Chili!!!!!!!!!!!!!!!!
![]()
Oef wat ben ik daar gek op...hier mijn recept...is ff wat lastiger dan de doorsnee variant maar de moeite meer dan waard! Ik heb 'm van een vriend die zich daar met enige regelmaat ophoud.
Het komt erg dicht bij de authentieke chili heb ik begrepen. Chilli maak je natuurlijk voor een heel leger, dus recept hieronder is voor 6 personen
On y va:
200 gr rundergehakt
200 gram varkensgehakt ( nee, geen half om..vraag maar aan je slager )
200 gram hertengehakt ( ja, serieus...hertenvlees kopen en zelf door gehaktmolentjes draaien )
2 blikjes gepelde tomaten
1 blikje tomatenpuree
1 rode ui
een bolletje knoflook
2 theelepels Komijnzaad
Tabasco
Bier
Tequila ( flinke scheut )
Pepers ( als ik habanero's kan krijgen, dan gaan die klootzakjes erin
![]()
, maar dat is vrij zeldzaam..gewone pepers volstaan in principe ook )
3 theelepels cayennepeper
Arachideolie of notenoliel
3 theelepeltjes honing
2 theelepels kaneel
1 theelepel cacao
3 blikken kidney bonen of pinto's ..wat jij wil
Bruine bonen vind ik smakeloos alhier, dus ik zou ze zelf nooit gebruiken in de chili..maar het is jouw feestje, dus go your gang
Men neme een heeeeeeeele grote gietijzeren pan. Olie erin, vlees, ui , knoflook en pepers erin.
Roeren...tot vlees mooi bruin is. Bier en Tequila erbij gieten en aan de kook brengen.
vervolgens alle kruiden er bij flikkeren, maar houd een beetke van de komijn achter.
Laat deze bende een uur sudderen op laag vuurtje
Nu voeg je de rest van de komijn toe, de tabasco, de honing en de cacao en kaneel
en weer laat je het op heel laag vuur sudderen , wederom 1 uur
Dan mag het vuurtje ietsie omhoog, en ga je flink roeren.
Doe de bonen erbij ( die uiteraard gaar zijn ), nog ff roeren en van het vuur halen
Deksel erop en de pan opbergen.
Volgende dag pas eten, voor extra climax