quote:
Op zondag 26 juni 2005 01:44 schreef ArmaniMania het volgende:Jah ik zoek nog steeds een goed recept, op CUL kunnen ze me ook niet verder helpen
![]()
Alsjeblieft: (niet voor op de bbq weliswaar, maar wel de moeite waard)
Cuy al Horno (Cavia uit de oven)
Een recept voor rechtshandigen. Reken ongeveer één cavia per twee personen. Ingrediënten: · Een cavia
· 1-2 spaanse pepers, zonder zaad en in stukken gesneden
· 1 rode ui, in stukken
· 2 rode paprika’s, in stukken gesneden
· 2 tenen knoflook, gegrild
· 1 dl olijfolie
· peper en zou
· een limoentje
· Kleine paprika voor de garnering
Werkwijze: Verwarm de oven voor op 200 graden
1. Vermaal in de keukenmachine of met de staafmixer de peper, de ui, de paprika en de knoflook, voeg de olie toe en breng deze pasta op smaak met peper, zout en limoen.
2. Breng een pan met drie liter water aan de kook. Klem de cavia stevig onder uw linkerelleboog, met het kopje naar u toe. Draai met een besliste draai het nekje om tot u ‘krak’ hoort. Als u er zich van verzekerd heeft, dat het beestje dood is, dompelt u het even onder in het kokende water, zodat de haren los komen te zitten. Die schraapt u vervolgens met een mes van het vel. Herhaal de procedure zonodig tot het beest kaal is. Snijdt de cavia overlangs open, te beginnen bij het middenrif en verwijder vervolgens de ingewanden. Spoel de ontstane holte goed schoon met water.
3. Wrijf de cavia royaal in met de pasta (1) en leg hem in een ovenschaal, met de paprika in de bek. Dek hem af met aluminiumfolie.
4. Plaats de schaal in de voorverwarmde oven en maak de cavia in ongeveer een half uur gaar.
[ Bericht 6% gewijzigd door ikbeneenkiwi op 26-06-2005 16:16:47 ]
[b]Op
dinsdag 10 februari 2004 14:36 schreef Malawi het volgende:[/b]
Het in den oren stoppen van kiwi's is dus een probaat tijgeraanvalafweermiddel