Eens, tenminste als je supermarktsushi bedoelt.quote:Op maandag 2 mei 2005 17:58 schreef Maikuuul het volgende:
Allemaal rommel die sushi
quote:Op maandag 2 mei 2005 19:42 schreef Pikkebaas het volgende:
Sushi halen bij een grootgrutter uit de diepvries is hetzelfde als je sexuele genoegens zoeken bij een heroinehoer. Lekker, maar wel met een vieze nasmaak.
Ik vond het Okura hotel erg te pruimen. De rekening wat minderquote:Op maandag 2 mei 2005 18:54 schreef Eyeopener het volgende:
[..]
Eens, tenminste als je supermarktsushi bedoelt.
Sushi moet je slechts kopen bij een (afhaal)-sushirestaurant of zelf maken. Het eerste om te proberen of je het lekker vind, het tweede als je echt goed wilt hebben. Er zijn namelijk geen goede sushi-restaurants in nederland
Jammer dat jij ze niet tegen komt. Wat Japanse vrienden van ons (wonen hier sinds drie jaar), vinden het allemaal best meevallen.... Het Okura heeft trouwens een restaurant met 1 ster, die sushi is zeker ook slecht?quote:Op maandag 2 mei 2005 18:54 schreef Eyeopener het volgende:
[..]
Eens, tenminste als je supermarktsushi bedoelt.
Sushi moet je slechts kopen bij een (afhaal)-sushirestaurant of zelf maken. Het eerste om te proberen of je het lekker vind, het tweede als je echt goed wilt hebben. Er zijn namelijk geen goede sushi-restaurants in nederland
Wat ik al zei, ik hoor graag waar je volgens jou wel goede sushi kan krijgen. Doe je me een groot plezier meequote:Op dinsdag 3 mei 2005 11:55 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Jammer dat jij ze niet tegen komt. Wat Japanse vrienden van ons (wonen hier sinds drie jaar), vinden het allemaal best meevallen.... Het Okura heeft trouwens een restaurant met 1 ster, die sushi is zeker ook slecht?
Ciel Blue heeft pas dit jaar een ster gekregen, een van de twee Japanse heeft hem al veel langer... Eerste hotel met twee sterren-keukens! (in Nederland) Ik zal eens wat adressen nazoeken, maar ik vind persoonlijk het niveau in Nederland best aardig, zeker vergeleken met het buitenland.quote:Op dinsdag 3 mei 2005 16:08 schreef Eyeopener het volgende:
[..]
Wat ik al zei, ik hoor graag waar je volgens jou wel goede sushi kan krijgen. Doe je me een groot plezier mee.
Okura heeft drie restaurants, ik geloof dat Ciel Blue (hoogste verdieping) idd een ster heeft, de twee Japanse niet dacht ik. Anyway, ben er anderhalf jaar geleden geweest en toen was het zeker niet slecht.. maar niet super.
Edit: apart topic aangemaakt, zie Goede sushi-restaurants/bars
Hmm.. 2,5 uur rijden.. tis wat overdreven wellicht, mgoed. Wat is het beste sushi-restaurant in Dusseldorf?quote:Op dinsdag 3 mei 2005 22:43 schreef Ashram het volgende:
Het beste blijft toch gewoon Dusseldorf....De grootste Japanse community buiten Japan, dat wilt toch wat zeggen.
Klopt, is inderdaad niet verkeerd!quote:Op dinsdag 3 mei 2005 22:43 schreef Ashram het volgende:
Het beste blijft toch gewoon Dusseldorf....De grootste Japanse community buiten Japan, dat wilt toch wat zeggen.
Mwah... Goede zalm is helemaal niet duur. Daarvoor haal ik altijd een hele zalm bij de Carrefour in België. Niet moeilijk om daar aan een verse zalm te komen.quote:Op dinsdag 10 mei 2005 00:19 schreef mirugai het volgende:
...
Echt goede sushi is gewoon duur! Ga maar na, goede en verse vis is zowiezo al duur. Goedkope kaviaar en truffels heb je ook niet. (wat dus niet wilt zeggen dat dure sushi ook goed is trouwens...)
Ach, mijn trips naar Hong Kong lieten me het tegendeel zien als het komt op de prijs. Mezelf daar eens volgegeten met alleen maar Oh-Toro...a 80 euro voor een erg schappelijke prijs. Maar een normale trip naar de Japanse restaurant kost me daar echt minder dan een trip naar de pizzabar. Deze zijn er gewoon veel minder in HK.quote:Op dinsdag 10 mei 2005 00:53 schreef mirugai het volgende:
Persoonlijk hou ik van o-toro (honmaguro), uni, awabi, yellowtail, shako, ama-ebi, tako e.d. en die zijn gewoon wat duurder. Inderdaad, de prijs van zalm en makreel valt wel mee en dat is ook niet verkeerd.
Wat ik eigenlijk bedoelde is dat een sushibar in principe hogere voedselkosten heeft dan bijv. een pizzabar. Je kunt misschien best een goede pizza voor tien eurootjes krijgen, maar een goede (gevarieerde) sushi/sashimi schotel voor vijftien euro? Dan krab ik toch achter m'n oren...
California rolls kan ik overigens niet meer zien. Heb die dingen maandenlang iedere dag gegeten.
Mag ik hier wat ondertiteling bij? Zelfde als bij dim sum ook allemaal die verschillende naampjes en ik moet maar raden wat het isquote:Op dinsdag 10 mei 2005 00:53 schreef mirugai het volgende:
Persoonlijk hou ik van o-toro (honmaguro), uni, awabi, yellowtail, shako, ama-ebi, tako e.d. en die zijn gewoon wat duurder. Inderdaad, de prijs van zalm en makreel valt wel mee en dat is ook niet verkeerd.
Ow, semimasen :-) Ben zo met deze termen vertrouwd geraakt .... van sommige wist ik niet eens de NL'se benaming, maar ik heb ze opgezocht...quote:Op woensdag 11 mei 2005 21:10 schreef Charmian het volgende:
Mag ik hier wat ondertiteling bij? Zelfde als bij dim sum ook allemaal die verschillende naampjes en ik moet maar raden wat het is
Bedanktquote:Op woensdag 11 mei 2005 21:49 schreef mirugai het volgende:
[..]
Ow, semimasen :-) Ben zo met deze termen vertrouwd geraakt .... van sommige wist ik niet eens de NL'se benaming, maar ik heb ze opgezocht...
o-toro (honmaguro) - o-toro is het vetste stuk van de buik van een tonijn. Honmaguro is bluefin tonijn. Zeer prijzig.
uni - zee-egel
awabi - abalone
yellowtail - geelstaart?
shako - soort garnaal, heet in het engels squilla geloof ik
ama-ebi - garnaal soort, ama betekent zoet.
tako - octopus
Idd, volgens mij is dat een tijdelijke actie, al liggen ze er bij onze lidl al een paar maanden. 3,99 per 12 ofzo toch?quote:Op dinsdag 25 september 2007 16:14 schreef zoalshetis het volgende:
zag ze net bij de lidl liggen.
het belangrijkste van sushi is dat het gemaakt wordt door iemand met veel ervaring van de te maken rijst, verse vis en weet hoe je met zeer verfijnde smaken moet omgaan. vaak is dat niet iets wat je in de fabriek ziet, dat gaat toch vooral om goedkoop en snelheid.quote:Op dinsdag 25 september 2007 17:11 schreef Guncta het volgende:
[..]
Idd, volgens mij is dat een tijdelijke actie, al liggen ze er bij onze lidl al een paar maanden. 3,99 per 12 ofzo toch?
Daarom vraag ik me af: is de basis van deze sushi's goed genoeg om een beetje een idee te krijgen van wat sushi is?
Ik hoef niet meteen het dure, aangezien ik eerst die goedkope eet en daarna pas mijn smaak qua sushi ga specialiseren en ik dus een makkelijke basis heb.
Toch zou ik niet aanraden om cheap sushi te nemen. Ooit jaren geleden sushi van de AH gehad. Was afschuwelijk en ik was van de sushi genezen. Jaren later pas weer eens aan de sushi gewaagd, en ik ben er verslaafd aan. Die AH sushi was absoluut niet representatief voor hoe het hoort te zijn.quote:Op dinsdag 25 september 2007 17:11 schreef Guncta het volgende:
[..]
Idd, volgens mij is dat een tijdelijke actie, al liggen ze er bij onze lidl al een paar maanden. 3,99 per 12 ofzo toch?
Daarom vraag ik me af: is de basis van deze sushi's goed genoeg om een beetje een idee te krijgen van wat sushi is?
Ik hoef niet meteen het dure, aangezien ik eerst die goedkope eet en daarna pas mijn smaak qua sushi ga specialiseren en ik dus een makkelijke basis heb.
ok.quote:Op dinsdag 25 september 2007 19:28 schreef n0a het volgende:
[..]
Toch zou ik niet aanraden om cheap sushi te nemen. Ooit jaren geleden sushi van de AH gehad. Was afschuwelijk en ik was van de sushi genezen. Jaren later pas weer eens aan de sushi gewaagd, en ik ben er verslaafd aan. Die AH sushi was absoluut niet representatief voor hoe het hoort te zijn.
ik denk dat dat wel enigszins het geval isquote:Op dinsdag 25 september 2007 21:18 schreef Guncta het volgende:
[..]
ok.
Krijg nu het idee dat diepvriessushi is zoals surimisticks zijn in vergelijking met krab.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |