd ook al zitten ze vol!
Nee hoor, bij hun is het voor mij altijd smullen en bijna..'klaarkomen' op culinair gebied.


Voor diegenen die over restaurant Da VInci spraken:

Ik heb daar vorig jaar gegeten. Eerlijkheidshalve dient te worden gezegd dat ik zowiezo altijd de gastronomie buiten de grote steden meer waardeer vanwege hun wat 'huiselijke' sfeer en ambachtelijke bereidingswijze. Alleen vond ik het eten bij restaurant Da Vinci niet echt heel byzonder als ik eerlijk mag zijn. Bedoel het smaakte allemaal best, maar ik werd er niet echt opgewonden van of ontdekte niet iets wat ik nog nooit eerder had geproefd in andere restaurants.

Daarintegen heb ik begin dit jaar in Belgie gegeten bij een ander restaurant ook genaamd Da Vinci en die vond ik daarintegen erg verfrissend en lekker.
Leuke,simpele ambiance maar wel eentje waar het eten je in redelijke vervoering bracht.
Tenslotte is dat waar het allemaal om gaat.

[ Bericht 3% gewijzigd door i-spy24 op 10-10-2005 15:11:05 ]
  maandag 10 oktober 2005 @ 09:24:36 #66
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_31327521
Je kunt een 1 sterren restaurant ook niet gaan vergelijken met een 3 sterren restaurant he, ZEKER niet Da Vinci en De Librije, 2 totaal verschillende bedrijven, die alles helemaal op hun manier doen, en die manier ligt de ene persoon beter dan de andere.
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_31334528
Onzin.
Dit is een veel gehoord excuus wat sommigen hanteren om iemands mening als niet relevant af te doen.

Je kunt ze wel met elkaar vergelijken omdat het allebei restaurants zijn.
Er is een bepaalde graadmeter van een basis bereidingswijze waar je vanuit kunt gaan
als je met dit soort restaurants krijgt te maken.
Het wordt pas echt subjectief of persoonlijk als men er daar bovenop een persoonlijke
tint toevoegd m.b.t. de afwerking. Dat laatste is namelijk voor een ieder verschillend.


onduidelijk?

Stel ik bak een biefstuk. Iedereen weet hoe je een biefstuk moet bakken.
Maar niet iedereen weet hoe je een bieftuk verder bereidt zodat het die aparte smaak heeft
die jij zo speciaal vindt en waardoor het de biefstuk van de buurman ontstijgt.

M.a.w. de wijze waarop ik zaken met elkaar vergelijk is echt niet verkeerd.
  maandag 10 oktober 2005 @ 15:14:47 #68
83951 rashudo
project 2501
pi_31334678
Natuurlijk kan je het wel vergelijken.. je kan het ook met een snackbar vergelijken. Alleen je weet van te voren al dat de kans groot is dat het ene het andere ontstijgt. En dan kan je je afvragen of zo'n vergelijking wel nuttig is.
Their eyes opaque.
  maandag 10 oktober 2005 @ 20:50:00 #69
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_31341754
He het ging hier toch over het bezoek van Euc en Karper aan Parkheuvel?

Hoeveel dagen is het nog voor wij hier de recensie kunnen verwachten?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  maandag 10 oktober 2005 @ 21:20:29 #70
83951 rashudo
project 2501
pi_31342602
quote:
Op maandag 10 oktober 2005 20:50 schreef Martijn_77 het volgende:
He het ging hier toch over het bezoek van Euc en Karper aan Parkheuvel?

Hoeveel dagen is het nog voor wij hier de recensie kunnen verwachten?
Volgende week vrijdag al.. kan niet wachten! Alsof ik er zelf zou heengaan.
Their eyes opaque.
  maandag 10 oktober 2005 @ 22:42:41 #71
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_31345208
idd, denk dat we zaterdag een recensie schrijven, ofniet karper?

We gaan de volgende dag ook op "hoog niveau" ontbijten/lunchen. De euromast
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_31345615
De Euromast?? Nou...ik heb het een maand of 4 geleden gedaan en ik vond het echt een lachertje. Teveel art-deco alsof je in een jaren 60 vliegveld lobby terecht kwam had ik het gevoel.
Ontbijt stelt ook geen ruk voor,en als ik eerlijk ben kan ik je dan een ontbijt in het Bilderberg Hotel of zelfs het Holiday Hilton beter aanbevelen voor dat geld want echt..het stelt geen ruk voor.
En dat beroemde uitzicht? Mwah...gaat..maar om te zeggen dat je geniet van de schoonheid van Rotterdam in de avond...nou nee,zeker met ons weerklimaat.
Maar succes en laat weten hoe je alles vond en of ik gelijk had.
  maandag 10 oktober 2005 @ 23:04:41 #73
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_31345861
Wat is er mis met de euromast? Het uitzicht in de avond zal mij aan mn reet roesten, wij gaan ontbijten of lunchen, ligt er maar net aan hoelaat we wakker worden van elkaars gesnurk

Enne, "voor dat geld", ik weet niet hoe duur jij denkt dat het daar is, http://www.euromast.nl/download/brasseriekaart.pdf

Hoewel ik nu eigenlijk wel denk dat we beter kunnen gaan lunchen/brunchen in een of ander hotel ofzo. Nja we zien wel joh
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  maandag 10 oktober 2005 @ 23:15:10 #74
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_31346136
hotel new york ofzo is ook leuk gaan we met watertaxi.

ben al aan het aftellen!
  maandag 10 oktober 2005 @ 23:18:00 #75
83951 rashudo
project 2501
pi_31346214
Is hotel new york niet wat? Op de site vind ik hun kamers er altijd erg mooi uitzien. Je zou er zelfs met de watertaxi heen kunnen gaan En dat gebouw is gewoon hardstikke gaaf.

Denk alleen dat je van het eten niet veel hoeft te verwachten daar. Maar goed, bij de euromast ook niet.
Their eyes opaque.
  maandag 10 oktober 2005 @ 23:18:46 #76
83951 rashudo
project 2501
pi_31346243
quote:
Op maandag 10 oktober 2005 23:15 schreef karper het volgende:
hotel new york ofzo is ook leuk gaan we met watertaxi.

ben al aan het aftellen!
Great minds think alike
Their eyes opaque.
pi_31356602
[ Patsmode ]
Och ik ben zo onderhand wel gewent
Eet toch regelmatig bij bijv Auberge de Kieviet ( Wassenaar ) Of de Keuken van Waarde ( Welke iets minder is imo )

En die prijzen liggen ook wel op dat niveau

[/Patsmode ]

[Ontopic]
Lijkt me wel leuk om ook daar eens te eten met mn meisje.
tvp dus stiekum
pi_31356911
Parkheuvel is okay. Ik heb daar één keer gegeten en dat was best bijzonder. Het eten was erg lekker (hoewel ik meer een boerenkoolfiguur ben) en de sfeer was ook goed.
Ik en mijn leger van stokstaartjes.
  zaterdag 15 oktober 2005 @ 23:13:39 #79
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_31475701
oke aftellen is begonnen!

6 dagen nu officeel vrij!

parkheuvel here we come
  zondag 16 oktober 2005 @ 00:08:11 #80
83951 rashudo
project 2501
pi_31477395
6 dagen omg..

if only it were me
Their eyes opaque.
  zondag 16 oktober 2005 @ 00:38:08 #81
120804 Yildiz
Freedom or loyalty?
pi_31478215
ik ken er iemand die als kok in de keuken werkt

super
Bovenstaande tekst = C C 3.0 NL BY-NC-ND - quotes inkorten uitgezonderd.
  maandag 17 oktober 2005 @ 22:58:38 #82
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_31520313
ik was vanmiddag aan het vissen telefoon thuis, kom ik thuis me moeder jasper van parkheuvel heeft gebeld.

ik schrik me dood ze hebben toch geen tafel dubbel geboekt?
nee ze wouden nog weten of het door ging!

tuurlijk oke meneer ik zie u vrijdag.


volgens mij moeder werdt mij naam behoorlijk amerikaans uitgesproken
  maandag 17 oktober 2005 @ 23:07:00 #83
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_31520551
quote:
Op maandag 17 oktober 2005 22:58 schreef karper het volgende:
ik was vanmiddag aan het vissen telefoon thuis, kom ik thuis me moeder jasper van parkheuvel heeft gebeld.

ik schrik me dood ze hebben toch geen tafel dubbel geboekt?
nee ze wouden nog weten of het door ging!

tuurlijk oke meneer ik zie u vrijdag.


volgens mij moeder werdt mij naam behoorlijk amerikaans uitgesproken
Dat is toch wel netjes dat ze bellen om te vragen of alles nog door gaat. Is gewoon net die extra service
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_31520576
Lijkt me een erg gave ervaring! Maar voorlopig nog even niets voor mij .
Als het niet wil branden moet je beter stoken.
  maandag 17 oktober 2005 @ 23:19:35 #85
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_31520906
heb dit al eerder gehoord, bij oud sluis doen ze dit ook al jaren
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  maandag 17 oktober 2005 @ 23:28:51 #86
97745 Thorical
finding a way
pi_31521162
Ik vind het geweldig leuk dat jullie eens een vorkje gaan prikken bij een sterren restaurant.
Geniet en doe er verslag van. Het gaat bij dit soort zaken niet alleen maar om eten.
Zegt een ervaren happer die allen maar ervaring heeft in Frankrijk en België qua sterren restaurants.
  donderdag 20 oktober 2005 @ 07:26:37 #87
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_31574138
Nog maar 1 dagje werken en 1 nachtje slapen
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  donderdag 20 oktober 2005 @ 12:27:50 #88
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_31578219
euc ik bel je vanavond ben namelijk vandaag vrij ze hadden me niet nodig op me werk


ik bel naar de service even me chef op om te vragen of ik morgen moet werken
  donderdag 20 oktober 2005 @ 17:44:00 #89
2735 Aarti
ik kan best aardig zijn hoor
pi_31583784
Veel plezier, ik ben erg benieuwd hoe het was!!
wel een uitgebreid verslag schrijven he
You've never felt pain until you've walked in a dancer's shoes
pi_31596591
quote:
Over dat top-restaurant Librije:

Dat is nou een van mijn lievelingsrestaurants toen het nog geen ster had.
Nu het een ster heeft gekregen is het leuke dat ze nog weten wie je bent als je belt
en wilt reserveren ook als het 15 minuten voordat je wilt langskomen.
M.a.w. ze maken voor hun 'trouwe' klanten altijd ruimte en tijd ook al zitten ze vol!
Nee hoor, bij hun is het voor mij altijd smullen en bijna..'klaarkomen' op culinair gebied.
Zo, dus jij kwam daar al voordat ze een ster hadden, en ze kennen je nu nog. Indrukwekkend!
Helpt waar hij kan!
  vrijdag 21 oktober 2005 @ 17:41:32 #91
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_31608310
Zo ik ben nu bij Karper, ik kan je alvast 1 ding vertellen: hij is geen enge verkrachter ofzo

Het enige probleem is dat hij zijn fiets in de prak heeft gereden, en daardoor moeten we eerst met de tram metro naar parkheuvel, en dan de taxi terug naar zijn huis Maar ik hjeb er iig erg veel zin in
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_31612921
Ik ben heel erg benieuwd!! Post je het menu even??
Ik ga volgende week vrijdag met tien mensen aan de keukentafel bij De Librije zitten!! We verheugen er ons enorm op!!
Liever 2 keer per jaar echt top uit eten dan iedere maand in een eetcafe (kook ik liever zelf)!
geniet nooit met mate
  vrijdag 21 oktober 2005 @ 21:27:32 #93
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_31612964
quote:
Op vrijdag 21 oktober 2005 17:41 schreef Euc- het volgende:
Zo ik ben nu bij Karper, ik kan je alvast 1 ding vertellen: hij is geen enge verkrachter ofzo
Nee, het is een scheetje en een lekker ding
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 22 oktober 2005 @ 03:28:43 #94
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_31620627
Nog niet terug?///??
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_31620767
quote:
Op zaterdag 22 oktober 2005 03:28 schreef Chielus het volgende:
Nog niet terug?///??
Vermoord en opgegeten door Karper ben ik bang.
Helpt waar hij kan!
pi_31621537
Ik ben ook erg benieuwd naar hoe het geweest is... Dus come on, posten die ervaring ;-)
  zaterdag 22 oktober 2005 @ 09:25:25 #97
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_31621860
quote:
Op zaterdag 22 oktober 2005 03:46 schreef NoSigar het volgende:

[..]

Vermoord en opgegeten door Karper ben ik bang.
Of ze staan nu nog af te wassen......
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_31621895
Voedselvergiftiging...
Ik en mijn leger van stokstaartjes.
  zaterdag 22 oktober 2005 @ 09:35:23 #99
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_31621904
Welnee, die liggen nog heerlijk te slapen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_31621923
Ja, die bediening daar blijft maar als gedienstige gieren rondcirkelen met flessen wijn on keihard toe te slaan zodra er ook maar de schijn is dat er een glas leeg dreigt te raken.

Serieus, dat vond ik echt even wennen toen ik er was.
Ik en mijn leger van stokstaartjes.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')