abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_30744884
Mijn bloemkool met gehakt was niet zo'n succes in eerste instantie.. pas na toevoeging van ketjap manis begon het ergens op te lijken.

Helaas pindakaas.. volgende keer toch maar weer koken met kaas- of kerriesaus.
Ga je mee buiten spelen?
Soms verdwaal ik in een draak
101 doelen omdat het kan
en iets met een loodgieter..
pi_30754774
quote:
Op maandag 19 september 2005 17:26 schreef inkie1010 het volgende:
Dringende vraag, ik heb peultjes gekocht, maar hoe lang moet je die eigenlijk koken?
minuutje of 6 - 8

Niet zo heel lang iig
Ja, schrok je toch even he!
  woensdag 5 oktober 2005 @ 11:46:46 #53
56347 Faithz
ADHD Fokker
pi_31199887
HELP

Ik ben inspiratieloos

Na een hevige buikgriep vorige week moeten we het rustig aan doen met eten. Dus oppassen met vet, suiker en melkproducten..

Gisteren ging dat prima, een visje met aardappeltjes en salade.

Maar nu! Nu wil ik graag de rest van de week vrij licht koken ivm een aanstaande vakantie naar Griekenland.. anders komen we daar niet meer van de wc af. Ook gezellig

Eigenlijk ben ik op zoek naar lichte recepten die wel vullend zijn en waar bovenstaande producten niet of niet te veel inzitten. Iemand?
Trotse mamma :)
  woensdag 5 oktober 2005 @ 11:48:55 #54
65653 Spindizzy
FUCK-A-DOODLE-DO!
pi_31199951
Soep en pasta
Nothing is ever easy Zeddicus Zu'l Zorander (Wizard's First Rule)
Go then, there are other worlds than these Jake (The Gunslinger)
  woensdag 5 oktober 2005 @ 11:52:00 #55
56347 Faithz
ADHD Fokker
pi_31200032
Ik zal al aan pasta te denken maar ik weet niet of ik het aandurf, je hebt toch bepaalde specerijen nodig om het lekker te maken.
Trotse mamma :)
  woensdag 5 oktober 2005 @ 12:50:36 #56
65653 Spindizzy
FUCK-A-DOODLE-DO!
pi_31201501
Met wat peper, zout en verse basilicum kom je al een heel eind hoor. Van de basilicum zul je niet gauw ziek worden. Ik zou me meer zorgen maken over de geraspte kaas die eroverheen gaat.
Nothing is ever easy Zeddicus Zu'l Zorander (Wizard's First Rule)
Go then, there are other worlds than these Jake (The Gunslinger)
  woensdag 5 oktober 2005 @ 13:13:18 #57
56347 Faithz
ADHD Fokker
pi_31202144
quote:
Op woensdag 5 oktober 2005 12:50 schreef Spindizzy het volgende:
Met wat peper, zout en verse basilicum kom je al een heel eind hoor. Van de basilicum zul je niet gauw ziek worden. Ik zou me meer zorgen maken over de geraspte kaas die niet eroverheen gaat.
Ik ben pittig zo gewend dat ik me het niet zonder voor kan stellen maar het zal wel moeten. Thanks.
Trotse mamma :)
  woensdag 5 oktober 2005 @ 17:19:26 #58
56347 Faithz
ADHD Fokker
pi_31208984
Hoe maak je fish 'n chips?

Heb kabeljauw liggen.. wat voor kruiden?
Trotse mamma :)
  woensdag 5 oktober 2005 @ 17:29:49 #59
56347 Faithz
ADHD Fokker
pi_31209283
quote:
Op woensdag 5 oktober 2005 17:19 schreef Faithz het volgende:
Hoe maak je fish 'n chips?

Heb kabeljauw liggen.. wat voor kruiden?
Zie net dat ik het eerder gevraagd heb.. vergeten
Trotse mamma :)
pi_31209606
quote:
Op woensdag 5 oktober 2005 11:46 schreef Faithz het volgende:
Eigenlijk ben ik op zoek naar lichte recepten die wel vullend zijn en waar bovenstaande producten niet of niet te veel inzitten. Iemand?
Misschien rijst met een milde kerriesaus en een stukje kipfilet en sperziebonen ofzo? Dat maak ik nog wel eens als ik een snelle lichte maaltijd wil hebben.
Anders is een stoommaaltijd met vis en groenten ook altijd wel licht, omdat je geen vet gebruikt bij de bereiding. Als je geen mogelijkheid hebt om te stomen is een stukje zalm uit de oven ook altijd lekker, heerlijk met groente uit de ovenschaal: bodem volleggen met (evt met wat knoflook) in olijfolie gebakken uienringen, daarbovenop in plakjes tomaat, courgette en aubergine en dan in de oven gaar laten worden, heerlijk. Pasta of aardappelpuree oid erbij en je bent klaar.
Are you pondering what I'm pondering?
pi_31209949
Ik had ff een vraagje: ik wil nu kip- drumsticks gaan eten. Alleen die staan al sinds 1 oktober in de koelkast. Ze zijn al voorgegegrild in de supermarkt. Er staat geen houdbaarheidsdatum op.
Zou ik dit nog kunnen eten?

BVD
pi_31210173
quote:
Op woensdag 5 oktober 2005 17:52 schreef The_Viper het volgende:
Ik had ff een vraagje: ik wil nu kip- drumsticks gaan eten. Alleen die staan al sinds 1 oktober in de koelkast. Ze zijn al voorgegegrild in de supermarkt. Er staat geen houdbaarheidsdatum op.
Zou ik dit nog kunnen eten?

BVD
Even ruiken en kijken of het nog goed is, moeilijk vanaf hier te zeggen
pi_31210209
quote:
Op woensdag 5 oktober 2005 17:52 schreef The_Viper het volgende:
Ik had ff een vraagje: ik wil nu kip- drumsticks gaan eten. Alleen die staan al sinds 1 oktober in de koelkast. Ze zijn al voorgegegrild in de supermarkt. Er staat geen houdbaarheidsdatum op.
Zou ik dit nog kunnen eten?

BVD
Ze staan dus sinds 4 dagen in de koelkast? Waarschijnlijk zijn ze dan nog wel goed hoor. Die voorgegrilde gaan wel even mee, gewoon proberen.
Are you pondering what I'm pondering?
  woensdag 5 oktober 2005 @ 18:08:49 #64
56347 Faithz
ADHD Fokker
pi_31210372
Staat toch ook een datum op de drumsticks
Trotse mamma :)
pi_31210600
Dank jullie wel voor het advies
Ik heb ze verorberd en ze waren heerlijk
pi_31272503
geen idee of er iemand is die me kan helpen, maar ik bak wel eens zelf spekkoek. nu is die van mij altijd vrij droog, te droog, en die uit de toko zo lekker 'nat'
wat doe ik verkeerd
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_31311305
heul geen spekkoekbakkers op fok?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zondag 9 oktober 2005 @ 17:46:27 #68
83951 rashudo
project 2501
pi_31311946
quote:
Op zondag 9 oktober 2005 17:11 schreef MissyMirjaM het volgende:
heul geen spekkoekbakkers op fok?
ik weet niet eens wat het is
Their eyes opaque.
pi_31312462


ik ga m zo maar eens bakken dan
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_31321254
quote:
Op zondag 9 oktober 2005 17:46 schreef rashudo het volgende:

[..]

ik weet niet eens wat het is
Het is lekker!
De meeste toko's verkopen het wel, het is een Indisch soort gebak. Echt een aanrader.

Ik wil ook nog eens zelf spekkoek bakken, maar kost dat niet ontzettend veel tijd met al die laagjes?
Are you pondering what I'm pondering?
pi_31321463
quote:
Op zondag 9 oktober 2005 23:40 schreef Mini_rulez het volgende:

[..]

Het is lekker!
De meeste toko's verkopen het wel, het is een Indisch soort gebak. Echt een aanrader.

Ik wil ook nog eens zelf spekkoek bakken, maar kost dat niet ontzettend veel tijd met al die laagjes?
hell yeah, dat kost veel tijd.
maar dit keer was ik in een uur klaar (alleen het bakken, voorbereiden ook zowat een uur ]
laatst deed ik er 2 over.
straks goed inwikkelen in folie, volgens mij helpt dat m,et het smeuig maken/houden
die van de toko zijn altijd
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  maandag 10 oktober 2005 @ 00:24:24 #72
83951 rashudo
project 2501
pi_31322678
quote:
Op zondag 9 oktober 2005 23:47 schreef MissyMirjaM het volgende:

[..]

hell yeah, dat kost veel tijd.
maar dit keer was ik in een uur klaar (alleen het bakken, voorbereiden ook zowat een uur ]
laatst deed ik er 2 over.
straks goed inwikkelen in folie, volgens mij helpt dat m,et het smeuig maken/houden
die van de toko zijn altijd
Anders moet je het eens vragen in de toko En dan wel hier verslag uitbrengen hehe.
Their eyes opaque.
pi_31583600
jaja, ik ga vanavond een beetje vage combi koken..
gehaktschnitzel met gebakken aardappeltjes ( dat kan nog wel) en als groente gekookte worteltjes
'k heb dus de wortels ( winterpeen) geschrapt, gewassen en in blokjes/schijfjes/figuurtjes gesneden ( ik verveelde me ). en die staat nu al in een pan met water op een on-ontstoken gaspit.
de schnitzels zitten nog in de verpakking in de diepvries en de kilo aardappelschijfjes liggen nog in de vriezer..

nou weet ik dus wel hoe ik de aardappelschijfjes moet klaarmaken, maar de schnitzel bakken en de wortels zijn de eerste keer.
schnitzel kan volgens mij niet veel mis gaan, gezoon in de pan gooien en bakken maar ( met olie) maar welke kruiden gaan daar overheen? ik heb hier zout, zwarte peper, paprika en karbonadekruiden. en hoelang ongeveer?

en de wortels.. dunne plakjes / kleine blokjes.. hoelang koken?
moet ik al iets eerst opzetten?

dadaa.. dat zijn dus de dingen waar ik tegenaanloop en om nou te gaan expirimenteren is wel leuk, maar mijn huisgenoten moet ik wel iets kunnen voorschotelen natuurlijk..

oja toetje is gewoon chocoladevla
tnx!
dag
pi_31583866
zijn het gepaneerde schnitzels?
die kruid ik eigenlijk nooit. gewoon wat bakboter in de koekenpan, en bakken.
wat die wortels betreft.. sja, minuutje of 15 koken?
gewoon koken, af en toe even prikken of ze al gaar zijn.
na het koken afgieten, klein klontje boter in de pan, omhusselen, even laten staan
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_31584841
Ik heb een probleem. Heb groenten in blik gekocht, Bonduelle Doperwtjes in op zijn Mexicaans. Nu dacht ik altijd dat je het in zijn eigen vloeistof moest opwarmen. Maar nu moet je het opstoven met een klontje boter. Wat is opstoven?
| Beware of the magon named Charles |De Eukaryoto Animalia Chordata Vertebrata Mammalia Primates Hominidae Homo Sapien|
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')