FOK!forum / Culinesse à gogo / Chinese restaurants..... Wat vinden we ervan?
Shaw1974dinsdag 26 juli 2005 @ 12:57
Wie van jullie gaat er wel eens naar een chinees restaurant?
Gaan jullie dan naar een "gewone" babi pangang/foe yonghai chinees of gaan jullie
naar een echte "specialiteiten" cantonees/szechuan chinees?

Vinden jullie dat de "Chinees" met zijn tijd is meegegaan?
Wat vinden jullie irritant bij een Chinees en wat zouden jullie graag veranderd zien worden?
whoopsdinsdag 26 juli 2005 @ 12:58
Babi Pangang met Bami...

Als ik echt wil oosters wil smullen ga ik liever naar de japanner...
MSXUserdinsdag 26 juli 2005 @ 13:13
quote:
Op dinsdag 26 juli 2005 12:58 schreef whoops het volgende:
Als ik echt wil oosters wil smullen ga ik liever naar de japanner...
Maar dat mag ook wel voor die prijs.

ontopic: Indien mogelijk probeer ik zoveel mogelijk te variëren. Als er iets nieuws op de kaart staat, zal ik het in ieder geval eens bestellen. Daarentegen heb ik ook wel eens zin om de gewone Hollander uit te hangen en bestel ik gewoon de overbekende zaken (die meestal weinig/niets met de Chinese keuken te maken hebben). Wat mij betreft mogen er wel wat meer 'echte' Chinese restaurants komen met authentieke gerechten (en niet de verwesterde zaken die we nu voorgeschoteld krijgen).
Faithydinsdag 26 juli 2005 @ 13:25
Ik vind een rijsttafel altijd erg lekker: van alles wat.

Mijn favorieten zijn Koe Loe Yuk, Babi Pangang, Pang-sit en Tjap-Tjoy

In Kraaiensteijn in Den Haag zit een hele lekkere, maar een van de lekkerste blijft nog die op de Willem de Zwijgerlaan in Den Haag (bij de Frederik Hendriklaan)
Martijn_77dinsdag 26 juli 2005 @ 14:17
Als ik oosters ga eten ga ik altijd naar de Mandarijn in Waalwijk Daar hebben ze echt oosterse gerechten (ze hebben ook een goed Japans gedeelte) en dat is heel wat anders dan de standaard babi pangang etc.

Een aanrader daar is het verrassings menu. Erg lekker maar altijd afwachten wat je krijgt. Als we daar ga zitten pak ik ook iedere keer iets anders.

Als ik daar ga afhalen zijn mijn favorieten:
  • Kip in Thaise Sesam saus met thaise nasi
  • Cha Sieuw (originele Chinese babi pangang) met mihoen
  • Varkenshaas in Kantonese stijl (zoet pikante saus) met nasi
  • Ajam Pangang met nasi
  • Mirjamdinsdag 26 juli 2005 @ 16:38
    ik ga heel soms naar een chinees.
    laatste keer dat ik er was, was een tijd terug, maar toen had ik een heerlijk gerecht met verse ananas, geserveerd in een uitgeholde ananas.
    heerlijk.
    Tha_Flashdinsdag 26 juli 2005 @ 16:45
    Als we echt lekker chinees willen eten gaan we altijd naar :

    Asian Palace Steenstraat 55, Leiden
    Telefoon (071) 513 18 51 / Fax (071) 514 62 32
    keuken open 12.00-23.00, di gesloten
    Chinees / Japans alleen contant

    eten 7.8
    service 7.3
    decor 6.1
    gem. prijs 3-gangen à la carte ¤ 19,75
    minimum vaste menuprijs ¤ 16,00

    'Gerenomeerd restaurant waar zowel de keuken zowel de Cantonese, Szechuan als de Thaise keuken onder de knie heeft.' Wijlen Prins Bernard kon het allemaal zeer waarderen. Aan de prijzenkast vol met medailles van de kok is onlangs een wereldprijs toegevoegd, aangezien de kok een tweede prijs in de wacht heeft gesleept in de officiële wereldkampioenschappen Chinees koken in China.

    En voor de snelle meeneem hap naar de chinees op de hoek.
    clowncloondinsdag 26 juli 2005 @ 16:48
    We gaan elke twee maanden wel een keer bij de hollandse chinees eten (dwz, bamitroep en andere nepgerechten...wat helemaal niks met chinees te maken heeft...niks mis mee hoor, heerlijke zooi).

    Maar als je ECHT lekker wilt eten dan moet je naar Kam Yin in Amsterdam vlakbij de rosse buurt.
    En als je lux wilt eten in de Midden-Beemster bij de Chinees aldaar; duur en fantastisch.
    Mirjamdinsdag 26 juli 2005 @ 16:51
    je kan bij woo ping in leiden dus ook erg lekker eten
    Namdinsdag 26 juli 2005 @ 19:45
    quote:
    Op dinsdag 26 juli 2005 16:48 schreef clowncloon het volgende:
    We gaan elke twee maanden wel een keer bij de hollandse chinees eten (dwz, bamitroep en andere nepgerechten...wat helemaal niks met chinees te maken heeft...niks mis mee hoor, heerlijke zooi).
    True that
    Als ik lekker aziatisch wil eten ga ik wel naar mijn ouders toe

    Ik geef toe dat ik mij zo nu en dan bezondig aan de afhaalchinees sinds ik in amsterdam studeer
    Martijn_77dinsdag 26 juli 2005 @ 22:50
    quote:
    Op dinsdag 26 juli 2005 19:45 schreef Nam het volgende:
    Ik geef toe dat ik mij zo nu en dan bezondig aan de afhaalchinees sinds ik in amsterdam studeer
    Maar haal je dan ook de "standaard chinese gerechten" of pak je dan toch andere gerechten?
    Namdinsdag 26 juli 2005 @ 23:01
    Ik ga standaard voor het afhaalmenu
    Heb je voor 15 euro toch wel een berg eten!

    Krijg je geloof ik 7 of 8 gerechten (incluis bami en nasi) die randomly door de kok elke week van de kaart worden gekozen.
    Damn, zou ik toch wel een dag of 4 van kunnen eten, maargoed of 't zolang houdbaar is?
    Thetallguydinsdag 26 juli 2005 @ 23:04
    quote:
    Op dinsdag 26 juli 2005 13:25 schreef Faithy het volgende:
    Ik vind een rijsttafel altijd erg lekker: van alles wat.

    Mijn favorieten zijn Koe Loe Yuk, Babi Pangang, Pang-sit en Tjap-Tjoy

    In Kraaiensteijn in Den Haag zit een hele lekkere, maar een van de lekkerste blijft nog die op de Willem de Zwijgerlaan in Den Haag (bij de Frederik Hendriklaan)
    Beetje matig dat die in Kraaijensteijn een ongezellig wok-restaurant geworden is
    armpitje_woensdag 27 juli 2005 @ 10:24
    babi pangang en ayam pangang is niet chinees, 'nasi' ook niet.
    maargoed, ik hou niet van chinees eten, wat ik wel lekker vind is wontonsoep... of eend.
    dat is het wel... die zoet-zure troep yegh hehe
    maar als ik veel en goedkoop wil eten dan ga ik wel eens naar fat-kee in de wagenstraat in den haag...
    maargoed de vetsin die ze overal in stoppen ... das ook niet alles he?
    dutch-mammadonderdag 28 juli 2005 @ 12:25
    quote:
    Op woensdag 27 juli 2005 10:24 schreef armpitje_ het volgende:
    babi pangang en ayam pangang is niet chinees, 'nasi' ook niet.
    maargoed, ik hou niet van chinees eten, wat ik wel lekker vind is wontonsoep... of eend.
    dat is het wel... die zoet-zure troep yegh hehe
    maar als ik veel en goedkoop wil eten dan ga ik wel eens naar fat-kee in de wagenstraat in den haag...
    maargoed de vetsin die ze overal in stoppen ... das ook niet alles he?
    Die zoetzure troep zoals jij het noemt, is maar een heel klein deel van de Chinese keuken (en vaak nog enorm verwesterd).
    En wat de babi en ayam en zo betreft heb je ook gelijk, dat is Indisch (hoewel de Indische keuken ook Chinese invloeden heeft, maar dat is weer een ander verhaal).

    De Chinese keuken zit heel anders in elkaar dan veel mensen denken, je zou eens een goed boek erover moeten lezen! Ik vond dit boek bijvoorbeeld interessant: Deh-Ta Hsiung - De Echte Chinese Keuken.

    China is groot, en in het noorden eten ze weer heel andere dingen dan in het zuiden. Net zoals de Zweedse keuken niet echt lijkt op de Mediterrane keuken

    Ik ben wel eens in een écht Chinees restaurant geweest (in Amsterdam, vlakbij het Waterlooplein), en heb daar de menukaart gezien (was een compleet boekwerk), en dan heb je het dus over ingredienten als kwal, darmen en zo. Was mij iets te begrotelijk (ik sta wel voor dit soort dingen open!) maar dit soort restaurants zijn héél wat anders dan de "Chinees" waar je je betaalbaar vol kan proppen met het hele gezin!

    Niks mis met die goedkope chinezen, hoor! Maar écht Chinees, dat kennen maar weinig mensen... (ik ken het ook alleen van plaatjes en recepten die ik heb, maar nog zelden heb geprobeerd)
    Goofupdonderdag 28 juli 2005 @ 12:36
    Ik ga weleens naar Ho-Me in Arnhem. Ziet er uit als een of andere cheape snackbar enneh... eigenlijk klopt dat ook wel. Je kunt er ook patat en een "bloodje flikandel" halen (haha, werd echt zo geserveerd! ), maar ik bestel dan liever een chinese maaltijd. Een goed gevuld bord, wat bij hen een kleine portie heet (is echt wel veel) heb je voor ¤ 5,- en smaakt goed. Als je gewoon babi pangang/foe yonghai combinatie neemt is het minder, maar heb je voor 3 euro nogwat al een maaltijd (minder lekker dan die kleine portie van andere gerechten, maar vooral voor die prijs zeer goed te doen
    dutch-mammadonderdag 28 juli 2005 @ 12:39
    Oh ja... wat ik irritant vind bij een Chinees... Bij een Chinees-Indisch restaurant, in dit geval.
    Dan verkopen ze er allerlei bijgerechtjes bij, zoals aardappelsticks. En dan blijkt dat rechtstreeks van de zoutjes-afdeling van de supermarkt te komen...!
    Dat soort restaurants zouden met onmiddellijke ingang bovenop een openbare zwarte lijst terecht moeten komen...!!!!
    Moragh_DaughterofSunedonderdag 28 juli 2005 @ 12:59
    Ik ga zelf eigenlijk nooit naar de ''buurtchinees'' omdat die altijd van dat mierzoete, aan de westersesmaak aangepaste voedsel verkopen. Bovendien is het ranzig vlees (wil niet weten waar het vandaan komt) en heeft het als geheel weinig smaak. Ik kom er alleen maar af en toe met mn schoonouders omdat die het lekker goedkoop vinden (volgens mij de motivatie van de meeste nederlanders) en dan eet ik alleen groentegerechten. Ik waag me niet aan die enge bioindustrievleesjes.

    Áls ik echt zin heb in aziatisch eten, dan ga ik naar een gerenomeerd chinees restaurant. Dan kun je wel héle lekker dingen krijgen! Maar dit soort restaurants bieden dan ook meer dan de standaart Babi Pangang/Nasi. En ze durven nog echt pittig te koken. Ik ben liever wat meer kwijt aan goed eten, dan weinig aan prut.
    ChrisJXdonderdag 28 juli 2005 @ 13:02
    Chinese restaurants in Nederland zijn over het algemeen voornamelijk Indonesisch. Saté babi en ajam is bijv. helemaal niet Chinees.

    Echt Chinees is trouwens wel erg lekker Vooral de voorgerechten
    armpitje_donderdag 28 juli 2005 @ 13:11
    quote:
    Op donderdag 28 juli 2005 13:02 schreef ChrisJX het volgende:
    Chinese restaurants in Nederland zijn over het algemeen voornamelijk Indonesisch. Saté babi en ajam is bijv. helemaal niet Chinees.

    Echt Chinees is trouwens wel erg lekker Vooral de voorgerechten
    voornamelijk Indonesisch? de meeste chinezen hebben idd sate ayam, babi, babi pangang, nasi goreng, bami goreng en soms een 'indische rijsttafel'... whatever that may be ... op de menukaart staan... maar dat is toch niet echt VOORNAMELIJK indonesisch of wel soms... 8 gerechten ofzo..
    wat ik wel heel vreemd vind is dat ze rijst nasi noemen bij de chinees...
    armpitje_donderdag 28 juli 2005 @ 13:11
    quote:
    Op donderdag 28 juli 2005 12:25 schreef dutch-mamma het volgende:

    [..]

    Die zoetzure troep zoals jij het noemt, is maar een heel klein deel van de Chinese keuken (en vaak nog enorm verwesterd).
    En wat de babi en ayam en zo betreft heb je ook gelijk, dat is Indisch (hoewel de Indische keuken ook Chinese invloeden heeft, maar dat is weer een ander verhaal).
    de 'indische' keuken
    Indonesisch bedoel je
    ChrisJXdonderdag 28 juli 2005 @ 13:17
    quote:
    Op donderdag 28 juli 2005 13:11 schreef armpitje_ het volgende:

    voornamelijk Indonesisch? de meeste chinezen hebben idd sate ayam, babi, babi pangang, nasi goreng, bami goreng en soms een 'indische rijsttafel'... whatever that may be ... op de menukaart staan... maar dat is toch niet echt VOORNAMELIJK indonesisch of wel soms... 8 gerechten ofzo..
    wat ik wel heel vreemd vind is dat ze rijst nasi noemen bij de chinees...
    En wat zijn de gerechten die het meest besteld worden? Juist Nederlanders eten geen Chinees, maar Indonesisch. Pas de laatste jaren is dit aan het veranderen.

    Bij mijn Chinees noemen ze rijst overigens lijst
    armpitje_donderdag 28 juli 2005 @ 13:46
    quote:
    Op donderdag 28 juli 2005 13:17 schreef ChrisJX het volgende:

    [..]

    En wat zijn de gerechten die het meest besteld worden? Juist Nederlanders eten geen Chinees, maar Indonesisch. Pas de laatste jaren is dit aan het veranderen.

    Bij mijn Chinees noemen ze rijst overigens lijst
    hehe dan heb je een goeie chinees mên
    HeatWavedonderdag 28 juli 2005 @ 13:50
    Ik neem iig nooit de standaard, babi pangang, foe jong hai etc. Dat is vrij smakeloze meuk. Mijn buurt chinees heeft best een goeie kok opzich, maar dat merk je pas als je van het geijkte afwijkt en dus de specialiteiten neemt. De gewone dingen smaken zoals bij alle chinezen.
    MouseOverdonderdag 28 juli 2005 @ 13:58
    Meestal naar de standaardchinees. Ik hou niet zo heel erg van aziatisch eten.
    Hikdonderdag 28 juli 2005 @ 14:33
    Sinds ik in een écht Indonesich restaurant heb gewerkt ben ik nooit meer teruggeweest naar de Hollandse Chinees-Indonees...

    Kwaliteit is vaak bedroevend, het eten veel te vet, ingrediënten niet vers en alles heeft dezelfde laffe smaak...
    Er zullen vast uitzondeingen zijn, maar helaas niet veel.

    Gelukkig is de Wagenstraat (Chinatown Den Haag) vlakbij: met restaurants waar je gezellig dineert onder TL-balken, maar elkaar desondanks niet ziet doordat heel China binnen zit te roken... Maar het eten:

    Voor dum sum mag je mij 's nachts wakker maken!
    Furiousdonderdag 28 juli 2005 @ 14:34
    Vies.

    Geef mij maar een toko.
    armpitje_donderdag 28 juli 2005 @ 16:06
    quote:
    Op donderdag 28 juli 2005 14:34 schreef Furious het volgende:
    Vies.

    Geef mij maar een toko.
    ja lekker naar de indonesische winkel... wat heeft dat met chinese restaurants te maken eik?
    armpitje_donderdag 28 juli 2005 @ 16:06
    quote:
    Op donderdag 28 juli 2005 14:33 schreef Hik het volgende:
    Sinds ik in een écht Indonesich restaurant heb gewerkt ben ik nooit meer teruggeweest naar de Hollandse Chinees-Indonees...
    waar heb je dan gewerkt als ik mag vragen
    dutch-mammadonderdag 28 juli 2005 @ 16:17
    quote:
    Op donderdag 28 juli 2005 16:06 schreef armpitje_ het volgende:

    [..]

    ja lekker naar de indonesische winkel... wat heeft dat met chinese restaurants te maken eik?
    Misschien, misschien, is het een toko die ook eten verkoopt of een (afhaal)restaurantje heeft?
    En misschien, misschien, omdat veel mensen (foutief, ja) dat ook "de Chinees" noemen?
    armpitje_donderdag 28 juli 2005 @ 16:19
    quote:
    Op donderdag 28 juli 2005 16:17 schreef dutch-mamma het volgende:

    [..]

    Misschien, misschien, is het een toko die ook eten verkoopt of een (afhaal)restaurantje heeft?
    En misschien, misschien, omdat veel mensen (foutief, ja) dat ook "de Chinees" noemen?
    laten we gewoon ontopic over chinese restaurants praten en niet over indonesische winkels okay?
    dutch-mammadonderdag 28 juli 2005 @ 16:23
    quote:
    Op donderdag 28 juli 2005 16:19 schreef armpitje_ het volgende:

    [..]

    laten we gewoon ontopic over chinese restaurants praten en niet over indonesische winkels okay?
    Vind ik een goed idee!
    En jij hebt er volgens mij echt verstand van, dus... als jij nou eens serieus, en niet met oneliners, het verschil beschrijft tussen Indisch/Indonesisch en Chinees?
    Ik zou ook wel willen, maar ben op dit moment het avondeten aan het maken...
    Hikdonderdag 28 juli 2005 @ 16:25
    quote:
    Op donderdag 28 juli 2005 16:06 schreef armpitje_ het volgende:
    waar heb je dan gewerkt als ik mag vragen
    Als je niet meer over de visafslag begint ...

    Kantjil en de Tijger, in Rotterdam (bestaat niet meer)
    djennekedonderdag 28 juli 2005 @ 16:26
    Helaas hebben we in Breda geen fatsoenlijke chinees meer zitten. Maar in Rotterdam wil ik nog wel eens gaan dim-summen. En verder kan ik ook nog altijd bij mijn schoonmoeder gaan eten, dan is het nog authentiek ook
    armpitje_donderdag 28 juli 2005 @ 16:27
    quote:
    Op donderdag 28 juli 2005 16:23 schreef dutch-mamma het volgende:

    [..]

    Vind ik een goed idee!
    En jij hebt er volgens mij echt verstand van, dus... als jij nou eens serieus, en niet met oneliners, het verschil beschrijft tussen Indisch/Indonesisch en Chinees?
    Ik zou ook wel willen, maar ben op dit moment het avondeten aan het maken...
    ehm, indonesie en china zijn verschillende landen?
    en indisch: dat is geen keuken, je hebt indische nederlanders die indonesisch koken soms he
    armpitje_donderdag 28 juli 2005 @ 16:28
    quote:
    Op donderdag 28 juli 2005 16:25 schreef Hik het volgende:

    [..]

    Als je niet meer over de visafslag begint ...

    Kantjil en de Tijger, in Rotterdam (bestaat niet meer)
    hehe nou ze hebben lekker eten bij de visafslag hehe
    ik heb bij tempat senang en lombok gewerkt erg goed eten
    KiwiTjuHhdonderdag 28 juli 2005 @ 16:33
    Ik ben echt gek op chinees! Wij gaan dan naar een specialiteiten chinees-indisch restaurant!
    Vaak eten we daar dan ook echt specialiteiten, vind het een beetje zonde om dan de standaard gedoe te nemen!

    Maar morgen gaan we daar ook heen en dan hebben ze buffet.. altijd lekker met ook specialiteiten erbij!

    [ Bericht 1% gewijzigd door KiwiTjuHh op 28-07-2005 16:42:20 ]
    djennekedonderdag 28 juli 2005 @ 16:34
    Overigens is cha-sieuw geeeen babi pangang. Je hebt namelijk ook chinese babi pangang, en ook nog babi pangang spek (erg vet varkensvlees, niet mijn ding), dat is dan dus wel chinees. Ik kan alleen even niet op de naam komen van chinese babi-pangang....

    De echte chinese keuken kent wel zoet-zuur, maar lang niet zoveel als die afhaal shit. Het enige dat mijn schoonmoeder van de 'hollandse' kaart maakt is po lo kai... pittig beetje zoet zuur, met cashewnoten en veel groente.... (maar wel minder saus, die ook minder gebonden is, dan bij de afhaal)
    armpitje_donderdag 28 juli 2005 @ 16:35
    quote:
    Op donderdag 28 juli 2005 16:33 schreef KiwiTjuHh het volgende:
    Ik ben echt gek op chinees! Wij gaan dan naar een specaliteiten chinees-indisch restaurant!
    Vaak eten we daar dan ook echt specaliteiten, vind het een beetje zonde om dan de standaard gedoe te nemen!

    Maar morgen gaan we daar ook heen en dan hebben ze buffet.. altijd lekker met ook specaliteiten erbij!
    nouja, van de specaliteiten moet je het hebben natuurlijk!!

    nouja *sjugt* ik heb nog wat wonton in de vriezer liggen... ga zo efkes lekker een bamisoepje maken met wat wonton erin
    armpitje_donderdag 28 juli 2005 @ 16:36
    quote:
    Op donderdag 28 juli 2005 16:34 schreef djenneke het volgende:
    Overigens is cha-sieuw geeeen babi pangang. Je hebt namelijk ook chinese babi pangang, en ook nog babi pangang spek (erg vet varkensvlees, niet mijn ding), dat is dan dus wel chinees. Ik kan alleen even niet op de naam komen van chinese babi-pangang....

    De echte chinese keuken kent wel zoet-zuur, maar lang niet zoveel als die afhaal shit. Het enige dat mijn schoonmoeder van de 'hollandse' kaart maakt is po lo kai... pittig beetje zoet zuur, met cashewnoten en veel groente.... (maar wel minder saus, die ook minder gebonden is, dan bij de afhaal)
    babi pangang is niet chinees... hey maar po lo kai jummie mên....
    Klonkdonderdag 28 juli 2005 @ 16:39
    wij hebben hier in het dorp een chinees nieuwe stijl, niet meer volproppen, maar normale porties, mooi opgemaakt en ook wat specialer spul, mongoolse recepten enzo.

    we zijn er regelmatig te vinden.
    armpitje_donderdag 28 juli 2005 @ 16:40
    quote:
    Op donderdag 28 juli 2005 16:39 schreef Klonk het volgende:
    wij hebben hier in het dorp een chinees nieuwe stijl, niet meer volproppen, maar normale porties, mooi opgemaakt en ook wat specialer spul, mongoolse recepten enzo.

    we zijn er regelmatig te vinden.
    hey ik ben best wel nieuwsgierig mên, vertel eens wat over de mongoolse gerechten? lekker veel yak enzo?
    Martijn_77donderdag 28 juli 2005 @ 16:40
    quote:
    Op donderdag 28 juli 2005 16:36 schreef armpitje_ het volgende:

    [..]

    babi pangang is niet chinees... hey maar po lo kai jummie mên....
    Cha Sieuw is toch de chinese versie van Babi pangang
    SeLangdonderdag 28 juli 2005 @ 16:43
    Ik eet elke dag bij een Chinees restaurant
    djennekedonderdag 28 juli 2005 @ 16:43
    quote:
    Op donderdag 28 juli 2005 16:40 schreef Martijn_77 het volgende:

    [..]

    Cha Sieuw is toch de chinese versie van Babi pangang
    toch echt niet.
    djennekedonderdag 28 juli 2005 @ 16:44
    quote:
    Op donderdag 28 juli 2005 16:36 schreef armpitje_ het volgende:

    [..]

    babi pangang is niet chinees... hey maar po lo kai jummie mên....
    helemaal mee eens...
    i-spy24donderdag 28 juli 2005 @ 16:44
    Ik kan me helemaal vinden in de reactie van 'dutch-mamma' want ook ik erger me groen en geel aan die nep-chinees die gelukkigerwijs het ook het niet meer redden met de chinese keukens aangezien veel restaurants flink verlies leiden en dus nu overgeschakelt zijn op de Japanse Keuken(overgenomen door chinezen vaak) en dat p.p meer marge geeft en meer redement oplevert.

    Babipanggang en Foeyong Hai komen erbij mij niet in.En al helemaal niet die achterlijke bleke bami met dat
    domme eitje met ham erbij waar iedereen zo op loopt te geilen.
    Of die fabrieks kroepoek die je zogenaamd als
    dank mee krijgt bij het afhalen als je boven de ¤ 25,00 hebt bestelt (Die ollanders slikken ook alles he)

    Maar als ik mezelf wil verwennen dan ga ik naar speciale chinese restaurants of naar die kleine deli's op de Oude Dijk in Amsterdam waar je fantastisch traditioneel chinees kunt eten en ! spotgoedkoop.
    ( zo dus..)

    Ben ik in de Verenigde Staten of Engeland(London) dan ga ik altijd naar China Town of Soho om flink te schransen.

    PS:

    Van Rotterdam weet ik ook dat er 2 hele goeie traditionele chinese restaurants zitten:

    Orient
    en Tai-Wu
    De laatste, Tai Wu, oogt wat rommelig en personeel ongeintresseerd maar dat is typisch chinees
    eigen als je ook in China bent geweest maar het eten is uitmuntend!

    [ Bericht 21% gewijzigd door i-spy24 op 30-07-2005 16:41:32 ]
    uniekjedonderdag 28 juli 2005 @ 16:45
    In Maastricht zit vlak naast de markt een heel klein restaurantje waar je echt cantonees kunt eten. Ik ben er vaker met mijn zus gaan eten (chinees tolk-vertaalster) en ik moet zeggen dat dat toch echt veel lekkerder is dan de afhaalchinees. En stokjes
    Martijn_77donderdag 28 juli 2005 @ 17:17
    Even wat slowchat verwijderd voor de slowchat hebben we [CUL-SC] Deel 23... Keep the Sundried Tomato's Alive hier weer verder over Chinese restaurants
    Klonkdonderdag 28 juli 2005 @ 17:19
    quote:
    Op donderdag 28 juli 2005 16:40 schreef armpitje_ het volgende:

    [..]

    hey ik ben best wel nieuwsgierig mên, vertel eens wat over de mongoolse gerechten? lekker veel yak enzo?
    weing yak denk ik, heb het nog niet geprobeerd, hun pekingeend is gewoon té lekker
    djennekedonderdag 28 juli 2005 @ 17:20
    quote:
    Op donderdag 28 juli 2005 16:44 schreef i-spy24 het volgende:
    Van Rotterdam weet ik ook dat er 2 hele goeie traditionele chinese restaurants zitten:

    Orient

    Tai-Wu
    De laatste, Tai Wu, oogt wat rommelig en personeel ongeintresseerd maar dat is typisch chinees
    eigen als je ook in China bent geweest maar het eten is uitmuntend!
    Tai Wu ben ik ook regelmatig geweest ja, maar ik ken (iig voor dim sum) een betere: tegenover de parkeergarageingang van pathe cinema. Echt een grote keus, en heerlijk eten! (ik ben verslaafd aan hun flensjes )
    wasdadonderdag 28 juli 2005 @ 22:10
    quote:
    Babipanggang en Foeyong Hai komt erbij mij niet in en al helemaal niet die achterlijke bleke bami met dat
    domme eitje erop met ham waar iedereen zit op loopt te geilen of die fabrieks kroepoek die je zogenaamd als
    dank mee krijgt bij het afhalen als je boven de ¤ 25,00 hebt bestelt (Die ollanders slikken ook alles he)

    [u][b
    Naar mijn weten bakken de meeste Chinezen hun kroepoek zelf. Dat is namelijk stukken goedkoper dan het kant en klaar te kopen bij de groothandel.
    marcb1974donderdag 28 juli 2005 @ 22:19
    Ik eet regelmatig chinees. 1 keer per 2 weken lukt zeker wel. Probeer zoveel mogelijk te varieren van de menu kaart. Al is de Koe Loe Yuk wel heel erg goed.
    Sabrina1981donderdag 28 juli 2005 @ 22:49
    Chinees is toch wel favoriet bij mij. Wij gaan het meestal halen en dan toch wel de bekende gerechten, Babi paggang etc. Aanstaande zaterdag gaan we weer een complete rijsttafel bestellen, zowel de Chinese als de Indische.

    Paar weken terug hadden we bij de Belgische grens een feest met 's avonds een Chinees buffet. Ik heb toen wel andere dingen op die zeer de moeite waard waren, garnalen in saus en nog veel meer lekkers.
    Varrdonderdag 28 juli 2005 @ 22:50
    nasi sate, jam jam!
    i-spy24vrijdag 29 juli 2005 @ 00:22
    Update:

    Voor die mensen die het eerder genoemde restaurant in Rotterdam,
    Tai Wu niet kennen:



    Zo ziet het eruit van de buitenkant.



    Zo ziet het eruit als je binnen zit.



    Zo ziet een selectie van fijne chinese gerechten eruit en waar je alleen
    maar van kunt smullen.

    [ Bericht 5% gewijzigd door i-spy24 op 30-07-2005 16:28:38 ]
    dutch-mammavrijdag 29 juli 2005 @ 00:24
    quote:
    Op vrijdag 29 juli 2005 00:22 schreef i-spy24 het volgende:
    Update:

    Voor die mensen die het eerder genoemde restaurant Tai Wu niet kennen in Rotterdam:


    [afbeelding]
    Zo ziet het eruit van de voorkant.


    [afbeelding]
    Zo ziet het eruit als je binnen zit.


    [afbeelding]
    Zo ziet een selectie van fijne chinese gerechten eruit en waarvan je alleen
    maar van kunt smullen.
    Kijk, da's wat anders dan de afhaalkaart volgens mij...!
    Ziet er watertandverwekkend uit (vooral die schelpen)!
    djennekevrijdag 29 juli 2005 @ 00:25
    quote:
    Op vrijdag 29 juli 2005 00:24 schreef dutch-mamma het volgende:

    [..]

    Kijk, da's wat anders dan de afhaalkaart volgens mij...!
    Ziet er watertandverwekkend uit (vooral die schelpen)!
    en goed te eten ook (minimaal eens per jaar gaat, maar verder toch de dim sum tegenover de parkeergarage van pathe cinema prefereert)
    i-spy24vrijdag 29 juli 2005 @ 00:31
    Jah...dat zijn normaal starters maar ik bestel altijd gelijk de hele zwik,voorgerecht,hoofdgerecht en side-dishes zodat ik niet elke keer moet wachten totdat er iets uit de keuken komt rollen.
    Kom er tenslotte om lekker te eten en niet om zo lang mogelijk aan de tafel te blijven zitten.


    close-up van chinese coquilles met mie&knoflook en oesters kort gestoomd met
    sojasaus en kleine pepertjes.


    close-up van kipfilet met chinese seizoengroenten&champions(speciaal vragen)
    waterbed-o-loogvrijdag 29 juli 2005 @ 00:40
    ik vind het verdacht dat er nooit vuilniszakken buiten staan
    dutch-mammavrijdag 29 juli 2005 @ 00:44
    quote:
    Op vrijdag 29 juli 2005 00:40 schreef waterbed-o-loog het volgende:
    ik vind het verdacht dat er nooit vuilniszakken buiten staan
    Nee, vind je het gek... alle borden gaan schoon leeg, als er op lag wat de foto's lieten zien!
    SeLangvrijdag 29 juli 2005 @ 14:27
    quote:
    Op vrijdag 29 juli 2005 00:31 schreef i-spy24 het volgende:
    Jah...dat zijn normaal starters maar ik bestel altijd gelijk de hele zwik,voorgerecht,hoofdgerecht en side-dishes zodat ik niet elke keer moet wachten totdat er iets uit de keuken komt rollen.
    Kom er tenslotte om lekker te eten en niet om zo lang mogelijk aan de tafel te blijven zitten.

    [afbeelding]
    close-up van chinese coquilles met mie&knoflook en oesters kort gestoomd met
    sojasaus en kleine pepertjes.

    [afbeelding]
    close-up van kipfilet met chinese seizoengroenten&champions(speciaal vragen)
    Dit lijkt een beetje op echt Chinees eten
    Faithyvrijdag 29 juli 2005 @ 14:33
    quote:
    Op dinsdag 26 juli 2005 23:04 schreef Thetallguy het volgende:

    [..]

    Beetje matig dat die in Kraaijensteijn een ongezellig wok-restaurant geworden is
    Hmjah, schijnt verder nog wel lekker te zijn..

    maar 1 wokrestaurant per stad lijkt me wel genoeg
    KiwiTjuHhvrijdag 29 juli 2005 @ 15:24
    Vanavond
    Sharkdoggievrijdag 29 juli 2005 @ 15:29
    In het centrum van Den Haag zit een china town gedeelte met goedkope chinese restaurants en eethuisjes. Voor 3 euro eet ik daar een goed gevuld bord rijst met koe loe yuk en onbeperkt thee.
    Shark.Baitvrijdag 29 juli 2005 @ 15:47
    Ik ga tegenwoordig altijd naar Vinnie's.

    Hij is manager van restaurant "de gouden wok" lekker wokken... of jappen.


    heel soms haal ik bij de afhaalchinees wat te bikken...

    heel lekker, maar niet goed voor de lijn allemaal...
    dutch-mammavrijdag 29 juli 2005 @ 15:59
    Almere heeft in Parkwijk een Chinees, die ook in de Lekker vermeld staat (voor wat dat waard is).
    Ben er wel eens geweest (afhaal-afdeling). Hij is wel wat verfijnder dan de doorsnee afhaler, en je kan per gerecht opgeven dat je er bijvoorbeeld geen paprika door wil (een teken dat ze niet alles uit standaardbakkies in de magnetron mikken).
    Ik ben nog nooit in het restaurant zelf geweest. Maar voor Almere schijnt dit wel de betere Chinees te zijn.
    Martijn_77vrijdag 29 juli 2005 @ 18:50
    quote:
    Op vrijdag 29 juli 2005 15:59 schreef dutch-mamma het volgende:
    Almere heeft in Parkwijk een Chinees, die ook in de Lekker vermeld staat (voor wat dat waard is).
    Die chinees uit Waalwijk die ik al eerder in dit otpic gemeld heb staat ook in de lekker gids
    Ashramvrijdag 29 juli 2005 @ 21:22
    Grand Palace tegenover de Pathe in Rotterdam, heeft vroeger regelmatig acties:
    - gestoomde oesters 4 stuks voor 5 euro
    - hele kreeft voor 10 euro

    ik heb me daar toch volgevreten
    djennekevrijdag 29 juli 2005 @ 21:23
    quote:
    Op vrijdag 29 juli 2005 21:22 schreef Ashram het volgende:
    Grand Palace tegenover de Pathe in Rotterdam, heeft vroeger regelmatig acties:
    - gestoomde oesters 4 stuks voor 5 euro
    - hele kreeft voor 10 euro

    ik heb me daar toch volgevreten
    Dat is volgens mij dan het restaurant waar ik het de het de hele tijd over heb! En dat is dan echt goed eten!
    i-spy24zaterdag 30 juli 2005 @ 00:09
    quote:
    Op vrijdag 29 juli 2005 21:22 schreef 'Ashram' het volgende:
    Grand Palace tegenover de Pathe in Rotterdam, heeft vroeger regelmatig acties:
    - gestoomde oesters 4 stuks voor 5 euro
    - hele kreeft voor 10 euro

    ik heb me daar toch volgevreten
    Ik heb er nooit van gehoord ...
    Mischien was het een eenmalige actie ooit en erg lang geleden want voorzover ik me kan herrinneren en van wat gehoord heb zijn de prijzen sedert de invoering van de ¤ niet echt laag geweest..
    djennekezaterdag 30 juli 2005 @ 00:21
    quote:
    Op zaterdag 30 juli 2005 00:09 schreef i-spy24 het volgende:

    [..]

    Ik heb er nooit van gehoord ...
    Mischien was het een eenmalige actie ooit en erg lang geleden want voorzover ik me kan herrinneren en van wat gehoord heb zijn de prijzen sedert de invoering van de ¤ niet echt laag geweest..
    Het is daar echt niet zo duur hoor!
    dutch-mammazaterdag 30 juli 2005 @ 00:46
    quote:
    Op vrijdag 29 juli 2005 21:22 schreef Ashram het volgende:
    Grand Palace tegenover de Pathe in Rotterdam, heeft vroeger regelmatig acties:
    - gestoomde oesters 4 stuks voor 5 euro
    - hele kreeft voor 10 euro

    ik heb me daar toch volgevreten
    Zou mij ook wel lukken voor dat geld!

    Ik ga denk ik, maar naar Rotterdam verhuizen!
    Martijn_77zaterdag 30 juli 2005 @ 00:51
    quote:
    Op zaterdag 30 juli 2005 00:46 schreef dutch-mamma het volgende:
    Ik ga denk ik, maar naar Rotterdam verhuizen!
    * Martijn_77 heeft bijna 1,5 jaar part time samen gewoond in Rotterdam en weet uit ervaring dat er in Rotterdam verschillende lekkere chinese restaurants zitten.
    Annemiek78zaterdag 30 juli 2005 @ 08:39
    quote:
    Op zaterdag 30 juli 2005 00:51 schreef Martijn_77 het volgende:

    [..]

    * Martijn_77 heeft bijna 1,5 jaar part time samen gewoond in Rotterdam en weet uit ervaring dat er in Rotterdam verschillende lekkere chinese restaurants zitten.
    Ja, oke... Maar geen enkele chinees haalt het voor mij bij de Mandarijn uit Waalwijk, hoor.
    Blijft toch de beste chinees, naar mijn mening.
    bonkezaterdag 30 juli 2005 @ 08:47
    tegenwoordig staat wokken hoog op me lijsie
    i-spy24zaterdag 30 juli 2005 @ 16:43
    Wokken is de enige oplossing voor de chinezen om nog het hoofd boven water te houden.
    Wokken is uit nood geboren en niet iets nieuws ook al lijkt het zo.
    Ik moet er niets van hebben want je krijgt dezelfde rommel als voorheen alleen mag je het nu zelf
    komen brengen danwel laten bereiden door iemand in die open Keuken.
    (dus je doet meer moeite om je eten te krijgen ipv dat het achter de schermen in de keuken wordt bereidt..
    en...je betaalt er meer in ¤'s voor.

    Wordt je dan dubbel genaaid of niet?)
    Annemiek78zaterdag 30 juli 2005 @ 16:48
    Ben bij Mister Wok in Rotterdam geweest maar dat was toch best aardig!
    Niet spectaculair, wel leuk om een keer gedaan te hebben met een groep, zo.
    Goofupwoensdag 17 augustus 2005 @ 17:24
    ben weer bij diezelfde Chinees geweest in Barcelona. Onderaan La Rambla linksaf aan de linkerkant. Was nog steeds spotgoedkoop. Ditmaal buffet gedaan: ¤ 5,60 ongelimiteerd opscheppen!!