abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zaterdag 9 april 2005 @ 17:51:15 #1
100696 NoizEkick
of iets dergelijks
pi_26102098
Het zijn geen verse asperges jammergenoeg, maar ze zitten in een potje ( rond de 25 aspregs).

Iemand advies voor deze chefkok?
pi_26102548
Als ze in een potje zitten zijn ze al voorgekookt en dus moet je ze alleen maar opwarmen.

Verse asperges moet je goed schillen, en dan kun je ze in iets van 10 minuten koken.

Maar ken je deze link al? http://www.google.nl/search?hl=nl&q=asperges+recept&meta=
  zondag 10 april 2005 @ 02:11:53 #3
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_26115124
Je kunt ze ook prima koud eten overigens.
Maar inderdaad als je ze liever warm wil hebben, gewoon even opwarmen.
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_26115143
Koud eten, is ook lekkerder vind ik.
pi_26115761
Ze komen weer!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  zondag 10 april 2005 @ 04:31:29 #6
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_26116293
geen grappen over asperges net een project van 5 weken gehad.

goed schillen en 9-10 min koken in water met een heel klein beetje zout(geen folie)serveer er los nootmuskaat bij.

asperges met lamsfilet of lamsrack is goddelijk
pi_26116302
Nou Karper.... met ham, ei en boter word ik er ook gelukkig van hoor........
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_26116307
Schil asperges van het kopje naar de voet...... snijdt het droge stukje van de voet.
Ja, Karper, wij kopen ze niet zo vers, denk ik.....
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  zondag 10 april 2005 @ 04:46:47 #9
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_26116339
was ik even vergetten
je moet altijd het kontje er af halen.


en krakje je bedoelt een flamande wat kan ik door van genieten
  zondag 10 april 2005 @ 12:24:13 #10
8638 Ashram
World Wide Webslinger
pi_26119203
Hollandaise......mmmmmmmmm
Alleen jammer dat na het schillen er niet al te veel overblijft.
Everyone's got a bit of sadism and masochism in them, but not me, I'm 100% sadistic.
I'm going to burn in hell anyway, so why can't I ???
  zondag 10 april 2005 @ 12:27:06 #11
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_26119270
Uit een potje zou ik ze koud eten omwikkeld met ham bij een koude schotel.

Warm dan moet je echt de verse hebben.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zondag 10 april 2005 @ 19:55:10 #12
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_26130049
Het staat ook leuk als je een "bosje" asperges hebt (uit blik) en die dan bij elkaar knopen met een haricot vert

En verse asperges, met ei en botersaus, jammm!
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  maandag 11 april 2005 @ 11:31:41 #13
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_26143268
wat wij doen is 6 asperges bij elkaar knopen met lange slierten prei bij elkaar binden.
krijg er eigelijk meteen weer trek in.
pi_26164509
Dit weekend voor het eerst weer verse asperges klaargemaakt. .

Er wordt trouwens nog wel eens geadviseerd om de asperges 20 minuten te koken, maar dat is onzin. Zoals in dit topic ook wordt genoemd, is 9 minuten lang genoeg, naar mijn smaak. Wat niet mag ontbreken, vind ik, is een 'sausje' van ei (boter) en ham. En een fijne witte wijn, zoals een Tokay Pinot Gris.
god i want to get you out of here
you can ride in a pink mustang
pi_26183870
Ik denk mijn lekkerste voorgerecht: Asperges tussen 2 plakjes bladerdeeg, met wat witte saus........
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  dinsdag 12 april 2005 @ 23:26:34 #16
25318 Kaalhei
under a dead Ohio sky
pi_26184356
Men zegt dat men asperges het beste op de volgende manier kan koken:
  • Zeer grote pan met veel water, zout en suiker (!) aan de kook brengen
  • Asperges erin en het vuur uit
  • 15-20 minuten wachten

    Doet iemand dit zo?
  • Ik sta hier voor de hemelpoort - Nergens is een god te zien - Volgens mij bestaat hij niet -
    Onze leider zei doe niet zo dom - En vertel het de wereld nooit - Beneden staat de vodka klaar
    pi_26184571
    Ik kook ze en prik steeds in het dikste onderstuk..... Als dat eetbaar is, giet ik ze af.
    Am I evil? Yes I am!
    Am I evil? I am man!
      woensdag 13 april 2005 @ 07:09:42 #18
    85784 karper
    vissen is me handelsmerk
    pi_26187658
    quote:
    Op dinsdag 12 april 2005 23:26 schreef Kaalhei het volgende:
    Men zegt dat men asperges het beste op de volgende manier kan koken:
  • Zeer grote pan met veel water, zout en suiker (!) aan de kook brengen
  • Asperges erin en het vuur uit
  • 15-20 minuten wachten

    Doet iemand dit zo?
  • het witte goud heeft geen suiker nodig kook ze zonder en een echte smaak zal u mond bereiken
    pi_26210789
    Hehe, trouwens Karper, mn ex en ik aten 3/4 kilo asperges en wat ham en ei...... Na een keer maakte ik geen aardappels meer.......
    Am I evil? Yes I am!
    Am I evil? I am man!
      donderdag 14 april 2005 @ 08:12:26 #20
    25318 Kaalhei
    under a dead Ohio sky
    pi_26214058
    quote:
    Op woensdag 13 april 2005 07:09 schreef karper het volgende:

    [..]

    het witte goud heeft geen suiker nodig kook ze zonder en een echte smaak zal u mond bereiken
    Waarom doet men er eik suiker bij? Ik meen dat het voor de kleur was, maar dat lijkt niet echt logisch te zijn.
    Ik sta hier voor de hemelpoort - Nergens is een god te zien - Volgens mij bestaat hij niet -
    Onze leider zei doe niet zo dom - En vertel het de wereld nooit - Beneden staat de vodka klaar
      donderdag 14 april 2005 @ 12:11:56 #21
    85784 karper
    vissen is me handelsmerk
    pi_26218633
    sommige mensen zweren er bij meest gehoorde argument is zoetere smaak.
    terwijl de asperge gekookt zonder suiker ook redelijk zoet is.

    familie traditie?
      donderdag 14 april 2005 @ 14:22:08 #22
    25318 Kaalhei
    under a dead Ohio sky
    pi_26221693
    Ook bij Google zie je het vaak terugkomen.
    Ik sta hier voor de hemelpoort - Nergens is een god te zien - Volgens mij bestaat hij niet -
    Onze leider zei doe niet zo dom - En vertel het de wereld nooit - Beneden staat de vodka klaar
      donderdag 14 april 2005 @ 14:35:17 #23
    34163 Pikkebaas
    Corporate Overlord
    pi_26221997
    quote:
    Op donderdag 14 april 2005 12:11 schreef karper het volgende:
    sommige mensen zweren er bij meest gehoorde argument is zoetere smaak.
    terwijl de asperge gekookt zonder suiker ook redelijk zoet is.

    familie traditie?
    Nee, vervlakking van de smaak. Ook wel kindersmaak genoemd. Doordat jonge mensen heel veel producten met suiker nuttigen zijn ze op latere leeftijd niet meer in staat om smaken als zout, zuur en bitter te waarderen. Daarom wordt alles steeds zoeter en zoeter.
    Wien Neerlandsch bloed in de aders vloeit,
    Van vreemde smetten vrij,
    pi_26222728
    Suiker bij asperges slaat echt als een tang op een varken.
    god i want to get you out of here
    you can ride in a pink mustang
      donderdag 14 april 2005 @ 17:07:38 #25
    25318 Kaalhei
    under a dead Ohio sky
    pi_26225824
    quote:
    Op donderdag 14 april 2005 14:35 schreef Pikkebaas het volgende:

    [..]

    Nee, vervlakking van de smaak. Ook wel kindersmaak genoemd. Doordat jonge mensen heel veel producten met suiker nuttigen zijn ze op latere leeftijd niet meer in staat om smaken als zout, zuur en bitter te waarderen. Daarom wordt alles steeds zoeter en zoeter.
    Aardige hypothese, maar het lijkt niet te kloppen. Asperges koken met suiker gebeurde namelijk ook al 60 jaar geleden en toen was de suikerconsumptie vele male lager. Bovendien rijst meteen de vraag waarom het koken met suiker wel met asperges gebeurt, maar niet bij andere groenten die bitter zijn.
    Ik sta hier voor de hemelpoort - Nergens is een god te zien - Volgens mij bestaat hij niet -
    Onze leider zei doe niet zo dom - En vertel het de wereld nooit - Beneden staat de vodka klaar
    abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')