Mirjam | woensdag 13 juli 2005 @ 15:48 |
Fok = bier. ja, niks aan te doen. maar met bier kan je zoveel meer dan alleen maar drinken.. zo kun je er ijs van maken. maar je kan nog veel meer! post hier jouw recepten, of wat je lekker lijkt ![]() TSzal beginnen met een spannende biersoep: quote:of: quote: | |
XiChico | woensdag 13 juli 2005 @ 15:49 |
Dit word zeker weten een stormlooptopic | |
Mirjam | woensdag 13 juli 2005 @ 15:50 |
een simpel biersoeje: quote: | |
Mirjam | woensdag 13 juli 2005 @ 15:50 |
er zijn overigens wel heelveel variaties op de biersoep zie ik al. | |
skiczukie | woensdag 13 juli 2005 @ 15:53 |
Jees. Biersoep. ![]() ![]() | |
Mirjam | woensdag 13 juli 2005 @ 15:53 |
een lekker dessert quote: | |
Lucky_Strike | woensdag 13 juli 2005 @ 15:57 |
Weet iemand iets over kaasfondue met bier? Normaal gesproken koop ik zo'n pak kaasfondue, doe daar wat witte wijn bij en smeer de pan in met knoflook. Kan ik er ook gewoon bier bij doen? Het lijkt mij dat het dan zo gaat schuimen en erg dun wordt. Ik zal het alvast zeggen: ik weet dat zelfgemaakte fondue veel lekkerder is, dat ga ik ook zeker een keer proberen. | |
TechXP | woensdag 13 juli 2005 @ 16:07 |
Bierpannekoeken!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! | |
Drinkemaatje | woensdag 13 juli 2005 @ 16:08 |
Site met lekkere recepten: http://www.biercuisine.nl/ | |
pche | woensdag 13 juli 2005 @ 16:13 |
ja bier met de fondue is ook mogelijk. Smaakt wel lekker naar mijn mening | |
Nembrionic | woensdag 13 juli 2005 @ 17:38 |
quote:Jij kookt zeker nooit? Bier smaakt naar bier. Bier in eten smaakt niet naar bier maar geeft wel een lekkere smaak. | |
Nembrionic | woensdag 13 juli 2005 @ 17:39 |
http://www.biercuisine.nl/herjangp3.html ![]() | |
TrenTs | woensdag 13 juli 2005 @ 17:53 |
quote:"Gele rakker" is vies. | |
Dleg | woensdag 13 juli 2005 @ 18:06 |
culinair hoogstandje: men neme een glas men neme bier men giete het bier in het glas drinken maar | |
Martijn_77 | woensdag 13 juli 2005 @ 19:37 |
Er zijn ook stoofpotjes met bier zal van het weekend wel even het recept op zoeken. Tevens TVP | |
Oblivion | woensdag 13 juli 2005 @ 19:46 |
Een oud topicje... ![]() Biertaart ![]() | |
Oblivion | woensdag 13 juli 2005 @ 20:24 |
Wat dacht je van mosselen in donker bier? Heerlijk! ![]() Oh, zie de url van Nembrionic... ![]() | |
Martijn_77 | woensdag 13 juli 2005 @ 22:20 |
Wat off topic geleuter over bier verwijderd. Graag on topic blijven het gaat hier over koken met bier en de bijbehorende recepten. Voor off topic over bier kun je beter naar Onzin voor je leven! gaan. ![]() [ Bericht 13% gewijzigd door Martijn_77 op 13-07-2005 22:41:22 ] | |
dutch-mamma | donderdag 14 juli 2005 @ 00:12 |
quote:Vlaamse bierfondu 1/2 l donker bier 250 g Limburgse kaas 250 g Munster kaas 3 lepels maïzena 1 theelepel mosterd 1 theelepel kummelzaad 400 g roggebrood Verwarm het bier in een steelpan. Snijd de kaas in stukken, voeg die bij het bier en blijf roeren tot de kaas is gesmolten. Maak van de maïzena met de mosterd, de kummel en wat water een glad dik papje en voeg dit bij de bierfondue. Laat het geheel al roerend even koken en zet het vuur daarna halfhoog. Snijd van het roggebrood vingerdikke sneetjes, snijd deze in vierkante stukjes en leg die op een serveerschotel. Vul een fonduepan met de bierfondue en zet die op een brander. Serveer er de vierkantjes roggebrood bij en dompel die, aan een vork gestoken, in de fondue onder. Drink er frisse witte wijn of donker bier bij. Mosterdkaasfondu met pils (Allerhande) 1 teentje knoflook 300 g gruyère 200 g mosterdkaas 3 dl pils 1 lepel maïzena 3 lepels jenever zout peper djinten 1 lepel grove Zaanse mosterd grof volkoren of zuurdesembrood Halveer de knoflook en wrijf de fonduepan ermee in. Rasp de kazen. Breng pils in de fonduepan aan de kook, voeg de kaas toe en laat onder voortdurend roeren smelten. Los de maïzena in de jenever op en roer door het kaasmengsel tot een homogene massa ontstaat. Breng op smaak met zout, peper, djinten en mosterd. Zet de pan op tafel op een warmtebron en doop stukjes brood in de fondue. | |
dutch-mamma | donderdag 14 juli 2005 @ 00:13 |
Klassiek Vlaams gerecht: konijn in bier gestoofd. Zal binnenkort even recepten zoeken, maar morgen is het weer vroeg dag ![]() | |
Martijn_77 | donderdag 14 juli 2005 @ 19:19 |
quote:Oke daar ben ik wel benieuwd naar ![]() | |
dutch-mamma | donderdag 14 juli 2005 @ 19:59 |
Verschillende konijnen met bier...! Enne... het schijnt dat de beestjes tijdens de bereiding NIET uit de pan zijn gestapt om te plassen...! ![]() 1 wild konijn 2 eetlepels olie 2 uien 3 teentjes knoflook 1 laurierblad 20 gr bloem 200 gr champignons 7 1/2 dl (bruin bier 4 wortelen 1 dl slagroom Snijd het konijn in 6-8 stukken en braad die op hoog vuur met de boter en de olie aan. Voeg de gesneden uien, de geperste knoflook en het laurierblaadje toe. Strooi er, als alles goudbruin is gebakken, de bloem over, voeg de gesneden worteltjes en champignons toe en schenk het bier erbij. Roer alles door en laat het ± 1 uur stoven. Voeg een paar minuten voor het einde van de kooktijd de slagroom toe. 1 jong konijn 100 gr boter 1/2 liter blond bier 2 eetlepels gehakte peterselie 50 gr room peper, zout Snijd het konijn in stukken en wrijf die in met peper en zout. Smelt de boter in een kookpan en bruin de stukken vlees hierin. Voeg de gehakte peterselie en het bier toe en bak het vlees op hoog vuur tamelijk vlug gaar (in ± 35 minuten). Laat het deksel van de pan, zodat het bier kan inkoken. Voeg dan de room en eventueel nog wat peper en zout toe. Dien het gerecht heel warm in de bereidingspan op en geef er gekookte aardappelen bij. Konijn op Vlaamse wijze 1/2 konijn of stukjes 1/2 liter bruin bier 1 ajuin (ui) 1 blad laurier, wat tijm peper, zout een beetje bloem Draai het konijn in wat meel om. Laat de ajuin in boter of olie glans bakken, maar toch goed bruin worden. Smeer tijm, laurier, peper, zout en eventueel mosterd op de stukjes konijn en laat alles in ± 10 minuten goed bruin stoven. Overgiet met bruin bier en laat dan nog een tijdje stoven tot het vlees gaar is. Dien op met een gestoofde peer, een gekookt aardappel of met frieten. Konijnenrug met bruin bier en mosterd 2 konijneruggen peper, zout boter 2 eetlepels Dijonmosterd 2 eetlepels gehakte peterselie 2 eetlepels door een zeef gewreven broodkruim 1 flesje bruin bier (Petrus, Rodenbach) van 25 cl 2 1/2 dl runderfond of 2 dl water + 2 theelepels vleesextract (type Oxo) 1 eetlepel bieslooksnippers Maak de konijneruggen schoon en verwijder het overtollige vet. Kruid ze met peper en zout en bak de ruggen in boter mooi bruin. Plaats ze in een ovenschotel met deksel en laat ze in een op 175°C voorverwarmde oven i 30-35 minuten garen. Bedruip ze af en toe met de bakboter; zorg, dat deze niet verbrandt. Haal de ruggen uit de schaal en strijk de rugzijde in met 1 eetlepel mosterd. Strooi er de gehakte peterselie en nadien het broodkruim op. Smelt 100 gr boter en bedruip de persillade daarmee. Plaats de ruggen terug in de oven om de korst een goudgele kleur te geven. Verwijder de ruggen, plaats ze op een serveerschotel en houd ze warm. Verwijder de bakboter, maak de aanbaksels met het bruin bier los en kook het tot de helft in. Voeg nu de bouillon bij het bier en kook het samen tot 1/3 in. Passeer de saus door een fijne zeef. Roer 1 eetlepel mosterd door de saus, voeg de bieslook toe en 1 eetlepel boter om de saus te laten glanzen. Controleer de kruiding. Serveer wat saus rond de ruggen en de rest in een sauskom. Fileer de konijneruggen eerst en snijd ze dan voor uw gasten in medaillons aan. Serveer hierbij in boter gebakken aardappelplakjes (vooraf gekookt in de pel) en schorseneren of witte selder in de room. Schenk hierbij een Belgisch bruintje of een lichte rode wijn, zoals een beaujolais of een Macon. | |
#ANONIEM | donderdag 14 juli 2005 @ 20:00 |
Wij koken wel 's mosselen in bier.... zeer oke ![]() Vind het lekkerder dan in wijn. | |
ParanoidEv | donderdag 14 juli 2005 @ 20:03 |
quote:Deze heb ik bijna wel eens oz gemaakt, alleen zonder de wortelen, champigons en de slagroom. Maar het was echt heerlijk, zelfs mijn boertje, die een moeilijke eter is, vond het prima te eten. Ik heb alleen wel Kanon gebruikt ipv Belgisch bier, maar dat werkte ook. Neem als toetje alleen geen warme bitterkoekjespap.. ![]() | |
dWc_RuffRyder | donderdag 14 juli 2005 @ 20:05 |
quote: ![]() ![]() | |
FritsVanEgters | donderdag 14 juli 2005 @ 20:07 |
Ik heb een keer geprobeerd te koken in bier, maar dat was niet zo'n succes. ![]() | |
Mini_rulez | donderdag 14 juli 2005 @ 23:52 |
Stoofvlees met Oud Bruin bier! ![]() Ik heb geen recept, maar denk aan stukjes varkens- en runderpoulet die helemaal zachtgestoofd worden met o.a. laurierblaadjes, kruidnagels, hacheekruiden en dus bier. En dan met Franse frietjes... ![]() | |
ParanoidEv | donderdag 14 juli 2005 @ 23:53 |
quote:En champignons en uitjes ![]() | |
Mini_rulez | donderdag 14 juli 2005 @ 23:54 |
quote:Hm, champignons doen ze er bij ons dan weer niet in. Uien wel trouwens. ![]() | |
9christensen | donderdag 14 juli 2005 @ 23:55 |
Edit: Reageer serieus of niet. [ Bericht 63% gewijzigd door Martijn_77 op 15-07-2005 20:06:56 ] | |
andromeda1968 | donderdag 14 juli 2005 @ 23:56 |
Konijn op zijn "Vlaams" (konijn met pruimen) voor 2 grote eters of 4 kleine 1 konijn in stukken (ongeveer 1,3 kg) 33cl bier, opgelet wel een donker maar niet te bitter bier (bijvoorbeeld een Belgisch abdijbier maar het Ierse Guinness is ook goed en misschien gemakkelijker te vinden in Nederland. Zelf gebruik ik meestal Rodenbach of Leffe of bruin tafelbier) circa 250g gedroogde pruimen zo'n 5 sjalotjes (de paarse) een sneetje brood mosterd takje tijm paar laurierblaadjes peper en zout (of Herbamare van A. Vogel) beetje boter ideale kookpot : een gietijzeren geëmailleerde kookpot zoals deze van "le creuset". Ze verdelen namelijk de warmte zeer gelijkmatig en dit gerecht moet "traag" gaan. | |
Phoenixx | vrijdag 15 juli 2005 @ 19:55 |
Hachee op z'n Limburgs Voor 4 personen - 500 g magere runderlappen - zout, peper - 8 sjalotten - 1 flesje Kriek-bier - 75 g boter of margarine - 30 g bloem - 2 laurierblaadjes - 2 el appelstroop - 4 el natuurazijn Snijd het vlees in blokjes van ±2 cm. Bestrooi ze met zout en peper. Pel de sjalotten en halveer ze. Verwarm het bier op een laag vuur. Verhit de boter in een hapjespan. Fruit hierin de sjalotten in ±3 min. glazig en schep ze uit de pan. Bak het vlees in de rest van de boter al omscheppend op een hoog vuur in ±5 min. lichtbruin. Strooi de bloem erover en laat het ca. 1 min. op een matig vuur gaar worden. Voeg sjalotten, bier, laurierblaadjes, appelstroop, azijn en 1 dl water toe aan het vlees. Breng alles al roerend aan de kook. Laat de hachee afgedekt op matig vuur in ±2,5 uur gaar stoven. Af en toe omscheppen. Verwijder de laurierblaadjes. * Lekker met aardappelpuree en rode kool. Drink er een lekker Kriekje bij! ![]() NB: Geen idee of het recept ook écht uit Limboland komt... maar het stond nu eenmaal op het kaartje! ![]() | |
BBQ-kip | maandag 18 juli 2005 @ 02:44 |
Bier, lekker in een beslagje om een lekker visje heen, waarna je de vis frituurt ![]() En een Guinness door de Irish stew is ook niet te versmaden ![]() En dat terwijl ik geen bier in orginele staat lust ![]() | |
dutch-mamma | maandag 18 juli 2005 @ 02:45 |
quote:Met van die grote garnalen, waar de staart nog aan zit... Even in het beslag dopen, frituren... Kijk, zó maak je vrienden! ![]() | |
LekkerSimpel | maandag 18 juli 2005 @ 02:51 |
quote:Je hebt tegenwoordig ook al bierpatat he? ![]() | |
dutch-mamma | maandag 18 juli 2005 @ 02:55 |
quote:Om één of andere reden krijg ik dan meteen associaties met oude frietjes die in een gemorste plas schraalgeworden bier terecht zijn gekomen... ![]() | |
BBQ-kip | maandag 18 juli 2005 @ 02:57 |
Met koud vet in een plasje bier, of erger nog, koud vet van de frietjes wat in je gehemelte blijft hangen ![]() Brrrrr | |
dutch-mamma | maandag 18 juli 2005 @ 02:59 |
quote:Om toch maar enigszins on topic te blijven, zal ik binnenkort maar eens wat bierrecepten zoeken (nee, geen konijn in bier!). Welterusten! |