abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 17 juli 2005 @ 12:28:56 #51
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_28879113
quote:
Op zaterdag 16 juli 2005 15:08 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Waar precies zei je ook alweer waar je woonde?
Begint met een A, eindigt met een E en er zit "lmer" tussen

Wou je komen eten?
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
pi_28885861
quote:
Op vrijdag 15 juli 2005 14:54 schreef lady-wrb het volgende:
alle leden van mijn gezin zijn gek op kibbeling.
alleen is de plaatselijke visboer nou niet bepaald een plaats waar je de lekkerste kunt scoren.
taai en dubbel gebakken enzo
bovendien is een beetje bak kibbeling gruwelijk duur.
is zoiets zelf te fabriceren?
iemand misschien tips/recepten?
Lekker, Kibbeling

Voor de mensen die wel eens in eindhoven komen: aan de achterkant van het wcw, (zijde Rooseveltlaan) staat een viskraam en die hebben heel lekkere Kibbeling. 3 euro en je hebt een enorme berg. Gratis sausje. Zo vers dat hij niet met een vorkje te eten is
#geen
pi_29260024
quote:
Op zondag 17 juli 2005 12:28 schreef dutch-mamma het volgende:

[..]

Begint met een A, eindigt met een E en er zit "lmer" tussen

Wou je komen eten?


Ik heb nu je telefoonnummer....
Kom een zakje kruiden halen!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zaterdag 30 juli 2005 @ 22:08:19 #54
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_29277734
quote:
Op zaterdag 30 juli 2005 08:52 schreef Oblivion het volgende:

[..]



Ik heb nu je telefoonnummer....
Kom een zakje kruiden halen!
Na maandag moet lukken! Stuur ff een sms, mijn telefoon ligt op de lader
Dan zie ik morgen of zo je sms wel
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
pi_29288671
quote:
Op zaterdag 30 juli 2005 22:08 schreef dutch-mamma het volgende:

[..]

Na maandag moet lukken! Stuur ff een sms, mijn telefoon ligt op de lader
Dan zie ik morgen of zo je sms wel
Komt goed...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_45232123
maar wat voor kruiden gaan er nou overheen?
zijn dit speciale kibbeling kruiden?
Nothing to see here, carry on
pi_45237429
quote:
Op vrijdag 15 juli 2005 14:59 schreef buitenbeentje het volgende:
Bij de visboer hoer op het plein wordt de kibbeling klaargemaakt en gebakken waar je bij staat. Zo hoort het ook en dat proef je.
Volgens mij is dat andere vis.
pi_45237459
quote:
Op vrijdag 15 juli 2005 16:41 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

alsof iemand het verschil nog proeft tussen koolvis en kabeljauw als het eenmaal gefrituurt is in een gekruid beslag.
Bovendien flikkert kabeljauw veel te makkelijk uit elkaar om goeie kibbeling van te maken.
Verder is een vis als wijting gewoon lekkerder, imho, lang niet zo overbevist, en erg goedkoop.
Volgens mij wordt tegenwoordig bijna alle kibbeling en lekkerbekjes van wijting gemaakt. Daar merk je inderdaad toch niet al te veel van als het gefrituurt moet worden en je het nog in een sausje dompelt.

[ Bericht 0% gewijzigd door sampoo op 11-01-2007 02:43:52 ]
  donderdag 11 januari 2007 @ 02:22:29 #59
153711 SpankTheMonkey
It's Nice! I like!
pi_45237505
quote:
Op woensdag 10 januari 2007 23:07 schreef RijstNatie het volgende:
maar wat voor kruiden gaan er nou overheen?
zijn dit speciale kibbeling kruiden?
Geen idee, maar het is verdomde lekker.
  Redactie Games donderdag 11 januari 2007 @ 02:24:34 #60
52557 crew  Mr.Noodle
Offtopic in geleuter...
pi_45237522
quote:
Op zaterdag 16 juli 2005 01:59 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Nee joh
Ravigottesaus.
[..]
En toch smeren ze je ordinaire knoflooksaus of whiskysaus aan bij veel markten..
How do you get precisely 4 Gallons of water with a 3 Gallon and 5 Gallon Can...
pi_45238662
De "kibbelingkruiden" die mijn visboer in een strooibus heeft, dat is voornamelijk zout, ve-tsin en peper. Misschien een enkel stipje bieslook. :-( Hoe dan ook, het smaakt naar zout.

Een fijn beslagje kan je trouwens ook maken van bruisend water en zelfrijzend bakmeel. Meer niet.
  donderdag 11 januari 2007 @ 09:10:21 #62
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_45239216
quote:
Op donderdag 11 januari 2007 02:24 schreef Mr.Noodle het volgende:

[..]

En toch smeren ze je ordinaire knoflooksaus of whiskysaus aan bij veel markten..
toch is ravigotte er t lekkerst bij. hier kun je meestal 3 of 4 sauzen kiezen
knoflook, cocktail, ravigotte en soms joppiesaus
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
  dinsdag 16 januari 2007 @ 22:13:41 #63
90268 basm85
new millenium cyanide christ
pi_45421308
Ik werk in het hoogseizoen bij een visboer, en bak dus echt hele dagen kibbeling ik heb dat zo verschrikkelijk veel gegeten dat het mijn neus uitkomt maargoed Wij gebruikten ook geen kabeljauw omdat die de laatste tijd verschrikkelijk in prijs is gestegen, en daarbij proeft de gemiddelde duitser geen verschil tussen hake-filet of kabeljauw Ik gebuik dus hake-filet wat zeer goed te doen is, lekker stevig! Ik maak zelf het beslag van visbakmeel en water, de verhouding moet precies goed zijn (niet waterig maar ook niet zo stijf dat de garde erin recht blijft staan) dan naar smaak kibbelingkruiden toevoegen en goed mixen. Dan de stukjes filet er doorheen gooien, weer goed mixen. Dan de stukjes vlak boven de olie (170 C, wij bakken is speciaal vis-bakolie) ) in de oven laten vallen, los van elkaar anders krijg je van die grote brokken. Beetje losschudden en overtollig beslag ertussenuit vissen, wachten tot ze stevig zijn en (licht) bruin. En dan met versgebakken met remoulade saus naar binnen scheppen
GONE-BOUND, LOST, AWAY, PHASED OUT, NON-EXISTING
  dinsdag 16 januari 2007 @ 22:17:42 #64
90268 basm85
new millenium cyanide christ
pi_45421417
quote:
Op dinsdag 16 januari 2007 22:13 schreef basm85 het volgende:
Ik werk in het hoogseizoen bij een visboer, en bak dus echt hele dagen kibbeling ik heb dat zo verschrikkelijk veel gegeten dat het mijn neus uitkomt maargoed Wij gebruikten ook geen kabeljauw omdat die de laatste tijd verschrikkelijk in prijs is gestegen, en daarbij proeft de gemiddelde duitser geen verschil tussen hake-filet of kabeljauw Ik gebuik dus hake-filet wat zeer goed te doen is, lekker stevig! Ik maak zelf het beslag van visbakmeel en water, de verhouding moet precies goed zijn (niet waterig maar ook niet zo stijf dat de garde erin recht blijft staan) dan naar smaak kibbelingkruiden toevoegen en goed mixen. Dan de stukjes filet er doorheen gooien, weer goed mixen. Dan de stukjes vlak boven de olie (170 C, wij bakken in speciaal vis-bakolie) ) in de oven laten vallen, los van elkaar anders krijg je van die grote brokken. Beetje losschudden en overtollig beslag ertussenuit vissen, wachten tot ze stevig zijn en (licht) bruin. En dan zo versgebakken met remoulade saus naar binnen scheppen
GONE-BOUND, LOST, AWAY, PHASED OUT, NON-EXISTING
pi_46867666
Ah, Heek bedoel je.
  zaterdag 3 maart 2007 @ 15:10:02 #66
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_46877963
quote:
Op donderdag 11 januari 2007 08:14 schreef klaarover het volgende:
De "kibbelingkruiden" die mijn visboer in een strooibus heeft, dat is voornamelijk zout, ve-tsin en peper. Misschien een enkel stipje bieslook. :-( Hoe dan ook, het smaakt naar zout.
wat stom [/quote]
hier is het hartstikke oranje, en goddelijk lekker

ik heb vnamiddag trouwens nog een lekkerbek en wat stukjes kibbeling op
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_46880700
quote:
Op zaterdag 16 juli 2005 12:34 schreef habanero het volgende:

[..]

kriek beslagje is het lekkerst en ik vind saus erover heen dan gewoon zonde
Oeh vertel die eens! Want laat ik nu ontzettend veel kriek overhebben
  zaterdag 3 maart 2007 @ 19:53:06 #68
129025 Delicieux
Délicieux A Paris
pi_46885783
quote:
Op donderdag 11 januari 2007 08:14 schreef klaarover het volgende:
De "kibbelingkruiden" die mijn visboer in een strooibus heeft, dat is voornamelijk zout, ve-tsin en peper. Misschien een enkel stipje bieslook. :-( Hoe dan ook, het smaakt naar zout.
Heeft er iemand een exact recept (beschrijving van het mengsel) van de kibbelingkruiden? Inmiddels heb ik bij de lokale visboer de "Cabillaud" getraceerd. Het Fransen woord voor Wijting wist ik niet . Behalve dat het visvlees een beetje op kabejauw lijkt... Hmmmm....

Dan kan ik hier ook lekker kibbeling in elkaar gaan klussen!
Je venais, je voyais, je devenais fonctionnaire......
  zaterdag 3 maart 2007 @ 19:56:15 #69
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_46885901
quote:
Op zaterdag 3 maart 2007 19:53 schreef Delicieux het volgende:

[..]

Heeft er iemand een exact recept (beschrijving van het mengsel) van de kibbelingkruiden? Inmiddels heb ik bij de lokale visboer de "Cabillaud" getraceerd. Het Fransen woord voor Wijting wist ik niet . Behalve dat het visvlees een beetje op kabejauw lijkt... Hmmmm....

Dan kan ik hier ook lekker kibbeling in elkaar gaan klussen!
Wijting is erg lekker en een zeer onderschat visje omdat ie goedkoop is, onterecht, want het is een puik visje.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 5 maart 2007 @ 13:43:19 #70
116532 The_Verve
Midfield Maestro
pi_46938885
Ik ben ook op zoek naar kibbelingkruiden. Heb hier nog een lading kabeljauw in de vriezer liggen.
De Nostradamus van FOK! 6 mei 2009: Iniesta 90 + 3.
  maandag 5 maart 2007 @ 16:17:26 #71
128159 smurfzilla
-------------------
pi_46944435
Weet iemand toevallig de engelse vertaling van kibbeling ?

Verdomd lekker spul trouwens
>>>Fast forward>>>
  maandag 5 maart 2007 @ 16:18:16 #72
39559 Karrel_Laaglawaai
vnav on van vond
pi_46944468
Tjickalung?
Bij elke gelegenheid schreef fathank het volgende:
Ik ben toen op Lowlands halverwege 't optreden van Typhoon knock out gegaan.
  Vis een optie? maandag 5 maart 2007 @ 17:08:44 #73
70532 loveli
N
pi_46946612
Vroeger (toen de schepen van hout waren en de mannen van staal), werden de lippen, wangen en kelen van kabeljauw gebruikt voor kibbeling. Van de restjes die je voor een paar halve centen kon kopen, werd deze lekkernij gemaakt.
crap in = crap out
pi_46959952
Wij hebben bij ons 3 vistenten die elke week ergens anders staan.

Daarvan heeft er 1 ontzettend vieze kibbeling (taai, zout, ieeuw)

En de andere twee hebben gewoon heerlijke kibbeling

Maar je moet het maar net weten.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
In the end all you can hope for. Is the love you felt to equal the pain you've gone through.
pi_46964388
kibbeling uit de diepvries bij de Aldi
ware woorden zijn niet mooi en mooie woorden zijn niet waar
pi_61598738
Sorry dat ik dit topic omhoog kick, maar ik heb geen huishoudweegschaal en zou graag willen weten hoeveel gram 1 stuk kibbeling is? Alvast bedankt . (Ivm dieet)
pi_61601805
quote:
Op zaterdag 13 september 2008 13:26 schreef Nantes het volgende:
Sorry dat ik dit topic omhoog kick, maar ik heb geen huishoudweegschaal en zou graag willen weten hoeveel gram 1 stuk kibbeling is? Alvast bedankt . (Ivm dieet)
Euh, je weet hoe ze er uit zien..? Lijkt me niet te zeggen. De ene is ook vetter gebakken dan de ander. Dus gewoon vreten die hap, of juist niet.
pi_61603264
Ja, weet ik wel . Maar heb even een weegschaal van de buren geleend en heb gekozen om ze niet te nemen .
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')