abonnement Unibet Coolblue
pi_29394756
Ook de Portugese Superliga gaat weer beginnen binnenkort en door de entree van Nederlandse coaches is die extra aardig om te volgen.

De teams:


BENFICA

Trainer: Ronald Koeman
Belangrijkste spelers: Quim Sampaío, Miguel, Luisão, Petit, Simão Sabrosa, Nuno Gomes

De kampioen van vorig seizoen zag coach Giovanni Trapattoni vertrekken en haalde onze landgenoot Ronald Koeman binnen om in ieder geval de titel te verdedigen en eventueel Europees succes te behalen. Om hem daarbij te helpen, bleef de selectie grotendeels intact. Koeman kreeg zelfs versterkingen, waarvan Andriy Karyaka en de Braziliaan Léo de belangrijkste zijn. Vorig jaar was Benfica vooral erg degelijk en konden de gevaarlijke aanvallers vaak het verschil maken. Simão Sabrosa, Nuno Gomes en Geovanni zijn allen creatief en kunnen een doelpunt maken, terwijl de Angolees Pedro Mantorras na veel blessureleed in de tweede seizoenshelft al weer liet zien terug op weg naar zijn oude niveau te zijn. Koeman wil graag nog een extra spits aantrekken, maar ook met deze selectie behoort een titel tot de mogelijkheden.


Nuno Gomes, de sterspits van Benfica

FC PORTO

Trainer: Co Adriaanse
Belangrijkste spelers: Vítor Baía, Nuno Valente, Benni McCarthy, Jorginho, Hélder Postiga, Lucho González

FC Porto beleefde in het seizoen na de succesvolle periode onder Mourinho geen sterk seizoen. Wonderbaarlijk was het al dat men uiteindelijk nog tweede werd. Drie trainers stonden voor de groep, nu moet Co Adriaanse het gaan doen. Het is afwachten hoe dat uitpakt. Adriaanse werkt aan het inslijpen van zijn bekende systeem en selecteert daarbij naar eigen inzicht. Boegbeeld Jorge Costa werd evenals de nationale linksback Nuno Valente thuisgelaten voor het Amsterdam Tournament, terwijl Hélton best wel eens Vítor Baía uit de ploeg kan keepen. Niet vreemd, aangezien de nieuwe Braziliaan vorig jaar de beste keeper van de Superliga was, maar wel gewaagd. Vítor Baía, maar ook Jorge Costa, zijn namelijk ware volkshelden in Oporto. Ook "vedette" Ricardo Quaresma dreigt buiten de boot te vallen. Hoe gaan de sterren hiermee om? En de fans? Hoe lang duurt het inslijpen van het systeem? Krijgt Co de tijd? Veel onzekerheden dus, maar FC Porto doet altijd mee om de titel en dus ook nu. Ondanks het verlies van Costinha, Seitaridis en Maniche.


Benni McCarthy, vorig jaar topscorer van FC Porto

SPORTING PORTUGAL

Trainer: José Peseiro
Belangrijkste spelers: Ricardo Pereira, Deivid, Beto, Anderson Polga, Custódio, João Moutinho, Liédson

Onzekerheid is er ook bij de nummer drie van vorig seizoen en verliezend UEFA Cupfinalist Sporting Portugal, bij ons beter bekend als Sporting Lissabon. Liédson is nog altijd niet officieel verkocht, Fábio Rochemback heeft nog geen groen licht van Barcelona om weer voor Sporting uit te komen en routiniers Pedro Barbosa en Rui Jorge kregen geen nieuw contract. In hen plaats kwamen onbekendere spelers, onder wie Manoel. Deze oud-spits van PSV deed het goed bij degradant Moreirense en moet gaan concurreren met de andere aanvallers, onder wie dus nog Liédson en de nieuwe Braziliaan Deivid. De vorig seizoen leukst voetballende ploeg van de Superliga zal met name defensief moeten verbeteren en moeten hopen dat de spitsen even productief blijven als vorig seizoen. Dan is een titel mogelijk.


Liédson viert één van zijn vele goals als topscorer van de Superliga 2004/05

SPORTING BRAGA

Trainer: Jesualdo Ferreira
Belangrijkste spelers: Hugo Leal, Paulo Santos, Luís Loureiro, Cândido Costa

Braga, in Nederland vooral bekend vanwege hun ontmoeting met Vitesse in de UEFA Cup enkele jaren terug en hun harde spel daarin, werd afgelopen seizoen vierde. Dat kwam vooral door het hechte collectief en de goals van huurling João Tomás. Hij is weer vertrokken, waardoor Braga aanvallend veel in lijkt te moeten leveren. Van de nieuwelingen is het afwachten hoe ze aanslaan, al is ex-PSG speler Hugo Leal normaliter een goede aanwinst. Middenvelder Luís Loureiro zal voor een plek in de nationale selectie spelen en de international zal dus de drijvende kracht in dit team zijn, dat opnieuw Europees voetbal zou moeten kunnen halen.


Cândido Costa, spits van Braga

VITORIA GUIMARÃES

Trainer: Jaime Pacheco
Belangrijkste spelers: Mário Sérgio, Marek Saganowski, Paulo Sérgio, Sebastian Svård

De nummer vijf van afgelopen seizoen onderging een ware metamorfose. Ex-trainer van Mallorca, Jaime Pacheco, staat nu voor de groep en zag 16 spelers vertrekken en daar 15 man voor in de plaats komen. Het is dus afwachten hoe snel dat allemaal in elkaar gaat vallen. Zeker is wel dat Pacheco een prima trainer is en dat hij als geen ander in staat geacht moet worden de ploeg snel op te bouwen. Meer dan een nieuwe vijfde plaats lijkt echter onmogelijk.


Oud-Feyenoorder Marek Saganowski speelt nu in Portugal

BOAVISTA

Trainer: Carlos Brito
Belangrijkste spelers: José Manuel, William Souza, William Andem, Faye Fary, Diogo Valente

De club in de fraaie dambordshirts is een ploeg die in sommige seizoenen ineens opduikt in de titelstrijd. Vorig seizoen werd men zesde, een rangschikking die de ploeg wel paste. Ook dit seizoen zullen ze voor zo'n klassering spelen. Topscorer José Manuel bleef, terwijl ook de Senegalees Faye Fary in Portugal een naam heeft op doelpuntengebied. Van de nieuwe Braziliaan William Souza wordt eveneens één en ander verwacht, veteraan en ex-international João Pinto verliet de club.


Faye Fary, al jaren doeltreffend in de Superliga

MARÍTIMO FUNCHAL

Trainer: Rui Rodrigues
Belangrijkste spelers: Mitchell van der Gaag, Nuno Morais, Ferreira

Marítimo is bij ons vooral bekend vanwege Van der Gaag. Even leek Yuri Rose de tweede Nederlander bij de nummer zeven van vorig seizoen te worden, maar dat ging niet door. Ook bij Marítimo vond een grondige ombouw van de selectie plaats. Gewaardeerde krachten als Bino, Chainho, Silas, Zeca, Peña en Rui Marques gingen weg, Alan werd door FC Porto gekocht. Onbekende nieuwelingen, vooral Brazilianen en Balkanners, moeten hun plaats innemen. Wel kwamen Filipe Oliveira en Nuno Morais van Chelsea, maar de kwaliteiten van mannen als Damir Pekic, Walter Júnior en Valney laten zich nog moeilijk inschatten. Wel kanshebber op Europees voetbal, gezien de traditie.


Onze landgenoot en aanvoerder van Marítimo, Mitchell van der Gaag

RIO AVE

Trainer: António Sousa
Belangrijkste spelers: André Vilas Boas, Milhazes, Bruno Mendes, Evandro

Bij de nummer acht van vorig seizoen speelde de Nederlandse Marokkaan Junas Naciri. Ook Ron van Es speelde kort voor deze club, die de laatste jaren uitgroeide tot een stabiele middenmoter. Naciri is inmiddels weg, de aan Porto uitgeleende André Vilas Boas keerde terug. Hij redde het daar niet, maar is voor Rio Ave een prima speler. Dit team speelt altijd om handhaving en zal daar vermoedelijk dit seizoen ook weer ruim in slagen.

[IMG]
[url=http://img.photobucket.com/albums/v171/rioave/evandro/evandro0610_record.jpg[/IMG]]http://img.photobucket.com/albums/v171/rioave/evandro/evandro0610_record.jpg[/IMG][/url]
Evandro, de spits van Rio Ave

BELENENSES

Trainer: Carlos Carvalhal
Belangrijkste spelers: Lubo Djurdjevic, Paulo Silas, Romeu, Meyong, Amaral

Belenenses werd vorig seizoen negende, vooral door de goals van Henri Arnould Antchouet. Die spits vertrok echter richting Spanje. Met de Kameroener Meyong is die vacature echter goed ingevuld, terwijl ook Paulo Silas van Wolverhampton Wanderers een goede aanwinst is. Belenenses wil dit jaar echt meespelen om de Europese plaatsen, maar lijkt net iets tekort te komen.


Albert Meyong, vorig jaar vaak succesvol

VITORIA SETÚBAL

Trainer: Norton de Matos
Belangrijkste spelers: Mamadou Diakité, Binho, Heitor

Als er één ploeg treurig terug zal kijken op de transferperiode, dan is het dit Vitoria Setúbal wel. Vorig seizoen keurig en verrassend tiende, nu vertrokken bijna alle spelers die daar in hoge mate voor verantwoordelijk waren. Doelman Paulo Ribeiro wordt nu derde man bij FC Porto, Sandro is door Adriaanse al uitgeroosterd, Jorginho wordt er wel basisspeler, terwijl ook spits Meyong vertrok. Ook Igor en de huurlingen Bruno Moraes en José Rui verlieten Setúbal, dat er op het oog mindere spelers voor terugkrijgt. Een hernieuwde stunt lijkt lastig, degradatie moet zelfs niet uitgesloten worden. Niet vreemd dus dat men verwoede pogingen onderneemt Sandro en Paulo Ribeiro van FC Porto terug te huren.

PENAFIEL

Trainer: Luís Castro
Belangrijkste spelers: Orahovac, Jacques, José Rui, Fernando Aguiar, Rolf Landerl, Ljubinko Drulovic

Middenmoter Penafiel kocht leuk in met enkele jonge en opvallende spelers, maar zag ook routinier Antonio Folha stoppen, huurling Edgar Marcelino naar RBC trekken en topscorer Wesley een contract tekenen bij het Spaanse Alavés. Veel zal afhangen van de geslepen vos Drulovic. Opnieuw een elfde plaats zou men prima vinden.


Veteraan Drulovic, nu spelend voor Penafiel

NACIONAL

Trainer: Manuel Machado
Belangrijkste spelers: Ricardo Fernandes, Diego Benaglio, Alex, Hilário, Ávalos

Nacional zag het vorig seizoen flink mislukken. De twaalfde plaats strookte niet met de doelstelling om Europees voetbal te halen. Dat zal ook dit seizoen lastig worden, want de nieuwelingen zijn niet de meest spraakmakende. Bovendien vertrok de sterke middenvelder Gouveia, een heuse aderlating.

GIL VICENTE

Trainer: Ulisses Morais
Belangrijkste spelers: Armando Gouveia, Rodolfo Lima, Jorge Baptista, Gregory

Gil Vicente werd vorig seizoen dertiende en was daar tevreden mee. Ook nu speelt men om handhaving, waarbij de nieuwkomer Armando Gouveia wel eens een belangrijke pion kan worden.

ACADÉMICA

Trainer: Nelo Vingada
Belangrijkste spelers: Hugo Alcântara, Bruno Reis, Dani Mallo, Luciano Fonseca

De nummer veertien van vorig seizoen was lange tijd het filiaal van Benfica. Jonge spelers van die club werden verhuurd aan Académica, toen die club een niveau lager speelde. De laatste jaren is dat verband verbroken en doet Académica het op eigen kracht. Daardoor is de ploeg structureel degradatiekandidaat, ook dit seizoen weer. Bruno Reis, de excentrieke Braziliaan van Maccabi Tel Aviv, moet de nieuwe spelmaker worden. Verdediger José Antonio ging naar Gladbach, de Bundesliga in.

UNIÃO LEIRIA

Trainer: José Gomes
Belangrijkste spelers: Cadu da Silva, Paulo César, Gabriel

Dat Leiria vorig seizoen vijftiende werd en niet degradeerde, dankte men vooral aan het uitstekende keeperswerk van Hélton. De Braziliaan staat nu echter onder contract bij FC Porto. Ook de Kroatische spits Peter Krpan verliet Leiria, zodat acuut degradatiegevaar dreigt. Cadu da Silva komt over van GBA uit België en moet voor de goals gaan zorgen. Of dat voldoende is?

PAÇOS FERREIRA

Trainer: José Mota
Belangrijkste spelers: Renato Queirós, Primo, Fredy

De kampioen van de Liga de Honra moet het dit jaar op hoger niveau doen. Structureel hebben die clubs het lastig en dus zal ook Paços Ferreira het moeilijk krijgen. De ploeg heeft wel de ervaring van eerdere verblijven in de Superliga en hoopt dan ook op handhaving. Niets meer of minder.

NAVAL

Trainer: Manuel Cajuda
Belangrijkste spelers: Bessa, Giovanini, Saulo, Tixier

De tweede en meest verrassende promovendus. Ook Naval gaat voor handhaving en heeft amper spelers die bekend zijn in ons land. Giovanini, de lange Braziliaanse stopper die van Maccabi Tel Aviv kwam en tegen Ajax meedeed is de enige met een beetje bekendheid. Zijn komst is echter onzeker, nu ook Belgische clubs aan hem trekken. Lijkt een zekere degradant.

ESTRELA AMADORA

Trainer: António Conceição
Belangrijkste spelers: Amoreirinha, Bruno Vale, Paulo Machado, Valdir

De derde promovendus, die ook al de nodige ervaring op het hoogste niveau heeft en dus terugkeerde. Op basis van de naam die de ploeg opbouwde, wist men enkele spelers van Porto, Benfica en Sporting los te weken die moeten helpen de ploeg in de Superliga te houden. Dat zou zomaar eens kunnen. Lijkt van de drie nieuwelingen de grootste kanshebber erin te blijven.


De eerste speeldag, op 21 augustus:

FC Porto - E. Amadora
V. Guimarães - Naval
Penafiel - Rio Ave
U. Leiria - Sp. Braga
Sporting - Belenenses
Gil Vicente - Marítimo
Académica - Benfica
P. Ferreira - Nacional
Boavista - V. Setúbal

[ Bericht 0% gewijzigd door methodmich op 04-08-2005 18:58:24 ]
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_29395148
Leuk om te volgen

Goede OP trouwens
pi_29395230
Hup Co. Porto wordt kampioen.
pi_29395985
Wederom leuke analyses/voorspellingen om te lezen.

Die William die bij Boavista speelt, is dat dezelfde William die vorig jaar even bij PSV op proef was. Of weet je dat niet?
"Geef me een joint", zei de goudvis, "Dan word ik haai"
pi_29396021
quote:
Op woensdag 3 augustus 2005 16:11 schreef Ricky_ het volgende:
Hup Co. Porto wordt kampioen.
Het gaat slecht, maar verder gaat het goed.
pi_29396765
quote:
Op woensdag 3 augustus 2005 16:32 schreef Bos81 het volgende:
Wederom leuke analyses/voorspellingen om te lezen.

Die William die bij Boavista speelt, is dat dezelfde William die vorig jaar even bij PSV op proef was. Of weet je dat niet?
Als dat William Souza van Santos was wel. De andere William is William Andem, oude keeper.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_29396860
quote:
Op woensdag 3 augustus 2005 16:55 schreef methodmich het volgende:

[..]

Als dat William Souza van Santos was wel. De andere William is William Andem, oude keeper.
Dan is hij het,
"Geef me een joint", zei de goudvis, "Dan word ik haai"
pi_29427721
Nog wat plaatjes ingevoegd.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
  donderdag 4 augustus 2005 @ 19:04:04 #9
126680 pafnl
elmaravilhoso
pi_29427791
quote:
Op woensdag 3 augustus 2005 16:11 schreef Ricky_ het volgende:
Hup Co. Porto wordt kampioen.
blij dat de enorme HONDE... weg is uit holland
pi_29564360
Pedro Barbosa kon na zijn gedwongen afscheid bij Sporting Portugal geen club meer vinden en stopt nu definitief. Mooie speler altijd geweest.

Co speelt met vuur door Quaresma, Diego en Jorge Costa uit de selectie te verwijderen. De laatste, aanvoerder van vorig seizoen, was vorig jaar van grote invloed op de ontslagen van coaches.

Nederlandse Marokkaan Junas (Naciri) gaat voor Moreirense, degradant van vorig jaar, spelen.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_29573032
Jorge Costa verwijderen lijkt me niet verkeerd als hij een grote negatieve invloed kan veroorzaken. Quaresma erbuiten laten vind ik wel vreemd.
That's all folks!
pi_29580928
Nou, Jorge Costa heeft een negatievere invloed als je hem verwijdert dan wanneer je hem er gewoon bij houdt.

Diego is wel terecht, die was slecht vorig seizoen. Quaresma is wel een eigengewaande vedette, dus die kan ook lastig worden.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_29618264
quote:
Ronald Koeman heeft eerste prijs te pakken

14/8/2005 0 :03

Voor Ronald Koeman is de druk al weer een klein beetje van de ketel. De nieuwbakken Benfica-coach heeft z'n eerste prijs binnen. De finale van de Portugese supercup tegen Vitória Setúbal werd het het voordeel van de hoofdstedelingen beslist: 1-0.

Al te overtuigend ging het overigens nog niet voor Koeman en de zijnen. Maar in Portugal, waar het resultaat heilig is, doet het spel eigenlijk minder ter zake. En het resultaat was er, door één enkele treffer van Nuno Gomes, die in de zesde minuut na rust raak mikte.
pi_29629766
Tegen Setúbal is dat vrij matig inderdaad, 1-0. Maar goed, Ronald heeft al één prijs, met dank aan Nuno Gomes. Overigens is dit de eerste keer sinds 1990 dat Benfica deze beker wist te veroveren.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_29718142
quote:
Porto: spelers prijzen Adriaanse de hemel in

17/8/2005 12:31

Co Adriaanse lijkt geen kwaad te kunnen doen bij de spelers van FC Porto. Tenminste, bij de gelukkigen die deel zijn blijven uitmaken van de selectie en die hopen op een basisplaats. In de Portugese pers verschenen de laatste dagen artikelen waarin de buitenlandse sterren hem de hemel in prijzen.
Zo noemde de Argentijnse aanwinst Lucho González de voetbalopvatting van zijn nieuwe trainer in O Jogo 'heel erg mooi'. 'Hij wil dat we de baas zijn op het veld, de bal hebben en hem snel laten rondgaan', aldus de middenvelder. 'En dat past goed bij ons want wij willen ook mooi spelen.'

González' Braziliaanse collega en concurrent Diego is eveneens lovend. 'Adriaanse is uitstekend', laat hij optekenen in Record. 'Hij is een geweldige trainer. Ik hoop dat hij veel succes bij Porto zal hebben want dat betekent dat wij spelers dat ook hebben.'

Drie weken geleden kreeg Adriaanse nog een veeg uit de pan van een teleurgestelde speler, met wie hij niet verder wilde. Leo Lima speelde volgens de ex-coach van Ajax en AZ te Braziliaans, als een postbode die de bal brengt.

Maar de trotse Braziliaan ziet dat anders en heeft bewijs dat zijn manier van spelen beter is. 'Brazilië is vijfvoudig wereldkampioen. Nederland heeft nog helemaal niets. De Braziliaanse school is de beste en daarover hoeven we niet te discussiëren.'
pi_29718215
Zal MM leuk vinden

Wel leuk voor Co!
pi_29720569
Diego in Record? Diego is uit de selectie geschopt door Co, dus dat lijkt me wel heel sterk.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_29790312
Vanavond speelt Sporting al, tegen Belenenses.

Koeman is Miguel kwijtgeraakt en haalde met Nélson van Boavista al een eventuele nieuwe rechtsback.

Co heeft ondertussen een dikke zege op Estrela Amadora beloofd en Diego schoorvoetend teruggehaald bij de selectie, na een blessure bij Benni.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_29807734
En begonnen:



Was te verwachten, Sporting eerste koploper dus.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_29843744
Ronald wint niet bij Académica:



Ook Boavista en Setúbal spelen doelpuntloos gelijk.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
  Trouwste user 2022 zondag 21 augustus 2005 @ 17:36:57 #21
7889 tong80
Spleenheup
pi_29843792
Lekker begin voor Koeman

Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_29854518
Co start met een 1-0 overwinning.
pi_29868934
Inderdaad:



Opvallend dus dat Vitor Baía eerste keus blijft, veilige en verstandige keuze natuurlijk van Co. Ook Diego teruggehaald in de basis.

Andere uitslagen:

Gil Vicente - Marítimo 1-0, ondanks een 7 voor aanvoerder Van der Gaag.
Penafiel - Rio Ave 0-2
Vitoria Guimarães - Naval 0-2, verrassing van de speeldag
Paços Ferreira - Nacional 0-1

Vanavond nog Leiria tegen Braga.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_29868977
Die punten die worden gegeven Ibson een 1, Postiga een 3
pi_29869028
Ze doen daar niet moeilijk inderdaad. Ze kijken ook naar wat een speler zou moeten kunnen, Postiga heeft met al zijn kwaliteiten dus erg slecht gespeeld blijkbaar.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_29869064
Zouden ze hier ook eens wat meer moeten doen.
  maandag 22 augustus 2005 @ 19:28:51 #27
61885 jojomen4
hungersite.com
pi_29869416
Ik ga het ook volgen.. vooral dankzij het Duel Co-Ronald. Hoop dat Co kampioen wordt en ze mooi kan laten voetballen.

Begrijp nog steeds niet wat Maniche in Moskou moet
"En esta fabrica, en este Estadio, hicimos realidad todos nuestros sueños" Alfredo Di Stefano
pi_29869926
Doe niet zo eng met je Co kampioen. Porto kampioen zonder Co graag.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_29896162
En Braga wint haar eerste duel ook, met 0-1 bij Leiria.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
  dinsdag 23 augustus 2005 @ 19:50:23 #30
61885 jojomen4
hungersite.com
pi_29896986
Wat is er mis met Co?
"En esta fabrica, en este Estadio, hicimos realidad todos nuestros sueños" Alfredo Di Stefano
pi_29897024
Vraag dat nou niet!
pi_29897165
Lees de oude topics maar na, over deze nare man.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
  dinsdag 23 augustus 2005 @ 19:56:10 #33
61885 jojomen4
hungersite.com
pi_29897181
Kheb z'n mening er nog niet over gelezen.. en ik vind Co een winnaar.
"En esta fabrica, en este Estadio, hicimos realidad todos nuestros sueños" Alfredo Di Stefano
pi_29897241
Vandaar dat Co nog nooit iets heeft gewonnen!
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_29898636
Sporting wordt gewoon kampioen.. :/
There's a monkey in the jungle watching a vapour trail. Caught up in the conflict between his brain and his tail.
Winnaar Voetbalfoto-onderschriftcompetitie 2006-II, 2008-I.
The Terrifying Snoman | De Wageningse Berg
  dinsdag 23 augustus 2005 @ 21:25:18 #36
61885 jojomen4
hungersite.com
pi_29900295
quote:
Op dinsdag 23 augustus 2005 20:37 schreef EnGCatjuh het volgende:
Sporting wordt gewoon kampioen.. :/
Die kunnen Udine niet eens verslaan.. die worden misschien 2de maar Co wordt kampioen!
"En esta fabrica, en este Estadio, hicimos realidad todos nuestros sueños" Alfredo Di Stefano
pi_29920181
Udinese is dan ook de nummer 4 van Italië, een ijzersterke ploeg. Dus geen schande om van te verliezen.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
  woensdag 24 augustus 2005 @ 17:29:08 #38
61885 jojomen4
hungersite.com
pi_29926273
Maar die zijn een paar jaar lang toch wel wat zwakker geweest. Dat ze vorig jaar 4de eindigen wil niet zeggen dat het ze dit jaar weer lukt. Ik zeg "incident"
"En esta fabrica, en este Estadio, hicimos realidad todos nuestros sueños" Alfredo Di Stefano
pi_29929773
Ach, dan nog zijn ze gelijk aan Sporting op zich. Beiden Europese subtop, Udinese misschien iets minder.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_30021566
En wederom een overwinning voor Co.

3-2. Doelpunten van Hugo Almeida en Peixoto.
pi_30023815
Bij het gepromoveerde Naval, uiterst krap dus.



Porto was aanvallend in orde, maar defensief dramatisch. De 0-2 kwam op een moment dat Naval eerder recht had op 1-1 en Naval miste nog eens 3 vaste basisspelers achterin. Co was desondanks redelijk tevreden over het veldspel en de kansen die zelf werden gecreëerd.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
  Trouwste user 2022 zaterdag 27 augustus 2005 @ 14:14:08 #42
7889 tong80
Spleenheup
pi_30027763
Wel gewonnen

Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_30032561
Jawel en Quaresma zelfs ingevallen en Diego basis. Straks Jorge Costa ineens ook weer terug?
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_30053495
Koeman gaat weer lekker. Thuis verliezen met 0-2
pi_30056286
Domme nederlaag van Benfica, dat veel kansen kreeg maar niet scoorde en een strafschop miste. Zie ook de cijfers, die spreken boekdelen en dan met name het cijfer van de Gil Vicente-goalie.



Belenenses won thuis van União Leiria met 3-1, Meyong was met 2 goals het mannetje.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
  Trouwste user 2022 zondag 28 augustus 2005 @ 16:43:06 #46
7889 tong80
Spleenheup
pi_30056608
Lekker begin voor Koeman.

Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  zondag 28 augustus 2005 @ 17:32:15 #47
61885 jojomen4
hungersite.com
pi_30056990
Ik denk dat Koeman er binnen een half jaar uitligt. En denk dat Co over een half jaar winterkampioen is
"En esta fabrica, en este Estadio, hicimos realidad todos nuestros sueños" Alfredo Di Stefano
pi_30085398
‘Een vergissing genaamd Koeman´ (Correio da Manha)

Volgende week dé wedstrijd tegen aartsrivaal Sporting, als 'ie die verliest.....

pi_30085626
Hij staat nu al zwaar onder druk inderdaad, dat gaat nooit goed zo.
That's all folks!
  dinsdag 30 augustus 2005 @ 01:35:58 #50
68638 Zwansen
He is so good it is scary...
pi_30085714
Zou wat zijn als ie na 3 of 4 wedstrijd al wordt ontslagen!
  Trouwste user 2022 dinsdag 30 augustus 2005 @ 14:28:24 #51
7889 tong80
Spleenheup
pi_30095985
quote:
Op dinsdag 30 augustus 2005 01:15 schreef Radegast het volgende:
‘Een vergissing genaamd Koeman´ (Correio da Manha)

Snelle conclusie


Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_30104138
Correio da Manha is niet serieus te nemen.

Toni wel, die vond dat Koeman mocht verliezen, maar dat hij snel een vast elftal moest formeren en niet steeds zijn team moet aanpassen qua formatie. In ieder geval Karagounis erbij nu.

Sporting deed het ook netjes, Liédson op dreef:

ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_30104195
quote:
Op dinsdag 30 augustus 2005 18:54 schreef methodmich het volgende:
Correio da Manha is niet serieus te nemen.
A Bola was ook niet mals over Koeman geloof ik.
pi_30104234
Die hadden alleen het gesprek met Toni.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_30104287
quote:
Op dinsdag 30 augustus 2005 18:56 schreef methodmich het volgende:
Die hadden alleen het gesprek met Toni.
Okee. Komende wedstrijd tegen Sporting gaat heel belangrijk worden voor Ronald in ieder geval.
pi_30104425
Uiteraard, maar dat had ie ook geweest met 6 uit 2. Tegen Sporting moeten ze haast winnen, soort Ajax - Feyenoord. Al is Benfica - Porto ook een grote.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_30109955
quote:
Op dinsdag 30 augustus 2005 18:54 schreef methodmich het volgende:
Correio da Manha is niet serieus te nemen.
Is het een sensatiekrant?
That's all folks!
pi_30132930
Meer één die het niet zo op Lisboa heeft.

Overigens krijgt Ronald nu ook Miccoli als spits, dus aan de selectie kan het niet meer liggen.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_30292756
Maniche heeft het na 7 wedstrijden al gezien in Moskou en loopt te janken tegen z'n zaakwaarnemer dat ie weg wil.
  maandag 5 september 2005 @ 19:29:07 #60
61885 jojomen4
hungersite.com
pi_30296434
quote:
Op maandag 5 september 2005 17:21 schreef Radegast het volgende:
Maniche heeft het na 7 wedstrijden al gezien in Moskou en loopt te janken tegen z'n zaakwaarnemer dat ie weg wil.
Ik begrijp niet waarom je dat leuk vind.. ik vind het meer jammer..

Manicheeeeee wrom ging je toch naar dat kutlanddddd?
"En esta fabrica, en este Estadio, hicimos realidad todos nuestros sueños" Alfredo Di Stefano
pi_30296670
Hij ging natuurlijk voor het geld.
pi_30307811
Het zat er al wel in, hij wilde eerder niet naar Deportivo omdat hij dan te ver van z'n familie zou leven en nu gaat het dus mis in Moskou. Waar hij voor het geld naartoe is gegaan.
That's all folks!
pi_30354279
Alleen niet zo slim van hem om dat nu naar buiten te brengen, want hij zal toch echt tot 31 december voor Dinamo moeten blijven spelen.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_30357080
Nee inderdaad, ze zullen er bij Moskou ook niet bepaald blij mee zijn.
That's all folks!
pi_30361718
Nou ja, die verstaan dat toch niet, maar goed...
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_30361921
De voorzitter heeft al gereageerd op de uitlatingen van Maniche, no way dat hij daar weg mag.
pi_30448401
Braga wint met 0-2 bij Guimarães, doelpunten van João Tomás en Delibasic. Goed koppel.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_30469358
Co wint met 3-0 in eigen huis.

Koeman speelt momenteel bij Sporting Lissabon.
  zaterdag 10 september 2005 @ 23:24:35 #69
61885 jojomen4
hungersite.com
pi_30470162
lol, Koeman 1-0 achter in de rust.
"En esta fabrica, en este Estadio, hicimos realidad todos nuestros sueños" Alfredo Di Stefano
pi_30471210
En 1-1. Simao Sabrosa.

[ Bericht 51% gewijzigd door Radegast op 11-09-2005 00:09:03 ]
pi_30471532
2-1. Liedson.

Oei, Ronald
pi_30472431
En afgelopen...
pi_30472506
Hij kan z'n koffers pakken en wegwezen denk ik.
That's all folks!
pi_30472641
quote:
Op zondag 11 september 2005 00:39 schreef -Vaduz- het volgende:
Hij kan z'n koffers pakken en wegwezen denk ik.
Dat zou wat zijn, na drie wedstrijden
quote:
Druk groeit op Koeman na nieuw verlies

11/9/2005 0 :26

De zorgen van Ronald Koeman zijn allerminst voorbij. Zeker na de 2-1 nederlaag tegen rivaal Sporting Lissabon zal luider geroepen worden om het ontslag van de Benfica-trainer.
Een ongelukkig Benfica hield slechts één punt over aan de eerste twee wedstrijden. En de regerend kampioen kon ook na de derby tegen Sporting Lissabon geen punten bijschrijven.

Het zag er niet best uit voor Benfica toen Luis Loureiro na ruim een half uur Sporting Lissabon op 1-0 bracht. Het werd er allemaal niet beter op toen Benfica met tien man verder moest na de rode kaart voor Ricardo Rocha.

Ook met een man minder toonde Benfica veerkracht getuige de gelijkmaker van Simão. Maar een punt was Koeman en de zijnen niet gegund. Liedson maakte een kwartier voor het einde de winnende treffer voor Sporting Lissabon.

http://www.vi.nl
pi_30472681
Koeman .
Achter-elkaar-bezochte-Ajax-thuiswedstrijden-meter: [b]29[/b].
[b]Laatste wedstrijd:[/b] FC Timişoara. [b]Volgende:[/b] ADO Den Haag.
Ray's Statshoekje - 2009/2010.
pi_30472844
Koeman teert op z'n naam en is geen topcoach, hij kan niet goed met mensen omgaan.
That's all folks!
pi_30477217
Druk op Koeman neemt toe:
quote:
De zorgen van Ronald Koeman zijn allerminst voorbij. Zeker na de 2-1 nederlaag tegen rivaal Sporting Lissabon zal luider geroepen worden om het ontslag van de Benfica-trainer.
Een ongelukkig Benfica hield slechts één punt over aan de eerste twee wedstrijden. En de regerend kampioen kon ook na de derby tegen Sporting Lissabon geen punten bijschrijven.

Het zag er niet best uit voor Benfica toen Luis Loureiro na ruim een half uur Sporting Lissabon op 1-0 bracht. Het werd er allemaal niet beter op toen Benfica met tien man verder moest na de rode kaart voor Ricardo Rocha.

Ook met een man minder toonde Benfica veerkracht getuige de gelijkmaker van Simão. Maar een punt was Koeman en de zijnen niet gegund. Liedson maakte een kwartier voor het einde de winnende treffer voor Sporting Lissabon.
Bron: VI

Ik ben het met Vaduz eens. Koeman teert op zijn naam en is absoluut geen goede coach. Zowel bij Ajax als Vitesse is hij mislukt. Bij Benfica gaat hij ook mislukken.
FC Den Bosch | Standard Liege | Atletico Madrid | Lazio Roma | Alianza Lima | Chelsea | Dinamo Kiev
Corazón Alianza Lima Corazón para ganar a La Victoria volveremos para verte campeonar.
pi_30478329
Mwah... moet zeggen dat Benfica wel erg ongelukkig was. Domme rode kaart trouwens, anders hadden ze best kunnen winnen.
pi_30486453
Benfica heeft vooral pech hoor en Koeman heeft met Ajax gemiddeld genomen gewoon prima gepresteerd.



En zoals je hier ziet heeft Co over geluk gisteren niet te klagen gehad:



Neemt niet weg dat Ronald snel moet gaan winnen. Benfica kan echter nog altijd kampioen worden. Al lijkt Sporting momenteel de beste ploeg.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
  Trouwste user 2022 zondag 11 september 2005 @ 17:47:22 #80
7889 tong80
Spleenheup
pi_30489633
Mooie 3-0 overwinning van Porto. Co had Benni op de bank gezet omdat ie niet van het nieuwe rastakapsel was gediend. Koeman zet z'n zegetocht voort


Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  zondag 11 september 2005 @ 20:40:41 #81
61885 jojomen4
hungersite.com
pi_30494873
Maniche is weer blij met Dinamo Moskou

11/9/2005 14:30

Een week geleden was zijn grootste wens van Maniche de ontbinding van zijn contract bij Dinamo Moskou. Maar nu is de Portugese international weer helemaal blij met zijn Russische club.

Koud begonnen aan zijn eerste buitenlandse avontuur wilde Maniche alweer weg. 'Ik houd niet van het land, ik houd niet van de competitie en ik houd ook niet van de vrije tijd.'

Maar Dinamo Moskou wilde niet meewerken en nu is ook Maniche van gedachten te veranderen. 'Ik was bij mijn oude club gewend aan het winnen van veel prijzen. En de situatie bij Dinamo is een stuk minder', aldus de Portugees. 'Ik kijk er naar uit om voor Dinamo te spelen en hoop dat de club de zaakjes weer op orde kan krijgen.'

Dinamo Moskou haalde Maniche deze zomer weg bij FC Porto. Met een afkoopsom van zestien miljoen euro werd de middenvelder een van de duurste spelers in de geschiedenis van het Russische voetbal.

bron: http://www.vi.nl/vi/show/id=62802/contentid=72343/sc=7f219c
"En esta fabrica, en este Estadio, hicimos realidad todos nuestros sueños" Alfredo Di Stefano
pi_30519993
quote:
Op zondag 11 september 2005 17:47 schreef tong80 het volgende:
Mooie 3-0 overwinning van Porto. Co had Benni op de bank gezet omdat ie niet van het nieuwe rastakapsel was gediend. Koeman zet z'n zegetocht voort


Benni zelfs uit de selectie verwijderd momenteel. Al is Benni ook gewoon boos op FC Porto. Wel weer een echte lullige Co-actie, zeuren over een kapsel.

Andere uitslagen van de 3e speeldag:

Gil Vicente 0-1 Nacional
U. Leiria 0-0 Marítimo
E. Amadora 2-1 Naval
Académica 0-1 V. Setúbal
Boavista 4-1 P. Ferreira

Porto, Sporting en Braga dus als enige met 9 uit 3, Nacional heeft er 7, Guimarães 0 uit 3.

Vandaag nog Penafiel - Belenenses

Topscorer is André Pinto van Nacional met 3 goals.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_30520121
quote:
Op maandag 12 september 2005 19:05 schreef methodmich het volgende:

[..]

Wel weer een echte lullige Co-actie, zeuren over een kapsel.
Louis van Gaal kon er ook wat van vroeger En Passarella (?) ook die Redondo niet bij de Argentijnse WK-selectie wilde hebben met lang haar.
pi_30520167
Precies, dat vind ik altijd misplaatst gebruik van macht.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_30545541
Belenenses wint makkelijk bij Penafiel met 0-3 en klimt naar plek 5 met 6 punten. Penafiel staat nu laatste met 0 punten. Meyong maakte zijn 3e goal en is nu samen met André Pinto en Liédson topscorer.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_30659284
Promovendus Naval houdt Boavista verrassend op 2-2.

Co heeft in een persconferentie zijn zorgen geuit over het voetbal in Portugal en verklaart dat McCarthy geen prof is en dus een probleem met Co heeft, want Co is uiteraard wel een echte prof.

Voorzitter Pinto da Costa zegt dat hij Co hierin steunt, na vragen van de pers.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_30659326
Vindt Co het niveau in Portugal te laag?
That's all folks!
pi_30659339
Nee, hij vindt het zorgelijk dat er weinig supporters zijn.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_30697818
Vanavond de topper in Braga, Sporting Braga - FC Porto. Eerste test in de competitie voor Co.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
  Trouwste user 2022 maandag 19 september 2005 @ 14:28:46 #90
7889 tong80
Spleenheup
pi_30726013
Gelijkspel voor Porto uit tegen Braga. Kun je mee leven lijkt me. Al ken ik het wedstrijdverloop niet.


Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_30727904
quote:
Op zaterdag 17 september 2005 11:30 schreef methodmich het volgende:
Nee, hij vindt het zorgelijk dat er weinig supporters zijn.
Oke, heb je idee waarom dat zo is, te dure toegangsprijzen?
That's all folks!
pi_30730283
Benfica wint met 4-0. Koeman's eerste competitie-overwinning mag hij danken aan Nuno Gomes die er drie maakte..
pi_30733762
quote:
Op maandag 19 september 2005 15:40 schreef -Vaduz- het volgende:

[..]

Oke, heb je idee waarom dat zo is, te dure toegangsprijzen?
Dat speelt een rol, de gemiddelde Portugees verdient niet veel. Volgens Co kwam het door het defensieve voetbal.

Nuno Gomes was inderdaad de grote man voor Benfica.



Co kan opgelucht zijn over de puntendeling in Braga, altijd zwaar en zeker nu met Braga als medekoploper. Benni was terug.



Verder pakte Rio Ave zijn 3e zege, met 2-1 winst thuis tegen Estrela Amadora. Van der Gaag speelde met Marítimo gelijk tegen Penafiel. Het werd 2-2 en hij kreeg als aanvoerder geel. Setúbal gaf het mooie UEFA Cup-resultaat tegen Sampdoria een vervolg met een 1-0 zege op Gil Vicente, terwijl Paços Ferreira met 2-1 van Académica won.

Vanavond speelt Sporting nog, uit bij Nacional. Ook een topper, Sporting heeft 9 uit 3, Nacional 7 uit 3. Het puntloze Guimarães speelt ook, uit bij Belenenses.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
  dinsdag 20 september 2005 @ 01:50:06 #94
61885 jojomen4
hungersite.com
pi_30747493
Nacional op kop na zege op Sporting Lissabon

20/9/2005 0 :13

Nacional Madeira is dé verrassing in de Portugese competitie. Zeer verrassend bracht de ploeg Sporting Lissabon de eerste nederlaag van het seizoen toe, waardoor Nacional zich zelfs naast FC Porto en Sporting Braga nestelde op kop van de Liga.

In het laatste half uur sloeg Nacional toe. Sporting was nog wel op voorsprong gekomen via Deivid, die in de 46ste minuut met een geweldige uithaal vanaf dertig meter de ingevallen doelman Belman klopte.

De thuisploeg kwam echter sterk terug. In de 63ste minuut kopte Alexandre Goulart zeer fraai de gelijkmaker binnen. En een kwartier voor het eindsignaal rondde André Pinto een voorzet van Miguelito af voor de 2-1 van Nacional, dat vorig seizoen eindigde als nummer twaalf van de competitie.

Door de zege bracht Nacional zijn totaal op tien punten, evenveel als Porto en Braga, die zondagavond met 0-0 tegen elkaar gelijkspeelden. Sporting volgt met een achterstand van één punt, evenals Rio Ave en Belenenses, dat maandagavond met 3-1 te sterk was voor Vitória Setúbal.

bron: http://www.vi.nl/vi/show/id=62802/contentid=72553/sc=5e72b3
"En esta fabrica, en este Estadio, hicimos realidad todos nuestros sueños" Alfredo Di Stefano
pi_30765523
De zege van Nacional was inderdaad verrassend.



Guimarães blijft dus puntloos.

Topscorers:

1. Meyong (Belenenses) 5
2. André Pinto (Nacional) 4
3. Liédson (Sporting) 3
Marcel (Académica) 3
Nuno Gomes (Benfica) 3
Bruno Fogaça (Naval) 3

Programma:
Penafiel - Benfica 23-09-2005
V. Guimarães - Marítimo 24-09-2005
FC Porto - Belenenses 24-09-2005
Naval - Rio Ave 25-09-2005
E. Amadora - Sp. Braga 25-09-2005
U. Leiria - Nacional 25-09-2005
Gil Vicente - P. Ferreira 25-09-2005
Sporting - V. Setúbal 25-09-2005
Boavista - Académica 26-09-2005
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_30872263
Bus Koeman gesloopt

Vandalisten hebben vanochtend de achterruit van de bus van Benfica ingegooid met stenen. Benfica verbleef vannacht in een hotel vlakbij Porto om van daaruit te vertrekken voor de wedstrijd van vanavond tegen Penafiel.

Bron: Blik op Nieuws

pi_30872654
Had toch gehoopt dat Benfica het beter zou doen.
Miccoli
pi_30873193
quote:
Op vrijdag 23 september 2005 22:24 schreef The_day_after het volgende:
Bus Koeman gesloopt

Vandalisten hebben vanochtend de achterruit van de bus van Benfica ingegooid met stenen. Benfica verbleef vannacht in een hotel vlakbij Porto om van daaruit te vertrekken voor de wedstrijd van vanavond tegen Penafiel.

Bron: Blik op Nieuws

[afbeelding]
Stop a.u.b met het promoten van je website. Hier is Fok! niet voor.
That's all folks!
pi_30878005
quote:
Zelfvertouwen Benfica groeit na nieuwe zege

24/9/2005 0 :29

Benfica pepte het zelfvertrouwen op met de derde opeenvolgende zege. De ploeg van coach Ronald Koeman won met 3-1 bij het laaggeplaatste Penafiel.
Nuno Gomes had wederom een doorslaggevende rol in de overwinning, net als vorige week tijdens de eerste competitiewinst, de 4-0 op União Leiria. Scoorde hij destijds drie keer, ditmaal tekende hij voor twee goals.

Al na vijf minuten zorgde Gomes voor de 1-0 door te scoren in een klutssituatie. Zeven minuten later verdubbelde Simão Sabrosa het verschil. Vanaf twintig meter schoot hij de rebound van zijn eigen vrije trap (die was gestuit door de muur) in het doel. En nadat Marco Ferreira negen minuten voor tijd Penafiel had teruggebracht tot 1-2, knalde Gomes de drie punten definitief binnen.
pi_30882268
Ronald heeft de boel gewoon lekker op de rails hoor.



Programma voor de rest van dit weekend:

V. Guimarães - Marítimo 24-09-2005
FC Porto - Belenenses 24-09-2005
Naval - Rio Ave 25-09-2005
E. Amadora - Sp. Braga 25-09-2005
U. Leiria - Nacional 25-09-2005
Gil Vicente - P. Ferreira 25-09-2005
Sporting - V. Setúbal 25-09-2005
Boavista - Académica 26-09-2005
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_30898064
Mooi dat hij weer even vooruit kan nu.
That's all folks!
pi_30904538
Porto wint met 2-0 van Belenenses. McCarthy en Jorginho tekenen voor de doelpunten.
pi_30916831
Rustige overwinning voor Porto, waar Co voor het eerst Bosingwa een basisplaats gaf. Hij wordt steeds verstandiger daar.



Van der Gaag verloor met Marítimo bij Guimarães, hij kreeg een 5. Oud-Feyenoorder Marek Saganowski maakte de enige goal en schonk zijn club de eerste punten van het seizoen.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_30948882
De uitslagen van gisteren:

Naval 1-0 Rio Ave
E. Amadora 0-0 Sp. Braga
U. Leiria 0-0 Nacional
Gil Vicente 2-0 P. Ferreira
Sporting 1-0 V. Setúbal

Vandaag nog Boavista - Académica

De stand (waarbij de Portugezen eerst de punten en dan het aantal duels zetten)

1. FC Porto 13 5
2. Sporting 12 5
3. Sp. Braga 11 5
4. Nacional 11 5
5. Belenenses 9 5
6. Gil Vicente 9 5
7. Rio Ave 9 5
8. Benfica 7 5
9. Naval 7 5
10. V. Setúbal 7 5
11. Boavista 6 4
12. P. Ferreira 6 5
13. E. Amadora 5 5
14. V. Guimarães 3 5
15. Marítimo 2 5
16. U. Leiria 2 5
17. Académica 2 4
18. Penafiel 1 5

Topscorers zijn Nuno Gomes (Benfica) en Meyong (Belenenses) met 5 goals.

Volgende week Marítimo - FC Porto, Benfica - Guimarães, Braga - Naval en P. Ferreira - Sporting als belangrijkste duels.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_30980714
quote:
Op maandag 26 september 2005 18:51 schreef methodmich het volgende:

Vandaag nog Boavista - Académica
Werd 2-1, routinier João Pinto en oerschutter Faye Fary scoorden voor de dambordshirts.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_30981089
Lekker veel gescoord daar .
Achter-elkaar-bezochte-Ajax-thuiswedstrijden-meter: [b]29[/b].
[b]Laatste wedstrijd:[/b] FC Timişoara. [b]Volgende:[/b] ADO Den Haag.
Ray's Statshoekje - 2009/2010.
pi_30999403
Daar kunnen ze nog wel fatsoenlijk verdedigen, RayMania.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_31080331
Estrela Amadora wint knap bij Belenenses met 0-2, dankzij twee treffers van aanvoerder Semedo.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_31108478
Rio Ave maakt in de 93e minuut de 1-1 de thuismatch met Boavista. Beide teams nu op 10 uit 6.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_31125879
En Co staat halverwege 1-0 achter bij Maritimo. Kan ie na dinsdag niet echt gebruiken.
O mamma mamma mamma, O mamma mamma mamma. Sai perche mi batte il corazon?
Ho visto Maradona, ho visto Maradona. Eh, mammà, innamorato son!
A Guinness a day keeps the doctor away
pi_31132661
Uiteindelijk nog 2-2 geworden.
quote:
FC Porto gelijk tegen laagvlieger Marítimo

2/10/2005 22:17

FC Porto heeft zich niet kunnen revancheren voor de flater in de Champions League. In de nationale competitie moest de ongeslagen koploper genoegen nemen met een tumultueus gelijkspel op Madeira tegen Marítimo Funchal (2-2).
In de eerste helft werd duidelijk dat Adriaanse's ploeg wel wil aanvallen maar defensief kwetsbaar is. Dat het bij één tegendoelpunt van Mancuso bleef, was een meevaller. Porto schutterde bij vlagen achterin en had ook op een grotere achterstand kunnen komen.

Na rust zocht Porto met meer overtuiging de aanval en Adriaanse nam veel risico door verdediger Bruno Alves in te ruilen voor aanvaller Hugo Almeida. De gok pakte goed uit, de invaller leverde vrijwel direct de assist bij de 1-1 van de eveneens ingevallen Lisandro López. Nog geen drie minuten zette César Peixoto Porto zelfs op voorsprong.

Toen Marítimo met tien man verder moest omdat Nilson Sergipano rood kreeg en bij het verlaten van het veld Ricardo Costa ook nog eens in het gezicht spuugde, leek Porto zeker van de zege. Toch ging het nog mis. Marcinho scoorde van afstand (2-2).

Valnei (Marítimo) haalde het einde met zijn tweede gele kaart evenmin. Hugo Almeida had vervolgens alsnog de winnende op zijn schoen, maar faalde met alleen nog een speler op de doellijn. Tot slot moest ook Marítimo-coach Paulo Bonamigo ook nog met rood vertrekken.
pi_31133313
Oei, als Co nu maar geen impulsieve acties gaat ondernemen.
That's all folks!
pi_31151796
En Co is bijna weg natuurlijk.

Marítimo had al liefst 2 punten! Al is het geen slechte ploeg op zich.



Wellicht verrassender is de dikke nederlaag van Sporting bij Paços Ferreira:



Verder wint Nacional ook weer, met 2-0 van Penafiel, Setúbal klopt Leiria met 2-0 en Académica wint met dezelfde cijfers van Gil Vicente.

Vanavond kan Koeman met Benfica inlopen als ze thuis van Guimarães winnen, morgen speelt Braga tegen Naval thuis.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_31159321
Benfica momenteel op 1-1. Tweede helft net begonnen.

2-1 door Simao geworden. Ronald loopt in.

[ Bericht 33% gewijzigd door BliksemSchigt op 03-10-2005 23:29:53 ]
pi_31181964
Netjes gedaan, Ronald lijkt het lek boven te hebben:



José Peseiro zit inmiddels op de schopstoel bij Sporting, Carlos Quéiroz is de voornaamste kandidaat om hem eventueel op te volgen. Zou na Rui Rodrigues van Marítimo de tweede trainer kunnen zijn die het veld ruimt.

Vanavond nog een duel dus.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_31236763
Braga won met 1-0, Vandinho scoorde na 4 minuten. Weer geen tegengoals.

De stand:

CLASSIFICAÇÃO – LIGA



Clube Pts J
1. FC Porto 14 6
2. Sp. Braga 14 6
3. Nacional 14 6
4. Sporting 12 6
5. Boavista 10 6
6. V. Setúbal 10 6
7. Rio Ave 10 6
8. Benfica 10 6
9. Gil Vicente 9 6
10. Belenenses 9 6
11. P. Ferreira 9 6
12. E. Amadora 8 6
13. Naval 7 6
14. Académica 5 6
15. V. Guimarães 3 6
16. Marítimo 3 6
17. U. Leiria 2 6
18. Penafiel 1 6

Topscorers:

Meyong (Belenenses) en Nuno Gomes (Benfica) met 5

Beste speler volgens de A Bola punten:

Nuno Gomes (Benfica) 35, dan Manu (Estrela Amadora) en Lucho González (FC Porto) met 34.

FC Porto bovenaan in het fairplay-klassement, met 6 punten (6 x geel). Naval en Benfica onderaan met 19 punten.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_31473505
*Schopje*

Porto en Benfica hebben zojuist afgetrapt
O mamma mamma mamma, O mamma mamma mamma. Sai perche mi batte il corazon?
Ho visto Maradona, ho visto Maradona. Eh, mammà, innamorato son!
A Guinness a day keeps the doctor away
pi_31476324
Benfica staat 0-2 voor... gaat niet zo super met Cootje daar de laatste tijd.
pi_31476452
Nee en hij gaat dus weer verliezen van Koeman en Benfica maakt de dramatisch seizoensstart zo snel goed.

Benfica moet wel veel hebben van Gomes trouwens.
O mamma mamma mamma, O mamma mamma mamma. Sai perche mi batte il corazon?
Ho visto Maradona, ho visto Maradona. Eh, mammà, innamorato son!
A Guinness a day keeps the doctor away
pi_31477346
De witte zakdoeken waren aan het eind van de match al te zien, Co had beter naar Donetsk kunnen gaan. Methodmich lijkt het bij het juiste eind te gaan krijgen.
That's all folks!
pi_31489231
Co gaat de goede kant op in ieder geval.



Braga overigens op kop, doordat ze vrijdag al wonnen van Rio Ave met 1-2. Nacional speelde 0-0 bij Guimarães gisteren.

KOP:

1. Braga 7-17
2. Nacional 7-15
3. FC Porto 7-14
4. Benfica 7-13
5. Sporting 6-12

Nuno Gomes is natuurlijk één van de beste spelers in de competitie, DIGGER.

Co vond dat Porto beter was (als enige trouwens), maar niet scoorde. Hij ziet nog wel mogelijkheden om te blijven.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_31494047
Maar 3 Porto spelers met een voldoende
Maar ze durven gerust kut cijfers te geven als iemand kut speelt daar, zie bv. Karagounis.

En ik weet dat Gomes 1 van de beste spelers in de Portugese competitie is, maar het valt me wel op dat voor Benfica wel heel veel van hem afhangt.
Lijkt me nogal riskant als ie bv geblesseerd zou raken.
O mamma mamma mamma, O mamma mamma mamma. Sai perche mi batte il corazon?
Ho visto Maradona, ho visto Maradona. Eh, mammà, innamorato son!
A Guinness a day keeps the doctor away
pi_31495373
De topper nu op Ned 2.
FC Den Bosch | Standard Liege | Atletico Madrid | Lazio Roma | Alianza Lima | Chelsea | Dinamo Kiev
Corazón Alianza Lima Corazón para ganar a La Victoria volveremos para verte campeonar.
pi_31495400
Bruno Alves Nooit meer laten voetballen die schoft.
FC Den Bosch | Standard Liege | Atletico Madrid | Lazio Roma | Alianza Lima | Chelsea | Dinamo Kiev
Corazón Alianza Lima Corazón para ganar a La Victoria volveremos para verte campeonar.
pi_31497082
En Sporting Lissabon staat thuis met 0-1 achter tegen Academica met nog een kwartiertje te gaan.
pi_31513168
Bosingwa verijdelde nog mooi een counter, maar verder was Porto niet veel.

Sporting verrassend verloren van Académica dus. Estrela Amadora thuis 2-2 tegen Marítimo, Setúbal wint knap met 0-1 bij Penafiel, Leiria wint met 3-0 thuis dik van Paços Ferreira (eerste zege) en promovendus Naval verrast Belenenses met 2-1.

Vanavond nog Boavista - Gil Vicente.

De stand:

1. Sp. Braga 17
2. Nacional 15
3. FC Porto 14
4. Benfica 13
5. V. Setúbal 13
6. Sporting 12
7. Naval 10
8. Boavista 10 (uit 6)
9. Rio Ave 10
10. E. Amadora 9
11. Gil Vicente 9 (uit 6)
12. Belenenses 9
13. P. Ferreira 9
14. Académica 8
15. U. Leiria 5
16. V. Guimarães 4
17. Marítimo 4
18. Penafiel 1



ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_31517579




O mamma mamma mamma, O mamma mamma mamma. Sai perche mi batte il corazon?
Ho visto Maradona, ho visto Maradona. Eh, mammà, innamorato son!
A Guinness a day keeps the doctor away
pi_31540192
Uitslag van Boavista - Gil Vicente was 2-0, waardoor Boavista nu 4e staat met 13 uit 7. Faye Fary trof weer eens doel.

Topschutters:

Nuno Gomes (Benfica) 7
Meyong (Belenenses) 6
Faye Fary (Boavista) 4
Marcel (Académica) 4
André Pinto (Nacional) 4

Beste speler klassement:

Nuno Gomes (Benfica) 50
Manu (Estrela Amadora) 48
Jorge Luiz (Braga) 45
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_31541841
quote:
Coach Peseiro stapt op bij Sporting Lissabon

18/10/2005 18:55

José Peseiro is opgestapt bij Sporting Lissabon. De coach diende zijn ontslag in vanwege de matige resultaten. De clubleiding houdt hem niet tegen.
De nederlaag op eigen veld tegen Académica Coimbra werd Peseiro fataal. De fans lieten duidelijk blijken zeer ontevreden te zijn over hun trainer en bestuur en eisten maatregelen. Peseiro wierp zelf de handdoek. Ook assistent Paulo Andrade nam ontslag.

Vorig seizoen haalde Sporting de finale van de UEFA Cup ten koste van AZ. In het eigen Estádio José Alvalade bleek CSKA Moskou te sterk. In de nationale competitie staat het na zeven duels nu op de zesde plaats, met vijf punten achter koploper Sporting Braga.
Toedeledokie
pi_31542181
Dat zat er ook wel in natuurlijk. Kans is groot dat Queiroz komt, want daar willen ze bij Man Utd vanaf.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
  dinsdag 18 oktober 2005 @ 20:20:51 #131
61885 jojomen4
hungersite.com
pi_31542549
quote:
Op dinsdag 18 oktober 2005 20:08 schreef methodmich het volgende:
Dat zat er ook wel in natuurlijk. Kans is groot dat Queiroz komt, want daar willen ze bij Man Utd vanaf.
Hoezo willen ze van hem af?
"En esta fabrica, en este Estadio, hicimos realidad todos nuestros sueños" Alfredo Di Stefano
pi_31542813
Schijnt niet te liggen bij de spelers. Vandaar ook het doorschuiven van Meulensteen.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
  dinsdag 18 oktober 2005 @ 20:48:02 #133
61885 jojomen4
hungersite.com
pi_31543391
Misschien kan Meulensteen die jonge gasten beter dingen leren. Wil toch niet zeggen dat Fergusson van hem af wil. Hij heeft hem denk ik ook niet voor niets terug gebracht.
"En esta fabrica, en este Estadio, hicimos realidad todos nuestros sueños" Alfredo Di Stefano
pi_31543881
Meulensteen kan zelfs de basisspelers van Man Utd nog vanalles leren. Ik vind het niet zo raar dat die gast is doorgeschoven.
FC Den Bosch | Standard Liege | Atletico Madrid | Lazio Roma | Alianza Lima | Chelsea | Dinamo Kiev
Corazón Alianza Lima Corazón para ganar a La Victoria volveremos para verte campeonar.
pi_31642257
Benfica wint met 2-0 van Estrela Amadora. Karyaka en weer Nuno Gomes scoren.
pi_31652784
Inderdaad:



Verder won Rio Ave vrijdag al bij Belenenses met 1-2 en werd het topduel tussen Sporting Braga en Boavista gisteravond besloten met een 1-0 voor Braga. Andres Madrid scoorde.

De stand op kop:

1. Braga 8-20
2. Benfica 8-16
3. Nacional 7-15
4. FC Porto 7-14
5. Boavista 8-13
6. Setúbal 7-13
7. Rio Ave 8-13
8. Sporting 7-12

Co moet vanavond met Porto naar Nacional, een echte kraker dus. Een nederlaag kan zware gevolgen hebben. Bij Sporting is niet Queiroz, maar ex-international Paulo Bento de opvolger van Peseiro geworden als trainer. Hij debuteert met een uitmatch bij Gil Vicente.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_31662949
Co stelt zijn ontslag wat uit, met een knappe zege bij Nacional.



Marítimo wint met 2-1 van Naval en dat was hard nodig voor de ploeg van aanvoerder Van der Gaag. Penafiel pakt zijn tweede puntje, met een 2-2 bij Paços Ferreira. União Leiria wint bij Académica met 1-3, Guimarães verlicht de zorgen iets door een 0-1 bij Setúbal, dat nu even pas op de plaats moet maken. Het debuut van Paulo Bento als Sporting-coach levert een 2-2 bij Gil Vicente op.

De stand:

1. Sp. Braga 20
2. FC Porto 17
3. Benfica 16
4. Nacional 15
5. Sporting 13
6. Boavista 13
7. Rio Ave 13
8. V. Setúbal 13
9. Gil Vicente 10
10. Naval 10
11. P. Ferreira 10
12. E. Amadora 9
13. Belenenses 9
14. U. Leiria 8
15. Académica 8
16. V. Guimarães 7
17. Marítimo 7
18. Penafiel 2

Alle teams hebben er 8 gespeeld.

Topscorers:

1. Nuno Gomes (Benfica) 8
2. Meyong (Belenenses) 7
3. Marcel (Académica) 5

Nuno Gomes overigens uitgeroepen tot speler van de maand september. Beter laat dan niet, zeg maar. Lucho González van FC Porto werd 2e, Jorge Luiz van Braga 3e.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_31698559
Co maakt zich voor de verandering weer wat populairder
quote:
Porto-fans woedend op Adriaanse

Uitgegeven: 26 oktober 2005 11:53
Laatst gewijzigd: 26 oktober 2005 12:38

AMSTERDAM - Co Adriaanse heeft zich wederom de woede op de hals gehaald van de supporters van FC Porto. De trainer zette toptalent Hélder Postiga dinsdag terug naar het tweede elftal vanwege een "structurele interne aangelegenheid". Adriaanse lag eerder al in de clinch met sterspelers Vitor Baía en Benni McCarthy.

De voormalig leidsman van AZ wil niet op de zaak Hélder Postiga ingaan, maar op de trainingen had Adriaanse het de laatste tijd veelvuldig met de Portugese international aan de stok. De aanvaller wordt nu waarschijnlijk zo snel mogelijk verkocht.

Daarnaast zijn verdedigers Bruno Alves en Jorge Costa tot grote verbazing van de fans bij Adriaanse uit de gratie geraakt. Alves moet sinds zijn rode kaart in het verloren thuisduel (0-2) met aartsrivaal Benfica op de bank plaatsnemen en werd zelfs intern geschorst.
pi_31698636
Wie zal eerder de laan uitvliegen..
Co of Koeman ?
pi_31700576
Koeman heeft een zware start overleefd en doet het nu goed. Bovendien is hij een echte overlever, glad als het moet. Co kan dat niet en dus zie ik die eerder vertrekken.

