abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zaterdag 25 juni 2005 @ 13:16:27 #51
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_28219957
quote:
Op zaterdag 25 juni 2005 09:31 schreef Aventura het volgende:

[..]

Mijn moeder is net zo. Die 'gelooft' niet in
THT-data En dat van lekkere dingen deed ze inderdaad ook. Lekker roomkaasje in koelkast: nee niet aankomen, is voor het weekend. Is het weekend, kaasje bedorven
Ik moet eerlijk bekennen dat ik die "bewaren tot later"-neiging ook wel eens heb... En dan is het "later", en dan is de kwaliteit dusdanig verminderd dat het enkele reis vuilnisbak wordt
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
pi_28220577
quote:
Op zaterdag 25 juni 2005 11:17 schreef Lllaura het volgende:

[..]

Same here!
Hier ook .
pi_28237899
Ik had een paar weken geleden linzensoep gemaakt.
Dag 1, lekkere soep, jammie. Even laten afkoelen voor 't de koelkast inging.
Dag 2. Ojee, soep vergeten in de koelkast te zetten.
Dag 3. Oh, fuck, die soep. *zet in koelkast*
Dag 4. Niet aan soep gedacht.
Dag 5. Zie dag 4
Dag 6 en 7. Weekend, niet op studentenkamer (bij de soep) geweest.
Dag 8. Geen tijd om te koken, tijd voor soep. Ruikt wat muf, maar 't is linzensoep. Zal wel goed zijn...

Gevolg: Avondje boven de vuilnisbak doorgebracht en soep weggegooid (zowel de bak die ik al had opgegeten als de rest van de pan).. Zonde!
Mon 'en!
  zondag 26 juni 2005 @ 02:53:56 #54
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_28242057
quote:
Op vrijdag 24 juni 2005 11:50 schreef Scrutinizer het volgende:

[..]

Het was gereduceerd tot een hoopje pikzwarte smurrie
Dat heet jam
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  zondag 26 juni 2005 @ 02:56:04 #55
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_28242070
quote:
Op zaterdag 25 juni 2005 23:46 schreef bloempjuh het volgende:
Ik had een paar weken geleden linzensoep gemaakt.
Dag 1, lekkere soep, jammie. Even laten afkoelen voor 't de koelkast inging.
Dag 2. Ojee, soep vergeten in de koelkast te zetten.
Dag 3. Oh, fuck, die soep. *zet in koelkast*
Dag 4. Niet aan soep gedacht.
Dag 5. Zie dag 4
Dag 6 en 7. Weekend, niet op studentenkamer (bij de soep) geweest.
Dag 8. Geen tijd om te koken, tijd voor soep. Ruikt wat muf, maar 't is linzensoep. Zal wel goed zijn...

Gevolg: Avondje boven de vuilnisbak doorgebracht en soep weggegooid (zowel de bak die ik al had opgegeten als de rest van de pan).. Zonde!
Wat had je verwacht na 8 dagen. Soep buiten de koelkast kan je hooguit 24 uur later nog opeten. Zeker met dit weer
pi_28242099
Ik ging een paar jaar terug voor twee weken op zomervakantie, maar had nog een vol pak melk in de koelkast staan. Dit had ik op het aanrecht gezet, om aan mijn moeder mee te geven, want anders zou het toch maar over de datum gaan.

Afijn, je raadt het al, dat pak melk dus alsnog vergeten en ja, het pak stond nog op het aanrecht, alleen was het wel op de één of andere manier ontploft.
Er zaten zelfs hele bonken op het plafond!
Ja, die met de ballen in de bek.
  zondag 26 juni 2005 @ 03:06:49 #57
3878 Vork
Manisch creatief
pi_28242146
quote:
Op zondag 26 juni 2005 02:56 schreef Aventura het volgende:
Wat had je verwacht na 8 dagen. Soep buiten de koelkast kan je hooguit 24 uur later nog opeten. Zeker met dit weer
Met dit weer gaat alles weg dat ik niet binnen een paar uur in de koelkast heb gezet. Ik vergeet het nog wel eens en dan blijft een pan met weetikveel wat een nacht staan. Dan hoef ik het al nietmeer, hoe warm of koud ik het daarna nog maar.

