abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  woensdag 6 juli 2005 @ 13:33:28 #1
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_28547453
De laatste jaren wordt Risotto steeds populairder in Nederland. Dit komt mede door de makkelijke pakjes van Lassie & Knorr. Het lekkerste blijft toch helemaal zelf risotto maken met lekkere boulllion en een glas Martini.
Ondertussen ken ik al redelijk wat varianten (mede dankzij J. Olivier) Maar wat voor varianten kunnen jullie nog aanbevelen.

Mijn eigen favorieten.

Klassieke Risotto met rivierkreeftstaartjes.
Rode wijn Risotto
Risotto met groene asperges
Risotto met geitenkaas en pijnboompitten
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  woensdag 6 juli 2005 @ 13:37:08 #2
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_28547601
Gister, bij gordon ramsay's herrie in de keuken, risotto met granaatappel (of wat was het ookalweer) Moest toch lachen hoor
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  woensdag 6 juli 2005 @ 13:48:47 #3
22578 lotje11
ga toch eens naar de dokter!!
pi_28548101
Romige champignonrisotto, van de bekende jamie ja !
De beste manier om iets te leren is er les in te geven.
Hij die kan, doet. Hij die niet kan, onderwijst.
http://monstersgame.nl/?ac=vid&vid=12025709
pi_28548379
Kaas- notenomelet op spinazierisotto

Ingrediënten voor 2 personen
Voor de risotto:
2 gesnipperde uitjes
300 gram risottorijst
9 dl bouillon
1 pak diepvriesspinazie
75 gram Parmezaanse kaas (geraspt)

Voor de omelet:
4 eieren
¼ dl kookroom
1/3 fijngehakte rode peper
2 el fijngehakte bieslook
100 gram roquefort
150 ongezouten, gemengde noten
2 gesnipperde sjalotjes

Bereiding:
Fruit de uitjes in de pan met wat olie. Voeg de risottorijst toe en bak de korrels even aan. Schenk de bouillon erbij en kook de risotto in ongeveer 15 minuten op een laag vuur gaar.

Voeg vlak voor het einde de ontdooide spinazie en de Parmezaanse kaas toe. Klop de eieren met de room. Voeg het zout, de rode peper, bieslook en blauwe kaas toe.

Fruit de sjalotjes aan met wat. Kneus de noten een beetje en bak ze even licht mee. Schenk het eierenmengsel in de pan en bak de omelet gaar. Serveer de risotto met het kaas-notenomelet.
Ieder zijn mening. Ik hou ook van smarties...
  woensdag 6 juli 2005 @ 14:27:40 #5
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_28549626
Paddestoelen Risotto
30 Gram gedroogd eekhoorntjesbrood
30 Gram gedroogde morieljes
2 eetlepels olijfolie
bleekselderijsteeltje fijngehakt
peentje fijngehakt
geperst teentje knoflook
bosje peterselie, gehakt
1 eetlepel tomatenpuree
100 Ml Melk (vol)
zout en peper (versgemalen)
1,1 liter kippeboulion (Zelfgemaakte is natuurlijk echt lekkerder, en gezien de rest van de ingredienten zou het écht zonde zijn een blokje te gebruiken)
60 gram boter
300 gram Carnaoli
200 Ml zoete sherry (is hét geheim van de kok, paddestoelen en sherry, dat versterkt elkaar in paddestoelen smaak)
Vers gemalen parmasan

Leg de gedroogde paddestoelen in een schaal en giet er water (kamertemp) op. laat ca 1 uur wellen.

Doe de olie in een koekepan en verhit deze met de uien (laat ze niet aanbranden, dan wordt het bitter) 2-3 minuten. Doe er de bleekselderij, wortel, knoflook en peterselie bij. Laat dit op een zacht vuur garen. Blijven roeren.
Doe de tomatenpuree erbij omroeren, en doe de helft van de melk erbij. 5 minuutjes laten koken.
Voeg de gewelde paddestoelen erbij, knijp ze goed uit en zorg ervoor dat er geen zand inzit (spoelen onder de kraan eventueel)
Hak de paddestoelen klein, en doe het bij de groente met de rest van de melk.
Op smaak brengen met zout en peper en 10 minuten zachtjes laten koken.
Zet de pan met de boullion op het vuur en breng deze aan de kook, en hou deze warm zonder dat ie echt kookt, dat is niet nodig.
Neem een pan, en verhit hier de boter in, op middenhoog vuur. Doe de rijst in de boter en toast de rijst in de hete boter, zet het vuur laag en voeg boulion bij, een soeplepel per keer, en laat iedere keer de boulion opnemen door de rijst (regelmatig roeren). Na een minuut of 15 dit doen heb geen boulion over. Voeg de groenten/paddestoelen toe, samen met de sherry.
Laat het op een laag vuur verder garen tot de rijst gaar is (proeven) afhankelijk van de rijst duurt dit een minuut of 10-20
Serveren in een lage schaal, met vers gemalen parmasan erover..

Smullen!
P
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_28554364
Risotto recepten met groente gezocht!

Staan ook nog lekkere recepten in.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  woensdag 6 juli 2005 @ 20:14:20 #7
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_28562272
Ben eigenlijk nog opzoek naar een recept voor risotto met zalm. Iemand nog goede ideeen?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  woensdag 6 juli 2005 @ 20:59:56 #8
22578 lotje11
ga toch eens naar de dokter!!
pi_28563980
Tja, er is er 1 wel lekker van de ah staat meen ik op de site, maar das wel gewoon met risotto uit een pakje...
De beste manier om iets te leren is er les in te geven.
Hij die kan, doet. Hij die niet kan, onderwijst.
http://monstersgame.nl/?ac=vid&vid=12025709
  FOK!fossiel donderdag 7 juli 2005 @ 16:22:22 #9
1455 Keroppi
kool kikker
pi_28591502
Heeft iemand hier een 'studentenhuis-proof' versie van een recept voor een lekkere risotto? Heb het meerdere keren geprobeerd maar het is het steeds 'net niet...'

En wat bedoel ik met studentenhuisproof?
-voor 1 a 2 personen (meestal staat het voor gezinnetjes aangegeven)
-hoeveelheden niet in grammen, maar in 'halve kopje' oid, een weegschaal behoort helaas niet tot de inboedel
Chick on a mission
  donderdag 7 juli 2005 @ 16:42:04 #10
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_28592218
Je kan het natuurlijk ook zelf omrekenen, Keroppi..
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_28604338
quote:
[200 Ml zoete sherry (is hét geheim van de kok, paddestoelen en sherry, dat versterkt elkaar in paddestoelen smaak)
Ik weet niet veel van sherry, maar kan het zijn dat je hier iets als Pedro Ximenes mee bedoelt? Aangezien dat de enige zoete sherry is die ik ken.Maar dat is net likeur en misschien veel te zoet (?).
Helpt waar hij kan!
  donderdag 7 juli 2005 @ 23:38:57 #12
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_28607680
quote:
Op woensdag 6 juli 2005 20:14 schreef Martijn_77 het volgende:
Ben eigenlijk nog opzoek naar een recept voor risotto met zalm. Iemand nog goede ideeen?
*nu zoeken gaat*
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  donderdag 7 juli 2005 @ 23:41:12 #13
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_28607802
Risotto met spinazie, gerookte zalm en geitenkaas

400 gr arborio rijst
1 liter water
2 visbouillontabletten
500 gr verse spinazie
200 gr zachte geitenkaas in stukjes
200 gr gerookte zalm in reepjes
1 gesnipperd uitje
olijfolie

Maak bouillon van het water en de tabletten.
Fruit het uitje zachtjes in wat olijfolie, voeg de rijst toe en roer tot alle korrels een glimmend laagje hebben.
Voeg een deel van de bouillon toe en laat onder af en toe roeren pruttelen.
Laat de gewassen spinazie intussen in een andere pan slinken Voeg, als de rijst droog begint te worden, steeds een deel van de bouillon toe en roer er, net voordat de rijst gaar is (na 20 minuten) de spinazie, de reepjes zalm en de geitenkaas door.
Laat nog even doorwarmen, zodat de kaas de risotto lekker romig maakt.
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  donderdag 7 juli 2005 @ 23:44:06 #14
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_28607972
Risotto met uien en zalm

40 g boter
2 uien, gesnipperd
300 g risottorijst (Lassie)
1 dl Huiswijn wit droog vin de pays de Côtes de Gasgogne
9 dl kippenbouillon (van tabletten)
150 g gerookte zalm, in reepjes
4 bosuitjes, in ringetjes
60 g geraspte Parmezaanse kaas
versgemalen peper

Smelt de boter in een ruime pan.
Fruit de uien al omscheppend op een halfhoog vuur in ± 5 minuten goudgeel en glazig.
Voeg de rijst toe en bak hem mee tot de korrels glazig zijn.
Roer de wijn erdoor en verwarm alles tot de wijn is opgenomen.
Voeg 2 dl bouillon toe.
Breng alles al roerend op een halfhoog vuur aan de kook.
Kook de rijst zachtjes, zonder deksel, totdat het vocht opgenomen is.
Roer regelmatig om.
Voeg nu telkens 2 dl bouillon toe tot alle bouillon opgebruikt is.
Kook de rijst in ± 20 minuten gaar.
Roer de rijst regelmatig om.
Neem de pan van het vuur.
Schep de zalm, bosuitjes, de helft van de kaas en peper aar smaak erdoor.
Laat de risotto met de deksel op de pan ± 3 minuten staan.
Serveer met de rest van de kaas.
Lekker met gekookte doperwtjes.

Wijnadvies: Huiswijn wit droog vin de pays de Côtes de Gasgogne
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  donderdag 7 juli 2005 @ 23:46:42 #15
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_28608125
Visrisotto

2 eetlepels olijfolie
250 g rondkorrelige rijst
2 dl witte wijn
6 dl visbouillon
1 dl slagroom
zout
versgemalen peper
10 g boter
25 g Parmezaanse kaas
1 ui
1 courgette
2 venkelknollen
2 tomaten
200 g krabsticks
200 g kabeljauwfilet (of zalmfilet dan! )

Pel en snipper de ui en snijd de courgette in blokjes.
Maak de venkel schoon en snijd deze in reepjes.
Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Snijd de krabsticks en de kabeljauwfilet in stukjes.
Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui en de venkel glazig.
Voeg de rijst toe. Giet de witte wijn erbij als de rijstkorrels glanzen.
Roer de visbouillon in kleine beetjes erdoor; telkens als de rijst het vocht heeft opgenomen weer bouillon toevoegen (dit duurt circa 20 minuten).
Schep de courgette, de tomaat, de crabsticks, de kabeljauw en de slagroom door de risotto en breng het geheel op smaak met zout en peper; warm het circa 3 minuten door.
Roer ten slotte de boter erdoor en bestrooi met de Parmezaanse kaas.

Serveer met een frisse salade
Bron: Ria van Eijndhoven
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
pi_28608254
quote:
Op woensdag 6 juli 2005 14:27 schreef Pietverdriet het volgende:
Paddestoelen Risotto
30 Gram gedroogd eekhoorntjesbrood
30 Gram gedroogde morieljes
2 eetlepels olijfolie
bleekselderijsteeltje fijngehakt
peentje fijngehakt
geperst teentje knoflook
bosje peterselie, gehakt
1 eetlepel tomatenpuree
100 Ml Melk (vol)
zout en peper (versgemalen)
1,1 liter kippeboulion (Zelfgemaakte is natuurlijk echt lekkerder, en gezien de rest van de ingredienten zou het écht zonde zijn een blokje te gebruiken)
60 gram boter
300 gram Carnaoli
200 Ml zoete sherry (is hét geheim van de kok, paddestoelen en sherry, dat versterkt elkaar in paddestoelen smaak)
Vers gemalen parmasan

Leg de gedroogde paddestoelen in een schaal en giet er water (kamertemp) op. laat ca 1 uur wellen.

Doe de olie in een koekepan en verhit deze met de uien (laat ze niet aanbranden, dan wordt het bitter) 2-3 minuten. Doe er de bleekselderij, wortel, knoflook en peterselie bij. Laat dit op een zacht vuur garen. Blijven roeren.
Doe de tomatenpuree erbij omroeren, en doe de helft van de melk erbij. 5 minuutjes laten koken.
Voeg de gewelde paddestoelen erbij, knijp ze goed uit en zorg ervoor dat er geen zand inzit (spoelen onder de kraan eventueel)
Hak de paddestoelen klein, en doe het bij de groente met de rest van de melk.
Op smaak brengen met zout en peper en 10 minuten zachtjes laten koken.
Zet de pan met de boullion op het vuur en breng deze aan de kook, en hou deze warm zonder dat ie echt kookt, dat is niet nodig.
Neem een pan, en verhit hier de boter in, op middenhoog vuur. Doe de rijst in de boter en toast de rijst in de hete boter, zet het vuur laag en voeg boulion bij, een soeplepel per keer, en laat iedere keer de boulion opnemen door de rijst (regelmatig roeren). Na een minuut of 15 dit doen heb geen boulion over. Voeg de groenten/paddestoelen toe, samen met de sherry.
Laat het op een laag vuur verder garen tot de rijst gaar is (proeven) afhankelijk van de rijst duurt dit een minuut of 10-20
Serveren in een lage schaal, met vers gemalen parmasan erover..

Smullen!
P
Lekker recept. Kan er ergens nog een scheutje truffelolie bij?
Maar waar vindt je nu in hemelsnaam morieljes midden in de zomer?
quote:
Morieljes
Morieljes zijn in Nederland bijna alleen gedroogd te koop. Na de truffel een van de meest bijzondere paddestoelen met een hele verfijnde smaak.
De hoed van de morielje is okerkleurig, grijs of bruinachtig. De hoed is onregelmatig kogelvormig en bezit onregelmatige diepe holten en is aan de rand met de steel vergroeid. De hoed kan 20 cm breed worden. Het is één van de weinige paddestoelen die juist in het voorjaar groeit. Vers zijn ze dan ook alleen in het voorjaar heel kort te koop. Het vocht van de gedroogde morieljes is heerlijk in roomsauzen, wijnsauzen, bij kip of vis
Waarom is dit eigenlijk niet je signature Piet, je gebruikt deze zin echt vaak! -> (Zelfgemaakte is natuurlijk echt lekkerder, en gezien de rest van de ingredienten zou het écht zonde zijn een blokje te gebruiken)
  FOK!fossiel vrijdag 8 juli 2005 @ 18:37:17 #17
1455 Keroppi
kool kikker
pi_28631913
quote:
Op donderdag 7 juli 2005 16:42 schreef Pietverdriet het volgende:
Je kan het natuurlijk ook zelf omrekenen, Keroppi..
Delen door vier wil nog best wel lukken hoor, maar het grote probleem is dat we hier in huis geen weegschaal hebben (en ook niet van die handige maatbekers waar het gewicht op omgerekend staat).

En persoonlijk vind ik het heel moeilijk om te schatten of iets 125 g (oid) weegt.

Maargoed, ergens heb je gelijk, niet alles hoeft voorgekauwd te worden. Dus ik denk dat ik maar weer een risottorijst aanschaf en gewoon eens een aantal keer weer ga experimenteren.
Chick on a mission
  zondag 10 juli 2005 @ 14:32:01 #18
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_28680797
Even nog een paar recepten:

Risotto met courgette en gerookte zalm

1 kleine ui
3/4 courgette
150 gr gerookte zalm
2 takjes verse of 1/3 theelepel gedroogde dille
40 gr boter
300 gr risottorijst (Arborio)
1 dl witte wijn
± 1 liter visbouillon
2 eetlepels crème fraîche

Snipper de ui heel fijn.
Snijd de courgette in staafjes of blokjes.
Snijd de gerookte zalm in stukjes.
Hak de blaadjes van de dille fijn.
Smelt de boter en fruit de ui zacht en glazig (niet bruin).
Voeg de rijst toe, schep goed om en bak deze al omscheppend mee tot de korrels glazig zijn.
Voeg de witte wijn en de courgette toe en roer de rijst om.
Laat de rijst op niet te hoog vuur in de open pan pruttelen tot het meeste vocht is opgenomen.
Voeg beetje bij beetje de visbouillon toe; wacht steeds tot de vorige
hoeveelheid bijna door de rijst is opgenomen.
Roer regelmatig door.
De rijst is goed als de korrels mooi beetgaar zijn.
Schep er tenslotte voorzichtig de dille, de crème fraîche en de zalm door.
Breng de risotto op smaak met zout en peper.


Risotto met uien en zalm

40 g boter
2 uien, gesnipperd
300 g risottorijst
1 dl witte wijn, droog
9 dl kippenbouillon
150 g gerookte zalm, in reepjes
4 bosuitjes, in ringetjes
60 g geraspte Parmezaanse kaas
versgemalen peper

Smelt de boter in een ruime pan en fruit de uien al omscheppend op een halfhoog vuur in ± 5 min. goudgeel en glazig.
Voeg de rijst toe en bak hem mee totdat de korrels glazig zien. Roer de wijn erdoor en verwarm alles al roerende tot de wijn is opgenomen.
Voeg 2 dl bouillon toe en breng alles al roerende op een halfhoog vuur aan de kook.
Kook de rijst zachtjes, zonder deksel, totdat het vocht opgenomen is. Roer regelmatig om.
Voeg nu telkens 2 dl bouillon toe totdat alle bouillon is opgebruikt en kook de rijst in ± 20 min. gaar. Roer de rijst regelmatig om.
Neem de pan van het vuur en schep er de zalm, de bosuitjes, de helft van de kaas en peper naar smaak door. Laat de risotto met de deksel op de pan ± 3 min. staan. Serveer met de rest van de kaas.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zondag 10 juli 2005 @ 15:28:55 #19
83411 edje34
Breda de`` gekste``
pi_28682210
quote:
Op zondag 10 juli 2005 14:32 schreef Martijn_77 het volgende:
Even nog een paar recepten:

Risotto met courgette en gerookte zalm

1 kleine ui
3/4 courgette
150 gr gerookte zalm
2 takjes verse of 1/3 theelepel gedroogde dille
40 gr boter
300 gr risottorijst (Arborio)
1 dl witte wijn
± 1 liter visbouillon
2 eetlepels crème fraîche

Snipper de ui heel fijn.
Snijd de courgette in staafjes of blokjes.
Snijd de gerookte zalm in stukjes.
Hak de blaadjes van de dille fijn.
Smelt de boter en fruit de ui zacht en glazig (niet bruin).
Voeg de rijst toe, schep goed om en bak deze al omscheppend mee tot de korrels glazig zijn.
Voeg de witte wijn en de courgette toe en roer de rijst om.
Laat de rijst op niet te hoog vuur in de open pan pruttelen tot het meeste vocht is opgenomen.
Voeg beetje bij beetje de visbouillon toe; wacht steeds tot de vorige
hoeveelheid bijna door de rijst is opgenomen.
Roer regelmatig door.
De rijst is goed als de korrels mooi beetgaar zijn.
Schep er tenslotte voorzichtig de dille, de crème fraîche en de zalm door.
Breng de risotto op smaak met zout en peper.


Risotto met uien en zalm

40 g boter
2 uien, gesnipperd
300 g risottorijst
1 dl witte wijn, droog
9 dl kippenbouillon
150 g gerookte zalm, in reepjes
4 bosuitjes, in ringetjes
60 g geraspte Parmezaanse kaas
versgemalen peper

Smelt de boter in een ruime pan en fruit de uien al omscheppend op een halfhoog vuur in ± 5 min. goudgeel en glazig.
Voeg de rijst toe en bak hem mee totdat de korrels glazig zien. Roer de wijn erdoor en verwarm alles al roerende tot de wijn is opgenomen.
Voeg 2 dl bouillon toe en breng alles al roerende op een halfhoog vuur aan de kook.
Kook de rijst zachtjes, zonder deksel, totdat het vocht opgenomen is. Roer regelmatig om.
Voeg nu telkens 2 dl bouillon toe totdat alle bouillon is opgebruikt en kook de rijst in ± 20 min. gaar. Roer de rijst regelmatig om.
Neem de pan van het vuur en schep er de zalm, de bosuitjes, de helft van de kaas en peper naar smaak door. Laat de risotto met de deksel op de pan ± 3 min. staan. Serveer met de rest van de kaas.
Morgen eens deze variatie proberen
Geeft de leugen je geen vleugels
Raakt de waarheid in de war
Dan zijn de keizers slechts helpers en huilt de oude nar.
(Hans teeuwen)
  zondag 10 juli 2005 @ 21:49:30 #20
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_28691948
quote:
Op zondag 10 juli 2005 15:28 schreef edje34 het volgende:

[..]

Morgen eens deze variatie proberen
Welke van de twee?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zondag 10 juli 2005 @ 21:55:30 #21
83411 edje34
Breda de`` gekste``
pi_28692088
De eerste
Geeft de leugen je geen vleugels
Raakt de waarheid in de war
Dan zijn de keizers slechts helpers en huilt de oude nar.
(Hans teeuwen)
pi_28705597
Ik krijg de risotto ook gewoon niet helemaal goed. grmbl.

Het is zeker eetbaar, en goed te combineren met de andere ingredienten, maar het is het gewoon NET NIET en daar baal ik van.
Zou het wel eens vrienden voor willen schotelen, maarjah, dan moet het wel eerst goed zijn
Doei.
  zondag 17 juli 2005 @ 14:36:29 #23
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_28881748
Hoezo niet goed, te korrelig of te papperig of niet gaar?
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_28885805
tvp. Risotto is jammie.
#geen
pi_29738337
quote:
Op woensdag 6 juli 2005 14:27 schreef Pietverdriet het volgende:
Paddestoelen Risotto
30 Gram gedroogd eekhoorntjesbrood
30 Gram gedroogde morieljes
2 eetlepels olijfolie
bleekselderijsteeltje fijngehakt
peentje fijngehakt
geperst teentje knoflook
bosje peterselie, gehakt
1 eetlepel tomatenpuree
100 Ml Melk (vol)
zout en peper (versgemalen)
1,1 liter kippeboulion (Zelfgemaakte is natuurlijk echt lekkerder, en gezien de rest van de ingredienten zou het écht zonde zijn een blokje te gebruiken)
60 gram boter
300 gram Carnaoli
200 Ml zoete sherry (is hét geheim van de kok, paddestoelen en sherry, dat versterkt elkaar in paddestoelen smaak)
Vers gemalen parmasan
VAndaag ongeveer gemaakt, met wat aanpassingen: het waren gedroogde funghi porcini en paddestoelenbouillon van twee mooie blokjes. Als sherry Oloroso Dulce gebruikt.

Het was heerlijk, alleen had ik misschien wat teveel sherry toegevoegd. Bovendien werd het op het laast te droog, het leek bijna wel een 'gewoon' rijstgerecht en heb ik met wat water moeten toevoegen, aangezien alle boullion al op was
Helpt waar hij kan!
  zaterdag 2 september 2006 @ 21:38:03 #26
83411 edje34
Breda de`` gekste``
pi_41434621
quote:
Op zondag 10 juli 2005 21:49 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Welke van de twee?
Gisteren de eerste gemaakt morgen de tweede.
Geeft de leugen je geen vleugels
Raakt de waarheid in de war
Dan zijn de keizers slechts helpers en huilt de oude nar.
(Hans teeuwen)
pi_41442610
De orginele risotto die roert men aan met parmezaanse kaas. Geen commentaar over alle andere risotto's. We eten inmiddels ook carpaccio's van alles.
Afijn wat ik altijd mooi vind bij een risotto is dat als je een lepel op het bord legt, deze heel licht uitvloeit, maar echt minimaal. Hij mag beslist niet zo dik zijn dat je er een toren mee kan bouwen. Veel roeren in de risotto zorgt er voor dat alle zetmelen uit de rijstkorrel komen. Zodoende krijg je ook een mooie bindende bouillon. Belangrijk daarbij is dat je echt hele kleine beetjes bouillon per keer gebruikt, en het vuur niet absurt hoog zet. Dan verdampt de bouillon eigenlijk. Je wilt juist dat ie in de rijstkorrel trekt.
Overigens zijn bouillon blokjes niet geschikt voor risotto. Bij bouillon blokjes is zout toegevoegd. Tijdens het koken wordt de risotto dan veels te zout. De bouillon kookt immers licht in. Als je dan ook nog eens een zoute parmezaan toevoegt wordt dat te veel. Kom mensen, zoveel werk is een beetje gevogelte bouillon niet
pi_41442963
quote:
Op zondag 3 september 2006 01:34 schreef Pilootje het volgende:
De orginele risotto die roert men aan met parmezaanse kaas. Geen commentaar over alle andere risotto's. We eten inmiddels ook carpaccio's van alles.
Afijn wat ik altijd mooi vind bij een risotto is dat als je een lepel op het bord legt, deze heel licht uitvloeit, maar echt minimaal. Hij mag beslist niet zo dik zijn dat je er een toren mee kan bouwen. Veel roeren in de risotto zorgt er voor dat alle zetmelen uit de rijstkorrel komen. Zodoende krijg je ook een mooie bindende bouillon. Belangrijk daarbij is dat je echt hele kleine beetjes bouillon per keer gebruikt, en het vuur niet absurt hoog zet. Dan verdampt de bouillon eigenlijk. Je wilt juist dat ie in de rijstkorrel trekt.
Overigens zijn bouillon blokjes niet geschikt voor risotto. Bij bouillon blokjes is zout toegevoegd. Tijdens het koken wordt de risotto dan veels te zout. De bouillon kookt immers licht in. Als je dan ook nog eens een zoute parmezaan toevoegt wordt dat te veel. Kom mensen, zoveel werk is een beetje gevogelte bouillon niet
Bijna mee eens, hoewel parmezaan imho ook pecorino mag zijn...
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
pi_41448527
Ik maak het zo:
quote:
Risotto
Ingrediënten:
1 liter bouillon
2 el olijfolie
1 klontje boter
1 ui
2 tenen knoflook
halve knolselderij
400 gr risottorijst
2 glazen vermout
hele dikke klont boter
150 gr geraspte Parmezaan (wel de echte van de kaasboer!)

Bereidingswijze:
Bouillon opwarmen
Uitjes, knoflook en selderij in stukjes snijden en in 15 minuten op laag vuur fruiten in de olijfolie en klontje boter. De rijst toevoegen en het vuur hoger zetten

De rijst een minuutje bakken en daarna de vermout erbij doen. Als de vermout geabsorbeerd is, vuur laag, en telkens een soeplepel bouillon toevoegen. Blijven roeren en de volgende lepel pas toevoegen als de vorige geabsorbeerd is. Dit duurt ongeveer 15 minuten. Als de rijst gaar is, peper en zout toevoegen naar smaak. Mocht je niet genoeg bouillon hebben, je kan op het laatst ook water toevoegen.

De pan van het vuur halen en de grote klont boter en parmezaanse kaas toevoegen en roeren. Deksel op de pan en 2 minuten laten staan.

Zo snel mogelijk serveren.
  zondag 3 september 2006 @ 18:40:11 #30
61279 Coolfool
Belanda goreng
pi_41457135
Ik heb een keer in een huisrestaurant in Amsterdam een goddelijke risotto met witte asperges gegeten, deze risotto was helemaal wit. Iemand hier toevallig het recept van?
pi_41460455
Risotto is echt heerlijk. Het kost vaak (redelijk) wat tijd om het goed te krijgen, maar het resultaat mag er altijd wezen!

hier iets van 40 risotto recepten.
eerst kijken... dan zeiken
pi_41461437
Mijn risotto is ongeveer wit. Alleen de bouillon geeft evt wat kleur.
  woensdag 6 september 2006 @ 14:37:02 #33
61279 Coolfool
Belanda goreng
pi_41549497
quote:
Op zondag 3 september 2006 20:36 schreef Stiertjuhh het volgende:
Risotto is echt heerlijk. Het kost vaak (redelijk) wat tijd om het goed te krijgen, maar het resultaat mag er altijd wezen!

hier iets van 40 risotto recepten.
Dat is een mooie link, die had ik nog niet bij m'n favorieten.
  woensdag 6 september 2006 @ 14:38:52 #34
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_41549549
idd mooie link, ga ik binnenkort eens wat van maken.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_41629000
PARMEZAANSE KAAS PAST NIET BIJ VIS!!!!!!!!!
Zeggen koks(jamie, gordon enz), maar als jij dat lekker vindt moet je dat natuurlijk gewoon doen.
quote:
Op donderdag 7 juli 2005 23:46 schreef dutch-mamma het volgende:
Visrisotto

2 eetlepels olijfolie
250 g rondkorrelige rijst
2 dl witte wijn
6 dl visbouillon
1 dl slagroom
zout
versgemalen peper
10 g boter
25 g Parmezaanse kaas
1 ui
1 courgette
2 venkelknollen
2 tomaten
200 g krabsticks
200 g kabeljauwfilet (of zalmfilet dan! )

Pel en snipper de ui en snijd de courgette in blokjes.
Maak de venkel schoon en snijd deze in reepjes.
Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Snijd de krabsticks en de kabeljauwfilet in stukjes.
Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui en de venkel glazig.
Voeg de rijst toe. Giet de witte wijn erbij als de rijstkorrels glanzen.
Roer de visbouillon in kleine beetjes erdoor; telkens als de rijst het vocht heeft opgenomen weer bouillon toevoegen (dit duurt circa 20 minuten).
Schep de courgette, de tomaat, de crabsticks, de kabeljauw en de slagroom door de risotto en breng het geheel op smaak met zout en peper; warm het circa 3 minuten door.
Roer ten slotte de boter erdoor en bestrooi met de Parmezaanse kaas.

Serveer met een frisse salade
Bron: Ria van Eijndhoven
Je bent nooit te oud om te leren....toch?
pi_41634370
Erg grappig, laatst hier in Londen gegeten: Hele simpele risotto, geserveerd in een grote peccorino kaas. Dus gewoon een hele kaas, met in het midden en kuil, waaruit de risotto geserveerd werd. Buitenste laag van de peccorino vloeide heerlijk over in de rissoto...

Vond het wel grappig gevonden en de smaak was top... Ben sowieso enorme peccorino fan...
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
  zaterdag 9 september 2006 @ 00:44:40 #37
111171 Richie_Rich
Rich Industries©
pi_41636252
quote:
Op vrijdag 8 september 2006 23:44 schreef Drive-r het volgende:
Erg grappig, laatst hier in Londen gegeten: Hele simpele risotto, geserveerd in een grote peccorino kaas. Dus gewoon een hele kaas, met in het midden en kuil, waaruit de risotto geserveerd werd. Buitenste laag van de peccorino vloeide heerlijk over in de rissoto...

Vond het wel grappig gevonden en de smaak was top... Ben sowieso enorme peccorino fan...
Dat heb ik ook wel eens gehad met spaghetti i.c.m. parmegiani reggiano oid (parmesan iig). Erg lekker idd
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')