Het_Biertje | dinsdag 26 juli 2005 @ 16:39 |
ik heb hier 350 gram gehakt. Is dat genoeg voor wat gehaktballen? Waar kun je Gehaktballen het beste mee kruiden? | |
wonko | dinsdag 26 juli 2005 @ 16:43 |
Gehaktkruiden | |
Blues | dinsdag 26 juli 2005 @ 16:44 |
beschuit, nasikruiden, ketjap ![]() | |
twisted | dinsdag 26 juli 2005 @ 16:45 |
Heyyy wij eten staks ook gehaktballen!!!! | |
Blues | dinsdag 26 juli 2005 @ 16:46 |
http://www.studentenkeuken.nl/ http://www.webchef.nl/recept/nederland/gehaktballen/ http://www.ah.nl/allerhande/kookschrift/recept.jsp?id=13864 ![]() | |
Het_Biertje | dinsdag 26 juli 2005 @ 16:48 |
quote:Wat probeer je hier te insinueren ![]() probeer je mij in een hokje te stoppen? ![]() ![]() ![]() | |
Het_Biertje | dinsdag 26 juli 2005 @ 16:51 |
hmz, ff uitprinten ![]() ![]() | |
clowncloon | dinsdag 26 juli 2005 @ 16:52 |
Gehakt kan je kruiden met wat je maar wilt maar het oerhollandse balletje maak je als volgt: Gehakt in een kom doen, scheutje melk en ei erbij doen. Dan lekker veel gehaktkruiden, peper (geen zout!) en kerrie (eigenlijk ook nootmuskaat maar dat vind ik niet te vreten). Dan de ballen zelf maken en door het paneermeel halen. Dan de boter(roomboter is extra lekker; croma is ook lekker) in een pan doen en hoog opzetten...als het walmt (dus F-ing hot) de ballen erin doen en dichtschroeien aan alle kanten (dus om de paar minuten omdraaien! Als alle kanten mooi dicht zitten en bruinig zijn, de deksel erop en ongeveer 15 minuten laten garen (elke kant) op een laag gas...je kan ook de jus nog aanlengen met water of met een jussausje om lekkerdere saus te krijgen (wel eerst de ballen er even uithalen en terugdoen dan...). Thats it! Enjoy | |
#ANONIEM | dinsdag 26 juli 2005 @ 16:53 |
Het is morgen pas gehaktdag. ![]() | |
Het_Biertje | dinsdag 26 juli 2005 @ 16:53 |
quote:achtervolg me niet zo ![]() | |
TrenTs | dinsdag 26 juli 2005 @ 16:54 |
Aan een goede gehaktbal herken je een goede kok. | |
clowncloon | dinsdag 26 juli 2005 @ 16:55 |
quote:wat een onzin, een echte goede kok draait zijn hand niet om voor een balletje gehakt = kinderspel. | |
TrenTs | dinsdag 26 juli 2005 @ 17:00 |
quote:Ze zijn vaak genoeg niet te vreten. | |
Gewoonik | dinsdag 26 juli 2005 @ 17:27 |
Gehaktballen (hangt er gewoon vanaf hoe groot je ze wil 2 a 3 moet zo lukken. DIt doe ik er in: Peper Paneermeel Nootmuskaat Ketjap manis 1 Ei. | |
Gewoonik | dinsdag 26 juli 2005 @ 17:30 |
quote:Klopt want er zit ongelovelijk veel zout in de kruiden. Daarom doe ik er ook nooit kruiden door heen. | |
mordradead | dinsdag 26 juli 2005 @ 17:30 |
Mijn vader doet er altijd mosterd door ![]() | |
Blues | dinsdag 26 juli 2005 @ 17:40 |
quote:Nee in een pannetje ![]() Het is toch fok? We zijn toch allemaal óf Pubers of net iets ouder? ![]() Het ouderwetse gehaktballetje is ook erg lekker als je ze wat kleiner maakt. | |
Gewoonik | dinsdag 26 juli 2005 @ 17:43 |
vlees. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
kikoooooo | dinsdag 26 juli 2005 @ 17:49 |
quote:Die zien eruit als ballen van de pomp ![]() die zijn gemaakt van papier machee heb ik altijd het idee | |
danosa | dinsdag 26 juli 2005 @ 17:49 |
Je kan in plaats van paneermeel ook een witte boterham nemen doordrengt met melk. Wij eten dadelijk gehaktballen gemaakt van de stroganoffgehakt van de C1000. Een erg lekkere variant op de ouderwetse bal! | |
kikoooooo | dinsdag 26 juli 2005 @ 17:51 |
Gebruik trouwens geen half om half, of varkensgehakt want dat is niet te vreten | |
sapperdiedee | dinsdag 26 juli 2005 @ 18:11 |
Edit: Dat soort zaken worden hier niet besproken [ Bericht 89% gewijzigd door Martijn_77 op 26-07-2005 22:50:50 ] | |
kikoooooo | dinsdag 26 juli 2005 @ 19:18 |
Edit: Dat soort zaken worden hier niet besproken [ Bericht 91% gewijzigd door Martijn_77 op 26-07-2005 22:49:08 ] | |
NASDAQbastardo | dinsdag 26 juli 2005 @ 20:33 |
Ik maak ze zelf altijd in driehoekvormen (niet plat natuurlijk). Kruiden erbij, lekker veel paneerspul voor die krokantheid. Is weer is wat anders dan ballen ![]() | |
Martijn_77 | dinsdag 26 juli 2005 @ 22:53 |
quote:Nasikruiden is het erg lekker. Voeg meestal nog een uitje en een of twee teentjes knoflook toe | |
Jazzmin | woensdag 27 juli 2005 @ 07:19 |
De echte hollandse gehaktbal: http://www.at5.nl/kijkershoek/recepten/2003/09.html | |
armpitje_ | woensdag 27 juli 2005 @ 10:21 |
gewoon lekker veel knoflookpoeder erin, wat uitjes, paprikapoeder, peper... zoiets, en wat paneermeel of oud brood | |
Denagam | woensdag 27 juli 2005 @ 10:23 |
Ik krijg trek ![]() | |
armpitje_ | woensdag 27 juli 2005 @ 10:26 |
Edit: Graag on topic blijven [ Bericht 93% gewijzigd door Martijn_77 op 27-07-2005 16:08:29 ] | |
Het_Biertje | woensdag 27 juli 2005 @ 11:11 |
Ze smaakten ![]() Bluezz ![]() ![]() | |
Oldbie | zondag 12 februari 2006 @ 17:15 |
Ik heb in huis: Gehakt (half om half) Ei Paneermeel Kruiden en specerijen Hoe maak ik nou een lekkere gehaktbal? Ik heb al zelf gepruts en vooral VERprutst. Nu heb ik zin in een heerlijke gehaktbal maar ik heb geen idee hoe ik het moet maken. Help me. Alsjeblieft, help me!!!! Hoe moet ik zo'n ding maken? | |
SpuitElf | zondag 12 februari 2006 @ 17:23 |
Door sesamzaadjes rollen ![]() | |
Oldbie | zondag 12 februari 2006 @ 17:24 |
quote:daarna 88 minuten op hoog vuur en vervolgens 3,5 uur laten sudderen. Ik heb een recept met tijden een aanwijzingen nodig....ik ben keuken n00b | |
snoekiesnoek | zondag 12 februari 2006 @ 17:34 |
500 gram gehakt, 1 ei erbij, kruiden erdoor (gehaktkruiden is wel makkelijk als je die hebt, anders naar smaak). Je kan er brood bij doen, maar je hebt paneermeel. Dat er dus doorheen (3 eetlepels ofzo) en rollen en bakken maar. | |
blackbully | zondag 12 februari 2006 @ 17:36 |
zelf gooien we er altijd nog wat versnippert ui bij. en bakken in veel boter. deksel op de pan. vuur wat laag. eentueel wat warm water toevoegen als je geen zin hebt in een heel vette bal. om de 10 minuten eff draaien (nadat hij dus dichtgeschroeid is) en na een 30 minuten ongeveer lekker eten | |
Oldbie | zondag 12 februari 2006 @ 17:38 |
quote:Oke dan ![]() Helaas heb ik nu geen ui in huis.....dan maar zonder. Ik ga je tijden aanhouden en ik kom later vanavond wel terug met mijn bevindingen ![]() | |
hardcore-freak | zondag 12 februari 2006 @ 17:39 |
In de jus doen... lekker zacht! beetje ketjap doorheen doen! | |
blackbully | zondag 12 februari 2006 @ 17:39 |
quote:ongeveer he. is afhankelijk van formaat van je bal. | |
Oldbie | zondag 12 februari 2006 @ 17:40 |
quote:Komt goed....hoop ik ![]() | |
prupke | zondag 12 februari 2006 @ 17:42 |
Gehakt ook ff goed kneden tot het luchtig is ( of met de mixer ) en de ballen ook luchtig rollen en er geen harde tennisballen van draaien ![]() | |
snoekiesnoek | zondag 12 februari 2006 @ 18:18 |
en als je echt mee wilt met de tijd maak je er vierkante ballen ![]() | |
Oldbie | zondag 12 februari 2006 @ 19:17 |
Het was een lekker balletje ![]() Ga ik vaker doen ![]() | |
Mirjam | zondag 12 februari 2006 @ 19:18 |
zolang hij maar niet vierkant is! | |
Ringo | zondag 12 februari 2006 @ 19:19 |
quote:Volgende keer groente erbij? ![]() | |
Oldbie | zondag 12 februari 2006 @ 19:21 |
quote:Ach, een keer een balletje tussendoor is ook lekker. Het hoeft niet altijd zo gezond ![]() | |
Martijn_77 | zondag 12 februari 2006 @ 22:09 |
Hier staan ook nog lekkere tips in: Gehaktballen Daar gaat hij ook mee gemerged worden ![]() | |
Tha_Butcha | maandag 13 februari 2006 @ 13:02 |
quote:juist wel, rundergehakt is niet vet genoeg. | |
kikoooooo | maandag 13 februari 2006 @ 15:36 |
quote:bah | |
_Vampierheks_ | zondag 26 februari 2006 @ 03:50 |
Van die 350 gram gehakt kan je toch al gauw 4 gehaktballen draaien toch? Ik doe er altijd verse fijgehakte koriander, 1 ei, theelepeltje sambal, 1 teentje uitgeperste knoflook en paneermeel tot het niet meer zo nat is bij. Maar dat is natuurlijk een kwestie van smaak. ![]() | |
#ANONIEM | zondag 26 februari 2006 @ 03:55 |
quote:Inderdaad. ![]() ![]() | |
Phoenixjuh | zondag 26 februari 2006 @ 11:01 |
Jullie vergeten een belangrijk ingredient: witbrood! Koop een half gesneden witbrood. Snij de korsten eraf (gooi het weg of eet het op). Scheur het witte gedeelte in wat groffe stukjes, en meng het door je gehakt heen. | |
zoalshetis | zondag 26 februari 2006 @ 11:06 |
vergeet ook niet de dragon bij (kalfs)gehakt! en voor een mooi korstje moet je de bal voor het schroeien ff nat maken. [ Bericht 24% gewijzigd door zoalshetis op 26-02-2006 11:12:49 ] | |
Sharkdoggie | zondag 26 februari 2006 @ 11:16 |
Ik haal soms zo'n grote zak bij de Ikea. ![]() | |
#ANONIEM | maandag 27 februari 2006 @ 12:44 |
quote:*kuch* Ik ook ![]() van die lekkere kleffe stuiterballen ![]() | |
zoalshetis | maandag 27 februari 2006 @ 12:47 |
ze schijnen lekker te zijn die 'zweedse' gehaktballetjes. nog nooit genomen. | |
Rio | maandag 27 februari 2006 @ 16:16 |
Ik ben niet van de zakjes. Behalve de Silvo gehaktmix Mexico, die is echt heel lekker. | |
kikoooooo | maandag 27 februari 2006 @ 16:57 |
quote:De kipmix 'pikant' is ook goed te doen ![]() | |
Zwansen | dinsdag 14 maart 2006 @ 19:56 |
Shit, ik heb geen gehaktkruiden. Wel gehakt, ei, paneermeel en een ui. Kan dat? ![]() | |
kikoooooo | dinsdag 14 maart 2006 @ 20:13 |
peper en zout? dat heb je toch vast wel? ![]() | |
Zwansen | dinsdag 14 maart 2006 @ 20:17 |
zout wel. geen peper. | |
Zwansen | dinsdag 14 maart 2006 @ 20:17 |
quote:Jij woont toch in Emmen? Kom ik ff peper halen. ![]() | |
kikoooooo | dinsdag 14 maart 2006 @ 20:26 |
Super de boer in de rietlanden is open tot 22 uur gek ![]() |