Peking Eend.
Middelen.
Voor 4 personen
1 Eend
2 eetlepels Wijn
2 eetlepels honing.
1 prei
halve eetlepel zwarte peper
1 eetlepel zout.
1 flink stuk gember
1 eetlepel sojasaus
Slaolie of andere frituurolie
Voorbereiding
Attentie Niet direkt te bereiden. Eerst marineren. Volg instrukties...
Eend goed schoonmaken en drogen.
inwrijven met de zwarte peper zout en wijn.
De gember in plakjes snijden en zo ook de prei.
Gember en prei in de buikopening van de eend stoppen....
In een oven lichtbruin bakken. Ongeveer 45 minuten.
Dan op een schaal de nog warme eend insmeren met honing.
1 paar uur laten indrogen.
Bereiding.
Daarna in hete olie de eend geheel knapperig bakken.
Laten uitlekken.
De Eend geheel of in stukjes op een grote schaal serveren.
Met rijst of chinese pannekoeken te verorberen.
TIP
Ook klaar te maken in combinatie met Ananas.
Smakkelijk eten
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !