FOK!forum / Culinesse à gogo / Chocoladetaart / Chocoladecake recepten gevraagd!
Faithzvrijdag 5 augustus 2005 @ 09:16


Of gewoon een lekkere chocolade cake met een laagje chocolade.


Recepten gevraagd!

Met melk chocolade kan het ook gewoon?

Ik wil nml een lekkere chocolade cake maken en ook echt met chocolade
Geen amandelen enzo

Thanks alvast.
Lienekienvrijdag 5 augustus 2005 @ 09:28
Hier vind je vast inspiratie: Makkelijke chocoladerecepten.
Faithzvrijdag 5 augustus 2005 @ 09:33
Heb ik gezien! Maar niet wat ik zoek!

Ik wil echt een lekkere cake maken

Dus niet alleen opgeklopte chocolade met bvb ei.

thanks
Burbovrijdag 5 augustus 2005 @ 09:36
Die op t plaatje ziet er wel lekker uit
Lienekienvrijdag 5 augustus 2005 @ 09:37
Ik zie toch echt recepten voor chocoladecake in dat topic.
Faithzvrijdag 5 augustus 2005 @ 09:44
quote:
Op vrijdag 5 augustus 2005 09:37 schreef Lienekien het volgende:
Ik zie toch echt recepten voor chocoladecake in dat topic.
Deze lijkt me iets:
Makkelijke chocoladerecepten.

Maar de rest is niet alleen chocolade en veel brownies etc.

Daarom een topic voor alleen taarten en cakes
sangervrijdag 5 augustus 2005 @ 09:48
tvp

Ben ook gek op chocolade
Lienekienvrijdag 5 augustus 2005 @ 09:49
quote:
Op vrijdag 5 augustus 2005 09:44 schreef Faithz het volgende:

[..]

Deze lijkt me iets:
Makkelijke chocoladerecepten.

Maar de rest is niet alleen chocolade en veel brownies etc.

Daarom een topic voor alleen taarten en cakes
[Centraal] Taarten, cakes en koekjes
Faithzvrijdag 5 augustus 2005 @ 09:53
Toch vind ik dat alleen chocolade taarten zeker een eigen topic verdienen
Xanthevrijdag 5 augustus 2005 @ 10:17
tvp
-erwin-vrijdag 5 augustus 2005 @ 10:26
tvp ik zal ook proberen zelf een recept te vinden. heb er nog ergens 1 liggen
Martijn_77zaterdag 6 augustus 2005 @ 00:39
Even typo uit de TT gehaald.

En heb je hier al gekeken?
Nederlands recept voor kalte schnauze (chocotaart)
Rampestamperzaterdag 6 augustus 2005 @ 01:18
Ik zal morgen even aan mijn zusje (Muck) vragen of ze haar recept even wil posten!
Muckzaterdag 6 augustus 2005 @ 11:51
Natuurlijk wil ik dat.

het is even werk, maar dan heb je ook wat! een heerlijke plakkerige chocoladetaart.
Als je niet van noten houdt, kun je die natuurlijk weglaten.
Lekker met een klodder slagroom!

Ingrediënten:
- 200 g boter
- 300 g pure chocola
- 100 g melkchocola
- 4 eieren
- 200 g donkere basterdsuiker
- 150 g zelfrijzend bakmeel
- 3 bakjes pecannoten (à 80 g) (AH) of 200 g walnoten
- 125 ml slagroom
- Versiersels (suikerbloemetjes oid)

Werkwijze:
1. Oven voorverwarmen op 175°C
2. Boter in blokjes snijden en in steelpan met dikke bodem doen
3. 200 g pure chocola en 100 g melkchocola toevoegen
4. Heel zachtjes laten smelten onder regelmatig roeren
5. Chocoladeboter heel even af laten koelen
6. Breek de eieren boven een beslagkom en klop ze los
7. Meng de basterdsuiker en ½ theelepel zout erdoor
8. Roer de chocoladeboter erdoor
9. Schep of spatel het bakmeel er losjes doorheen
10. Bewaar 12 mooie noten als garnering en brokkel de rest door het beslag
11. Vet de bakvorm in
12. Doe het beslag in de bakvorm en strijk het glad
13. Bak de taart in 30 minuten gaar
14. Laat de taart afkoelen
15. Keer de taart om
16. Verbrokkel de rest van de chocola boven een steelpan
17. Schenk de slagroom erbij
18. Laat heel langzaam smelten onder regelmatig roeren
19. Schenk de gesmolten chocola in een dun straaltje op de taart
20. Strijk het eventueel glad
21. Versier de taart met de overgebleven noten en eventuele versiersels
22. Laat het glazuur hard worden in de koelkast

