abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  woensdag 15 juni 2005 @ 18:59:09 #1
22386 the_RAVEN
Radioactieve Raaf
pi_27960140
Mijn moeder kwam een recept tegen waarbij je en Soja-saus en Ketjap moest toevoegen, nu vraag ik me af wat het doel daar van is. Ketjap is toch een soort sojasaus?

zijn er nog sojaspecialisten?
pi_27960417
sojabonen = het ingrediënt, maar dat wil niet zeggen dat sojasaus ketjap is
De overige ingrediënten verschillen wat, evenals de hoeveelheden, en het fermentatie %.
Gevolg = andere smaak
Snerd-project afgerond! :D
Bedroevende resultaten ;(
  woensdag 15 juni 2005 @ 19:17:47 #3
40150 Manke
'tis but a scratch
pi_27960668
sojasaus = zout
ketjap = zoet
voor zover ik weet
pi_27960803
in ketjap zit soja maar in soja zit niet persé ketjap
pi_27963121
quote:
Op woensdag 15 juni 2005 19:17 schreef Manke het volgende:
sojasaus = zout
ketjap = zoet
voor zover ik weet
Je hebt ook zoute ketjap. Ketjap Asin.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  woensdag 15 juni 2005 @ 21:12:20 #6
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_27964379
quote:
Sojasaus is een donkerbruine vloeistof gemaakt van sojabonen die een gistingsproces hebben ondergaan. Koji (Aspergillus oryzae) is de natuurlijke starter van het fermentatieproces. Deze speciaal geselecteerde (denkt u maar aan Franse kaas) schimmelcultuur pro­duceert enzymen, die complexe eiwitten en zetmelen helpen afbreken tot enkelvoudige nutriënten.

Afhankelijk van de ingrediënten onderscheiden we verschillendetypes sojasaus: shoyu - een mengsel van sojabonen en tarwe, en tamari - gemaakt van 100% sojabonen.

Shoyu onderscheidt zich niet alleen van gangbare ketjap door zijn verfijnde smaak, maar vooral door de bereidingswijze. De meeste gangbare ketjap wordt massaal en snel geproduceerd door sojabonen met zoutzuur te koken. Aan ketjap manis wordt bovendien suiker toegevoegd. Shoyu wordt op natuurlijke wijze vervaardigd van sojabonen, tarwe, zeezout en bronwater. Omdat er bij shoyu ook tarwe wordt gebruikt, ontstaan er tijdens het fermentatieproces ook suikers door de afbraak van het zetmeel.
Bron
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  donderdag 16 juni 2005 @ 00:17:25 #7
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_27970642
Ik moet zeggen dat ik verslaafd ben geraakt aan Kikkoman, Japanse zoute sojasaus...
Zooo lekker! Afgelopen week een half flesje in mijn uppie op door het eten heen, hehe
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  donderdag 16 juni 2005 @ 00:21:30 #8
68154 blackbully
olie doet wonderen op vuur
pi_27970731
quote:
Op donderdag 16 juni 2005 00:17 schreef BBQ-kip het volgende:
Ik moet zeggen dat ik verslaafd ben geraakt aan Kikkoman, Japanse zoute sojasaus...
Zooo lekker! Afgelopen week een half flesje in mijn uppie op door het eten heen, hehe
? krijg heel rare ideen daar bij.
het is een smaak versterker of toevoeger. afhankelijk van de mate waarin je het gebruikt.
als je zoveel hebt gebruikt dan kook je voor de structuur en proef je uiteindelijk alleen maar de sojasaus.

wat heb je gemaakt dan vraag ik me zomaar af.

(of je bent een erg grote eeter of hebt een heeeel klein flesje)
[quote]Op donderdag 13 juli 2006 23:00 schreef freud het volgende:
Mijn stem voor FA heb je! Beetje rellen is goed. Viva la revolucion!
[/quote]
  donderdag 16 juni 2005 @ 00:42:35 #9
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_27971286
Is niet zo'n groot flesje maar ik had sojakip met honing gemaakt en nog een flinke scheut over de rijst in mijn kommetje gedaan
Was heerlijk, of het nou teveel is of niet
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  donderdag 16 juni 2005 @ 01:09:57 #10
22386 the_RAVEN
Radioactieve Raaf
pi_27971901
japanse sojasaus is lekker

dat is toch een beetje die stroperige?
pi_27972009
Hoewel ketjap de Indonesische naam voor sojasaus is, is er een wezenlijk verschil in de smaak, kleur en dikte van de verschillende Aziatische sojasauzen. Als er in recepten gesproken wordt over sojasaus en er staat niet bij welke soort, dan kunt u het best uitgaan van Chinese, Thaise of Japanse. Deze sojasaus is dunner en helderder dan Indonesische ketjap
Mensen hebben een natuurlijke weerstand tegen ideeën waar ze zelf niet opgekomen zijn
  donderdag 16 juni 2005 @ 10:07:12 #12
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_27975226
Er is ook Soya saus gemaakt met paddestoelen Pearl River Bridge (merk) heeft een hele lekkere Mushroom soy.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_27978734
quote:
Op donderdag 16 juni 2005 01:18 schreef g1id het volgende:
Hoewel ketjap de Indonesische naam voor sojasaus is, is er een wezenlijk verschil in de smaak, kleur en dikte van de verschillende Aziatische sojasauzen. Als er in recepten gesproken wordt over sojasaus en er staat niet bij welke soort, dan kunt u het best uitgaan van Chinese, Thaise of Japanse. Deze sojasaus is dunner en helderder dan Indonesische ketjap
Hoe onderscheid ik zoete van zoute kecap (is de correcte indon. spelling)??

zoet is dikker/stroperiger van samenstelling (kecap manis)

zout, schenkt bijna als water. (kecap asin)

asin betekent zout
manis betekent zoet

Japanse en indon. zoute kecap schelen ook ontzettend veel in smaak, kan ik wel zeggen
Moet je die kleur zien, hoorapparaat-beige !
pi_27980168
quote:
Op donderdag 16 juni 2005 11:57 schreef hassanjassan het volgende:

[..]

Hoe onderscheid ik zoete van zoute kecap (is de correcte indon. spelling)??
Drupje op de vinger, en proeven?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  donderdag 16 juni 2005 @ 16:24:44 #15
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_27988319
Zoute ketjap is dun als water, zoete is stroperig.
(bijna altijd)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 16 juni 2005 @ 21:10:41 #16
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_27996858
quote:
Op donderdag 16 juni 2005 16:24 schreef Pietverdriet het volgende:
Zoute ketjap is dun als water, zoete is stroperig.
(bijna altijd)
En je hebt ook nog oestersaus en die is nog veel dikker
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  donderdag 16 juni 2005 @ 21:34:20 #17
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_27997609
quote:
Op donderdag 16 juni 2005 21:10 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

En je hebt ook nog oestersaus en die is nog veel dikker
Ja, en die pekingeendensaus, hoe heet ie ook al weer, die is nog veel dikker.
Oestersaus is trouwens heerlijk met gember en Mushroomsoy om bladgroente in te roerbakken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_27997627
quote:
Op woensdag 15 juni 2005 19:17 schreef Manke het volgende:
sojasaus = zout
ketjap = zoet
voor zover ik weet
De ene is zoeter, voor zover ik weet.
  donderdag 16 juni 2005 @ 22:18:50 #19
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_27999200
quote:
Op donderdag 16 juni 2005 21:34 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja, en die pekingeendensaus, hoe heet ie ook al weer, die is nog veel dikker.
Oestersaus is trouwens heerlijk met gember en Mushroomsoy om bladgroente in te roerbakken.
Zal ik eens proberen alleen dan moet ik wel eerst Mushroomsoy op de kop zien te tikken
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  donderdag 16 juni 2005 @ 22:29:33 #20
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_27999623
quote:
Op donderdag 16 juni 2005 22:18 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Zal ik eens proberen alleen dan moet ik wel eerst Mushroomsoy op de kop zien te tikken
Iedere toko en hoerecagroothandel (hanos bv) hebben hem eigenlijk.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')