FOK!forum / Culinesse à gogo / Hachee / Wat er bij?
Martijn_77zaterdag 19 februari 2005 @ 12:54
Will binnenkort hachee gaan eten.

Maar volgens mijn vrouw moet er rode kool en aardappel puree bij en ik zeg dat er hutspot erg lekker bij is.

Wat is nu het meest gangbare om er bij te eten?

P.S. iemand nog goede hachee recepten?


Al vast bedankt.
giscardzaterdag 19 februari 2005 @ 12:58
het kan allemaal, overigens is rijst er ook erg lekker bij.
switchboyzaterdag 19 februari 2005 @ 12:59
Witterijst
Oblivionzaterdag 19 februari 2005 @ 13:03
Eerste waar ik aan dacht, was hetzelfde als je vrouw.
Maar witte rijst kan ook.
Hutspot ook!
FRaGMaNzaterdag 19 februari 2005 @ 13:07
hutspot!
Christinezaterdag 19 februari 2005 @ 13:07
Rode kool inderdaad.
Hachee
bonkezaterdag 19 februari 2005 @ 13:08
luister naar je vrouw
#ANONIEMzaterdag 19 februari 2005 @ 13:09
ik zou naar de mac gaan
Zalukizaterdag 19 februari 2005 @ 13:13
quote:
Op zaterdag 19 februari 2005 13:08 schreef bonke het volgende:
luister naar je vrouw
idem
Fatalityzaterdag 19 februari 2005 @ 13:19
Patat.
C-o-R-E-ofthe-SheePzaterdag 19 februari 2005 @ 13:27
shoarma
Veersesmurfzaterdag 19 februari 2005 @ 13:29
rijst en boontjes
gexxzzaterdag 19 februari 2005 @ 13:32
Hutspot? Rode kool? Ik ken hachee als een gerecht bestaande uit vlees met uien etc. met daarbij aardappels. Niks geen groente of rijst!
Erosjuhhhzaterdag 19 februari 2005 @ 13:32
rode kool idd
al is hutspot er ook lekker bij, zelfs boerenkool / zuurkool
babbazaterdag 19 februari 2005 @ 13:33
Hachee = Spetterstront met pitten
Martijn_77zaterdag 19 februari 2005 @ 13:37
quote:
Op zaterdag 19 februari 2005 13:08 schreef bonke het volgende:
luister naar je vrouw
Oei, dan moet ik haar gelijk gaan geven.....
bonkezaterdag 19 februari 2005 @ 13:38
of haar dit niet laten lezen
Oblivionzaterdag 19 februari 2005 @ 14:07
Ze zit op fok...
Zal ik het topic stiekem verplaatsen?

Maar wat lijkt je lekker bij de hachee, Martijn?
Is volgens mij veel belangrijker dan dat het zo hoort...
Lucillezaterdag 19 februari 2005 @ 14:11
Rijst of aardappelpuree. En misschien amsterdamse uitjes en augurk.
Martijn_77zaterdag 19 februari 2005 @ 14:15
quote:
Op zaterdag 19 februari 2005 14:07 schreef Oblivion het volgende:
Zal ik het topic stiekem verplaatsen?
Doe maar of je kunt de TT veranderen...
quote:
Op zaterdag 19 februari 2005 14:07 schreef Oblivion het volgende:
Maar wat lijkt je lekker bij de hachee, Martijn?
Is volgens mij veel belangrijker dan dat het zo hoort...
Ik ga voor de Hutspot
bonkezaterdag 19 februari 2005 @ 14:18
mijn mening is at het met aardappelen en rode kool lekkerder is dan met hutspotten
maarja dat ben ik maar
je kan natuurlijk eerst naar je vrouw luisteren en het met rode kool en piepers eten
maar laat haar dan wat extra hachee maken zodat er wat over is voor de volgende dag, en dan kan je het natuurlijk op jou manier gaan eten
Oblivionzaterdag 19 februari 2005 @ 14:24
Hoe maak je ook alweer hachee?
bonkezaterdag 19 februari 2005 @ 14:43
van sudderlappies jus +vlees
flink wat uien derin in klaar is kees
Killer_Momzaterdag 19 februari 2005 @ 15:21
HACHEE

Ingrediënten (2 pers.)

350 g runderlappen
400 g uien
1 eetl. boter
1 theel. bruine suiker
2 eetl. bloem
250 ml. vleesbouillon
2 eetl. witte wijnazijn
2 laurierblaadjes
4 kruidnagels


met rode kool en gekookte aardappelen, en zelfgemaakte appelmoes natuurlijk.
Martijn_77zaterdag 19 februari 2005 @ 15:26
quote:
Op zaterdag 19 februari 2005 15:21 schreef Killer_Mom het volgende:
en zelfgemaakte appelmoes natuurlijk.
Heb je het recept van die appelmoes dan ook nog?
Killer_Momzaterdag 19 februari 2005 @ 16:20
quote:
Op zaterdag 19 februari 2005 15:26 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Heb je het recept van die appelmoes dan ook nog?
appels schillen, goudrenette,
10 minuten koken, met suiker en kaneel,
je kunt t zo eten,
ik doe ze dan nog altijd door de puree-knijper.
kissazaterdag 19 februari 2005 @ 16:31
Hutspot, rode kool of bietjes (met aardappelpuree)
Oblivionzaterdag 19 februari 2005 @ 17:05
Laat ik dit nu gewoon op het vuur hebben staan...

Heb er wel even bloem bij gedaan, en een fles rode wijn...
Killer_Momzaterdag 19 februari 2005 @ 17:09
quote:
Op zaterdag 19 februari 2005 17:05 schreef Oblivion het volgende:
Laat ik dit nu gewoon op het vuur hebben staan...

Heb er wel even bloem bij gedaan, en een fles rode wijn...
bij de appelmoes?
Oblivionzaterdag 19 februari 2005 @ 17:18
Neh, gek mens...
Appelcompote komt hier gewoon uit een ordinair potje..
Maar had sudderlappen (de vetste die ik kon vinden) opgezet, met rode wijn, bouillon, kruidnagel, boter laurierblaadje.....

Heb er dus meer uien bij gedaan en een beetje bloem, en voila hachee....
Killer_Momzaterdag 19 februari 2005 @ 17:37
Bigszaterdag 19 februari 2005 @ 17:41
Rabarber?
Sabrina1981zaterdag 19 februari 2005 @ 20:21
Thuis eten we het met aardappels, ik kies meestal voor de witte rijst.

En wij doen er altijd nog een zakje hot curry bij. Wordt de hachee lekker pittig.
kissazondag 20 februari 2005 @ 00:24
Flink veel grof gemalen peper erdoor
Martijn_77zondag 20 februari 2005 @ 09:55
quote:
Op zaterdag 19 februari 2005 17:18 schreef Oblivion het volgende:
Maar had sudderlappen (de vetste die ik kon vinden) opgezet, met rode wijn, bouillon, kruidnagel, boter laurierblaadje.....

Heb er dus meer uien bij gedaan en een beetje bloem, en voila hachee....
Ja goed vet vlees is idd het lekkerste door de hachee
Annemiek78zondag 20 februari 2005 @ 11:15
Lieve Martijn,

We eten er lekker rode kool bij, hihi....

Dikke knuff Miek
bonkezondag 20 februari 2005 @ 11:20
jammer martijn, ze heeft em gevonden
Scrutinizerzondag 20 februari 2005 @ 11:22
Bietjes met hachee
Oblivionzondag 20 februari 2005 @ 12:10
quote:
Op zondag 20 februari 2005 11:15 schreef Annemiek78 het volgende:
Lieve Martijn,

We eten er lekker rode kool bij, hihi....

Dikke knuff Miek


You go girl!
Vergeet de puree niet...
En de appelcompote in je rodekool, en een snufje kaneel...
Martijn_77zondag 20 februari 2005 @ 12:36
quote:
Op zondag 20 februari 2005 12:10 schreef Oblivion het volgende:

[..]



You go girl!
Vergeet de puree niet...
En de appelcompote in je rodekool, en een snufje kaneel...
Oblivion wordt je partijdig?
Oblivionzondag 20 februari 2005 @ 12:42
quote:
Op zondag 20 februari 2005 12:36 schreef Martijn_77 het volgende:
Oblivion wordt je partijdig?


Word ik toch al van beschuldigd...

Trouwens heb het gisteren zelf gegeten, en het was heerlijk...
Het was net of mijn oma gekookt had...
Alleen heb ik er een halve fles wijn in gegooit...
Martijn_77zondag 20 februari 2005 @ 12:47
quote:
Op zondag 20 februari 2005 12:42 schreef Oblivion het volgende:
Alleen heb ik er een halve fles wijn in gegooit...
Dat zie ik mijn vrouw niet doen die kookt eigenlijk nooit met drank

[ Bericht 1% gewijzigd door Martijn_77 op 20-02-2005 12:53:20 ]
Oblivionzondag 20 februari 2005 @ 13:00
Jammer, want smaakte echt heel erg goed.
De wijn proef je niet meer na 4 uur zachtjes pruttelen...
Angeleszondag 20 februari 2005 @ 13:54
Rode kool en gekookte aardappels!
rvrbzondag 20 februari 2005 @ 18:03
Wij eten het vaak met appelmoes en aardappelpuree of frieten.
Of met aardappelpuree en gestoofde worteltjes (of wortelstamppot).

Rode kool heb ik zelf nog niet geprobeerd erbij, maar ga ik wel eens testen
IdlersDreamzondag 20 februari 2005 @ 18:14
-edit- zwaar offtopic.

[ Bericht 99% gewijzigd door Oblivion op 20-02-2005 18:26:28 ]
martaxzondag 20 februari 2005 @ 18:42
quote:
Op zondag 20 februari 2005 13:00 schreef Oblivion het volgende:
De wijn proef je niet meer na 4 uur zachtjes pruttelen...
Waarom doe je die wijn er bij dan, als je er toch niets van proeft?
Oblivionzondag 20 februari 2005 @ 18:58
quote:
Op zondag 20 februari 2005 18:42 schreef martax het volgende:
Waarom doe je die wijn er bij dan, als je er toch niets van proeft?
Hmm, kan misschien beter zeggen dat je de alcohol niet meer proeft, de smaak wordt iets dieper, vind ik dan..
GrotePierzondag 20 februari 2005 @ 22:31
ik eet het altijd met rijst.......
karperzondag 20 februari 2005 @ 22:34
aardappel puree. of rijst.
stoofpeertjes of een dikke compote ik kan niet kiezen
babaloezondag 20 februari 2005 @ 23:13
Rode kool!

Wij doen er ook nog geraspte komijnenkaas(dacht ik) op
Annemiek78maandag 21 februari 2005 @ 15:16
Nou jongens, hij staat te pruttelen hoor....
Die scheut rode wijn is misschien wel een lekker idee!! En inderdaad, Martijn verwacht niet van mij dat ik dat er ook doorheen doe, maar in dit geval lijkt het me wel erg lekker.
Enne het wordt inderdaad gewoon rode kool. met aardappelpuree. Heb de aardappels ook al vast klaar staan. Hoef ik straks alleen maar op te zetten.

Wat zullen Miek en Martijn lekker eten vanavond, mjam mjam.
Martijn_77maandag 21 februari 2005 @ 20:31
Was idd erg lekker maar ga het binnenkort toch ook maken met mijn recept en hutspot!!!
bonkemaandag 21 februari 2005 @ 20:52
wat zulle jullie stinken zeg
lone_wolfdinsdag 22 februari 2005 @ 11:56
Wat dacht je van gekookte kriel aardappeltjes met een rodekool salade??!!!?? Lekker hoor!
Net als koolslaw ?!?! maar dan met rode kool!
Martijn_77woensdag 23 februari 2005 @ 20:15
quote:
Op dinsdag 22 februari 2005 11:56 schreef lone_wolf het volgende:
Wat dacht je van gekookte kriel aardappeltjes met een rodekool salade??!!!?? Lekker hoor!
Net als koolslaw ?!?! maar dan met rode kool!
Hoe wil je die rode kool dan precies klaar maken?
zeeuwsedonderdag 24 februari 2005 @ 13:15
volgens mij zijn er verschillende 'soorten' hachee. Die van mijn moeder is een dikke uienpap met daarin vlees en de overige ingredienten,en wij aten daar dan vroeger ook alleen aardappelen bij, geen groente verder. Die van mijn schoonmoeder is helder, net als jus zeg maar, maar dan met uienringen erin en vlees natuurlijk. Hier hebben wij altijd rode kool bij en aardappelen.
Welke is nou de meest oorspronkelijke versie? Ik vind het allebei lekker trouwens.
lone_wolfvrijdag 25 februari 2005 @ 07:52
@ Martijn_77

Een dag van te voren een roodkooltje halveren en met een kaasschaaf tot zeer dunne rapsel verwerken. Daarna zout, wat azijn of citroensap en een beetje olie toevoegen en laten staan. De kool is de volgende dag een stuk minder hard. Gewelde rozijntjes er bij, knoflook en uienringen en zwarte vers gestapmte, peper. Nog ff een uurtje laten staan en het kan opgedient worden. Belangrijk is een goede zuurgraad af en toe ff proeven kan geen kwaad..
Martijn_77vrijdag 25 februari 2005 @ 19:30
quote:
Op vrijdag 25 februari 2005 07:52 schreef lone_wolf het volgende:
@ Martijn_77

Een dag van te voren een roodkooltje halveren en met een kaasschaaf tot zeer dunne rapsel verwerken. Daarna zout, wat azijn of citroensap en een beetje olie toevoegen en laten staan. De kool is de volgende dag een stuk minder hard. Gewelde rozijntjes er bij, knoflook en uienringen en zwarte vers gestapmte, peper. Nog ff een uurtje laten staan en het kan opgedient worden. Belangrijk is een goede zuurgraad af en toe ff proeven kan geen kwaad..
Klinkt wel erg lekker dank je voor het recept.
Steve-Ovrijdag 11 maart 2005 @ 01:25
Laatst met pasta gegeten ook lekker .
Oja zilveruitje in de hachee
Martijn_77zaterdag 12 maart 2005 @ 09:59
quote:
Op vrijdag 11 maart 2005 01:25 schreef Steve-O het volgende:
Oja zilveruitje in de hachee
Zilveruitjes?

Die horen er echt niet in!!!
Steve-Ozaterdag 12 maart 2005 @ 14:16
quote:
Op zaterdag 12 maart 2005 09:59 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Zilveruitjes?

Die horen er echt niet in!!!
Vertel dat me stiefmoeder ma
Ranzige zure troep word het .
Martijn_77zaterdag 19 maart 2005 @ 13:08
quote:
Op zaterdag 12 maart 2005 14:16 schreef Steve-O het volgende:

[..]

Vertel dat me stiefmoeder ma
Ranzige zure troep word het .
Ja dat geloof ik graag. Sjarlotjes zou ik nog kunnen begrijpen maar zilveruien?
poszaterdag 19 maart 2005 @ 19:06
heeft iemand een lekker ouderwets hachee recept voor me?
Oblivionzaterdag 19 maart 2005 @ 19:14
pos! Lui mens! Hachee / Wat er bij?

Alles goed?
KiwiTjuHhzaterdag 19 maart 2005 @ 19:19
Rode kool en aardappelpuree dat vind ik lekker
poszaterdag 19 maart 2005 @ 20:04
quote:
Op zaterdag 19 maart 2005 19:14 schreef Oblivion het volgende:
pos! Lui mens! Hachee / Wat er bij?

Alles goed?
Heee Obli alles goed hoor, met jou ook?

zie je nooit meer bij RJPVD...
Martijn_77zaterdag 26 maart 2005 @ 11:50
quote:
Op zaterdag 19 maart 2005 19:19 schreef KiwiTjuHh het volgende:
Rode kool en aardappelpuree dat vind ik lekker
Wat voor aardappelpuree? Gewoon die neutrale?
KiwiTjuHhzaterdag 26 maart 2005 @ 12:53
quote:
Op zaterdag 26 maart 2005 11:50 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Wat voor aardappelpuree? Gewoon die neutrale?
Jup
kissazaterdag 26 maart 2005 @ 16:46
Wij eten vanavond ook hachee, met bietjes en aardappelpuree
_Flame_maandag 28 maart 2005 @ 17:54
aardappelpuree, rode kool, stoofpeertjes is volgens mij het meest gangbare voor erbij