abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 10 mei 2005 @ 15:20:55 #1
72470 Doekes
Medisch wonder
pi_26884515
Gisteren heb ik ze weer gegeten: sperzieboontjes.

Wat een flauwe hap is dat toch weer zeg. Een beetje peper of nootmuskaat maakt ze wel iets lekkerder, maar het kan volgens mij stukken beter.

Heb jij tips of recepten om een pan sperzieboontjes om te toveren in een feestmaal? Plaats ze dan aub hier.
Het leven is geen krentenbol...
Volg de pijlen.
I am the Lizard King. I can do anything.
pi_26884621
Je bedoelt gewoon iets om met gekookte sperzieboontjes te doen zodat ze lekker worden? Dat zou ik niet weten, maar je kunt tegenwoordig wel van die pakjes kopen voor andere gerechten (ovenschotels e.d.) met sperziebonen, en die zijn best lekker. Misschien kun je dat eens proberen.

Verder smaken verse boontjes natuurlijk al een stuk beter dan die snotterige dingen uit een potje.
Are you pondering what I'm pondering?
  dinsdag 10 mei 2005 @ 15:28:07 #3
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_26884705
Probeer eens de sajoerboontjes-boemboe van Conimex, is makkelijk en dan smaken ze heel anders

Ook vind ik ze beetgaar lekker door een koude groenteschotel met wat mayonaise, aardappels en bijvoorbeeld een blikje "legume de macedoine" van Bonduelle.

En verder zou ik zeggen, experimenteer eens wat
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_26884905
Verse spertieboontjes met een beetje suiker koken is lekker!
1. En zet die zuiger op je fontanelletje!
  dinsdag 10 mei 2005 @ 15:36:09 #5
12237 Phaedrus
Nu met transparante avatar!
pi_26884906
Dan moet je 'ns verse, net beetgaar gekookte haricots verts eten in plaats van doodgekookte Hollandsche sperziebonen uit een potje. Een verschil van dag en nacht!
Life moves pretty fast. If you don't stop and look around once in a while, you could miss it.
pi_26884937
Je had ze toch niet uit een potje mag ik hopen?

Verse spercieboontjes zijn heerlijk
pi_26884972
Sambal boontjes van maken.
  dinsdag 10 mei 2005 @ 15:40:01 #8
72470 Doekes
Medisch wonder
pi_26884995
quote:
Op dinsdag 10 mei 2005 15:25 schreef Mini_rulez het volgende:
Je bedoelt gewoon iets om met gekookte sperzieboontjes te doen zodat ze lekker worden?
Dat bedoel ik inderdaad. Een sausje ofzo er doorheen.
quote:
Verder smaken verse boontjes natuurlijk al een stuk beter dan die snotterige dingen uit een potje.
Ik neem altijd verse, die zijn inderdaad een stuk beter.
Het leven is geen krentenbol...
Volg de pijlen.
I am the Lizard King. I can do anything.
  dinsdag 10 mei 2005 @ 15:40:36 #9
65653 Spindizzy
FUCK-A-DOODLE-DO!
pi_26885015
quote:
Op dinsdag 10 mei 2005 15:38 schreef nerd4sale het volgende:
Sambal boontjes van maken.


Dat wilde ik ook posten...
Nothing is ever easy Zeddicus Zu'l Zorander (Wizard's First Rule)
Go then, there are other worlds than these Jake (The Gunslinger)
pi_26885043
Verse spercieboontjes met Aromat erover heen en een gebakken uitje erdoor! Heerlijk, net een ander smaakje.

Verder zijn ze roergebakken ook lekker, met een beetje sambal, knoflook en een gebakken uitje.
Probeer niet subtiel te zijn, als je iets belangrijks wilt zeggen!
  dinsdag 10 mei 2005 @ 15:41:56 #11
72470 Doekes
Medisch wonder
pi_26885044
quote:
Op dinsdag 10 mei 2005 15:38 schreef nerd4sale het volgende:
Sambal boontjes van maken.
En hoe maak je dat als ik vragen mag? Gewoon een klodder sambal er doorheen?
Het leven is geen krentenbol...
Volg de pijlen.
I am the Lizard King. I can do anything.
  dinsdag 10 mei 2005 @ 15:44:00 #12
93214 DeTolk
Elk puntje telt.
pi_26885098
Of een heerlijk satehsausje erover dan kwijl ik de hele keuken onder
  dinsdag 10 mei 2005 @ 15:46:42 #13
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_26885170
Uitje fruiten, djahé en laos erdoor, twee ontvelde tomaten in stukjes, schepje suiker. Eventueel wat sambal. Gekookte sperzieboontjes erdoor, meeverwarmen. Op het laatst wat ketjap erdoor.
The love you take is equal to the love you make.
pi_26885195
sperzieboontjes is echt niks lekkers van te maken
net als die dooie nederlandse gekookte aardappels.

maar ik ben benieuwd naar de antwoorden
  dinsdag 10 mei 2005 @ 15:48:14 #15
72470 Doekes
Medisch wonder
pi_26885203
quote:
Op dinsdag 10 mei 2005 15:41 schreef Ben_soms_best_lief het volgende:
Verse spercieboontjes met Aromat erover heen en een gebakken uitje erdoor! Heerlijk, net een ander smaakje.

Verder zijn ze roergebakken ook lekker, met een beetje sambal, knoflook en een gebakken uitje.


En dan niet te scheutig met de Aromat neem ik aan.
Het leven is geen krentenbol...
Volg de pijlen.
I am the Lizard King. I can do anything.
pi_26885219
bundeltje gekookte boontjes met een stukje bacon eromheen gewikkeld, even in de oven.... mmmmmmm
  dinsdag 10 mei 2005 @ 15:52:22 #17
72470 Doekes
Medisch wonder
pi_26885282
quote:
Op dinsdag 10 mei 2005 15:46 schreef Lienekien het volgende:
Uitje fruiten, djahé en laos erdoor, twee ontvelde tomaten in stukjes, schepje suiker. Eventueel wat sambal. Gekookte sperzieboontjes erdoor, meeverwarmen. Op het laatst wat ketjap erdoor.
Klinkt lekker! Maareh, djahé en laos, dat zijn kruiden?
Het leven is geen krentenbol...
Volg de pijlen.
I am the Lizard King. I can do anything.
  dinsdag 10 mei 2005 @ 15:55:00 #18
72470 Doekes
Medisch wonder
pi_26885340
quote:
Op dinsdag 10 mei 2005 15:36 schreef Phaedrus het volgende:
Dan moet je 'ns verse, net beetgaar gekookte haricots verts eten in plaats van doodgekookte Hollandsche sperziebonen uit een potje. Een verschil van dag en nacht!
Ook beter dan verse sperziebonen?
Het leven is geen krentenbol...
Volg de pijlen.
I am the Lizard King. I can do anything.
pi_26885341
maak het klaar met wat bamboe (conimex volgens mij..) heerlijk...

enne doekes, djahé en laos zijn inderdaad kruiden en erg lekker...
  dinsdag 10 mei 2005 @ 15:56:13 #20
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_26885379
quote:
Op dinsdag 10 mei 2005 15:52 schreef Doekes het volgende:

[..]

Klinkt lekker! Maareh, djahé en laos, dat zijn kruiden?
Djahé is gemberpoeder. Laos kun je vervangen door witte peper.
The love you take is equal to the love you make.
  dinsdag 10 mei 2005 @ 15:59:00 #21
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_26885456
quote:
Op dinsdag 10 mei 2005 15:55 schreef laika het volgende:
maak het klaar met wat bamboe (conimex volgens mij..) heerlijk...

enne doekes, djahé en laos zijn inderdaad kruiden en erg lekker...
Je bedoelt boemboe denk ik, in plaats van bamboe
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  dinsdag 10 mei 2005 @ 15:59:52 #22
115121 Arizona
Zeg maar Arißona
pi_26885482
Uitgebakken spekjes erdoorheen mengen
You won't be lost, hurt, tired or lonely - Something beautiful will come your way
  † In Memoriam † dinsdag 10 mei 2005 @ 16:02:05 #23
43556 miss_dynastie
pi_26885518
Ik ben niet echt van de Hollandse pot, maar meeeeeeeeeeeen, sperzieboontjes, mosterd en aardappelpuree
  dinsdag 10 mei 2005 @ 16:08:58 #24
72470 Doekes
Medisch wonder
pi_26885674
quote:
Op dinsdag 10 mei 2005 15:59 schreef MaLo het volgende:
Uitgebakken spekjes erdoorheen mengen
Met uitgebakken spekjes wordt alles lekker
Het leven is geen krentenbol...
Volg de pijlen.
I am the Lizard King. I can do anything.
pi_26885706
quote:
Op dinsdag 10 mei 2005 15:56 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Djahé is gemberpoeder. Laos kun je vervangen door witte peper.
Laos is ook gewoon verkrijgbaar bij iedere supermarkt bij de oosterse producten
zit in zo'n conimex potje. Is erg lekker door meer gerechten.
  dinsdag 10 mei 2005 @ 16:10:34 #26
72470 Doekes
Medisch wonder
pi_26885730
quote:
Op dinsdag 10 mei 2005 16:02 schreef miss_dynastie het volgende:
Ik ben niet echt van de Hollandse pot, maar meeeeeeeeeeeen, sperzieboontjes, mosterd en aardappelpuree
Alles door elkaar mixen zoals een stamppot, alleen dan zonder het stampwerk?
Het leven is geen krentenbol...
Volg de pijlen.
I am the Lizard King. I can do anything.
pi_26885759
lekker met sesamolie
  dinsdag 10 mei 2005 @ 16:12:25 #28
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_26885791
Als ik 'nasi' maak, doe ik daar vaak versgekookte sperziebonen door.
The love you take is equal to the love you make.
pi_26885874
Van Maggie heb je ook een soort mix en dan heb je sperzieboontjes met satésaus en rijst. Goed te doen al zeg ik het zelf.
Het doet er niet toe wie ik ben, maar wie ik wil zijn.
  dinsdag 10 mei 2005 @ 16:25:24 #30
111571 klaarover
klaar? over!
pi_26886188
Net als alle peulvruchten, profiteren sperziebonen enorm van vet, zout en versheid.
Koop dus vers of vries, maar nooit pot of blik.

