abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zaterdag 28 januari 2006 @ 02:41:02 #201
127956 Robbiej
Hit any user to continue.
pi_34540487
mn pa heeft een panasonic ding. ding was 190 pleuro..



wel tering lekker brood trouwens komt dr uit
I have not failed. I've just found 10,000 ways that won't work.
  zaterdag 28 januari 2006 @ 09:34:32 #202
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_34542149
quote:
Op zaterdag 28 januari 2006 02:41 schreef Robbiej het volgende:
mn pa heeft een panasonic ding. ding was 190 pleuro..

[afbeelding]

wel tering lekker brood trouwens komt dr uit
DIe heb ik ook.
The love you take is equal to the love you make.
  zaterdag 28 januari 2006 @ 11:03:39 #203
43790 IJzercookie
De specialiteit uit Vld
pi_34543254
quote:
Op zaterdag 28 januari 2006 02:41 schreef Robbiej het volgende:
mn pa heeft een panasonic ding. ding was 190 pleuro..

[afbeelding]

wel tering lekker brood trouwens komt dr uit
Ik heb hem ook! Tis een hele goeie, ze noemen hem ook wel de Rolls Royce onder de broodbakmachines.
Ik gebruik deze machine erg vaak, vanwege een tarweintolerantie.

Ow, en over de tarweintolerantie gesproken: ik bak brood van Spelt, een graansoort. In Nederland is het vrij duur. Ik betaal bij de molen hier in Vlaardingen 9,95 voor 2,5 kilo speltbloem. 5,95 voor speltmeel. Ik bak mijn broodjes daarom 50% bloem en 50% meel, dan is het wat betaalbaarder.
Vorig weekend waren we in Duitsland waar ik flink veel Dinkel (spelt) producten heb gekocht. Het was hier allemaal veel goedkoper (3,99 voor 2,5 kilo bloem) en er waren in de gewone supermarkt al veel meer producten op basis van spelt! Van toast tot zoute stokjes tot koekjes!!!!!

Ik had in Duitsland moeten wonen *zucht*
That's the way the cookie crumbles
pi_34578742
quote:
Op vrijdag 27 januari 2006 23:20 schreef kabouter.muts het volgende:
VANDAAG BIJ T KRUIDVAT EEN MERKLOOS GEVAL, LEEK ECHTER PRECIES OP DE AFK'S
VOOR 29,99 EURO EN DAN NOG EENS 75 % KORTING
IK HAD HEM VOOR 7,50 EURO EN HET BROODJE WAS ONWIJS GOED GELUKT.
(WAS VAST EEN FOUTJE VAN T KRUIDVAT)
Mazzelkont! Dan hebben wij vast dezelfde. Prima ding idd.
Welke Kruidvat heb jij hem gehaald als ik vragen mag? (Mijn ouders en schoonzusje willen er ook graag een...)
Cyberspace is definitely a blue state.
~Jeff Tweedy
pi_34578774
quote:
Op vrijdag 27 januari 2006 20:30 schreef BlaatschaaP het volgende:
Wie maken er hier vaak kaas-uienbroden?
Ja inderdaad met uienschilfers en (geraspte) kaas. Gaat geweldig!
Cyberspace is definitely a blue state.
~Jeff Tweedy
pi_34578935
In Haarlem Net kaas/tomaatbroodje er mee gemaakt.
pi_34587928
quote:
Op zondag 29 januari 2006 14:01 schreef kabouter.muts het volgende:
In Haarlem
He jammer, beetje uit de richting...
Cyberspace is definitely a blue state.
~Jeff Tweedy
pi_34610880
Was vandaag weer in t Kruidvat maar geen broodbakmachines meer. . . . .
  maandag 30 januari 2006 @ 13:20:32 #209
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_34610910
quote:
Op maandag 30 januari 2006 13:19 schreef kabouter.muts het volgende:
Was vandaag weer in t Kruidvat maar geen broodbakmachines meer. . . . .
ze hebben de afk nu ook bij blokker staan. ff bellen of ze er nog zijn.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_34611252
quote:
Op zondag 29 januari 2006 14:01 schreef kabouter.muts het volgende:
In Haarlem Net kaas/tomaatbroodje er mee gemaakt.
Recept? En natuurlijk wat wanneer waarin moet?
Wil ook zelf zoiets maken, maar mijn vrouw vindt het brood toch echt te droog
  maandag 30 januari 2006 @ 17:04:20 #211
35189 Troel
scherp en bot
pi_34617705
Bij de Aldi hebben ze ook machines in de aanbieding deze week.
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_34618946
Het was een kant en klare mix deze keer.
van AH
Eerst water dan het meel.
Moet zeggen het brood wordt wel snel oud.
Meteen eten of kleinere broodjes maken.
Het is uit de broodrooster ook nog heeeeeeeel lekker!!
  dinsdag 31 januari 2006 @ 20:50:25 #213
27865 Yorout
Are we negotiating?
pi_34659767
Ik ga binnenkort experimenteren met Vitamine C poeder (Ascorbinezuur) in het brood om het wat meer te laten rijzen het verser te houden . Hoeveel moet ik er ongeveer in doen bij een normaal broodje van 500 gram meel?

[ Bericht 22% gewijzigd door Yorout op 31-01-2006 21:06:31 ]
A nice warm vibraty feeling all through your guttiwuts!
  dinsdag 31 januari 2006 @ 20:54:48 #214
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_34659930
quote:
Op dinsdag 31 januari 2006 20:50 schreef Yorout het volgende:
Ik ga binnenkort experimenteren met Vitamine C poeder (Ascorbinezuur) in het brood om het wat meer te laten rijzen. Hoeveel moet ik er ongeveer in doen bij een normaal broodje van 500 gram meel?
Twee tabletjes op 500 gram. Maar ik lees toch vooral dat het wordt toegevoegd om het brood wat langer vers te houden en niet zozeer om het meer te laten rijzen.

Dus als je last hebt van slechtgerezen brood, zou ik de oorzaak proberen te achterhalen en 't zo oplossen.

The love you take is equal to the love you make.
  dinsdag 31 januari 2006 @ 21:00:10 #215
27865 Yorout
Are we negotiating?
pi_34660112
quote:
Op dinsdag 31 januari 2006 20:54 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Twee tabletjes op 500 gram. Maar ik lees toch vooral dat het wordt toegevoegd om het brood wat langer vers te houden en niet zozeer om het meer te laten rijzen.

Dus als je last hebt van slechtgerezen brood, zou ik de oorzaak proberen te achterhalen en 't zo oplossen.

Je hebt gelijk, het is meer om het wat verser te houden. Was effe in de war. Maar ehh, als het goed is krijg ik poeder en geen tabletten (heb het nog niet). Het kleine schepje van de maatschep?

Dat rijzen verschilt nogal bij mij. Ik gooi de laatste tijd half waldkorn mix en half tarwebloem of volkoren meel bij elkaar. Somige rijzen wel goed en andere wat minder. Het brood is zeker niet slecht te eten trouwens, wat verser zou fijn zijn, maar daar wordt aan gewerkt
A nice warm vibraty feeling all through your guttiwuts!
pi_34672168
Ik ben nu een goois-zonnepit broodje aan het bakken voor de lunch.
Een kleintje (300 meel en 180 water.)
Heb weer ascorbinezuur vergeten, ik wil het ook gaan proberen maar aan de andere kant het is nu een klein broodje en die gaat wel op.
  woensdag 1 februari 2006 @ 10:00:15 #217
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_34672346
Wat ik niet opeet, snijd ik in plakken en vries ik in. Zo blijft het brood altijd vers. Wel pas snijden en invriezen als het brood goed afgekoeld is, anders wordt het klef.
The love you take is equal to the love you make.
pi_34706603
quote:
Op maandag 30 januari 2006 17:44 schreef kabouter.muts het volgende:
Het was een kant en klare mix deze keer.
van AH
Eerst water dan het meel.
Moet zeggen het brood wordt wel snel oud.
Meteen eten of kleinere broodjes maken.
Het is uit de broodrooster ook nog heeeeeeeel lekker!!
Klopt. Ik vind ook dat het snel oud wordt. Bovendien is het als een gek gerezen en daardoor valt het helemaal uit elkaar met snijden. Heeft er iemand tips waardoor die kant en klare mixen minder hard rijzen???
Cyberspace is definitely a blue state.
~Jeff Tweedy
  donderdag 2 februari 2006 @ 09:54:10 #219
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_34707479
quote:
Op donderdag 2 februari 2006 09:08 schreef Jessi het volgende:

[..]

Klopt. Ik vind ook dat het snel oud wordt. Bovendien is het als een gek gerezen en daardoor valt het helemaal uit elkaar met snijden. Heeft er iemand tips waardoor die kant en klare mixen minder hard rijzen???
Kortste programma kiezen. Ik heb een snelbakprogramma op mijn machine en dat schijnt vooral geschikt te zijn voor all-inmixen, omdat ze bij lange programma's te veel de gelegenheid krijgen om te rijzen.
The love you take is equal to the love you make.
pi_34709109
quote:
Op donderdag 2 februari 2006 09:54 schreef Lienekien het volgende:
Kortste programma kiezen. Ik heb een snelbakprogramma op mijn machine en dat schijnt vooral geschikt te zijn voor all-inmixen, omdat ze bij lange programma's te veel de gelegenheid krijgen om te rijzen.
Dat gaan we proberen! Thanks.
Cyberspace is definitely a blue state.
~Jeff Tweedy
pi_34709543
quote:
Op donderdag 2 februari 2006 09:08 schreef Jessi het volgende:

[..]

Klopt. Ik vind ook dat het snel oud wordt. Bovendien is het als een gek gerezen en daardoor valt het helemaal uit elkaar met snijden. Heeft er iemand tips waardoor die kant en klare mixen minder hard rijzen???
of iets meer zout erin doen
pi_34715571
Ja dat moet zowiezo wel want de kant en klaar mixen zijn vaak nogal flauw.

quote:
Op donderdag 2 februari 2006 13:02 schreef Bright het volgende:

[..]

of iets meer zout erin doen
pi_34716804
quote:
Op donderdag 2 februari 2006 13:02 schreef Bright het volgende:
of iets meer zout erin doen
Gaan we ook proberen... maar ik vond ze zelf niet echt flauw, ben niet zo'n zout eter.
Cyberspace is definitely a blue state.
~Jeff Tweedy
pi_34767152
Mijn moeder vroeg me hoeveel gedroogde tomaten op olie je in een broodje moet verwerken.
en hoeveel olijven (samen in een brood) Met 400 gram broodmeel.

Ik heb daar niet mee geexperimenteerd, iemand idee n??????
  zondag 5 februari 2006 @ 17:58:40 #225
26414 greatgonzo
Gonzo met een G
pi_34767281
Hoe maak je eigenlijk echt Fries suikerbrood?

Simpel suiker erdoen zal wel niet werken denk ik, omdat je dan gewoon egaal zoet brood krijgt. Het lekkere van fries suikerbrood is, dat het gewoon brood is afgewisseld met zoete stukjes.

Ik denk kandij + kaneel, klopt dit?
Bij tijd en wijle aanwezig...
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')