abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 9 augustus 2005 @ 20:04:38 #26
34163 Pikkebaas
Corporate Overlord
pi_29524538
quote:
Op woensdag 20 juli 2005 15:12 schreef Pietverdriet het volgende:
Schil komkommers en snij ze overlangs doormidden.
haal de zaadlijsten eruit.
Snij de komkommer in plakken van ca 2 a 3 cm.
Bestrooi ze rijkelijk met zout en suiker en zet een nacht in de koelkast.
Giet ze af, spoel ze af en dep ze droog.
Doe ze in grote glazen potten (mayonaise potten)
Breng blanke azijn met suiker aan de kook, met inmaakkruiden. (mengsels zijn te koop, of neem dille, mosterzaad, laurierblaadjes, chili, peperkorrels, )
Giet de potten vol met de kokende azijn.
Deksels erop, in kelder of koelkast zetten zogauw het afgekoeld is.
Na een maand of 3 is het erg lekker.
Kan ik op deze manier ook pepers inmaken of moet ik dan andere kruiden gebruiken ??

En waar kan ik mooie weck-flessen/potten kopen ??
Wien Neerlandsch bloed in de aders vloeit,
Van vreemde smetten vrij,
  dinsdag 9 augustus 2005 @ 20:26:21 #27
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_29524900
quote:
Op dinsdag 9 augustus 2005 20:04 schreef Pikkebaas het volgende:

[..]

Kan ik op deze manier ook pepers inmaken of moet ik dan andere kruiden gebruiken ??

En waar kan ik mooie weck-flessen/potten kopen ??
Bij Dille en Kamille hebben ze mooie
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  dinsdag 9 augustus 2005 @ 20:38:25 #28
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_29525093
quote:
Op dinsdag 9 augustus 2005 20:04 schreef Pikkebaas het volgende:

[..]

Kan ik op deze manier ook pepers inmaken of moet ik dan andere kruiden gebruiken ??
Ja, dat kan, en kruiden mag je zelf weten
quote:
En waar kan ik mooie weck-flessen/potten kopen ??
Loop eens een kringloopwinkel binnen, staan regelmatig weckpotten voor weinig.
Ik gebruik trouwens gewoon mayonaisepotten, jampotten, met die metalen schroefdeksels.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 14 augustus 2005 @ 13:41:27 #29
34163 Pikkebaas
Corporate Overlord
pi_29626689
Piet,

Ik ben nu uien aan het inmaken. Gaat best goed, ze staan nu in de weckfles (tegen de stank) in de koelkast met zout en suiker. Wat me opvalt is dat de uien best wel slinken, de pot was gisteren vol en is nu half leeg. En dat er heel veel vocht uit de uien komt. Moet ik dat afgieten of laten zitten ?
En als ik de azijn bij de schoongemaakte uien giet, moet de azijn dan nog kokendheet zijn of gewoon warm ??

Bedankt !
Wien Neerlandsch bloed in de aders vloeit,
Van vreemde smetten vrij,
  zondag 14 augustus 2005 @ 15:34:26 #30
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_29629958
quote:
Op zondag 14 augustus 2005 13:41 schreef Pikkebaas het volgende:
Piet,

Ik ben nu uien aan het inmaken. Gaat best goed, ze staan nu in de weckfles (tegen de stank) in de koelkast met zout en suiker. Wat me opvalt is dat de uien best wel slinken, de pot was gisteren vol en is nu half leeg. En dat er heel veel vocht uit de uien komt. Moet ik dat afgieten of laten zitten ?
En als ik de azijn bij de schoongemaakte uien giet, moet de azijn dan nog kokendheet zijn of gewoon warm ??

Bedankt !
Uien afgieten, afspoelen (!) en met een oude theedoek droogdeppen. Je pekelt ze juist om het vocht er uit te trekken, dat wordt later weer opgevuld met de azijn, dat is het hele idee. En ja, dat uien in het zout/suiker dat riekt idd.
Laat het nadat je het in de azijn hebt gezet maanden staan, zet het in de kelder om te vergeten ofzo
Lang laten staan maakt ze echt lekkerder!

Azijn moet afgekoelt zijn,
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 16 augustus 2005 @ 21:27:13 #31
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_29700418
En, staan ze in de azijn?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 17 augustus 2005 @ 10:05:44 #32
34163 Pikkebaas
Corporate Overlord
pi_29712155
quote:
Op dinsdag 16 augustus 2005 21:27 schreef Pietverdriet het volgende:
En, staan ze in de azijn?
Yep. Ruikt goed !!!! Er blijven alleen enkele stukken ui in de azijn drijven, die komen er deels bovenuit. Is dat erg ?? Gaat dat schimmelen ??
Wien Neerlandsch bloed in de aders vloeit,
Van vreemde smetten vrij,
  woensdag 17 augustus 2005 @ 10:15:46 #33
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_29712356
quote:
Op woensdag 17 augustus 2005 10:05 schreef Pikkebaas het volgende:

[..]

Yep. Ruikt goed !!!! Er blijven alleen enkele stukken ui in de azijn drijven, die komen er deels bovenuit. Is dat erg ?? Gaat dat schimmelen ??
Neuh, goed afsluiten en af en toe ff schudden. Beste is als je natuurlijk geen lucht in de pot hebt zitten, of heel weinig.
Opvullen met azijn, en deksel erop
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')