Gepofte aardappel is lekker met wat kwark gevuld, of met boter.quote:Op zondag 3 juli 2005 23:02 schreef skiczukie het volgende:
AardappelAnders is ook wel okee. En een gepofte aardappel van de barbeque ook. Voor de snelheid en gemakzucht dan.
Wat dacht je van gekookte aardappels met gesmolten boter, knoflook en veel versgehakte peterselie?quote:Op zondag 3 juli 2005 23:19 schreef JohnHancock het volgende:
Ik ben toch voor gekookte aardappelen met veel jus en zout![]()
John.
PS je kookt de aardappelen, en de jus, prak de aardappelen fijn en gooi de jus erover, afmaken met zout en vlees.
Gaat (bijna) altijd goed juist.quote:Op zondag 3 juli 2005 23:20 schreef JohnHancock het volgende:
Kun je aardappels op een kampvuur poffen? (alufolie erom en erin mikken) of gaat dit (bijna) altijd fout?
John.
Okee, ik ga dat eens proberen.quote:Op zondag 3 juli 2005 23:10 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Gepofte aardappel is lekker met wat kwark gevuld, of met boter.
Neem eens room ipv zo een potje aardappel anders, zie pommes dauphinoise hierboven. Is veel lekkerder, geen chemisch smaakje zoals bij aardappel anders, en nog goedkoper ook (gebruik van die houdbare room in 200 ml pakjes van de aldi, kost geen drol)
#quote:Op zondag 3 juli 2005 23:20 schreef JohnHancock het volgende:
Kun je aardappels op een kampvuur poffen? (alufolie erom en erin mikken) of gaat dit (bijna) altijd fout?
John.
Ok, ik heb wel ervaring met appels dat dat goed gaat. (pitten eruit halen, suiker en kaneel erin, opt vuur) van vroegâh nog, van de scoutingquote:Op zondag 3 juli 2005 23:23 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
#
Gaat prima, maar het vuur moet niet fel meer branden maar gloeien.
Aardappels inolienen en dik folie erom, eventeel ook grof zeezout en rozemarijn erin
Is dit eigenlijk niet een soort rosti maar dan platter?quote:Op zondag 3 juli 2005 23:39 schreef Pietverdriet het volgende:
Reibekuchen of Kartoffelpuffer
1 kg rauwe aardappels,
1 ui
1 ei
zout en peper
olie om in te bakken.
Aardappel en ui raspen en vermengen met de andere ingredienten.
Flink olie in een gietijzeren koekepan, en een eetlepel van het deeg in de pan, aanbakken en platdrukken, hoe dunner en knappiger gebakken hoe lekkerder.
Serveren met pompernickel en zelfgemaakte appelmoes.
Héél Duits, Hééééél erg lekker.
1 kg bloemige aardappels, gekookt, van de dag ervoor.quote:Op zondag 3 juli 2005 23:36 schreef skiczukie het volgende:
Zeg Piet, heb jij ook het aardappel-Knödel-recept? Dat is ook té lekker.Met een Schweinbrat.
![]()
Nee, zijn een soort koekjes.quote:Op zondag 3 juli 2005 23:48 schreef shredder het volgende:
[..]
Is dit eigenlijk niet een soort rosti maar dan platter?![]()
quote:Op zondag 3 juli 2005 23:50 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
1 kg bloemige aardappels, gekookt, van de dag ervoor.
1/4 liter water
100 gram griesmeel
zout, peper
3 witte boterhammen
de drie witte boterhammen in spekvet bakken tot bruin en knapperig
De aardappels tot deeg kneden, water aan de kook brengen en de griesmeel koken tot een stevige pap, blijven roeren. over het aardappel deeg gieten en daarover de gebakken boterhammen verkruimelen. goed vermengen, Draai met natte handen hiervan gladde ballen, en in kokend gezouten water garen tot ze aan de oppervlakte komen drijven.
Met een schuimspaan uit het water nemen en bij een lekker "Braten" serveren.
De Duitse keuken wordt zooooo onderschat..
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |