Tijdmetingen tussen twee tolhokjes heb ik nog nooit meegemaakt. en ik rij toch regelmatig ietwatquote:Op woensdag 27 juli 2005 12:22 schreef johnwoo het volgende:
...
De maximumsnelheden voor beginnende automobilisten gelden voor zover ik weet alleen voor de Fransen zelf, dus gewoon 130 karren. Wel oppassen dat je niet voor langere tijd harder dan 130 gaat; tegenwoordig meten ze gewoon je tijd tussen de tolhokjes op, en de boete verschijnt automatisch.
....
vorig jaar toen wij over de route de soleil gereden zijn ging de snelheidsmeter toch wel erg vaak over de 200km/h... en wij hebben geen boetes gehadquote:Op woensdag 27 juli 2005 12:22 schreef johnwoo het volgende:
De laatste keer dat ik over de tolwegen in Frankrijk reed (over de route du soleil naar Spanje) kon je niet pinnen bij de tolhokjes; alleen cash of creditcard. Tegenwoordig hebben ze soms ook automatische cash hokjes, dan mik je wat muntjes in een apparaat met vangtrechter.
Knipperlichten werkt daar hetzelfde als hier. Vroeger gaven de Fransen richting aan naar links tijdens het inhalen, en zetten de richtingaanwijzer weer uit als ze weer naar rechts gingen na het inhalen, maar dat is inmiddels al een poosje afgeschaft (waarschijnlijk onder invloed van Europa).
De maximumsnelheden voor beginnende automobilisten gelden voor zover ik weet alleen voor de Fransen zelf, dus gewoon 130 karren. Wel oppassen dat je niet voor langere tijd harder dan 130 gaat; tegenwoordig meten ze gewoon je tijd tussen de tolhokjes op, en de boete verschijnt automatisch.
Gazole is idd diesel, en LPG is GPL trouwens(Fransen draaien graag afkortingen om
)
Meer info: http://www.anwb.nl/vakantie/buitenland/bestemmingen/land_praktischeinfodetails.jsp?sub=verkeer&land=fr
Rijden in France verschilt niet veel van NL.quote:Op woensdag 27 juli 2005 11:57 schreef aKra het volgende:
Ik ga morgen op vakantie naar Frankrijk en dat doen we per auto... Alleen wil ik gewoon voor de zekerheid even wat informatie gaan opzoeken over hoe ze rijden in Frankrijk en dingen die gewoon handig zijn om te weten...
Je kan met een grote varieteit aan betaal middelen betalen, moet altijd lukken. Tankpassen werken in veel gevallen ook..quote:Zoals hoe de tolwegen werken, kan ik daar met pinpas betalen of moet ik dan maar contant gaan werken gezien ik geen creditcard heb...
knipperlicht kan je gewoon normaal gebruiken.quote:En hoe werkt dat met die knipperlichten van die mensen?!
Ook heb ik een heel verhaal gelezen over dat ik een "leerling" ben gezien ik mijn rijbewijs pas 1 jaar heb en maar 110km/u mag rijden crap natuurlijk want ik ben vorig jaar ook gewoon met 200km/u door Duitsland gesjeest midden in de nacht... Denk je dat ze me eruit zullen pikken en dan meteen ******* lastig zullen doen als ik gewoon zeg dat ik van niks weet ofzo?! 20km/u minder scheelt toch wel een ******* hoop
En ik moet Gazole/Gazoline tanken toch, dat is toch diesel?![]()
Alvast bedankt
Ik haal je ook nog wel met 200 in in m'n Clioquote:Op woensdag 27 juli 2005 17:01 schreef Sterke_Yerke het volgende:
In frankrijk is het prettig rijden, je mag op de snelwegen 130, maar toen wij er op vakantie waren reed iedereen eerder 160. En dan komt die politie je nog eens in halen in een renault clio's![]()
Ja maar het is zo grappig dat die politie daar veel te hard rijdt zonder dat ze achter iemand aanzittenquote:Op woensdag 27 juli 2005 17:04 schreef thumper het volgende:
[..]
Ik haal je ook nog wel met 200 in in m'n Clio![]()
Nee want het was daar heel warm, dus loopt de druk veel meer op in de banden, bovendien was de auto volbeladen. Maar nu je het zegt, slaat het nergens op dat ik dit postquote:
Ze doen het anders nog steeds.quote:Op woensdag 27 juli 2005 12:22 schreef johnwoo het volgende:
Knipperlichten werkt daar hetzelfde als hier. Vroeger gaven de Fransen richting aan naar links tijdens het inhalen, en zetten de richtingaanwijzer weer uit als ze weer naar rechts gingen na het inhalen, maar dat is inmiddels al een poosje afgeschaft (waarschijnlijk onder invloed van Europa).
Opblaasbaar?quote:Op woensdag 27 juli 2005 14:05 schreef FunnyName het volgende:
Een handige tip is wel een 'reddingswerker-vest' mee te nemen. Dat is zo een ding wat lichtgevend is. Als je pech krijgt is dit verplicht te dragen. Er zijn al veel mensen voor beboet. Deze vesten zijn verkrijgbaar bij de blokker BV
Ik heb het in Italie 1x zien gebeuren. Volgens mij komt het daar vandaan, maar het gebeurt maar heel sporadischquote:Op woensdag 27 juli 2005 21:47 schreef Klonk het volgende:
het verhaal dat er tussen de tolhuisjes een gemiddelde snelheid word gemeten is er een van de afdeling broodje aap, niet waar dus.
Ben je nog nooit van je leven in Frankrijk geweest met de autoquote:Op woensdag 27 juli 2005 21:58 schreef Apie74 het volgende:
Heeft iemand ook ervaring met s-nachts rijden in Frankrijk? Bijv met drukte op tolpunten en beschikbare auto slaap plaatsen langs de snelweg?
Idd ben er nog nooit geweest. Ga volgende week voor de 1e keer. Toch bedankt voor de infoquote:Op woensdag 27 juli 2005 22:01 schreef PLAE@ het volgende:
[..]
Ben je nog nooit van je leven in Frankrijk geweest met de auto
Drukte bij tolpunten 's nachtsja er staat een rij van een half uur
parkeerplaatsen stikt het van met zelfs op sommige animatieteams. Maarja hoe veilig het is...mwah de grotere staan zoveel mensen dat het wel veilig is. Mogelijkheden genoeg in ieder geval.
Moet je maar niet onnodig links blijven rijden...quote:Op woensdag 27 juli 2005 21:02 schreef MikeyMan het volgende:
PAs wel op dat ze ook veelvuldig rechts inhalen...
Dat kan ik bevestigen ja.quote:Op donderdag 28 juli 2005 03:35 schreef DaMook het volgende:
Wat ik begrepen heb staan ze wel te laseren en pikken ze je er dan bij de eerstvolgende tolpoort uit.
Jah, ik ben heel wat keren door Frankrijk naar Spanje gereden (eerst met ouders mee, later zelf).quote:Heeft iemand ook ervaring met s-nachts rijden in Frankrijk? Bijv met drukte op tolpunten en beschikbare auto slaap plaatsen langs de snelweg?
Dat doe ik nooit, maar ik heb vaak genoeg meegemaakt dat ik aan het inhalen was, en dat de betreffende fransoos, tot de conclusie gekomen dat hij niet ingehaald wil worden door een nederlander, hem er rechts weer langs steekt...quote:Op donderdag 28 juli 2005 00:57 schreef Treinhomo het volgende:
[..]
Moet je maar niet onnodig links blijven rijden...
Dat zijn inderdaad vuile streken...quote:Op donderdag 28 juli 2005 11:28 schreef MikeyMan het volgende:
Dat doe ik nooit, maar ik heb vaak genoeg meegemaakt dat ik aan het inhalen was, en dat de betreffende fransoos, tot de conclusie gekomen dat hij niet ingehaald wil worden door een nederland, hem er rechts weer langs steekt...
Trouwens, die Fransen rijden pas als gekken.. Bumperkleven is door hen uitgevonden.quote:Blijf beleefd na een bon in buitenland
door Rudi Buis
DEN HAAG - Geflitst in Frankrijk? Blijven lachen, het vakantiebudget blijft onaangetast. Een parkeerbon onder de ruitenwisser in Spanje? Leuk als souvenir voor in het plakboek.
Zolang de buitenlandse politie toeristen immers niet op heterdaad betrapt, hoeven zij niet meteen te betalen. Pas als je van de weg wordt geplukt is het mis, want dan moet er betaald worden. En in vrijwel alle vakantielanden vallen verkeersboetes fors hoger uit dan in Nederland.
De eerste vakantie-uittocht is inmiddels achter de rug. In Midden-Nederland zijn de schooldeuren dicht en veel bedrijven staan tijdelijk op een lager pitje. Met de drukte van het vakantieverkeer viel het vrijdag en zaterdag mee. Grote caravancontroles zijn er niet gehouden. Alleen bij Rosmalen en Numansdorp waren regionale controles. Volgens de woordvoerder ,,is de technische staat van de caravans over het algemeen best wel goed, maar worden voertuigen soms niet goed beladen''.
Ook zijn er nauwelijks boetes uitgedeeld. Maar medewerkers van de afdeling rechtshulp van de ANWB zitten op het Haagse hoofdkantoor alvast klaar. ,,In vakantietijd krijgen we vele tientallen telefoontjes per dag van Nederlandse toeristen die op de bon zijn geslingerd'', vertelt Yda Matthijssen.
Beste vriend
Buitenlandse agenten halen vakantiegangers die een overtreding begaan het liefst direct van de weg, zodat ze ter plekke de portemonnee moeten trekken. Het is immers amper mogelijk de boete te innen in het land van herkomst van de bestuurder. Wat te doen als je een fout maakt en iemand van de gendarme, Polizei of een Belgische 'flik' je dwingt te stoppen?
In elk geval beleefd blijven, adviseert Matthijssen. ,,De kreet dat de politie je beste vriend is, is typisch Nederlands.'' Ook is het handig een som contant geld in het dashboardkastje te hebben, want lang niet overal kan de boete met creditcard worden betaald of zijn agenten zo vriendelijk even mee te rijden naar een pinautomaat. ,,De Belgen slepen zelfs je auto weg als je niet betaalt.''
Automobilisten die niet van de weg worden gehaald, maar geflitst worden of een (parkeer)bon onder de ruitenwisser vinden, horen daar in de meeste gevallen niets meer van. In Brussel wordt nog gediscussieerd over een eensluidend systeem om boetes te innen in Europa. Een eerste proefproject start echter pas eind 2005.
Nederland heeft al wel verdragen met België, Duitsland en Zwitserland om kentekengegevens uit te wisselen. Uit die landen kan de overtreder een bon verwachten na het negeren van een flitspaal. Matthijssen: ,,Toch zal er geen deurwaarder op je stoep staan als je de bekeuring niet betaalt. Wel loop je risico op een fors hogere boete als je nog een keer in dat land bent en voor een andere overtreding wordt gepakt, of als aan de grens het kenteken wordt gecontroleerd.''
Valkuilen
Voorkomen is beter dan betalen. De meest effectieve maatregel is dan ook simpel: verkeersregels niet te negeren. Plus ervoor zorgen dat een nieuw verbandtrommeltje en gevarendriehoek in de kofferbak liggen, wat in de meeste landen verplicht is. Is het echt zo makkelijk? Nee, want elk land hanteert weer andere verkeersregels die je wél moet kennen.
Matthijssen kent de valkuilen. ,,De maximumsnelheid in Frankrijk ligt twintig kilometer lager als het regent. Veel toeristen weten dat niet.'' Ook berucht in Frankrijk: de stopstreep. De politie staat vaak op de loer bij kruisingen en zelfs wanneer ander verkeer amper voor komt, gaat de toerist die niet even stilstaat voor de krijtstreep onverbiddelijk op de bon.
Toeristen die via België naar de zon rijden, moeten oppassen dat ze het gaspedaal niet te diep in trappen. De Belgen hebben enkele jaren geleden de boetes fors verhoogd en controleren veel vaker dan vroeger. Een kleine overschrijding van de snelheidslimiet kost al 150 euro. ,,Onze zuiderburen hebben ook aangegeven extra te controleren op overbeladen caravans. Vaak bouwen toeristen daar apparatuur zoals koelkasten in, zonder dat ze beseffen dat je dan minder bagage mee kunt nemen."
