FOK!forum / Culinesse à gogo / De lekkerste aardappel ?
kabouter.mutsmaandag 13 juni 2005 @ 15:59
Nu we het toch over aardappels hebben, wat is nou een hele lekkere?
een echt excuise exemplaar?
Ik heb vele aard. geproeft en geprobeert, maar ik vind de smaak niet meer zoals 'vroeger'
Ik wil dus een aardappel met een sterke aardappel-smaak.
Daihamaandag 13 juni 2005 @ 16:03
Bint
kabouter.mutsmaandag 13 juni 2005 @ 16:07
Dat meen je toch niet he? is echt de meest waardeloze van allemaal
klaarovermaandag 13 juni 2005 @ 16:14
Biologisch geteelde aardappelen vind ik vaak rijker van smaak dan hun kunstbemeste broeders.
Misschien vind je zo de smaak van vroeger terug.
Ik ben groot liefhebber van de ras "Ditta:" geel, vastkokend, regelmatig ovaal, smaakvol.
gimme.sheltermaandag 13 juni 2005 @ 17:25
De lekkerste zijn de Opperdoeze ronde, maar maar kort verkrijgbaar.
Daarnaast zijn rosevalaardappeltjes erg lekker!!
kabouter.mutsmaandag 13 juni 2005 @ 18:13
Ja ik had laatst de roseval, maar viel me toch tegen.
opperdoezen zijn oke maar ik wil meer en nog lekkerder
het zal wel niet zo makkelijk zijn om aan culi-aardappels te komen
De strijd met de pieper duurt al een jaar.
We hopen op een wonder.
the_disheavermaandag 13 juni 2005 @ 18:57
quote:
Op maandag 13 juni 2005 18:13 schreef kabouter.muts het volgende:
Ja ik had laatst de roseval, maar viel me toch tegen.
opperdoezen zijn oke maar ik wil meer en nog lekkerder
het zal wel niet zo makkelijk zijn om aan culi-aardappels te komen
De strijd met de pieper duurt al een jaar.
We hopen op een wonder.
hmm, welke heb je reeds gehad en wat vond je er van? (aangezien je al veel geprobeerd lijkt te hebben, lijkt me die aanpak effectiever
SuperRembomaandag 13 juni 2005 @ 21:35
Malta's!
Shark.Baitmaandag 13 juni 2005 @ 21:36
Zeeuwse bonken. Voor de frites de beste
kabouter.mutsmaandag 13 juni 2005 @ 22:40
hee wat is nu de lekkerste?
in frankrijk eten ze ze als groente en daar heb je hele bijzondere soorten te koop
wel in nederland geteelt??? raar ja ! niet te koop hier, of wel????
please tell me
Pietverdrietmaandag 13 juni 2005 @ 22:51
Opperdoezen zijn heel erg lekker, en ik mis ze vreselijk.
kabouter.mutsmaandag 13 juni 2005 @ 22:54
ik kom niet meer op mijn eigen topic??? HELP !!
mother-mothermaandag 13 juni 2005 @ 22:55
ik heb nu diamant
errug lekker nieuwe aardappel en niet kruimig
zit wel allemaal vieze troep op schil trouwens, beetje rood
BBQ-kipdinsdag 14 juni 2005 @ 07:35
In de supermarkt zul je niet veel bijzondere aardappels vinden, die vinden de supermarktbezoekers waarschijnlijk veel te duur.
Tip: ga eens naar je groenteboer en vraag wat hij voor je kan bestellen
Wil hij dat niet of kan hij dat niet --> andere groenteboer zoeken die wel moeite voor je doet
DzjieDubdinsdag 14 juni 2005 @ 10:02
Voor diegenen die een paar centen over hebben: http://www.vergeteneten.nl/adoptie.htm

en nee, ik heb het (nog) zelf niet geprobeerd. Helaas!
Obliviondinsdag 14 juni 2005 @ 11:25
quote:
Op maandag 13 juni 2005 22:54 schreef kabouter.muts het volgende:
ik kom niet meer op mijn eigen topic??? HELP !!
Je post toch?
zoalshetisdinsdag 14 juni 2005 @ 11:28
quote:
Op maandag 13 juni 2005 22:51 schreef Pietverdriet het volgende:
Opperdoezen zijn heel erg lekker, en ik mis ze vreselijk.
heb je een klein tuintje of volkstuintje?
Pietverdrietdinsdag 14 juni 2005 @ 11:34
quote:
Op dinsdag 14 juni 2005 11:28 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

heb je een klein tuintje of volkstuintje?
Dat heeft geen zin, Opperdoezen zijn alleen echt lekker als ze uit de buurt van opperdoes komen, vanwege de zwavelhoudende kleigrond daar
zoalshetisdinsdag 14 juni 2005 @ 11:38
quote:
Op dinsdag 14 juni 2005 11:34 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dat heeft geen zin, Opperdoezen zijn alleen echt lekker als ze uit de buurt van opperdoes komen, vanwege de zwavelhoudende kleigrond daar
en toch mocht ik in amsterdam op zandgrond niet klagen.
Pietverdrietdinsdag 14 juni 2005 @ 11:46
quote:
Op dinsdag 14 juni 2005 11:38 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

en toch mocht ik in amsterdam op zandgrond niet klagen.
Zijn ongetwijfeld beter dan de gemiddelde winkel aardappel.
Als ik een moestuin zou hebben, dan dacht ik wel aan aardappels trouwens.
zoalshetisdinsdag 14 juni 2005 @ 11:47
quote:
Op dinsdag 14 juni 2005 11:46 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zijn ongetwijfeld beter dan de gemiddelde winkel aardappel.
Als ik een moestuin zou hebben, dan dacht ik wel aan aardappels trouwens.
kleigrond zou helemaal mooi zijn. maar dat moet je meestal storten.
Martijn_77dinsdag 14 juni 2005 @ 19:25
Roseval aardappels zijn ook erg lekker
dutch-mammadinsdag 14 juni 2005 @ 19:29
Gebakken!

maar serieus: ik ben zelf dol op krieltjes. Geen idee of dat minibintjes zijn of zo, maar het moeten geen afkokers zijn. Ik kan ze wel blijven eten, met schilletje en al, beetje zout erover (ná het koken!), kruidenbotertje erbij... Fnuikend voor de lijn (wat is dat ook alweer, de lijn...) maar voor mij elke voorzomer weer een feest! Enne... mét asperges erbij!
kabouter.mutsdinsdag 14 juni 2005 @ 22:28
hebben we al de lekkerste?
dutch-mammadinsdag 14 juni 2005 @ 22:42
quote:
Op dinsdag 14 juni 2005 11:47 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

kleigrond zou helemaal mooi zijn. maar dat moet je meestal storten.
Of verhuizen naar Flevoland!
Ik heb wel eens een aardappel (bint) hier in de klei gestopt... wat een succes!!!
kabouter.mutsdonderdag 23 februari 2006 @ 23:31
Ik woon zelf in de klei !!
Als tuin is het niet altijd geweldig maar ik heb een stukje dat ik als kruiden/moestuin gebruik.
Aankomend jaar dus rosevals of francines in de klei.
Ditta's zijn ook lekker als het eko's zijn.
Zowiezo de eko aardappelen zijn lekkerder stinken ook veel minder!
Kermit77vrijdag 24 februari 2006 @ 13:00
Borgers zijn mijn favoriet. Direct bij de boer vandaan. (inderdaad van de klei)
Martijn_77vrijdag 24 februari 2006 @ 23:42
quote:
Op donderdag 23 februari 2006 23:31 schreef kabouter.muts het volgende:
Ik woon zelf in de klei !!
In de klei?

Zo noemen wij hier het stuk boven de Bergse Maas de klei
marcb1974vrijdag 24 februari 2006 @ 23:48
De aardappel waar ze friet van maken

Anders niet echt lekker zeg maar....
Culi32woensdag 1 maart 2006 @ 14:59
Probeer ook eens bouillon aardappelen. Gewoon aardappel naar keuze koken in (sterke) bouillon. Gegarandeerd smaak en geen jus nodig, dus ook goed voor de lijn.
Pietverdrietwoensdag 1 maart 2006 @ 18:24
Heb laatst zeeuwse roem gekocht, en ze gebakken, erg smakelijke aardappel
Thoricalwoensdag 1 maart 2006 @ 20:03
quote:
Op vrijdag 24 februari 2006 13:00 schreef Kermit77 het volgende:
Borgers zijn mijn favoriet. Direct bij de boer vandaan. (inderdaad van de klei)
Die heten hier eigenheimers.
Maar ik ga er bijna van uit, hoe slechter de aardappel te schillen is des te beter de smaak.
Anders had de soort commercieel niet kunnen overleven.
Maar andijker muizen zijn hier favoriet.
jpzegthallowoensdag 1 maart 2006 @ 20:05
Jaerla'svan kleigrond


Met een lekkere snuf zout.
Blueswoensdag 1 maart 2006 @ 20:25
quote:
Op woensdag 1 maart 2006 14:59 schreef Culi32 het volgende:
Probeer ook eens bouillon aardappelen. Gewoon aardappel naar keuze koken in (sterke) bouillon. Gegarandeerd smaak en geen jus nodig, dus ook goed voor de lijn.
Dat klopt inderdaad.
Ik ben niet zo van de gekookte aardappels, maar in bouillon is het best te doen af en toe
aidylwoensdag 1 maart 2006 @ 22:13
quote:
Op vrijdag 24 februari 2006 23:42 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

In de klei?

