abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_31585849
quote:
Op donderdag 20 oktober 2005 17:47 schreef MissyMirjaM het volgende:
zijn het gepaneerde schnitzels?
die kruid ik eigenlijk nooit. gewoon wat bakboter in de koekenpan, en bakken.
wat die wortels betreft.. sja, minuutje of 15 koken?
gewoon koken, af en toe even prikken of ze al gaar zijn.
na het koken afgieten, klein klontje boter in de pan, omhusselen, even laten staan
dankje, tis gelukt.. alleen de aardappelschijfjes waren niet helemaaaaaaaaal perfect.. maarja, ik moet nog wennen aan bakken met olie
dag
pi_31628531
Ik wil DIT recept vanavond maken.

Daar moet Ananas bij maar dat zie ik dus niet zitten.
Als alternatief zou mais kunnen volgens de site...

Maar zou een groene zure appel in blokjes ook smaken ?
pi_31629232
quote:
Op zaterdag 22 oktober 2005 15:39 schreef R0ADKILL het volgende:
Ik wil DIT recept vanavond maken.

Daar moet Ananas bij maar dat zie ik dus niet zitten.
Als alternatief zou mais kunnen volgens de site...

Maar zou een groene zure appel in blokjes ook smaken ?
appel verwarmen.. hmm.. dat houdt toch niet goed de zure smaak?
dag
  zaterdag 22 oktober 2005 @ 16:35:11 #79
38433 snijder
snijderdotcom
pi_31629949
quote:
Op zaterdag 22 oktober 2005 15:39 schreef R0ADKILL het volgende:
Ik wil DIT recept vanavond maken.

Daar moet Ananas bij maar dat zie ik dus niet zitten.
Als alternatief zou mais kunnen volgens de site...

Maar zou een groene zure appel in blokjes ook smaken ?
Zou je dan niet eerder perzik of nectarine proberen? Appel wordt te snel tot moes denk ik.
Get a life.....Morgen lig je onder de tram
pi_31630005
Ik heb wel eens een appel meegebakken ik een Mexicaans gehaktrecept
Die bleef goed en het smaakte best lekker
Weet je wat, ik probeer het gewoon

edit
Ik heb het sausje gemaakt zonder de Ananas
Het sausje moest 10 minuten koken. Vlak voor dit klaar was heb
ik er 2 aan blokjes gesneden appeltjes doorgedaan.

Het resultaat was absoluut super
Zelden zo lekker gegeten

[ Bericht 38% gewijzigd door R0ADKILL op 22-10-2005 20:13:05 ]
  vrijdag 17 maart 2006 @ 00:45:18 #81
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_36104706
foutje
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_36104752
quote:
Op vrijdag 17 maart 2006 00:45 schreef Euc- het volgende:
foutje
Je zou maar nu eerste hulp bij koken nodig moeten hebben
  vrijdag 17 maart 2006 @ 00:52:30 #83
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_36104851
quote:
Op vrijdag 17 maart 2006 00:47 schreef the_disheaver het volgende:

[..]

Je zou maar nu eerste hulp bij koken nodig moeten hebben
Ik denk dat ik een van de laatste zou zijn om hier een vraag te stellen
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_36107919
quote:
Op vrijdag 17 maart 2006 00:52 schreef Euc- het volgende:


Ik denk dat ik een van de laatste zou zijn om hier een vraag te stellen
Eucje toch, je kan toch nog niet alles weten op jouw leeftijd
  vrijdag 17 maart 2006 @ 11:53:14 #85
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_36111941
Das ook weer waar, maar dan vraag ik die vragen meestal aan mijn chef
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  vrijdag 17 maart 2006 @ 12:46:19 #86
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_36113520
quote:
Op vrijdag 17 maart 2006 11:53 schreef Euc- het volgende:
Das ook weer waar, maar dan vraag ik die vragen meestal aan mijn chef
Dus dan kan jij de mensen hier makkelijk helpen
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  vrijdag 17 maart 2006 @ 12:48:40 #87
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_36113600
Jammer alleen dat er al een halfjaar geen vraag gesteld is
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_36236395
Hoe warm je trouwens 'pisang goreng' (gebakken chinees banaan) het lekkerste op? Gewoon even 20 seconden ofzo in de magnetron?

edit: lekkere typfout
pi_36236530
Past de hele chinees wel in de magnetron?

Ik doe zelf meestal 1 bord eten 2 of 3 minuten.
pi_36236804
quote:
Op zaterdag 8 oktober 2005 00:56 schreef MissyMirjaM het volgende:
geen idee of er iemand is die me kan helpen, maar ik bak wel eens zelf spekkoek. nu is die van mij altijd vrij droog, te droog, en die uit de toko zo lekker 'nat'
wat doe ik verkeerd
Ik zie dat je nog geen antwoord hebt gehad...

Zelf bak ik het ook wel vaak. Op zich duurt het allemaal niet zo lang. Beetje gewenning krijgen in het snel afwegen en logisch werken..
Maar de clue is dus een enorm hete oven gebruiken waar alleen de gril aan staat.
Vet je springvorm helemaal in, bloem er in, en uitkloppen.
Je hebt als het goed is 2 bakken met beslag , de gekleurde en de normale. Begin met de gekleurde, en giet met een lepel alles er in. Beslag is zo dun dat het helemaal uitloopt, maar ik neem altijd een lepel om het mooi egaal te maken. Zorg dat je ongeveer een halve cm of minder aan beslag hebt.
Zet de vorm in de oven onder de gril en blijf er bij staan. Binnen enkele seconden zie je de bovenkant van je beslag bruin worden, dan kan je hem er meteen uit halen en de volgende laag er in gieten, weer glad maken, en zo verder werken.
De clue is dus heel kort garen.

Mag ik je recept ? Kijken hoeveel dat verschilt van die van mij, boter heeft overigens ook een effect op de sappigheid. En natuurlijk ruim van tevoren uit de koelkast halen als je ze gaat opeten.
  dinsdag 21 maart 2006 @ 17:40:58 #91
110414 _Flame_
Allemaal gelul
pi_36237990
Ik wil vanavond aardappel gratin maken, normaal heb ik van die handige pakjes die je alleen nog in een overnschaal hoeft te schuiven, kaas eroverheen en hup in de oven

Maar nu hadden ze deze niet meer bij de albert heijn, en aangezien ik niet precies wist wat ik nou nodig had heb ik de volgende ingredienten gehaald
aardappelschijfjes
kookroom
creme fraiche
melk
eieren
geraspte kaas

nu lees ik bijna overal dat je hier slagroom voor nodig hebt
domme vraag mischien, maar kan het ook met de spullen die ik in huis heb?

alvast bedankt
Ik hoor alleen maar bla bla bla
pi_36240515
Ja kan ook, is geen probleem. De smaak wordt wat minder vol, en soms wordt de saus wat korrelig. Slagroom is puur voor de smaak en consistentie.
  dinsdag 21 maart 2006 @ 19:12:57 #93
110414 _Flame_
Allemaal gelul
pi_36240626
ik heb uiteindelijk aleen de creme fraiche en de kaas erover heen gedaan en het was eigenlijk best lekker zo
Ik hoor alleen maar bla bla bla
pi_36267676
Ik heb nog witlof liggen, die vandaag opmoet. Ik heb geen zin in witlof-ham-kaas uit de oven, en rauwe witlof lust ik niet. Iemand nog een ander ideetje?
pi_36270974
Ingrediënten: (4 pers)

Per persoon 2 dunne stronkjes witlof.
4 plakjes ronde achterham.
8 plakjes roomboterbladerdeeg.
Kaas.
Geraspte kaas.
Ovenschaal.
Zout en peper.
Geklopt ei.

Verwarm de oven voor op 225 graden. Ontdooi de plakjes bladerdeeg en leg op ieder plakje een plak ham en kaas, zo dat de ham en kaas niet buiten het deeg uitsteekt. Zet de witlof op met het kokende water en het zout en kook het in 10 minuten gaar. Laat de witlof goed uitlekken. Leg de uitgelekte witlof op het deeg. Rol het bladerdeeg met de punten naar elkaar toe en plak de punten met koud water vast. Leg de groente in de ovenschaal en bestrijk de deeglapjes met de geklopte ei. Bak het ingepakte witlof in 15 minuten goudbruin; bestrooi de schotel de laatste 5 minuten met de geraspte kaas
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_36271156
Da's toch stiekum witlof-ham-kaas uit de oven hè.

Maar dan nog machtiger.
pi_36271177
ja
kon niks leukers vinden
maar ik hou dan ook niet van witlof, rauw in een lekkere bietensalade met appel en ui vind ik het dan weer heerlijk
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_36290571
De witlof ligt er nog steeds. Toen ik thuiskwam had vriend al gekookt. Zonder witlof, want die lust 'ie niet.
pi_36385202
gisteren wilde ik een chocolade soufflé maken, maar die is mislukt.
Volgens het recpet moest ik de chocolade smelten (heb ik in de magnetron gedaan op de laagste stand), ondertussen eiwit stijfkloppen, eigeel door de gesmolten chocolade en vervolgens het chocolade mengsel door het eiwit en dan de oven in.

Op het moment dat ik het eigeel mengde met de chocola was het niet vloeibaar meer en bij het mengen door het eiwit werd het geen 'bruin geheel' maar wit met spikkels
  zaterdag 13 mei 2006 @ 18:26:23 #100
46375 Sai
vindt je een kutwijf.
pi_37793302
Ik heb zo'n goedkope magnetron/oven-combinatie, en dat ding kan niet van tevoren opgewarmd worden. Daardoor is het onmogelijk te weten hoe lang iets er in moet. Als ik de vermeldde tijd aanhou is het eten pas halfgaar/nog halfkoud, en ik heb al meerdere keren geprobeerd om een langere tijd in te stellen, maar nooit is het precies zoals het wezen moet.

Weet er iemand misschien een tabelletje of een vuistregel om te weten hoe lang iets in een dergelijke oven moet?
O+ Audrey O+ (en, in iets mindere mate, O+ Gene Tierney O+)
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')