Oblivion | dinsdag 15 februari 2005 @ 15:02 |
Gehaktballetjes. Voor Albondigas gebruiken mexicaanse koks runder- en varkensgehakt dat tweemaal door de gehaktmolen is gehaald. 4 Personen. Ingredienten: 225g varkensgehakt 225g rundergehakt 50g vers wit broodkruim 1 ui, gesnipperd 1/2 tl gedroogde oregano of komijnpoeder zout en vers gemalen peper. 1 ei, licht geklopt melk (eventueel) maisolie, voor het bakken oreganoblaadjes, ter garnering Voor de saus: Runderboullion 1 chipotlepepertje, zaadjes verwijderen en fijn gesneden. 1 ui gesnipperd 2 kruidnagels, gekneusd 225g tomaten, ontveld, pitjes verwijderen en in blokjes. 1. Haal beide gehaktsoorten door de gahkt molen of de keukenmachine zodat het vlees zeer fijngemalen is. Schep het gehakt in een kom en voeg het broodkruim, ui, oregan of komijnpoeder toe. Breng het gehakt op smaak met zout en peper en roer het ei erdoor. 2. Kneed alles goed door elkaar en voeg indien noodzakelijk wat extra melk toe. Draai van het gehakt balletjes van 4 cm groot. 3. Verwarm 1 cm olie in de koekenpan en bak de gehaktballetjes hierin in 5 minuten goudbruin. 4. Doe de balletjes in een braadslee en giet er zoveel boullion bij dat ze bedekt zijn. Voeg de resterende ingredienten toe en laat 30 minuten op een laag vuur garen. Schep ze op een schaal, giet de saus door een zeef en verdeel hem erover. Garneer en serveer direct. ![]() Wie volgt! ![]() | |
Oblivion | dinsdag 15 februari 2005 @ 15:05 |
Mexicaanse rijst. Dit kleurrijk gerecht wordt gegarneerd met "chilibloesem", zodat iedereen aan tafel weet dat de maaltijd vlijmscherp zal zijn... ![]() Voor 6 personen. Ingredienten: 350 gram langkorrelige witte rijst 1 ui, gesnipperd 2 teentjes knoflook fijngesneden 450 gram tomaten, ontveld, pitjes verwijderd en in blokjes 4 el mais- of arachideolie 9 dl groenteboullion 4-6 kleine rode pepertjes 175 gekookte doperwten zout en vers gemalen zwarte peper verse koriandertakjes, ter garnering 1. Wel de rijst 15 minuten in een kom met heet water. Giet het water af, spoel de rijst af onder de stromende kraan, laat hem nogmaals uitlekkeb, en houd de rijst apart. 2. Schep de ui, knoflook en tomaten in een keukenmachine en pureer tot een saus. 3. Verwarm de olie in een grote koekenpan. Bak de uitgelekte rijst in de hete olie goudbruin. Haal de rijst met een schuimspaan uit de pan en schep hem in een braadpan. 4. Verwarm de resterende olie in de koekenpan en verwarm hierin de tomatensaus 2-3 minuten. Schep de tomatensaus bij de rijst in de braadpan en giet boullion erbij. Breng op smaak met zout en peper. Breng de rijst aan de kook, draai het vuur vervolgens zo laag mogelijk en laat de rijst met het deksel op de pan 15-20 minuutjes zachtjes koken tot bijna alle vloeistof is geabsorbeerd. Snijd de pepertjes in de lengte richting in 4 5 reepjes. (kontje dus niet!) Leg ze in een kom met ijsgekoeld water zodat ze opkrullen tot bloemen eb laat ze vervolgens uitlekken. 5.Roer de dopertwen door de rijst en laat het gerecht koken tot alle vloeistof is geabsorbeerd en de rijst zacht is. Schep de rijst af en toe om. Schep de rijst op een platte schaal en garneer met chilibloesem en koriandertakjes. | |
Oblivion | dinsdag 15 februari 2005 @ 22:05 |
Offtopic verwijderd, tvp mag, maar niet lopen zuigen... ![]() | |
greatgonzo | woensdag 16 februari 2005 @ 08:23 |
-edit- Onzin is een paar deuren verder... ![]() [ Bericht 37% gewijzigd door Oblivion op 16-02-2005 21:30:50 ] | |
Oblivion | woensdag 16 februari 2005 @ 09:27 |
Mensen, onzin is verder op... ![]() Recepten willen we! Zelf bloemtortilla's maken. Voor 14 tortilla's met een doorsnaa van 15 cm. Ingerdieneten: 225g gewone bloem 1 tl zout 1 el reuzel of plantaardig vet 1,2 dl water 1.Zeef de bloem en het zout in een diepe kom en kneed met de vingertoppen de reuzel of het plantaardige vet erdoor tot het deeg kruimelig wordt. 2.Voeg geleidelijk het water toe en kneet lichtjes tot een soepele deegbal. Afdekken met een thee doek, en 15 min laten rusten. 3.Verdeel deeg in 14 porties, draaien tot bolletjes. En dan maar rollen met de deegroller!! ![]() 4.Over voorverwarmen 150 graden. Maar de tortilla's in de pan opbakken, zo'n 1 1/2 tot 2 minuten op gematigd vuur. 5.Voor direct gebruik, leg ze op een schone theedoek. Anders in folie wikkelen. ![]() En voor de vulling staan hier Tortilla-recepten lekkere dingen in... ![]() | |
Oblivion | donderdag 17 februari 2005 @ 18:59 |
Mexicaanse rijst, alleen heb ik er mais in gedaan. ![]() ![]() En Kip fatjia, met een beetje tomatensaus en mais... ![]() ![]() Een beetje van Tex-Mex en een heleboel van mezelf... ![]() | |
knuppelhout | vrijdag 4 maart 2005 @ 11:50 |
tip om je mex-saus authentieker te laten smaken (en vooral lekkerder): beetje cacao en kaneel erdoor, en een gedroogd chilipepertje (zo'n kleintje, geeft net dat lekkere smaakje dat je niet met sambal krijgt) | |
Dr.Daggla | vrijdag 4 maart 2005 @ 12:30 |
Obli, zou je dat recept van die Kip Fajita eens willen posten. ![]() | |
Oblivion | vrijdag 4 maart 2005 @ 12:54 |
quote:Ppfff, daar vraag je me wat. Ik doe het altijd on-the-spot... ![]() Zover ik me kan herinneren: Tex-mex pakje van Fajita. De kruiden dan. Of creme fraiche of zure room, of culinesse spul, dat weet ik dus niet meer... Mais, kip, tomatenpuree of tomaten in blik. Ik weet het niet meer zeker.. ![]() Ik gooi wat ik op dat moment voor handen heb in de pan. ![]() Is absoluut niet moeilijk. ![]() | |
bloodymary | zaterdag 5 maart 2005 @ 00:24 |
Enchillada´s heel makkelijk en erg lekker. Uitje en knoflook fruiten, gehakt er door, chiliconcarnekruiden (van Silvo) erdoor, intussen zelf chilisaus maken van tomatenpuree en chilisaus uit fles (beetje suiker en room er door). Dan gehaktmengsel in tortillas scheppen, lepel saus er door en dichtrollen. Rolletjes in ovenschaal leggen, rest van de chilisaus er over gieten, cheddarcheese erover en een kwartier de oven in. Heerlijk! | |
Chielus | zaterdag 5 maart 2005 @ 01:36 |
Kan iemand mij vertellen wat exact het verschil is tussen, Enchiladas, Burrito's en Fajita's, zit het verschil hem in de manier van opvouwen/rollen of verschilt het op inhoud (en wat is dan wat?_) | |
Copycat | zaterdag 5 maart 2005 @ 02:32 |
Guacamole: In straafmixer: rijpe avocado, driekwart pakje verse roomkaas, zwarte olijven, pepertje, pittige paprikapoeder, peper, zout en een heel klein beetje citroensap. De avocadopit in de guacamole leggen tegen verkleuren. | |
Oblivion | zaterdag 5 maart 2005 @ 08:31 |
Ik mis de knoflook, Copycat... ![]() | |
La_Guiri | zaterdag 5 maart 2005 @ 14:49 |
quote:Het verschil tussen enchiladas en burritos weet ik even niet, maar fajitas zijn volgens mij gewoon een soort losse bloem tortillas waar je zelf een mengsel van vlees en of groenten indoet en het zo opeet. Ik bedoel dat dat dus los van elkaar geserveerd wordt. | |
La_Guiri | zaterdag 5 maart 2005 @ 15:07 |
Oh ja nog iets, heb het even nagekeken en nagedacht, ja dat doe ik wel eens als ik er zin in heb. En volgens mij zijn enchiladas en burritos hetzelfde, het is vlees en of groenten opgerold in een zachte tortilla, want in Mexico zelf kennen ze helemaal geen burritos. | |
Oblivion | zaterdag 5 maart 2005 @ 15:29 |
Volgens mij is burrito een amerikaanse uitvinding. ![]() Nog wel een leuk receptje: Quesadilla's. Mexicaans(e) dissen. Die eerst maken. (mais-tortilla's) Ingredienten: 14 vers gemaakte ongebakken tortilla's. Voor de vulling: 225 g fijngesneden of geraspte chedaar. 3 jalapenopepers, zaadjes verwijderd, in reepjes. Zout Olie. 1. Dek de verse tortilla's met een theedoek. Meng de kaas en jalapenopepers in een kom. Breng op smaak met zout en zet apart. 2. Verwarm de olie in een koekenpan en schep een lepel vulling in het midden van de tortilla, die je op je handpalm hebt liggen. Laat de randen vrij. 3. Klap de tortilla dicht druk de vouwnaden goed aan. Bak 'm an beide kanten goudbruin. 4. Haal de Quesadilla uit de pan en laat hem uiylekken op keukenpapier. Houd 'm warm op een schaal terwijl je de andere voorbereid. Tip: Restjes bonen met chilipepers of fijn gesneden chorizo met wat gesnipperde uitjes zijn als vulling ook erg geschikt. ![]() | |
Copycat | zaterdag 5 maart 2005 @ 17:17 |
quote:Ik heb m'n guacamole liever zonder knoflook, maar ingredienten mogen bijgevoegd worden naar voorkeur ![]() | |
Duderinnetje | maandag 7 maart 2005 @ 01:13 |
quote:Verse koriander er doorheen, en een fijngesnipperd sjalotje, is ook lekker ![]() | |
Scandalous | dinsdag 8 maart 2005 @ 01:28 |
Mag ik hier even een tvp neergooien ![]() | |
Sharkdoggie | dinsdag 8 maart 2005 @ 01:30 |
* tvp ![]() | |
Ladyxima | maandag 2 mei 2005 @ 12:53 |
ik ga vandaag kijken of de kip fajita en de mexicaanse mais me gaan lukken ![]() op die foto's hierboven ziet het er erg lekker uit ![]() | |
Ladyxima | maandag 2 mei 2005 @ 19:23 |
het is helemaal mislukt ![]() ![]() ![]() | |
Oblivion | maandag 2 mei 2005 @ 19:38 |
Jammer Ladyxima.. ![]() Hoeveel knoflook had je dan wel niet gebruikt? | |
DarkElf | maandag 2 mei 2005 @ 19:41 |
schaamteloze tvp ![]() | |
Ladyxima | maandag 2 mei 2005 @ 19:55 |
2 teentjes knoflook in de saus bij de rijst zeg maar, en verder niet in de kip fajita, maar dat zat daar dus ook al in de mix.. helaas ![]() | |
Oblivion | maandag 2 mei 2005 @ 19:56 |
Hmm, ik had helemaal geen last van een overdadige knoflooksmaak. Vreemd... Nou ja, jammer dat het je niet gelukt is, wij vonden hem heerlijk! ![]() | |
sjengpieterse | maandag 2 mei 2005 @ 20:01 |
ik dacht dat we hier Mexicanen gingen dissen ![]() | |
Sharkdoggie | maandag 2 mei 2005 @ 20:03 |
Weet iemand een goed nachochips-salade recept met gesmolten kaas, sla, pepers, guacamole en cremespult? Heb nooit een recept kunnen vinden in boeken. Weleens zelf geprobeerd te maken, maar in restaurants smaakt het toch altijd een stuk beter (en dat komt echt door mijn eigen ovenbakkunst ![]() | |
SanyoSoft | maandag 2 mei 2005 @ 20:08 |
Een lekker Mexicaans toetje: Wrap met Chocopasta De bereidingstijd voor dit recept is +/- 20 minuten, Aantal personen is 4 Ingredienten 4 kant-en-klare tortillawraps chocoladepasta 2 bananen 2 appels Bereidingswijze 1. Verwarm de tortilla’s 15 seconden in de magnetron of verwarm ze even in de koekepan. 2. Leg nu 4 stukken aluminiumfolie ( iets groter dan de wraps ) op een plank ( of glazen plaat, maakt niets uit ). Leg de wraps op het aluminiumfolie en smeer chocoladepasta op de wraps. 3. Snij de banaan in plakjes en leg deze over de wraps. 4. Rasp nu de appels en strooi dit over de chocopasta en banaan heen. 5. Rol nu de wrap met het aluminiumfolie stevig op. 6. Draai de uiteinden vast zoals bij een toffee en snij de wrap schuin door de helft en zet dit 7. In een mok of glas. Ziet er feestelijk uit en smaakt ook heerlijk. Smullen maar! ![]() | |
Martijn_77 | maandag 2 mei 2005 @ 22:26 |
quote:Hoort er geen knoflook door? Heb wel eens Guacamole gehad met knoflook er in. | |
JacMar | dinsdag 3 mei 2005 @ 08:58 |
Nachos maak ik als volgt: Gehakt rul bakken met Mexicaanse kruiden. Een ovenschaal een beetje invetten met olie en op de bodem een laagje tortillachips verdelen, gehakt erover, geraspte kaas erover en wat ringetjes jalapenopepers (kun je in de supermarkt al gesneden kopen). Zo maak ik ongeveer 3 lagen in de schaal en ik eindig altijd met wat extra kaas. In de oven zetten en kijken wanneer de kaas goed gesmolten is. Dan is het klaar. Je kunt er dan zelf salsasaus, quacamole, sla en zure room opdoen. Eet smakelijk ![]() Leuke site met Mexicaanse recepten: http://www.recepten.net/mexicaans.html | |
Copycat | dinsdag 3 mei 2005 @ 09:45 |
quote: quote: | |
Sharkdoggie | dinsdag 3 mei 2005 @ 09:58 |
quote:Dank. ![]() | |
R0ADKILL | maandag 9 januari 2006 @ 18:45 |
Ik ga binnenkort koken voor wat gasten en Mexicaans koken leek me wel een keer leuk. Het hoofdgerecht staat Burrito's met kip want dat kan ik makkelijk voorbereiden en in de oven gooien En een gehaktschotel (Gehakt in Tacosaus met rijst) Dan moet ik nog een voorgerecht en nagerecht verzinnen Als voorgerecht had ik Mexicaanse bonensoep bedacht Alleen is het hoofdgerecht al zwaar dus die soep mag wat lichter... iemand een beter idee ? En nagerecht... ja echt geen idee behalve simpel koffie of ijs. | |
MUUS | maandag 9 januari 2006 @ 18:49 |
Waarom geen nachos met guacamole als voorgerecht? Da's een stuk lichter en dat lust iedereen wel. ![]() | |
MUUS | maandag 9 januari 2006 @ 18:51 |
Oh, en als nagerecht iets met Kahlua? Da's een koffielikeur gemaakt van Mexicaanse koffie. Vanille ijs met slagroom en Kahlua bijvoorbeeld. | |
AHLY-ALU | maandag 9 januari 2006 @ 18:52 |
zo mên lekker een pak taco sjips en wat casa fiesta kaas erover heen... als voorafje, dan een lekkere mexicaanse groenteschotel uit ut vriesvak... met een mexicaanse burger erbij, en lekker wat mexicaanse aardappelpartjes uit ut vriesvak.. | |
boem-dikkie | maandag 9 januari 2006 @ 18:57 |
ja dat van AHLY-ALU is wel een goed idee. Pak je wat taco chipjes en daar gooi je 2 verschillende kazen overheen en dat eventjes in de magnetron ofzo ! zodat de kaas een beetje smelt. Dan doe je er Chilli saus oid bij of Guacamole als dipsausje en klaar is je voorgerecht! Als nagerecht. Tsjah zoek wat traditionele koffie desserts na ofzo? Of een speciale drank die je erbij schenkt als likeurtje. Gewoon wat verschillende soorten ijs en warme chocolade saus is ook erg lekker al is dat niet erg mexicaans! | |
R0ADKILL | maandag 9 januari 2006 @ 19:04 |
Het hoofdgerecht staat, daar ga ik niet meer aan sleutelen Is wil sowieso Taco saus maken. (tomaat) En bij de Burrito's zit Yoghurt saus... dus dat schiet al lekker op Nachos met guacamole is zo te zien gewoon chips waar je een vulling in schept Goed plan, dat ziet er lekker uit Dit AH recept is het eerste wat ik kon vinden | |
MUUS | maandag 9 januari 2006 @ 19:07 |
quote:In veel supermarkten hebben ze van die hele grote zakken met nachos. Gaucamole en/of salsasaus, beetje kaas erop en even in de oven. Olijfjes in stukjes erbij, uitje... gewoon wat prutsen en het is al lekker. ![]() ![]() ![]() | |
boem-dikkie | maandag 9 januari 2006 @ 19:08 |
quote:Dat is idd lekker! Ik heb het zelf niet zo op Guacamole, maar dat is smaak! je kunt ook andere sausjes gebruiken dat is wat je zelf wilt. | |
R0ADKILL | maandag 9 januari 2006 @ 19:10 |
Sausjes komt goed.. Tacosaus, Tortilla Salsa, Yoghurt en Guacamole zal toch wel genoeg zijn ![]() Dit gaat helemaal goed komen Thanks voor de hulp want die (maaltijd) soep was geen goed plan Oh en muus, ik had m'n post snel ge-edit De tacosaus maak ik volgens dit recept Lijkt me leuk om een keer te maken zoiets 400 gram tomaten uit blik (ja er staat 4) Gooi ik dan het blik van 200 gram tomaat en 200 gram sap er zo in Of alleen de tomaat ? [ Bericht 17% gewijzigd door R0ADKILL op 09-01-2006 19:17:23 ] | |
boem-dikkie | maandag 9 januari 2006 @ 19:14 |
lol een gewone soep als voor gerecht valt nog mee op de maag, als je nog burrito's moet eten. Maar Bonensoep ![]() ![]() | |
Martijn_77 | maandag 9 januari 2006 @ 20:34 |
In dit oude topic staan ook nog wat mexicaanse recepten Mexicaans(e) dissen. | |
R0ADKILL | maandag 9 januari 2006 @ 21:10 |
Toch nog een keer voorzichtig die vraag over de taco saus Gooi ik het vocht van het blik tomaten er ook bij Blik a 400 gram en de saus is totaal 270 gram als hij klaar is dus ik gok van niet | |
Pietverdriet | maandag 9 januari 2006 @ 21:25 |
Cavia met hete chocoladesaus? das héél origineel mexicaans. | |
piepster | maandag 9 januari 2006 @ 21:37 |
Ik zou eerst zonder vocht proberen. Anders wordt het zo'n papperige zooi lijkt me. | |
Nembrionic | maandag 9 januari 2006 @ 21:41 |
Chilli natuurlijk... | |
AHLY-ALU | maandag 9 januari 2006 @ 23:35 |
quote:hahaha ![]() ![]() ![]() | |
