abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 26 oktober 2005 @ 16:18:24 #251
46672 DarkShine
Mijnstreek Oost
pi_31703106
quote:
Op woensdag 26 oktober 2005 15:52 schreef Erasmusch het volgende:

[..]

mwa, bij een bekerduel met minder dan 1500 toeschouwers kan je dat wel verwachten
Volgens mij is het voetbal niet echt het probleem. Dr mogen alleen wel eens wat punten worden gepakt.
Jullie begonnen vrij aardig gisteren! In het slotoffensief was de gelijkmaker, eerlijk gezegd, vrij verdient geweest...
Vreuger, wie de beerkratte nog va hoots woare en se moëts blieve durchdrinke um d\'r kachel a te hotte
Planning:
-
  donderdag 27 oktober 2005 @ 15:58:18 #253
46672 DarkShine
Mijnstreek Oost
pi_31727335
Ik zal je maar geen foto neerzetten van degene wat die beoordelingen maakt...
Vreuger, wie de beerkratte nog va hoots woare en se moëts blieve durchdrinke um d\'r kachel a te hotte
Planning:
-
pi_31868760
Afgelopen vrijdag positief nieuws in de krant (De Stentor):
quote:
GA Eagles zit weer op winst

door HARRY HEKKERT

28 OKTOBER 2005 - DEVENTER - GA Eagles zit weer op winst. Althans op de bankrekening. Voor het eerst sinds jaren verwacht de Deventer club het lopende seizoen positief af te sluiten met een bescheiden winst, van één é twee ton. De jaren van puinruimen en beknibbelen beginnen te lonen.

Het positieve saldo wordt niet alleen bereikt door eenmalige baten als de verkoop van de spelers Demy de Zeeuw en Ivo Rossen en de opleidingsvergoeding van Jan Kromkamp. ‘Ook zonder die inkomsten verwachten we positief uit te komen’, zegt voorzitter Hans de Vroome. ‘Het zou ook niet te verkopen zijn als we nog eens een jaar verlies zouden lijden.’ Het seizoen 2004-2005 werd nog wel afgesloten met een verlies van drie ton.

Het puinruimen maakt langzamerhand plaats voor opbouwen. Zo heeft GA Eagles dit seizoen vooral geïnvesteerd in de organisatie, niet op het veld. ‘Eerst moet de organisatie buiten het veld goed staan’, aldus de preses. ‘Mocht er een sportief succes worden behaald dan is dat puur geluk. Pas de komende jaren mag er wat verwacht worden, voor zover je zoiets kunt plannen. GA Eagles heeft nog wel drie jaar nodig om weer mee te kunnen doen in de top van de eerste divisie. Maar op termijn is dat mogelijk. Daar draait het om. De mensen willen een goed potje voetbal zien.’

Supporters willen wel graag sneller resultaat. De pijn van een serie nederlagen went nooit. En betere tijden zijn al vaker beloofd. ‘Dat begrijp ik. Ik ben zelf ook supporter en kan slecht tegen mijn verlies, maar we nemen geen enkel risico. Iedereen lijkt al vergeten dat we iets meer dan een half jaar geleden nog op het gemeentehuis stonden. Waren we dicht bij een faillissement.’

Geen dure spelers

GA Eagles heeft dan ook nog niet de middelen om dure spelers aan te trekken. ‘Gemiddeld verdient een speler 30.000 euro bij ons. In de top van de eerste divisie ligt dat hoger. De incidentele inkomsten van De Zeeuw, Rossen en Kromkamp geven we niet direct aan spelers uit. De fout dat incidentele inkomsten worden gebruikt om structurele verplichtingen aan te gaan maken we niet meer. Dat staat de KNVB ook niet meer toe. Er zijn andere prioriteiten.’

Zo heeft de Deventer club nog een aanzienlijke schuld, die afbetaald moet worden. Er zijn nog steeds schuldeisers, die al jaren op hun geld wachten. Er rust nog een hypotheek op de business-lounge en er dienen ook nog obligatiehouders afbetaald te worden. Die obligatiehouders vulden in 2002 het investeringsfonds dat ex-directeur Martien Vreijsen opzette. Het geld, zo’n 800.000 euro, ‘verdween’ direct in de exploitatie. ‘De schulden gaan we langzaam wegwerken. We hebben afbetalingsregelingen getroffen.’

Het positieve saldo dat aan het eind van het seizoen op de bankrekening staat moet ook zorgen voor een buffer voor mindere tijden. De Vroome: ‘Voor wat vet op de botten.’ De speklaag kan dit seizoen nog dikker worden. Er zit nog rek in de sponsorinkomsten. De business-club groeit, al levert dat geen schrikbarende bedragen op. De Vroome: ‘We hebben nu al de begrote sponsorinkomsten voor dit seizoen binnen. Daar komt nog wat bij, al moet je in ons geval eerder denken aan tienduizenden euro’s, dan aan tonnen. Maar je merkt aan alles dat de club weer leeft, het diner voor de wedstrijd tegen De Graafschap is een mooi voorbeeld. Zitten er 300 man. GA Eagles heeft echt perspectief. Vooral na de stadion-verbouwing, die is hoognodig om de sponsorinkomsten te kunnen verhogen.’

De Vroome zag het licht ruim drie jaar geleden al, toen er flink wat lijken uit de kast donderden. Toentertijd bleef hij zitten, terwijl andere bestuurders ijlings de benen namen. Ook al besefte hij toen al dat de club een moeilijke en lange weg naar een gezond bestaan te gaan had. ‘Snel geldproblemen oplossen kan niet. Als ik hoor dat ze dat bij andere clubs wel doen, geloof ik dat niet. Ja, ik zou wel een goede crisismanager zijn. Maar daar begin ik niet aan. Ik ben een echte Go Ahead-man.’
Bron: www.destentor.nl
quote:
Nog wachten op geld ‘Kromkamp’
28 OKTOBER 2005 - DEVENTER - GA Eagles moet nog wachten op het geld voor de opleidingsvergoeding van Jan Kromkamp. De international verkaste afgelopen zomer van AZ naar Villareal. GA Eagles krijgt op basis van Fifa-regels 148.000 euro uit Spanje. Het bedrag wordt echter in drie jaar betaald, in gelijke bedragen.

Onzeker is hoe hoog de media-inkomsten dit seizoen worden. De clubs uit de eerste divisie krijgen nu 420.000 euro, een bedrag dat GA Eagles ook heeft begroot. Het bedrag wordt vooral door de tv-inkomsten van de eredivisieclubs verkregen. Er wordt nog onderhandeld over een hogere vergoeding voor dit seizoen, maximaal zo’n 650.000 euro per club.

Vreijsen

GA Eagles heeft nog verschillende oude schuldeisers. Daar hoort oud-directeur Martien Vreijsen niet toe. Sterker, GA Eagles heeft nog geld van Vreijsen tegoed. De arbitragecommissie van de KNVB veroordeelde GA Eagles medio 2002 tot betaling van drie maandsalarissen (54.583 euro) aan Vreijsen. Dat bedrag is betaald.

GA Eagles vordert nu echter enkele duizenden euro’s van de Bredanaar. Vreijsen is dat bedrag verschuldigd, doordat GA Eagles werknemerspremies voor hem moest betalen. Vreijsen had zich via zijn eigen managementbureau aan GA Eagles verhuurd, zodat er geen premies geheven zouden worden. Doordat de Deventer club zijn enige opdrachtgever was pikte de belastingdienst dit niet en kwam met een navordering aan bij GA Eagles. De club kan dit volgens het contract op Vreijsen verhalen. Die weigert te betalen. GA Eagles heeft inmiddels een deurwaarder ingeschakeld.
Bron: www.destentor.nl
quote:
GA Eagles heeft nu voor bijna 1,3 miljoen euro aandelen uitstaan
28 OKTOBER 2005 - eGA Eagles heeft voor 1,26 miljoen euro aandelen uitstaan. Eind vorig seizoen werd al voor acht ton aandelen uitgegeven.

Door de schikking met bouwbedrijf Van Wijnen werd het aandelenkapitaal al uitgebreid. De Baarnse bouwer kreeg voor 235.000 euro aandelen, die in termijnen door de club worden teruggekocht.

Daarnaast hebben verschillende obligatiehouders, die hun centjes in het beruchte investeringsfonds van Martien Vreijsen hadden gestopt, hun obligaties omgezet in een aandeel.

Verder hebben afgelopen zomer nog enkele personen een aandeel aangeschaft. Henk ten Cate, oud-trainer in Deventer en nu een invloedrijk persoon op de achtergrond, is een van hen. Naast Ten Cate bezitten ook oud-spelers Marc Overmars en Paul Bosvelt een aandeel. Een aandeel kost 50.000 euro.

In de begroting van het lopende seizoen is rekening gehouden met 100.000 euro nieuw aan te trekken kapitaal. Op termijn is het de bedoeling dat de aandelen in kleinere coupures worden uitgegeven.
Bron: www.destentor.nl
quote:
Eagles wil nog versterking
van onze sportredactie

29 OKTOBER 2005 - DEVENTER - De laatste dagen voor het sluiten van de transfermarkt poogt GA Eagles toch nog toe te slaan. De Deventer club tracht nog een centrale verdediger/middenvelder en/of een aanvaller te strikken.

De clubleiding is druk bezig het elftal toch nog te versterken. In de begroting was al rekening gehouden met de komst van nog een of twee spelers. Menno Willems was de beoogde versterking, maar hij is geblesseerd.

GA Eagles tracht nu vooral bij een eredivisieclub een speler voor de rest van het seizoen te huren. ‘Maar de meeste spelers en clubs willen wachten tot de winterstop’, zegt trainer Mike Snoei. ‘Maar we geven nog niet op.’

Een versterking is geen overbodige luxe.
Dinsdag in de bekerwedstrijd tegen Roda JC viel Jesse Schotman (hamstrings) af. Hij komt voor de winterstop niet meer in actie. Ook Martijn Kuiper is geblesseerd. Hij heeft zich gisteren in Rotterdam laten onderzoeken aan de knie. Mogelijk is zijn buitenmeniscus beschadigd.

Francois Mével is wel weer fit en ook Marco Parnela (wreef) is morgen inzetbaar in het uitduel tegen FC Den Bosch.
Veslag van de supportersavond op www.ga-eagles.nl laat een beetje hetzelfde horen. Beetje bij beetje omhoog krabbelen uit het gat van vorig jaar. Sportief gezien zal het de eerste tijd nog wel moeilijk zijn, maar het is niet anders, het budget voor (nieuwe) spelers is niet al te hoog. Desondanks biedt de situatie zoals ie nu is wel ruimte voor jonge spelers zoals Rogier Wissink om door te breken. Supporters hebben ook begrip voor het beleid in de situatie waarin de club nu zit.

En afgelopen zondag weer eens een punt gepakt en de nul gehouden, 0-0 in Den Bosch.
pi_31868877
Dank voor de update m.b.t de Eagles Sassie. Ze zijn goed bezig nu.
That's all folks!
pi_31869772
quote:
Op dinsdag 1 november 2005 15:50 schreef -Vaduz- het volgende:
Dank voor de update m.b.t de Eagles Sassie. Ze zijn goed bezig nu.
Inderdaad, eerst maar de boel op orde hebben voordat er echt weer grote uitgaven en ambities komen.
De renovatieplannen zijn ook al gepresenteerd en men is nu al begonnen met de lichtmasten te renoveren. Zie ook de clubsite.
  • Renovatieplannen
  • Renovatie lichtmasten
  • Renovatie lichtmasten (foto's)
  • Verslag supportersavond

    En er zijn nog wel meer (recentere) nieuwtjes, maar daarvoor moet je maar even www.ga-eagles.nl checken.
  • pi_31894427
    Deze week een stukje over de Eagles in de VI. Over de zaken die hierboven ook al genoemd zijn. Op het eind nog een leuke passage:
    quote:
    De club moet wel oppassen niet dezelfde fouten uit het verleden te maken. Het kwam voor dat goede talenten voor een habbekrats de deur uit liepen. Daarom is het zaak dat een dragende speler als Sjors Brugge (ook de foto bij het stuk) die nog voetbalt voor een semiprofcontract en talenten als Jesse Schotman en Rogier Wissink voor een langere periode worden vastgelegd.
    That's all folks!
      woensdag 2 november 2005 @ 16:34:02 #258
    44591 Stanley_Climbfall
    out of your league
    pi_31900533
    Freaky fact: ik lees nu dat boek van Boerebach. Zijn zoontjes zijn verongelukt tijdens de wedstrijd Eagles-AZ, in het vorige deel van dit topic uitgebreid belicht.
    quote:
    'Ik wou door alle ramen heen vliegen', zo herinnert hij zich. Hij belde met bevende handen zijn beste vriend René Eijkelkamp, met wie hij eerder op de avond in de feesttent van de voetbalclub in Terwolde nog een biertje had gedronken.
    Toen was geluk nog heel gewoon en leek voetbal het allerdierbaarst in de wereld. Hij had 's middags de talenten van Jong Go Ahead getraind en was naar Terwolde gereden om naar de oefenwedstrijd van Eagles 1 tegen AZ te kijken. Dat duel duel begon om halfzeven. Precies op het moment dat er ergens tussen Biddinghuizen en Swifterbant een auto van de weg raakte.
    Kippevel.
    pi_31901454
    Nou en of...
    That's all folks!
      woensdag 2 november 2005 @ 17:29:26 #260
    44591 Stanley_Climbfall
    out of your league
    pi_31902232
    Door het lezen van dit boek was ik niet meer helemaal helder. De wedstrijd van dit jaar was natuurlijk niet de wedstrijd, genoemd in het boek. Het gebeurde in 2003.
      woensdag 2 november 2005 @ 22:05:53 #261
    44591 Stanley_Climbfall
    out of your league
    pi_31911522
    Ik ben er helemaal van slag van. Gisteravond kwam een man die zijn hond aan het uitlaten was naar me toe om me aan te spreken op mijn volgens hem 'asociale' rijgedrag. Zal ook meteen de laatste keer geweest zijn dat dat nodig was.
    pi_31988002
    En ze winnen gewoon van Excelsior, klasse hoor!
    That's all folks!
      zaterdag 5 november 2005 @ 17:00:58 #263
    44591 Stanley_Climbfall
    out of your league
    pi_31994248
    Knijnenburgs tweede goal in de laatste minuut al. Hij zal wel Duitse voorouders hebben.
    pi_31995442
    Coen Zwollo scoorde de winnende gisteren.
    That's all folks!
      zaterdag 5 november 2005 @ 17:47:24 #265
    44591 Stanley_Climbfall
    out of your league
    pi_31995792
    Oh.. dan heb ik niets gezegd.
    pi_32050164
    Leuke opsteker die 1-0 idd. Een keer gewonnen in de laatste minuut ipv weggegeven.
      maandag 7 november 2005 @ 11:20:41 #267
    44591 Stanley_Climbfall
    out of your league
    pi_32051079
    Ga je altijd naar de wedstrijden, Sassie?
    pi_32055827
    Nee, volg het dmv tv, internet en krant.
    Teletekstsupporter dus.
      dinsdag 8 november 2005 @ 15:09:36 #269
    44591 Stanley_Climbfall
    out of your league
    pi_32088996
    Haha, wel zo eerlijk.

    Ik heb dit seizoen alleen de uitwedstrijd in Emmen bezocht.
      vrijdag 11 november 2005 @ 22:43:36 #270
    44591 Stanley_Climbfall
    out of your league
    pi_32192457
    Knijnenburg beslist de derby! Lekker hoor..
    pi_32192585
    Goede overwinning!
      vrijdag 11 november 2005 @ 22:49:34 #272
    113712 Freshthinking
    Het kan áltijd decadenter
    pi_32192589
    Knienenbarg

    Mooie sfeer, slechte wedstrijd
    Let's go fucking Mental.
    pi_32192595
    Denk dat ik tegen VVV maar weer eens kijkje ga nemen
    pi_32195055
    Lekkere wedstrijd vanavond hoor. Mooie sfeer. Heerlijk. (zag ik op SBS)
    pi_32195106
    Zag er goed uit. Sjors had er wel eentje in kunnen knallen maar gelukkig maakte het niet uit.

    Voor wie zou Riemer op de tribune hebben gezeten?
    That's all folks!
    abonnement Unibet Coolblue
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')