Eigen gemaakte etenswaren uit de koelkast, maximaal een dag of 3 dan heb ik er echt geen trek meer in. En het zal niet de eerste keer zijn dat er een bakje met zooi weken in de koelkast heeft gezeten. Gelukkig weet ik op dat moment heel goed dat ik het nietmeer wil hebben. Jammergenoeg ben ik dan ook weer zo lui om het niet op te ruimen.

Binnen m'n opleiding wordt er ook aandacht besteedt aan microbiologie (vrij veel zelfs) en langzaam aan krijg ik steeds beter een beeld van wat er allemaal met je vreten kan gebeuren (inclusief alle mogelijke gevolgen) als je het niet goed bewaart, te lang bewaart en niet goed opwarmt voor het eten. Om een of andere manier ben ik wel steeds schoner gaan werken en voorzichtiger geworden met bewaren en later consumeren.
  zondag 26 juni 2005 @ 03:12:00 #58
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_28242183
Het is vooral van belang om bv. warme restjes snel te laten afkoelen en dan invriezen of in de koeling. Langzaam afkoelen geeft bacterien de kans om zich exponentieel te vermeningvuldigen. Als je dus erg lang wacht met invriezen of koelen, een des te slechter product is je uitgangspunt. En daarna wordt het alleen maar nog minder..Zelf laat ik restanten hooguit 2 dagen in de koelkast voor ik ze opeet en zelfs dan gooi ik het nog weleens weg.
  zondag 26 juni 2005 @ 03:13:33 #59
3878 Vork
Manisch creatief
pi_28242191
Oja nog 'n mooie hoorde ik laatst op m'n werk. Met het warme weer wordt er extra beel fris besteld natuurlijk. Nu hadden ze een flike lading gekregen, waarvan niet alles binne gezet kon worden (om een of andere reden) en een deel buiten moest staan. Zo kon het gebeuren dat een pallet Cola te lang buiten in de zon heeft gestaan. Dan zet de boel zich uit en wordt de druk op de flessen vergroot. Dat merkte men wel toen de pallet binnen gezet moest worden en een aantal flessen uit elkaar knalde.
  zondag 26 juni 2005 @ 04:17:20 #60
72550 blackmage
happy slap
pi_28242581
meh thuis heb ik er niet zon ervaring mee maar op straat heb ik eens tegen een blikje dat in de zon lag aangeschopt en het blikje ontplofte.
dat was niet cool.
Holy-Gosh-Golly-Gee-Willickers-Zippity-Doo, Batman!
[Centraal] Icons klaar terwijl u wacht! #56
pi_28243264
quote:
Op zondag 26 juni 2005 03:12 schreef Aventura het volgende:
Het is vooral van belang om bv. warme restjes snel te laten afkoelen en dan invriezen of in de koeling. Langzaam afkoelen geeft bacterien de kans om zich exponentieel te vermeningvuldigen. Als je dus erg lang wacht met invriezen of koelen, een des te slechter product is je uitgangspunt. En daarna wordt het alleen maar nog minder..Zelf laat ik restanten hooguit 2 dagen in de koelkast voor ik ze opeet en zelfs dan gooi ik het nog weleens weg.
Dan is dat dus fout gegaan

Ik had mijn soep niet met dit weer gemaakt hoor, 't is alweer enkele weken geleden toen het zo koud was dat ik nog met een dekbed sliep
Mon 'en!
  zondag 26 juni 2005 @ 11:56:45 #62
84328 Lllaura
painting pictures
pi_28245537
quote:
Op zondag 26 juni 2005 03:12 schreef Aventura het volgende:
Het is vooral van belang om bv. warme restjes snel te laten afkoelen en dan invriezen of in de koeling. Langzaam afkoelen geeft bacterien de kans om zich exponentieel te vermeningvuldigen.
Maar het is ook slecht om iets warms meteen in de koelkast te zetten. Daar kan je koelkast best wat van opwarmen, wat weer slecht is voor de andere producten die erin staan...
Kleine en domme mensen beleven niets, maar de sterken, van wie veel verwacht wordt, moeten van allerlei doormaken, opdat ze hun krachten leren kennen en gebruiken.
pi_28246987
quote:
Op zaterdag 25 juni 2005 02:57 schreef g1id het volgende:
Als iets beschimmeld is, dan gooi ik het hele produkt weg, maar mijn moeder die snijd het gewoon weg, en de rest eet ze op.
Ach, met bepaalde producten (harde kaas enzo) kan dat best. Maar goed, je gezond verstand gebruiken is natuurlijk altijd het beste. Als je iets echt niet vertrouwt, kun je het beter wegpleuren.
Are you pondering what I'm pondering?
pi_28247041
quote:
Op zaterdag 25 juni 2005 09:18 schreef Syrena het volgende:
Zo kregen mijn ouders gisteren bij de Jan Linders een pak witte broodjes en een pak krentebollen. Datum: 24 juni.... op het randje.