Het is helemaal de mode om sperziebonen te roerbakken, maar blancheer ze dan eerst wel 4 minuutjes. Anders blijven ze echt te rauw en dat is vies.
Als onderdeel van een salade nicoise zijn sperziebonen een veel geziene toepassing.
Verder vind ik sperziebonen met een grove tomaten/paprikasaus en olijfolie erg lekker.
En natuurlijk, zoals genoemd, sperzieboontjes met spekkies EN spekvet.
  † In Memoriam † dinsdag 10 mei 2005 @ 17:18:58 #31
43556 miss_dynastie
pi_26887752
quote:
Op dinsdag 10 mei 2005 16:10 schreef Doekes het volgende:

[..]

Alles door elkaar mixen zoals een stamppot, alleen dan zonder het stampwerk?
pi_26888149
- stukje ontbijtspek rond een aantal boontjes wikkelen en zo de oven in tot 't spek goed is
- uitje en knoflook fruiten en hier de in stukjes gesneden boontjes bij en kruiden met peper, zout en nootmuskaat
- melksausje maken voor erbij
- boontjes met mayo
pi_26888372
ui , spekblokjes en champignons bakken
boontjes koken

bij elkaar doen en eten maar
Baby make your move !!!
pi_26888447
quote:
Op dinsdag 10 mei 2005 15:28 schreef BBQ-kip het volgende:
Probeer eens de sajoerboontjes-boemboe van Conimex, is makkelijk en dan smaken ze heel anders
superlekker inderdaad!! Met rijst erbij
And as a finishing touch, God created the Dutch
  dinsdag 10 mei 2005 @ 19:14:01 #35
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_26890748
quote:
Op dinsdag 10 mei 2005 15:59 schreef MaLo het volgende:
Uitgebakken spekjes erdoorheen mengen
Tijdens het roerbakken dan he!!
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  dinsdag 10 mei 2005 @ 19:31:59 #36
12237 Phaedrus
Nu met transparante avatar!
pi_26891387
quote:
Op dinsdag 10 mei 2005 15:55 schreef Doekes het volgende:

[..]

Ook beter dan verse sperziebonen?
Certainement.
Life moves pretty fast. If you don't stop and look around once in a while, you could miss it.
  dinsdag 10 mei 2005 @ 23:40:15 #37
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_26899831
van conimex de boemboe voor sajoer boontjes erdoor mikken.
heb je heerlijke sperziebonen.
lekker met rijst en stukjes gemarineerde kipfilet
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_26902524
Sambal goreng boontjes met garnaaltjes erdoor!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  woensdag 11 mei 2005 @ 02:05:27 #39
78707 TheSilentEnigma
Heldin, bazin, godin.
pi_26902591
Zuid-Afrikaanse bobotie. Zo'n pak halen van Knorr wereldgerechten, en sperziebonen worden feest!!
  † In Memoriam † donderdag 12 mei 2005 @ 00:08:28 #40
34726 Fratz
Max
pi_26931788
uitje fruiten, champignons erbij, boontjes erbij (eerst ff klein beetje voorgekookt). daarna kokosmelk erbij en wat gemberpoeder en flink wat kerriepoeder. roeren en voila! lekkerlekker!
There are no secrets in life, just hidden truths that lie beneath the surface.
  maandag 6 juni 2005 @ 15:33:53 #41
72470 Doekes
Medisch wonder
pi_27677689
quote:
Op dinsdag 10 mei 2005 15:28 schreef BBQ-kip het volgende:
Probeer eens de sajoerboontjes-boemboe van Conimex, is makkelijk en dan smaken ze heel anders
Ik heb dit geprobeerd en het leek me heel erg lekker, maar het viel me toch een beetje tegen, helaasch... Maar toch bedankt voor de tip!
Het leven is geen krentenbol...
Volg de pijlen.
I am the Lizard King. I can do anything.
  maandag 6 juni 2005 @ 15:37:58 #42
64781 bonke
pipo koeie
pi_27677842
gewoon ff als ze bijna klaar zijn een gesneden tomaatje derbij roeren
pies on joe toe
  maandag 6 juni 2005 @ 15:57:07 #43
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_27678570
quote:
Op maandag 6 juni 2005 15:33 schreef Doekes het volgende:

[..]

Ik heb dit geprobeerd en het leek me heel erg lekker, maar het viel me toch een beetje tegen, helaasch... Maar toch bedankt voor de tip!
Ah, dat is jammer...
Maar er zijn nog genoeg andere mogelijkheden
Koude gekookte boontjes met stukjes ui, aardappel en mayonaise bijvoorbeeld
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  maandag 6 juni 2005 @ 16:32:04 #44
92655 Ferdi81
omdat............
pi_27679879
pakje van maggi = sperziebonen + sate, is echt super !!!
pi_30516853
Wat te doen met; krijgen ze altijd doorgekookt voorgeschoteld maar dat wil ik vnvnd nie!

suggesties?
Brabantse nuchterheid...
  maandag 12 september 2005 @ 16:49:06 #46
17729 SP
I hate my interests
pi_30517051
't is wat ver gezocht misschien maar wat dacht je van korter koken?
  maandag 12 september 2005 @ 16:50:03 #47
123971 Serious_Sven
Our Infinite Struggle
pi_30517070
Of jouw portie er eerder uit halen...
  maandag 12 september 2005 @ 16:51:30 #48
54845 clowncloon
Oppervlakkigheid troef
pi_30517106
rauw
stomen
bakken
frituren

etc.

[ Bericht 27% gewijzigd door Blues op 12-09-2005 18:52:05 (onzin verwijderd) ]
Antec P180 | Intel Core 2 Quad Q6600 | Asus Striker Extreme S775 | 4 GB DDR2 800 Mhz
Seagate 400 GB | 8800 GTX Ultra 768 MB | X-Fi Extreme Gamer | Logitech Z5500 | much more...
pi_30517198
Sperziebonen zijn rauw giftig!!!
Merk en designkleding als nieuw! zie de link
http://shop.kapaza.nl/artemisonlineshop/page1/
  maandag 12 september 2005 @ 18:14:30 #50
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_30518635
quote:
Op maandag 12 september 2005 16:55 schreef leviathanfd het volgende:
Sperziebonen zijn rauw giftig!!!
Hoe kom je daar bij?
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  maandag 12 september 2005 @ 18:48:11 #51
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_30519523
quote:
Op maandag 12 september 2005 16:55 schreef leviathanfd het volgende:
Sperziebonen zijn rauw giftig!!!
Ah, vandaar dat ik dood ben.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_30519710
Ik dacht ook dat er een giftige stof inzat bij rauw eten
quote:
Bijzonderheden

Sperziebonen zijn niet geschikt om rauw te eten. In rauwe bonen en peulvruchten komt van nature een giftige stof voor die door het koken van de bonen onwerkzaam wordt. Bonen in pot en blik en uit de diepvries zijn niet meer rauw.

Was de bonen voor gebruik, snijd de puntjes er af en breek ze in stukken.

Verpakt in een open plastic zak zijn de bonen enkele dagen op een koele plaats of de koelkast houdbaar.
  maandag 12 september 2005 @ 18:56:01 #53
1316 PLAE@
Founded by fuckers
pi_30519744
Niet helemaal koken dan vind ik ze altijd wel lekker
  maandag 12 september 2005 @ 19:40:37 #54
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_30520973
Ja hoor, giftig nog wel. Dat is hetzelfde met taugé en champions, je moet er KILO's van eten wil het je ooit schaden.
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  maandag 12 september 2005 @ 19:41:16 #55
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_30520994
Verder gewoon heel kort koken, lekker knapperig
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  maandag 12 september 2005 @ 20:16:38 #56
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_30522078
Je kunt ze ook roerbaken. als je dat kort doet blijven ze ook lekker knapperig
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  maandag 12 september 2005 @ 20:17:42 #57
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_30522105
das een vak apart, trouwens, goed roerbakken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 12 september 2005 @ 21:09:10 #58
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_30523673
quote:
Op maandag 12 september 2005 20:17 schreef Pietverdriet het volgende:
das een vak apart, trouwens, goed roerbakken.
Idd, kook ze meestal vooraf even kort anders blijven ze veel te hard
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_30527016
Ik vind ze lekker eerst gekookt en dan nog gebakken in een plakje spek.

Of roergebakken met wat uit, knoflook, sambal, tomatenpuree, gele basterdsuiker en ketoembar.
pi_30527805
Gewoon of koken tot ze beetgaar zijn of stomen. Dan een klontje bakboter erbij en flink wat peper met nootmuskaat erbij. Yummie
Ook kan je er nog wat gefruite ui bijdoen
Thank Drunk I'm a Goddess!
  maandag 12 september 2005 @ 23:35:17 #61
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_30528142
sperziebonen koken en beetje stevig laten.
In bacon rollen of ontbijtspek en dan lekker in de bakboter bakken tot de spek goed is (niet te knapperig). Yummy!
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  dinsdag 13 september 2005 @ 11:03:22 #62
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_30535321
quote:
Op maandag 12 september 2005 23:35 schreef Nembrionic het volgende:
sperziebonen koken en beetje stevig laten.
In bacon rollen of ontbijtspek en dan lekker in de bakboter bakken tot de spek goed is (niet te knapperig). Yummy!
Dit kan ook door de rolletjes in de oven te leggen en het spek een beetje te laten uitbakken, hmmmm

Sperziebonensalade is trouwens ook lekker.

En volgens mij was hier al een topic over...

-Edit- zie je wel: Sperzieboontjes
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_30545720
quote:
Op dinsdag 13 september 2005 11:03 schreef BBQ-kip het volgende:

[..]

Dit kan ook door de rolletjes in de oven te leggen en het spek een beetje te laten uitbakken, hmmmm

Sperziebonensalade is trouwens ook lekker.

En volgens mij was hier al een topic over...

-Edit- zie je wel: Sperzieboontjes
kip, waarom neem je niet weer je blauwe kleurtje terug?
kan je meurtsjen enzo.
en je bent er regelmatig[er!!!]
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  dinsdag 13 september 2005 @ 19:03:59 #64
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_30548480
quote:
Op dinsdag 13 september 2005 17:27 schreef MissyMirjaM het volgende:
kan je meurtsjen enzo.
en je bent er regelmatig[er!!!]
Zal de merge aanvragen (Nee, mods zelf kunnen niet mergen dat kunnen alleen FA's)
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_59913395
Hoe maak je ze eigenlijk klaar (normaal) ?

Uiteindes eraf knallen, in het water gooien en koken maar ?
All those moments will be lost, like tears in rain... Time to die.
  zondag 6 juli 2008 @ 05:33:28 #66
84524 Morwen
I got life
pi_59920740
Scotty....bzzzzzprrr........Scotty......tiktiktik.........do we have contact? Yes, Captain, but we have landed in the wrong year........It looks like we are in the year 2008 but this topic was last visited in the year 2005. I don't know sir, something must have gone terribly wrong.......

Doesn't matter, Scotty, answer this user than we can go on as planned.

Toppen van de sperziebonen afsnijden, door de midden snijden tenzij ze al klein zijn (5 cm). Met water en zout (theelepel) opzetten. Zodra het kookt helemaal laag zetten, deksel op de pan voor ongeveer 20 minuten laten koken. Afgieten en klaar, basis sperziebonen Ikzelf doe er graag nog een klont boter doorheen (10 gram ofzo) en uitgebakken spekkies. Dat laatste kan je ook met plakken ontbijtspek doen, klein snijden en knapperig bakken (is sneller en kan je in die 20 minuten tijd doen).

Log off, on to another year
I used to work in a morgue........I am a people person
Only Human
pi_59920749
Mooie kick. Is er al een topic over snijbonen?

Ow en de sperciebonen na afsnijden van de uiterste puntjes 10 minuten koken en dan bakken met sambal.
*****Kraak........
  zondag 6 juli 2008 @ 05:50:39 #68
84524 Morwen
I got life
pi_59920769
quote:
Op zondag 6 juli 2008 05:40 schreef kraakvandaal het volgende:
Mooie kick. Is er al een topic over snijbonen?

Ow en de sperciebonen na afsnijden van de uiterste puntjes 10 minuten koken en dan bakken met sambal.
Dan maak je een drol nog wel lekker Je kan er ook een fles ketchup overheen gooien, maar ik hou juist van de smaak van sperziebonen, het vet en het zout halen de smaak naar boven. Sambal verdooft je smaakpapillen, maar dat zal de bedoeling wel zijn.
I used to work in a morgue........I am a people person
Only Human
pi_59920774
quote:
Op zondag 6 juli 2008 05:50 schreef Morwen het volgende:

[..]

Dan maak je een drol nog wel lekker Je kan er ook een fles ketchup overheen gooien, maar ik hou juist van de smaak van sperziebonen, het vet en het zout halen de smaak naar boven. Sambal verdooft je smaakpapillen, maar dat zal de bedoeling wel zijn.
Ketchup. Je hebt wel een punt met dat verdoven.
*****Kraak........
  zondag 6 juli 2008 @ 05:59:17 #70
84524 Morwen
I got life
pi_59920779
quote:
Op zondag 6 juli 2008 05:54 schreef kraakvandaal het volgende:

[..]

Ketchup. Je hebt wel een punt met dat verdoven.
Een punt

Maar ik kon dus iemand die OVERAL ketchup over kwakte, gewoon omdat ze niks lustte. Zo zonde, maarja, haar moeder kon ook niet echt koken
I used to work in a morgue........I am a people person
Only Human
pi_59920782
Gewoon knoflook toevoegen aan het kookwater... heerlijk!
pi_59920784
quote:
Op zondag 6 juli 2008 05:59 schreef Morwen het volgende:

. Zo zonde, maarja, haar moeder kon ook niet echt koken
Mijn moeder kon dat ook niet. Sambal was het toverwoord dan smaakte de bleke zooi tenminste.
*****Kraak........
  zondag 6 juli 2008 @ 06:10:13 #73
84524 Morwen
I got life
pi_59920793
quote:
Op zondag 6 juli 2008 06:00 schreef Maroetje het volgende:
Gewoon knoflook toevoegen aan het kookwater... heerlijk!
Hmmm,is dat niet als met ui dat dat niet echt iets doet? Dat heb ik dus met hutspot, ik gooi die uien bij die wortels en aardappen en zwaai ze eigenlijk een beetje uit. RIP
I used to work in a morgue........I am a people person
Only Human
pi_59920807
quote:
Op zondag 6 juli 2008 06:10 schreef Morwen het volgende:

[..]

Hmmm,is dat niet als met ui dat dat niet echt iets doet? Dat heb ik dus met hutspot, ik gooi die uien bij die wortels en aardappen en zwaai ze eigenlijk een beetje uit. RIP
Nee joh is echt een smaakverbetering. Gewoon twee uitgeperste of gekneusde teentjes in het water gooien en ruik & proef het verschil.
pi_59920819
Knoflook in het water gooien? Dat is toch zonde?
*****Kraak........
pi_59920821
Waarom is het zonde om knoflook in het water te gooien?
pi_59920824
Om weer ontopic te gaan vind ik knoflook en sperciebonen niet echt een goede combinatie.
*****Kraak........
pi_59920827
quote:
Op zondag 6 juli 2008 06:37 schreef Maroetje het volgende:
Waarom is het zonde om knoflook in het water te gooien?
Heb geen idee?, het klinkt niet goed, ken je dan niet beter knoflookpoeder nemen?
*****Kraak........
  zondag 6 juli 2008 @ 06:46:59 #79
84524 Morwen
I got life
pi_59920837
quote:
Op zondag 6 juli 2008 06:37 schreef Maroetje het volgende:
Waarom is het zonde om knoflook in het water te gooien?
Knoflook kan je het beste kort aanbakken, kort dus, koken heeft geen zin net als uien eigenlijk. Alle smaak gaat eruit, het is dus meer het idee dan de echte smaaksensatie.
I used to work in a morgue........I am a people person
Only Human
pi_59920846
quote:
Op zondag 6 juli 2008 06:46 schreef Morwen het volgende:

[..]

Knoflook kan je het beste kort aanbakken, kort dus, koken heeft geen zin net als uien eigenlijk. Alle smaak gaat eruit, het is dus meer het idee dan de echte smaaksensatie.
Je bent geweldig op dit tijdstip.
*****Kraak........
pi_59920848
Smaken verschillen zullen we het daar ophouden? Ik heb het gewoon een keer geprobeerd en vond het buitengewoon lekker. Koud zijn ze dan ook nog heel smakelijk en kunnen ze daar een salade. Enne knoflookpoeder? Dat heb ik echt nog nooit gebruikt, heb daar bij het idee dat het nooit zal smaken als 'echte' knoflook.
pi_59920852
Ik heb een potje van die poeder hier staan en dat spul smaakt best wel sterk, niet zoals verse maar je kunt 't echt niet op elk gerecht gebruiken.
*****Kraak........
  zondag 6 juli 2008 @ 06:57:25 #83
84524 Morwen
I got life
pi_59920853
quote:
Op zondag 6 juli 2008 06:51 schreef kraakvandaal het volgende:

[..]

Je bent geweldig.
Dat weet ik
I used to work in a morgue........I am a people person
Only Human
pi_59920855
quote:
Op zondag 6 juli 2008 06:57 schreef Morwen het volgende:

[..]

Dat weet ik
Volgende keer zet ik er een disclaimer bij.
*****Kraak........
pi_59920868
Edit: oeps ik reageerde voordat ik zag dat dit topic al 2 pagina's heeft

Hoera voor de sperzieboon dan maar
pi_59920877
Toch vind ik snijbonen veel beter smaken, door de molen ermee en een heerlijke smaak hebben ze.
*****Kraak........
pi_59933125
quote:
Op zondag 6 juli 2008 05:33 schreef Morwen het volgende:
deksel op de pan voor ongeveer 20 minuten laten koken.
20 minuten? Dan heb je sperziebonensoep. 10 max.
Mijn moeder maakte ze altijd met spekjes en tomaat, maar ik vind ze 'kaal' ook overheerlijk
pi_59991212
grieks: uitje en pepertje glazig bakken in olijfolie, peper en erbij, blikje gepelde tomaten en daar de boontjes gaar in koken
pi_60004953
Suasje van: zoete ketjap, kokos, pindakaas, ketchup, pepertje of sambal.
  woensdag 9 juli 2008 @ 21:00:38 #90
94782 Nieuwschierig
Pro bikini-lijn
pi_60005223
Haal een doorregen runderriblab van 800 gram bij de slager er braad die in 500 gram boter in een uurtje of 6 bijna zwart. Doe de jus over de niet te dunne bonen en je hoeft nooit geen knoflook , sambal of andere buitenlandse kost meer.
Wie dit leest is gek
  woensdag 9 juli 2008 @ 21:07:13 #91
198227 Wazigheid
Vaagheid (overal)
pi_60005351
Je kunt stomen ipv in het water koken, dan gaat er heel wat minder smaak verloren (geldt voor alle groenten).
Of je zou het langzaam kunnen koken (volgens mij heet dit stoven?) in 1cm water, wat olijfolie, zout, peper, knoflook en bonenkruid (dat heet niet voor niets zo ) en eventueel wat provencaalse kruidenmix, zorg dat je het water helemaal laat verdampen ipv het af te gieten.
Oeh ik krijg er spontaan zin in
pi_63886765
quote:
Op woensdag 9 juli 2008 21:00 schreef Nieuwschierig het volgende:
Haal een doorregen runderriblab van 800 gram bij de slager er braad die in 500 gram boter in een uurtje of 6 bijna zwart.
Wat een verspilling van het vlees

Ik heb nu sperziebonen op staan met tijm, rozemarijn en bieslook. Eens kijken of het helpt of dat het toch weer een slappe hap is..
pi_63887526
-laat maar-

[ Bericht 96% gewijzigd door Trusten op 09-12-2008 20:14:11 ]
pi_63888383
TVP: Mijn moeder kookt heel vaak sperzieboontjes (of spercieboontjes?), maar zij kookt ze altijd helemaal dood. Heel het water is groen en de bonen kun je niet groen meer noemen. Dan vind ik ze niet te eten. Laatst had ze, op mijn advies, de boontjes niet zo lang gekookt en ik vond ze een stuk lekkerder. Helaas kookte ze de boontjes de keren erna weer veel te lang

Dus met de tips hier kan ik de boontjes toch nog lekker maken, iig als ik ze zelf kook.

Wij hebben trouwens nooit de boontjes door de midden gebroken, alleen de topjes eraf... maakt het veel uit voor de smaak of is het een gewoonte?
pi_63890267
quote:
Op dinsdag 9 december 2008 19:35 schreef Black_Tulip het volgende:

[..]

Wat een verspilling van het vlees

Ik heb nu sperziebonen op staan met tijm, rozemarijn en bieslook. Eens kijken of het helpt of dat het toch weer een slappe hap is..
Nee, het was hem toch weer niet vrees ik.
  dinsdag 9 december 2008 @ 22:06:22 #96
235707 Painted_Horse
Quarter or Dime?
pi_63890793
Ik zie al wat lekkere dingen er tussen staan die ik zeker ga proberen van de week.
Alleen nog hier een winkel zien te vinden die verse gemberwortel en Laos verkoopt.
Never underestimate a Horse - He can't think but is better in acting than Meryl Streep
pi_63892642
quote:
Op dinsdag 9 december 2008 19:35 schreef Black_Tulip het volgende:

[..]

Wat een verspilling van het vlees
Zwart is de kleur na 6 uur sudderen, niet dat het aangebrand is. Alleen gecaramelliseerd.
Bovendien gaat het in eerste instantie niet om het vlees maar om de jus.
Wie dit leest is gek
pi_63892833
quote:
Op dinsdag 9 december 2008 22:59 schreef Nieuwschierig het volgende:

[..]

Zwart is de kleur na 6 uur sudderen, niet dat het aangebrand is. Alleen gecaramelliseerd.
Bovendien gaat het in eerste instantie niet om het vlees maar om de jus.
Maar is het vlees dan nog wel lekker? En bij mij gaat het in eerste instantie toch echt om het vlees.
pi_63896823
- in een salade: beetgaar koken met een bouillonblokje in het kookwater, oeper en zout erover en af laten koelen. Dan een rood uitje snipperen, een klodder mayo er bij en de koude boontjes er door scheppen.

- in de wok: wederom beetgaar koken met een bouillonblokje, dan in hete olie een ui in ringen fruiten met een gesnipperd knoflookteentje erbij, de boontjes erbij, wat zeezout en paprikapoeder een afblussen met een scheut ketjap manis.

- In een ovenschotel. De bobotie van Knorr Wereldgerechten smaakt prima en boontjes passen hier prima in.

- Traditioneel: beetgaar koken in weinig water met een bouillonblokje, water afgieten, kruiden erbij (peper, zout, nootmuskaat, paprikapoeder). Dan een blokje roomboter en een theelepeltje suiker. Even opschudden en heerlijk smullen.
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  vrijdag 23 januari 2009 @ 23:29:58 #100
72470 Doekes
Medisch wonder
pi_65361840
quote:
Op woensdag 9 juli 2008 11:13 schreef lies1947 het volgende:
grieks: uitje en pepertje glazig bakken in olijfolie, peper en erbij, blikje gepelde tomaten en daar de boontjes gaar in koken
Dit lijkt me een goed plan. Ga ik proberen!
Het leven is geen krentenbol...
Volg de pijlen.
I am the Lizard King. I can do anything.
  vrijdag 23 januari 2009 @ 23:36:18 #101
81882 Lips
Een vrouwtje
pi_65362043
Ik heb 't topic niet gelezen, enkel de OP, maar ik heb wel iets! Is voor ongeveer 4 personen denk ik.

500 - 750 gram boontjes
4 tomaten
1 bosje lenteuitjes
1 teentje knoflook
3 eetlepels (olijf)olie
2 thelepels Provencaalse kruiden
zout en peper
scheutje citroensap of wijnazijn

maak de sperzieboontjes schoon (eventueel een keer doorbreken),
Dompel de tomaten tegenover de steelaanzet circa 10 seconden in kokend water en laat ze onder de koude kraan schrikken (voor als je lui bent: stop ze een uur in de diepvries en dan onderdompelen in kokend water) en ontvel ze.
Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes.
Snijd de lenteuitjes in ringetjes en houd het blanke en groene gedeelte apart.
Snipper de knoflook.
Kook de boontjes in 10 - 15 minuten in water met wat zout en laat ze uitlekken.
Verhit de olie en laat de kruiden de knoflook en het blanke deel van de bosuitjes kort fruiten.
Voeg de boontje en de tomaten toe, breng op smaak met peper en zout en een scheutje citroen of wijnazijn.
Laat regelmatig omschuddend goed doorverwarmen.
Bestrooi met het groen van de lenteuitjes.
Miauw
Op dinsdag 21 juni 2011 21:42 schreef Jajong het volgende: I stand corrected; ik zou nooit vreemdgaan, behalve als mijn vriendin zo dom zou zijn als Lips.
pi_65492919
Ziet er lekker uit, maar wacht alsjeblieft tot het weer sperziebonenseizoen is! Die taaie, geïmporteerde Egytpische bonen die nu worden verkocht zijn niet te eten...
pi_65493193
quote:
Op vrijdag 23 januari 2009 23:36 schreef Lips het volgende:
-knip-
Klinkt lekker maar 10-15 minuten koken en dan ook nog wokken? Dan heb je snot.
Als ik ze alleen kook dan vind ik 10 minuten al te lang, boontjes moeten wel een beetje een bite hebben. Vijf minuutjes voorkoken is lang zat als je er daarna nog andere dingen mee gaat doen. In de wok met de tomaat e.d. gaart het immers ook nog door.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_65495576
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 14:42 schreef mrnewbee het volgende:
Ziet er lekker uit, maar wacht alsjeblieft tot het weer sperziebonenseizoen is! Die taaie, geïmporteerde Egytpische bonen die nu worden verkocht zijn niet te eten...


En dan is er ook nog een gigantisch verschil tussen de supermarkt bonen en de vers uit de moestuin geplukte spercieboontjes. Ik ben nu mijn diepvries voorraad aan het opeten maar het smaakt echt niet hetzelfde als vers.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_65495807
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 15:53 schreef Cat22 het volgende:

[..]



En dan is er ook nog een gigantisch verschil tussen de supermarkt bonen en de vers uit de moestuin geplukte spercieboontjes. Ik ben nu mijn diepvries voorraad aan het opeten maar het smaakt echt niet hetzelfde als vers.
Doe maar sjiek!
  woensdag 28 januari 2009 @ 17:36:29 #106
81882 Lips
Een vrouwtje
pi_65499259
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 14:49 schreef MinderMutsig het volgende:

[..]

Klinkt lekker maar 10-15 minuten koken en dan ook nog wokken? Dan heb je snot.
Als ik ze alleen kook dan vind ik 10 minuten al te lang, boontjes moeten wel een beetje een bite hebben. Vijf minuutjes voorkoken is lang zat als je er daarna nog andere dingen mee gaat doen. In de wok met de tomaat e.d. gaart het immers ook nog door.
Ik geloof dat ik ze 10 minuten toch wel had gekookt, en ze hoeven niet meer zo lang in de wok. Ik vind dingen ook snel 'te gaar' maar vond het hier meevallen. Maar ieder z'n eigen variatie natuurlijk
Miauw
Op dinsdag 21 juni 2011 21:42 schreef Jajong het volgende: I stand corrected; ik zou nooit vreemdgaan, behalve als mijn vriendin zo dom zou zijn als Lips.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')