al azijn aan het maken?quote:Op dinsdag 7 februari 2006 00:39 schreef GREENSKiN het volgende:
He, late reply van mij, maar goede tips, thanks!
Nee, nog niet. Ik wil eigenlijk een iets leukere om in m'n keuken neer te kunnen zetten. Glas, het liefst... bijvoorbeeld van die grote potten als bij de oil & vinegar! Maar helaas, niet goed te vinden.quote:
Zijn nu een maand verder, hoe is het er nu mee?quote:Op woensdag 8 februari 2006 08:12 schreef Rampestamper het volgende:
Volgens mij kan ik mijn azijn wel weg mieteren... Ik keek er even naar voordat ik naar mijn werk ging en er dreef allemaal witte troep (schimmel gok ik zo) bovenop. Lijkt me niet de bedoeling...
Helder worden kan lang duren, maanden, maar dat is niet belangrijk. Gooi iedere keer nieuwe wijn bij het azijn, hij wordt met verloop van tijd alleen maar beter.quote:Op zondag 5 maart 2006 23:00 schreef Pilootje het volgende:
Piet ik heb door jou ook eens een poging gewaagd, vloeistof ruikt en smaakt nu prima naar azijn. Alleen de vloeistof is nog niet geklaard. Staat nu al ongeveer 1 a 2 maanden op mijn terrarium ( 25 graden van binnen, dus ongeveer 20 a 23 van boven ) met een zakdoek er overheen. Lucht in en uit dus. Op de bodem een drapje, deze wil ik gaan gebruiken als azijnmoeder.
Wanneer wordt ie helder, dan kan ie in zijn nieuwe flesje...
Nog immer witte zooi. zou het helpen als ik de boel eens door een koffiefilter laat lopen?quote:Op zondag 5 maart 2006 22:55 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zijn nu een maand verder, hoe is het er nu mee?
hoe ruikt/smaakt het?quote:Op dinsdag 7 maart 2006 14:29 schreef Rampestamper het volgende:
[..]
Nog immer witte zooi. zou het helpen als ik de boel eens door een koffiefilter laat lopen?
Je moet sherry wel verdunnen, het alcoholpercentage is te hoog voor azijnbacterien, die gaan daar dood aan en je krijgt geen azijn.quote:Op dinsdag 7 maart 2006 00:52 schreef Pilootje het volgende:
Oke dan ga ik hem hevelen en in een nieuw vat doen, mijne is op basis van sherry die ik hier speciaal voor heb gehaald. Drink het anders nooit, dus van bijgooien zal wel weinig komen
Het ruikt naar azijn, en het smaakt denk ik ook wel zo. Het enige wat er aan mankeert is dat er witte troep op drijft. Zou het zo kunnen zijn dat de azijn te koud heeft gestaan deze winter?quote:
Als het naar azijn ruikt en smaakt is er niets aan de hand. De "troep" die er op drijft zijn waarschijnlijk gewoon de azijnbacterien, die hebben zuurstof nodig.quote:Op dinsdag 7 maart 2006 15:00 schreef Rampestamper het volgende:
[..]
Het ruikt naar azijn, en het smaakt denk ik ook wel zo. Het enige wat er aan mankeert is dat er witte troep op drijft. Zou het zo kunnen zijn dat de azijn te koud heeft gestaan deze winter?
Nou, het zijn echt klonten. Ik maak er vanavond wel even een foto van, dan kun je zelf even oordelen .quote:Op dinsdag 7 maart 2006 15:09 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als het naar azijn ruikt en smaakt is er niets aan de hand. De "troep" die er op drijft zijn waarschijnlijk gewoon de azijnbacterien, die hebben zuurstof nodig.
Ja dat kan, er kan echt een flinke klont in ontstaan, ook wel bekend als de moeder.quote:Op dinsdag 7 maart 2006 15:10 schreef Rampestamper het volgende:
[..]
Nou, het zijn echt klonten. Ik maak er vanavond wel even een foto van, dan kun je zelf even oordelen .
wijn hoef je eigenlijk niet te verdunnen, doe ik ook niet.quote:Op woensdag 8 maart 2006 18:37 schreef Rampestamper het volgende:
Gewoon, witte wijn, netjes verdund enzo.
Pfieow. Ik was al bang dat ik de hele bende weg kon mikken.quote:Op donderdag 9 maart 2006 01:06 schreef Pilootje het volgende:
Dat had ik ook, gewoon lekker laten staan, en zo nu en dan schudden, dan zakt alles naar de bodem, op een gegeven moment is het allemaal weg.
Dan is het toch eigenlijk te sterk? Maar nu ik er zo over nadenk heb je wel een punt, het wordt namelijk uit zichzelf ook wel azijn...quote:Op donderdag 9 maart 2006 08:25 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
wijn hoef je eigenlijk niet te verdunnen, doe ik ook niet.
Ja, het is een jerrycan speciaal bestemd voor drinkwater, ik heb hem nieuw in de winkel gekocht, en heb hem nog uitgebreid schoongemaakt.quote:Op donderdag 9 maart 2006 08:55 schreef Martijn_77 het volgende:
@Rampestamper was het een schone jerrycan?
Stond ie wel open?quote:Op donderdag 9 maart 2006 12:53 schreef Rampestamper het volgende:
[..]
Pfieow. Ik was al bang dat ik de hele bende weg kon mikken.
[..]
Dan is het toch eigenlijk te sterk? Maar nu ik er zo over nadenk heb je wel een punt, het wordt namelijk uit zichzelf ook wel azijn...
[..]
Ja, het is een jerrycan speciaal bestemd voor drinkwater, ik heb hem nieuw in de winkel gekocht, en heb hem nog uitgebreid schoongemaakt.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |