het witte goud heeft geen suiker nodig kook ze zonder en een echte smaak zal u mond bereikenquote:Op dinsdag 12 april 2005 23:26 schreef Kaalhei het volgende:
Men zegt dat men asperges het beste op de volgende manier kan koken:Zeer grote pan met veel water, zout en suiker (!) aan de kook brengen Asperges erin en het vuur uit 15-20 minuten wachten
Doet iemand dit zo?
Waarom doet men er eik suiker bij? Ik meen dat het voor de kleur was, maar dat lijkt niet echt logisch te zijn.quote:Op woensdag 13 april 2005 07:09 schreef karper het volgende:
[..]
het witte goud heeft geen suiker nodig kook ze zonder en een echte smaak zal u mond bereiken
Nee, vervlakking van de smaak. Ook wel kindersmaak genoemd. Doordat jonge mensen heel veel producten met suiker nuttigen zijn ze op latere leeftijd niet meer in staat om smaken als zout, zuur en bitter te waarderen. Daarom wordt alles steeds zoeter en zoeter.quote:Op donderdag 14 april 2005 12:11 schreef karper het volgende:
sommige mensen zweren er bij meest gehoorde argument is zoetere smaak.
terwijl de asperge gekookt zonder suiker ook redelijk zoet is.
familie traditie?
Aardige hypothese, maar het lijkt niet te kloppen. Asperges koken met suiker gebeurde namelijk ook al 60 jaar geleden en toen was de suikerconsumptie vele male lager. Bovendien rijst meteen de vraag waarom het koken met suiker wel met asperges gebeurt, maar niet bij andere groenten die bitter zijn.quote:Op donderdag 14 april 2005 14:35 schreef Pikkebaas het volgende:
[..]
Nee, vervlakking van de smaak. Ook wel kindersmaak genoemd. Doordat jonge mensen heel veel producten met suiker nuttigen zijn ze op latere leeftijd niet meer in staat om smaken als zout, zuur en bitter te waarderen. Daarom wordt alles steeds zoeter en zoeter.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |