abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_34042520
quote:
Op zaterdag 14 januari 2006 11:11 schreef Oblivion het volgende:
Zo vanavond maar eens lekker tapas maken!
Bijna alles met vis.

Hoe zou je een lekkere dikke knoflookroomsaus kunnen maken?
Voor bij de gamba's....
ingredienten:
2 pakjes (houdbare) slagroom van 0,2l de tenen van 1 bolletje knoflook (minder kan natuurlijk ook)citroensap verse peterselie en /of bieslook zout peper

bereiden:
Klop de slagroom, niet te stijf(pakjes slagroom wel eerst 24 uur in de koelkast laten staan). Laat de geklopte slagroom 5 minuten in de koelkast staan. Voeg daarna uitgeperste knoflook, zout peper citroensap, peterselie en/of bieslook toe. Zet de saus in de koelkast in een afgesloten kom.

na een uurtje of 12 laten staan het lekkerst.
pi_34044819
quote:
Op zaterdag 14 januari 2006 11:45 schreef snoekiesnoek het volgende:

[..]

ingredienten:
2 pakjes (houdbare) slagroom van 0,2l de tenen van 1 bolletje knoflook (minder kan natuurlijk ook)citroensap verse peterselie en /of bieslook zout peper

bereiden:
Klop de slagroom, niet te stijf(pakjes slagroom wel eerst 24 uur in de koelkast laten staan). Laat de geklopte slagroom 5 minuten in de koelkast staan. Voeg daarna uitgeperste knoflook, zout peper citroensap, peterselie en/of bieslook toe. Zet de saus in de koelkast in een afgesloten kom.

na een uurtje of 12 laten staan het lekkerst.
Oeh, dat is wel een lekker recept.
Maar ik zoek een warm recept.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_34058836
quote:
Op zaterdag 14 januari 2006 13:04 schreef Oblivion het volgende:

Maar ik zoek een warm recept.
Nou zo dus, Obli:

Boter(flink stuk) in de pan, de schillen van de gamba's meebakken, laurierblaadje.
Wittewijn erbij goed laten koken.
Vuur zacht zetten, knoflook erbij en roomsaus van culinesse....
Zout en peper en oh een gedroogd pepertje kapot gemaakt en erin gedaan.
In laten koken.. 2 scheppen suiker erbij.
Dan schillen enzo eruit met de zeef.
Daarna de gamba's erin doen..
Vuur iets hoger en bakken maar!
Als laatste vers geknipte bieslook erbij.

DAMN! Dat was lekker.....

Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_34059092
En ook nog:

Dadels met bieslookroomboter gewikkeld in ardennen ham.
Stokbroodjes met tomaat, uitjes, olie, azijn, zout en peper met een topping van mozzarella....
Stokbroodjes met zalm en lekker mosterd, honing en dille saus.
Mozzarella gewikkeld in ham.

Oh en vooraf een ordinaire hollandse garnalen coctail.... Jammie!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_34060872
Wat heeeeeeeeerlijk klinkt het allemaal Obli


18 feb. houden wij een tapasavond/wijnproeverij.... heb ik dus dit topic hard nodig
pi_34061128
quote:
Op zaterdag 14 januari 2006 20:53 schreef Bluezz het volgende:
Wat heeeeeeeeerlijk klinkt het allemaal Obli
I'm stuffed!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zaterdag 14 januari 2006 @ 23:15:03 #132
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_34066698
quote:
Op zaterdag 14 januari 2006 20:53 schreef Bluezz het volgende:
Wat heeeeeeeeerlijk klinkt het allemaal Obli


18 feb. houden wij een tapasavond/wijnproeverij.... heb ik dus dit topic hard nodig
Ga mij maandag inschrijven voor een tapas kookclinik van die door de PV georganiseerd is. Ben benieuwd zal er zeer zeker verslag van uit brengen als ik ingeloot (helaas beperkt aantal plaatsen ) wordt
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_34076834
Ik krijg trek van al die recepten. Voor taparecepten surf ik vaak naar http://www.giessenborch.nl/.
Word ik heeeeeel blij van!
pi_34109939
Andere knoflookgarnalen:
1 teen knoflook in wat olijfolie, mengen met gare garnalen.
2 ons ofzo.
koop de garnalen 's middags en laat ze tot 's avonds marineren.
Verwarm de garnalen tamelijk zacht en serveer.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_34134400
OMG
Vorig jaar hebben we m'n schoonmoeder een kookboek met alleen tapas cadeau gegeven
Zelf maak ik dat soort dingen eigenlijk nooit.
De dingen die ik het lekkerste vind, heb ik hier allemaal al voorbij zien komen op één na: biefstukreepjes met sesamzaadjes. Ik heb er zelf geen recept van. De sesamzaadjes zaten op de gegrilde biefstukreepjes geplakt met iets zoetigs, volgens mij honing
  dinsdag 17 januari 2006 @ 11:06:41 #136
31057 jpg97
Otaku No Kenkyu
pi_34152881
Doe mij maar de pikante paprikaatjes met roomkaas
Op dinsdag 28 februari 2006 13:50 schreef Avery het volgende:
ik ben dan nieuw ik zie zo dat jij irritant ben jpg
PieAir
Ik denk altijd heel goed na voor ik iets stoms zeg...
  woensdag 18 januari 2006 @ 21:41:04 #137
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_34218723
quote:
Op dinsdag 17 januari 2006 11:06 schreef jpg97 het volgende:
Doe mij maar de pikante paprikaatjes met roomkaas
Je bedoelt Peppadews ?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_35119368
A.s. zaterdag komen er vrienden bij ons "wijnproeverijtje spelen" en ik ben al in de voorbereidingen voor de tapasjes die ik ga maken

Vooraf, een amuse van wortelsoep (allerhande) met sinaasappelschuim en tuinkers..

Dan een kleine carpaccio (sla walnoten pijnboompitjes tomaatjes)

En dan zetten we wisselend op tafel koud en warm :

Gevulde champignons uit de oven, met tomaatjes, kruiden, uitjes, chorizo
Koude kleine wraps met roomkaas, ham/chorizo, bosuitjes
Allerlei lekkere broodjes met kruidenboter en brooddipper (flesje olie met kruiden, kerstpakket )
Pittige gehaktballetjes (nasi kruiden of zo) met tomatensaus
Gegrilde grote garnalen aan een spiesje met artisjoktapanade
Rivierkreeftjes met een tzatziki saus
Hartige worstjes (tapaswinkel)
Pittige kipspiesjes (tapaswinkel)


Tussendoor lekkere wijnen proeven,

Toetje ; kersen ijs met kaneel en stukjes koek, (Hertog Jan) eventueel slagroom en een lekker portje erbij.

Koffie na met de likeur, zie hieronder

[ Bericht 2% gewijzigd door Blues op 18-02-2006 17:44:18 ]
pi_35122792
mag ik ook komen?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  woensdag 15 februari 2006 @ 22:55:30 #140
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_35134513
Bluezz je zou een eigengemaakte cocktailsuas kunnen serveren bij die Rivierkreeftjes en verder niets.

Wil trouwens wel foto's zien van de hapjes
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_35135511
Ja, die cocktail saus is wel een idee, we hebben toch wel voor 4 pers. genoeg
Ik zal proberen om eraan te denken foto's te nemen
  woensdag 15 februari 2006 @ 23:18:33 #142
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_35135758
quote:
Op woensdag 15 februari 2006 23:14 schreef Bluezz het volgende:
Ik zal proberen om eraan te denken foto's te nemen
Niet denken gewoon doen
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  donderdag 16 februari 2006 @ 04:03:18 #143
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_35141891
quote:
Op woensdag 15 februari 2006 23:14 schreef Bluezz het volgende:
Ja, die cocktail saus is wel een idee, we hebben toch wel voor 4 pers. genoeg
Ik zal proberen om eraan te denken foto's te nemen
rivierstaartkreeftjes lekker on de chilisaus leggen (dagje van te voren dat het er lekker in trekt, echt heerlijk.)
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_35142431
Weet je wat ook heel lekker is bij die kreeftjes?
Zachte citroen mayonaise...
Lekker fris!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_35142592
quote:
Op woensdag 15 februari 2006 17:27 schreef Bluezz het volgende:
Vooraf, een spoom van wortelsoep (allerhande)
Bedoel je geen amuse?
Kreeg laatst ergens salade met rivierkreeftjes, grapefruit en ijsbergsla. Lijkt niks, maar is een heerlijke combi.
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
pi_35142974
Ja, amuse kan ook

Die salade lijkt me ook een lekker idee, en citroenmayo obli, hoe maak je die?
pi_35142980
quote:
Op donderdag 16 februari 2006 08:56 schreef Bluezz het volgende:
Ja, amuse kan ook

Die salade lijkt me ook een lekker idee, en citroenmayo obli, hoe maak je die?
*Zoeken gaat...

Monument!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_35143060
Citroen schoonboenen, gele schil eraf raspen en citroen uitpersen.
In een kom 200 ml mayo, citroen rasp, basilicum, cayennepeper mengen.
Op smaak brengen met zout en enkele druppels citroensap.

En oh ik kwam een recept tegen...
spiesjes met gamba's en artisjokkentapenade....
Als je die wilt hebben wil ik 'm met alle plezier even vanmiddag neer tikken.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_35143074
Citroenmayo wordt het
En die artisjokkentapanade, graag!! Het zijn net weer even wat andere dingetjes waar ik dan mee kan pronken
pi_35143115
Die spiesjes zijn met artisjokkentapenade op een klein friemel toastje...
Alleen de tapenade doen?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')