DarkElf | maandag 27 juni 2005 @ 17:13 |
Enlighten me! ![]() Wat snackt de fok!ker bij de borrel voorafgaande aan de maaltijd als het warm is? {ik bedoel geen frituur borrelhapjes dus maar meer iets wat bij wijn etc ![]() | |
Lonewolf2003 | maandag 27 juni 2005 @ 17:15 |
olijven, van die mini tomaatjes, toast met (franse) kaas, hollandse kaas blokjes, leverworst. etc. etc. en bitterballen ![]() | |
DarkElf | maandag 27 juni 2005 @ 17:16 |
Olijven had ik al bedacht. ![]() maar kaas als het warm is en je zit op je terras in de zon leek me niet zo'n succes eigenlijk. Bitterballen ![]() bedoel dus meer zomerse hapjes ![]() | |
Lonewolf2003 | maandag 27 juni 2005 @ 17:17 |
Bitterballen zijn altijd lekker. | |
MDKme2 | maandag 27 juni 2005 @ 17:21 |
Kaas blokjes Stokbrood(kleine stukjes) met brie Kan altijd wel, Zeker bij wijn. | |
DarkElf | maandag 27 juni 2005 @ 17:22 |
meestal heb ik dus stokbrood en of toastjes met kaasjes idd augurkjes, olijven, tapenade.. hee tapenade.. ![]() | |
Leintjeuh | maandag 27 juni 2005 @ 17:31 |
Bruchetta ![]() | |
MDKme2 | maandag 27 juni 2005 @ 17:33 |
quote:Helaas heb je dat met alles wat koud is.(Parasol?) Dan maar iets wat je op ijs kan leggen. Plaatje ham, rol er een asperge in op, snijden, in(op) de bak me ijsklonten. Plaatje ham, monchou kaas, fijngesneden uitje, in(op) de bak me ijsklonten. komkommer in staafjes (of een ander dipbaar stuk) in de bak, lekker dipje er naast, of voor de koeling in de bak | |
Copycat | maandag 27 juni 2005 @ 17:35 |
Met MonChou gevulde vijgen of druiven!!! | |
DarkElf | maandag 27 juni 2005 @ 17:35 |
ijsklonten zat hier met die koelkast van ons dus dat is mooi ![]() | |
DarkElf | maandag 27 juni 2005 @ 17:36 |
komkommer staafjes, bleekselderij, wortels.. dipje erbij ![]() oeh en ik kan uitstekend tzaziki maken ![]() | |
BBQ-kip | maandag 27 juni 2005 @ 18:50 |
Stukjes droge worst (my alltime fav ![]() Kaas waarbij het niet erg is dat hij zacht en zweterig wordt, bijvoorbeeld van die lekkere witschimmel geitenkaasjes of roodschimmel tenenkaas of boerencamembert ![]() Knoflookpuree en/of aïolie voor op stokbrood ![]() En nu heb ik honger ![]() | |
Rhoona | maandag 27 juni 2005 @ 18:54 |
Tortillachippies met guacamole, tomaat/mozerella/balsilicumspiesjes watermeloen ![]() | |
Rhoona | maandag 27 juni 2005 @ 18:55 |
quote: | |
Rapaille | maandag 27 juni 2005 @ 19:19 |
meloen met ham op cocktailprikkers ![]() | |
turnpike | maandag 27 juni 2005 @ 20:09 |
Koude Quiche in verschillende smaakjes....maar verder moet je natuurlijk gewoon veel drinken. | |
dutch-mamma | maandag 27 juni 2005 @ 21:30 |
Stukken meloen (maakt niet uit wat voor) met in kleine stukjes geknipt/gesneden muntblad. | |
Jett | maandag 27 juni 2005 @ 21:32 |
tapas ![]() | |
Martijn_77 | maandag 27 juni 2005 @ 21:59 |
@ DarkElf heb je hier al gekeken? Snacktijd! (GEEN frituur) | |
komrad | maandag 27 juni 2005 @ 22:00 |
ik zeg maar 1 ding, ff googlen op tapas recepten. Persoonlijke favoriet, rood gebakken tonijnsteak ![]() | |
Mirjam | maandag 27 juni 2005 @ 22:01 |
ik heb ergens een pracht van een tapas topic rondzwerven hier ![]() | |
Mirjam | maandag 27 juni 2005 @ 22:01 |
Tapas! ![]() | |
LostFormat | maandag 27 juni 2005 @ 22:03 |
Radijsjes. ![]() | |
miss_dynastie | maandag 27 juni 2005 @ 22:03 |
augurkjes in boterhamworst, asperges in ham, meloen in ham![]() | |
komrad | maandag 27 juni 2005 @ 22:03 |
ik ga er op af mirjam | |
Mirjam | maandag 27 juni 2005 @ 22:06 |
quote:met een aioli dip aangemaakt met kwark/yoghurt ![]() | |
Mirjam | maandag 27 juni 2005 @ 22:07 |
oh, en als ik s'avonds snack [zoals nu ![]() dan ga ik vaak voor een afgebakken stokbtoodje. lekker met wat kruidenboter ofzo, stukkie paling, wat brie, een salade ofzo en wijn ![]() | |
komrad | maandag 27 juni 2005 @ 22:08 |
mirjam, you are my kinda girl ![]() | |
komrad | maandag 27 juni 2005 @ 22:08 |
qua eten dan he ![]() | |
Anne | dinsdag 28 juni 2005 @ 11:53 |
Knoflook ![]() ![]() ![]() En dan bedoel ik die knoflookteentjes in olie van .. ?? Geen idee waar mijn ouders ze altijd halen, moet ik toch eens gaan navragen. En dan natuurlijk de prikkers met kaas, worst, fruit (aardbeien, perzikken, meloen, etc), zilveruitjes, augurken, knakworstjes, paprika, komkommer, olijven, etc. | |
BBQ-kip | dinsdag 28 juni 2005 @ 12:05 |
Even flink met je hand knijpen in een gedroogde/gerookte knoflookbol en de topjes eraf snijden met een scherp mes. Nog even de ergste velletjes eraf peuteren en dan wat olijfolie en zout en peper erover strooien. Nu zo lang in de oven op 180 graden tot de teentjes allemaal lekker zacht geworden zijn, dit zal ongeveer 3 kwartier duren, hangt erg van je oven af. Dan de teentjes eruit knijpen als ze een beetje afgekoeld zijn en deze knoflookpuree op stokbrood smeren ![]() | |
Hik | dinsdag 28 juni 2005 @ 15:14 |
Ook lekker 's zomers zijn tortillachips met mangosalsa. Heb het recept hier al eens gezet, maar ok: 1 goed rijpe mango in zeer kleine blokjes, half rood uitje fijn gesnippert, half rood spaans pepertje gesnippert, verse munt klein gesneden, olijfolie, zout, limoensap. Alles mengen, poosje in de koelkast laten intrekken. ![]() | |
Hik | dinsdag 28 juni 2005 @ 15:15 |
Wat ik trouwens ook heerlijk vind zijn de peppadews met geitenkaas. Maar zelf vullen van die krengen lijkt me nogal een gedoe... ![]() | |
DuchessX | vrijdag 1 juli 2005 @ 00:37 |
Ook lekker: zoete puntpaprika of van die kleine oranje (zoete) paprika's met kruidenkaas (o.i.d.) ![]() | |
DuchessX | vrijdag 1 juli 2005 @ 00:40 |
Deze recepten zijn van een vriendin van me: Knoflookchampignons: snij champignons in stukjes, snij knoflook in stukjes. Koekenpan met olijfolie opzetten, eerst knoflook erin dan champignons erin en laten bakken tot de champignons donker zijn. Dan voor serveren wat peterselie erover. Alioli (Spaanse knoflooksaus): 5 tenen knoflook fijnstampen in een vijzel met een scheut olijfolie en beetje citroensap. Dit samen met peterselie mengen met een pot calve mayonaise. (vervangen door yogonaise oid als je op de calorieën let!) Paar uurtjes laten trekken en je hebt een bizar stinkende knoflooksaus. Paprika saus: 4 lange dunne paprika's in stukjes snijden. In de blender doen, 1 teen knoflook erbij, 2,5 dl olijfolie erbij (hoeft niet in 1x erbij hoor), kwart theelepel komijn erbij en blenderen maar. Als het fijn is wat wijnazijn erbij en eventueel nog wat olijfolie. Saus hoort koud geserveerd te worden. Tip voor bij de saus: Kleine vastkokende aardappeltjes wassen en met schil koken met 2 eetlepels zeezout. Als ze gaar zijn afgieten en nog een tijdje terugzetten op het vuur. Doe de saus in een bakje, aardappeltje erin en smullen maar! | |
Hik | vrijdag 1 juli 2005 @ 08:23 |
quote: quote: ![]() ![]() ![]() | |
Hik | vrijdag 1 juli 2005 @ 08:25 |
Overigens maak ik zelf ook wel eens die andere geitenkaashapjes die je vindt bij de traiteur: Stukje geitenkaas in een "worstje" kneden, lapje bacon eromheen en een klein beetje olijfolie en vers gemalen peper erover... ![]() | |
dutch-mamma | vrijdag 1 juli 2005 @ 08:45 |
quote:Wat honing en tijm, niet vergeten voor je de bacon eromheen doet! | |
g1id | vrijdag 1 juli 2005 @ 09:16 |
Groene olijven! Feta en/of Tzatziki! Asperges in ham gerold! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Hik | vrijdag 1 juli 2005 @ 10:30 |
quote:Oeh, lekker! ![]() | |
DuchessX | vrijdag 1 juli 2005 @ 17:38 |
quote:Als je op je gewicht wilt letten, kan je die het best niet nemen...die drijven in de olie ![]() Zelfmaken is lekkerder en gezonder ![]() Overigens bedacht ik me nog dat dadels gevuld met roomkaas (of een variant) ook erg lekker is! | |
ChrisJX | vrijdag 1 juli 2005 @ 17:41 |
Koude cocktailworstjes ![]() | |
DuchessX | vrijdag 1 juli 2005 @ 17:42 |
quote:Méén je dat nou? ![]() | |
BBQ-kip | vrijdag 1 juli 2005 @ 17:47 |
quote:Je vreet toch niet al die olie op? Als je gezond wil doen moet je gewoon aan de bleekselderij gaan en zoiezo geen borrelhapjes eten. En wat dacht je van dadels (koolhydraten op en top) en roomkaas (baggervet)? | |
Rhoona | vrijdag 1 juli 2005 @ 17:49 |
quote:Ja lekker joh!!! ![]() | |
DuchessX | vrijdag 1 juli 2005 @ 17:56 |
quote:Lijkt me niet gezond nee om al die olie 'op te vreten'. En tuurlijk zijn bleekselderijstengels supergezond vanwege de weinige kaloriën. Echter hoeven de mensen die wel iets bij de borrel lusten en daarbij toch een beetje op de lijn willen letten toch niet meteen aan de bleekselderij? Een mooie middenweg is imo juist prima! ![]() | |
DuchessX | vrijdag 1 juli 2005 @ 17:56 |
quote:Ow oké ![]() | |
ChrisJX | vrijdag 1 juli 2005 @ 18:18 |
Overigens eet ik altijd zoutjes. Het liefste kaaskoekjes ![]() | |
diamant | maandag 19 september 2005 @ 15:18 |
tvp, alsmede enorme rotschop.... | |
Mirjam | maandag 19 september 2005 @ 17:48 |
zet dan op zijn minst een leuk receptje neer ![]() | |
diamant | maandag 19 september 2005 @ 17:57 |
quote:Ehmmm.... plakjes leverworst met een vlaggetje ![]() Nee serieus, ik ben niet zo'n keukenprins... ![]() Misschien wel een leuke suggestie: Van die kleine plakjes roggebrood (ca. 4x4 cm, gewoon te koop in supermarkt) met daarop een schijfje gekookt (en afgekoeld) ei.... Van zichzelf wel een beetje flauw, dus je moet er wel iets overheen strooien... (basilicum ofzo??) ![]() |