abonnement Unibet Coolblue
pi_70845656
schopje voor luierpost!

Ik ben in de wolken vandaag met dit:

links bovenin vier itti bitti's en daarnaast vier bumgenius's
op de onderrij een one-size FuzziBunz, een HappyHeinys met veerkampjes-print , een medium FuzziBunz, een NatureBabies Stuffable en een Totsbots fluffle.





Daar wil je gewoon geen broek meer over doen
  vrijdag 10 juli 2009 @ 13:03:53 #227
35189 Troel
scherp en bot
pi_70845750
Ze zien er echt wel heel erg super uit
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  vrijdag 10 juli 2009 @ 13:13:53 #228
14811 Asyniur
Nu met 2 jommetjes <3
pi_70846104
Ik heb gewone katoenen oogjesluiers gekocht met strikslips en inlegluiers.
Heeft mijn moeder ook nog gebruikt bij mijn zusjes.
Poep uitschudden in wc en de rest kan zo de wasmachine in. Op een droogrek (of in 'noodgeval' droger) zijn ze zo weer droog. En je zit niet met luiers die na een tijdje niet meer passen...
Moet alleen tzt even bekijken hoe je ze ook alweer precies moest vouwen
pi_70846426
*hier* staan een aantal vouwmethodes, Asyiniur. Ik vind vooral de origamimethode handig.
  vrijdag 10 juli 2009 @ 13:26:26 #230
14811 Asyniur
Nu met 2 jommetjes <3
pi_70846555
quote:
Op vrijdag 10 juli 2009 13:22 schreef owlet het volgende:
*hier* staan een aantal vouwmethodes, Asyiniur. Ik vind vooral de origamimethode handig.
Dank je!
Ik had hier ook al vouwinstructies gevonden. Mijn moeder deed het volgens de PAD fold.
pi_70849147
Oeke, hoe is het bij jullie nu luiergewijs?

Owlet wat een prachtige luiers! Als ik dat zo zie, word ik al helemaal hebberig. *Gaat vanavond weer het onderwerp 'luiers' ter sprake brengen*
pi_70849953
Haha, ik word ook hebberig! Het lijkt me zo lekker zitten.

We hebben de tip van Owlet ter harte genomen en eerst maar eens de bevalling afgewacht alvorens een beslissing te nemen.
Toen kwam er een strijd om de borstvoeding goed op gang te helpen en dat gaat nu lekker dus nu komt er weer wat ruimte voor de luierkwestie.

We weten het nog niet, maar als ik deze verzameling zie gaat het weer kriebelen!
Meer dan een paar ochtendzoenen
heb ik nood aan stoute schoenen.
https://www.etsy.com/nl/shop/byLisdottir
pi_70851040
quote:
Op vrijdag 10 juli 2009 15:08 schreef oeke het volgende:
Haha, ik word ook hebberig! Het lijkt me zo lekker zitten.
Je mag ze niet zelf aan he
pi_70851367
Meer dan een paar ochtendzoenen
heb ik nood aan stoute schoenen.
https://www.etsy.com/nl/shop/byLisdottir
pi_70945059
Ik spam gewoon dit hele topic in mijn eentje vol in de hoop dat er uiteindelijk meer mensen aan de katoen gaan en dit gewoon een goed lopende topicreeks gaat worden

Mijn jongste in haar bumgenius


tot nu toe bevalt het goed. We hebben één keer een lekkage gehad toen ze onverhoopt veel langer sliep dan normaal. Klein nat randje aan de romper, verder niets.

Het hele logistiekgebeuren valt ook heel erg mee. De luiers liggen met de inleggers er in gevouwen in een doos waardoor ze net zo snel te pakken zijn als wegwerpluiers.
pi_70945251
Ik wil ook, maar ik weet er veel te weinig vanaf om er aan te durven beginnen.
Daarom een paar vraagjes:

Mijn zoon poept veel, nog steeds. Kan het dan nog wel uit? Elke keer zo'n papieren inlegger door de plee spoelen (keer x liter water) is ook vrij milieubelastend. Ik kan ze ook gewoon weggooien maar dat lijkt me best een vies werkje.

Hm volgens mij was dat mijn enige vraag. Die Bumgeniussen staan me wel aan, wat ik daarover gelezen heb was eigenlijk allemaal positief. Kunnen ze ook dunne poep aan denk je?
pi_70945580
leuk, jore!

Ik gebruik ook geen inlegdoekjes. Misschien dat ik dat nog ga doen als ze wat vastere ontlasting krijgt maar met dunne BVpoep gooi ik de bepoepte luiers gewoon zo in de emmer en daarna in de wasmachine en alles gaat er prima uit.

Ik zou hele stevige drollen niet mee wassen, maar je kan een luier ook boven de wc uitschudden.

Overigens kan je de doekjes ook mee wassen en je kan ook meegewassen billenpoetsdoekjes of lapjes fleece gebruiken.

Alle luiers die ik tot nu toe heb geprobeerd (alleen maar AIO's of eigenlijk pocketluiers waar je een losse inlegger in schuift) hebben een soort fleece binnenlaagje waar de plas en de dunne poep door heen gaat waarna ze zo goed als droog aan voelen. Eventuele hardere poep schudt je daar zo af.

Bumgeniussen zijn echt fijn! Ik vind het van de verschillende types die ik gekocht heb absoluut de prettigste. Mijn dochters hebben flinke bovenbenen en ze zijn lang maar de bumgeniussen zitten gewoon goed. Lekker ruim zonder bulky te zijn. Door het klittenband zijn ze goed te verstellen en middels de drukkertjes kan je hem korter of langer maken.
Als ik één merk zou moeten kiezen dan zou het Bumgenius zijn

gewoon proberen, zou ik zeggen. Ik begon met het idee om af en toe katoen te gebruiken als ik toch thuis zou zijn maar inmiddels heeft ze geen wegwerp meer aan. het is veel makkelijker dan het lijkt

En als het toch niet bevalt dan zijn luiers volgens mij zo weer doorverkocht. Misschien niet via dit forum maar wel via marktplaats of het dragen-en-voeden forum.
pi_70945893
Ah, dus voor die bv-poep hoeven die inleggers dus helemaal niet. En voor de nacht, gebruik je dan nog wat extra's? En als ik Bumgeniussen bestel in de UK (Twinkle), moet ik de (losse) inleggers er dan nog apart bijbestellen? Als ik bij Kaatjekatoen kijk lijkt dat er wel op maar ik weet het niet zeker.

Het is wel een hele investering vind ik, met wegwerpluiers spreid je de kosten meer. Maar die lekken echt zo vaak door hier, ik moet eigenlijk elke dag wel een doorlekpoepwas doen. Kan ik net zo goed luiers wassen, nietwaar?
pi_70946144
Inleggers zitten er bij Volgens mij bij bumgenius één losse inlegger per luier.
Ik heb wat extra huismerk inleggertjes van twinkle gekocht omdat ik niet zeker wist of er wat bij zat en die doe ik in de nacht er bij in voor de zekerheid.
  maandag 13 juli 2009 @ 21:15:02 #240
223453 Guuzewuus
Noem me maar Goizewois :-p
pi_70946185
Leuke luiers Owlet , ik vind het wel wat hebben .

Maar geen haar op mijn hoofd die er aan denkt om het zelf ook te doen .
pi_70946860
Ik heb toen met Myrthe een tijdje meegelezen op zo'n katoenen-luiers-lijst, en ben afgehaakt omdat het zo ingewikkeld was. Alle merken hadden andere pasvormen en je moest eerst behoorlijk investeren voor je een luier met goede pasvorm gevonden had, je had overbroekjes nodig, wollen overbroekjes moesten op een speciale manier gewassen en ingevet worden.. Kwam niet heel aantrekkelijk over allemaal.. dus hier gewone luiers.
Maar katoenen luiers zien er wel veel leuker uit.
pi_70948652
Dat was voor mij ook de reden om na heel even katoen te hebben gebruikt bij Ronja over te stappen op wegwerp
Maar zo met dit soort alles in een luiers is het al een stuk eenvoudiger
pi_70970461
Ik leer echt superveel van jullie zo (en dat vind ik wel fijn want ik wil graag aaaaaalles weten ), dus daarvoor onwijs bedankt!
Dus All-In-One's zijn echt het handigst en bij borstvoedingspoep heb je nog niet eens die papieren vellen nodig.
En bestellen jullie allemaal in Engeland of ook via Kaatjekatoen en Little One's enzo? Want gaat het dan om de prijs of om de kwaliteit (ik voel me echt zo'n sukkel nog op dit gebied)?
pi_70992887
All-in-ones zijn de handigste idd. Ik heb wel eens gelezen dat losse luiers met een waterdicht broekje er over nog meer absorberen maar ik heb tot nu toe met de AIO's (of eigenlijk pocketluiers, ik zal eens kijken of ik samenvattende post kan schrijven over de meest gebruikte dingen) geen problemen gehad.

De papieren inlegvellen zijn alleen maar voor extra gebruiksgemak. Als je het niet erg vindt om iets meer moeite te moeten doen om een drol uit de luier te schudden dan hoef je nooit velletjes te gebruiken.

Ik heb tot nu toe alleen via twinkle besteld. De reden om in Engeland te bestellen is de prijs. Luiers vallen in engeland onder het lage BTWtarief dus het scheelt best wel veel om daar te bestellen.
De verzendkosten zijn ook niet heel hoog.

* owlet zal eens kijken wat ze op een rijtje kan zetten.
pi_71051815
Gave luiers Owlet!

Wij gebruiken eigenlijk altijd luiers van Pampers en die hebben ze tot nu toe op de creche ook. Nu gaan ze daar over op kruidvat luiers en hebben we er 2 meegekregen om te proberen...
Kijken of het veel scheelt..ik was niet zo te spreken over Super de Boer luiers (pasten niet goed en lekten snel door), hopelijk gaat het met de kruidvat luiers beter. Misschien stappen we daarna ook wel over..
pi_71170257
Wel leuk die katoenen luiers, had me daar op de een of andere manier iets anders bij voorgesteld.
Dit ziet er erg leuk uit.
pi_72177199
Owlet, vandaag kwam ook onze BumGenius luier binnen! Dat is toevallig, nadat ik net vanochtend naar jouw verschillende soorten luiers had gekeken lag deze hier in de bus.

Mijn lief is een beetje teleurgesteld, hij vindt ze nogal synthetisch aanvoelen. Ik ben er wel blij mee. We gaan het maar eens uitproberen. Is het het best om ze eerst eens te wassen voor gebruik?

En ik zat even op Twinkle winkle te kijken, bedoelde jij die Mother Ease luiers die ze niet mogen uitvoeren? Die zien er denk ik meer uit zoals mijn vriend het verwacht.
Meer dan een paar ochtendzoenen
heb ik nood aan stoute schoenen.
https://www.etsy.com/nl/shop/byLisdottir
pi_72177905
klopt, Motherease mag niet uitgevoerd worden maar als ik het zo om me heen hoor zijn het wel prettige luiers. Saai, maarfunctioneel

Zowel de buitenkant van pul als het fleecelaagje in de meeste pocketluiers zijn synthetisch idd. Wel veel meer ademend en veel minder isolerend dan een wegwerpluier, maar nog steeds synthetisch.

Er zijn wel een aantal AIO's (all in ones) en pocketluiers zonder fleece, zo uit mijn hoofd kom ik in ieder geval op motherease en imse vimse (AIO's) en de bamboe variant van totsbots. Itti bitti's hebben ook alleen bamboe tegen de billen.
Ze hebben alleen nog steeds wel een waterdicht buitenlaagje van pul, al dan niet aan de buitenkant verborgen door een laagje sierstof/pluche.

Als je dat ook kwijt wil dan kom je op luiers waar een los overbroekje over moet en dan zou je een wollen overbroekje kunnen nemen.

En ja, eerst wassen is wel handig, dat maakt wel verschil in de opname. Bij een helemaal synthetische luier zoals een bumgenius maakt het minder verschil als bij een luier met een natuurlijke inlegger. Mijn itti bitti's waren bijvoorbeel pas na tien keer wassen echt zo absorberend als ze kunnen zijn.
pi_72178964
Volgens mij hebben die van Motherease ook een overbroekje nodig wat ik zo las op de site. Maar dan wordt het wel weer een prijzig grapje. En weer meer werk aan was.
Bovendien vind ik die kleurtjes wel heel leuk. Ik denk dat lief er echt een ouderwets beeld bij had. Hij wilde al naar de Hema om daar katoenen luiers te kopen met speld zeg maar, maar daar heb ik niet zo'n zin in.

Welke van dat geweldige mooie pakket vind je nu het fijnst? En helpt het goed tegen Avalons luieruitslag?

Misschien moet ik ook gewoon wat verschillende soorten bestellen, ipv alleen maar 1 merk. Moeilijk moeilijk.
Meer dan een paar ochtendzoenen
heb ik nood aan stoute schoenen.
https://www.etsy.com/nl/shop/byLisdottir
pi_72179032
Ah, een katoenen-luiertopic.

Even een tvp. Ben het ook van plan, maar idd eerst maar even wennen aan het meisje herself straks.

Vraag me wel af of al dat gewas (op 90 graden?) niet milieubelastender is dan het verwerken van wegwerpluiers. (Ws is dit onderwerp al behandeld. Sorry dan. Dan ga ik eerst braaf teruglezen. )
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')