Zo noemen wij hier het stuk boven de Bergse Maas de klei
Achter Elshout begint de klei

We hebben hier een aardappel en uienboer op de markt, daar haal ik altijd aardappels. Ik haal standaard een zak frieslanders
kabouter.mutsdonderdag 2 maart 2006 @ 09:41
Ik woon naast een rivier (t Spaarne) die vroeger w.s. vaak buiten zijn oevers is getreden.
De hele tuin is een bonk klei. Planten en kruiden worden hier als ze het goed doen soms 2x zo groot dan ergens anders.
Mijn peterselie leek meer op boerenkool dan op peterselie zo groot.
Bismarckdonderdag 2 maart 2006 @ 09:51
Ik vind Roseval aardappelen op het moment de lekkerste aardappel. Voor ''dagelijks gebruik'' haal ik altijd Nicola aardappelen bij de supermarkt.

[ Bericht 2% gewijzigd door Bismarck op 02-03-2006 13:12:15 ]
G-stringdonderdag 2 maart 2006 @ 14:17
Heb je de Charlotte uit Frankrijk wel eens geprobeerd?
Ook een lekkere romige smaak.
Martijn_77donderdag 2 maart 2006 @ 19:22
quote:
Op woensdag 1 maart 2006 22:13 schreef aidyl het volgende:

[..]

Achter Elshout begint de klei

We hebben hier een aardappel en uienboer op de markt, daar haal ik altijd aardappels. Ik haal standaard een zak frieslanders
Maar in de klei kun je wel goede aardappels halen bij de boer
Thoricaldonderdag 2 maart 2006 @ 19:45
OT. Maar wat zijn goede aardappels godsgruwelijk duur.
Voor de beste rijst die ik kan kopen betaal ik een keer zoveel terwijl er 80% minder water in zit?
aidyldonderdag 2 maart 2006 @ 20:09
quote:
Op donderdag 2 maart 2006 19:22 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Maar in de klei kun je wel goede aardappels halen bij de boer
Klopt

Mijn pa haalde vroeger altijd meteen 100 kilo bij de boer, en die gingen dan de aardappelkelder in. 't was meer een aardappelgat, zo noemde wij het ook! Diep betonnen gat wat mijn pa speciaal voor de aardappels in de nieuwe schuur had gemaakt, houten luik erop met een paar beluchtingsgaatjes, en de aardappels blijven heeeeeel lang goed
kabouter.mutszaterdag 4 maart 2006 @ 13:43
Hebben jullie wel eens truffelaardappels gegeten?
Hoe smaken ze?
Pietverdrietzaterdag 4 maart 2006 @ 14:08
quote:
Op zaterdag 4 maart 2006 13:43 schreef kabouter.muts het volgende:
Hebben jullie wel eens truffelaardappels gegeten?
Hoe smaken ze?
Niets bijzonders, zien er alleen wel mooi uit.
Maupie-Loosdrechtzaterdag 20 september 2008 @ 10:08
De allerlekkerste vind ik de Charlotte
Deze word in Zwitserland klein en in de schil gegeten bij de kaas fondue.
Ik heb hem in vieren gesneden en met schil gefrituurd.
Ongelooflijk van smaak zoals de eerste Malta's

Word geteeld in Frankrijk

Heerlijk!!!!!!

Zijn wel klein.
zoalshetiszaterdag 20 september 2008 @ 11:54
volgens mij is dit jaar eindelijk weer eens een goed aardappeljaar.
MinderMutsigzaterdag 20 september 2008 @ 13:58
De Opperdoezen zijn in ieder geval super.
Erasmozaterdag 20 september 2008 @ 14:04
quote:
Op zaterdag 20 september 2008 11:54 schreef zoalshetis het volgende:
volgens mij is dit jaar eindelijk weer eens een goed aardappeljaar.
^^
Smullen nu het nog kan
kabouter.mutszaterdag 20 september 2008 @ 16:43
Opperdoeskrieltjes in de schil!!
EricTzaterdag 20 september 2008 @ 19:56
zoete aardappel
Windigozondag 21 september 2008 @ 12:33
quote:
Op donderdag 2 maart 2006 09:51 schreef Bismarck het volgende:
Ik vind Roseval aardappelen op het moment de lekkerste aardappel.
Inderdaad, een lekkere zoete, romige smaak.