Elke woensdag bij ons wokdag
Gewokte sajoer boontjes
met ham en noedels
Benodigdheden
· 800 g sperziebonen
· 2 uien
· 300 g hamblokjes
· 1 bakje Conimex Boemboe
Sajoer Boontjes
· Conimex Ketjap Asin
· 1 pak (250 g) Conimex Wok Noedels
· 1 pakje (200 ml)
Conimex Romige Kokosmelk
· Conimex Wok Olie
Bevat per portie: Energie 589 kcal
Eiwitten 26 g
Vet 25 g
Koolhydraten 66 g
.
Halveer of vermenigvuldig de ingrediënten verhoudingsgewijs voor minder of meer personen.
Bereiding
Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook. Voeg de noedels toe en kook deze in ca. 2 minuten gaar. Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar. Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed uit laten lekken.
Haal ondertussen de boontjes af (punten verwijderen en eventuele draden die langs de zijkanten kunnen lopen eraf trekken), halveer en was ze.
Pel en halveer de uien en snijd ze in smalle boogjes (halve ringen).
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en wok de sperziebonen en uien 10 minuten.
Voeg de ham toe en wok deze 2 minuten mee.
Voeg de kokosmelk, 1 dl water en de boemboe toe en laat het geheel
ca. 3 minuten pruttelen.
Schep de afgekoelde noedels erdoor en wok nog 3 minuten.
Verdeel de gewokte sajoer boontjes met ham en noedels over 4 borden.
--------------------------------------------------------------------------------
Op tafel
Zet Conimex Sambal, Seroendeng en Javaanse Kroepoek op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.
Lekker anders kan ook
Vervang de boontjes door gesneden spitskool en gebruik in plaats van ham gewokte spekblokjes (dat kun je doen voor de boontjes in de wok gaan, houd ze apart en voeg ze later toe).
Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf kruidige kippensoep en gemberyoghurt met cashewnoten toe.
Geeft de leugen je geen vleugels
Raakt de waarheid in de war
Dan zijn de keizers slechts helpers en huilt de oude nar.
(Hans teeuwen)