SHE | maandag 2 mei 2005 @ 16:44 |
Ik ben dringend op zoek naar banaan-receptjes, en dan met name de onconventionele zoals bananensoep bijvoorbeeld. Mag alle soorten banaan zijn ![]() Alvast bedankt | |
Mirjam | maandag 2 mei 2005 @ 16:50 |
quote:zoiets? | |
Mirjam | maandag 2 mei 2005 @ 16:51 |
offe quote: | |
nixxx | maandag 2 mei 2005 @ 16:52 |
Banaanvraag = banaan krijgen!![]() | |
SHE | maandag 2 mei 2005 @ 16:54 |
Beiden lekker Missy, thanx! ![]() | |
Rekkie | maandag 2 mei 2005 @ 16:55 |
Zoveelste banaanvraag topic ![]() | |
Mirjam | maandag 2 mei 2005 @ 16:56 |
quote:waar dan | |
SHE | maandag 2 mei 2005 @ 16:57 |
quote:Staat dit in ONZ? Antwoord : NEEN Dus ontopic of optiefen ![]() | |
Redux | maandag 2 mei 2005 @ 16:57 |
o man die is zo oud | |
Oblivion | maandag 2 mei 2005 @ 17:05 |
De koningin had in het grote BBQ topic een leuk idee met banaan. Banaan in 2 snijden, in alufolie en dan bestrooien met hagelslag. En op de BBQ...dus... ![]() En volgens mij is het ook lekker als je er rum ofzo overheen knikkert... ![]() | |
SHE | maandag 2 mei 2005 @ 17:06 |
quote:Oeh, dat klinkt heel ok! Vooral die rum ![]() | |
danino | maandag 2 mei 2005 @ 17:08 |
Honingbanaan * 4 eetl honing * tijm (vers of gedroogd) * sap van 1 citroen * 4 eetl water * 4 kruidnagelen * kaneel * 50 gr grofgehakte gepelde pistachenoten Verwarm de honing met de tijm, citroensap, water, kruidnagelen en kaneel. Laat het geheel tot een siroop koken. Snijd de geschilde bananen overlangs doormidden en leg ze enkele minuten in de siroop. Keer ze eenmaal. Leg de bananen op 2 bordjes en schep de siroop erover. Garneer met pistachenoten. Tip: Dit gerecht kan warm of koud gegeten worden. Bananen-sesammoes * 2 eetl sesamzaadjes * 2 rijpe bananen * 1 stevige banaan * 2 eetl tahin (sesampasta - Reformzaak) Verhit een koekenpan en rooster hierin, zonder toevoeging van vet, de sesamzaadjes onder voortdurend omscheppen, tot ze een zachte geur beginnen af te geven. Pel de rijpe bananen en prak het vruchtvlees fijn. Roer de tahin door de puree. Verdeel het mengsel over twee schaaltjes en garneer deze met schijfjes banaan. Strooi de sesamzaadjes daar overheen. Dit toetje is super lekker maar heel machtig. Het kan ook gegeten worden als ontbijt of tussendoortje. Hierbij smaakt volkorenbrood of knäckebröd, dat met boter of tahin is besmeerd, heel goed. Banaan op de bbq Je neemt een banaan (het lekkerst met een turbana banaan, aangezien deze lekker zacht wordt) en legt deze op de bbq. Je wacht tot de banaan zwart wordt en snijdt hem dan in de lengte voorzichtig open. Dan stop je er bruine basterdsuiker in en daarna een scheutje rum en steekt dit de fik. Even uit laten branden en dan lekker opeten. Gebakken banaan * 3 bananen * 1 eetlepel zonnebloemolie * snufje zeezout * vers mintblaadje Snijd de bananen in dunne plakjes. Breng ondertussen de olie tot verhitting. Voeg de gesneden bananen toe en bak ze al roerend op laag vuur met een snufje zeezout gedurende 5 minuten. De bananen krijgen een dun filmlaagje. Snijd een mintblaadje fijn en verdeel dit over meerdere porties. Poeh bananen Neem per persoon 1 banaan, citroensap, bruine basterdsuiker, honing, slagroom. Maak in holte banaan de schil in 1 flap los, snijdt de banaan in de lengte in, Schil niet beschadigen!!!, wrik een beetje open. Citroensap erover, 1 theelepel bruine bastersuiker, 1 tl honing erin. Flap dicht, verpak het geheel in alu-folie, 25 minuten in oven van 180 graden (totdat de schil bruin wordt). Serveer met slagroom. Kan ook in magnetron gemaakt worden, dan de banaan in een schaal zetten en bestralen tot de schil bruin is. Goochelbananen Laat de banaan ongepeld. Neem een stopnaald, prik op een hoek door de schil en beweeg de naald zoveel mogelijk heen & weer. Herhaal dit op 5 verschillende plaatsen, op ongeveer gelijke afstanden. De schil is nu nog steeds intact, maar de banaan is inwendig in 6 stukken gesneden. Altijd goed voor een verbaasde blik, succes bij kinderen gegarandeerd. | |
t-8one | maandag 2 mei 2005 @ 17:26 |
Een banaantje gaat er altijd in, of niet she? ![]() | |
Euc- | maandag 2 mei 2005 @ 17:27 |
quote:Doen wij altijd zonder de hagelslag, en met zeer veel alcohol (we hebben heel wat gedestilleerd in huis, dus altijd wel iets anders ![]() | |
SHE | maandag 2 mei 2005 @ 17:28 |
quote:1 banaan??? Ontopic: Gaat lekker mensen...zitten prima recepten tussen! | |
t-8one | maandag 2 mei 2005 @ 17:35 |
quote:Een banaantje vult altijd goed vind ik, meestal is eentje wel genoeg. Helemaal als je er rum met rozijnen bij doet. | |
Martijn_77 | maandag 2 mei 2005 @ 22:24 |
heeft iemand nog een goed recept voor gebakken banaan? | |
Mirjam | maandag 2 mei 2005 @ 22:29 |
een tosti met kaas en banaan, ook lekker | |
Mirjam | maandag 2 mei 2005 @ 22:30 |
offe zo een pak kwark wat bananen prakken door elkaar mixen, naar smaak zoet erbij lekker! ![]() | |
BBQ-kip | dinsdag 3 mei 2005 @ 01:17 |
quote:Beetje boter in een pan smelten, niet bruin laten worden maar bijna meteen al de in de lengte gehalveerde bananen erin leggen. Dan vuur halfhoog draaien en wachten tot de banaan aan beide kanten bruin gecarameliseerd is en heerlijk zacht is van binnen. Niet te vaak omdraaien, want ze breken heel snel. Maar die smaak is echt fantastisch ![]() | |
sannydude | dinsdag 3 mei 2005 @ 01:18 |
-edit- Offtopic. [ Bericht 85% gewijzigd door Oblivion op 03-05-2005 09:10:26 ] | |
Pechvogel | dinsdag 3 mei 2005 @ 21:02 |
quote:Wat ik altijd doe: papje maken van bloem en melk, beetje dik beschuiten verkruimelen stukken banaan door het bloempapje en dan door de beschuitkruimels halen En dan gewoon bakken in de pan, tot ze aan de buitenkant mooi bruin zijn, van binnen zijn ze dan als t goed is lekker zacht! Mjummie! t is dat ik geen banaan in huis heb, anders.... | |
PDOA | dinsdag 3 mei 2005 @ 21:58 |
LOL @ TT Dame Blanche, heerlijk! | |
Hello_Kitty | dinsdag 3 mei 2005 @ 22:18 |
Je kan de banaan ook met schil en al 20 minuutjes in de over op 200°. Als je ze dan uit de oven haalt is de schil normaalgezien pekzwart maar vanbinnen heb je een soort warme bananenmouse. Gewoon een reepje van de schil eraf halen en zo opdienen met chocolade saus en roomijs. | |
SHE | dinsdag 3 mei 2005 @ 22:21 |
quote:hey, dat klinkt heel ok ![]() | |
Mirjam | woensdag 11 mei 2005 @ 00:09 |
ik stond vanavond voor n stapel bewoners banaantosti's te maken ![]() ze vonden het heerlijk ![]() | |
SHE | woensdag 11 mei 2005 @ 00:12 |
Ik heb vorig weekend die BBQ banaan gemaakt...was super ![]() Bananen heersen | |
PDOA | woensdag 11 mei 2005 @ 03:17 |
Elvis at geloof ik altijd pindakaas banaan sandwiches. Wil ik ook wel eens proberen, want het lijkt me helemaal geen combinatie. | |
Oblivion | woensdag 11 mei 2005 @ 08:54 |
quote:Dat is juist heerlijk.. ![]() Beetje bruine suiker er nog overheen...Smikkelen maar. ![]() | |
Rekkie | woensdag 11 mei 2005 @ 09:48 |
Bananen bah !! ![]() Alleen Mc Shake banaan... das het enige in relatie tot banaan wat ik lust | |
BobRooney | woensdag 11 mei 2005 @ 09:57 |
quote:das echt heerlijk. .pindakaas op je brood, dan je banaan erop...en dan nog wat sambal...eet smakelijk ![]() | |
MrTorture | woensdag 11 mei 2005 @ 10:17 |
Bananenbrood Ingrediënten 225 gr zelfrijzend bakmeel 1/4 tl dubbelkoolzure soda 1/4 tl zout 85 gr boter 175 gr gele basterdsuiker 500 gr rijpe bananen, geprakt 2 eieren, losgeroerd 100 gr walnoten, grofgehakt Bereiding: Verwarm de oven voor op 180°C Bekleed een broodvorm van 1 liter inhoud met ingevet bakpapier Zeef het meel met de soda en het zout Roer de boter zacht met de suiker Klop er beurtelings was losgeroerd ei en wat meel door Vouw er de overige ingredienten door tot u een glad mengsel hebt Schep het in de vorm Bak het brood 1 uur 25 min tot het goudbruin en ook van binnen stevig is | |
Mirjam | woensdag 11 mei 2005 @ 11:00 |
en anders kun je er altijd nog een maskertkje van maken quote: ![]() | |
MrTorture | woensdag 11 mei 2005 @ 11:30 |
Niet afspoelen met lauwwarm water, maar met een lepel. Dan kun je er daarna alsnog een bananenbrood van maken ![]() ![]() | |
nectarientje | woensdag 11 mei 2005 @ 11:35 |
variantje op de ovenbanaan. Een oud-huisgenootje van mij maakte een sneetje in de 'buik' van de banaan en daar stopte ze 4 of 5 blokjes pure chocolade is. Dan de alufolie erover en in de oven tot de schil zwart is. Dat is echt lekker! Je banaan met chocolade uitlepelen ![]() | |
habanero | vrijdag 13 mei 2005 @ 17:22 |
ik eet vaak zoals als ik het noem een broodje aap, casino roosteren een besmeren met pindakaas andere met sambal (liefst surinaamse) en dan banaan er tussen verdelen in lange plakken niet van die kleinen die vallen er dan steeds tussen ui, afmaken met een beetje seroendeng. erg simpel maar wel lekker ! | |
Erosjuhhh | zondag 11 februari 2007 @ 00:07 |
quote:moet je hier bakbananen voor gebruiken? of gaan andere ook? | |
Muck | zondag 11 februari 2007 @ 10:57 |
ik ben echt dol op bananen ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 13 februari 2007 @ 22:35 |
quote:Bakbanaan in loempiavellen wikkelen en dan bakken ![]() | |
Mikani | dinsdag 13 februari 2007 @ 23:11 |
Lekker banaanrecepten ![]() Maak zelf vaak gewoon voor 't snelle een banaantje in de koekenpan met (basterd)suiker en hagelslag, heerlijk ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 14 februari 2007 @ 01:40 |
quote:Dat is inderdaad erg lekker ![]() Sowieso combineert de smaak van banaan heerlijk met chocola. | |
MUUS | woensdag 14 februari 2007 @ 09:01 |
Knapperige Banaantoffees. Eventueel erbij: Oven voorverwarmen op 200 graden. Vellen filodeeg uitspreiden en bestrijken met zonnebloemolie. Filodeeg in vierkanten snijden en de banaan in kleine stukken. Banaan met kaneel bestrooien. Stukkie banaan op stukkie deeg leggen en als een toffee dichtrollen. Banaantoffees op bakplaat leggen en de buitenkant met een klein beetje olie bestrijken. De hele meuk 12-15 minuten in de oven en dan zijn ze knapperig en goudbruin. Om het helemaal leuk te maken, leg je naast de banaantoffees wat ijs (kaneelijs bv.), strooi je er wat poedersuiker over en doe je crea met wat streepjes chocoladesaus. Nah, en daar wordt je blij van, joh. ![]() | |
MUUS | woensdag 14 februari 2007 @ 09:06 |
Ach, als ik toch bezig ben. Chocolade ijsbananen. Koud water in een schaal en citroensap erin roeren. Bananen pellen, halveren en een minuut in het water leggen. In elk stuk banaan een houten prikker steken, Alles op een stuk bakpapier en dan zo'n 2 uur de vriezer in. Chocolade smelten in een pan met heet water. Het handigste is om de choco te smelten in een hoge beker. Kokos in een tweede hoge beker doen. Bananen uit de vriezer halen, in de choco proppen en dan in de kokos. Hatsiekiedee. | |
MUUS | woensdag 14 februari 2007 @ 09:18 |
Oooohof plakken (niet bevroren) banaan dopen in chocola en dan besprenkelen met (verse!) basilicum of geraspte schil van sinaasappel of limoen of gehakte hazelnoten of geroosterde kokos en dat serveren met wat chocolademousse. ![]() Oooohof zoete pitabroodjes met peer, banaan en appelstroop. Binnenkant van het warme broodje besmeren met appelstroop en dan stukjes/dunne plakjes peer en banaan erin. Kan ook met appel btw. Oooohof croissantjes halveren, stukjes banaan erop leggen en suiker en kaneel erop strooien. Even onder de grill tot de suiker bubbelt en klaar. Met ijs erbij serveren natuurlijk. ![]() Oooohof de oven op 220 graden. Biscuitjes in een ovenschaal doen. Daar banaanschijfjes op. Boter smelten met suiker en honing, dat over de bananen gieten en even vijf minuutjes de oven in. Ooohof oven op 220 graden. Brood in stukken snijden en in een ovenschaal doen. Boter smelten met honing en suiker, daarna bananen erbij. Melk verwarmen met room. Helft bananenmeuk over brood gieten en helft melkmeuk. Weer een laag brood, bananenmeuk, melkmeuk en dan 12-15 minuten in de oven tot het bruin is. Zo, dat was het. Voor nu. ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 14 februari 2007 @ 14:10 |
quote:Wil je me adopteren? | |
MUUS | woensdag 14 februari 2007 @ 14:15 |
quote:Sgoe. | |
#ANONIEM | woensdag 14 februari 2007 @ 14:18 |
quote:Gezellig. Een banaan- en chocoladekoningin als moeder ![]() | |
MUUS | woensdag 14 februari 2007 @ 14:21 |
quote:Oh, dat was ook al bekend bij je? ![]() *zolder vast gaat opruimen* | |
#ANONIEM | woensdag 14 februari 2007 @ 14:23 |
quote:Ik heb nog een paar keer dat chocoladereceptentopic opgezocht ![]() | |
MUUS | woensdag 14 februari 2007 @ 14:26 |
quote:(Makkelijke) chocoladerecepten. ![]() Oh, off-topic. ![]() | |
Plastic_Power | vrijdag 16 februari 2007 @ 17:09 |
Banana Boats zijn goed als je gaat kamperen of BBQen: INGREDIENTS: * 1 Banana (not peeled) * Mini marshmallows * Chocolate chips PREPARATION: Peel banana down one side and cut a wedge into it. Place marshmallows and chocolate chips into the wedge, and cover with peel and alumumin foil. Put into coals for about 5 minutes. |