FOK!forum / Culinesse à gogo / Gehaktballen
Het_Biertjedinsdag 26 juli 2005 @ 16:39
ik heb hier 350 gram gehakt.
Is dat genoeg voor wat gehaktballen?

Waar kun je Gehaktballen het beste mee kruiden?
wonkodinsdag 26 juli 2005 @ 16:43
Gehaktkruiden
Bluesdinsdag 26 juli 2005 @ 16:44
beschuit, nasikruiden, ketjap
twisteddinsdag 26 juli 2005 @ 16:45
Heyyy wij eten staks ook gehaktballen!!!!
Bluesdinsdag 26 juli 2005 @ 16:46
http://www.studentenkeuken.nl/
http://www.webchef.nl/recept/nederland/gehaktballen/
http://www.ah.nl/allerhande/kookschrift/recept.jsp?id=13864


Het_Biertjedinsdag 26 juli 2005 @ 16:48
quote:
Wat probeer je hier te insinueren
probeer je mij in een hokje te stoppen?


Het_Biertjedinsdag 26 juli 2005 @ 16:51
hmz, ff uitprinten

clowncloondinsdag 26 juli 2005 @ 16:52
Gehakt kan je kruiden met wat je maar wilt maar het oerhollandse balletje maak je als volgt:

Gehakt in een kom doen, scheutje melk en ei erbij doen.
Dan lekker veel gehaktkruiden, peper (geen zout!) en kerrie (eigenlijk ook nootmuskaat maar dat vind ik niet te vreten). Dan de ballen zelf maken en door het paneermeel halen.

Dan de boter(roomboter is extra lekker; croma is ook lekker) in een pan doen en hoog opzetten...als het walmt (dus F-ing hot) de ballen erin doen en dichtschroeien aan alle kanten (dus om de paar minuten omdraaien! Als alle kanten mooi dicht zitten en bruinig zijn, de deksel erop en ongeveer 15 minuten laten garen (elke kant) op een laag gas...je kan ook de jus nog aanlengen met water of met een jussausje om lekkerdere saus te krijgen (wel eerst de ballen er even uithalen en terugdoen dan...).
Thats it!

Enjoy
#ANONIEMdinsdag 26 juli 2005 @ 16:53
Het is morgen pas gehaktdag.
Het_Biertjedinsdag 26 juli 2005 @ 16:53
quote:
Op dinsdag 26 juli 2005 16:53 schreef schvvmert het volgende:

Het is morgen pas gehaktdag.
achtervolg me niet zo
TrenTsdinsdag 26 juli 2005 @ 16:54
Aan een goede gehaktbal herken je een goede kok.
clowncloondinsdag 26 juli 2005 @ 16:55
quote:
Op dinsdag 26 juli 2005 16:54 schreef TrenTs het volgende:
Aan een goede gehaktbal herken je een goede kok.
wat een onzin, een echte goede kok draait zijn hand niet om voor een balletje gehakt = kinderspel.
TrenTsdinsdag 26 juli 2005 @ 17:00
quote:
Op dinsdag 26 juli 2005 16:55 schreef clowncloon het volgende:

[..]

wat een onzin, een echte goede kok draait zijn hand niet om voor een balletje gehakt = kinderspel.
Ze zijn vaak genoeg niet te vreten.
Gewoonikdinsdag 26 juli 2005 @ 17:27
Gehaktballen (hangt er gewoon vanaf hoe groot je ze wil 2 a 3 moet zo lukken.
DIt doe ik er in:

Peper
Paneermeel
Nootmuskaat
Ketjap manis
1 Ei.
Gewoonikdinsdag 26 juli 2005 @ 17:30
quote:
Op dinsdag 26 juli 2005 16:52 schreef clowncloon het volgende:
Gehakt kan je kruiden met wat je maar wilt maar het oerhollandse balletje maak je als volgt:

Gehakt in een kom doen, scheutje melk en ei erbij doen.
Dan lekker veel gehaktkruiden, peper (geen zout!)......
Klopt want er zit ongelovelijk veel zout in de kruiden. Daarom doe ik er ook nooit kruiden door heen.
mordradeaddinsdag 26 juli 2005 @ 17:30
Mijn vader doet er altijd mosterd door
Bluesdinsdag 26 juli 2005 @ 17:40
quote:
Op dinsdag 26 juli 2005 16:48 schreef Het_Biertje het volgende:


Wat probeer je hier te insinueren
probeer je mij in een hokje te stoppen?


Nee in een pannetje
Het is toch fok? We zijn toch allemaal óf Pubers of net iets ouder?





Het ouderwetse gehaktballetje is ook erg lekker als je ze wat kleiner maakt.
Gewoonikdinsdag 26 juli 2005 @ 17:43
vlees.
kikoooooodinsdag 26 juli 2005 @ 17:49
quote:
Op dinsdag 26 juli 2005 17:43 schreef Gewoonik het volgende:
vlees.
[afbeelding]
Die zien eruit als ballen van de pomp

die zijn gemaakt van papier machee heb ik altijd het idee
danosadinsdag 26 juli 2005 @ 17:49
Je kan in plaats van paneermeel ook een witte boterham nemen doordrengt met melk.
Wij eten dadelijk gehaktballen gemaakt van de stroganoffgehakt van de C1000. Een erg lekkere variant op de ouderwetse bal!
kikoooooodinsdag 26 juli 2005 @ 17:51
Gebruik trouwens geen half om half, of varkensgehakt want dat is niet te vreten
sapperdiedeedinsdag 26 juli 2005 @ 18:11
Edit: Dat soort zaken worden hier niet besproken

[ Bericht 89% gewijzigd door Martijn_77 op 26-07-2005 22:50:50 ]
kikoooooodinsdag 26 juli 2005 @ 19:18
Edit: Dat soort zaken worden hier niet besproken

[ Bericht 91% gewijzigd door Martijn_77 op 26-07-2005 22:49:08 ]
NASDAQbastardodinsdag 26 juli 2005 @ 20:33
Ik maak ze zelf altijd in driehoekvormen (niet plat natuurlijk). Kruiden erbij, lekker veel paneerspul voor die krokantheid. Is weer is wat anders dan ballen
Martijn_77dinsdag 26 juli 2005 @ 22:53
quote:
Op dinsdag 26 juli 2005 16:44 schreef Bluezz het volgende:
beschuit, nasikruiden, ketjap
Nasikruiden is het erg lekker. Voeg meestal nog een uitje en een of twee teentjes knoflook toe
Jazzminwoensdag 27 juli 2005 @ 07:19
De echte hollandse gehaktbal:

http://www.at5.nl/kijkershoek/recepten/2003/09.html
armpitje_woensdag 27 juli 2005 @ 10:21
gewoon lekker veel knoflookpoeder erin, wat uitjes, paprikapoeder, peper... zoiets, en wat paneermeel of oud brood
Denagamwoensdag 27 juli 2005 @ 10:23
Ik krijg trek
armpitje_woensdag 27 juli 2005 @ 10:26
Edit: Graag on topic blijven

[ Bericht 93% gewijzigd door Martijn_77 op 27-07-2005 16:08:29 ]
Het_Biertjewoensdag 27 juli 2005 @ 11:11
Ze smaakten

Bluezz
Oldbiezondag 12 februari 2006 @ 17:15
Ik heb in huis:
Gehakt (half om half)
Ei
Paneermeel
Kruiden en specerijen

Hoe maak ik nou een lekkere gehaktbal? Ik heb al zelf gepruts en vooral VERprutst. Nu heb ik zin in een heerlijke gehaktbal maar ik heb geen idee hoe ik het moet maken.

Help me. Alsjeblieft, help me!!!! Hoe moet ik zo'n ding maken?
SpuitElfzondag 12 februari 2006 @ 17:23
Door sesamzaadjes rollen
Oldbiezondag 12 februari 2006 @ 17:24
quote:
Op zondag 12 februari 2006 17:23 schreef SpuitElf het volgende:
Door sesamzaadjes rollen
daarna 88 minuten op hoog vuur en vervolgens 3,5 uur laten sudderen.

Ik heb een recept met tijden een aanwijzingen nodig....ik ben keuken n00b
snoekiesnoekzondag 12 februari 2006 @ 17:34
500 gram gehakt, 1 ei erbij, kruiden erdoor (gehaktkruiden is wel makkelijk als je die hebt, anders naar smaak). Je kan er brood bij doen, maar je hebt paneermeel. Dat er dus doorheen (3 eetlepels ofzo) en rollen en bakken maar.
blackbullyzondag 12 februari 2006 @ 17:36
zelf gooien we er altijd nog wat versnippert ui bij.

en bakken in veel boter. deksel op de pan. vuur wat laag.
eentueel wat warm water toevoegen als je geen zin hebt in een heel vette bal.
om de 10 minuten eff draaien (nadat hij dus dichtgeschroeid is)
en na een 30 minuten ongeveer lekker eten
Oldbiezondag 12 februari 2006 @ 17:38
quote:
Op zondag 12 februari 2006 17:36 schreef blackbully het volgende:
zelf gooien we er altijd nog wat versnippert ui bij.

en bakken in veel boter. deksel op de pan. vuur wat laag.
eentueel wat warm water toevoegen als je geen zin hebt in een heel vette bal.
om de 10 minuten eff draaien (nadat hij dus dichtgeschroeid is)
en na een 30 minuten ongeveer lekker eten
Oke dan
Helaas heb ik nu geen ui in huis.....dan maar zonder.
Ik ga je tijden aanhouden en ik kom later vanavond wel terug met mijn bevindingen
hardcore-freakzondag 12 februari 2006 @ 17:39
In de jus doen... lekker zacht! beetje ketjap doorheen doen!
blackbullyzondag 12 februari 2006 @ 17:39
quote:
Op zondag 12 februari 2006 17:38 schreef Oldbie het volgende:

[..]

Oke dan
Helaas heb ik nu geen ui in huis.....dan maar zonder.
Ik ga je tijden aanhouden en ik kom later vanavond wel terug met mijn bevindingen
ongeveer he.
is afhankelijk van formaat van je bal.
Oldbiezondag 12 februari 2006 @ 17:40
quote:
Op zondag 12 februari 2006 17:39 schreef blackbully het volgende:

[..]

ongeveer he.
is afhankelijk van formaat van je bal.
Komt goed....hoop ik
prupkezondag 12 februari 2006 @ 17:42
Gehakt ook ff goed kneden tot het luchtig is ( of met de mixer ) en de ballen ook luchtig rollen en er geen harde tennisballen van draaien
snoekiesnoekzondag 12 februari 2006 @ 18:18
en als je echt mee wilt met de tijd maak je er vierkante ballen
Oldbiezondag 12 februari 2006 @ 19:17
Het was een lekker balletje
Ga ik vaker doen
Mirjamzondag 12 februari 2006 @ 19:18
zolang hij maar niet vierkant is!
Ringozondag 12 februari 2006 @ 19:19
quote:
Op zondag 12 februari 2006 19:17 schreef Oldbie het volgende:
Het was een lekker balletje
Ga ik vaker doen
Volgende keer groente erbij?
Oldbiezondag 12 februari 2006 @ 19:21
quote:
Op zondag 12 februari 2006 19:19 schreef Ringo het volgende:

[..]

Volgende keer groente erbij?
Ach, een keer een balletje tussendoor is ook lekker. Het hoeft niet altijd zo gezond
Martijn_77zondag 12 februari 2006 @ 22:09
Hier staan ook nog lekkere tips in:
Gehaktballen

Daar gaat hij ook mee gemerged worden
Tha_Butchamaandag 13 februari 2006 @ 13:02
quote:
Op dinsdag 26 juli 2005 17:51 schreef kikoooooo het volgende:
Gebruik trouwens geen half om half, of varkensgehakt want dat is niet te vreten
juist wel, rundergehakt is niet vet genoeg.
kikoooooomaandag 13 februari 2006 @ 15:36
quote:
Op maandag 13 februari 2006 13:02 schreef Tha_Butcha het volgende:

[..]

juist wel, rundergehakt is niet vet genoeg.
bah
_Vampierheks_zondag 26 februari 2006 @ 03:50
Van die 350 gram gehakt kan je toch al gauw 4 gehaktballen draaien toch? Ik doe er altijd verse fijgehakte koriander, 1 ei, theelepeltje sambal, 1 teentje uitgeperste knoflook en paneermeel tot het niet meer zo nat is bij. Maar dat is natuurlijk een kwestie van smaak.
#ANONIEMzondag 26 februari 2006 @ 03:55
quote:
Op maandag 13 februari 2006 13:02 schreef Tha_Butcha het volgende:

[..]

juist wel, rundergehakt is niet vet genoeg.
Inderdaad. Let op vet!,met de gehaktbal,er moet wel genoeg inzitten.
Phoenixjuhzondag 26 februari 2006 @ 11:01
Jullie vergeten een belangrijk ingredient: witbrood! Koop een half gesneden witbrood. Snij de korsten eraf (gooi het weg of eet het op). Scheur het witte gedeelte in wat groffe stukjes, en meng het door je gehakt heen.
zoalshetiszondag 26 februari 2006 @ 11:06
vergeet ook niet de dragon bij (kalfs)gehakt!

en voor een mooi korstje moet je de bal voor het schroeien ff nat maken.

[ Bericht 24% gewijzigd door zoalshetis op 26-02-2006 11:12:49 ]
Sharkdoggiezondag 26 februari 2006 @ 11:16
Ik haal soms zo'n grote zak bij de Ikea.
#ANONIEMmaandag 27 februari 2006 @ 12:44
quote:
Op zondag 26 februari 2006 11:16 schreef Sharkdoggie het volgende:
Ik haal soms zo'n grote zak bij de Ikea.
*kuch*
Ik ook
van die lekkere kleffe stuiterballen
zoalshetismaandag 27 februari 2006 @ 12:47
ze schijnen lekker te zijn die 'zweedse' gehaktballetjes. nog nooit genomen.
Riomaandag 27 februari 2006 @ 16:16
Ik ben niet van de zakjes. Behalve de Silvo gehaktmix Mexico, die is echt heel lekker.
kikoooooomaandag 27 februari 2006 @ 16:57
quote:
Op maandag 27 februari 2006 16:16 schreef Rio het volgende:
Ik ben niet van de zakjes. Behalve de Silvo gehaktmix Mexico, die is echt heel lekker.
De kipmix 'pikant' is ook goed te doen
Zwansendinsdag 14 maart 2006 @ 19:56
Shit, ik heb geen gehaktkruiden. Wel gehakt, ei, paneermeel en een ui. Kan dat?
kikoooooodinsdag 14 maart 2006 @ 20:13
peper en zout? dat heb je toch vast wel?
Zwansendinsdag 14 maart 2006 @ 20:17
zout wel. geen peper.
Zwansendinsdag 14 maart 2006 @ 20:17
quote:
Op dinsdag 14 maart 2006 20:13 schreef kikoooooo het volgende:
peper en zout? dat heb je toch vast wel?
Jij woont toch in Emmen? Kom ik ff peper halen.
kikoooooodinsdag 14 maart 2006 @ 20:26
Super de boer in de rietlanden is open tot 22 uur gek