abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_31209949
Ik had ff een vraagje: ik wil nu kip- drumsticks gaan eten. Alleen die staan al sinds 1 oktober in de koelkast. Ze zijn al voorgegegrild in de supermarkt. Er staat geen houdbaarheidsdatum op.
Zou ik dit nog kunnen eten?

BVD
pi_31210173
quote:
Op woensdag 5 oktober 2005 17:52 schreef The_Viper het volgende:
Ik had ff een vraagje: ik wil nu kip- drumsticks gaan eten. Alleen die staan al sinds 1 oktober in de koelkast. Ze zijn al voorgegegrild in de supermarkt. Er staat geen houdbaarheidsdatum op.
Zou ik dit nog kunnen eten?

BVD
Even ruiken en kijken of het nog goed is, moeilijk vanaf hier te zeggen
pi_31210209
quote:
Op woensdag 5 oktober 2005 17:52 schreef The_Viper het volgende:
Ik had ff een vraagje: ik wil nu kip- drumsticks gaan eten. Alleen die staan al sinds 1 oktober in de koelkast. Ze zijn al voorgegegrild in de supermarkt. Er staat geen houdbaarheidsdatum op.
Zou ik dit nog kunnen eten?

BVD
Ze staan dus sinds 4 dagen in de koelkast? Waarschijnlijk zijn ze dan nog wel goed hoor. Die voorgegrilde gaan wel even mee, gewoon proberen.
Are you pondering what I'm pondering?
  woensdag 5 oktober 2005 @ 18:08:49 #64
56347 Faithz
ADHD Fokker
pi_31210372
Staat toch ook een datum op de drumsticks
Trotse mamma :)
pi_31210600
Dank jullie wel voor het advies
Ik heb ze verorberd en ze waren heerlijk
pi_31272503
geen idee of er iemand is die me kan helpen, maar ik bak wel eens zelf spekkoek. nu is die van mij altijd vrij droog, te droog, en die uit de toko zo lekker 'nat'
wat doe ik verkeerd
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_31311305
heul geen spekkoekbakkers op fok?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zondag 9 oktober 2005 @ 17:46:27 #68
83951 rashudo
project 2501
pi_31311946
quote:
Op zondag 9 oktober 2005 17:11 schreef MissyMirjaM het volgende:
heul geen spekkoekbakkers op fok?
ik weet niet eens wat het is
Their eyes opaque.
pi_31312462


ik ga m zo maar eens bakken dan
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_31321254
quote:
Op zondag 9 oktober 2005 17:46 schreef rashudo het volgende:

[..]

ik weet niet eens wat het is
Het is lekker!
De meeste toko's verkopen het wel, het is een Indisch soort gebak. Echt een aanrader.

Ik wil ook nog eens zelf spekkoek bakken, maar kost dat niet ontzettend veel tijd met al die laagjes?
Are you pondering what I'm pondering?
pi_31321463
quote:
Op zondag 9 oktober 2005 23:40 schreef Mini_rulez het volgende:

[..]

Het is lekker!
De meeste toko's verkopen het wel, het is een Indisch soort gebak. Echt een aanrader.

Ik wil ook nog eens zelf spekkoek bakken, maar kost dat niet ontzettend veel tijd met al die laagjes?
hell yeah, dat kost veel tijd.
maar dit keer was ik in een uur klaar (alleen het bakken, voorbereiden ook zowat een uur ]
laatst deed ik er 2 over.
straks goed inwikkelen in folie, volgens mij helpt dat m,et het smeuig maken/houden
die van de toko zijn altijd
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  maandag 10 oktober 2005 @ 00:24:24 #72
83951 rashudo
project 2501
pi_31322678
quote:
Op zondag 9 oktober 2005 23:47 schreef MissyMirjaM het volgende:

[..]

