Is dom ja, vloeistof in een al hete bbq spuiten....quote:Op maandag 11 juli 2005 09:39 schreef Pietverdriet het volgende:
Hier, heb je weer een stel slimmerikken die toch vloeibare brandstof gebruikten voor een BBQ
Gewonden bij barbecue op de Maas
quote:Op zondag 10 juli 2005 15:34 schreef shredder het volgende:
Heeft er iemand een idee hoe je het lekkerste ketjapsaus maakt, het liefst niet zo pittig en een wat stroperige en dus niet waterige saus.
Probeer dat anders oook eens met wat port of wijnquote:Op maandag 4 april 2005 13:39 schreef Koningin het volgende:
Een banaan in de lengte insnijden.
Dan vullen met hagelslag.
Daarna in aluminiumfolie wikkelen.
Effen op de gloeiende kolen leggen.........
En daarna lekker uitlepelen - het ziet vies uit, maar smaakt heerlijk!!
Stroh-Rumquote:Op maandag 11 juli 2005 13:56 schreef Faithy het volgende:
[..]
Probeer dat anders oook eens met wat port of wijn
(voor jezelf dan)![]()
Nee... pas als je ook je ontbijt in BBQ-vorm doet, tel je meequote:Op dinsdag 12 juli 2005 10:53 schreef Doekes het volgende:
Ik heb afgelopen weekend drie (!) keer ge-BBQt!![]()
Ben ik nu stoer?
dan is mijn vriend nu dus erg stoer? We hebben zaterdag, zondag en gisteren ge-BBQ-ed en vanmorgen heeft hij nog de laatste drie overgebleven gebakken speklappies meegenomen naar zijn werkquote:Op dinsdag 12 juli 2005 10:54 schreef Rekkie het volgende:
[..]
Nee... pas als je ook je ontbijt in BBQ-vorm doet, tel je mee![]()
Lekkah!! Dat doe ik ook vaak....quote:Op dinsdag 12 juli 2005 10:58 schreef Puckzzz het volgende:
[..]
dan is mijn vriend nu dus erg stoer? We hebben zaterdag, zondag en gisteren ge-BBQ-ed en vanmorgen heeft hij nog de laatste drie overgebleven gebakken speklappies meegenomen naar zijn werk![]()
overgebleven kip maak ik altijd zelfgemaakte kip/kerrie saus van voor op broodquote:Op dinsdag 12 juli 2005 11:02 schreef Rekkie het volgende:
[..]
Lekkah!! Dat doe ik ook vaak....
Of ff een stukkie kip voor op brood!
quote:Op dinsdag 12 juli 2005 11:45 schreef Puckzzz het volgende:
[..]
overgebleven kip maak ik altijd zelfgemaakte kip/kerrie saus van voor op brood![]()
Recept ??quote:Op dinsdag 12 juli 2005 11:45 schreef Puckzzz het volgende:
[..]
overgebleven kip maak ik altijd zelfgemaakte kip/kerrie saus van voor op brood![]()
kip in stukjes snijden en draadjes trekken (niet te fijn)quote:
Ik heb nu al 2 (!) hele dagen niet ge-BBQt.quote:Op dinsdag 12 juli 2005 10:53 schreef Doekes het volgende:
Ik heb het afgelopen weekend drie (!) keer ge-BBQt!![]()
Ben ik nu stoer?
Die heb ik nog nergens ontdekt, waar heb je ze gekocht?quote:Op woensdag 13 juli 2005 14:37 schreef Pikkebaas het volgende:
Ik heb net een grote zak kokosnoot-briketten gekocht, Kan ik aanraden. Branden heter, langer en ze zijn beter voor het milieu omdat ze van een restproduct worden gemaakt en niet van hout.
Intratuin Zoetemeer, 10 kilo voor 15 Euro.quote:Op woensdag 13 juli 2005 14:43 schreef Jessi het volgende:
Die heb ik nog nergens ontdekt, waar heb je ze gekocht?
Beetje palmsuiker verkruimelen en erdoor mikken werkt ook goedquote:Op maandag 11 juli 2005 11:35 schreef Oblivion het volgende:
[..]![]()
Ook al heel lang naar aan het zoeken, en zelf proberen.
Maar je krijgt de ketjap alleen zo stroperig als je hem lang bijna kokend houd.
En dan nog...![]()
AH! En ik heb dat gewoon in huis...quote:Op maandag 18 juli 2005 03:26 schreef BBQ-kip het volgende:
[..]
Beetje palmsuiker verkruimelen en erdoor mikken werkt ook goed
Anders basterdsuiker.
Het is niet overal even makkelijk te vinden, maar er bestaat palmsuiker-stroop in een flesje! Is iets makkelijker dan die keiharde brokken...quote:Op maandag 18 juli 2005 03:26 schreef BBQ-kip het volgende:
[..]
Beetje palmsuiker verkruimelen en erdoor mikken werkt ook goed
Anders basterdsuiker.
Die ben bij de toko idd tegen gekomen. Van die zelfde flesjes als waarin ze ook gembersiroop verkopenquote:Op maandag 18 juli 2005 12:32 schreef dutch-mamma het volgende:
Het is niet overal even makkelijk te vinden, maar er bestaat palmsuiker-stroop in een flesje! Is iets makkelijker dan die keiharde brokken...
quote:Veel brandwonden door barbecue
BEVERWIJK - Ruim 20 procent van de Nederlanders steekt hun barbecue nog aan met onveilige brandstoffen als spiritus, brandgel en petroleum. Dat heeft een woordvoerder van de Brandwondenstichting donderdag gezegd. Verder gebruikt ruim 60 procent van de Nederlanders geen blusmiddelen bij de barbecue. Daarom begint de stichting een actie om het publiek te wijzen op de risico's van onveilig barbecueën.
Dit soort onbezonnenheid kan volgens de zegsman ernstige brandwonden veroorzaken. Vaak loopt een gezellig avondje uit op een drama, terwijl dat vaak makkelijk is te vermijden. Vooral het opstoken van smeulende kolen met onveilige brandstoffen is erg gevaarlijk, zegt de woordvoerder. In het Brandwondencentrum in Beverwijk komen naar zijn zeggen vooral 's zomers veel slachtoffers met steekvlamwonden binnen. "Die hebben nooit hun barbecue opgestookt met aanmaakblokjes."
Hoeveel mensen precies jaarlijks met dit soort wonden in ziekenhuizen terecht komen, kan hij niet zeggen. De woordvoerder legt uit dat steekvlammen zelden degene verwonden die de onveilige brandstoffen op het vuur gooit. Meestal zijn familieleden of vrienden het slachtoffer van de onbezonnen actie. "Dat leidt vaak tot grote schuldgevoelens bij de 'dader"'.
De campagne zal volgens de woordvoerder vooral bestaan uit kleine advertenties in kranten en tijdschriften
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |