FOK!forum / Culinesse à gogo / Die sushi uit de vries
allsystemshaltmaandag 2 mei 2005 @ 17:03
Die je bij de dirk en zo kan kopen.

Is een pakket met verscillende soorten vis (DUHH) en sojasaus en WasaB!!!!!!!

Heeft iemand dat wel eens geprobeerd ? en zo ja is het wat ?

*ik ben erg nieuwschierig hierna..

**Hm ik kan natuurlijk ook zelf eens 1 keer gaan proberen
Bushmastermaandag 2 mei 2005 @ 17:22
Voor wat je krijgt véééél te duur maar wel lekker
tonksmaandag 2 mei 2005 @ 17:25
Wasabi vind ik echt vies sojasaus ook,
Maar die sushi ging nog wel
Vodka_Limemaandag 2 mei 2005 @ 17:51
wat the hack is : shusi?? bedoel je geen sushi??
Dark_Killahmaandag 2 mei 2005 @ 17:51
Sushi
DarkElfmaandag 2 mei 2005 @ 17:54
tt even aangepast
Maikuuulmaandag 2 mei 2005 @ 17:58
Allemaal rommel die sushi
Eyeopenermaandag 2 mei 2005 @ 18:54
quote:
Op maandag 2 mei 2005 17:58 schreef Maikuuul het volgende:
Allemaal rommel die sushi
Eens, tenminste als je supermarktsushi bedoelt.

Sushi moet je slechts kopen bij een (afhaal)-sushirestaurant of zelf maken. Het eerste om te proberen of je het lekker vind, het tweede als je echt goed wilt hebben. Er zijn namelijk geen goede sushi-restaurants in nederland
Pikkebaasmaandag 2 mei 2005 @ 19:42
Als je nou eens sushi wil proberen, doe je smaakpapillen dan een plezier en ga naar een echt goede japanner. Sushi halen bij een grootgrutter uit de diepvries is hetzelfde als je sexuele genoegens zoeken bij een heroinehoer. Lekker, maar wel met een vieze nasmaak.
steve2003maandag 2 mei 2005 @ 20:22
quote:
Op maandag 2 mei 2005 19:42 schreef Pikkebaas het volgende:
Sushi halen bij een grootgrutter uit de diepvries is hetzelfde als je sexuele genoegens zoeken bij een heroinehoer. Lekker, maar wel met een vieze nasmaak.


OT:
Overigens, in rotterdam zit er onder concertgebouw de Doelen een een voor Nederlandse begrippen redelijke goede Sushi boer. Maar zelf je vissies halen bij Schmidt en dan zelf maken is ook erg lekker, alleen wel een gezeik met die kleverige kut rijst, en ze zien er niet zo mooi uit, maarja, wel erg lekker
Martijn_77maandag 2 mei 2005 @ 22:14
Een topic als je het zelf wil maken:

Zelf Sushi maken
Ashramdinsdag 3 mei 2005 @ 08:46
quote:
Op maandag 2 mei 2005 18:54 schreef Eyeopener het volgende:

[..]

Eens, tenminste als je supermarktsushi bedoelt.

Sushi moet je slechts kopen bij een (afhaal)-sushirestaurant of zelf maken. Het eerste om te proberen of je het lekker vind, het tweede als je echt goed wilt hebben. Er zijn namelijk geen goede sushi-restaurants in nederland
Ik vond het Okura hotel erg te pruimen. De rekening wat minder
Daarnaast heb je tal van goede Japanse restaurants in Nederland. Namen komen later nog wel, ben effe vergeten.
Eyeopenerdinsdag 3 mei 2005 @ 09:41
Graag, maar als het net zo 'goed' is als in Okura hoeft het niet (;)), ben er ook geweest en we vonden de kwaliteit niet bijzonder. Zelf maken we het beter en bovendien is de prijs inderdaad flink hoog...
Drive-rdinsdag 3 mei 2005 @ 11:55
quote:
Op maandag 2 mei 2005 18:54 schreef Eyeopener het volgende:

[..]

Eens, tenminste als je supermarktsushi bedoelt.

Sushi moet je slechts kopen bij een (afhaal)-sushirestaurant of zelf maken. Het eerste om te proberen of je het lekker vind, het tweede als je echt goed wilt hebben. Er zijn namelijk geen goede sushi-restaurants in nederland
Jammer dat jij ze niet tegen komt. Wat Japanse vrienden van ons (wonen hier sinds drie jaar), vinden het allemaal best meevallen.... Het Okura heeft trouwens een restaurant met 1 ster, die sushi is zeker ook slecht?
knox_dinsdag 3 mei 2005 @ 11:56
Mn moeder vond hem erg goed
NorthernStardinsdag 3 mei 2005 @ 12:20
Ja die is best lekker!

En die ene saus is fokking hot!

Na een goede sushi wordt ik altijd een beetje dronken en dat heb ik van deze ook dus voor mij goedgekeurd.
Eyeopenerdinsdag 3 mei 2005 @ 16:08
quote:
Op dinsdag 3 mei 2005 11:55 schreef Drive-r het volgende:

[..]

Jammer dat jij ze niet tegen komt. Wat Japanse vrienden van ons (wonen hier sinds drie jaar), vinden het allemaal best meevallen.... Het Okura heeft trouwens een restaurant met 1 ster, die sushi is zeker ook slecht?
Wat ik al zei, ik hoor graag waar je volgens jou wel goede sushi kan krijgen. Doe je me een groot plezier mee .

Okura heeft drie restaurants, ik geloof dat Ciel Blue (hoogste verdieping) idd een ster heeft, de twee Japanse niet dacht ik. Anyway, ben er anderhalf jaar geleden geweest en toen was het zeker niet slecht.. maar niet super.


Edit: apart topic aangemaakt, zie Goede sushi-restaurants/bars

[ Bericht 8% gewijzigd door Eyeopener op 03-05-2005 17:34:12 ]
Drive-rdinsdag 3 mei 2005 @ 20:33
quote:
Op dinsdag 3 mei 2005 16:08 schreef Eyeopener het volgende:

[..]

Wat ik al zei, ik hoor graag waar je volgens jou wel goede sushi kan krijgen. Doe je me een groot plezier mee .

Okura heeft drie restaurants, ik geloof dat Ciel Blue (hoogste verdieping) idd een ster heeft, de twee Japanse niet dacht ik. Anyway, ben er anderhalf jaar geleden geweest en toen was het zeker niet slecht.. maar niet super.


Edit: apart topic aangemaakt, zie Goede sushi-restaurants/bars
Ciel Blue heeft pas dit jaar een ster gekregen, een van de twee Japanse heeft hem al veel langer... Eerste hotel met twee sterren-keukens! (in Nederland) Ik zal eens wat adressen nazoeken, maar ik vind persoonlijk het niveau in Nederland best aardig, zeker vergeleken met het buitenland.
Bij sushi is voor mij de textuur van de rijst en de versheid van de vis een beetje de graadmeter en die zijn meestal óf goed óf direct heel slecht...
Ashramdinsdag 3 mei 2005 @ 22:43
Het beste blijft toch gewoon Dusseldorf....De grootste Japanse community buiten Japan, dat wilt toch wat zeggen.
Eyeopenerdinsdag 3 mei 2005 @ 22:58
quote:
Op dinsdag 3 mei 2005 22:43 schreef Ashram het volgende:
Het beste blijft toch gewoon Dusseldorf....De grootste Japanse community buiten Japan, dat wilt toch wat zeggen.
Hmm.. 2,5 uur rijden.. tis wat overdreven wellicht, mgoed. Wat is het beste sushi-restaurant in Dusseldorf?
Drive-rwoensdag 4 mei 2005 @ 00:50
quote:
Op dinsdag 3 mei 2005 22:43 schreef Ashram het volgende:
Het beste blijft toch gewoon Dusseldorf....De grootste Japanse community buiten Japan, dat wilt toch wat zeggen.
Klopt, is inderdaad niet verkeerd!
Innocencewoensdag 4 mei 2005 @ 13:03
Maar zijn die pakken sushi uit de diepvries nou te eten?
allsystemshaltvrijdag 6 mei 2005 @ 18:21
Hoi,

Vandaag de gok genomen en een pak geprobeerd

Viel niet tegen had er wat basmati rijst extra bij gekookt en een glas koele witte wijn erbij genomen.

Als je de aanwijzingen op de verpakking volgt is het niet verkeerd.

Al zal het natuurlijk altijd beter kunnen, maar ja zelf de boel maken kost ook veel tijd etc...

ik gooi zo een foto hier
Oz07vrijdag 6 mei 2005 @ 22:09
Sushi bij de Jappaner is het allerlekkerste wat er is, de rekening is idd minder maar je zit er toch bijna 4 uur en alles wordt vers klaargemaakt door een privekok. Je ziet hoe hij dat doet. Sake is trouwens al wel errug lekker.
mirugaidinsdag 10 mei 2005 @ 00:19
Die diepvrieszooi: niet aan beginnen! Zonde van je geld.
Hier wat pix: http://sushi.web-log.nl/log/2325248
De sushi bij de Appie Heijn uit de koeling bijvoorbeeld is veel beter te pruimen en maar een paar eurootjes duurder.

Echt goede sushi is gewoon duur! Ga maar na, goede en verse vis is zowiezo al duur. Goedkope kaviaar en truffels heb je ook niet. (wat dus niet wilt zeggen dat dure sushi ook goed is trouwens...)
Ashramdinsdag 10 mei 2005 @ 00:31
quote:
Op dinsdag 10 mei 2005 00:19 schreef mirugai het volgende:
...
Echt goede sushi is gewoon duur! Ga maar na, goede en verse vis is zowiezo al duur. Goedkope kaviaar en truffels heb je ook niet. (wat dus niet wilt zeggen dat dure sushi ook goed is trouwens...)
Mwah... Goede zalm is helemaal niet duur. Daarvoor haal ik altijd een hele zalm bij de Carrefour in België. Niet moeilijk om daar aan een verse zalm te komen.
Wat standaard ingrediënten als zout/zoetwatergarnaal, goed surimi, octopus en makreel zijn ook erg betaalbaar.

Als je kijkt naar tonijn en hotate (st.Jacobsschelp) en abalone...dan heb je natuurlijk over een totaal andere klasse van sushi.
Tenminste van tonijn zijn er tal van soorten die je op je sushi/sashimischotel kan krijgen. Maguro, Chu-Toro, Oh-Toro zijn een aantal soorten stukken tonijn. Oh-Toro als een van de duurste, terwijl Maguro redelijk algemeen is.

Ik ben zelf al dolblij met een paar stukken California rolls....
Die combinatie van smaken is gewoon zo geslaagd.

In mijn termen is 30 euro per persoon voor sushi alleen best goedkoop, hier in Nederland. In Japan kan het alleen maar goedkoper zijn en de standaard is daar natuurlijk nog veel hoger. Maar in tegenstelling tot wat veel mensen denken, eten Japanners niet ELKE dag sushi/sashimi. Daar is het ook een zondagse gerecht of iig wat specialer.
mirugaidinsdag 10 mei 2005 @ 00:53
Persoonlijk hou ik van o-toro (honmaguro), uni, awabi, yellowtail, shako, ama-ebi, tako e.d. en die zijn gewoon wat duurder. Inderdaad, de prijs van zalm en makreel valt wel mee en dat is ook niet verkeerd.

Wat ik eigenlijk bedoelde is dat een sushibar in principe hogere voedselkosten heeft dan bijv. een pizzabar. Je kunt misschien best een goede pizza voor tien eurootjes krijgen, maar een goede (gevarieerde) sushi/sashimi schotel voor vijftien euro? Dan krab ik toch achter m'n oren...
California rolls kan ik overigens niet meer zien. Heb die dingen maandenlang iedere dag gegeten.
Ashramdinsdag 10 mei 2005 @ 08:18
quote:
Op dinsdag 10 mei 2005 00:53 schreef mirugai het volgende:
Persoonlijk hou ik van o-toro (honmaguro), uni, awabi, yellowtail, shako, ama-ebi, tako e.d. en die zijn gewoon wat duurder. Inderdaad, de prijs van zalm en makreel valt wel mee en dat is ook niet verkeerd.

Wat ik eigenlijk bedoelde is dat een sushibar in principe hogere voedselkosten heeft dan bijv. een pizzabar. Je kunt misschien best een goede pizza voor tien eurootjes krijgen, maar een goede (gevarieerde) sushi/sashimi schotel voor vijftien euro? Dan krab ik toch achter m'n oren...
California rolls kan ik overigens niet meer zien. Heb die dingen maandenlang iedere dag gegeten.
Ach, mijn trips naar Hong Kong lieten me het tegendeel zien als het komt op de prijs. Mezelf daar eens volgegeten met alleen maar Oh-Toro...a 80 euro voor een erg schappelijke prijs. Maar een normale trip naar de Japanse restaurant kost me daar echt minder dan een trip naar de pizzabar. Deze zijn er gewoon veel minder in HK.
Maar inderdaad, je hebt duidelijk een iets duurdere smaak. Dan kan je verwachten dat het wat kost. Zeker in deze contreien is het erg moelijk om aan oh-toro en awabi te komen voor de sushi, dus dat kost nog eens een fortuin.

Ik snap je punt.
Charmianwoensdag 11 mei 2005 @ 21:10
quote:
Op dinsdag 10 mei 2005 00:53 schreef mirugai het volgende:
Persoonlijk hou ik van o-toro (honmaguro), uni, awabi, yellowtail, shako, ama-ebi, tako e.d. en die zijn gewoon wat duurder. Inderdaad, de prijs van zalm en makreel valt wel mee en dat is ook niet verkeerd.
Mag ik hier wat ondertiteling bij? Zelfde als bij dim sum ook allemaal die verschillende naampjes en ik moet maar raden wat het is
mirugaiwoensdag 11 mei 2005 @ 21:49
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 21:10 schreef Charmian het volgende:
Mag ik hier wat ondertiteling bij? Zelfde als bij dim sum ook allemaal die verschillende naampjes en ik moet maar raden wat het is
Ow, semimasen :-) Ben zo met deze termen vertrouwd geraakt .... van sommige wist ik niet eens de NL'se benaming, maar ik heb ze opgezocht...

o-toro (honmaguro) - o-toro is het vetste stuk van de buik van een tonijn. Honmaguro is bluefin tonijn. Zeer prijzig.
uni - zee-egel
awabi - abalone
yellowtail - geelstaart?
shako - soort garnaal, heet in het engels squilla geloof ik
ama-ebi - garnaal soort, ama betekent zoet.
tako - octopus
Charmianwoensdag 11 mei 2005 @ 21:58
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 21:49 schreef mirugai het volgende:

[..]

Ow, semimasen :-) Ben zo met deze termen vertrouwd geraakt .... van sommige wist ik niet eens de NL'se benaming, maar ik heb ze opgezocht...

o-toro (honmaguro) - o-toro is het vetste stuk van de buik van een tonijn. Honmaguro is bluefin tonijn. Zeer prijzig.
uni - zee-egel
awabi - abalone
yellowtail - geelstaart?
shako - soort garnaal, heet in het engels squilla geloof ik
ama-ebi - garnaal soort, ama betekent zoet.
tako - octopus
Bedankt nu weet ik in ieder geval dat ik geen tako moet bestellen, ik krijg octopus echt niet weg. Je krijgt hier bij de plaatselijke japanner wel eens een mini-octopusje, de tentakeltjes lukt nog wel maar de rest niet.
De rest lijkt me overigens wel lekker.
Dahahanmaandag 24 september 2007 @ 22:06
In Sokcho in Korea, aan de Japanse kust, was de sushi erg goed - overtrof alles wat ik aan "sushi" en "sashimi" hier in Nederland heb gegeten. Ik denk dat ik me voortaan er maar niet maar aan waag want het zal toch alleen maar teleurstellend zijn.
MoreMarkdinsdag 25 september 2007 @ 00:28
Nu het hier toch over sushi gaat.. Ik heb een grafhekel (:@) aan vis.. De smaak, de geur, de structuur.. Zelfs kibbeling en vissticks vind ik niet lekker. Met hoge uitzondering eet ik vis (want dat doe ik dan wel.. Ik leer het vanzelf eten)

Is er een kansje dat ik sushi wél lekker vind? Of kan ik beter eerst mijn visstickjes leren opeten en daarna pas aan sushi beginnen?
Duderinnetjedinsdag 25 september 2007 @ 00:51
Verse vis ruikt niet naar vis en proeft niet naar de vis die jij voor ogen hebt (kibbeling, vissticks). Verse (rauwe) vis is mals, mild van smaak en heel subtiel. Probeer het nou gewoon maar eens. Mijn vriendje lust geen vis, maar wel sushi. Kun je nagaan
Mirjamdinsdag 25 september 2007 @ 00:52
ik lust alleen maar rauwe tonijn
Duderinnetjedinsdag 25 september 2007 @ 00:55
Rauwe tonijn is heel neutraal en heel goed te doen voor mensen die geen vis denken te lusten.

Mijn favoriet ook nog altijd (en ik ben wel liefhebber van vis).
Curiositydinsdag 25 september 2007 @ 11:38
Voor een hap slik weg sushi voor bij de tv goed te pruimen.
Maar wel laten ontdooien en niet in de magnetron opwarmen zolas vermeld op de doos.
zoalshetisdinsdag 25 september 2007 @ 16:14
zag ze net bij de lidl liggen.
Gunctadinsdag 25 september 2007 @ 17:11
quote:
Op dinsdag 25 september 2007 16:14 schreef zoalshetis het volgende:
zag ze net bij de lidl liggen.
Idd, volgens mij is dat een tijdelijke actie, al liggen ze er bij onze lidl al een paar maanden. 3,99 per 12 ofzo toch?

Daarom vraag ik me af: is de basis van deze sushi's goed genoeg om een beetje een idee te krijgen van wat sushi is?

Ik hoef niet meteen het dure, aangezien ik eerst die goedkope eet en daarna pas mijn smaak qua sushi ga specialiseren en ik dus een makkelijke basis heb.
zoalshetisdinsdag 25 september 2007 @ 17:19
quote:
Op dinsdag 25 september 2007 17:11 schreef Guncta het volgende:

[..]

Idd, volgens mij is dat een tijdelijke actie, al liggen ze er bij onze lidl al een paar maanden. 3,99 per 12 ofzo toch?

Daarom vraag ik me af: is de basis van deze sushi's goed genoeg om een beetje een idee te krijgen van wat sushi is?

Ik hoef niet meteen het dure, aangezien ik eerst die goedkope eet en daarna pas mijn smaak qua sushi ga specialiseren en ik dus een makkelijke basis heb.
het belangrijkste van sushi is dat het gemaakt wordt door iemand met veel ervaring van de te maken rijst, verse vis en weet hoe je met zeer verfijnde smaken moet omgaan. vaak is dat niet iets wat je in de fabriek ziet, dat gaat toch vooral om goedkoop en snelheid.

je kan natuurlijk zo'n pakje van tien stukjes halen en het idd niet in de magnetron laten ontdooien, maar in de koelkast. eet ze ook op die temperatuur, of ihaal ze een kwartier voor het eten er uit.

ik raad je toch heel erg aan om eens bij een sushi take-away wat te gaan halen. neem gewoon van 6-8-10 soorten (er zijn er natuurlijk veel meer) eentje en ga het lekker proberen, kost je wel zeker 8-10 euro. goede rijst en versheid is een vereiste vind ik. maar ik ben een verwende sushiman met een japans schoonzusje.

aan jou de keus hoe je je eerste ervaring wilt hebben
n0adinsdag 25 september 2007 @ 19:28
quote:
Op dinsdag 25 september 2007 17:11 schreef Guncta het volgende:

[..]

Idd, volgens mij is dat een tijdelijke actie, al liggen ze er bij onze lidl al een paar maanden. 3,99 per 12 ofzo toch?

Daarom vraag ik me af: is de basis van deze sushi's goed genoeg om een beetje een idee te krijgen van wat sushi is?

Ik hoef niet meteen het dure, aangezien ik eerst die goedkope eet en daarna pas mijn smaak qua sushi ga specialiseren en ik dus een makkelijke basis heb.
Toch zou ik niet aanraden om cheap sushi te nemen. Ooit jaren geleden sushi van de AH gehad. Was afschuwelijk en ik was van de sushi genezen. Jaren later pas weer eens aan de sushi gewaagd, en ik ben er verslaafd aan. Die AH sushi was absoluut niet representatief voor hoe het hoort te zijn.
Gunctadinsdag 25 september 2007 @ 21:18
quote:
Op dinsdag 25 september 2007 19:28 schreef n0a het volgende:

[..]

Toch zou ik niet aanraden om cheap sushi te nemen. Ooit jaren geleden sushi van de AH gehad. Was afschuwelijk en ik was van de sushi genezen. Jaren later pas weer eens aan de sushi gewaagd, en ik ben er verslaafd aan. Die AH sushi was absoluut niet representatief voor hoe het hoort te zijn.
ok.

Krijg nu het idee dat diepvriessushi is zoals surimisticks zijn in vergelijking met krab.
Mirjamdinsdag 25 september 2007 @ 22:01
quote:
Op dinsdag 25 september 2007 21:18 schreef Guncta het volgende:

[..]

ok.

Krijg nu het idee dat diepvriessushi is zoals surimisticks zijn in vergelijking met krab.
ik denk dat dat wel enigszins het geval is
motorbloempjevrijdag 5 oktober 2007 @ 13:28
ik doe het gewoon niet... dit soort dingen uit de diepvries halen gaat tegen mijn principes in
Serindevrijdag 12 oktober 2007 @ 23:04
Ik heb een keer de vergissing gemaakt om zo'n pak uit de vriezer te halen bij de AH. Gewoon nieuwsgierigheid. Ik vond het écht goor. Misschien als ik meer wijn op had gehad en geen andere dingen in huis had, dat ik misschien nog een hap had genomen maar ik heb het na 2 happen zo de vuilnisbak ingedonderd. Bah.