FOK!forum / Culinesse à gogo / Blut, nog enig gerecht hiervan te maken?
le_knightclub_sodazaterdag 13 augustus 2005 @ 21:35
Hallo, ik ben al een tijdje blut en heb nog maar een paar dingen in de keuken staan, maandag krijg ik weer wat geld op de rekening en ik heb het tot en met vandaag gered, maar nu is er echt bijna geen zak meer over (lees: de spaghetti en tomatensaus is op) en ik moet nog 1 dag eten.

hier een lijstje van wat nog in de keuken staat:
Rijst
Waterijsjes
16 Frikandellen
Bruine Basterdsuiker
Boter
Sambal
Ketjap
Pesto Kruiden
Suiker
Zout
Zwarte Peper
2 smaken cup-a-soup (rundvlees, groente)
Verotte zilveruitjes (eventueel nog wel te behappen in een gerecht verwerkt)
2 verschillende soorten siroop (citroen en bosbessen)
Kokoscreme
Koffie
Hagelslag
Amaretto
Verschillende kruiden: Ketoembar, Laos, Knoflookpoeder, Serehpoeder, Djahé
Tomatenketchup
Fritesaus
Cacaopoeder

Zoals te zien heb ik voor de volledigheid alles in m'n keuken genoemd, hoe nutteloos sommige waren waarschijnlijk ook zijn op het eerste oog.

Nou valt hier in ieder geval 1 ouderwets gerecht me te maken: rijst met bruine basterdsuiker en wat gesmolten boter. Dat is dus ook al 3 dagen m'n dessert en begint wat saai te worden. Voor zowel een hoofdgerecht, als een dessert zijn dus suggesties welkom. Ik hoop dus op een culinaire MacGyver die hierin een smakelijk gerecht ziet!

Bij voorbaat dank!
ikwilookwatzeggenzaterdag 13 augustus 2005 @ 21:39
Ik zie dat je nog 16 frikandellen hebt. Opgelost!
le_knightclub_sodazaterdag 13 augustus 2005 @ 21:42
quote:
Op zaterdag 13 augustus 2005 21:39 schreef ikwilookwatzeggen het volgende:
Ik zie dat je nog 16 frikandellen hebt. Opgelost!
En dan m'n moeder teleurstellen als ze opbelt of ik 'wel gezond eet jongen?'

nouja, het is plan B in ieder geval, mocht er niks beters uit dit topic komen.
Rikkertzaterdag 13 augustus 2005 @ 21:42
quote:
Op zaterdag 13 augustus 2005 21:39 schreef ikwilookwatzeggen het volgende:
Ik zie dat je nog 16 frikandellen hebt. Opgelost!
idd
charonzaterdag 13 augustus 2005 @ 21:43
Hmmmm fricadellen met bruine basterdsuiker en een cup a soup sausje !!!
Big_Boss_Manzaterdag 13 augustus 2005 @ 21:43
quote:
Op zaterdag 13 augustus 2005 21:42 schreef le_knightclub_soda het volgende:

[..]

En dan m'n moeder teleurstellen als ze opbelt of ik 'wel gezond eet jongen?'

nouja, het is plan B in ieder geval, mocht er niks beters uit dit topic komen.
doe er rijst bij, rijst is nl. gezond!
Slurfzaterdag 13 augustus 2005 @ 21:44
quote:
Op zaterdag 13 augustus 2005 21:39 schreef ikwilookwatzeggen het volgende:
Ik zie dat je nog 16 frikandellen hebt. Opgelost!
precies, en ook nog fritesaus en tomaten ketchup.
Als je dan nog meer honger hebt maak je er wat rijst bij
timmeeehzaterdag 13 augustus 2005 @ 21:44
ik stem eigenlijk ook wel voor de 16 frikandellen met frietsaus
en een waterijsje als toet
Rikkertzaterdag 13 augustus 2005 @ 21:45
vooraf: Cup-a-soup
hoofdgerecht: frikandellen met tomatenketchup en frietsaus (mss heb je nog brood?)
toetje: waterijsje

mss kan je rijst bij de frikandellen doen, maar ik weet niet of dat een beetje te vreten is
timmeeehzaterdag 13 augustus 2005 @ 21:45
quote:
Op zaterdag 13 augustus 2005 21:44 schreef Slurf het volgende:

[..]

precies, en ook nog fritesaus en tomaten ketchup.
Als je dan nog meer honger hebt maak je er wat rijst bij
na 16 frikandellen heb je écht geen honger meer!
le_knightclub_sodazaterdag 13 augustus 2005 @ 21:45
quote:
Op zaterdag 13 augustus 2005 21:43 schreef charon het volgende:
Hmmmm fricadellen met bruine basterdsuiker en een cup a soup sausje !!!
Plan C
le_knightclub_sodazaterdag 13 augustus 2005 @ 21:46
quote:
Op zaterdag 13 augustus 2005 21:45 schreef Rikkert het volgende:
vooraf: Cup-a-soup
hoofdgerecht: frikandellen met tomatenketchup en frietsaus (mss heb je nog brood?)
toetje: waterijsje

mss kan je rijst bij de frikandellen doen, maar ik weet niet of dat een beetje te vreten is
Ik had nog 4 bolletjes, daarom zijn er nu nog maar 16 van de 20 frikandellen over.
Mirjamzaterdag 13 augustus 2005 @ 21:47
ik zou de rijst koken met zout, zoals gewoon.
daarna opbaken in een wok met leker wat kruiden en ketjap.
em daarbijdan maar wat frikandel eten, moet kunnen.


je zouook de gekookte rijst kunnen eten met boter en bruine basterd ofzo
Calellazaterdag 13 augustus 2005 @ 21:49
Het enige wat 'vult' is de rijst en de frikandellen.

Dus dat is logisch.

En dan kan je de rest bij elkaar tiefen voor een uiterst dubieus sausje.
Coolgozazaterdag 13 augustus 2005 @ 21:49
Voorgerecht:
Groente/Rundvlees soep.

Hoofdgerecht:
Snij de frikadellen in plakjes en bak deze in boter met sambal, ketjap en zwarte peper
Kook de rijst en gooi hier pestokruiden en de zilveruitjes doorheen.
Hussel het geheel door elkaar en serveer met een mix van fritesaus/ketchup/zout/kruiden

Als toetje:
Geprakte waterijsjes mey bruine bastaardsuiker, amaretto, en hagelslag

Eet smakelijk
timmeeehzaterdag 13 augustus 2005 @ 21:49
oke, even serieus: bak de frikandellen en snij ze in plakjes. kook de rijst.
gooi dit bij elkaar in een pan. doe erbij: ketjap, sambal, zout, peper, en wat van die lekkere kruiden.
oké, je gerecht is klaar.

zuip nu die fles amaretto leeg.

en smullen maar!
le_knightclub_sodazaterdag 13 augustus 2005 @ 21:50
De suggesties worden steeds beter!
zhe-devilllzaterdag 13 augustus 2005 @ 21:53
Maak wentelteefjes met brood
ei en kaneel en suiker
Rikkertzaterdag 13 augustus 2005 @ 21:53
als je nou eerst die fles amaretto neemt, dan smaakt het eten mss ook nog goed
dWc_RuffRyderzaterdag 13 augustus 2005 @ 21:53
Omg, klassetopic !
le_knightclub_sodazaterdag 13 augustus 2005 @ 21:54
quote:
Op zaterdag 13 augustus 2005 21:53 schreef zhe-devilll het volgende:
Maak wentelteefjes met brood
ei en kaneel en suiker
Goed idee, laat ik er meteen wat kreeft en kaviaar bij doen. Of je bekijkt het lijstje nog eens.
floopzzzaterdag 13 augustus 2005 @ 21:54
je kunt de rijst koken in de cup-a-soup, rijst met n smaakje !
en dan de frikandelen er maar inderdaad maar in stukjes bij opbakken....
nightfallzaterdag 13 augustus 2005 @ 21:57
ik kook mijn rijst altijd met een blikje kippenboullion,. je zou het kunnen proberen met 1 van die zakjes soep,. (eigenlijk moet je een ui ritselen)<=beetje naar de klote snijden, ff fruiten in de wok,. rijst erbij,.. tomatenketjup toevoegen,. roeren en beetje opbakken,. moet volgens mij wel lukken
le_knightclub_sodazaterdag 13 augustus 2005 @ 21:59
quote:
Op zaterdag 13 augustus 2005 21:57 schreef nightfall het volgende:
ik kook mijn rijst altijd met een blikje kippenboullion,. je zou het kunnen proberen met 1 van die zakjes soep,. (eigenlijk moet je een ui ritselen)<=beetje naar de klote snijden, ff fruiten in de wok,. rijst erbij,.. tomatenketjup toevoegen,. roeren en beetje opbakken,. moet volgens mij wel lukken
Nog niet zo'n gek idee, ik probeer het wel, anders heb ik nog veel koffie om het mee weg te spoelen. Tenzij er nog andere suggesties komen?
NT-T.BartManzaterdag 13 augustus 2005 @ 22:00
Wat bedoel je met kokos-creme? Is dat santen
floopzzzaterdag 13 augustus 2005 @ 22:00
quote:
Op zaterdag 13 augustus 2005 21:59 schreef le_knightclub_soda het volgende:

[..]

Nog niet zo'n gek idee, ik probeer het wel, anders heb ik nog veel koffie om het mee weg te spoelen. Tenzij er nog andere suggesties komen?
hey bedankt he, mijn suggestie van 3 minuten eerder gewoon straal negeren !!

oh...anyway...
le_knightclub_sodazaterdag 13 augustus 2005 @ 22:01
quote:
Op zaterdag 13 augustus 2005 22:00 schreef floopzz het volgende:

[..]

hey bedankt he, mijn suggestie van 3 minuten eerder gewoon straal negeren !!

oh...anyway...
Okay jij ook wat credit, maar hij presenteerde het wat beter.
DevilsAndDustzaterdag 13 augustus 2005 @ 22:01
Ik word een beetje misselijk van dit topic.
nightfallzaterdag 13 augustus 2005 @ 22:02
die frikandellen zou ik marineren in de ketjap met een paar schepjes suiker,. en opbakken met wat peper en zout, tijden het bakken schepje sambal toevoegen.
le_knightclub_sodazaterdag 13 augustus 2005 @ 22:02
quote:
Op zaterdag 13 augustus 2005 22:00 schreef NT-T.BartMan het volgende:
Wat bedoel je met kokos-creme? Is dat santen
Santen idd

ohja ik heb ook nog koffiemelk.
le_knightclub_sodazaterdag 13 augustus 2005 @ 22:03
quote:
Op zaterdag 13 augustus 2005 22:02 schreef nightfall het volgende:
die frikandellen zou ik marineren in de ketjap met een paar schepjes suiker,. en opbakken met wat peper en zout, tijden het bakken schepje sambal toevoegen.
Klinkt ook niet slecht.
nightfallzaterdag 13 augustus 2005 @ 22:03
quote:
Op zaterdag 13 augustus 2005 21:59 schreef le_knightclub_soda het volgende:

[..]

Nog niet zo'n gek idee, ik probeer het wel, anders heb ik nog veel koffie om het mee weg te spoelen. Tenzij er nog andere suggesties komen?
dit is bijna het recept van rode rijst,. is echt goed te eten hoor,. zou wel wat knofllokpoeder gebruiken nog, zag dat je dat ook had.
le_knightclub_sodazaterdag 13 augustus 2005 @ 22:05
Okay, ik heb al wat goede suggesties, dank daarvoor! Dit mag trouwens ook wel een centraal topic worden voor mensen met bijna niks meer in de keuken en geen geld, al betwijfel ik dat er nog meer mongolen van mijn kaliber rondlopen hier.
Namzaterdag 13 augustus 2005 @ 22:16
quote:
Op zaterdag 13 augustus 2005 22:05 schreef le_knightclub_soda het volgende:
Okay, ik heb al wat goede suggesties, dank daarvoor! Dit mag trouwens ook wel een centraal topic worden voor mensen met bijna niks meer in de keuken en geen geld, al betwijfel ik dat er nog meer mongolen van mijn kaliber rondlopen hier.
Ik hoorde iemand NAM roepen?
zhe-devilllzaterdag 13 augustus 2005 @ 22:28
quote:
Op zaterdag 13 augustus 2005 21:54 schreef le_knightclub_soda het volgende:

[..]

Goed idee, laat ik er meteen wat kreeft en kaviaar bij doen. Of je bekijkt het lijstje nog eens.
ach dan niet steek die frikandellen dan in uw reet voor mijn part
dutch-mammazaterdag 13 augustus 2005 @ 22:31
quote:
Op zaterdag 13 augustus 2005 22:05 schreef le_knightclub_soda het volgende:
Okay, ik heb al wat goede suggesties, dank daarvoor! Dit mag trouwens ook wel een centraal topic worden voor mensen met bijna niks meer in de keuken en geen geld, al betwijfel ik dat er nog meer mongolen van mijn kaliber rondlopen hier.
Er is ergens weggezakt een topic over low budget koken, ik zal de url ervan zo in de faq zetten.
Ik ben blut maar ik wil toch wat eten vanavond

En... helaas zijn er steeds meer mensen die niet echt veel geld hebben om te besteden. Soms door eigen schuld, soms door botte pech... maar die discussie zal ik hier maar niet aanzwengelen. In ieder geval ben jij niet de enige!
le_knightclub_sodazaterdag 13 augustus 2005 @ 22:32
quote:
Op zaterdag 13 augustus 2005 22:28 schreef zhe-devilll het volgende:

[..]

ach dan niet steek die frikandellen dan in uw reet voor mijn part
Plan D
-erwin-zaterdag 13 augustus 2005 @ 22:35
gewoon frikandellen met mayo en ketchup eten maandag maak je dan een lekkere rijstschotel
shine87zaterdag 13 augustus 2005 @ 22:41
geen eieren?:P

anders kon je nog een omelet maken met stukjes frikandel

of nasi maken
Lopatzaterdag 13 augustus 2005 @ 22:42
en als je dan eens geld hebt.. moet je allemaal van die blikken kopen (met groente) dat doe ik altijd.. er is namelijk Altijd maand over aan het eind van het geld.

Maar de suggestie van Coolgoza enm nightfall zijn wel eetbaar...

Kut geld.
Lopatzaterdag 13 augustus 2005 @ 22:43
ow en morgen moet je zorgen dat je ergens anders kan eten... werkt vaak goed.. familie vrienden
shine87zaterdag 13 augustus 2005 @ 22:47
quote:
Op zaterdag 13 augustus 2005 22:43 schreef Lopat het volgende:
ow en morgen moet je zorgen dat je ergens anders kan eten... werkt vaak goed.. familie vrienden
toch maar weer is tijd om je ouders op te zoeken
nightfallzaterdag 13 augustus 2005 @ 22:56
heb je nog wel bier eigenlijk?,. anders is je weekend wel erg triest...
-Wolf-zaterdag 13 augustus 2005 @ 22:58
ik krijg trek in frikandelluh nu.
shine87zaterdag 13 augustus 2005 @ 23:07
*morgen op fok*

iemand gestorven na uitproberen FOK recepten
timmeeehzaterdag 13 augustus 2005 @ 23:52
quote:
Op zaterdag 13 augustus 2005 22:31 schreef dutch-mamma het volgende:
En... helaas zijn er steeds meer mensen die niet echt veel geld hebben om te besteden. Soms door eigen schuld, soms door botte pech... maar die discussie zal ik hier maar niet aanzwengelen. In ieder geval ben jij niet de enige!
eigen schuld of botte pech, ik zie het meer als een student die binnen 2 weken z'n stufi er al uit heeft gezopen. waarvoor niets dan hulde
le_knightclub_sodazondag 14 augustus 2005 @ 00:01
quote:
Op zaterdag 13 augustus 2005 22:47 schreef shine87 het volgende:

[..]

toch maar weer is tijd om je ouders op te zoeken
Dat is een eindje weg, zonder geld kom ik daar ook niet dus.
le_knightclub_sodazondag 14 augustus 2005 @ 00:02
quote:
Op zaterdag 13 augustus 2005 22:56 schreef nightfall het volgende:
heb je nog wel bier eigenlijk?,. anders is je weekend wel erg triest...
Wel amaretto dus, kan ook.
le_knightclub_sodazondag 14 augustus 2005 @ 00:02
quote:
Op zaterdag 13 augustus 2005 22:58 schreef -Wolf- het volgende:
ik krijg trek in frikandelluh nu.
Kom maar langs, ik heb er nog 16.
le_knightclub_sodazondag 14 augustus 2005 @ 00:04
quote:
Op zaterdag 13 augustus 2005 23:52 schreef timmeeeh het volgende:

[..]

eigen schuld of botte pech, ik zie het meer als een student die binnen 2 weken z'n stufi er al uit heeft gezopen. waarvoor niets dan hulde
Bingo Had een financiele meevaller aan het begin van de maand en ben zonder m'n rekening in de gaten te houden aan het trakteren geweest in de kroeg enzo.
Captain_Chaoszondag 14 augustus 2005 @ 00:09
Sloebersoep

Ingrediënten (totale kosten - AH prijzen, dus het kan nog goedkoper ¤ 1,74:

0,75 liter water
bouillonblokje ¤ 0,94 per 24 = 4 cent
600 gram aardappels ¤ 1,59 per 3 kilo Bildstar = 32 cent
150 gram andijvie ¤ 1,59 per 400 gram gesneden AH andijvie = 64 cent
paar takjes selderij ¤ 0,99 per 50 gram = 20 cent
versgemalen zwarte peper ¤ 1,39 per 35 gram peperkorrels = 4 cent
paar plakjes ontbijtspek ¤ 1,61 per 125 gram = 50 cent (ongeveer 4 plakken)
eventueel restjes uien, wortelen en kool erbij gooien.

Eenvoudig en tóch simpel .
dutch-mammazondag 14 augustus 2005 @ 00:12
quote:
Op zondag 14 augustus 2005 00:09 schreef Captain_Chaos het volgende:
Sloebersoep

Ingrediënten (totale kosten - AH prijzen, dus het kan nog goedkoper ¤ 1,74:

0,75 liter water
bouillonblokje ¤ 0,94 per 24 = 4 cent
600 gram aardappels ¤ 1,59 per 3 kilo Bildstar = 32 cent
150 gram andijvie ¤ 1,59 per 400 gram gesneden AH andijvie = 64 cent
paar takjes selderij ¤ 0,99 per 50 gram = 20 cent
versgemalen zwarte peper ¤ 1,39 per 35 gram peperkorrels = 4 cent
paar plakjes ontbijtspek ¤ 1,61 per 125 gram = 50 cent (ongeveer 4 plakken)
eventueel restjes uien, wortelen en kool erbij gooien.

Eenvoudig en tóch simpel .
Bewaar, als je kip hebt gegeten, de botten (vriezer). Vooral als het een gekruide kip was. Kan je een verrassend lekker bouillonnetje van stoken!

IPV ontbijtspek kan je ook van die hypergoedkope vacuum verpakte schouderham gebruiken.
dutch-mammazondag 14 augustus 2005 @ 00:14
By the way: ik geef het algemene low budget kooktopic ff een schopje, daar hoorde dat recept eigenlijk eerder in thuis (omdat er ingrediënten inzitten die le_knightclub_soda niet heeft...
Martijn_77zondag 14 augustus 2005 @ 00:26
@TS kun je niet gewoon bij je ouders of vrienden gaan eten? Zo rond etenstijd langs gaan onder het mom van een (familie)bezoekje?
charonzondag 14 augustus 2005 @ 09:41
En, wat is het geworden?
shine87zondag 14 augustus 2005 @ 09:56
geloof me hij leeft gewoon niet meer nu
SevenWonderszondag 14 augustus 2005 @ 11:15
quote:
Op zaterdag 13 augustus 2005 21:42 schreef le_knightclub_soda het volgende:

[..]

En dan m'n moeder teleurstellen als ze opbelt of ik 'wel gezond eet jongen?'

nouja, het is plan B in ieder geval, mocht er niks beters uit dit topic komen.
Wat denk je nu zelf...dat er echt een Plan A is met de ingredienten die je opnoemt :-)
le_knightclub_sodazondag 14 augustus 2005 @ 14:20
quote:
Op zondag 14 augustus 2005 09:41 schreef charon het volgende:
En, wat is het geworden?
Het gaat over het avondeten van vandaag, niet gisteren:
Hallo, ik ben al een tijdje blut en heb nog maar een paar dingen in de keuken staan, maandag krijg ik weer wat geld op de rekening en ik heb het tot en met vandaag gered, maar nu is er echt bijna geen zak meer over (lees: de spaghetti en tomatensaus is op) en ik moet nog 1 dag eten.

Maar ik ga waarschijnlijk voor nightfall's suggestie en als dessert doe ik wat cappucino met amaretto en wat cacaopoeder.
charonzondag 14 augustus 2005 @ 14:40
Nou, post nog even morgenvroeg, we zijn bezorgd! ;P
le_knightclub_sodazondag 14 augustus 2005 @ 19:35
Okay het is achter de kiezen en ik leef nog, sterker nog, het was best smakelijk. dank nogmaals voor de suggesties!

Het is uiteindelijk de quasi rode rijst geworden met wat van de gemarineerde frikandellen erdoor gesneden. Zit nu aan het kopje cappucino met cacaopoeder en amaretto als dessert.
#ANONIEMzondag 14 augustus 2005 @ 21:52
Rijst met hagelslag
-erwin-zondag 14 augustus 2005 @ 22:09
was mijn suggestie voor goedkope en betrekkelijk gezonde tomatensoep niet interessant genoeg?

edit:
ik ben een beetje in de war met 2 dezelfde topics
dutch-mammamaandag 15 augustus 2005 @ 00:09
quote:
Op zondag 14 augustus 2005 19:35 schreef le_knightclub_soda het volgende:
Okay het is achter de kiezen en ik leef nog, sterker nog, het was best smakelijk. dank nogmaals voor de suggesties!

Het is uiteindelijk de quasi rode rijst geworden met wat van de gemarineerde frikandellen erdoor gesneden. Zit nu aan het kopje cappucino met cacaopoeder en amaretto als dessert.
Ik wil ook zo'n toetje als ik blut ben
le_knightclub_sodamaandag 15 augustus 2005 @ 02:00
quote:
Op maandag 15 augustus 2005 00:09 schreef dutch-mamma het volgende:

[..]

Ik wil ook zo'n toetje als ik blut ben
Wel supermarkt amaretto hoor.
diamantwoensdag 17 augustus 2005 @ 10:46
quote:
Op zaterdag 13 augustus 2005 21:47 schreef MissyMirjaM het volgende:
ik zou de rijst koken met zout, zoals gewoon.
daarna opbaken in een wok met leker wat kruiden en ketjap.
em daarbijdan maar wat frikandel eten, moet kunnen.


je zouook de gekookte rijst kunnen eten met boter en bruine basterd ofzo
Dit klinkt goed, al zou ik de frikandel eerst voorbakken en vervolgens in schijfjes meewokken. Een scheutje sambal erdoorheen en wat ketchup.
nightfalldonderdag 18 augustus 2005 @ 22:17
ha,. je leeft nog!,. mooi,. dan kan ik dat receptje zelf ook eens proberen,. proefpersonen zijn altijd handig

maar goed: blij dat het te vreten was in de volgende cursus leer ik je pizza's makan van spinazie.
elixerdonderdag 18 augustus 2005 @ 23:46
quote:
Op maandag 15 augustus 2005 02:00 schreef le_knightclub_soda het volgende:

[..]

Wel supermarkt amaretto hoor.
Dat is zulk ranzig spul Heb 1 keer zo'n fles gekocht. Alsof je vloeibaar marsepein aan t zuipen bent

Maar t is wel cheap idd
aidylvrijdag 19 augustus 2005 @ 12:01
Dit is echt een super topic! Ik heb ook vaak aan het einde van mn geld een stuk maand over
le_knightclub_sodavrijdag 19 augustus 2005 @ 12:09
quote:
Op donderdag 18 augustus 2005 23:46 schreef elixer het volgende:

[..]

Dat is zulk ranzig spul Heb 1 keer zo'n fles gekocht. Alsof je vloeibaar marsepein aan t zuipen bent

Maar t is wel cheap idd
Mag eigenlijk de naam Amaretto niet dragen idd, maarja wel handig als er niet veel geld voor handen is.
stigchelvrijdag 19 augustus 2005 @ 12:21
quote:
Op zaterdag 13 augustus 2005 21:35 schreef le_knightclub_soda het volgende:
hier een lijstje van wat nog in de keuken staat:
Rijst
16 Frikandellen
Bruine Basterdsuiker
Boter
Sambal
Ketjap
Suiker
Zout
Zwarte Peper
Kokoscreme
Verschillende kruiden: Ketoembar, Laos, Knoflookpoeder, Serehpoeder, Djahé
Nou, dat lijkt me gewoon een hele smakelijk curry worden. Verschillende kruiden naar smaak in de boter 'branden' zodat ze veel smaak afgeven. Kokoscreme erbij. Met water verdunnen tot gewenst niveau (of helemaal niet). Beetje ketjap en sambal voor een kleurtje. Frikandellen in stukjes snijden en er door. Paar minuten door warmen en voila.

In de tussen tijd kun je de rijst gewoon koken. Maar met zo'n zakje soep (niet de rund) is dat lekkerder.

Het enige wat er aan het bovenstaande recept niet klopt zijn de frikandellen, normaal zou je daar kip ofzo in doen, maar verder heb ik wel eens slechter gegeten.
Rhoonavrijdag 19 augustus 2005 @ 14:22
Goed topic!!

Ook lekker is om de santen bij je rijst te doen tijdens het koken...
le_knightclub_sodavrijdag 19 augustus 2005 @ 17:11
Bedankt voor de verdere suggesties, maar inmiddels heb ik al weer geld op de rekening, zal 't iig onthouden voor de volgende keer.