Eet smakelijk!
BBQ-kipzaterdag 6 augustus 2005 @ 22:06
Heb je toevallig ook nog een foto?
Zoiezo klinkt het als een lekkere taart, dus ik denk dat die hier zeker wel ene keer gemaakt gaat worden
Klein_Duiveltjezaterdag 6 augustus 2005 @ 23:16
Hier hou ik ff een oogje in het zeil
Serindezaterdag 6 augustus 2005 @ 23:31
Muck, dat klinkt érg lekker maar inderdaad wel om je tanden van uit je mond te laten vallen
Ik denk dat ik dat volgend weekend maar eens moet proberen
Muckmaandag 8 augustus 2005 @ 11:34
quote:
Op zaterdag 6 augustus 2005 22:06 schreef BBQ-kip het volgende:
Heb je toevallig ook nog een foto?
Zoiezo klinkt het als een lekkere taart, dus ik denk dat die hier zeker wel ene keer gemaakt gaat worden
nee sorry, een foto heb ik niet
succes met maken! Ik hoor nog wel of ie in de smaak viel
mirugaimaandag 8 augustus 2005 @ 12:08
Op cacaoweb staan goede recepten. Niet lastig te maken, wel lekker.
Dit is bijv. een toppertje: http://www.cacaoweb.net/deathbychocolate.html
Faithzmaandag 8 augustus 2005 @ 12:30
Ik heb een chocoladecake gemaakt

Gewoon standaard cake verpakking en daar 3 repen chocolade aan toegevoegd.
De oven in. Daarna gesmolten chocolade erover heen
Little_Angelmaandag 8 augustus 2005 @ 16:15
Witte- chocoladetaart met aardbeien.



Je hebt nodig:

- 115 gr. witte chocolade, in stukjes
- 120 ml. slagroom
- 120 ml. melk
- 1 el. rum of vanille-essence
- 115 gr. zachte, ongezouten boter
- 175 gr. suiker
- 3 eieren
- 225 gr. bloem
- 2 tl. bakpoeder
- snufje zout
- 675 gr. aardbeien, in plakjes, plus hele aardbeien ter garnering
- 7,5 dl. slagroom
- 2 et. rum of aardbeienlikeur

Moussevulling

- 250 gr. witte chocolade, in stukjes
- 3,5 dl. slagroom
- 2 el. rum of aardbeienlikeur

En je maakt het zo:

Stap 1:

Verwarm de oven voor op 160 °C. Zeef het meel, cacaopoeder en zout boven een kom. Voeg de grovere deeltjes die achterblijven in de zeef toe. Klop de margarine, suiker en vanille-essence schuimig. Klop er dan een ei door.

Stap 2:

Roer de resterende eieren en het meel er in gedeelten door, zodat je een glad beslag krijgt.

Stap 3:

Roer nu de witte chocolade erdoor en schep alles in een broodblik van 675-900 gr. of een ingevette cakevorm van 18 cm. Bak de cake in 30-40 minuten net gaar.

Stap 4:

Verwarm voor de saus de chocolade en room zachtjes tot de chocolade is gesmolten. Roer de melk erdoor en blijf roeren tot de saus is afgekoeld. Schep wat saus op elk bord en leg er een plak cake in. Garneer de cake met chocoladeblaadjes en -krullen. Direct serveren.

[ Bericht 6% gewijzigd door Little_Angel op 08-08-2005 16:29:13 ]
MizzEnroevrijdag 12 augustus 2005 @ 16:32
De taart op het plaatje in de OP heet Sacher torte:

Nodig:
250 gram boter
300 gram zelfrijzend bakmeel
350 gram basterdsuiker
100 gram cacao
3eieren
1½ dl melk

Voor het vulsel:
150 gram bittere couverture chocolade (heel puur kan ook)
75 gram boter
2 eetlepels cacao
2 eetlepels witte basterdsuiker
½ glas zwarte koffie
1 ei
een achtste liter slagroom

Bereiding:
De chocolade in een steelpan op een zacht vuur laten smelten, samen met de boter, suiker, cacao en de koffie. Alles goed doorroeren en laten afkoelen. Doe de massa dan over in een mengkom. Het ei scheiden en de dooier door de chocolademassa roeren. Het eiwit goed stijfslaan en er eveneens voorzichtig doorscheppen. Klop de slagroom stijf en spatel de room er met een houten lepel voorzichtig doorheen. Dek de schaal met folie af en zet hem in de koelkast zodat de massa kan opstijven.
Verwarm de oven voor op 180°C (gasstand 3 à 3½) en maak het deeg. Boter en suiker met de mixer goed vermengen. Klop er nu één voor één de eieren door en zeef er beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel en de cacao overheen. Mix alles goed en voeg met kleine scheutjes de melk toe. Vet een springvorm (28 cm doorsnede) licht in en doe het beslag in de vorm. Bak de taart in ± 45 minuten gaar. Snijd de afgekoelde taart horizontaal door. Leg de bovenste laag met de bovenkant op een schone theedoek. Bestrijk de binnenkant van de taart met de helft van het opgestijfde chocoldevulsel. Leg dan de bovenkant weer op de chocolademassa en druk de lagen voorzichtig op elkaar. Bestrijk met de rest van het chocoladevulsel de gehele taart, ook de zijkanten. U kunt de taart nog versieren met chocolade-strooisel of hagelslag. Eventueel ook met koffieboontjes. Door met een mes (of vork) golvende bewegingen door de chocolade bovenlaag te maken krijgt de taart een nog aantrekkelijker aanzien.
PeRivrijdag 12 augustus 2005 @ 19:13
Ik lurck even mee. En probeer volgende week ook mee te bakken wellicht
Nonnekezaterdag 13 augustus 2005 @ 00:09
taart
Nieuwe chocolade recepten altijd welkom natuurlijk !
Xanthemaandag 11 december 2006 @ 23:27
quote:
Op maandag 8 augustus 2005 16:15 schreef Little_Angel het volgende:

Witte- chocoladetaart met aardbeien.

[afbeelding]

Je hebt nodig:

- 115 gr. witte chocolade, in stukjes
- 120 ml. slagroom
- 120 ml. melk
- 1 el. rum of vanille-essence
- 115 gr. zachte, ongezouten boter
- 175 gr. suiker
- 3 eieren
- 225 gr. bloem
- 2 tl. bakpoeder
- snufje zout
- 675 gr. aardbeien, in plakjes, plus hele aardbeien ter garnering
- 7,5 dl. slagroom
- 2 et. rum of aardbeienlikeur

Moussevulling

- 250 gr. witte chocolade, in stukjes
- 3,5 dl. slagroom
- 2 el. rum of aardbeienlikeur

En je maakt het zo:

Stap 1:

Verwarm de oven voor op 160 °C. Zeef het meel, cacaopoeder en zout boven een kom. Voeg de grovere deeltjes die achterblijven in de zeef toe. Klop de margarine, suiker en vanille-essence schuimig. Klop er dan een ei door.
Lijkt me heerlijk maar bij stap 1 staat er cacaopoeder en in de benodigdheden kan ik dit niet terug vinden... Hoeveel moet dit zijn?
SEMTEXvrijdag 15 december 2006 @ 23:11
quote:
Op vrijdag 12 augustus 2005 16:32 schreef MizzEnroe het volgende:
De taart op het plaatje in de OP heet Sacher torte:

Nodig:
250 gram boter
300 gram zelfrijzend bakmeel
350 gram basterdsuiker
100 gram cacao
3eieren
1½ dl melk

Voor het vulsel:
150 gram bittere couverture chocolade (heel puur kan ook)
75 gram boter
2 eetlepels cacao
2 eetlepels witte basterdsuiker
½ glas zwarte koffie
1 ei
een achtste liter slagroom

Bereiding:
De chocolade in een steelpan op een zacht vuur laten smelten, samen met de boter, suiker, cacao en de koffie. Alles goed doorroeren en laten afkoelen. Doe de massa dan over in een mengkom. Het ei scheiden en de dooier door de chocolademassa roeren. Het eiwit goed stijfslaan en er eveneens voorzichtig doorscheppen. Klop de slagroom stijf en spatel de room er met een houten lepel voorzichtig doorheen. Dek de schaal met folie af en zet hem in de koelkast zodat de massa kan opstijven.
Verwarm de oven voor op 180°C (gasstand 3 à 3½) en maak het deeg. Boter en suiker met de mixer goed vermengen. Klop er nu één voor één de eieren door en zeef er beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel en de cacao overheen. Mix alles goed en voeg met kleine scheutjes de melk toe. Vet een springvorm (28 cm doorsnede) licht in en doe het beslag in de vorm. Bak de taart in ± 45 minuten gaar. Snijd de afgekoelde taart horizontaal door. Leg de bovenste laag met de bovenkant op een schone theedoek. Bestrijk de binnenkant van de taart met de helft van het opgestijfde chocoldevulsel. Leg dan de bovenkant weer op de chocolademassa en druk de lagen voorzichtig op elkaar. Bestrijk met de rest van het chocoladevulsel de gehele taart, ook de zijkanten. U kunt de taart nog versieren met chocolade-strooisel of hagelslag. Eventueel ook met koffieboontjes. Door met een mes (of vork) golvende bewegingen door de chocolade bovenlaag te maken krijgt de taart een nog aantrekkelijker aanzien.
Net gemaakt. Whoaaa, dat blijft toch m'n lievelingstaart .
GlimVlinderzaterdag 16 december 2006 @ 11:06
quote:
Op vrijdag 15 december 2006 23:11 schreef SEMTEX het volgende:

[..]

Net gemaakt. Whoaaa, dat blijft toch m'n lievelingstaart .
foto's?

tvp ook
Isegrimzaterdag 16 december 2006 @ 11:13
Dudok chocoladetaart, heeft daar ook iemand het recept van? Da's echt goddelijk.