Dat Bruno Alves reserve is, is logisch. Lijkt me niet dat de fans dat erg vinden, zoals het artikel suggereert. Hélder Postiga en Jorge Costa uiteraard wel, maar ook Benni McCarthy en Ricardo Quaresma zijn weer teruggekeerd.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
  Trouwste user 2022 woensdag 26 oktober 2005 @ 14:42:25 #141
7889 tong80
Spleenheup
pi_31700887
Orkaan Adriaanse eist weer een nieuw slachtoffer bij Porto
door René Zwaap


Woensdag 26 oktober 2005 - Co Adriaanse maakt het zich niet gemakkelijk. Nu heeft hij het Portugese toptalent Helder Postiga uit de selectie gezet.


Lissabon

Hij lag al met meerdere sterren van zijn nieuwe club in de clinch. Sinds gisteren heeft Co Adriaanse bij Porto weer een nieuw slachtoffer gemaakt. Dit keer moet Helder Postiga het veld ruimen. Het Portugese troetelkind en veelvuldig international is verbannen naar de B-selectie en zal waarschijnlijk per 1 januari 2006 worden verkocht. Adriaanse weigert ieder commentaar en spreekt van ’een interne aangelegenheid van de club’.
Het was al een tijdje duidelijk dat Adriaanse en Postiga niet door één deur konden. Op het trainingsveld speelden zich heftige dialogen af.
Helder Postiga geldt als een van de toptalenten van het Portugese voetbal. In de nationale selectieis de wendbare spits een vaste waarde. Maar zijn licht ontvlambare temperament speelt hem voortdurend parten.
Ook Porto-verdediger Bruno Alves ligt in de clinch met Adriaanse. Deze lijkt sinds zijn aantreden als een wervelwind huis te houden in de selectie. Na de met rood bestrafte kopstoot tegen Benfica-spits Nuno Gomes is Alves uit de gratie. Alves liep tegen een interne schorsing aan en ook hij lijkt zijn plaats in de selectie kwijt te zijn. Eerder verwijderde Adriaanse ook al Benni McCarthy van de training omdat diens nieuwe kapsel hem niet aanstond. Benni beloofde beterschap.
Maar toeval of niet, de resultaten werden wel beter. Of het aan de ingrepen van Adriaanseligt, is niet met zekerheid te zeggen. Maar na de 2-0 overwinning op Inter Milaan in de Champions League en de belangrijke winst afgelopen zondag op Madeira tegen directe concurrent Nacional zit hij weer stevig in het zadel.


Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_31701556
Co wil 11 schoonzonen in het veld hebben, dat gaat niet werken daar inderdaad.
That's all folks!
pi_31703487
quote:
Op woensdag 26 oktober 2005 15:12 schreef -Vaduz- het volgende:
Co wil 11 schoonzonen in het veld hebben, dat gaat niet werken daar inderdaad.
Daarbij onderschatte hij dan ook de impact van een nederlaag tegen Benfica. Die jongen ging over de schreef, maar had dat tegen een ander team wellicht niet gedaan.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_31734281
Bekeruitslagen:

26-10-2005

Marítimo 2–0 Tirsense
Leixões 1–2 Benfica (maar net)
Caniçal 0–1 Fátima
Fafe 0–1 V. Setúbal
Oliveirense 2–0 União Lamas
Aljustrelense 3–0 Olhanense
Abrantes 3–0 Maria Fonte
Vizela 3–1 Santa Clara
Feirense 1–1 (4-6) gp Pinhalnovense
Vila Meã 2–1 ap Mirandela
Sp. Covilhã 2–0 Lousada
FC Porto 1–0 Marco (nipt, Ivanildo scoort)
Oeiras 1–3 Boavista
Desp. Aves 1–0 Belenenses (exit van een Superliga-team)
Lixa 4–0 Penafiel (hoezo Penafiel heeft een zwakke competitiestart)
Camacha 0–1 ap Estoril
Académica 3–2 ap Gil Vicente
Portimonense 0–0 (4-5) gp Souropires
Louletano 1–0 Atlético
Estrela Amadora 2–0 U. Micaelense
Lagoa 1–0 Ovarense
Rio Ave 0–0 (3-4) gp Ribeirão (nog een Superliga-team weg)
Sp. Braga 1–0 ap União Leiria
Portomosense 1–1 (9-8) gp Barreirense
Sporting 2–0 Varzim (Liedson en Miguel Garcia)
Imortal 1–1 (6-7) gp Nacional (zeer moeizaam voor het in de Liga sterke Nacional)
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
  donderdag 27 oktober 2005 @ 21:04:51 #145
61885 jojomen4
hungersite.com
pi_31736113
Dat van de rode kaarten kan ik goed begrijpen. Als een speler zo stom is om kopstoten uit te gaan delen en daardoor z'n eigen team het winnen onmogelijk maakt moet je hem daarvoor straffen en kan je in de toekomst beter een ander gebruiken die niet zo dom is (of een speler moet hele speciale kwaliteiten hebben).

Co roelt gewoon! Denk dat Koeman er eerder uitvliegt.
"En esta fabrica, en este Estadio, hicimos realidad todos nuestros sueños" Alfredo Di Stefano
pi_31739137
quote:
En dat is vier: coach Belenenses stapt op

27/10/2005 21:52

Carlos Carvalhal is opgestapt als coach van Belenenses. De trainer kwam tot deze beslissing na de teleurstellende resultaten in de competitie én de uitschakeling in het bekertoernooi.

Woensdag sneuvelde Belenenses in de Taça de Portugal door een nederlaag tegen tweedeklasser Aves. En in de competitie neemt de club uit Lissabon de twaalfde positie in.

Het bestuur van Belenenses stemde in met het ontslagaanvraag van Carvalhal. Volgens voorzitter Barros Rodrigues was de situatie 'onhoudbaar' geworden voor de coach. 'Het heeft niets te maken met zijn kwaliteiten als coach. Het heeft alles te maken met zijn slechte relatie met de supporters', aldus de preses.

Carvalhal was bezig aan zijn tweede seizoen bij Belenenses. De 39-jarige trainer is al de vierde coach dit seizoen die zijn baan verliest in Portugal.
En wie wordt nummer 5? Co?
pi_31761350
quote:
Op donderdag 27 oktober 2005 21:04 schreef jojomen4 het volgende:
Dat van de rode kaarten kan ik goed begrijpen. Als een speler zo stom is om kopstoten uit te gaan delen en daardoor z'n eigen team het winnen onmogelijk maakt moet je hem daarvoor straffen en kan je in de toekomst beter een ander gebruiken die niet zo dom is (of een speler moet hele speciale kwaliteiten hebben).

Co roelt gewoon! Denk dat Koeman er eerder uitvliegt.
Van Galen mocht gewoon terug na zijn rood tegen Feyenoord....

Dus hij meet wel met twee maten.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_31793581
En FC Porto laat wederom twee punten liggen. Thuis 0-0 tegen Vitoria Setubal.

Koeman speelt momenteel uit bij Naval.
  Trouwste user 2022 zondag 30 oktober 2005 @ 13:51:09 #149
7889 tong80
Spleenheup
pi_31807776
Oe Co dat gaat niet goed.


Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_31807911
Koeman heeft ook gelijk gespeeld, Nuno Gomes redde tien minuten voor tijd een punt voor Benfica. (1-1 dus)
That's all folks!
pi_31808001
En Koeman wil maar een nieuwe spits Zonder Nuno Gomes had hij er allang niet meer gezeten...

Co maakt het niet lang meer denk ik, Porto zie ik namelijk geen goed resultaat halen in Milaan en dan wordt het allemaal wel heel erg moeilijk.
  Trouwste user 2022 zondag 30 oktober 2005 @ 14:33:59 #152
7889 tong80
Spleenheup
pi_31808997
Ik denk ook dat dit wel eens de laatste week van Co bij Porto kan zijn.

Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_31811921
FC Porto liet de kans liggen tijdelijk koploper te worden.



Benfica liet echter de kans liggen om FC Porto in te halen.



Benfica met de 3e doelman in het hok, door blessures bij de eerste en tweede keus.

En Radegast, Koeman wilde een extra spits erbij, niet ipv Nuno Gomes. Die heeft ie inmiddels al in Miccoli.

Nacional kan vanavond gelijk komen met Porto, bij winst bij Estrela Amadora. Koploper Braga kan bij winst maandag op Belenenses uitlopen.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_31844762
Uitslagen van de 9e speeldag, zondag:

Estrela Amadora 0-2 Nacional (André Pinto scoort weer eens)
Rio Ave 2-2 Marítimo (Van der Gaag een 5 gehaald)
Penafiel 1-0 Académica
União Leiria 3-0 Gil Vicente
Vitoria Guimarães 0-2 Paços Ferreira
Boavista 2-2 Sporting (de topper, Sporting scoort in de 21e en 24e minuut, maar verspeelt de voorsprong nog)

Vanavond dus nog koploper Sporting Braga thuis tegen Belenenses.

Stand:

1. Sp. Braga 20 8
2. FC Porto 18 9
3. Nacional 18 9
4. Benfica 17 9
5. Sporting 14 9
6. Boavista 14 9
7. Rio Ave 14 9
8. V. Setúbal 14 9
9. P. Ferreira 13 9
10. Naval 11 9
11. U. Leiria 11 9
12. Gil Vicente 10 9
13. E. Amadora 9 9
14. Belenenses 9 8
15. Marítimo 8 9
16. Académica 8 9
17. V. Guimarães 7 9
18. Penafiel 5 9

Gespeelde duels staan dus achteraan.

Topscorers momenteel:

1. Nuno Gomes (Benfica) 9
2. Meyong (Belenenses) 7
3. André Pinto (Nacional) 5
Marcel (Académica) 5
Liédson (Sporting Portugal) 5
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_31874460
Nog één uitslag:

Braga wint thuis met 2-0 van Belenenses. Ze staan nu dus 5 punten los van de nummer 2!
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_32026402
Al wat duels gespeeld.

Braga verloor gisteren voor het eerst, uit bij Marítimo. Van der Gaag had een 7, Kanu scoorde. Sporting won vrijdag al met 2-1 van Leiria, terwijl Boavista gisteren niet verder kwam dan 1-1 bij Belenenses.

Braga blijft eerste met 23 uit 10, maar FC Porto kan bij winst bij middenmoter Paços Ferreira tot op 2 punten naderen, evenals nummer 3 Nacional, dat dan thuis van Naval moet winnen. Benfica kan op 3 punten van Braga komen als thuis van de nummer 8 Rio Ave wordt gewonnen.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_32039852
quote:
Op zondag 6 november 2005 15:46 schreef methodmich het volgende:

Benfica kan op 3 punten van Braga komen als thuis van de nummer 8 Rio Ave wordt gewonnen.
Maar dat is niet gelukt. Benfica - Rio Ave werd 2-2.
pi_32044979
Porto wint uit bij Paços de Ferreira met 0-1. Quaresma maakt de goal. Pedro Emanuel kreeg rood.
pi_32045138
Zou Pedro nu ook voor z'n plek moeten vrezen? Wel weer een erg belangrijke overwinning voor Co. Hoe langer hij het rekt hoe meer slagingskans hij heeft denk ik.
That's all folks!
pi_32064028
Het lukt Benfica inderdaad niet te winnen.



De jongens van Co doen het wel.



Stand op kop nu:

1. Braga 10-23
2. Porto 10-21
3. Nacional 10-21 (zij wonnen wel, met 2-0 van Naval)
4. Benfica 10-18
5. Sporting 10-17
6. Setúbal 10-17

Vandaag nog nummer 16 tegen 17, oftewel Académica - Vitoria Guimarães. Beiden kunnen een zege goed gebruiken. Penafiel blijft met 6 uit 10 laatste.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_32321248
Helder Postiga en Jorge Costa willen in het eerstvolgende transferwindow weg bij Porto.
pi_32323223
Jorge Costa naar Standard, tenzij Co ontslagen wordt.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_32394950
Guimarães gisteren 2-0 gewonnen. Braga - Benfica is de topper dit weekend.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_32406299
quote:
Op zaterdag 19 november 2005 11:55 schreef methodmich het volgende:
Braga - Benfica is de topper dit weekend.
Braga - Benfica 1-1. Nog een paar minuutjes...
  zaterdag 19 november 2005 @ 19:53:35 #165
2565 Elegantly Wasted
can you handle me?!
pi_32406335
Dus Porto kan naast Braga aan de leiding komen bij winst.
Do you lead, or are you led?
Are you sure that you don't care?
pi_32406373
Braga - Benfica 3-2.

Jammer Ronald

[ Bericht 16% gewijzigd door Radegast op 20-11-2005 00:16:35 ]
pi_32406464
Porto - Academica Coimbra 5-1.

Goed zo Co

[ Bericht 57% gewijzigd door Radegast op 20-11-2005 00:16:51 ]
pi_32414771
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
1 Braga 11 - 26 
2 FC Porto 11 - 24 
3 Nacional 10 - 21 
4 Benfica 11- 18 
5 Sporting 10 - 17 
6 Vitoria Setubal 10 - 17 
7 Rio Ave 10 - 15 
8 Boavista 10 - 15 
9 Pacos Ferreira 10 - 13 
10 Naval 10 - 11 
11 Uniao Leiria 10 - 11 
12 Academica 11 - 11 
13 Gil Vicente 11- 11 
14 Maritimo 10 - 11 
15 Belenenses 10 - 10 
16 Guimaraes 11 - 10 
17 Amadora 10 - 9 
18 Penafiel 10 - 6 
pi_32416124
Co weer steviger in het zadel.
That's all folks!
pi_32426668
Mooie overwinning, al was het slechts Académica. Maar 5-1 is netjes. Braga blijft sterk bezig, klopt Benfica, dat weer even pas op de plaats moet maken.



en



Vanavond mag Nacional proberen ook op 24 punten te komen, door uit bij Rio Ave te winnen. Sporting kan naar plek 4 bij winst op de nummer laatst Penafiel, ook Setúbal kan bij winst uit bij Naval Benfica achterhalen.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_32443191
quote:
Op zondag 20 november 2005 15:40 schreef methodmich het volgende:

Vanavond mag Nacional proberen ook op 24 punten te komen, door uit bij Rio Ave te winnen. Sporting kan naar plek 4 bij winst op de nummer laatst Penafiel, ook Setúbal kan bij winst uit bij Naval Benfica achterhalen.
Rio Ave - Nacional 0-2, Penafiel - Sporting 0-1 en Naval - Setubal 0-3.
  Trouwste user 2022 maandag 21 november 2005 @ 18:00:07 #172
7889 tong80
Spleenheup
pi_32457710
Net Benfica zien verliezen in de laatste minuut. Snap niet dat Koeman geen andere keeper kan opstellen, of een andere doelman koopt. Wat een drama die Quim.


Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_32486987
Is geen echt slechte goalie hoor. Normaliter wel tweede keus, maar José Moreira is nog lang uitgeschakeld.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_32595629
Nacional stoot Sporting Braga van de kop

26/11/2005 0 :33

Nacional Madeira nam de koppositie over van Sporting Braga door het onderlinge duel met 1-0 te winnen.
In de 28ste minuut van het treffen tussen de twee grootste verrassingen van de Portugese competitie zorgde Alonso voor de belangrijke treffer. De Braziliaan drong binnen in de zestien van Braga en schoot de 1-0 binnen. Het was op dat moment een verdiende voorsprong.

Braga besloot na rust meer de aanval te zoeken en dat leverde tal van kansen op, zowel voor Sporting als voor Nacional. Maar het lukte de koploper niet om net als een week eerder tegen Benfica in de slotfase een achterstand om te buigen in een overwinning.

Door de zege heeft Nacional één punt meer dan Braga. FC Porto volgt op drie punten. Benfica is zesde met een achterstand van negen punten.
pi_32597225
Maakt de competitie weer zeer open, want Porto kan dus gelijk komen en Benfica naar min 6.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_32609311
Maritimo - Boavista 1-1
pi_32620791
Tegen wie moeten Benfica en Porto spelen?
pi_32620835
FC Porto tegen Gil Vicente morgen, Benfica vanavond tegen Belenenses.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_32620877
quote:
Op zondag 27 november 2005 16:26 schreef methodmich het volgende:
FC Porto tegen Gil Vicente morgen, Benfica vanavond tegen Belenenses.
Okee. Allebei drie punten dus waarschijnlijk.
pi_32621555
Zou normaliter wel moeten inderdaad.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_32651336
quote:
Benfica ook vierde duel op rij zonder zege

28/11/2005 8 :53

Benfica verspeelde opnieuw punten in de Portugese competitie. Op eigen veld lukte het de ploeg van coach Ronald Koeman niet om te winnen van Belenenses: 0-0.
Benfica zette Belenenses vanaf de aftrap onder druk, maar de bezoekers hielden de ploeg uit Lissabon van scoren, mede dankzij enkele knappe reddingen van doelman Marco Aurelio.

Door het gelijkspel heeft Benfica een achterstand van acht punten op koploper Nacional Madeira. De Adelaars hebben inmiddels al vier competitieduels op rij niet meer gewonnen. Ze nemen de zesde positie in op de ranglijst van de Superliga.
pi_32651871
Tegenvallend voor Benfica inderdaad, ze kenden een goede serie, maar nu gaat het lastiger. De keepers van de tegenpartij spelen wel opvallend vaak erg goed tegen Benfica zeg!
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_32661812
quote:
Vroege treffer genoeg voor zege FC Porto

28/11/2005 23:29

FC Porto heeft Nacional Madeira achterhaald op de ranglijst. De ploeg van Co Adriaanse had aan een 1-0 zege op Gil Vicente genoeg voor de gedeelde koppositie.
Gil Vicente, dat vecht tegen degradatie, was op eigen veld niet opgewassen tegen FC Porto. Toch kwam er geen overtuigende uitslag op het scorebord. De formatie van Co Adriaanse keerde met een kleine 1-0 overwinning terug naar huis. Lucho González opende in de eerste minuut de score. Het bleek de enige treffer van de avond.

De nipte zege bracht FC Porto naast Nacional Madeira, dat vrijdag Sporting Braga onttroonde als koploper in Portugal. De topper eindigde in 1-0.
pi_32662263
Portuguese Football Federation
StandingsPortuguese SuperLiga - 2005/2006

Pos. Team Pld W D L GF GA Pts
1 Porto 12 8 3 1 19 7 27
2 Nacional 12 8 3 1 15 4 27
3 Braga 12 8 2 2 13 5 26
4 Sporting 12 7 2 3 17 14 23
5 Setúbal 12 7 2 3 10 3 23
6 Benfica 12 5 4 3 19 12 19
7 Boavista 12 4 7 1 18 11 19
8 Paços de Ferreira 12 5 2 5 14 15 17
9 Rio Ave 12 4 3 5 15 17 15
10 Marítimo 12 3 6 3 14 14 15
11 Académica 12 4 2 6 11 16 14
12 Leiria 12 3 3 6 12 16 12
13 Naval 1° Maio 12 3 2 7 13 20 11
14 Belenenses 12 3 2 7 13 16 11
15 Gil Vicente 12 3 2 7 9 16 11
16 Guimarães 12 3 1 8 7 17 10
17 Amadora 12 2 4 6 8 13 10
18 Penafiel 12 1 4 7 9 20 7
pi_32697658
Het blijft allemaal erg spannend dus, benieuwd of Koeman zijn gewenste keeper haalt in de winterstop.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_32770145
Porto - Sporting 1-1. Eigen doelpunt van Anderson Polga, en de gelijkmaker was van Deivid.
pi_32770767
Gelukkig geen verlies voor Co.

De Portugezen in Rusland mogen bijna allemaal weer vertrekken. Bij Dinamo Moskou mogen Nuno Frechaut, Jorge Ribeiro,Tiago da Silva en Maniche weg.

Costinha, Derlei en David mogen wel bij hun club blijven, zij hebben zich goed aangepast volgens de club.
That's all folks!
pi_32776677
quote:
Op zaterdag 3 december 2005 00:07 schreef Radegast het volgende:
Porto - Sporting 1-1. Eigen doelpunt van Anderson Polga, en de gelijkmaker was van Deivid.
Nou, Porto kwam gelijk he... Goal van Sporting nog onterecht afgekeurd, de eerste 0-1 door Deivid. Later maakte hij ook de officiele 0-1. 1-1 kwam van Jorginho, geen eigen goal.

FC Porto voor rust sterker, maar Ricardo Pereira hield veel tegen. Na rust ging het gelijk op. De verdediging van Porto blijft erg zwak en ongeconcentreerd ogen, met jongens als Pepe.

Paulo Bento heeft de boel goed op de rails bij Sporting, sinds hij het overnam van Peseiro. Nacional, Braga en hopelijk Benfica kunnen dus weer uit- en inlopen op Porto.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_32777118
Maniche naar Atletico waarschijnlijk. Benieuwd of hij daar eindelijk eens op gaat houden met zeiken. Je zou bijna denken dat hij ontvoerd is en bij Dinamo is gestald.
FC Den Bosch | Standard Liege | Atletico Madrid | Lazio Roma | Alianza Lima | Chelsea | Dinamo Kiev
Corazón Alianza Lima Corazón para ganar a La Victoria volveremos para verte campeonar.
pi_32777183
Nou, zeiken. Hij wilde eigenlijk niet, maar heeft toch voor het geld gekozen. Is een jongen die snel heimwee heeft, daarom had iedereen gedacht dat hij naar Depor zou gaan (redelijk in de buurt).
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_32777214
Hij is aan het zeiken. Hij heeft er zelf voor gekozen om naar Moskou te gaan, geholpen door wat geld. Na een paar weken had hij al heimwee en begon het zeiken al.

Een hele slimme zet was het ook niet van Dinamo om dit soort doetjes te halen natuurlijk.
FC Den Bosch | Standard Liege | Atletico Madrid | Lazio Roma | Alianza Lima | Chelsea | Dinamo Kiev
Corazón Alianza Lima Corazón para ganar a La Victoria volveremos para verte campeonar.
pi_32777237
Nou, iedereen wordt gek in Moskou natuurlijk. Zelfs een Est als Andres Oper.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_32777273
Derlei heeft zich er prima aangepast, net zoals nog wat andere spelers. Ook in andere Russische steden doen niet-Russen het soms gewoon goed.

Af en toe hebben er wel eens spelers heimwee, maar dat hadden ze zich eerder moeten bedenken.

Een Peruaan die ik ken zit in Kiev en wil d'r nooit meer weg.
FC Den Bosch | Standard Liege | Atletico Madrid | Lazio Roma | Alianza Lima | Chelsea | Dinamo Kiev
Corazón Alianza Lima Corazón para ganar a La Victoria volveremos para verte campeonar.
pi_32777365
Derlei is een Braziliaan die zijn familie moet onderhouden, dat scheelt wel wat.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_32777392
Costinha is geen Braziliaan. Zo'n Seitaridis is ook geen Braziliaan. Daarnaast wordt iemand er gek of niet, of iemand nu familie moet ondersteunen of niet. Derlei ging er heen voor het geld, Maniche ook. Derlei kan in Portugal ook genoeg verdienen voor zijn familie.
FC Den Bosch | Standard Liege | Atletico Madrid | Lazio Roma | Alianza Lima | Chelsea | Dinamo Kiev
Corazón Alianza Lima Corazón para ganar a La Victoria volveremos para verte campeonar.
pi_32777436
Ging bij Dinamo 2 tot 3 keer zoveel pakken natuurlijk.

En Maniche wilde ook weg voor Co, zoals alle goede spelers.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_32777489
Maniche koos dus net zoals Derlei voor het geld. Daarnaast zitten ze er met een hele lading voetballers die Portugees spreken. Maniche zat echter al vanaf dag twee te zaniken. Maniche kon ook wel naar andere clubs, niet alleen Dinamo had interesse. Er zijn best wel wat Spaanse clubs die hem destijds ook goed konden gebruiken.

Dit kost Dinamo een flinke slok geld. 16 mio dollar krijgen ze er nooit meer voor natuurlijk.
FC Den Bosch | Standard Liege | Atletico Madrid | Lazio Roma | Alianza Lima | Chelsea | Dinamo Kiev
Corazón Alianza Lima Corazón para ganar a La Victoria volveremos para verte campeonar.
pi_32777495
Zou Human het redden in Rusland vraag ik me dan af.
FC Den Bosch | Standard Liege | Atletico Madrid | Lazio Roma | Alianza Lima | Chelsea | Dinamo Kiev
Corazón Alianza Lima Corazón para ganar a La Victoria volveremos para verte campeonar.
pi_32777516
Ach, die Russen hebben geld zat.

En in Rusland redt geen enkele Nederlander het. Alleen Co Adriaanse.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_32777544
Er zijn wel Nederlanders die het daar zouden redden, zeker als ze er met 10 of 11 spelers die Nederlands spreken heen zouden gaan.

Als ik zo goed zou kunnen voetballen zou ik er zo naar toe gaan.
FC Den Bosch | Standard Liege | Atletico Madrid | Lazio Roma | Alianza Lima | Chelsea | Dinamo Kiev
Corazón Alianza Lima Corazón para ganar a La Victoria volveremos para verte campeonar.
pi_32795493
Belenenses 1 - 0 Nacional. Verrassend, Nacional weet dus niet te profiteren van het gelijke spel van Porto gisteren en loopt niet uit.
pi_32796174
Benfica loopt twee punten in op de klassementsleiders. Maritimo - Benfica 0-1 door Mantorras.
pi_32802076
Juist, prima gedaan. Invaller Pedro Mantorras de grote man. Goed voor mijn zaakwaarnemersspel ook. Braga kan bij winst op Setúbal vanavond weer alleen eerste worden.

Van der Gaag speelde goed bij Marítimo, kreeg wel geel.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_32824780
quote:
Op zondag 4 december 2005 11:27 schreef methodmich het volgende:
Braga kan bij winst op Setúbal vanavond weer alleen eerste worden.
Is niet gelukt. Braga heeft op eigen veld met 0-1 verloren van Vitoria Setúbal.

FC Porto 13 8 4 1 20 8 28
CD Nacional 13 8 3 2 15 5 27
Vit. Setúbal 13 8 2 3 11 3 26
Sp. Braga 13 8 2 3 13 6 26
Sporting CP 13 7 3 3 18 15 24
SL Benfica 13 6 4 3 20 12 22
Boavista 13 5 7 1 20 12 22
Paços Ferreira 13 5 4 5 18 19 18
Académica 13 5 2 6 12 16 17
Rio Ave 13 4 4 5 17 19 16
Marítimo 13 3 6 4 14 15 15
Belenenses 13 4 2 7 14 16 14
Est. Amadora 13 3 4 6 9 13 13
U. Leiria 12 3 3 6 12 16 12
Naval 13 3 2 8 13 21 11
Gil Vicente 13 3 2 8 9 17 11
Vit. Guimaraes 12 3 1 8 7 17 10
Peñafiel 13 1 4 8 10 22 7

Lekker spannend.
pi_32842262
Verrassend dat het Braga niet is gelukt. Maar het lijkt net zo spannend te worden als vorig seizoen. Wel leuk, na jaren van overheersing door Porto.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_32967045
Sporting verrassend geklopt in eigen huis door Estrela Amadora met 0-1 gisteren!
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_32972490
quote:
FC Porto is boos. De spelers en coach Co Adriaanse zijn van mening dat de woorden van de trainer bij voortduring door de Portugese pers worden verdraaid. En daarom praten zij voorlopig niet meer met de journalisten, zo liet de club vrijdagmiddag weten.
'De Nederlandse trainer heeft altijd eerlijk gesproken en is altijd beschikbaar geweest voor de pers', begon de verklaring op de website van de Dragãos. 'Hij was aanwezig tijdens interviews voor en na de wedstrijden, en deed korte gesprekjes. Maar zijn meningen krijgen geen juiste journalistieke behandeling en worden onvolledig weergegeven.'

'De zinnen van Adriaanse worden constant uit hun verband gerukt, zodat er dingen komen te staan die niets met de ideeën van de trainer te maken hebben en dus misleidend zijn voor de aanhangers van de club.'

'Door deze herhaalde slechte behandeling is de persstilte de enige optie voor de selectie van FC Porto. Het is niet de plezierigste manier voor de fans maar we zijn het verplicht gezien hetgeen gebeurd is.'
Bron: VI
FC Den Bosch | Standard Liege | Atletico Madrid | Lazio Roma | Alianza Lima | Chelsea | Dinamo Kiev
Corazón Alianza Lima Corazón para ganar a La Victoria volveremos para verte campeonar.
pi_32984598
Nummer één Porto mag dan boos zijn maar het wint wel. Uniao Leiria - Porto 1-3.
Nummer twee Nacional wint met 2-1 van Maritimo.
pi_33003770
Benfica wint thuis met 1-0 van Boavista.
pi_33019340
Benfica blijft er kort bij dus. Slechts zes punten verschil. Anderson scoorde.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_33179414
Porto stond al na één minuut achter tegen Penafiel, maar wint uitendelijk met 3-1. 2x Lucho Gozalez, één keer Lisandro Lopez.

Benfica wint thuis ook, met 1-0 van Nacional. Nuno Gomes is weer eens de man van de goal.
Rode kaart nog voor Alcides van Benfica .

Andere uitslagen:

Amadora - Uniao Leiria 1-2
Belenenses - Pacos Ferreira 2-0
Maritimo - Vitoria Setubal 1-0
Rio Ave - Gil Vicente 1-0
Braga - Academica Coimbra 2-0

Porto dankzij Benfica nu alleen aan kop...
pi_33193121
Penafiel staat dan ook laatste, dus geen verrassende zege. Het blijft spannend.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_33194349
Porto gaat het niet meer weggeven, denk ik.
pi_33194424
Nou, dat is met Co als trainer geen zekerheid hoor. Zijn teams storten in de tweede seizoenshelft altijd in, als hij er dan nog is.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_33194468
quote:
Op zondag 18 december 2005 17:02 schreef methodmich het volgende:
Nou, dat is met Co als trainer geen zekerheid hoor. Zijn teams storten in de tweede seizoenshelft altijd in, als hij er dan nog is.
We zullen zien!
pi_33282477
Vanavond een paar wedstrijden in de Superliga:

Pacos Ferreira - Maritimo
Uniao Leiria - Associacao Naval
Academica Coimbra - Belenenses
Gil Vicente - Braga
Vitoria Setubal - Benfica
pi_33283929
Wat een chaos bij Setubal, knap dat ze ondanks de problemen nog zo goed meedraaien. Hier zal helaas wel verandering in gaan komen.
That's all folks!
pi_33285432
Benfica moet daar hoe dan ook winnen vanavond.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_33312666
quote:
Op woensdag 21 december 2005 20:07 schreef methodmich het volgende:
Benfica moet daar hoe dan ook winnen vanavond.
Moeizame overwinnig voor Benfica. 0-1 door Nuno Gomes. Wie anders? Assist kwam van Geovanni die toch wou spelen nadat z'n vader was overleden...

Benfica goed bezig de laatste wedstrijden!
pi_33331165
De uitspelende ploegen presteerden vandaag goed:

Vitoria Guimaraes - Porto 0-2. Quaesma en Jorginho tekenen voor de doelpunten.
Penafiel - Amadora 0-1
Boavista - Nacional 0-3. Nacional blijft het verrassend goed doen.
pi_33331281
CLASSIFICAÇÃO – SUPERLIGA

1. FC Porto 37 16
2. Nacional 33 16
3. Benfica 31 16
4. Sporting 30 16
5. V. Setúbal 29 16
6. Sp. Braga 29 16
7. Boavista 23 16
8. U. Leiria 21 16
9. Marítimo 21 16
10. P. Ferreira 21 16
11. Rio Ave 20 16
12. Belenenses 20 16
13. E. Amadora 19 16
14. Académica 18 16
15. Gil Vicente 17 16
16. V. Guimarães 14 16
17. Naval 11 16
18. Penafiel 7 16

Sporting Lissabon presteert trouwens ook erg goed sinds Peseiro daar weg is.
Het is de vraag hoelang Nacional het vol kan houden bovenin.
pi_33344539
Braga zakt flink in, na een prima start. Nacional lijkt me niet sterk genoeg om echt tot het einde mee te gaan doen.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_33345881
Wat kleine statistieken:

TOPSCORERS

1. Nuno Gomes (Benfica) 12
2. Meyong (Belenenses) 11
3. Marcel (Académica) 9
4. André Pinto (Nacional) 8
Liédson (Sporting Portugal) 8

SPELER V/H JAAR A BOLA

1. Nuno Gomes (Benfica) 107
2. Lucho González (FC Porto) 103
3. Miguelito (Nacional) 102
4. Jorge Luiz (Sporting Braga) 99
5. Avalos (Nacional) 98
Chainho (Nacional) 98
João Moutinho (Sporting Portugal) 98

SPORTIVITEIT

1. Vitoria Setúbal (22 geel, 1 rood)
2. FC Porto (28 geel, 1 rood)
3. Sporting Braga (31 geel, 1 rood (2 x geel))
4. Sporting Portugal (32 geel, 1 rood)
5. Rio Ave (35 geel, 2 rood (2 x geel))
11. Benfica (34 geel, 3 rood (2 x geel), 2 rood)
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_33346020
Co heeft Porto toch een beetje naar z'n hand kunnen zetten, het was toch één van z'n bedoelingen om Porto minder kaarten te laten pakken?

En Nuno Gomes, topspits!
pi_33351410
Ach, zoveel kaarten pakte Porto ook niet. Verschil is alleen dat Costinha en Jorge Costa niet spelen, dat scheelt minstens 16 kaarten per seizoen. Dan kom je ongeveer gelijk uit.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_33365101
quote:
Op donderdag 22 december 2005 16:27 schreef Radegast het volgende:

[..]

Moeizame overwinnig voor Benfica. 0-1 door Nuno Gomes. Wie anders?
Vraag alleen niet hoe
O mamma mamma mamma, O mamma mamma mamma. Sai perche mi batte il corazon?
Ho visto Maradona, ho visto Maradona. Eh, mammà, innamorato son!
A Guinness a day keeps the doctor away
pi_33852442
Benfica en Porto winnen allebei hun thuiswedstrijden.
Benfica - Pacos Ferreira 2-0. Porto - Boavista 1-0.
pi_33875453
Precies. Die van Porto natuurlijk uiterst beladen, dat verschaft Co krediet.

Schutters: Nélson en Geovanni voor Benfica, Quaresma voor Porto.

Doordat Nacional gelijkspeelde tegen Setúbal staat Benfica inmiddels weer tweede, op 6 punten van Porto. Nacional overigens ook op 6 punten. Dan volgt Braga op 8 punten en dan Sporting en Setúbal op 10 punten. Boavista zevende en al 17 punten achter, Penafiel is met 7 uit 17 op de laatste plaats gedoodverfd degradant.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_34058284
Wie zijn de tegenstanders deze speelronde voor Co en Koe? Allebei een uitwedstrijd toch?
pi_34058348
Co uit, Ronald thuis. Ze zijn beiden ook door in de beker, afgelopen woensdag.

Programma deze speelronde:

Casa Fora Data
Sp. Braga - U. Leiria 14-01-2006
Belenenses - Sporting 14-01-2006
Marítimo - Gil Vicente 15-01-2006
Naval - V. Guimarães 15-01-2006
Rio Ave - Penafiel 15-01-2006
Nacional - P. Ferreira 15-01-2006
Benfica - Académica 15-01-2006
E. Amadora - FC Porto 15-01-2006
V. Setúbal - Boavista 16-01-2006
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_34102947
Benfica - Académica 3-0

Porto is hard op weg naar een nederlaag tegen Estrela Amadora, eerste helft is nog bezig en 2-0 achter.
pi_34106697
En Porto verliest met 2-1.

Koeman is bezig aan een uitstekende reeks, en haakt aan bij Co's Porto. Spannend!
pi_34130378
Inderdaad, mooie ontwikkeling natuurlijk. Straks even de wedstrijdstatistieken posten.





Nacional speelt gelijk, Braga wint weer. Beiden volgen op 5 punten van Porto.

[ Bericht 62% gewijzigd door methodmich op 16-01-2006 19:47:48 ]
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_34304479
En Benfica komt steeds dichterbij.

Gisteren relatief makkelijk winst bij Gil Vicente:



Door die zege staat men nu op 40 uit 19. FC Porto heeft er ook 40, uit 18 duels. Nummer 3 Braga speelde 0-0 bij nummer laatst Penafiel en staat nu op 36 uit 19.

FC Porto speelt vanavond thuis tegen Naval, de nummer 16. Nacional, dat bij winst 3e kan worden, moet naar Académica, de nummer 15, en Sporting treft Marítimo.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_34323921
Weet iemand waar ik ale doelpuntenmakers in de diverse europese competities kan vinden.
En de topscoreslijsten van alle landen.
pi_34347088
Co wint dus. Een zuinige 1-0, maar dat is genoeg. Eigen goal van de captain van Naval.



Nacional laat punten liggen door een 0-0 bij Académica, Sporting speelt 1-1 tegen Marítimo. Aanwinst Romagnoli scoort voor Sporting, bij Marítimo speelt Van der Gaag goed en heeft een 7.

Stand aan kop:

1. FC Porto 19-43
2. Benfica 19-40
3. Nacional 19-36
4. Sporting Braga 19-36
5. Sporting Portugal 19-34
6. Vitoria Setúbal 19-33

Onderin:

15. Académica 19-20
16. Vitoria Guimarães 19-16
17. Naval 19-15
18. Penafiel 19-8
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_34347117
Gaat het toch weer tussen de twee grootmachten, zoals het hoort.
pi_34384954
Uit BN/DeStem,

FC Porto verklaart de oorlog aan Benfica
Door Door René Zwaap

Maandag 23 januari 2006 - PORTO – Het is oorlog tussen FC Porto en Benfica. Afgelopen week deed de leiding van FC Porto een communiqué vol verdachtmakingen uitgaan waarin Benfica onder meer wordt beschuldigd van manipulatie van wedstrijden. De vraag is of de Hollandse oefenmeesters van de beide clubs, Co Adriaanse en Ronald Koeman, het hoofd koel kunnen houden tussen zoveel Latijns geweld.

Het omstreden communiqué, onder de titel ‘Viva a verdade desportiva’ (leve de sportieve waarheid), is niet ondertekend, maar de sarcastische stijl doet de hand vermoeden van Porto-voorzitter Pinto da Costa, die zijn literaire gaven al eerder demonstreerde in zijn recent verschenen autobiografie.

Directe aanleiding van het schrijven is het bericht dat zakelijk directeur José Veiga van Benfica grootaandeelhouder is van Estoril, eveneens uitkomend in de Superliga. Vorig jaar stemde Estoril in met het verschuiven van een belangrijke thuiswedstrijd tegen Benfica naar een ‘neutraal’ stadion in de Algarve. Het stadion in Faro was tot de nok toe gevuld met Benfica-aanhangers, die hun club een belangrijke zege op weg naar het kampioenschap zagen behalen.

Doorgestoken kaart, zo is de suggestie van de Porto-leiding. ‘Wat zich verleden jaar heeft afgespeeld bij Estoril-Benfica ruikt naar bedrog’, aldus het communiqué. ‘Om wat voor redenen zou een ploeg in eigen been willen schieten? Waarom de doodskist groter gemaakt terwijl men zich er makkelijk uit had kunnen redden? De valselijk beschuldigden zullen zeggen dat er geen enkel luchtje aan zat. Maar deze weten dan ook alleen maar te liegen, bedriegen en te misleiden. Ze zijn zelfs in staat te beweren dat ze geen enkel belang in het embleem van de tegenstander hebben, terwijl ze in het echt, zoals we recentelijk begrepen, goed ingegraven zaten in deze ter dood opgeschreven BV’.

Benfica-president Luis Viera reageerde met hoon op de beschuldigingen van zijn Porto-collega. „De dagen dat Pinto da Costa als een godfather over de Portugese velden kon is voorbij“, aldus Viera. Inmiddels deed FC Porto nog een missive verschijnen, waarin ruchtbaarheid wordt gegeven aan een recent onderonsje in een restaurant in Penafiel tussen Benfica-directeur José Veiga en oud-scheidsrechter Devesa Neto, een van de verdachten in de affaire ‘Apito Dourado’ (Gouden Fluit), een corruptie-affaire onder Portugese arbiters en voetbalbestuurders, die momenteel door justitie wordt onderzocht.

De vijandelijkheden tussen de twee erfvijanden van het Portugese voetbal leefden op sinds de omstreden gang van de Braziliaanse keeper Moretto naar Benfica, vlak na de jaarwisseling. Op het vliegveld van Lissabon speelde zich een vuistgevecht af tussen veiligheidsmedewerkers van Benfica en de zakelijk vertegenwoordiger van de doelman, die zijn cliënt liever naar FC Porto had zien vertrekken.

Het vuurwerk dat de Porto-leiding dezer dagen afsteekt, staat in schril contrast met de sportieve prestaties van de ploeg. Porto speelde zaterdag thuis, met de debuterende Braziliaanse spits Adriano op de plek van Benni McCarthy, bar slecht tegen Naval.

Een eigen doelpunt van Naval bezorgde Porto de overwinning, maar de naar de tribune verbannen Adriaanse kon onmogelijk tevreden zijn. Adriaanse had zijn ploeg na de nederlaag tegen Estrela de Amadora op vele posities omgegooid. Zelfs de superervaren doelman Vitor Baía was zijn plek kwijt. Maar de ploeg wist geen moment te overtuigen en ging na afloop onder een striemend fluitconcert naar de kleedkamer. Porto staat nog steeds nummer één in de Superliga, maar de achterban is ontevreden.

Bij Benfica is de positie van Ronald Koeman een stuk comfortabeler. Vrijdag won Benfica de uitwedstrijd tegen Gil Vicente in Barcelos overtuigend met 3-1. Benfica staat momenteel tweede, op drie punten afstand van FC Porto.

[ Bericht 0% gewijzigd door Radegast op 23-01-2006 19:10:29 ]
pi_34563759
Sporting net zien winnen bij Benfica. Zeker is dat Sporting kampioen provoceren is, vooral Sa Pinto bij zn wissel.
pi_34567620
quote:
Op zaterdag 28 januari 2006 22:46 schreef Butra het volgende:
Sporting net zien winnen bij Benfica. Zeker is dat Sporting kampioen provoceren is, vooral Sa Pinto bij zn wissel.
1-3. Da's een pijnlijke nederlaag voor Benfica.
pi_34582127
En ook verrassend, bij rust was er niets aan de hand.



De geslepen Sá Pinto mocht weg, maar speelt toch nog zijn rol. Natuurlijk ook omdat Paulo Bento een oude maat van hem is. En Liédson blijft een fenomeen.

FC Porto vanavond naar Rio Ave, bij winst weer 6 los.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_34621580
FC Porto profiteerde niet, licht tegenvallend 0-0 bij Rio Ave.



Stand aan kop:

1. FC Porto 20-44
2. Benfica 20-40
3. Nacional 20-39
4. Sporting Braga 20-39
5. Sporting Portugal 20-37

Setúbal kan bij winst op Académica naar 36 punten stijgen.

Nuno Gomes met 13 goals nog topschutter, maar Liédson en André Pinto (Nacional) zitten hem op de hielen met 12. Meyong heeft er 11, maar is nu in Egypte met Kameroen.

Beste speler klassement momenteel:

1 Nuno Gomes Benfica 127
2 Miguelito Nacional 121
3 Lucho González FC Porto 121
4 Chaínho Nacional 117
5 Ricardo Quaresma FC Porto 114

Overigens is de auto van Co Adriaanse aangevallen gisteravond, na de tegenvallende 0-0. FC Porto heeft scherp gereageerd en wil de daders zoeken en hard straffen. Het bestuur zal niet ingaan op deze intimiderende acties.

Zie:
quote:
O FC Porto já reagiu aos graves incidentes registados ontem à noite no Centro de Treinos e Formação Desportiva PortoGaia onde indivíduos atacaram o carro do técnico Co Adriaanse, e assegurou que todas as medidas vão ser tomadas para os culpados serem castigados por este triste incidente.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_34622083
Zijn er mensen die regelmatig wedstrijden bekijken in Portugal? Ik zit namelijk er over na te denken om een wedstrijd van Porto, Benfica of Sporting Lissabon te gaan bekijken ( het liefst een topwedstrijd ). Heb alleen geen ervaring met Portugal en wil eens weten hoe de sfeer is tijdens een wedstrijd ( bijv Benfica - Porto ), hoeveel een kaartje kost etc?
pi_34622105
Ik zal eens informeren voor je, maar dan heb ik dus wel mijn persoonlijke tolk nodig en die is er even niet.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_34622301
Ok thank u
pi_34632381
De sfeer bij de wedstrijden is toch niet zo goed, of is dat meer bij de kleinere clubs?
That's all folks!
pi_34656312
Er zit niet altijd evenveel publiek, volgens Co omdat ze zo saai zouden voetballen. Maar ja, Co is bekogeld.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_34757684
En Koeman verliest voor de tweede keer op rij. Nu van União Leiria met 3-1.

Vi.nl,
quote:
União Leiria-Benfica 3-1
Na negen zeges op rij is Benfica momenteel bezig aan een serie nederlagen. Op bezoek bij Leiria ging de club uit Lissabon voor de tweede opeenvolgende keer onderuit. Benfica dankte de nederlaag aan zijn eigen falen in de aanval. Want de ploeg van coach Ronald Koeman was het duel dan wel goed begonnen, maar verzuimde de kansen te benutten, mede omdat doelman Costinha zich goed verweerde.

Na een half uur leverde dat een verrassende achterstand op toen João Paulo onverwacht uithaalde en doelman Moretto passeerde. En in de 56ste minuut vergrootte Fabio Felicio de voorsprong voor de thuisploeg door een fout van verdediger Luisão af te straffen. Tien minuten voor tijd zorgde Gustavo Manduca nog wel voor de aansluitingstreffer van Benfica, maar in de 86ste minuut deed Maciel definitief de deur op slot, door op aangeven van Paulo César een counter af te ronden.
Sporting Lissabon wint van Nacional met 1-0. Paulo Bento heeft het goed voormekaar lijkt het...
pi_34758210
Nederlaag van Benfica was iig terecht, en de camera\'s zoomden toch regelmatig in op Benfica fans op de tribune met spandoeken tegen Koeman, voornamelijk mbt de opstelling.

Ludacriss, ik ga nooit naar wedstrijden in Portugal, maar via de RTPi (Astra 1 & Hotbird) zijn regelmatig wedstrijden live te zien (Zaterdagavond 22.15 uur)
O mamma mamma mamma, O mamma mamma mamma. Sai perche mi batte il corazon?
Ho visto Maradona, ho visto Maradona. Eh, mammà, innamorato son!
A Guinness a day keeps the doctor away
pi_34762524
Tegenvallende nederlaag voor Ronald:



FC Porto morgen een topper tegen Braga, bij winst zijn ze er 7 los van Sporting.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_34815418
quote:
Op zondag 5 februari 2006 15:34 schreef methodmich het volgende:

FC Porto morgen een topper tegen Braga, bij winst zijn ze er 7 los van Sporting.
En ook Porto weet weer niet te winnen. Braga maakte pas in de 88ste minuut de 1-1 nadat Porto vlak na rust op voorsprong was gekomen door Gonzalez.
pi_34815451
quote:
Porto loopt maar iets uit op falend Benfica

6/2/2006 23:25

FC Porto heeft opnieuw maar gedeeltelijk geprofiteerd van de nederlaag van Benfica. Na het puntje winst vorige week, liep de ploeg van Co Adriaanse er weer één uit dankzij het gelijkspel tegen Sporting Braga (1-1).

Porto leek op een zege af te koersen nadat Lucho Gonzalez had gescoord. De Argentijnse middenvelder sloeg tien minuten na rust uit de rebound van een schot van Adriano toe.

Een overwinning zou verdiend zijn geweest omdat Porto meer aandrong en meer kansen creëerde. Toch was de oogst met één treffer magertjes.

Braga mocht daardoor nog lang hopen op een stuntje in Estádio do Dragão. Die kwam er toen João Tomás twee minuten voor tijd de 1-1 maakte.

Porto staat dertien speeldagen voor het einde van de competitie in de Superliga nu vijf punten voor op Benfica en Sporting Lissabon, de twee naaste belagers.
pi_34836594
Vrind Co en zijn Draken doen het idd niet:



Stand aan kop:

1. FC Porto 21-45
2. Sporting Portugal 21-40
3. Sporting Braga 21-40
4. Benfica 21-40
5. Nacional 21-39

Topscorers:

1. Nuno Gomes (Benfica) 13
2. André Pinto (Nacional) 12
Liédson (Sporting Portugal) 12
4. Meyong (Belenenses) 11
5. Marcel (Académica) 9

Beste speler:

1. Nuno Gomes (Benfica) 138
2. Miguelito (Nacional) 133
3. Chaínho (Nacional) 129
4. Ávalos (Nacional) 127
Lucho González (FC Porto) 127
João Moutinho (Sporting Portugal) 127
Paulo Santos (Braga) 127

Programma:

Belenenses - FC Porto (zat)
Sporting Braga - Estrela Amadora (zon)
Nacional - União Leiria
Vitoria Setúbal - Sporting Portugal
Benfica - Penafiel
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_34839779
Benfica - Nacional voor de beker is woensdag om 21.45 uur iig weer live op de RTPi
O mamma mamma mamma, O mamma mamma mamma. Sai perche mi batte il corazon?
Ho visto Maradona, ho visto Maradona. Eh, mammà, innamorato son!
A Guinness a day keeps the doctor away
  dinsdag 7 februari 2006 @ 20:19:55 #255
61885 jojomen4
hungersite.com
pi_34839954
Wel mooi om te zien dat de eerste 5 clubs eigenlijk nog gewoon kans hebben om kampioen te worden! Houd het spannend tot het einde.
"En esta fabrica, en este Estadio, hicimos realidad todos nuestros sueños" Alfredo Di Stefano
pi_34986726
Porto wint bij Belenenses met 0-2.
pi_34992692
Klopt, dit zijn de statistieken:



Zonde van die gele kaart voor Bosingwa.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_35024232
Benfica wint met 4-0 van Penafiel. Sporting wint ook en blijft dus gelijk met Benfica.
  maandag 13 februari 2006 @ 11:12:16 #259
61885 jojomen4
hungersite.com
pi_35029615
Co'tje wordt kampioen!!!
"En esta fabrica, en este Estadio, hicimos realidad todos nuestros sueños" Alfredo Di Stefano
pi_35047521
Nou, dat is verre van zeker. Ten eerste dat Porto kampioen wordt en ten tweede dat Co dat nog mee zal mogen maken.

Benfica fraaie zege op Penafiel:



Sporting wint de lastige uitpot bij Setúbal, Braga speelt gelijk tegen Estrela Amadora.

Stand op kop:

1. FC Porto 22-48
2. Sporting Portugal 22-43
3. Benfica 22-43
4. Sporting Braga 22-41
5. Nacional 22-39
6. Boavista 22-38
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_35241836
Benfica verliest met 2-0 van Vitoria Guimaraes. Duur puntverlies.

Sporting Lissabon wint met 3-0 Pacos Ferreira en loopt drie punten uit op Benfica en staat dus nu alleen tweede.

Porto moet morgen nog spelen tegen Maritimo, meen ik.
pi_35256150
Slecht spel van Benfica natuurlijk, Guimarães staat erg laag.



Voor Sporting twee goals in de slotfase, maar die tellen ook. Co vanavond tegen Marítimo, winst maakt een gat van 8 met Benfica en dat lijkt met nog 10 duels te gaan groot genoeg om die ploeg achter zich te houden.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_35274695
quote:
Porto profiteert van nederlaag Benfica

19/2/2006 22:45

Hoewel moeizaam, heeft FC Porto optimaal geprofiteerd van de nederlaag die Benfica op zaterdag leed (2-0 tegen Vitória Guimarães). De ploeg van trainer Co Adriaanse won dankzij een doelpunt van Raúl Meireles met 1-0 van Marítimo Funchal.

Adriaanse moest erkennen dat het niet gemakkkelijk ging. Hij verklaarde het matige spel door te wijzen op de druk die er op zijn ploeg lag. Met de topper tegen Benfica in het vooruitzicht (beide ploegen staan volgende week tegenover elkaar) en het feit dat datzelfde Benfica een dag eerder al had verloren, verlamde zijn ploeg.

Door met 1-0 te winnen staat Porto nu acht punten voor op het Benfica van Ronald Koeman. Sporting Lissabon staat na de 3-0 zege op Paços Ferreira op de tweede plaats op vijf punten van de koppositie.
pi_35292427
Mooie zege van Porto, wel matig spel inderdaad. De topper wordt belangrijk, Benfica moet wel winnen dan.

ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_35486647
Vanavond Benfica - Porto toch?
pi_35486824
Nee, morgen.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_35522566
Benfica - Porto inmiddels begonnen, klein kwartiertje onderweg: 0-0
pi_35523691
Bijna rust en nog doelpuntloos.
That's all folks!
pi_35523990
1-0 Benfica hoor.
  zondag 26 februari 2006 @ 21:33:35 #270
43763 DutchGooner
naar het andere forum!
pi_35524029
quote:
Op zondag 26 februari 2006 21:32 schreef BliksemSchigt het volgende:
1-0 Benfica hoor.
Matige pot tot dusver.
NAAR HET ANDERE FORUM!
  zondag 26 februari 2006 @ 21:41:35 #271
43763 DutchGooner
naar het andere forum!
pi_35524400
Ondanks de kurve in de bal was het doelpunt zeker houdbaar
NAAR HET ANDERE FORUM!
pi_35525110
Vrije trap vanaf 30m oid he?

*kijkt nu een stream
  zondag 26 februari 2006 @ 21:58:38 #273
43763 DutchGooner
naar het andere forum!
pi_35525189
quote:
Op zondag 26 februari 2006 21:56 schreef BliksemSchigt het volgende:
Vrije trap vanaf 30m oid he?

*kijkt nu een stream
yup
NAAR HET ANDERE FORUM!
pi_35530862
Benfica wint dus met 1-0 van Porto. Ronald kan opgelucht adem halen.

Doelpunt was wel een flinke blunder van Vitor Baia, hoorde ik.
pi_35550683
Ronald Koeman, je wint altijd van Co! (op de wijs van Erwin Koeman, je broer wordt kampioen ).

Mooi voor de spanning!



Stand op kop:

1. FC Porto 24-51
2. Sporting Portugal 24-49
3. Benfica 24-46
4. Sporting Braga 23-44
5. Boavista 24-44
6. Nacional 24-43

Onderin is Penafiel met 11 uit 24 en 15 punten achterstand op de veilige plaatsen het RBC van Portugal.

Topscorer nog altijd Nuno Gomes met 14, maar Liédson komt er aan. Die heeft er nu 13. Overigens tekende hij onlangs bij en is nu topverdiener bij Sporting. Nuno Gomes ook nog bovenaan qua beste speler bij A Bola.

Co overigens zowaar toegegeven dat Benfica beter was gisteravond.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_35552300
Waarom stond Baia eigenlijk weer onder de lat?
pi_35552337
Die keept in feite het hele seizoen al, is eventjes gepasseerd, maar dat is bloedlink daar.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_35552501
Wel raar van Co om hem dan tegen Benfica ineens weer in te zetten nadat ie hem wekenlang passeerde, heeft Co hem weer in de basis gezet onder druk van supporters/media?
pi_35552612
Volgens mij was Helton geblesseerd, zat ook niet op de bank.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_35554192
quote:
Op maandag 27 februari 2006 19:49 schreef methodmich het volgende:
Die keept in feite het hele seizoen al, is eventjes gepasseerd, maar dat is bloedlink daar.
Nu heeft ie weer een goede reden,
That's all folks!
pi_35581535
Braga door een dikke 5-0 zege op Rio Ave nu 3e in de stand met 47 uit 24. Grote man was João Tomás met 2 goals, terwijl Delibasic als invaller scoorde.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_35743814
Ronald Koeman weer gewonnen gisteren, ondanks een achterstand bij Estrela Amadora. In de extra tijd, hij kan het!



FC Porto vanavond thuis tegen nummer 6 Nacional, een aardig lastig duel dus. Sporting krijgt Gil Vicente thuis. Koemans Benfica heeft Braga ingehaald, want die ploeg speelde gelijk bij Boavista met 0-0. Braga nu vierde, Boavista vijfde.

Vrijdagavond won Guimarães al met 4-0 van dat andere Vitoria, Setúbal. Marek Saganowski kon het bij Feyenoord niet, bij het inmiddels aardig geklommen Guimarães wel. Hij maakte drie goals en kreeg een 9 van A Bola. Inmiddels heeft hij er al 10 gemaakt in de Superliga.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_35753259
quote:
Op zondag 5 maart 2006 16:10 schreef methodmich het volgende:

FC Porto vanavond thuis tegen nummer 6 Nacional, een aardig lastig duel dus.
De nederlaag waar je zo op hoopte voor Porto, lijkt er niet in te zitten. 3-0 met nog een klein halfuurtje te spelen.

edit: En 3-0 gebleven..

[ Bericht 4% gewijzigd door Radegast op 05-03-2006 21:30:56 ]
  Trouwste user 2022 zondag 5 maart 2006 @ 21:37:15 #284
7889 tong80
Spleenheup
pi_35754750
Leuk


Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_35783712
Knappe zege van Porto, mag gezegd. Wel jammer voor de competitie, al blijft Sporting gewoon goed volgen.



Stand aan kop:

1. FC Porto 25-54
2. Sporting Portugal 25-52
3. Benfica 25-49
4. Sporting Braga 25-48
5. Boavista 25-45
6. Nacional 25-43

Penafiel een puntje gepakt, maar met 12 uit 25 nog altijd 15 punten van de veilige plaatsen verwijderd.

Topscorers:

1. Nuno Gomes (Benfica) 14
2. Liédson (Sporting Portugal) 13
3. André Pinto (Nacional) 12
Meyong (Belenenses) 12
5. João Tomás (Sporting Braga) 10
Marek Saganowski (Vitoria Guimarães) 10

FC Porto vrijdagavond naar Setúbal, de nummer 7. Op papier ook niet eenvoudig.
Benfica krijgt laagvlieger Naval op zondag, Sporting speelt een dag eerder een mooie pot tegen Boavista. Braga op maandag naar Belenenses.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_35935260
FC Porto wint de uitbeurt bij nummer 7 Setúbal en legt dus de druk om te winnen bij de achtervolgers neer.

ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_35966479
En 1 goal van Tonel is voor Sporting voldoende tegen Boavista om in het spoor van Porto te blijven.

Vanavond Benfica - Naval.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_35966596
Co stevent toch wel op de titel af denk ik, zou ik leuk vinden ook.
That's all folks!
pi_35966697
Nou, voorsprong van twee punten met nog acht wedstrijden. Er kan dus nog van alles gebeuren. Co kennende geeft hij het nog weg.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_35966736
Wat is het resterende programma voor Porto, Sporting en Benfica?
pi_35966909
FC PORTO
27: Paços Ferreira (T)
28: Académica (U)
29: Gil Vicente (T)
30: Sporting Portugal (U)
31: União Leiria (T)
32: Penafiel (U)
33: Vitoria Guimarães (T)
34: Boavista (U) !!!!!!!

SPORTING PORTUGAL
27: União Leiria (U)
28: Penafiel (T)
29: Vitoria Guimarães (U)
30: FC Porto (T)
31: Estrela Amadora (U)
32: Naval (T)
33: Rio Ave (U)
34: Sporting Braga (T)

BENFICA
26: Naval (T)
27: Rio Ave (U)
28: Sporting Braga (T)
29: Belenenses (U)
30: Marítimo (T)
31: Boavista (U)
32: Nacional (U)
33: Vitoria Setúbal (T)
34: Paços Ferreira (U)
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_35966959
Nog helemaal niks beslist dus, en dat duurt ook nog wel een tijdje ook.

Sporting - Porto wordt een hele belangrijke!
pi_35967028
Ja, maar ik vind die laatste match van Porto vooral pikant. Boavista uit, dan moet het beslist zijn voor Porto, anders wordt het niks vrees ik.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_35979880
Benfica laat dure punten liggen.

vi.nl,

Benfica-Naval 0-0

Benfica heeft terrein verloren op koploper FC Porto. De ploeg van Ronald Koeman liet dure punten liggen tegen laagvlieger Naval. Benfica kreeg kansen genoeg om te winnen maar wist er niet één te verzilveren. Met nog acht speelronden op het programma heeft Porto zeven punten meer.
pi_35995186
Classificação

Casa Fora Total

1. FC Porto 26 40-14 57
2. Sporting 26 42-22 55
3. Benfica 26 40-22 50
4. Sp. Braga 25 29-13 48
5. Boavista 26 34-21 45
6. Nacional 26 31-23 43
7. V. Setúbal 26 21-24 39
8. U. Leiria 26 34-36 35
9. Académica 26 26-35 32
10. Marítimo 26 28-29 31
11. Rio Ave 26 27-36 30
12. E. Amadora 26 22-27 30
13. Naval 26 26-35 28
14. Belenenses 25 31-32 28
15. P. Ferreira 26 26-38 28
16. V. Guimarães 26 21-31 28
17. Gil Vicente 26 27-34 27
18. Penafiel 26 18-51 12

pi_35995944
Benfica lijkt af te haken dus, tegen Naval mag je echt geen punten laten liggen.
That's all folks!
pi_35995987
quote:
Op maandag 13 maart 2006 17:18 schreef -Vaduz- het volgende:
Benfica lijkt af te haken dus, tegen Naval mag je echt geen punten laten liggen.
Ja, Benfica heeft dan toch ook last van de CL-perikelen, veel clubs die nog CL spelen verspeelden afgelopen weekend punten...
pi_35998620
quote:
Op maandag 13 maart 2006 17:18 schreef -Vaduz- het volgende:
Benfica lijkt af te haken dus, tegen Naval mag je echt geen punten laten liggen.
Was niet handig van Ronald, had beter wat reserves kunnen opstellen. 7 punten lijkt te veel, hoewel er nog veel te spelen is.

ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_36072663
Porto bekert door na verlenging. 2-1.

Koeman's Benfica staat momenteel thuis met 1-0 achter.
  Trouwste user 2022 donderdag 16 maart 2006 @ 00:29:31 #300
7889 tong80
Spleenheup
pi_36074816
Koeman uit de beker


Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_36074836
quote:
Op donderdag 16 maart 2006 00:29 schreef tong80 het volgende:
Koeman uit de beker


Een week geleden de held, nu een fluitconcert...
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')