hell yeah, dat kost veel tijd.
maar dit keer was ik in een uur klaar (alleen het bakken, voorbereiden ook zowat een uur ]
laatst deed ik er 2 over.
straks goed inwikkelen in folie, volgens mij helpt dat m,et het smeuig maken/houden
die van de toko zijn altijd
Anders moet je het eens vragen in de toko En dan wel hier verslag uitbrengen hehe.
Their eyes opaque.
pi_31583600
jaja, ik ga vanavond een beetje vage combi koken..
gehaktschnitzel met gebakken aardappeltjes ( dat kan nog wel) en als groente gekookte worteltjes
'k heb dus de wortels ( winterpeen) geschrapt, gewassen en in blokjes/schijfjes/figuurtjes gesneden ( ik verveelde me ). en die staat nu al in een pan met water op een on-ontstoken gaspit.
de schnitzels zitten nog in de verpakking in de diepvries en de kilo aardappelschijfjes liggen nog in de vriezer..

nou weet ik dus wel hoe ik de aardappelschijfjes moet klaarmaken, maar de schnitzel bakken en de wortels zijn de eerste keer.
schnitzel kan volgens mij niet veel mis gaan, gezoon in de pan gooien en bakken maar ( met olie) maar welke kruiden gaan daar overheen? ik heb hier zout, zwarte peper, paprika en karbonadekruiden. en hoelang ongeveer?

en de wortels.. dunne plakjes / kleine blokjes.. hoelang koken?
moet ik al iets eerst opzetten?

dadaa.. dat zijn dus de dingen waar ik tegenaanloop en om nou te gaan expirimenteren is wel leuk, maar mijn huisgenoten moet ik wel iets kunnen voorschotelen natuurlijk..

oja toetje is gewoon chocoladevla
tnx!
dag
pi_31583866
zijn het gepaneerde schnitzels?
die kruid ik eigenlijk nooit. gewoon wat bakboter in de koekenpan, en bakken.
wat die wortels betreft.. sja, minuutje of 15 koken?
gewoon koken, af en toe even prikken of ze al gaar zijn.
na het koken afgieten, klein klontje boter in de pan, omhusselen, even laten staan
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_31584841
Ik heb een probleem. Heb groenten in blik gekocht, Bonduelle Doperwtjes in op zijn Mexicaans. Nu dacht ik altijd dat je het in zijn eigen vloeistof moest opwarmen. Maar nu moet je het opstoven met een klontje boter. Wat is opstoven?
| Beware of the magon named Charles |De Eukaryoto Animalia Chordata Vertebrata Mammalia Primates Hominidae Homo Sapien|
pi_31585849
quote:
Op donderdag 20 oktober 2005 17:47 schreef MissyMirjaM het volgende:
zijn het gepaneerde schnitzels?
die kruid ik eigenlijk nooit. gewoon wat bakboter in de koekenpan, en bakken.
wat die wortels betreft.. sja, minuutje of 15 koken?
gewoon koken, af en toe even prikken of ze al gaar zijn.
na het koken afgieten, klein klontje boter in de pan, omhusselen, even laten staan
dankje, tis gelukt.. alleen de aardappelschijfjes waren niet helemaaaaaaaaal perfect.. maarja, ik moet nog wennen aan bakken met olie
dag
pi_31628531
Ik wil DIT recept vanavond maken.

Daar moet Ananas bij maar dat zie ik dus niet zitten.
Als alternatief zou mais kunnen volgens de site...

Maar zou een groene zure appel in blokjes ook smaken ?
pi_31629232
quote:
Op zaterdag 22 oktober 2005 15:39 schreef R0ADKILL het volgende:
Ik wil DIT recept vanavond maken.

Daar moet Ananas bij maar dat zie ik dus niet zitten.
Als alternatief zou mais kunnen volgens de site...

Maar zou een groene zure appel in blokjes ook smaken ?
appel verwarmen.. hmm.. dat houdt toch niet goed de zure smaak?
dag
  zaterdag 22 oktober 2005 @ 16:35:11 #79
38433 snijder
snijderdotcom
pi_31629949
quote:
Op zaterdag 22 oktober 2005 15:39 schreef R0ADKILL het volgende:
Ik wil DIT recept vanavond maken.

Daar moet Ananas bij maar dat zie ik dus niet zitten.
Als alternatief zou mais kunnen volgens de site...

Maar zou een groene zure appel in blokjes ook smaken ?
Zou je dan niet eerder perzik of nectarine proberen? Appel wordt te snel tot moes denk ik.
Get a life.....Morgen lig je onder de tram
pi_31630005
Ik heb wel eens een appel meegebakken ik een Mexicaans gehaktrecept
Die bleef goed en het smaakte best lekker
Weet je wat, ik probeer het gewoon

edit
Ik heb het sausje gemaakt zonder de Ananas
Het sausje moest 10 minuten koken. Vlak voor dit klaar was heb
ik er 2 aan blokjes gesneden appeltjes doorgedaan.

Het resultaat was absoluut super
Zelden zo lekker gegeten

[ Bericht 38% gewijzigd door R0ADKILL op 22-10-2005 20:13:05 ]
  vrijdag 17 maart 2006 @ 00:45:18 #81
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_36104706
foutje
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_36104752
quote:
Op vrijdag 17 maart 2006 00:45 schreef Euc- het volgende:
foutje
Je zou maar nu eerste hulp bij koken nodig moeten hebben
  vrijdag 17 maart 2006 @ 00:52:30 #83
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_36104851
quote:
Op vrijdag 17 maart 2006 00:47 schreef the_disheaver het volgende:

[..]

Je zou maar nu eerste hulp bij koken nodig moeten hebben
Ik denk dat ik een van de laatste zou zijn om hier een vraag te stellen
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_36107919
quote:
Op vrijdag 17 maart 2006 00:52 schreef Euc- het volgende:


Ik denk dat ik een van de laatste zou zijn om hier een vraag te stellen
Eucje toch, je kan toch nog niet alles weten op jouw leeftijd
  vrijdag 17 maart 2006 @ 11:53:14 #85
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_36111941
Das ook weer waar, maar dan vraag ik die vragen meestal aan mijn chef
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  vrijdag 17 maart 2006 @ 12:46:19 #86
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_36113520
quote:
Op vrijdag 17 maart 2006 11:53 schreef Euc- het volgende:
Das ook weer waar, maar dan vraag ik die vragen meestal aan mijn chef
Dus dan kan jij de mensen hier makkelijk helpen
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  vrijdag 17 maart 2006 @ 12:48:40 #87
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_36113600
Jammer alleen dat er al een halfjaar geen vraag gesteld is
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_36236395
Hoe warm je trouwens 'pisang goreng' (gebakken chinees banaan) het lekkerste op? Gewoon even 20 seconden ofzo in de magnetron?

edit: lekkere typfout
pi_36236530
Past de hele chinees wel in de magnetron?

Ik doe zelf meestal 1 bord eten 2 of 3 minuten.
pi_36236804
quote:
Op zaterdag 8 oktober 2005 00:56 schreef MissyMirjaM het volgende:
geen idee of er iemand is die me kan helpen, maar ik bak wel eens zelf spekkoek. nu is die van mij altijd vrij droog, te droog, en die uit de toko zo lekker 'nat'
wat doe ik verkeerd
Ik zie dat je nog geen antwoord hebt gehad...

Zelf bak ik het ook wel vaak. Op zich duurt het allemaal niet zo lang. Beetje gewenning krijgen in het snel afwegen en logisch werken..
Maar de clue is dus een enorm hete oven gebruiken waar alleen de gril aan staat.
Vet je springvorm helemaal in, bloem er in, en uitkloppen.
Je hebt als het goed is 2 bakken met beslag , de gekleurde en de normale. Begin met de gekleurde, en giet met een lepel alles er in. Beslag is zo dun dat het helemaal uitloopt, maar ik neem altijd een lepel om het mooi egaal te maken. Zorg dat je ongeveer een halve cm of minder aan beslag hebt.
Zet de vorm in de oven onder de gril en blijf er bij staan. Binnen enkele seconden zie je de bovenkant van je beslag bruin worden, dan kan je hem er meteen uit halen en de volgende laag er in gieten, weer glad maken, en zo verder werken.
De clue is dus heel kort garen.

Mag ik je recept ? Kijken hoeveel dat verschilt van die van mij, boter heeft overigens ook een effect op de sappigheid. En natuurlijk ruim van tevoren uit de koelkast halen als je ze gaat opeten.
  dinsdag 21 maart 2006 @ 17:40:58 #91
110414 _Flame_
Allemaal gelul
pi_36237990
Ik wil vanavond aardappel gratin maken, normaal heb ik van die handige pakjes die je alleen nog in een overnschaal hoeft te schuiven, kaas eroverheen en hup in de oven

Maar nu hadden ze deze niet meer bij de albert heijn, en aangezien ik niet precies wist wat ik nou nodig had heb ik de volgende ingredienten gehaald
aardappelschijfjes
kookroom
creme fraiche
melk
eieren
geraspte kaas

nu lees ik bijna overal dat je hier slagroom voor nodig hebt
domme vraag mischien, maar kan het ook met de spullen die ik in huis heb?

alvast bedankt
Ik hoor alleen maar bla bla bla
pi_36240515
Ja kan ook, is geen probleem. De smaak wordt wat minder vol, en soms wordt de saus wat korrelig. Slagroom is puur voor de smaak en consistentie.
  dinsdag 21 maart 2006 @ 19:12:57 #93
110414 _Flame_
Allemaal gelul
pi_36240626
ik heb uiteindelijk aleen de creme fraiche en de kaas erover heen gedaan en het was eigenlijk best lekker zo
Ik hoor alleen maar bla bla bla
pi_36267676
Ik heb nog witlof liggen, die vandaag opmoet. Ik heb geen zin in witlof-ham-kaas uit de oven, en rauwe witlof lust ik niet. Iemand nog een ander ideetje?
pi_36270974
Ingrediënten: (4 pers)

Per persoon 2 dunne stronkjes witlof.
4 plakjes ronde achterham.
8 plakjes roomboterbladerdeeg.
Kaas.
Geraspte kaas.
Ovenschaal.
Zout en peper.
Geklopt ei.

Verwarm de oven voor op 225 graden. Ontdooi de plakjes bladerdeeg en leg op ieder plakje een plak ham en kaas, zo dat de ham en kaas niet buiten het deeg uitsteekt. Zet de witlof op met het kokende water en het zout en kook het in 10 minuten gaar. Laat de witlof goed uitlekken. Leg de uitgelekte witlof op het deeg. Rol het bladerdeeg met de punten naar elkaar toe en plak de punten met koud water vast. Leg de groente in de ovenschaal en bestrijk de deeglapjes met de geklopte ei. Bak het ingepakte witlof in 15 minuten goudbruin; bestrooi de schotel de laatste 5 minuten met de geraspte kaas
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_36271156
Da's toch stiekum witlof-ham-kaas uit de oven hè.

Maar dan nog machtiger.
pi_36271177
ja
kon niks leukers vinden
maar ik hou dan ook niet van witlof, rauw in een lekkere bietensalade met appel en ui vind ik het dan weer heerlijk
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_36290571
De witlof ligt er nog steeds. Toen ik thuiskwam had vriend al gekookt. Zonder witlof, want die lust 'ie niet.
pi_36385202
gisteren wilde ik een chocolade soufflé maken, maar die is mislukt.
Volgens het recpet moest ik de chocolade smelten (heb ik in de magnetron gedaan op de laagste stand), ondertussen eiwit stijfkloppen, eigeel door de gesmolten chocolade en vervolgens het chocolade mengsel door het eiwit en dan de oven in.

Op het moment dat ik het eigeel mengde met de chocola was het niet vloeibaar meer en bij het mengen door het eiwit werd het geen 'bruin geheel' maar wit met spikkels
  zaterdag 13 mei 2006 @ 18:26:23 #100
46375 Sai
vindt je een kutwijf.
pi_37793302
Ik heb zo'n goedkope magnetron/oven-combinatie, en dat ding kan niet van tevoren opgewarmd worden. Daardoor is het onmogelijk te weten hoe lang iets er in moet. Als ik de vermeldde tijd aanhou is het eten pas halfgaar/nog halfkoud, en ik heb al meerdere keren geprobeerd om een langere tijd in te stellen, maar nooit is het precies zoals het wezen moet.

Weet er iemand misschien een tabelletje of een vuistregel om te weten hoe lang iets in een dergelijke oven moet?
O+ Audrey O+ (en, in iets mindere mate, O+ Gene Tierney O+)
  zaterdag 13 mei 2006 @ 18:28:35 #101
46375 Sai
vindt je een kutwijf.
pi_37793363
quote:
Op zondag 26 maart 2006 19:33 schreef computergirl het volgende:
gisteren wilde ik een chocolade soufflé maken, maar die is mislukt.
Volgens het recpet moest ik de chocolade smelten (heb ik in de magnetron gedaan op de laagste stand), ondertussen eiwit stijfkloppen, eigeel door de gesmolten chocolade en vervolgens het chocolade mengsel door het eiwit en dan de oven in.

Op het moment dat ik het eigeel mengde met de chocola was het niet vloeibaar meer en bij het mengen door het eiwit werd het geen 'bruin geheel' maar wit met spikkels
Ik heb er niet heel veel verstand van, maar ik gok dat het de schuld van de magnetron is. Die verwarmt dingen op een manier waarop iets sneller droog wordt. Probeer het eens door de chocolade te smelten in een kom in een pan met kokend water plaatst (zodat het kokende water de kom verwarmt, maar er geen water in de kom komt).

Denk ik.
O+ Audrey O+ (en, in iets mindere mate, O+ Gene Tierney O+)
pi_48992868
Ik heb lamskoteletjes en vis te vroeg ontdooid, hoe lang kun je beide in de koelkast bewaren?
Sweet and innocent...
  vrijdag 4 mei 2007 @ 09:00:57 #103
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_48993051
wanneer wiul je het gaan gebruiken?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_48993877
quote:
Op vrijdag 4 mei 2007 09:00 schreef MissyMirjaM het volgende:
wanneer wiul je het gaan gebruiken?
Dat maakt niets uit, aangezien je ook niet weet wanneer het ontdooid is.

Woensdagavond uit de vriezer gehaald. Maar het is al zo'n beetje opgelost. Ziet er nu beide nog goed uit, dus eten vanavond koteletjes en morgen tussendemiddag de vis op brood. sávonds zijn we er namelijk niet en denk niet dat het tot zondag goed blijft...
Sweet and innocent...
  vrijdag 4 mei 2007 @ 10:41:29 #105
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_48995631
Je gaat er echt niet dood van als je hem gewoon weer invriest hoor, er zullen zich hoogstens wat extra ijskristallen vormen, maar om nou te zeggen dat het schadelijk voor je is ofzo..
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  vrijdag 4 mei 2007 @ 19:03:54 #106
103689 ki_ki
echt zo
pi_49013948
quote:
Op vrijdag 4 mei 2007 10:41 schreef Euc- het volgende:
Je gaat er echt niet dood van als je hem gewoon weer invriest hoor, er zullen zich hoogstens wat extra ijskristallen vormen, maar om nou te zeggen dat het schadelijk voor je is ofzo..
nu nog? euhwww
pi_49030823
quote:
Op vrijdag 4 mei 2007 10:41 schreef Euc- het volgende:
Je gaat er echt niet dood van als je hem gewoon weer invriest hoor, er zullen zich hoogstens wat extra ijskristallen vormen, maar om nou te zeggen dat het schadelijk voor je is ofzo..
Geloof best dat ik het overleef, maar dan gooi ik 'm liever gelijk de vuilnisbak in, blijft natuurlijk niets meer van over...
Sweet and innocent...
  zondag 6 mei 2007 @ 16:12:03 #108
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_49064761
quote:
Op zaterdag 13 mei 2006 18:26 schreef Sai het volgende:
Ik heb zo'n goedkope magnetron/oven-combinatie, en dat ding kan niet van tevoren opgewarmd worden. Daardoor is het onmogelijk te weten hoe lang iets er in moet. Als ik de vermeldde tijd aanhou is het eten pas halfgaar/nog halfkoud, en ik heb al meerdere keren geprobeerd om een langere tijd in te stellen, maar nooit is het precies zoals het wezen moet.

Weet er iemand misschien een tabelletje of een vuistregel om te weten hoe lang iets in een dergelijke oven moet?
als je hem nou eerst eens aanzet zonder iets erin? dan issie gewoon op temperatuur tegen de tijd dat je hetgene wat je wilt klaarmaken erin zet.
doe ik zelf ook weleens
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_49509711
Ik wilde kaaskoekjes maken en heb daarvoor bladerdeeg nodig. Kom ik thuis, heb ik filo bladerdeeg gekocht.

Kan ik het gebruiken voor het maken van kaaskoekjes of is het daarvoor te dun? Het ziet er meer uit om het te gebruiken voor loempia's oid.
  vrijdag 18 mei 2007 @ 13:54:12 #110
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_49509841
quote:
Op vrijdag 18 mei 2007 13:50 schreef ChrisJX het volgende:
Ik wilde kaaskoekjes maken en heb daarvoor bladerdeeg nodig. Kom ik thuis, heb ik filo bladerdeeg gekocht.

Kan ik het gebruiken voor het maken van kaaskoekjes of is het daarvoor te dun? Het ziet er meer uit om het te gebruiken voor loempia's oid.
Lukt wel hoor
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_49510019
Moet ik dan 1 velletje nemen of meerdere op elkaar leggen?
  vrijdag 18 mei 2007 @ 14:06:57 #112
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_49510189
Ik zou er eerst 1 proberen met 1 velletje, mocht dat niet lukken dan kun je altijd nog meerdere op elkaar gaan plakken
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_49510269
Ok
  dinsdag 24 februari 2009 @ 18:31:12 #114
19246 xJapser
VBV De Graafschap o/
pi_66416808
Spoedvraag!

Men neme een pan gehakt met een pot sugocase van Grand italia. Zou het lekkah zijn om daar een pakje monchou door te roeren?
"Is that what happens to us? A life of conflict with no time for friends...
...so that when it is done, only our enemies leave roses."
pi_66416925
quote:
Op dinsdag 24 februari 2009 18:31 schreef xJapser het volgende:
Spoedvraag!

Men neme een pan gehakt met een pot sugocase van Grand italia. Zou het lekkah zijn om daar een pakje monchou door te roeren?
Lijkt mij niet maar probeer het eens zou ik zeggen Of neem een klein beetje apart in een ander pannetje en kijk hoe het eruit ziet..
Ga je mee buiten spelen?
Soms verdwaal ik in een draak
101 doelen omdat het kan
en iets met een loodgieter..
  dinsdag 24 februari 2009 @ 18:45:48 #116
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_66417217
. Dat je dit topic na 2 jaar wegzakken vind
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_66426521
Wat een goed topic!
Ik vroeg me altijd al af waarom er geen centraal vragentopic in CUL was
The rock candy's melted, only diamonds now remain
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')