quote:
Carni stoba
Braadpan is het best
500gram rundvlees
1 0f 2 Uien (naar je eigen smaak)
4a5 teentjes knoflook
2 tomaten
1 groene paprika
1 runder bouilionblokje
1 blikje tomatenpuree
Komijnpoeder
Peper
Zout
beetje margarine en 3 eetlepels olie
Naar behoefte kan er een stukje rode peper bijgedaan worden..
Kruid je vlees met het zout, peper en wat komijnpoeder..
Snijd de tomaat in kleine blokjes en snij ook de parika, uien, knoflook.
Olie met de margarine laten smelten
Bak de uien daarna het knoflook bak ze tot ze licht verkleuren en dan doe je er de paprika bij en helemaal als laatst de tomaat
Bak alles even goed aan
Schep dan alles uit de pan doe dan nog wat olie en margarine in de pan..
Alles de boter is gesmolten doe je ook wat komijnpoeder in de pan en laat je de kruiden even bakken (heel even maar)
Bak het vlees op een middel hoog vuurtje goed aan er komt veel vocht vrij dat moet je straks even er uit laten lekken.
Gooi dan de groenten bij het vlees en roer dat door elkaar heen dan de tomaten puree er door heen mengen en even laten bakken (want tomatenpuree is anders wat zurig) dan een kopje water er bij dat het vlees net er boven uitkomt.
Het bouilionblokje er bij vuur iets lager draaien.en deksel op de pan en 2uur laten stoven.
Afentoe even kijken en kan zijn dat er wat water bij moet maar niet overdrijven
Serveer met rijst en zure komkommer of met een frisse salade van sla, tomaat, komkommer, met een zure tuin kruidendressing.
Vlees wat over blijft is lekker om een andere dag of als lunch in een pistoletje te doen met wat fijn gesneden sla.
Dan heb je een broodje Carni stoba
Simpel en erg lekker....