abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zaterdag 9 april 2005 @ 17:51:15 #1
100696 NoizEkick
of iets dergelijks
pi_26102098
Het zijn geen verse asperges jammergenoeg, maar ze zitten in een potje ( rond de 25 aspregs).

Iemand advies voor deze chefkok?
pi_26102548
Als ze in een potje zitten zijn ze al voorgekookt en dus moet je ze alleen maar opwarmen.

Verse asperges moet je goed schillen, en dan kun je ze in iets van 10 minuten koken.

Maar ken je deze link al? http://www.google.nl/search?hl=nl&q=asperges+recept&meta=
  zondag 10 april 2005 @ 02:11:53 #3
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_26115124
Je kunt ze ook prima koud eten overigens.
Maar inderdaad als je ze liever warm wil hebben, gewoon even opwarmen.
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_26115143
Koud eten, is ook lekkerder vind ik.
pi_26115761
Ze komen weer!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  zondag 10 april 2005 @ 04:31:29 #6
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_26116293
geen grappen over asperges net een project van 5 weken gehad.

goed schillen en 9-10 min koken in water met een heel klein beetje zout(geen folie)serveer er los nootmuskaat bij.

asperges met lamsfilet of lamsrack is goddelijk
pi_26116302
Nou Karper.... met ham, ei en boter word ik er ook gelukkig van hoor........
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_26116307
Schil asperges van het kopje naar de voet...... snijdt het droge stukje van de voet.
Ja, Karper, wij kopen ze niet zo vers, denk ik.....
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  zondag 10 april 2005 @ 04:46:47 #9
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_26116339
was ik even vergetten
je moet altijd het kontje er af halen.


en krakje je bedoelt een flamande wat kan ik door van genieten
  zondag 10 april 2005 @ 12:24:13 #10
8638 Ashram
World Wide Webslinger
pi_26119203
Hollandaise......mmmmmmmmm
Alleen jammer dat na het schillen er niet al te veel overblijft.
Everyone's got a bit of sadism and masochism in them, but not me, I'm 100% sadistic.
I'm going to burn in hell anyway, so why can't I ???
  zondag 10 april 2005 @ 12:27:06 #11
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_26119270
Uit een potje zou ik ze koud eten omwikkeld met ham bij een koude schotel.

Warm dan moet je echt de verse hebben.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zondag 10 april 2005 @ 19:55:10 #12
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_26130049
Het staat ook leuk als je een "bosje" asperges hebt (uit blik) en die dan bij elkaar knopen met een haricot vert

En verse asperges, met ei en botersaus, jammm!
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  maandag 11 april 2005 @ 11:31:41 #13
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_26143268
wat wij doen is 6 asperges bij elkaar knopen met lange slierten prei bij elkaar binden.
krijg er eigelijk meteen weer trek in.
pi_26164509
Dit weekend voor het eerst weer verse asperges klaargemaakt. .

Er wordt trouwens nog wel eens geadviseerd om de asperges 20 minuten te koken, maar dat is onzin. Zoals in dit topic ook wordt genoemd, is 9 minuten lang genoeg, naar mijn smaak. Wat niet mag ontbreken, vind ik, is een 'sausje' van ei (boter) en ham. En een fijne witte wijn, zoals een Tokay Pinot Gris.
god i want to get you out of here
you can ride in a pink mustang
pi_26183870
Ik denk mijn lekkerste voorgerecht: Asperges tussen 2 plakjes bladerdeeg, met wat witte saus........
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  dinsdag 12 april 2005 @ 23:26:34 #16
25318 Kaalhei
under a dead Ohio sky
pi_26184356
Men zegt dat men asperges het beste op de volgende manier kan koken:
  • Zeer grote pan met veel water, zout en suiker (!) aan de kook brengen
  • Asperges erin en het vuur uit
  • 15-20 minuten wachten

    Doet iemand dit zo?
  • Ik sta hier voor de hemelpoort - Nergens is een god te zien - Volgens mij bestaat hij niet -
    Onze leider zei doe niet zo dom - En vertel het de wereld nooit - Beneden staat de vodka klaar
    pi_26184571
    Ik kook ze en prik steeds in het dikste onderstuk..... Als dat eetbaar is, giet ik ze af.
    Am I evil? Yes I am!
    Am I evil? I am man!
      woensdag 13 april 2005 @ 07:09:42 #18
    85784 karper
    vissen is me handelsmerk
    pi_26187658
    quote:
    Op dinsdag 12 april 2005 23:26 schreef Kaalhei het volgende:
    Men zegt dat men asperges het beste op de volgende manier kan koken:
  • Zeer grote pan met veel water, zout en suiker (!) aan de kook brengen
  • Asperges erin en het vuur uit
  • 15-20 minuten wachten

    Doet iemand dit zo?
  • het witte goud heeft geen suiker nodig kook ze zonder en een echte smaak zal u mond bereiken
    pi_26210789
    Hehe, trouwens Karper, mn ex en ik aten 3/4 kilo asperges en wat ham en ei...... Na een keer maakte ik geen aardappels meer.......
    Am I evil? Yes I am!
    Am I evil? I am man!
      donderdag 14 april 2005 @ 08:12:26 #20
    25318 Kaalhei
    under a dead Ohio sky
    pi_26214058
    quote:
    Op woensdag 13 april 2005 07:09 schreef karper het volgende:

    [..]

    het witte goud heeft geen suiker nodig kook ze zonder en een echte smaak zal u mond bereiken
    Waarom doet men er eik suiker bij? Ik meen dat het voor de kleur was, maar dat lijkt niet echt logisch te zijn.
    Ik sta hier voor de hemelpoort - Nergens is een god te zien - Volgens mij bestaat hij niet -
    Onze leider zei doe niet zo dom - En vertel het de wereld nooit - Beneden staat de vodka klaar
      donderdag 14 april 2005 @ 12:11:56 #21
    85784 karper
    vissen is me handelsmerk
    pi_26218633
    sommige mensen zweren er bij meest gehoorde argument is zoetere smaak.
    terwijl de asperge gekookt zonder suiker ook redelijk zoet is.

    familie traditie?
      donderdag 14 april 2005 @ 14:22:08 #22
    25318 Kaalhei
    under a dead Ohio sky
    pi_26221693
    Ook bij Google zie je het vaak terugkomen.
    Ik sta hier voor de hemelpoort - Nergens is een god te zien - Volgens mij bestaat hij niet -
    Onze leider zei doe niet zo dom - En vertel het de wereld nooit - Beneden staat de vodka klaar
      donderdag 14 april 2005 @ 14:35:17 #23
    34163 Pikkebaas
    Corporate Overlord
    pi_26221997
    quote:
    Op donderdag 14 april 2005 12:11 schreef karper het volgende:
    sommige mensen zweren er bij meest gehoorde argument is zoetere smaak.
    terwijl de asperge gekookt zonder suiker ook redelijk zoet is.

    familie traditie?
    Nee, vervlakking van de smaak. Ook wel kindersmaak genoemd. Doordat jonge mensen heel veel producten met suiker nuttigen zijn ze op latere leeftijd niet meer in staat om smaken als zout, zuur en bitter te waarderen. Daarom wordt alles steeds zoeter en zoeter.
    Wien Neerlandsch bloed in de aders vloeit,
    Van vreemde smetten vrij,
    pi_26222728
    Suiker bij asperges slaat echt als een tang op een varken.
    god i want to get you out of here
    you can ride in a pink mustang
      donderdag 14 april 2005 @ 17:07:38 #25
    25318 Kaalhei
    under a dead Ohio sky
    pi_26225824
    quote:
    Op donderdag 14 april 2005 14:35 schreef Pikkebaas het volgende:

    [..]

    Nee, vervlakking van de smaak. Ook wel kindersmaak genoemd. Doordat jonge mensen heel veel producten met suiker nuttigen zijn ze op latere leeftijd niet meer in staat om smaken als zout, zuur en bitter te waarderen. Daarom wordt alles steeds zoeter en zoeter.
    Aardige hypothese, maar het lijkt niet te kloppen. Asperges koken met suiker gebeurde namelijk ook al 60 jaar geleden en toen was de suikerconsumptie vele male lager. Bovendien rijst meteen de vraag waarom het koken met suiker wel met asperges gebeurt, maar niet bij andere groenten die bitter zijn.
    Ik sta hier voor de hemelpoort - Nergens is een god te zien - Volgens mij bestaat hij niet -
    Onze leider zei doe niet zo dom - En vertel het de wereld nooit - Beneden staat de vodka klaar
      donderdag 14 april 2005 @ 17:09:32 #26
    25318 Kaalhei
    under a dead Ohio sky
    pi_26225872
    quote:
    Op donderdag 14 april 2005 15:07 schreef RaisinGirl het volgende:
    Suiker bij asperges slaat echt als een tang op een varken.
    In Limburg kookt men de asperges vaak met een schepje suiker, tenminste in mijn observatie. Ik ken eigenlijk bijna niemand in Limburg die het niet doet. Nu komen asperges traditiegetrouw voornamelijk uit Limburg, dus je zou kunnen zeggen dat men daar wel weet hoe ze klaargemaakt moeten worden.
    Ik sta hier voor de hemelpoort - Nergens is een god te zien - Volgens mij bestaat hij niet -
    Onze leider zei doe niet zo dom - En vertel het de wereld nooit - Beneden staat de vodka klaar
    pi_26226161
    Aha, dat wist ik niet. Het komt op mij vreemd over. Ik vind het zonde van de pure smaak om suiker bij zo'n groente te doen.
    god i want to get you out of here
    you can ride in a pink mustang
    pi_26231656
    O god, ik begin spontaan te kwijlen. Heerlijk gewoon, verse asperges vooral met botersausje, ei, ham en natuurlijk nieuwe geschraapte krieltjes
    pi_26231967
    Bah, asperges uit een potje. Je moet verse asperges hebben. En dan lekkere romige soep maken.

    Men neme verse asperges
    een uitje en knoflook
    zure room
    goede been ham
    half wijnglas vermouth
    bouillon
    evt. bindmiddel


    Eerst fruit je het uitje en knoflook, als het klaar is laat je het staan
    Maak een lekkere bouillon van kip of rundvlees, gebruik anders goede bouillonblokjes, doe daar de asperges in en het knoflook/uienprutje, de puntjes houd je apart. Ongeveer 20 min laten koken.
    Als de asperges gaar zijn, doe je de room erbij en daarna het hele zooitje in een blender
    Daarna weer op het gas en de puntjes, ham en vermouth erbij doen. Daarna kun je je soepje binden met Maizena.

    Je kunt er evt. op het laatste nog peterselie bijvoegen. En je hebt een goddelijk soepje! Jammie jammie!
    The sky is unlimited!
    pi_26242417
    quote:
    Op donderdag 14 april 2005 17:09 schreef Kaalhei het volgende:

    [..]

    In Limburg kookt men de asperges vaak met een schepje suiker, tenminste in mijn observatie. Ik ken eigenlijk bijna niemand in Limburg die het niet doet. Nu komen asperges traditiegetrouw voornamelijk uit Limburg, dus je zou kunnen zeggen dat men daar wel weet hoe ze klaargemaakt moeten worden.
    Vroeger was de smaak van de asperge bitter, daarom deed men een schepje suiker erbij.
    Tegenwoordig valt dat mee.

    Ik ben een Limburger die de asperges zonder suiker kookt.
    pi_26246424
    Mijn broer kwam laatst asperges koken hier, hij had ze vers gekocht voor een koopje. Later wisten wij ook waarom.. ze waren echt taai misschien niet lang genoeg gekookt, maar volgens mij lag het gewoon aan de asperges zelf. Was niet voor herhaling vatbaar..
    Delivered without an information leaflet
      zondag 17 april 2005 @ 02:13:40 #32
    82814 BBQ-kip
    never say no to panda!
    pi_26288424
    Asperges waren waarschijnlijk oud Sandra, heel jammer, want zo'n taaie stronk wegwerken is niet zo lekker.
    Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
    pi_26288679
    quote:
    Op zondag 17 april 2005 02:13 schreef BBQ-kip het volgende:
    Asperges waren waarschijnlijk oud Sandra, heel jammer, want zo'n taaie stronk wegwerken is niet zo lekker.
    Kweenie, kan wel! Het was inderdaad niet zo lekker, in ieder geval niet voor herhaling vatbaar!
    Delivered without an information leaflet
    pi_26288702
    quote:
    Op donderdag 14 april 2005 20:47 schreef Jominro het volgende:
    O god, ik begin spontaan te kwijlen. Heerlijk gewoon, verse asperges vooral met botersausje, ei, ham en natuurlijk nieuwe geschraapte krieltjes
    ik ook , gelijk trek in die dingen weer !
    word weer tijd dat ze er weer komen
      zondag 17 april 2005 @ 02:53:46 #35
    82814 BBQ-kip
    never say no to panda!
    pi_26288782
    quote:
    Op zondag 17 april 2005 02:41 schreef gekke_sandra het volgende:

    [..]

    Kweenie, kan wel! Het was inderdaad niet zo lekker, in ieder geval niet voor herhaling vatbaar!
    Gewoon snel eens lekkere (verse) asperges eten, dan ben je dit voorvalletje snel vergeten hopelijk

    Ik ga ze van de week ook eens scoren
    Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
    pi_26288929
    Wat aardappels, asperges, ham en een botersausje. Prima te eten
    Het doet er niet toe wie ik ben, maar wie ik wil zijn.
      zondag 17 april 2005 @ 03:30:20 #37
    37950 JAM
    Sic transit gloria mundi.
    pi_26289088
    Eigenlijk is het nog lekkerder om ze te stomen, dan zijn ze een stuk knapperiger, koud ook lekker en vermijdt je de mogelijke bitterheid van een slecht bed of net te lang door koken. 't Is een idee. .
    "The world will note that the first atomic bomb was dropped on Hiroshima, a military base."
    pi_26293794
    quote:
    Op zondag 17 april 2005 02:53 schreef BBQ-kip het volgende:
    Gewoon snel eens lekkere (verse) asperges eten, dan ben je dit voorvalletje snel vergeten hopelijk
    Inderdaad!
    Delivered without an information leaflet
    pi_26315406
    Bij ons worden ze gewoon langs de weg verkocht, waar ze dus ook gestoken zijn.
    Als je een goede boer hebt gevonden, dan krijg je lekkere, verse asperges.

    Het is jammer dat mijn ouders er zelf mee gestopt zijn, want als je ze zelf teelt, zijn ze het lekkerst!!
    pi_26326114
    Ik vind het altijd zo jammer dat ze ze in de winkel zo in laten drogen. Zo komt de smaak echt niet tot zijn recht.
    Teel sinds een paar jaar zelf asperges (gewoon voor de hobby) en die zijn idd echt veel lekkerder.
    Wij koken ze trouwens nooit met suiker, alleen beetje zout.
    pi_26388075
    Ik had eigenlijk nog een vraagje aangezien ik ook weleens wat anders met asperges wil proberen?
    Weet iemand nog leuke roerbakgerechten voor asperges? Op i-net kom ik eigenlijk maar een paar verschillende tegen.
      woensdag 20 april 2005 @ 22:28:26 #42
    85784 karper
    vissen is me handelsmerk
    pi_26388383
    gisteren bij een kwekerij geweest,

    prachig hele proces mee gemaakt en ook zelf gestokken, daarna nog 2kg mee genomen die die ochtend waren gestoken en s;avonds klasiek klaargemaakt,

    goddelijk!


    dhr verhoeven bedankt!
      maandag 2 mei 2005 @ 13:15:59 #43
    16447 Chielus
    Dial M for me.
    pi_26664819
    even een vraagje aan de liefhebbers hier, maken jullie de asperges ook wel eens klaar in de magnetron? Onder een laag water in een grote lasagneschaal?
    Save the cheerleader. Save the World.
    Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
    pi_26677487
    Nee. Ik snijd ze gewoon in tweeen, zodat ze in m'n pan passen. Met meer mensen krijgt iedereen evenveel onder- als bovenkant. Ik snap dus ook de aspergepan niet. Volgens mij smaakt het er niet minder om en ik vertik het om iets te kopen wat ik 2 x per jaar gebruik.
    Am I evil? Yes I am!
    Am I evil? I am man!
      dinsdag 10 mei 2005 @ 16:05:52 #45
    72470 Doekes
    Medisch wonder
    pi_26885602
    Welke asperges zijn nou lekkerder? De groene of de witte? En wat zijn (buiten de kleur ) eigenlijk de verschillen?
    Het leven is geen krentenbol...
    Volg de pijlen.
    I am the Lizard King. I can do anything.
    pi_26886316
    Wat me heel erg opvalt dit 'asperegseizoen' is dat de asperges van de Albert Heijn dus echt niet te vreten zijn. Je kan ze wel een halfuur koken en ze blijven hard en slierterig. Die van de markt zijn binnen 5 minuten gaar en daar hoef je niet eens op de kauwen!
      dinsdag 10 mei 2005 @ 19:20:12 #47
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_26890966
    quote:
    Op dinsdag 10 mei 2005 16:29 schreef goddess-in-heaven het volgende:
    Wat me heel erg opvalt dit 'asperegseizoen' is dat de asperges van de Albert Heijn dus echt niet te vreten zijn.
    Je moet ze ook bij de boer gaan halen rechstreeks van het land.
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
      donderdag 12 mei 2005 @ 00:35:36 #48
    31057 jpg97
    Otaku No Kenkyu
    pi_26932394
    tvp yum
    Op dinsdag 28 februari 2006 13:50 schreef Avery het volgende:
    ik ben dan nieuw ik zie zo dat jij irritant ben jpg
    PieAir
    Ik denk altijd heel goed na voor ik iets stoms zeg...
    pi_26932435
    In Eemnes is ook een aspergeboer...
    Am I evil? Yes I am!
    Am I evil? I am man!
      donderdag 12 mei 2005 @ 09:23:10 #50
    31057 jpg97
    Otaku No Kenkyu
    pi_26935861
    quote:
    Op donderdag 12 mei 2005 00:37 schreef krakkemieke het volgende:
    In Eemnes is ook een aspergeboer...
    ... dat verhaaltje is nog niet helemaal af....
    Op dinsdag 28 februari 2006 13:50 schreef Avery het volgende:
    ik ben dan nieuw ik zie zo dat jij irritant ben jpg
    PieAir
    Ik denk altijd heel goed na voor ik iets stoms zeg...
    pi_27004655
    Ik zie niet zo vaak gesmolten kaas genoemd worden, ook lekker erover! Ipv van ham ofzo.

    (was eigenlijk om zoek naar nieuwe ideeen hier maar helaas niet gevonden...)
    pi_27082803
    Ow mên!

    Afgelopen zondag asperges gehad met gerookte zalm en Noorse garnaaltjes.



    Maar ook geef ik de voorkeur aan de "ouderwetsche" versie met gekookte ham en gekookt ei.
    pi_27084126
    Zondag ook weer asperges gehad bij mijn ouders.
    Morgen ga ik ze weer zelf maken
    Kan er geen genoeg van krijgen....
    pi_27105141
    quote:
    Op dinsdag 12 april 2005 23:26 schreef Kaalhei het volgende:
    Men zegt dat men asperges het beste op de volgende manier kan koken:
  • Zeer grote pan met veel water, zout en suiker (!) aan de kook brengen
  • Asperges erin en het vuur uit
  • 15-20 minuten wachten

    Doet iemand dit zo?
  • yep, klontje boter erbij, en laten staan,
    deksel erop.

    kan ook langer, in de middag al, en als iedereen thuis is, ff gas geven, en serveren met ham en gekookte eieren. makkelijker kan t niet.
    De Puta Madre
      zaterdag 11 juni 2005 @ 15:17:38 #55
    119606 habanero
    577000 Scoville
    pi_27834256
    net asperges gehaald van de markt van het 'championen vrouwtje' mooie AAA, mijn recept idee:

    Asperge's koken met beetje zeezout
    goeie pasta
    teentje knoflook, uitje fruiten met wat champions (van dat zelfde vrouwtje natuurlijk )
    zure room
    geraspte geitekaas en gemalen peper er over en eten maar.

    iets aanveranderen of proberen ?
      dinsdag 14 juni 2005 @ 23:27:12 #56
    25318 Kaalhei
    under a dead Ohio sky
    pi_27936200
    quote:
    Op donderdag 14 april 2005 15:07 schreef RaisinGirl het volgende:
    Suiker bij asperges slaat echt als een tang op een varken.
    Afgelopen zaterdag beschreef de chef-kok van Beluga (Maastricht) hoe hij asperges klaarmaakt. Water, zout, suiker aan de kook brengen. Asperges erin, vuur uit en een kwartier laten wellen, anders worden ze bitter. Ik ken het ook echt niet anders dan op deze wijze, maar wat vind onze Piet ervan?
    Ik sta hier voor de hemelpoort - Nergens is een god te zien - Volgens mij bestaat hij niet -
    Onze leider zei doe niet zo dom - En vertel het de wereld nooit - Beneden staat de vodka klaar
    pi_27938903
    * klik * geen link..........
    De Puta Madre
      woensdag 15 juni 2005 @ 01:48:08 #58
    66422 dutch-mamma
    Silence, Exile, Cunning...
    pi_27939477
    Nog anderhalve week en dan is het Sint Jan. En traditioneel "mag" je dan geen asperges meer eten ((ook geen rabarber trouwens!).
    Ik loop over van culinaire fantasie, maar met asperges doe ik het liefst krieltjes in de schil, gesnipperde ham en eieren (via mijn inmiddels beroemde keukenmachine) en als sausje heel simpel (maar oh zo slecht) een beetje gesmolten room-kruidenboter, of ik experimenteer wat met als basis een roux en tuinkruiden (ooit in België met dragon, mjam!), en als ik echt in een luiewijvenbui ben, dan kijk ik even of mijnheer Knorr iets instant heeft (maar gek genoeg is het in elkaar flansen van een roux-saus net zoveel werk als die zakjes van Knorr, en ook nog eens goedkoper...)
    Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
      woensdag 15 juni 2005 @ 01:51:09 #59
    66422 dutch-mamma
    Silence, Exile, Cunning...
    pi_27939517
    quote:
    Op dinsdag 14 juni 2005 23:27 schreef Kaalhei het volgende:

    [..]

    Afgelopen zaterdag beschreef de chef-kok van Beluga (Maastricht) hoe hij asperges klaarmaakt. Water, zout, suiker aan de kook brengen. Asperges erin, vuur uit en een kwartier laten wellen, anders worden ze bitter. Ik ken het ook echt niet anders dan op deze wijze, maar wat vind onze Piet ervan?
    Wéllen? Niet eens blancheren? Krijg je dan niet érg beetgare asperges?
    ANyway, ik ga het toch eens proberen. Al denk ik dat je dan wel heel dunne asperges moet hebben, en niet die fallussen die de Vomar hier momenteel in de aanbieding heeft...
    Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
    pi_27941289
    Vanavond ga ik ze weer eten, zal wel de laatste keer zijn dit jaar........jammer....
      woensdag 15 juni 2005 @ 09:02:59 #61
    25318 Kaalhei
    under a dead Ohio sky
    pi_27941423
    quote:
    Op woensdag 15 juni 2005 01:51 schreef dutch-mamma het volgende:

    [..]

    Wéllen? Niet eens blancheren? Krijg je dan niet érg beetgare asperges?
    ANyway, ik ga het toch eens proberen. Al denk ik dat je dan wel heel dunne asperges moet hebben, en niet die fallussen die de Vomar hier momenteel in de aanbieding heeft...
    Als je voldoende water neemt, een dikke pan en een goede deksel dan lukt het mij meestal wel.
    Ik sta hier voor de hemelpoort - Nergens is een god te zien - Volgens mij bestaat hij niet -
    Onze leider zei doe niet zo dom - En vertel het de wereld nooit - Beneden staat de vodka klaar
      woensdag 15 juni 2005 @ 09:23:56 #62
    78654 Viking84
    Going, going, gone
    pi_27941899
    Ik heb nog nooit asperges gehad, maar ze lijken me errug lekker Zijn nu in de aanbieding bij de Edah. Zal ik of zal ik niet?

    Heb overigens al wel eens aspergesoep gehad
    Niet meer actief op Fok!
      woensdag 15 juni 2005 @ 09:56:29 #63
    82814 BBQ-kip
    never say no to panda!
    pi_27942686
    Gewoon proberen
    Wel goed schillen, dat is echt heel belangrijk, het is heel vies als je zo'n harde schil/draad in je mond krijgt.
    En let erop bij het kopen dat de asperges niet teveel "ingescheurd" zijn aan de onderkant, dat duidt er namelijk op dat ze oud zijn.
    Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
      woensdag 15 juni 2005 @ 11:11:52 #64
    66422 dutch-mamma
    Silence, Exile, Cunning...
    pi_27944873
    quote:
    Op woensdag 15 juni 2005 09:02 schreef Kaalhei het volgende:

    [..]

    Als je voldoende water neemt, een dikke pan en een goede deksel dan lukt het mij meestal wel.
    Check, check en check...
    Ik schuw het experiment niet, ik ga het gewoon uitproberen! (nog energievriendelijk ook )
    Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
      woensdag 15 juni 2005 @ 11:37:59 #65
    31057 jpg97
    Otaku No Kenkyu
    pi_27945637
    Wauw!

    laatst bij The Movies in eindhoven asperges gehad, met een soort van doorzichtige boter.. alleen deze stolde niet, en was lekker zoet!
    Weet iemand wat voor saus dat is, en hoe die te maken?
    Op dinsdag 28 februari 2006 13:50 schreef Avery het volgende:
    ik ben dan nieuw ik zie zo dat jij irritant ben jpg
    PieAir
    Ik denk altijd heel goed na voor ik iets stoms zeg...
      woensdag 15 juni 2005 @ 11:52:44 #66
    66422 dutch-mamma
    Silence, Exile, Cunning...
    pi_27946090
    quote:
    Op woensdag 15 juni 2005 11:37 schreef jpg97 het volgende:
    Wauw!

    laatst bij The Movies in eindhoven asperges gehad, met een soort van doorzichtige boter.. alleen deze stolde niet, en was lekker zoet!
    Weet iemand wat voor saus dat is, en hoe die te maken?
    Zit te denken aan één of ander honing-tijmprutje...
    Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
      woensdag 15 juni 2005 @ 13:30:46 #67
    25318 Kaalhei
    under a dead Ohio sky
    pi_27949073
    quote:
    Op woensdag 15 juni 2005 11:37 schreef jpg97 het volgende:
    Wauw!

    laatst bij The Movies in eindhoven asperges gehad, met een soort van doorzichtige boter.. alleen deze stolde niet, en was lekker zoet!
    Weet iemand wat voor saus dat is, en hoe die te maken?
    Olie
    Ik sta hier voor de hemelpoort - Nergens is een god te zien - Volgens mij bestaat hij niet -
    Onze leider zei doe niet zo dom - En vertel het de wereld nooit - Beneden staat de vodka klaar
      woensdag 15 juni 2005 @ 14:18:26 #68
    31057 jpg97
    Otaku No Kenkyu
    pi_27951004
    quote:
    Op woensdag 15 juni 2005 13:30 schreef Kaalhei het volgende:

    [..]

    Olie
    HAHA

    niet waar man!
    Op dinsdag 28 februari 2006 13:50 schreef Avery het volgende:
    ik ben dan nieuw ik zie zo dat jij irritant ben jpg
    PieAir
    Ik denk altijd heel goed na voor ik iets stoms zeg...
    abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')