abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 3 januari 2006 @ 17:54:43 #176
120482 mirugai
very fishy
pi_33666381
quote:
Op zondag 1 januari 2006 16:12 schreef Duderinnetje het volgende:
Dat kan wel hoor. Mits je loeiverse vis hebt gebruikt. Wel in de koelkast bewaren etc.
Inderdaad. sushi hoeft niet zo duur te zijn als je ingredienten als ei, komkommer en surimi gebruikt. Maar gebruik je bepaalde soorten verse vis van hoge kwaliteit, dan neemt de prijs exponentieel toe.
quote:
Vers is altijd het lekkerste (wat ik vanmorgen al proefde!), maar je kan het best een dag na bereiding eten, mits hygiënisch behandeld.
Mijn ervaring is dat je denkt dat je de volgende dag nog sushi wilt en teveel rijst e.d. hebt klaar gemaakt je dan het beste de hoeveelheid klaar maakt die je denkt te eten en de overige vis terug in de koeling plaatst en de rijst bewaard in een thermocontainer, eventueel met een lichtvochtige doek.
De volgende dag kun je met die rijst e.d. dan nog sushi maken, die veeeel beter is dan als je sushi van de vorige dag in de koelkast had gelegd.
  dinsdag 3 januari 2006 @ 20:50:48 #177
97745 Thorical
finding a way
pi_33672215
quote:
Op zondag 1 januari 2006 15:43 schreef SunChaser het volgende:
We zouden het anders bewaren tot vanavond laat. Maar we zijn er wel achter dat sushi maken niet zo duur hoeft te zijn. Met een stukje verse zalm en tonijn en komkommer en surima kom je al een heel eind
Dat het niet duur is als je op de juiste plaatsen kan inkopen daar was ik al achter. De Chinees op de Geldersekade en de markt in Amstelveen. Soms gebruiken we ook Spaanse rijst ipv Japanse. Maar dat zal wel weer heiligschennis zijn.
Maar die ingemaakte gember dat was voor mij de kick.
pi_33685917
quote:
Op dinsdag 3 januari 2006 20:50 schreef Thorical het volgende:

[..]

Dat het niet duur is als je op de juiste plaatsen kan inkopen daar was ik al achter. De Chinees op de Geldersekade en de markt in Amstelveen. Soms gebruiken we ook Spaanse rijst ipv Japanse. Maar dat zal wel weer heiligschennis zijn.
Maar die ingemaakte gember dat was voor mij de kick.
Wat voor goede vis kun je in Amstelveen vinden? Bij Waasdorp?
Ben trouwens hier in NL geen Japanse rijst tegen gekomen, wel uit de VS. Jij wel?
  woensdag 4 januari 2006 @ 22:28:34 #179
97745 Thorical
finding a way
pi_33709979
quote:
Op woensdag 4 januari 2006 09:54 schreef mirugai het volgende:

[..]

Wat voor goede vis kun je in Amstelveen vinden? Bij Waasdorp?
Ben trouwens hier in NL geen Japanse rijst tegen gekomen, wel uit de VS. Jij wel?
Laten we eerst maar zeggen waarom in godsnaam de vrijdag, zaterdagmarkt in Amstelveen.
Heel eenvoudig daar zijn de mensen, expats uit Japan die wel wat extra over hebben voor super verse vis. Er is dus wel een markt voor. Er is in iedergeval tonijn, bonito en ook soorten als leng en andere vissen die ik niet dagelijks eet. Maar ook zeeegels als het seisoen is. Je kan er van die operatiehandschoenjes krijgen om de versheid van de vis te controleren.
Rijst uit Japan kan ik of bij de chinees in de rosebuurt krijgen of zeker bij Japanse toko's in Amstelveen.
  woensdag 4 januari 2006 @ 23:46:36 #180
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_33713520
Amstelveen en Buitenveldert lijken mij inderdaad DE plekken op Japanse waren te kunnen scoren, met al die Japanners die daar werken bij de Japanse bedrijven in die omgeving.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_33716244
Ik heb 10 jaar geleden een cursus sushi gevolgd in het Japanse winkeltje in Amsterdam.
Ik weet eigenlijk niet of die nog steeds bestaat, maar het heeft me de basisprincipes goed bijgebracht.

Ten eerste het enige echt belangrijke van de sushi: RIJST!
En dan de helderheid of dofheid van de rijst, waaruit je kunt aflezen hoe jong of oud de rijst is.
Zeer zware pan met hele dikke bodem gebruiken en in no-time op een heel hoog vuur aan de kook brengen. Dan het vuur temperen en gaar laten worden in (afhankelijk van de kwaliteit van de rijst) 15-20 minuten.
Sushi azijn toevoegen en de rijst in notime omscheppen en met een waaier snel laten afkoelen tot kamertemperatuur (roep hulp in van een ander, want niemand heeft drie handen).
Is de rijst gelukt, dan kan de sushi niet meer mislukken.

Mijn favoriete rollen zijn de dunne sushi rollen, en eigenlijk de basic rollen, met rauwe tonijn/zalm en gemarineerde Japanse rettich (daikon) en gedroogde pompoenschil (kampyo geloof ik).
Die kun je zelf marineren, maar ook kant en klaar kopen bij iedere zichzelf respecterende toko.
Vroeger maakte ik enorme rollen, maar dat waren maaltijden opzich.
Nu dus liever de dunne rollen.
De California rolls ben ik een beetje vanaf gestapt.
Op de een of andere manier is de smaak van rauwe tonijn, wasabi, kikkoman en roze gember onovertroffen.

Verder ben ik steeds meer en meer bezig met het maken van Japanse gerechten.
De eenvoud, puurheid en rijke smaak van de gerechten zijn zo'n genot, echt heerlijk.

Off topic:
Koude gemarineerde entrecote is echt een topper hier in huis!
1 stuk entrecote van 5 ons. Dit in vieren snijden(in de lengte, dus 4 stukken van 3x3 cm) en dit 3 a 4 uur laten marineren in een mix van:
-2 dl kikkomansaus
-1/2 dl sake
-scheutje mirin (zelf erbij bedacht)
-3 cm gerapste gember
-4 tenen knoflook.
Vlees drogen en dan niet langer dan 45 seconden per kant bakken op een heel erg heet vuur in neutrale arachide olie.
Vlees direkt onderdompelen in ijskoud water (om nagaren te voorkomen) en nog een uur laten rusten.
Dunne plakjes ervan snijden (1/2 cm) en serveren met fijngesneden daikon (japanse rettich).

Past prima bij een sushi presentatie! En vleeseters als Nederlanders zijn is het ook een welkome afwisseling bij al die rauwe vis.
[i]Rare jongens, die Nederlanders....[/i]
pi_33730668
quote:
Op woensdag 4 januari 2006 22:28 schreef Thorical het volgende:

[..]

Laten we eerst maar zeggen waarom in godsnaam de vrijdag, zaterdagmarkt in Amstelveen.
Rijst uit Japan kan ik of bij de chinees in de rosebuurt krijgen of zeker bij Japanse toko's in Amstelveen.
Waar in Amstelveen is die markt? En kun je me Japanse winkels in Amstelveen aanraden? Ik zit er aan te denken morgenochtend naar Amstelveen te gaan...
  zondag 8 januari 2006 @ 00:24:19 #183
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_33818927
en hier wordt weer sushi gemaakt
ik kan niet zelf rollen nu, pols bezeerd tijdens werk
rollen vind ik leuk
maar mijn mini cursus ging prima
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_33819314
mijn vriendin is japans
en zij is er gek op
en dr moeder op het maken ervan
  Redactie Frontpage zondag 8 januari 2006 @ 14:11:05 #185
1150 crew  SunChaser
Leuker wordt het niet
pi_33830444
Ik had 2 ons zalmfilet gehaald, kun je echt een hele berg sushi mee maken.
  zondag 8 januari 2006 @ 15:55:57 #186
120482 mirugai
very fishy
pi_33833880
nah, laat maar zien dan!
Denk dat ik zo ook wat sushi maak...
  zondag 8 januari 2006 @ 19:31:05 #187
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_33840727
hoe kun je het beste je sushi matje schoonhouden?
meenemen met afwassen?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zondag 8 januari 2006 @ 19:47:21 #188
120482 mirugai
very fishy
pi_33841273
quote:
Op zondag 8 januari 2006 19:31 schreef MissyMirjaM het volgende:
hoe kun je het beste je sushi matje schoonhouden?
meenemen met afwassen?
yep.
pi_33972093
Ook hier op Aruba wordt sushi gemaakt
Overigens betekend 'shushi' in het papiamento 'vies' of 'vuil' dus je snapt wel dat de meeste sushi eters hier toeristen zijn.
Hier mijn knutsels met als ingredienten krabstics, zeewier, avocado, roomkaas, zalm, mango, kampyo, daikon enz.
John
Aruba


[ Bericht 4% gewijzigd door jomosoft op 12-01-2006 13:47:19 ]
pi_33976897
quote:
Op donderdag 12 januari 2006 13:36 schreef jomosoft het volgende:
Ook hier op Aruba wordt sushi gemaakt
Overigens betekend 'shushi' in het papiamento 'vies' of 'vuil' dus je snapt wel dat de meeste sushi eters hier toeristen zijn.
Hier mijn knutsels met als ingredienten krabstics, zeewier, avocado, roomkaas, zalm, mango, kampyo, daikon enz.
John
Aruba
[afbeelding]
Mooi hoor, èn lekker!!
En ja, dat zijn onze eigen Boris † en Diever hiernaast!
  donderdag 12 januari 2006 @ 19:40:33 #191
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_33985199
quote:
Op donderdag 12 januari 2006 13:36 schreef jomosoft het volgende:
Ook hier op Aruba wordt sushi gemaakt
Overigens betekend 'shushi' in het papiamento 'vies' of 'vuil' dus je snapt wel dat de meeste sushi eters hier toeristen zijn.
Hier mijn knutsels met als ingredienten krabstics, zeewier, avocado, roomkaas, zalm, mango, kampyo, daikon enz.
John
Aruba
[afbeelding]
Zo dat is een behoorlijk bordje wat kost dat nog?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_33990400
quote:
Op donderdag 12 januari 2006 19:40 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Zo dat is een behoorlijk bordje wat kost dat nog?
Love and Care, meer niet
  donderdag 12 januari 2006 @ 21:30:16 #193
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_33990524
quote:
Op donderdag 12 januari 2006 21:27 schreef jomosoft het volgende:


Love and Care, meer niet
En wat ingrediënten, neem ik aan.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_33991445
quote:
Op donderdag 12 januari 2006 21:30 schreef golfer het volgende:

[..]

En wat ingrediënten, neem ik aan.
Ja natuurlijk, maar lekkere sushi is niet in geld uit te drukken
pi_33991528
quote:
Op donderdag 12 januari 2006 21:47 schreef jomosoft het volgende:

[..]

Ja natuurlijk, maar lekkere sushi is niet in geld uit te drukken
de gebruikte ingrediënten wel
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_33996063
quote:
Op donderdag 12 januari 2006 21:49 schreef MissyMirjaM het volgende:

[..]

de gebruikte ingrediënten wel
Wanneer maak je voor mij eens wat, ik heb vet honger!
pi_33996097
quote:
Op donderdag 12 januari 2006 23:20 schreef tonks het volgende:

[..]

Wanneer maak je voor mij eens wat, ik heb vet honger!
wanneer kom jij eens langs om sushi te komen eten?
hmm?
nou?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_33996126
quote:
Op donderdag 12 januari 2006 23:21 schreef MissyMirjaM het volgende:

[..]

wanneer kom jij eens langs om sushi te komen eten?
hmm?
nou?
Wanneer je het hebt natuurlijk
pi_33996179
quote:
Op donderdag 12 januari 2006 23:21 schreef tonks het volgende:

[..]

Wanneer je het hebt natuurlijk
wij gaan eens afspreken binnenkort
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_33996466
quote:
Op donderdag 12 januari 2006 23:22 schreef MissyMirjaM het volgende:

[..]

wij gaan eens afspreken binnenkort
haha is goed.

Ik zal het binnekort zelf ook eens proberen trouwens
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')