smaakten nog goed trouwens die krentebollen
Bij brood dacht ik eigenlijk altijd dat die datum die erop staat de verkoopdatum is, ipv de houdbaarheidsdatum. Oeps.
Are you pondering what I'm pondering?
  zondag 26 juni 2005 @ 12:58:48 #65
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_28247061
quote:
Op zondag 26 juni 2005 11:56 schreef Lllaura het volgende:

[..]

Maar het is ook slecht om iets warms meteen in de koelkast te zetten. Daar kan je koelkast best wat van opwarmen, wat weer slecht is voor de andere producten die erin staan...
Dat is zeker waar. Het beste is om het bv. in een bak koud water te leggen of onder de stromende kraan houden om het snel wat koeler te maken. Maar eerlijk gezegd, neem ik die moeite nooit. Wat ik doe is ik laat resten in de pan (liefst een wijde open pan) afkoelen, waarna ik het in een bakje overdoe. Meteen na het bereiden in eenklein bakje doen bevordert het afkoelen nl. ook niet.
  zondag 26 juni 2005 @ 16:07:17 #66
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_28251361
quote:
Op zondag 26 juni 2005 11:56 schreef Lllaura het volgende:

[..]

Maar het is ook slecht om iets warms meteen in de koelkast te zetten. Daar kan je koelkast best wat van opwarmen, wat weer slecht is voor de andere producten die erin staan...
Is meer voor de koelkast zelf eigenlijk. Maar ik doe het dus ook nooit
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  zondag 26 juni 2005 @ 16:57:11 #67
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_28252568
quote:
Op zondag 26 juni 2005 12:57 schreef Mini_rulez het volgende:

[..]

Bij brood dacht ik eigenlijk altijd dat die datum die erop staat de verkoopdatum is, ipv de houdbaarheidsdatum. Oeps.
Is volgens mij ook zo bij brood, dat de verpakkingsdatum vermeld wordt, niet de houdbaarheidsdatum.
The love you take is equal to the love you make.
pi_28253494
quote:
Op zondag 26 juni 2005 16:57 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Is volgens mij ook zo bij brood, dat de verpakkingsdatum vermeld wordt, niet de houdbaarheidsdatum.
Zou best kunnen hoor, ik ben gewoon superwantrouwend ten opzichte van supermarkten die gratis dingen weggeven. Vandaar dat ik dus ook niks meer koop in de supermarkt waar ik altijd gewerkt heb. Bij de Jan Linders nooit klachten gehad trouwens, ja 1 keertje met zo'n el cheapo yoghurtje van 25 cent, dat bleek afgrijselijk beschimmeld te zijn (en NIET over de datum). Daar kun je mee teruggaan naar de winkel, maar vond t niet de moeite.
"Why does being a librarian make her even hotter?"
"They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
pi_28265945
ik bedenk me er net één van een oude vriendin van mij. Ze had lekker appelsap gekocht. En ze was met vrienden buiten gaan zitten. Pak opengemaakt en ff iets anders gaan doen. na ongeveer een halfuur besloten ze wat te drinken uit het pak. Neemt één van haar vrienden een grote slok en zegt: 'zit er in appelsap ook vruchtvlees?' bleken er allemaal mieren in te zijn gekropen
  maandag 27 juni 2005 @ 13:45:56 #70
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_28271585
Mijn moeder ook altijd wie wat bewaard heeft wat.
Wij waren altijd zo van wat je binnenhebt pakken ze je niet af.
Kreeg ze eens een doos belgische chocolade. Neee, die worden niet opgeschranst! Die werd verstopt, want anders aten we het maar op (jaja, waar is het in godsnaam voor als je het niet opeet?)
Jaren later werd de boekenkast eens ontruimt, en daar lag de doos, schimmel door de doos heen gegroeit en zelfs in de boeken gegroeit..
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 27 juni 2005 @ 14:09:58 #71
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_28272379
quote:
Op maandag 27 juni 2005 13:45 schreef Pietverdriet het volgende:
Mijn moeder ook altijd wie wat bewaard heeft wat.
Wij waren altijd zo van wat je binnenhebt pakken ze je niet af.
Kreeg ze eens een doos belgische chocolade. Neee, die worden niet opgeschranst! Die werd verstopt, want anders aten we het maar op (jaja, waar is het in godsnaam voor als je het niet opeet?)
Jaren later werd de boekenkast eens ontruimt, en daar lag de doos, schimmel door de doos heen gegroeit en zelfs in de boeken gegroeit..
Ik heb al een paar keer geschreven dat ik ook bewaarneigingen heb, maar Belgische chocolade bewaren...?

Daggutnie...!

Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  maandag 27 juni 2005 @ 14:24:54 #72
88360 kleinmeiske
Tja, het is een gave ...
pi_28272787
Op kantoor hebben we 1 persoon die z'n boterhammetjes niet thuis smeert, maar op het werk. Regelmatig blauw uitgeslagen brood voor 'm weggetieft.
Kwam ik er vorige week dus achter dat hij maar helemaal niet luncht, aangezien alles wat nog in de koelkast aan broodbeleg lag in verregaande staat van beschimmeling was ... Dat krijg je als je wel in de koelkast komt maar je neus een beetje verstopt zit van de hooikoorts ...
O ja, het is de baas, dus die ruimt z'n rotzooi niet zelf op, daar heeft 'ie mensen voor!
Het nadeel van in de bergen fietsen: what comes down, must go up!
  maandag 27 juni 2005 @ 14:30:59 #73
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_28272980
quote:
Op maandag 27 juni 2005 14:24 schreef kleinmeiske het volgende:
Op kantoor hebben we 1 persoon die z'n boterhammetjes niet thuis smeert, maar op het werk. Regelmatig blauw uitgeslagen brood voor 'm weggetieft.
Kwam ik er vorige week dus achter dat hij maar helemaal niet luncht, aangezien alles wat nog in de koelkast aan broodbeleg lag in verregaande staat van beschimmeling was ... Dat krijg je als je wel in de koelkast komt maar je neus een beetje verstopt zit van de hooikoorts ...
O ja, het is de baas, dus die ruimt z'n rotzooi niet zelf op, daar heeft 'ie mensen voor!
Stop het in zijn bureaula!
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  maandag 27 juni 2005 @ 14:36:15 #74
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_28273144
Overigens zijn het niet alleen particuliertjes die wel eens iets in meer of mindere staat van ontbinding in voorraad hebben... Dit plukte ik net van Teletekst:

DEN HAAG Vis en visproducten zijn in
ruim een kwart van de gevallen bedorven
of bijna bedorven.Vooral voorverpakte
vis is vaak niet goed meer.Diepvriesvis
voldoet wel aan de wettelijke eisen.Dat
stelt de Voedsel en Waren Autoriteit.



Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
pi_28301726
Ik als creatieve student heb eens een zak aardappelen gekocht en deze mooi onderin het aanrecht getieft. Niks aan het handje, maar na een paar weken begon de gootsteen te stinken. Geen idee wat het was, zelfs na ontstoppen bleef het ranzig stinken. Wat de oorzaak was, daar kwam ik achter toen ik na nog een paar weken weer eens aardappelen ging maken. Dat was echt te goor, dat sap liep gewoon over mijn handen die nog twee dagen gestonken hebben . Ik wist niet dat aardappelen koel en DONKER bewaard moesten worden .
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')