abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 12 juli 2005 @ 13:02:15 #176
82525 Little_Angel
Labiel kudtwijf.
pi_28734224
Dank jullie wel! .
Dus iedereen was het eigenlijk eens over dat ik niet teveel water erbij moet doen.
Hmm, vanavond maar eens uitproberen. Ik ga er iig geen zout bij doen, en de droogkookmethode van DrMarten ga ik ook uitproberen! Bedankt allemaal .
Don’t touch the girl,
she will cut your hands off,
and call it an accident.
pi_28734639
Succes!
  dinsdag 12 juli 2005 @ 15:50:08 #178
92521 Nordic_Blue
van gogh los
pi_28740046
Vraag:

Ik heb net visfilet gekocht, met mosterd/dille dressing.

Nu wilde ik deze in de oven klaarmaken, in een ovenschaaltje. Om de vis niet helemaal uit te laten drogen wilde ik over de vis zelf olijfolie sprenkelen en in het schaaltje ook nog wat.

Is dit een net zo'n goede manier als bakken in de koekenpan?
pi_28740459
Ehhh, in aluminiumfolie wikkelen? En eventueel op het einde kort bakken zonder folie.

(lijkt mij 'logisch', weet niet of het echt werkt!)
  dinsdag 12 juli 2005 @ 19:20:57 #180
82525 Little_Angel
Labiel kudtwijf.
pi_28746295
Ik wou nog even laten weten dat de aardappeltjes goed te doen waren. .
Met andere woorden; ze waren dus lekker! .
Don’t touch the girl,
she will cut your hands off,
and call it an accident.
  dinsdag 12 juli 2005 @ 19:39:49 #181
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_28746778
quote:
Op dinsdag 12 juli 2005 19:20 schreef Little_Angel het volgende:
Ik wou nog even laten weten dat de aardappeltjes goed te doen waren. .
Met andere woorden; ze waren dus lekker! .
En weet je nou ook wat je anders fout deed?
The love you take is equal to the love you make.
  dinsdag 12 juli 2005 @ 21:15:48 #182
82525 Little_Angel
Labiel kudtwijf.
pi_28749516
quote:
Op dinsdag 12 juli 2005 19:39 schreef Lienekien het volgende:

[..]

En weet je nou ook wat je anders fout deed?
Ik heb er te veel water bij gedaan en ze te lang laten koken.
Nu heb ik er echter een stuk minder water bij gedaan en ze zo eerst 5 min. laten koken op hoog vuur, en daarna heb ik dat ding op een lager vuurtje gezet en liet het geheel zo'n 15 minuten staan.

Resultaat was precies wat ik wilde; geen zachte, waterige aardappels die te zout zijn.
Don’t touch the girl,
she will cut your hands off,
and call it an accident.
  dinsdag 12 juli 2005 @ 21:19:16 #183
13783 Anthraxx
When you see the robot, drink!
pi_28749598
In een gerecht moet ik een kruidenbuiltje maken. Hoe doe ik dat, zonder dat alle kruiden door het gerecht vliegen. Kan het met een theezakje? Of kan je zulke dingen standaard kopen. Het gaat dus om hetgeen wat alles bij elkaar moet houden. Niet om de kruiden zelf
  dinsdag 12 juli 2005 @ 21:25:27 #184
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_28749784


Bind het bij elkaar met ongeverfd touw, bijv. sisaltouw.

[ Bericht 1% gewijzigd door Lienekien op 12-07-2005 21:32:02 ]
The love you take is equal to the love you make.
  dinsdag 12 juli 2005 @ 21:30:55 #185
13783 Anthraxx
When you see the robot, drink!
pi_28749964
Origineel bedacht

Maar ik moet dit fijnstampen en in een kruidenbuiltje doen: · gember, ketoembar, kardemompitten, kaneelpoeder en nootmuskaat. Dus dat is geen optie
  dinsdag 12 juli 2005 @ 21:35:02 #186
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_28750120
quote:
Op dinsdag 12 juli 2005 21:30 schreef Anthraxx het volgende:
Origineel bedacht

Maar ik moet dit fijnstampen en in een kruidenbuiltje doen: · gember, ketoembar, kardemompitten, kaneelpoeder en nootmuskaat. Dus dat is geen optie
Niks origineels aan. Is gewoon een bouquet garni.

Van jouw optie heb ik nog nooit gehoord. Da's pas origineel.

Waar moet 't door?
The love you take is equal to the love you make.
  dinsdag 12 juli 2005 @ 21:36:23 #187
13783 Anthraxx
When you see the robot, drink!
pi_28750175
quote:
Op dinsdag 12 juli 2005 21:35 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Niks origineels aan. Is gewoon een bouquet garni.

Van jouw optie heb ik nog nooit gehoord. Da's pas origineel.

Waar moet 't door?
Rijst
pi_28750733
Hmm. Gewoon wat kruiden in een stukje schoon stof doen, de uiteinden van de stof bijelkaar doen en dan met een touwtje / elastiekje vastbinden. Tenminste, zo heb ik het wel eens op tv gezien .
pi_28750784
En dan dat kruidenbuiltje in de pan doen als je de rijst gaat koken, natuurlijk !
pi_28750820
Hmm, nu ik er bij nadenk moet het natuurlijk wel een bepaald soort stof zijn. Volgens mij een soort kaasdoekstof.
  dinsdag 12 juli 2005 @ 22:13:10 #191
13783 Anthraxx
When you see the robot, drink!
pi_28751333
Misschien de stof die je gebruikt uit een verbanddoos? Gaasjes ofzo?
pi_28751663
quote:
Op dinsdag 12 juli 2005 22:13 schreef Anthraxx het volgende:
Misschien de stof die je gebruikt uit een verbanddoos? Gaasjes ofzo?
Hmm denk het niet eigenlijk .
  dinsdag 12 juli 2005 @ 23:05:02 #193
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_28753519
quote:
Op dinsdag 12 juli 2005 22:13 schreef Anthraxx het volgende:
Misschien de stof die je gebruikt uit een verbanddoos? Gaasjes ofzo?
Je kunt in een kookwinkel of in sommige supermarkten ook speciaal touw halen om het bij elkaar te binden. En als je een gaasje zou gebruiken zou ik een steriel gaasje pakken.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  woensdag 13 juli 2005 @ 00:48:32 #194
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_28756911
quote:
Op dinsdag 12 juli 2005 21:30 schreef Anthraxx het volgende:
Origineel bedacht

Maar ik moet dit fijnstampen en in een kruidenbuiltje doen: · gember, ketoembar, kardemompitten, kaneelpoeder en nootmuskaat. Dus dat is geen optie
Theezakje openvouwen, legen, vullen, weer dichtnieten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 14 juli 2005 @ 10:44:33 #195
56347 Faithz
ADHD Fokker
pi_28793596
Ik wil lekkere scampi's gaan maken

Nu heb ik dit eerder gedaan met vooral knoflook en citroen met olijfolie. Maar ze waren toch niet helemaal super. Hebben jullie nog tips?
Trotse mamma :)
pi_28793747
Wat was er dan niet super aan?

Hmmm, scampi's

Rauw en gepeld in een ovenschaal leggen.

Dan uitje, vele tenen knoflook ook gesneden en een spaans pepertje snijden, bakken in veel roomboter.
Dan room erbij even door laten garen.
Over de scampi's doen, en dan op 180 graden lekker bakken in de oven...
Minuut of 10 denk ik...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  donderdag 14 juli 2005 @ 10:52:48 #197
56347 Faithz
ADHD Fokker
pi_28793840
Ik blijf les krijgen van jou

Wat voor room?

Ik heb ze de vorige keer in een schaaltje met olijf olie laten trekken in citroen en knoflook. Daarna een tijd de oven in.

Het was wel lekker maar had iets meer smaak gewild.
Trotse mamma :)
  donderdag 14 juli 2005 @ 10:57:09 #198
56347 Faithz
ADHD Fokker
pi_28793986
Maken jullie trouwens ooit stoofpeertjes?

Stoofpeertjes van oma's recept:

Voor 2 personen:
1 blik peertjes van de lidl
Beetje bruine suiker
Kaneel
Bakboter (geen croma )

De peertjes in reepjes snijden en bestrooien met kaneel (naar smaak).

Vervolgens laat je in de pan een flinke eetlepel met boter smelten. Daar laat je 1 of 2 eetlepels bruine suiker bij smelten. Ook weer naar smaak. Goed roeren, zodat het stroperig wordt. Vervolgens de peertjes erbij. Nog een beetje kaneel als je dat lekker vindt. En dan op een laag vuurtje (ik gebruik net niet de laagste stand) 3 kwartier laten pruttelen. Tussendoor roeren.

Trotse mamma :)
pi_28794158
quote:
Op donderdag 14 juli 2005 10:52 schreef Faithz het volgende:
Ik blijf les krijgen van jou

Wat voor room?

Ik heb ze de vorige keer in een schaaltje met olijf olie laten trekken in citroen en knoflook. Daarna een tijd de oven in.

Het was wel lekker maar had iets meer smaak gewild.


Euhm, room die voor warme sauzen is... Euhm
Koksroom! Of Kookroom. Van Campina.

EN nog even voor je gesnuffeld, in dit Tapas! topic staan ook nog wel lekkere scampi dingen...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_28794225
quote:
Op donderdag 14 juli 2005 10:57 schreef Faithz het volgende:
-kanip-
Hier...

Recepten voor stoofperen?

Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')