Nembrionic | dinsdag 10 januari 2006 @ 09:16 |
quote:wat? | |
elvy | dinsdag 10 januari 2006 @ 16:10 |
Hét typisch mexicaanse nagerecht is natuurlijk Flan! (Soort vanille pudding/creme brulee) . Ook leuk is churritos, van die mexicaanse pannekoekjes in reepjes gesneden, en met wat kaneel en suiker erover in de oven knapperig bakken. (kan ook, misschien wel beter zelfs, met bladerdeeg, kaneel en suiker) serveren met vanille ijs en honing! | |
R0ADKILL | woensdag 11 januari 2006 @ 23:57 |
Het avondje was een succes en de Nacho's uit de oven waren heerlijk Alleen de guacamole was goor (unaniem besluit) Gelukkig was m'n zelfgemaakte Tacosaus super lekker bij de Nacho's Lekker pittig ook met die Spaanse peper erin | |
NIels25 | woensdag 18 januari 2006 @ 06:24 |
Dit is hoe ik mijn ![]() ![]() - Een rijpe Avocado - Half Tomaatje - Half Rood Uitje - Half Teentje Knoflook - Paar plakjes Japalanos (uit potje van de AH) - Zout - Paar Stukjes Zongedroogde Tomaat - Scheutje Yoghurt/Mayo/Sour-Cream - Beetje Parmasaanse Kaas of andere geraspte Kaas Gooi alles in de Mixer en Pureren maar! Errug Lekker ![]() ![]() ![]() | |
R0ADKILL | woensdag 18 januari 2006 @ 08:12 |
Ik ben bang dat ik levenslang genezen ben van guacamole ![]() | |
MUUS | woensdag 18 januari 2006 @ 12:37 |
quote:Mja, ik zei ergens hierboven dat iedereen guacamole wel lust, maar ik bedoelde taco saus (of hoe noem je dat rode spul?) Zelf ben ik ook niet kapot van guacamole. ![]() | |
AHLY-ALU | woensdag 18 januari 2006 @ 12:58 |
Straks lekker borrelen (mexicaanse whiskey) rond een uur of vier met echte mexicaanse tapas samen met mn mexicaans ingestelde vrienden.... en dan later rond een uur of half tien lekker samen dineren! voor de borrel: diner: en dan later op de avond, lekker een pak van knorr opentrekken... hmmm die burritos zijn echt niet te versmaden! dan voel ik me echt weer zoals toen in puerto vallarta... (echt een aanrader trouwens: all in... lekker de hele dag zuipen en eten!) [ Bericht 89% gewijzigd door AHLY-ALU op 18-01-2006 13:07:03 ] | |
PeRi | woensdag 18 januari 2006 @ 13:00 |
Ik ben echt dol op Mexicaans, makkelijk zelf te maken en het smaakt hetzelfde als bij een mexicaans restaurant. Vooral burrito's en taco's zijn echt lekker en snel klaar ![]() | |
Wolter | woensdag 18 januari 2006 @ 13:08 |
Voor hoeveel mensen heb je gekookt en was het genoeg (net genoeg of ruim genoeg?) ?? | |
R0ADKILL | woensdag 18 januari 2006 @ 13:48 |
quote:Klinkt goed Maar je mist de zelfgemaakte heerlijke Taco saus :-) | |
R0ADKILL | woensdag 18 januari 2006 @ 13:55 |
quote:Ik heb gekookt voor 4 mensen en het was veel en veel te veel :-) Het voorafje was licht en goed te doen. Die gehaktschotel was voor 4 personen, daarvan heb ik een beetje overgehouden Toen zat iedereen al aardig vol en kwam ik nog met de burritos De kip was in de aanbieding dus ik heb voor 8 personen burrito vulling gemaakt Daar heb ik heel veel van overhehouden Later heb ik van de kliekjes 6 hele dikke wraps van gemaakt voor in de vriezer 2 met gehakt en wat extra mais en bonen enzo En 4 met kip en alles wat ik zoal had liggen, tot aan blokjes appel toe |