De Duitsers hebben vooral radarapparatuur langs de snelwegen opgesteld om te controleren of bestuurders voldoende afstand houden. Ook doen toeristen die de bergen doorkruisen er goed aan nog eens te informeren naar voorrangsregels. Vaak gaat stijgend verkeer voor, maar in bijvoorbeeld Italië hebben bussen altijd voorrang.
Bezwaar maken
Toeristen die vinden dat ze ten onrechte zijn beboet, kunnen bezwaar aantekenen. De ANWB adviseert bestuurders die worden aangehouden kalm te blijven, om vervolgens rustig aan de agent uit te leggen dat je bezwaar wilt maken. Die zal eerst een waarborgsom eisen, die moet worden betaald voordat er formeel beroep kan worden aangetekend. Zorg dat je daarvoor papieren krijgt.
De termijn waarbinnen het beroep moet worden ingediend is vaak kort. Bij eventuele onduidelijkheden is het zinvol om met de afdeling rechtshulp van de ANWB contact op te nemen voor advies. De toerist zal wel een gegronde reden moeten hebben om een bezwaar in te dienen. Of zoals in het ANWB Handboek Europa staat: ,,Zelfs de beste advocaat kan een rood licht immers niet van kleur doen veranderen of de geldende maximumsnelheid opschroeven.''
Hoezo er zijn geen verdragen met beide landen? Ik weet toch wel zeker dat de bonnen uit beide landen en zeker die uit Belgie al jaren ook "netjes" in Nederland worden geind.quote:Op zaterdag 13 augustus 2005 00:56 schreef KonnieKipke het volgende:
Hehe, net op en neer geweest naar Biarritz en stukje Spanje. In een stuk gereden (1300 km) tja en dan kijk je niet meer op de teller. Op de randweg van Parijs met 140 geflitst waar je 90 mocht en in Belgie 140 waar 120 mocht. Gelukkig zijn er nog geen verdragen met beide landen, dus verwacht ik er niets meer van te horen.
[..]
Trouwens, die Fransen rijden pas als gekken.. Bumperkleven is door hen uitgevonden.
Ehhh, uit zeeer betrouwbare bron kan ik je vertellen dat die van Belgie zeker wel gaat komenquote:Op zaterdag 13 augustus 2005 00:56 schreef KonnieKipke het volgende:
Hehe, net op en neer geweest naar Biarritz en stukje Spanje. In een stuk gereden (1300 km) tja en dan kijk je niet meer op de teller. Op de randweg van Parijs met 140 geflitst waar je 90 mocht en in Belgie 140 waar 120 mocht. Gelukkig zijn er nog geen verdragen met beide landen, dus verwacht ik er niets meer van te horen.
[..]
Trouwens, die Fransen rijden pas als gekken.. Bumperkleven is door hen uitgevonden.
Volgens velen van autoweek.nl en van flitsservice.nl hoef ik me voor die vanuit Frankrijk geen zorgen te maken.quote:Op zaterdag 13 augustus 2005 09:59 schreef Vitalogy het volgende:
[..]
Hoezo er zijn geen verdragen met beide landen? Ik weet toch wel zeker dat de bonnen uit beide landen en zeker die uit Belgie al jaren ook "netjes" in Nederland worden geind.
Die van Frankrijk zal wel weer meevallen, maar die van Belgie...dat kan best eens een paar honderd euro worden.
Ach mietje niet zeiken.quote:Op zaterdag 13 augustus 2005 10:46 schreef KonnieKipke het volgende:
Ben trouwens nogsteeds verrot van die 1300 km non-stop...![]()
Nou echt wel dat hte druk kan zijn bij te tolpoorten snachts Zelf met de bus in de file gestaan ergens bij metz ofzo uurtje of 1 half 2 snachtsquote:Op woensdag 27 juli 2005 22:01 schreef PLAE@ het volgende:
[..]
Ben je nog nooit van je leven in Frankrijk geweest met de auto
Drukte bij tolpunten 's nachtsja er staat een rij van een half uur
parkeerplaatsen stikt het van met zelfs op sommige animatieteams. Maarja hoe veilig het is...mwah de grotere staan zoveel mensen dat het wel veilig is. Mogelijkheden genoeg in ieder geval.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |