abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_30761408
Ik heb ook heel veel last van jeuk, vooral op mijn armen en ik zweet ook zoveel, voorals ik in de trein naar huis ga. Gewoon volhouden jongen!
pi_30763160
Zweten en jeuk heb ik totaal geen last van. Het gaat nu erg goed bij mij. Ik ga eind deze week een stopweek doen van de pil, ben benieuwd hoe dat gaat. Ik kreeg namelijk vaak een outbreak in mijn stopweek en ik heb nu al een hele poos geen stopweek meer gedaan (slik vaak de pil enkele strips door ivm migraine).
pi_30772537
Bij mij gaat het nu ook eindelijk erg goed al een tijdje geen actieve pukkels meer gehad!!! Heb alleen nog last van kleine witte pukkeltjes op mijn kin 1 dag na het scheren. Momenteel spoel ik goed en lang met koud water en ontsmet met een beetje alcohol na het scheren.
Na de droge lippen heb ik ook een andere bijwerking. ZWETEN!!! voorals 's nachts. Met dat warme weer was ik regelmatig echt zeiknat, kussen doorweekt! Nu met die koude nachten is dat gelukkig weg.
pi_30807595
Mwoeeeeeeeeeeh, vandaag uitslag van m'n bloed gekregen en alles is (zoals verwacht) in orde...
Kan morgen m'n medicijnen ophalen bij de apotheek en dan beginnen EINDELIJK!
pi_30813953
Gisteren moest ik op de school waar ik werk op de foto. Gelukkig ontdekte ik net voor die tijd de gele pukkel op mijn kin. De eerste in een tijd. En ik ben nog niet met mijn stopweek begonnen. Maar dat ene pukkeltje hier en daar stoort me al niet meer echt, al hoop ik natuurlijk wel helemáál clean te worden.
pi_30814511
na een bezoekje aan de dermatoloog zit ik nu bijna een week op 40 mg p/d. hopen dat het nu wat sneller gaat. De reden waarom er bij de één sneller resultaat is dan bij de andere is; het hangt er vanaf hoe diep de acne in de huid gaat. Heb je alleen kleine pukkeltjes en mee-eters.. zie je binnen een maand resultaat.. maar heb je, zoals ik, veel onderhuidse ontstekingen, dan kan het veel langer duren..
Morgen zit ik 3 maanden aan de roa, en het is namelijk nog altijd erger dan dat het altijd was!

heb ook een zalfje gekregen, dat anti-bacterieël werkt en de rode vlekjes van oude puistjes eerder laat verdwijnen... ben benieuwd in hoeverre dat werkt!
pi_30818894
Hallo daar ben ik weer..

Ik heb nog steeds geen enkel puistje terug gekregen, ben in Januari 2004 begonnen met de kuur, en na ongeveer 6 maandjes weer gestopt, en nu nog steeds geen puistjes te zien!

Ik slike de eerste 3 maand 40mg, daarna een tijdje 60 en toen weer 40.
pi_30825642
quote:
Op donderdag 22 september 2005 08:36 schreef eenmeissiiee het volgende:
De reden waarom er bij de één sneller resultaat is dan bij de andere is; het hangt er vanaf hoe diep de acne in de huid gaat. Heb je alleen kleine pukkeltjes en mee-eters.. zie je binnen een maand resultaat.. maar heb je, zoals ik, veel onderhuidse ontstekingen, dan kan het veel langer duren..
Nou dan zit het bij mij waarschijnlijk tot op mijn bot

Het wil nogsteeds niet echt 'clean' worden. Heb vanaf vorige week donderdag een aardige terugval gehad met een stuk of 6 knoepers (eigenlijk alleen op plekken waar ik baardgroei heb) dus ik ben weer druk bezig geweest om het allemaal weg te werken, met een paar dagen moet je er hoop ik niks meer van zien.
Hopen dat het dan weer beter gaat.

HÉ, terwijl ik het intype baal ik er weer van BAH !!!
Government Denies Knowledge.............. trust no-one !!!
pi_30826170
Don't Worry Earthling! Komt echt goed.

Het heeft bij mij ook meer dan 5 maanden geduurd voordag ik resultaat zag. Nu gaat het een stuk beter en ben al 2 weken pukkelloos.
Ik geloof wel sterk in de werking van Sudocrem voor pukkeltjes en rode vlekjes. Het spul doet de vlekjes inderdaad sneller verdwijnen.

Nou, nog 2 pakjes ROA slikken en dan zit ik op 120 mg.....(wat gaat de tijd toch snel!)
pi_30826619
Zonet voor het eerst medicijnen ingenomen, moest er 3 innemen van elk 10 mg...
Ik weeg dus echt wel meer dan 60 kilogram maarja, zal wel goedkomen.......
pi_30827845
Ik ga over een week de 5de maand in. Ik zie wel verbetering gelukkig, maar ik ben echt zo benieuwd wat nou de oorzaak is dat ik in ene van de één op andere dag helemaal onder zit. Na 2 dagen zie je echt dat mijn huid weer 'rustig' is en er dus niks meer bij komt zodat het langszaam weer over gaat.........enz enz.
Government Denies Knowledge.............. trust no-one !!!
pi_30829078
en jullie hebben er weer een nieuwe roaccutane-gebruiker bij! misschien ook wel de jongste roaccutanegebruiker, ik ben namlijk 14.
heb sinds dat ik mijn pubertijd in ging (en dat was redelijk vroeg) altijd al last van jeugdpuistjes gehad. toen ik 12 was, stelde het niet veel voor. maar nu nou de laatste maanden zijn het echt van die dikke onderhuidse puisten daarom begon ik er ook behoorlijk last van te krijgen. ik ben dit jaar naar spanje geweest, en mijn ouders wouden het nog even aankijken of het door de zon misschien minder werd, maar nee, het hielp niet erg veel. vandaar dat we dus naar de dokter zijn gegaan. hij heeft me 20 mg per dag gegeven, zonder bloed te hoeven prikken van te voren en hij schreef het ook vrij makkelijk voor nu ben ik ong 1,5 maand verder en het helpt bij mij nog niet erg. ik heb echt een heel plakaat van ontstekingen op mn wang gehad die ontstekingen zijn inmiddels weg, maar er zitten nog steeds vurig rooie plekjes, en er kwamen maar nieuwe ontstekingen bij daarom ben ik weer naar de dokter geweest, en die heeft de dosis verhoogt naar 40 mg per dag. ik hoop dus dat dat binnenkort wel resultaat gaat leveren maar tot nu toen heb ik nog niet echt de positieve kanten van roaccutane ervaard. ik smeer wel elke ochten vocht inbrengende creme op mn gezicht, zodat het niet gaat schilveren overdag. zou dit misschien een reden zijn dat het langer duurt met die rode plekjes enzo? ook is mijn huid zo zacht dat ik snacht's mijn huid openhaal en dat er 's morgens altijd wel wat vlekjes op mn kussen zitten echt vervelend is dat. maar over 2 week ga ik weer naar de dokter om bloedresulaten te bekijken, en als het dan nog niet beter is, vraag ik naar een doorverwijzing naar de dermatoloog. weet eigenlijk niet of dat nou zinvol is, maar misschien dat zij nog creme'pjes heeft voor die rooie plekken. tot zover mijn verhaal
groetenn
pi_30831426
Ik ben nu een weekje onderweg. Merk eigenlijk nog bijna niks van bijwerkingen gelukkig, heb ook vrijwel geen last meer van nieuwe puistjes. De eerste paar dagen had ik het idee dat mijn lippen droog werden, en had ik 's avonds erg last van droge ogen, maar de laatste paar dagen heb ik daar totaal geen last meer van. Hopen maar dat het zo doorzet. Volgende week moet ik mijn bloed weer laten controleren, en als dat goed is ga ik verder met een hogere dosering.
pi_30844014
Het gezeur begint nu al, had vanmiddag eerste keer medicijnen ingenomen...
Nou het zal wel toeval zijn want ik geloof er niet in dat ik gelijk al last krijg van die bijwerkingen..
Iniedergeval, ik ging naar de AH even vakjes vullen en ik kreeg me op een gegeven moment een koppijn en ik had het keiwarm, dat kan tog niet op de eerste dag :S
Gewoon toeval
pi_30844776
Flyingfool gelukkig ben je er op je 14de heel erg vroeg bij met roa ! Ik heb van mijn 16 tem 18 heel erg veel last gehad van acne, en heb toen pas roa ontdekt. Was pas op mijn 19de volledig 'clean' . Had ik maar op mijn 16de meteen geweten van roaccutane
MILAN CL WINNER 2002-2003 !!
pi_30849957
quote:
Op donderdag 22 september 2005 15:14 schreef Earthling het volgende:

[..]

Nou dan zit het bij mij waarschijnlijk tot op mijn bot

Het wil nogsteeds niet echt 'clean' worden. Heb vanaf vorige week donderdag een aardige terugval gehad met een stuk of 6 knoepers (eigenlijk alleen op plekken waar ik baardgroei heb) dus ik ben weer druk bezig geweest om het allemaal weg te werken, met een paar dagen moet je er hoop ik niks meer van zien.
Hopen dat het dan weer beter gaat.

HÉ, terwijl ik het intype baal ik er weer van BAH !!!
Ik weet niet hoelang je al slikt maar ik zag pas na 5 maanden resultaat.......toen hoefde ik nog maar 1 maand te slikken..

Nu ben ik al 3 maanden puisloos. Erg fijn..maarja, hoelang het blijf weet ik niet, want ik merk gewoon dat ze heéél langzaam willen terugkomen. Krijg bijvoorbeeld nu al steeds meer puistjes met 'talg' er in (dus zo'n knopje erop)...

Balen...
Haleloeja
pi_30851461
hoihoi,
Ik begin ook volgende week, en wel gelijk met 40mg. Ik heb alleen een klein vraagje:
Ik weet dat je geen (of weinig) alcohol mag drinken, maar hoe zit dit met wat wiet/hasj? Weet iemand dit? Ik rook namelijk wel graag een jointje...
pi_30851634
Ik rook ook heel graag een canabisje, geen enkel probleem.
Zorg in ieder geval dat je ook bij blowen veel water drinkt.
Alcohol is ook niet zo'n probleem volgens mijn dermatoloog. Je moet wel rekening houden dat je niet elk weekend 2 keer zat bent. Niet best voor je lever.
pi_30855930
quote:
Op vrijdag 23 september 2005 00:27 schreef BramK het volgende:
Flyingfool gelukkig ben je er op je 14de heel erg vroeg bij met roa ! Ik heb van mijn 16 tem 18 heel erg veel last gehad van acne, en heb toen pas roa ontdekt. Was pas op mijn 19de volledig 'clean' . Had ik maar op mijn 16de meteen geweten van roaccutane
Sorry hoor maar je loopt te klagen dat je er " pas" op je 19de vanaf was. Denk je dat dat laat is? dat valt nog reuze mee hoor zijn er genoeg maar dan ook meer dan genoeg die er nog later meezitten. Ik ben zelf 22!!! En heb vlak voor het einde van mijn 21ste levensjaar het licht gezien oftewel Roa ontdekt. Nu slik ik een goeie 5 maanden, en ben ik al een tijdje clean om zo te zeggen, wat een enorme boost aan mijn zelfvertrouwen geeft. Alleen die rode vlekjes nog weg en ik heb een perfect gezichtje

En ik vind het trouwens erg fijn voor die jongen dat hij op zn 14de al Roa krijgt, maar of het op die leeftijd verstandig is.... Die vraag laat ik even open
pi_30856138
Ik weet niet hoe erg de acne was bij jou, sensation2, maar bij mij was die echt heel erg. Gans mijn kin stond werkelijk vol. En ik heb liever acne op mijn 14de, wanneer je toch nog niet zo uitgaat enzo, dan van je 16-19 wanneer je begint uit te gaan, met meisjes contact begint te zoeken, etc. Ik ging toen al jaren naar dezelfde huidarts, toen ik op mijn 18,5 hoorde van een andere huidarts die roa voorschreef. Meteen naar die man geweest, en die schrok dat ik nog geen roa gekregen had jaren eerder. Maar wat bleek, mijn 1ste huidarts was tegen het middel roa, en schreef dat daarom bij niemand voor. En dankzij haar bezwaar tegen roa heb ik jarenlang met acne rond gelopen.
MILAN CL WINNER 2002-2003 !!
pi_30856681
Ik zeg ook niet dat het niet vervelend is. Maar je moet proberen je probleem te relativeren. Ik heb zelf jaren acne gehad, en het kon me niks schelen maar dan ook echt niks. Ik had ook niet de meeste ernstige vorm maar soms wel moeilijke periodes. Tevens moet ik ook zeggen dat ik vaak genoeg ook met acne vrouwen heb gehad.

Wat ik wil zeggen is dat acne niet het ergste op de wereld is(hoewel het soms wel zo voelt). En dat ik juist de laatste jaren me ben druk maken dat het niet over ging (mag wel als je ouder dan 20 wordt).

Maar ik vind bij iemand van 14 mijn inziens Roa iets te vroeg omdat je dan nog midden in je puberteit zit en je niet kan stellen dat je een ernstige vorm van acne hebt die niet weggaat zonder ROA.

Mijn excuses voor mijn hevige reactie Bram. Is bijwerking van de Roa
pi_30856838
nou jeetje ik hoop niet dat ik zulke bijwerkingen krijg als jij sensation
pi_30863690
En dat waren weer 3 pilletjes
pi_30864515
zijn er hier ook mensen die ervaring hebben met Azelainezuur?

ik heb dat als zalfje erbij gekregen namelijk, en ben benieuwd naar ervaringen
pi_30864921
Wat ik mij afvraag is waarom veel mensen Roaccutane gebruiken? Terwijl er tegenwoordig ook behandelingen zijn waarbij je geen pillen met allerlei bijwerkingen hoeft te slikken.

Zo zijn er nu ook laser behandelingen, die de acne met behulpt van aminolevulinezuur zichzelf laten vernietigen. Dit is ongeveer een zelfde behandeling als dat je onder de zon komt, echter de laser is door een hoger vermogen aan licht samen met de aminolevulinezuur veel effectiever.

Waarom dan nog Roaccutane gebruiken , het is gewoon de grootste rotzooi die er is.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')