Goed Piet, ik zal er op letten, geen wijn van een euro per 2 liter dus, als je dat al wijn kunt noemenquote:Op donderdag 25 augustus 2005 09:49 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Koop echter geen al te goedkope meuk, die is waarschijnlijk gezwaveld
Voor mij is alle wijn zuurquote:Op donderdag 25 augustus 2005 19:38 schreef Pietverdriet het volgende:
Na een week of wat kan je proeven of ie al zuur wordt.
tuurlijk.quote:Op donderdag 25 augustus 2005 20:08 schreef BBQ-kip het volgende:
Kun je ook witte en rode wijn mengen? (ik roep maar wat leuks hoor)
Ik heb een rode wijn azijn vatje staan, daar gooi ik alle restjes rooie wijn in, en een hele fles als ie niet lekker is. Je kan wel allerlei alcoholica door de azijn gooien, maar lekkerder is natuurlijk een witte wijn azijn, een rode, een sherry azijn (dat is verdomt lekker van zoete sherry)quote:Op vrijdag 26 augustus 2005 22:06 schreef pievdb het volgende:
piet,
kan je gewoon alle restjes samenkappen?
bv. je begint op basis van wijn, achteraf kap je er wat verdunde porto bij.
gaat dit? of liever niet proberen?
Na, als het Azijn wordt proef je dat echt.quote:Op donderdag 25 augustus 2005 20:29 schreef Rampestamper het volgende:
[..]
Voor mij is alle wijn zuur.
ok,quote:Op vrijdag 26 augustus 2005 22:31 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik heb een rode wijn azijn vatje staan, daar gooi ik alle restjes rooie wijn in, en een hele fles als ie niet lekker is. Je kan wel allerlei alcoholica door de azijn gooien, maar lekkerder is natuurlijk een witte wijn azijn, een rode, een sherry azijn (dat is verdomt lekker van zoete sherry)
weet ik, ik heb 6 jaar in die taverne elk weekend gewerkt (14u/dag), het laatste jaar daarvan heb ik er nog eens de dinsdag bijgenomen.quote:Op vrijdag 26 augustus 2005 22:45 schreef Pietverdriet het volgende:
Leuk!
Kok is een mooi vak, maar ook heel zwaar.
Dan maak ik de volgende ronde rode wijn azijnquote:Op vrijdag 26 augustus 2005 22:31 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik heb een rode wijn azijn vatje staan, daar gooi ik alle restjes rooie wijn in, en een hele fles als ie niet lekker is. Je kan wel allerlei alcoholica door de azijn gooien, maar lekkerder is natuurlijk een witte wijn azijn, een rode, een sherry azijn (dat is verdomt lekker van zoete sherry)
Tja, azijn gaat er nou eenmaal niet zo hard doorheen als wijn natuurlijkquote:Op woensdag 7 december 2005 08:19 schreef Rampestamper het volgende:
Helemaal vergeten jullie op de hoogte te houden.
Nou, het is dus gelukt.
Heeft er iemand behoefte aan een fles zelfgemaakte azijn? Ik heb nog zo'n tien liter staan.
gewoon laten staan, hij wordt alleen maar beter naarmate die ouder wordt.quote:Op woensdag 7 december 2005 08:19 schreef Rampestamper het volgende:
Helemaal vergeten jullie op de hoogte te houden.
Nou, het is dus gelukt.
Heeft er iemand behoefte aan een fles zelfgemaakte azijn? Ik heb nog zo'n tien liter staan.
Geen idee eigenlijk. Ik moet eerlijk bekennen dat ik nooit wijn drink. Azijn ook niet overigensquote:Op woensdag 7 december 2005 08:43 schreef Againzender het volgende:
[..]
Tja, azijn gaat er nou eenmaal niet zo hard doorheen als wijn natuurlijk
Maar is de smaak een beetje goed?
Ik ga gewoon een hoop weggeven, althans dat ga ik proberen.quote:Op woensdag 7 december 2005 09:08 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
gewoon laten staan, hij wordt alleen maar beter naarmate die ouder wordt.
familie is groot zatquote:Op woensdag 7 december 2005 09:27 schreef Rampestamper het volgende:
Ik ga gewoon een hoop weggeven, althans dat ga ik proberen.
Bij Manufactum bijvoorbeeldquote:Op donderdag 26 januari 2006 23:00 schreef GREENSKiN het volgende:
Iemand een geweldig idee waar een mooie azijntobbe/vat/pot te kopen is? Online of in real life? Niet te vinden...
al azijn aan het maken?quote:Op dinsdag 7 februari 2006 00:39 schreef GREENSKiN het volgende:
He, late reply van mij, maar goede tips, thanks!
Nee, nog niet. Ik wil eigenlijk een iets leukerequote:
Zijn nu een maand verder, hoe is het er nu mee?quote:Op woensdag 8 februari 2006 08:12 schreef Rampestamper het volgende:
Volgens mij kan ik mijn azijn wel weg mieteren... Ik keek er even naar voordat ik naar mijn werk ging en er dreef allemaal witte troep (schimmel gok ik zo) bovenop. Lijkt me niet de bedoeling...![]()
Helder worden kan lang duren, maanden, maar dat is niet belangrijk. Gooi iedere keer nieuwe wijn bij het azijn, hij wordt met verloop van tijd alleen maar beter.quote:Op zondag 5 maart 2006 23:00 schreef Pilootje het volgende:
Piet ik heb door jou ook eens een poging gewaagd, vloeistof ruikt en smaakt nu prima naar azijn. Alleen de vloeistof is nog niet geklaard. Staat nu al ongeveer 1 a 2 maanden op mijn terrarium ( 25 graden van binnen, dus ongeveer 20 a 23 van boven ) met een zakdoek er overheen. Lucht in en uit dus. Op de bodem een drapje, deze wil ik gaan gebruiken als azijnmoeder.
Wanneer wordt ie helder, dan kan ie in zijn nieuwe flesje...
Nog immer witte zooi. zou het helpen als ik de boel eens door een koffiefilter laat lopen?quote:Op zondag 5 maart 2006 22:55 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zijn nu een maand verder, hoe is het er nu mee?
hoe ruikt/smaakt het?quote:Op dinsdag 7 maart 2006 14:29 schreef Rampestamper het volgende:
[..]
Nog immer witte zooi. zou het helpen als ik de boel eens door een koffiefilter laat lopen?
Je moet sherry wel verdunnen, het alcoholpercentage is te hoog voor azijnbacterien, die gaan daar dood aan en je krijgt geen azijn.quote:Op dinsdag 7 maart 2006 00:52 schreef Pilootje het volgende:
Oke dan ga ik hem hevelen en in een nieuw vat doen, mijne is op basis van sherry die ik hier speciaal voor heb gehaald. Drink het anders nooit, dus van bijgooien zal wel weinig komen
Het ruikt naar azijn, en het smaakt denk ik ook wel zo. Het enige wat er aan mankeert is dat er witte troep op drijft. Zou het zo kunnen zijn dat de azijn te koud heeft gestaan deze winter?quote:
Als het naar azijn ruikt en smaakt is er niets aan de hand. De "troep" die er op drijft zijn waarschijnlijk gewoon de azijnbacterien, die hebben zuurstof nodig.quote:Op dinsdag 7 maart 2006 15:00 schreef Rampestamper het volgende:
[..]
Het ruikt naar azijn, en het smaakt denk ik ook wel zo. Het enige wat er aan mankeert is dat er witte troep op drijft. Zou het zo kunnen zijn dat de azijn te koud heeft gestaan deze winter?
Nou, het zijn echt klonten. Ik maak er vanavond wel even een foto van, dan kun je zelf even oordelenquote:Op dinsdag 7 maart 2006 15:09 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als het naar azijn ruikt en smaakt is er niets aan de hand. De "troep" die er op drijft zijn waarschijnlijk gewoon de azijnbacterien, die hebben zuurstof nodig.
Ja dat kan, er kan echt een flinke klont in ontstaan, ook wel bekend als de moeder.quote:Op dinsdag 7 maart 2006 15:10 schreef Rampestamper het volgende:
[..]
Nou, het zijn echt klonten. Ik maak er vanavond wel even een foto van, dan kun je zelf even oordelen.
wijn hoef je eigenlijk niet te verdunnen, doe ik ook niet.quote:Op woensdag 8 maart 2006 18:37 schreef Rampestamper het volgende:
Gewoon, witte wijn, netjes verdund enzo.
Pfieow. Ik was al bang dat ik de hele bende weg kon mikken.quote:Op donderdag 9 maart 2006 01:06 schreef Pilootje het volgende:
Dat had ik ook, gewoon lekker laten staan, en zo nu en dan schudden, dan zakt alles naar de bodem, op een gegeven moment is het allemaal weg.
Dan is het toch eigenlijk te sterk? Maar nu ik er zo over nadenk heb je wel een punt, het wordt namelijk uit zichzelf ook wel azijn...quote:Op donderdag 9 maart 2006 08:25 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
wijn hoef je eigenlijk niet te verdunnen, doe ik ook niet.
Ja, het is een jerrycan speciaal bestemd voor drinkwater, ik heb hem nieuw in de winkel gekocht, en heb hem nog uitgebreid schoongemaakt.quote:Op donderdag 9 maart 2006 08:55 schreef Martijn_77 het volgende:
@Rampestamper was het een schone jerrycan?
Stond ie wel open?quote:Op donderdag 9 maart 2006 12:53 schreef Rampestamper het volgende:
[..]
Pfieow. Ik was al bang dat ik de hele bende weg kon mikken.
[..]
Dan is het toch eigenlijk te sterk? Maar nu ik er zo over nadenk heb je wel een punt, het wordt namelijk uit zichzelf ook wel azijn...
[..]
Ja, het is een jerrycan speciaal bestemd voor drinkwater, ik heb hem nieuw in de winkel gekocht, en heb hem nog uitgebreid schoongemaakt.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |